Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dantų pasta
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas odontologei
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
jegaliuta
Aha ir pranesk ar pasviesejo kai pabandysi Rock balinancia, nes vyras naudojo Rocks, bet ne balinancia ir ne kava ir tabakas...kadangi nevartojam siu dalyku 4u.gif
balla
QUOTE(jegaliuta @ 2011 01 16, 00:26)
o nereali kuom? gal pasviesino dantukus ar tiesiog maloni burnoje?  4u.gif
*

Apart to kad burna nėra putų pila, kad ryte atsikėlus vis dar gaivu burnoj. Tai nežinau kas yra apnašos, dantukai slidus, blizga. Nu žodžiu man ji pati pačiausia thumbup.gif
jegaliuta
Nu va dabar zinau dvi isgirtas ir mano dar neisbandytas pastas, tai Velym ir Rocks, kazi kuria rinktis norit pasviesinti dantukus... g.gif
Slabake
QUOTE(jegaliuta @ 2011 01 16, 18:38)
Nu va dabar zinau dvi isgirtas ir mano dar neisbandytas pastas, tai Velym ir Rocks, kazi kuria rinktis norit pasviesinti dantukus...  g.gif
*

Bandyk abi biggrin.gif , vis tiek dantų pastas reikia keisti, tik lieka nutarti, nuo kurios pradėti tongue.gif
jegaliuta
butinai abi ir isbandysiu thumbup.gif
Juse
Man labiausiai patinka indiska VICCO dantu pasta smile.gif labai gerai valo, slidus dantukai tampa, be apnasu smile.gif nedaug reikia smile.gif po jos issivalius kokia nors blendamed toks jausmas, kad isvis dantys nevalyti biggrin.gif o namie dabar naudojame rusiskas SPLAT dantu pastas smile.gif tos irgi geros smile.gif bet VICCO man patinka labiau smile.gif
saulyte525
QUOTE(Juse @ 2011 01 25, 23:00)
Man labiausiai patinka indiska VICCO dantu pasta smile.gif labai gerai valo, slidus dantukai tampa, be apnasu smile.gif nedaug reikia smile.gif po jos issivalius kokia nors blendamed toks jausmas, kad isvis dantys nevalyti biggrin.gif o namie dabar naudojame rusiskas SPLAT dantu pastas smile.gif tos irgi geros smile.gif bet VICCO man patinka labiau smile.gif
*

o kur galima nusipirkti tas VIcco pastas , ar užrašas tik VIcco ar dar kas nors yra ?
rroses
QUOTE(MeiLLi @ 2010 07 20, 20:11)
naudoju "glister" , bet man ji nelabai... dantukai jautrus tapo, dantenos ir...  verysad.gif
*

Tai ir turėtų būti nekaip, nes pati norėjau pabandyti, bet kai pamačiau sudėtį, tai pašiurpau blink.gif
jegaliuta
aha mane irgi domintu ta vicco dantu pasta, kur ja galima nusipirkti? g.gif
Slabake
QUOTE(jegaliuta @ 2011 01 26, 21:19)
aha mane irgi domintu ta vicco dantu pasta, kur ja galima nusipirkti?  g.gif
*

Kiek žinau, Vicco reikia ieškoti ajurvedinėse parduotuvėse, bet bėda ta, kad jos galiojimas baigiasi ar sausį, ar vasarį (buvo užsivežta viena partija), bet tiekėjas nusprendė daugiau jos nebeimportuoti, sakė, kad lėtai juda. Tai jei rasit kur likučius, pirkit, nes neaišku, ar kas ateityje atveš Vicco.
Florestina
QUOTE(Slabake @ 2011 01 26, 21:42)
Kiek žinau, Vicco reikia ieškoti ajurvedinėse parduotuvėse, bet bėda ta, kad jos galiojimas baigiasi ar sausį, ar vasarį (buvo užsivežta viena partija), bet tiekėjas nusprendė daugiau jos nebeimportuoti, sakė, kad lėtai juda. Tai jei rasit kur likučius, pirkit, nes neaišku, ar kas ateityje atveš Vicco.
*

Man higienistė tą patį sakė.
Juse
As perku VICCO Saules kosmetikos isparduotuvej Vilniuje prie zalio tilto http://www.sauleskosmetika.lt/ ten ju buna po 7lt smile.gif

atrodo: http://www.reallynatural.com/pictures/vicco%20toothpaste.jpg
yra dar su dar balta su zaliu pakuote, bet nepatiko ji man schmoll.gif

taip pat galima pirkti internete:

http://ayur.lt/prek%C4%97s/kosmetika/burno...icco-vajradanti

smile.gif

anksciau ju budavo norfose ir maximose, kas gyvena mazesniuose miesteliuose gal dar ras smile.gif as pvz Utenos norfoj dar buvau radus, nors Vilniuj jau nebuvo smile.gif
rrika
QUOTE(Juse @ 2011 01 26, 00:00)
*

