Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dantų pasta
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas odontologei
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
agnioshka
QUOTE(SuperMeska @ 2009 11 19, 18:24)
Tiesa sakant pirma karta apie tokia girdziu  smile.gif
*

Na aš ir neseniai nugirdau, po truputi renkuos atsiliepimus ir pati manytis pradedu blush2.gif įdomu būtų išgirst nuomonių kas ilgiau naudoja. Šiaip ir kainos pakankamai realios smile.gif
Aurelija.dap
QUOTE(agnioshka @ 2009 11 19, 17:21)
Ar yra naudojančių dantų pastą su auksu/sidabru ir šepetėlius? Kokie atsiliepimai?  g.gif
http://www.sita.lt/Dantu_ir_burnos_prieziura
*

na as ja parodoj maciau cia savaitgali, tai tokia teta reklamavo, bet labai abejingai pasakojo, tai nusprendziau pasidometi placiau pirmiausia smile.gif siaip jau nuo seniau esu girdejus apie teigiama sidabro poveiki organizmui smile.gif idomu bus ir man suzinot jei kas bandet
Musmire
Naudoju pastą Salviagalen thumbup.gif
Egrimall
Man tai super pasta yra su alijošium ,dantenos nustojo kraujuoti per 4d.,tinka ir mažyliams,nes joje nėra floro.
Dada
Jau keli metai naudoju Opalescence. Kvapas gal ir nemaloniausias doh.gif , bet valo tikrai gerai. thumbup.gif
viktooorija
Man labiausiai patinka Velym ir Amway Glister dantu pastos wub.gif
Gossipgirl
Dažnai keičiu pastas,bet dažniausiai grįžtu prie Lacalut biggrin.gif
Florestina
O mano mėgstamiausioji dingo iš prekybos. Dantys tragiški, nežinau, ką ir daryti. Rodos tik neseniai dariausi higieną, o jau jaučiu liežuviu apnašas. Šiandien prieš vizitą pas odontologą balinau citrinos rūgštimi. Reikėjo pabalinti, nes kaip tik šiandien darė atspaudus ir parinkinėjo spalvą būsimiems protezams, o nuo chlorheksidino dantys buvo lengvai padažyti blush2.gif
accessories
Ryte balinancia Opalescence, vakarui Sensodyne Pronamel thumbup.gif
wife
Kokie atsiliepimai apie pasta su sidabru?
sLsLs
Sveiki! Dėl silpnų dantų odontologė patarė atlikti 10-ties dienų dantų stiprinimo fluoro pasta kursą. Šiandien buvo pirmasis kartas - pripylė fluoro pastos į tokius geltonus griovelius, pritvirtino prie dantų ir liepė susičiaupus būt 5 minutes. Vėliau nuėmė, liepė išspjaut, kurį laiką neskalaut burnos ir nieko nevalgyt.
Seniau girdėjau, kad fluoras yra labai kenksmingas ir net nepatartina vartoti dantų pastos, kurioje yra fluoro. Bandžiau jos klausinėti - sako, kad viskas, kas yra su saiku - gerai. Bet man vistiek kažkaip įtartina - dantų pastą vartoti pavojinga, o čia tokios stiprios koncentracijos fluoro pastą uždeda ir net išskalaut dantų neleidžia. Ar nebus bėdos paskui? blink.gif Kaip tai man labai įtartina ir negirdėta ši procedūra...
accessories
Man si procedura taip pat negirdeta, bet as nesu odontologe..
Dantu pastos su fluoru ko gero geriausiai apsaugo nuo eduones, jis pavojingas maziems vaikams, kurie dar nemoka isspjauti dantu pastos, o jos ir gaminamos dazniausiai be fluoro.
Pavojingas fluoro perteklius - fluoroze, cia dar priklauso, kurioje Lietuvos vietoveje gyvenate, nes pagrindinis saltinis sio mikroelemento yra geriamasis vanduo, o F koncentracija ivairiose vietovese yra skirtinga, pvz. gyvenant Kaune odontologai rekomenduoja dantu pastas su fluoru
Kalpana
Fluoras pavojingas, jei nuryjama didesnės dozės. Specialiuose fluoro geliuose fluoro yra daugiau nei įprastose dantų pastose, bet tiek, kiek lieka ant dantų nuėmus tuos "griovelius" nuo dantų, suaugusiam žmogui nėra pavojinga. Be to, čia tik trumpalaikis gydymo kursas.
Suaugusiam žmogui aktualus vietinis fluoro poveikis. Burnoje vyksta reakcijos, kurių metu emalio kietuosiuose audiniuose esančios vienos mineralinės medžiagos keičiasi kitomis, kurios yra atsparesnės rūgštims. Reikia pasakyti, kad tokio gydymo poveikis nėra stebuklingas, t.y., nereiškia, kad dantys nebeges, bet truputį sustiprinti danties kietuosius audinius gali.
Anira
Sveikutes. Gal kas nors zino kur Londone galima GLISTER dantu pasta nusipirkti?
wajew
šiandien dariau burnos higieną prieš implantaciją, tai higienistė patarė vartoti dantų pastą su ambrazyvinėmis medžiagomis. Kas tai, gal kas žinote.
ie dar, nėra temos apie dantų šepetėlius, ar aš nematau. Valau su soft jonson firmos, o vistiek skauda, higienistė patarė Elgydium firmos 7/100, kas tai - buvo nebepatogu klausti, nenorėjau pasirodyti nesupratėle
Florestina
QUOTE(wajew @ 2010 01 04, 20:23)
šiandien dariau burnos higieną prieš implantaciją, tai higienistė patarė vartoti dantų pastą su ambrazyvinėmis medžiagomis. Kas tai, gal kas žinote.
ie dar, nėra temos apie dantų šepetėlius, ar aš nematau. Valau su soft jonson firmos, o vistiek skauda, higienistė patarė Elgydium firmos 7/100, kas tai - buvo nebepatogu klausti, nenorėjau pasirodyti nesupratėle
*

