sena niekšė
2010 12 14, 21:58
QUOTE(Samanta @ 2010 12 14, 22:48) Aš norėčiau paklausti: ar jūs pasakojate/pasakotumėte biologiniais žodžiai vaikui ką tėveliai turi tarp kojyčių? taip, moterys ir mergaitės turi vaginą/putytę, berniukai ir vyrai turi penį/pimpaliuką ir sėklides/kiaušiukus. yra čia ko gėdytis? visi kažką "ten" turi, ir tie daiktai turi atitinkamas paskirtis. QUOTE Ir tiesiogiai su tokiais aiškinimais kaip: 'išsilieja sperma"? Perklausiau pasakėles... Nu bet atsiprašau...su pozomis aiškinti tai jau manau ryškiai per daug...
spermos išsiliejimų ir pozų nereikia, bet dar nuo senų laikų yra knygutė "Kaip aš atsiradau" -- normali, estetiška, skirta kaip tik tokio amžiaus vaikams. QUOTE Juk neperseniausiai nuskambėjo 'smagi' istorija. Kaip grupelė jaunuolių žaidė 'butelį'. Vienas su kitu švelniai tariant miegojo...viena nepilnametė pastojo...ir net nežinia nuo ko.... Ar nebaisu, mamos? baisu, aišku. bet kad jaunuoliai užsiima seksu, tai čia sena naujiena. o šiaip -- pastojama po tokių "butelių" būtent todėl, kad matyt nepakankamai buvo aiškinta, kad iš sekso gimsta vaikai.
Samanta
2010 12 14, 22:48
QUOTE(sena niekšė @ 2010 12 14, 21:58) taip, moterys ir mergaitės turi vaginą/putytę, berniukai ir vyrai turi penį/pimpaliuką ir sėklides/kiaušiukus. yra čia ko gėdytis? visi kažką "ten" turi, ir tie daiktai turi atitinkamas paskirtis. Ar aš sakiau gėdytis? Bet juk kiekvienas tėtis ar mama pasirenka, kaip tai pavadinti. Kaip ir kokia forma bendrauti/pasakoti vaikams šia tema. Juk taip. Bet vis dėlto, ar nebus taip, kad vaikams žinant, kad seksas suteikia malonumą kaip tik norės tai pažinti ir kuo anksčiau...ryškiai anksčiau. Kiekvienio čia nuomonė, kiekviena ji gali būti skirtinga, aš nenoriu, kad mano šešemiatė dukra žinotų kokiu būdu išsilieja sperma.
Matot, neklausiau tos pasakos, nezinau, kas ir kaip ten, kiek ten vulgariai, kiek ne Siaip kiek zinau, kad salyse, kur didelis vaiku svietimas siais klausimais, kaip tik maziau nesciu paaugliu ir kai zino, tai daugiau ir proto turi apie apsisaugojima ir pan. Neturiu laiko to straipsnio ieskoti. As savo mergaitei papasakosiu. Man baisiau, kai 4-meciai vis tiki, kad vaikai parduotuvese randami As irgi ieskojau kokios knygeles grazios, bet tos, kur sena niekse minejo, nemaciau. Reikes pasiziureti. p.s. as vaikui visada pasakojau, kaip ji gime. Mintinai kaip pasaka moka, aisku, jai dar nekilo klausimas, kaip ji tame pilve atsirado  5-6 metų pradeda domėtis procesu. Galite pasakyti, kad mamos gimdoje buvo kiaušinėlis, kuris susijungė su tėtės ląstele, kuri vadinama spermijumi ir taip iš jų abiejų atsirado vaikutis. Paimta is cia http://www.austejosblogas.lt/2010/03/paska...kuma-lietuvoje/ir labai pritariu tam, kas parasyta  paskaitykit
sena niekšė
2010 12 15, 05:54
aš tai tokį dalyką pastebėjau -- kaimo vaikai tokiais klausimais būna apsišvietę anksčiau ir labiau negu miestiečiai. Nes kaime būna gyvuliukai ir nuo vaikų neslepiama kaip jie veisiami, pakol miestiečiai tėvai trypčioja ir įsivaizduoja, kad vaikams "per anskti" sužinoti iš kur jie atsirado. dar pastebėjau, kad autorės dukra vienturtė. o neprašė "nupirkti" broliuko ar sesytės?
QUOTE(sena niekšė @ 2010 12 15, 05:54) aš tai tokį dalyką pastebėjau -- kaimo vaikai tokiais klausimais būna apsišvietę anksčiau ir labiau negu miestiečiai. Nes kaime būna gyvuliukai ir nuo vaikų neslepiama kaip jie veisiami, pakol miestiečiai tėvai trypčioja ir įsivaizduoja, kad vaikams "per anskti" sužinoti iš kur jie atsirado. dar pastebėjau, kad autorės dukra vienturtė. o neprašė "nupirkti" broliuko ar sesytės?  Kaimynu mergaite irgi vienturte. Tai vis praso mamos nupirkti sese. Mama sako, kad pinigu neturi, tai taupo vaikas, centus renka  Man tai cia Siaip nemazai esu girdejus, kad 4-5 metu vaikai praso nupirkti,,, man cia nelabai skiriasi nuo tu laiku, kai mus kopustuose rasdavo ir gandrai nese Nezinau, pvz mano poziuris kitoks ir tikrai papasakociau, jei paklaustu. Kol neklausia, tol per daug nekalbu. Be to, maniskei ka tik 3 metukai suejo. Bet zino, kad vaikai pilve gyvena.