Prisiskaičiau, kad visos giriate tą Vicco pastą, bet nelabai supratau kam reikalingi parabenai natūralioj pastoj, kaip apie ją rašoma g.gif
Slabake
QUOTE(rrika @ 2011 01 27, 09:35)
Prisiskaičiau, kad visos giriate tą Vicco pastą, bet nelabai supratau kam reikalingi parabenai natūralioj pastoj, kaip apie ją rašoma  g.gif
*

Kad ji ne ekologiška, tik ajurvedinė (tipo pagal ajurvedos principus parinktos žolelės). Kiek pastebėjau, indiškos (kad ir ajurvedinės) pasižymi prastesne abrazyvia medžiaga - siliciu, kreida ir pan., nepalyginsi su europietiškomis, ypač vokiškomis. Išbandžiau ir Dabur Red, irgi prasta, ne kiek naikina kvapą, kiek užmuša prieskoniais g.gif
Juse
Dabur Red ir as bandziau, kazkas baisaus biggrin.gif sita tikrai ne tokia smile.gif o sudetis man nera svarbi, svarbu rezultatas smile.gif
jegaliuta
tik reikia atsargiai, nes nokokybiskos dantu pastos gali pakenkti ir tas rezultatas gali ir nebuti toks dziuginantis, kalbu ne apie men. laiko vartojant bet apie keleta metuku...
Slabake
Gal kas turite namie Blend-a-med dantų pastą ir galit man atsiųsti/ar čia parašyti jos pilną sudėtį (parašytą ant tubelės)? Kažkada, gal prieš metus turėjau (paskutinį kartą gyvenime schmoll.gif ) Blend-a-med su citrina (pirkau Thomas Philipse ir tikėjausi, kad ten, atvežta iš vakarų), bus geresnės kokybės. Susivedžiau visas sudėtines dalis į googlą ir buvau pakraupusi, kad kelios sudėtinės dalys buvo pažymėtos kaip toksiškos. O kaip su įprastinėmis Blend-a-med dantų pastomis iš prekybos centrų?
rroses
QUOTE(Slabake @ 2011 01 31, 11:06)
Gal kas turite namie Blend-a-med dantų pastą ir galit man atsiųsti/ar čia parašyti jos pilną sudėtį (parašytą ant tubelės)? Kažkada, gal prieš metus turėjau (paskutinį kartą gyvenime schmoll.gif ) Blend-a-med su citrina (pirkau Thomas Philipse ir tikėjausi, kad ten, atvežta iš vakarų), bus geresnės kokybės. Susivedžiau visas sudėtines dalis į googlą ir buvau pakraupusi, kad kelios sudėtinės dalys buvo pažymėtos kaip toksiškos. O kaip su įprastinėmis Blend-a-med dantų pastomis iš prekybos centrų?
*

Manau dar baisiau mirksiukas.gif mano odontologė seniai man uždraudė naudoti šias pastas.
Slabake
dar vienas neblogas straipsnis apie dantu pastas http://www.dantupastos.lt/informaciniai-st...ntu-pastos.html
Slabake
Gal kas bandėte dantų pastas su auksu ar sidabru? Laukčiau atsiliepimų, ar verta pirkti.
Slabake
Pastarąjį mėnesį išbandžiau dvi naujas dantų pastas - Lavera Basis sensitive su ežiuole ir propoliu ir Salviagalen. Lavera tokia švelnaus vos vos juntamo skonio, buvo visai gerai kasdieninei priežiūrai, bet dantistas truputį drastiškai dantenas padraskė, pradėjo kraujuoti ir skaudėti, todėl čiupau Salviagalen, nes labai rekomendavo nuo parodontozės. Na tikrai keliu visus nykščius už Salviagaleną smile.gif Neekologiška, bet tikrai puiki. Ypač kas turi problemų su dantenomis, sutvarkė per porą dienų. Aišku, mano problemos buvo labiau dėl mechaninio pažeidimo, nežinau kaip būtų, jei būtų parodontozė įsisenėjusi. Bet man labai tiko ir patiko smile.gif
virsukalne
Patinka Elgydium, paskutinius metelius elgydiumus naudoju
Partena!
himalaya
thumbup.gif
Kirmelyte_
Elmex ir Aronal thumbup.gif
Ingredd
QUOTE(Kirmelyte_ @ 2011 07 19, 14:35)
Elmex ir Aronal  thumbup.gif
*

man ir thumbup.gif
airina
Labai patiko Colgate Sensitive Pro-Relief, kai buvo jautrus dantu kakleliai, tai tikrai padejo ax.gif smile.gif.
Slabake
QUOTE(airina @ 2011 07 26, 23:45)
Labai patiko Colgate Sensitive Pro-Relief, kai buvo jautrus dantu kakleliai, tai tikrai padejo  ax.gif  smile.gif.
*