O mano higienistė kaip tik nepataria vartoti pastos su abrazyvinėm medžiagom, nes jos pažeidžia dantų emalį. Abrazyvinės medžiagos- tai tokie grūdeliai tipo soda, nušveičia dantų paviršių.
Kalpana
Elgydium clinic 7/100 yra labai minkštas dantų šepetėlis. Paprastai tokiais šepetėliais rekomenduojama valyti dantis po įvairių operacijų burnos ertmėje.
Jei dantys jautrūs, abrazyvi dantų pasta nerekoneduojama.
wajew
QUOTE(Kalpana @ 2010 01 04, 21:40)
Elgydium clinic 7/100 yra labai minkštas dantų šepetėlis. Paprastai tokiais šepetėliais rekomenduojama valyti dantis po įvairių operacijų burnos ertmėje.
Jei dantys jautrūs, abrazyvi dantų pasta nerekoneduojama.
*

Kalpana, o kokie tiktų dantų šepetėliai? Labai reikia jūsų patarimo.
Gal higienistė rekomendavo, kad tiktų po implanto įsodinimo operacijos? man labai sunku nekietą šepetėlį pasirinkti
Florestina
QUOTE(wajew @ 2010 01 05, 19:43)
Gal higienistė rekomendavo, kad tiktų po implanto įsodinimo operacijos? man labai sunku nekietą šepetėlį pasirinkti
*

Aš po implantavimo nelėkiau naujo pirkti, naudojau Cogate medium. Nebrūžinau operuotos pusės ir viskas. blush2.gif
wajew
QUOTE(Florestina @ 2010 01 05, 21:25)
Aš po implantavimo nelėkiau naujo pirkti, naudojau Cogate medium. Nebrūžinau operuotos pusės ir viskas. blush2.gif
*

Florestina, medium - tai kaip soft, kokio minkštumo ar jis neskaudžiai valo
Florestina
QUOTE(wajew @ 2010 01 05, 20:28)
Florestina, medium - tai kaip soft, kokio minkštumo ar jis neskaudžiai valo
*