O toje pastoje nėra antibiotikų (triklozano), gali pažiūrėti sudėtyje? Nors kažkur skaičiau, kad daugelis jautrumą mažinančių pastų tik skausmą nervuose numalšina, o pačios problemos nesprendžia.
airina
QUOTE(Slabake @ 2011 07 27, 20:04)
O toje pastoje nėra antibiotikų (triklozano), gali pažiūrėti sudėtyje? Nors kažkur skaičiau, kad daugelis jautrumą mažinančių pastų tik skausmą nervuose numalšina, o pačios problemos nesprendžia.
*

Visos pastos tik sumazina simptomus (pvz., dantu jautruma), o priezasties nepanaikina smile.gif
Jei jau yra apsinuogine dantu kakleliai, tai jie ir liks apsinuogine, o, pasta tik nujautrins dantuka tam tikram laikui...
Kas liecia triklozano, tai neradau, kad apie jo buvima sitoj pastoj butu parasyta, bet yra internete puslapis, kur galima pasiskaityti ir apie pastos poveiki, ir apie kitus dominancius dalykus.
Tame puslapyje apie sudeti gamintojai raso tik, kad Colgate® Sensitive Pro-Relief™“ dantų pastoje yra ypatingas arginino ir netirpaus kalcio junginio, kalcio karbonato, derinys.
Sellija
QUOTE(aurikyte @ 2010 12 09, 16:59)
L'angelika tai tikrai yra visose didžiuosiuose prekybos centruose
*

L'angelica labai įdomiai parašyta, kad 100 proc. natural, na kur ta žalioj pakuotėj, bet kai pasidomėjau sudėtim, tai iš 36 komponentų (tikiuosi skaičiukų nesumaišiau) net 6 ar 8 buvo kenkmingi be jokių * g.gif
Slabake
Visos pastos tik sumazina simptomus (pvz., dantu jautruma), o priezasties nepanaikina smile.gif

Kažkur internete skaičiau, kad reikia pirma šalinti priežastis - tipo, jei dantenos nusileidę, reikia ieškoti priežasties - jei dėl per kieto šepetėlio traumuojamos dantenos, tai keisti šepetėlį ar jei nekokybiškai suprotezuotas dantis, tai net protezą pakeisti, jei dėl per daug abrazyvios dantų pastos padidėja dantų jautrumas, tai rinktis mažiau abrazyvią ir dar dantis remineralizuoti, o ne valytis dantų pasta su nervų jautrumą mažinančiomis sudėtinėmis dalimis, kurios tik skausmą malšina ir t.t. Gal nelabai suprantu, nes nesu odontologė, bet visada domina, ar pasta gali kažkiek padėti. Peržiūrėjau remineralizuojančių kremų sudėtį, tai ten pagrindinės sudėtinės dalys yra kalcis (įvairiausių formų), tai gal turinti kalcio sudėtyje dantų pasta bus vertingesnė nei be kalcio? Neturiu nuomonės dėl fluoro, ar gerai, kad yra dantų pastoje, ar blogai, nes irgi nuo daug ko priklauso, bet manau, kad antibiotikų kasdieninėje dantų pastoje tikrai nereikia, paskui nuo jų vaikų alergijos, bronchinės astmos ir pan.
Sellija
Gal kuri esat naudojus "Dantų pasta su sidabru" ar "Dantų pasta su aktyviąja bambuko medžio anglimi"?
Įdomu kokia reali jų sudėtis g.gif
Florestina
Aš neseniai pirkau štai šią iš anglų internetu:
user posted image

Man ji labai patiko, pirmiausia jos labai mažai reikia, puikiai putoja, gerai valo dantis, netgi gydytoja gyrė, kad mano higiena ženkliai pagerėjo. Paskutinį kartą dariausi higieną pernai gruodžio mėn, penktadienį gydytoja tikrino dantis ir sakė, kad apnašų beveik nėra, o akmenukų visai nėra, profilaktiškai galėčiau pasidaryti higieną gruodžio mėnesį, kai sueis metai po paskutinio darymo.
gnieshka
Mes naudojam štai tokią su Himalajų druska ir eukaliptais.
user posted image