Tai yra vidutinio minkštumo. Ankščiau naudodavau kietą, bet dabar jų nėra pirkti- tai naudoju vidutinį. O soft yra minkštesnis už medium.
Kalpana
QUOTE(wajew @ 2010 01 05, 20:43)
*

Su tuo ultra minkštu šepetėliu gerai valyti dantis šalia operuotos srities. Kitus dantis galima valyti su įprastu bet kokiu minkštu šepetėliu (nes tas ypatingo minkštumo šepetėlis, jei yra linkęs kauptis dantų apnašas, gali ne taip gerai jį nuvalyti). Tačiau, jei kiti dantys labai jautrūs, galite ypatingo minkštumo šepetėliu laikinai valyti ir visus dantis. Optimalus variantas daugeliui žmonių - minkštas („Soft“) šepetėlis. „Medium“ šepetėliai dažnai būna per kieti.
Skirtingų firmų „soft“ šepetėliai irgi būna ne vienodo minkštumo. Elgydium produkcija gera. Galite pabandyti ir „vienu numeriu“ didesnio kietumo šepetėlį iš jų siūlomų „clinic“ serijos.
Gaila, kad Lietuvoje palyginti nedidelis burnos priežiūros priemonių pasirinkimas.
Sensodyne Pronamel bandėt? Ne toks minkštas kaip minėtieji Elgydium clinic serijos, bet palyginti geras. Privalumas - galima nusipirkti praktiškai kiekvienoje parduotuvėje ar vaistinėje. Nereikia ieškoti kur būtų galima įsigyti.
Šepetėlius, kaip ir dantų pastas reikia vis keisti. Nepatariama ilgą laiką naudoti to paties modelio šepetėlių.
Borzika
QUOTE(wajew @ 2010 01 05, 19:43)
Gal higienistė rekomendavo, kad tiktų po implanto įsodinimo operacijos?

Kadangi man implantavo tik 1, tai kito (papildomo) d.šepetėlio pirkt nereikėjo. Tuo tarpu jūsų atvejis kur kas sudėtingesnis.
QUOTE(Kalpana @ 2010 01 05, 22:20)
„Medium“ šepetėliai dažnai būna per kieti.

Praktiškai visada naudoju medium'us.
Ar nieko tokio, jei, prieš pradėdama juo naudotis, pamerkiu kelioms minutėms į verdantį vandenį? rolleyes.gif
Elgydium produkcija gera. Galite pabandyti ir „vienu numeriu“ didesnio kietumo šepetėlį iš jų siūlomų „clinic“ serijos.

Šį mėnesį Eurovaistinėj nuolaida Elgydium XTREM d.šepetėliui (10,99 Lt). Rašo, kad visi šereliai minkšti, 2 tipų: vidiniai šiek tiek kietesni, o išoriniai minkštesni. Kietesni šereliai geriau nuvalo apnašas, o minkštesni saugiai valo dantenas. Šerelių paviršius banguotas, todėl leidžia geriau nuvalyti šoninius dantų paviršius. Gal šis šepetėlis tiktų wajew (čia, kaip sakoma, 2in1)? ax.gif
Sensodyne Pronamel bandėt?

Aš esu bandžius - man patiko.
Florestina
QUOTE(Borzika @ 2010 01 06, 10:34)

Šį mėnesį Eurovaistinėj nuolaida Elgydium XTREM d.šepetėliui (10,99 Lt). Rašo, kad visi šereliai minkšti, 2 tipų: vidiniai šiek tiek kietesni, o išoriniai minkštesni. Kietesni šereliai geriau nuvalo apnašas, o minkštesni saugiai valo dantenas. Šerelių paviršius banguotas, todėl leidžia geriau nuvalyti šoninius dantų paviršius. Gal šis šepetėlis tiktų wajew (čia, kaip sakoma, 2in1)? ax.gif

*

Aš negaliu sau leisti pirkti šepetėlį už tokią kainą, renkuosi pigiausią. g.gif
Borzika
QUOTE(Florestina @ 2010 01 06, 12:40)
Aš negaliu sau leisti pirkti šepetėlį už tokią kainą, renkuosi pigiausią.

Be abejo, kiekvienas renkasi pagal savo išgales. Bet tikrai nemanau, kad 10Lt 3-4 mėnesiams būtų dideli pinigai.
Florestina
QUOTE(Borzika @ 2010 01 06, 14:15)
Be abejo, kiekvienas renkasi pagal savo išgales. Bet tikrai nemanau, kad 10Lt 3-4 mėnesiams būtų dideli pinigai.
*

Nu nežinau, man nelaiko nei vienas šepetėlis ilgiau kaip mėnesį. Po to šereliai išsiskečia ir nieko nevalo. Buvau kartą nusipirkus brangesnį, bet irgi tas pats buvo. g.gif
Borzika
QUOTE(Florestina @ 2010 01 06, 14:19)
man nelaiko nei vienas šepetėlis ilgiau kaip mėnesį

Tai gal per stipriai valai?
natale

Sensodyne Pronamel bandėt?
*

Vakart toki nusipirkau Soft thumbup.gif man lb lb patiko. nes mano dantukai jautrus ir yra pazeistas emalis doh.gif tai sitas sepetukas manau man pat tas bigsmile.gif
ir akcija dabar Maximoj sitam sepetukui rolleyes.gif
Florestina
QUOTE(Borzika @ 2010 01 06, 15:04)
Tai gal per stipriai valai?
*

Bet jei valyt silpnai- tai niekas nenusivalo. g.gif Vat blogai, kai nėra kam pamokyt. Tėvai valosi tik prieš eidami pas gydytoją, kad reikia valytis du kartus dienoj sužinojau tik atėjus į mokyklą. Gyvenom kaime ir niekam niekas nerūpėjo, pieniniai buvo sveiki, bet nuolatiniai labai greita sugedo. verysad.gif
Kalpana
QUOTE(Borzika @ 2010 01 06, 11:34)
Ar nieko tokio, jei, prieš pradėdama juo naudotis, pamerkiu kelioms minutėms į verdantį vandenį? rolleyes.gif
*

Šepetėlio šereliai nuo karšto vandens kažkiek suminkštėja, bet, priklausomai nuo šerelių cheminės sudėties, gamybos technologijos ir t.t. gali pasidaryti ir kietesni.
wajew
QUOTE(Kalpana @ 2010 01 05, 23:20)
Sensodyne Pronamel bandėt? Ne toks minkštas kaip minėtieji Elgydium clinic serijos, bet palyginti geras. Privalumas - galima nusipirkti praktiškai kiekvienoje parduotuvėje ar vaistinėje. Nereikia ieškoti kur būtų galima įsigyti.
Šepetėlius, kaip ir dantų pastas reikia vis keisti. Nepatariama ilgą laiką naudoti to paties modelio šepetėlių.
*

Kalpana, ačiū jums. Kol kas iš namų neišeinu, bet vaiką nusiųsiu. Euro vaistinėse dabar akcija 10,99 Lt už Elgydium Xtrem, o Sensodyne išvis niekada nesu pirkusi
ievuzas
gal kuri zinot, kur galima nusipirkti opalescence dantu pastos?
Borzika
QUOTE(ievuzas @ 2010 03 04, 10:08)
kur galima nusipirkti opalescence dantu pastos?

Temoje apie dantų balinimą turbūt greičiau atsakymą gautumėt wink.gif
Florestina
O aš rusiškos kosmetikos parduotuvėlėj nusipirkau dantų miltelių. Va čia tai pati geriausia laiko patikrinta priemonė. thumbup.gif
Kalpana
Valo gerai milteliai, tačiau, lyginant su dantų pastomis, labiau braižo dantų kietuosius audinius.
Florestina
QUOTE(Kalpana @ 2010 03 04, 22:01)
Valo gerai milteliai, tačiau, lyginant su dantų pastomis, labiau braižo dantų kietuosius audinius.
*