Skonis iš pradžių kiek neįprastas,bet per kelis kartus pripratom. smile.gif
Eureka
Kažkada naudojau SPLAT, paskui R.O.C.S, dabar Meridol.
amena
neseniai teko lankytis pas stomatologe, pamaciusi mano dantukus, sako: "zinai kas blogai su jais?" sakau: "aisku zinau, jie trapus nes jautrus fluorui". doh.gif tai va senatveje jeigu nesikeis padetis jie bus kose o ne dantys verysad.gif , ir patare naudoti R.O.C.S dantu pasta be fluoro. rezultatus pamaciau jau po pirmos naudojimo savaites. net vyras pagyre, kad zymiai pagrazeje dantukai, kadangi pries tai jie buvo nuseti tokiomis kaip demelemis. dabar jie grazus, sveiki, ir balti smile.gif
Slabake
QUOTE(amena @ 2011 09 30, 12:29)
neseniai teko lankytis pas stomatologe, pamaciusi mano dantukus, sako: "zinai kas blogai su jais?" sakau: "aisku zinau, jie trapus nes jautrus fluorui". doh.gif  tai va senatveje jeigu nesikeis padetis jie bus kose o ne dantys verysad.gif , ir patare naudoti R.O.C.S dantu pasta be fluoro. rezultatus pamaciau jau po pirmos naudojimo savaites. net vyras pagyre, kad zymiai pagrazeje dantukai, kadangi pries tai jie buvo nuseti tokiomis kaip demelemis. dabar jie grazus, sveiki, ir balti smile.gif
*

R.O.C.S man irgi labai patinka, tik kaina didoka, todėl naudoju jas pakaitomis su pigesnėmis dantų pastomis smile.gif Jei dabar paklaustų, kuri iš R.O.C.S buvo skaniausia, tai gal net negalėčiau išskirti vienos, gal Šokoladas su mėta labiausiai įsiminė, nes nedažnai tokio skonio dantų pastą rasi smile.gif Dabar vartoju naują Biok lietuvišką dantų pastą (daugiafunkcę su 7 žolelių ekstraktu), tai pirmą savaitę žiaugčiojau ir spjaudžiausi, nes toks įspūdis, kad su šampūnu ar dušo žele dantis valausi, skonis nerealiai šlykštus cheminis, o putoja panašiai kaip šampūnas. Antrą savaitę irgi kankinausi, o dabar kaip ir pripratau, jau nebėra taip šlykštu ir jau skonis normalus atrodo. Bet kitos tokios pat nebepirksiu, nebent kai užsimirš kančios, kitą iš Biok gaminamų paragausiu smile.gif
amena
dabar dantukus valausi su R.O.C.S balinamaja dantu pasta, taciau stebuklingo rezultato nejauciu, gal del to kad nera fluoro?
Slabake
QUOTE(amena @ 2011 12 14, 13:19)
dabar dantukus valausi su R.O.C.S balinamaja dantu pasta, taciau stebuklingo rezultato nejauciu, gal del to kad nera fluoro?
*

Fluoras turbūt čia ne prie ko smile.gif Gal tavo dantų emalio spalva yra tokia, daugelis balinamųjų valo apnašas ir taip šviesina. Jei nori, kad taptų baltesni nei natūrali emalio spalva, turėtum naudoti dantų pastą ar kitus produktus su peroksidu, bet tai baisus nuodas. Beje, valantis balinamąja pasta negalima gerti kavos, arbatos, gerti vyno, nes nuo jų iš karto vėl viskas patamsėja. Po jos pereiti galima tik prie šviesios (baltos) dantų pastos. Aš naudojau R.O.C.S "Kava ir tabakas", dantys šiek tiek pašviesėjo, o paskui pavaliau su Dabur Red dantų pasta (ji tokia oranžinės-raudonos spalvos). Iš karto pastebėjau, kad dantys pageltonavo, nes ji po balinamosios šiek tiek dažo, tuo tarpu po paprastų dantų pastų - ne.
amena
as ir siaip nelabai megeja gerti kavas, juolabiau vyna... arbatos kartkartem. na dabar zinosiu, dekuj uz informacija. kad ir kaip noreciau baltu zerinciu dantuku, bet net nemeginsiu rizikuoti ju sveikata ir naudoti chemija smile.gif
rokus
naudoju Blend-a-med 3D white, labai patinka,bet pastą stengiuosi pirkti TIK NE LT schmoll.gif
Slabake
QUOTE(amena @ 2011 09 30, 12:29)
neseniai teko lankytis pas stomatologe, pamaciusi mano dantukus, sako: "zinai kas blogai su jais?" sakau: "aisku zinau, jie trapus nes jautrus fluorui". doh.gif  tai va senatveje jeigu nesikeis padetis jie bus kose o ne dantys verysad.gif , ir patare naudoti R.O.C.S dantu pasta be fluoro. rezultatus pamaciau jau po pirmos naudojimo savaites. net vyras pagyre, kad zymiai pagrazeje dantukai, kadangi pries tai jie buvo nuseti tokiomis kaip demelemis. dabar jie grazus, sveiki, ir balti smile.gif
*