Aš iki vienuolikos metų valiausi tik su milteliai ir iki tada mano dantys buvo sveiki. Praktiškai buvo tik du taisyti. O dabar turbūt du trečdaliai sugedusių.
lauramal
glister is amway arba elgydium
Ribbena
QUOTE(lauramal @ 2010 03 17, 18:10)
glister is amway arba elgydium
*

naudojancios glister amway, sakykite ar ant naujos dantu pastos tubeles neturetu buti blizgutis, kaip kad buna paprastoms dantu pastos tubelems, toks jausmas kad gavau jau praimta pakuote.. g.gif
^^liutuke
QUOTE(Ribbena @ 2010 03 20, 19:48)
naudojancios glister amway, sakykite  ar ant naujos dantu pastos tubeles neturetu buti blizgutis, kaip kad buna paprastoms dantu pastos tubelems, toks jausmas kad gavau jau praimta pakuote.. g.gif
*

As tokia naudoju siuo metu, blizgutis turi buti mirksiukas.gif
airise
Pas mane irgi nebuvo blizgučio ant Glister.
SuperMeska
QUOTE(Ribbena @ 2010 03 20, 20:48)
naudojancios glister amway, sakykite  ar ant naujos dantu pastos tubeles neturetu buti blizgutis, kaip kad buna paprastoms dantu pastos tubelems, toks jausmas kad gavau jau praimta pakuote.. g.gif
*

Nea, nebuna. Bet tai nereiskia, kad praimta pakuote mirksiukas.gif
voveraite9
Sveikos smile.gif

As naudoju ELMEX ir ARONAL dantu pastos jos labai gerai dantenoms ir turi daug fluoro, galite pasiskaityti internete, tik labai geri atsiliepimai smile.gif
Pati pries savaite is Vokietijos atsiveziau ir turiu papildoma rinkinuka galiu pasiulyti pardavimui:
ARONAL rytui ELMEX vakarui, jei susidomejote rasykite i AZ arba tel 8 65267585
ciku_caku
QUOTE(tane4ka @ 2009 11 10, 09:47)
Sensodyne smile.gif
*

whitening bigsmile.gif
Renata M.
Nuolat naudojau SENSODYNE,bet siuo metu Crest thumbup.gif -labai patenkinta sia dantu pasta.
raskae
kokia jusu nuomone geriausia pasta tiktu jautriems dantims? mano stomatologe rekomendavo sensoday pronamel
Kalpana
Dantų pastos, skirtos jautriems dantims, yra panašios savo sudėtimi ir poveikiu. Negalėčiau kurios nors išskirti kaip geriausios. Jūsų pasirinkimas irgi tinka šiuo atveju. Tačiau, jei dantys ypatingai jautrūs, jautrumui mažinti reikėtų ir papildomų priemonių, bet jei odontologė nieko nesakė, tai tikriausiai nereikia jų smile.gif
Astyte
Sveikos,
Vartoju Forever living produktu pasta
user posted image
Patinka, nes issivalius neapsinesa dantys, kaip kad budavo su kitomis pastomis, naturali, nebraizo emalio, nera floro, taigi tinka ir vaikams. Jei sudomins, prasom i az.
"Monika"
VELYM - jau antri metai smile.gif esu labai patenkinta wink.gif thumbup.gif
Tresor
QUOTE(Eglareta @ 2010 04 11, 10:00)
VELYM - jau antri metai smile.gif esu labai patenkinta wink.gif thumbup.gif
*

As jau kaip dvi savaites naudoju sia dantu pasta ir tikrai dantys balteja, nesitikejau tokio rezultato smile.gif Tik mane nuo jos truputi papykina, nes ji stiproka, bet ko nepadarysi del grozio ax.gif
"Monika"
QUOTE(Tresor @ 2010 04 11, 10:08)
As jau kaip dvi savaites naudoju sia dantu pasta ir tikrai dantys balteja, nesitikejau tokio rezultato smile.gif Tik mane nuo jos truputi papykina, nes ji stiproka, bet ko nepadarysi del grozio ax.gif
*

na, tik negalima persistengti smile.gif nes silpnėja dantukai, reiktų daryti kokios savaitėlės pertrauką su kita dantų pasta smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.