Esu skaičiusi, kad magnis didina kaulinio audinio elastingumą (http://www.dantupastos.lt/kaip-priziureti-dantis/jautrus-dantys-saliname-priezastis-ar-pasekmes.html), mažiau trupa dantys. Magnio yra ir R.O.C.S. dantų pastose, gal todėl pagerėjo. Pabandyk papildomai gerti magnį su B vitaminais.
amena
QUOTE(Slabake @ 2011 12 16, 15:45)
Esu skaičiusi, kad magnis didina kaulinio audinio elastingumą (http://www.dantupastos.lt/kaip-priziureti-dantis/jautrus-dantys-saliname-priezastis-ar-pasekmes.html), mažiau trupa dantys. Magnio yra ir R.O.C.S. dantų pastose, gal todėl pagerėjo. Pabandyk papildomai gerti magnį su B vitaminais.
*

labai aciu, priminei viena fakta kuri buvau uzmirsusi: stomatologe minejo, kad galiu papildomai gerti folio rugsti, jeigu neklystu ten irgi B grupes vitaminai smile.gif turbut turetu padet negeriant papildomai vitaminu ir tik vartojant folio rugsti smile.gif
Tresor
Naudoju lietuviska naujaja naturalia pasta Ecodenta su zolelemis. Pradzioje skeptiskai ziurejau, galvojau lietuviai nelabai moka gaminti, bet panaudojus likau patenkinta smile.gif Labai svelni, gerai putoja ir neblogai valo.
vaižgantė
Daugiausiai naudoju pastas, kuriose nėra fluoro, parabenų ir kt nuodų.
Dianule
Tai pavadinimus galima?
Slabake
QUOTE(Dianule @ 2012 01 06, 10:37)
Tai pavadinimus galima?
*

Parabenų ir kitų nuodų paprastai neturi ekologiškos ir natūralios pastos. Jų yra tikrai daug, galima pasirinkti pagal šalį gamintoją (vokiška, prancūziška, šveicariška, daniška), jei yra skirtumas, pagal pagrindinę vaistažolę (paprastai būna su viena-dviem pagrindinėmis ar visu "bukietu") - pvz, nuo uždegimo medetkos, šalavijai, alavijai (alijošius), arbatmedis, žalioji arbata ir t.t. ir tada jau galima rinktis konkrečias kompanijas - pabandykit Urtekram (Danija), Weleda (Šveicarija), Lavera, Logona, Sante, Auromere, CMD (Vokietija), Dr. Organic (D. Britanija). Čia visų neišvardinsi, tiek jų yra. Aš kadangi mėgstu keisti dantų pastas ir vis naujas ragauti, tai stengiuosi kiekvieną kartą vis naują rūšį išbandyti.
Slabake
QUOTE(virsukalne @ 2011 06 23, 10:07)
Patinka Elgydium, paskutinius metelius elgydiumus naudoju
*

Skaičiau internete, kad Elgydium yra su antibiotikais, t.y. chlorheksidinu. Jei iš tikrųjų yra arba ta rūšis, kurią naudoji, vadinasi, jos ilgiau kaip 2 savaites vartoti negalima. Tai ne kasdieniam vartojimui skirta dantų pasta. Šiaip rimti dantų pastų gamintojai visada apie tai įspėja.
ner_ko
QUOTE(Slabake @ 2011 12 14, 13:50)
turėtum naudoti dantų pastą ar kitus produktus su peroksidu, bet tai baisus nuodas.
*

Ir kodėl gi nuodas? Daugybė žmonių visame pasaulyje vandenilio peroksidą geria nuo įvairiausių ligų, apie tai yra labai nemažai literatūros. SM yra apie tai tema, ir pati pažįstu kelis žmones, jau daug metų geriančius dėl sveikatos ir labai patenkintus. smile.gif
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.