mano vyresnėlis žino, kad prieš gimdamas gyveno mamos pilvuke. Net kai foto žiūrim, baksteli ir aiškina "aš pas mamą pilvuke". To pavyzdys mano antrasis nėštumas - vaikas iškart žinojo, kad pilvely gyvena brolis. Viska saišku ir ramu, Kaip brolis pilve atsirado, jo dar nedomina. Kad jis ir brolis turi pimpaliukus, jis žino. Tiesiog vardinant kūno dalis natūraliai kilo klausimas "kas čia?". Liežuvis man nesiverčia vadinti pimpaliuko kažkokiu gyvūnu ar duoti jam vardą. Man nuomone sutampa su kažkurios mamos jau išsakyta, pradėti apsakoti, kai vaikas pakalusia ir pasakoti tiek, kiek paklausia. O apie tą švietimą daržely reiktų pasidomėti, jau vien dėl to, kad paskui tėvų ir auklėtojos pasakojimai tarpusavy nesikirstų. O šiaip toks darželinukų švietima turi būti suderintas su tėvais.
Šnekasi penkiametis su šešiamečiu: - Kaip ten tie vaikai į pilvelį patenka, gal mama praryja, kol visai mažiukas? - Nu tai aišku, kad praryja. Negi pro užpakalį įkiša.
Samanta
2010 12 15, 18:42
QUOTE(sena niekšė @ 2010 12 15, 05:54) aš tai tokį dalyką pastebėjau -- kaimo vaikai tokiais klausimais būna apsišvietę anksčiau ir labiau negu miestiečiai. Nes kaime būna gyvuliukai ir nuo vaikų neslepiama kaip jie veisiami, pakol miestiečiai tėvai trypčioja ir įsivaizduoja, kad vaikams "per anskti" sužinoti iš kur jie atsirado. dar pastebėjau, kad autorės dukra vienturtė. o neprašė "nupirkti" broliuko ar sesytės?  Dažnai kaime ir vaikų daugiau šeimoje...ir kultūra kitokia...ir tie vaikai tiek dėmesio negauna.... Netaikau visiem kaimam... Taip, ji vienturtė. Ir praktiškai tiesiogine to žodžio prasme, kitą vaiką teks pirkti. Taip, ji sako: "mama, kada nupirksite man sesutę"; arba: "kada man pagimdysi sesutę". Juk neklaus vaikas: "kada jūs sugulsite ir pasidarysite vaiką". O kodėl toks klausimas iškilo? QUOTE(Isila @ 2010 12 15, 11:42) mano vyresnėlis žino, kad prieš gimdamas gyveno mamos pilvuke. Net kai foto žiūrim, baksteli ir aiškina "aš pas mamą pilvuke". Man nuomone sutampa su kažkurios mamos jau išsakyta, pradėti apsakoti, kai vaikas pakalusia ir pasakoti tiek, kiek paklausia. O apie tą švietimą daržely reiktų pasidomėti, jau vien dėl to, kad paskui tėvų ir auklėtojos pasakojimai tarpusavy nesikirstų. O šiaip toks darželinukų švietima turi būti suderintas su tėvais. Taip. Maniškė irgi puikiai žino, kad vaikai ne kopūstuose randami..ir jau l.seniai...Žino, kad aš ją pagimdžiau, bet vaikui tikrai nekilo klausimas: "iš kur aš išlindau" arba:"kaip ten atsidūriau". Vat kai pradės domėtis tada ir bus aiškinama...Puikiai mato nuotraukas, kuriose aš 9-tame mėnesyje ir tikrai nei karto nesakėme, kad arbūzą prarijau. Visą laik buvo sakoma, kad ten TU
sena niekšė
2010 12 15, 20:48
QUOTE(Samanta @ 2010 12 15, 19:42) O kodėl toks klausimas iškilo? šiaip. nes jei gimtų sesytė ar broliukas, tai natūraliai kiltų daug klausimų ir temų pokalbiams. bent jau pas mus taip buvo
Nireglina
2010 12 15, 22:59
QUOTE(sena niekšė @ 2010 12 15, 20:48) šiaip. nes jei gimtų sesytė ar broliukas, tai natūraliai kiltų daug klausimų ir temų pokalbiams. bent jau pas mus taip buvo   Kai laukiausi antrojo, vyresnėliui dar nė nebuvo 3 m. Jis aktyviai domėjosi kaip brolis atsirado mano pilve, kaip išlindo. Papasakojau švelniai, aiškiai ir jam suprantamai. Nematau tame nieko baisaus. Aišku vaikas vaikui nelygu. Neįsivaizduoju, kad galėčiau apie tai kalbėti su savo antruoju sūnumi.
QUOTE(eda9 @ 2010 12 15, 01:20) Siaip kiek zinau, kad salyse, kur didelis vaiku svietimas siais klausimais, kaip tik maziau nesciu paaugliu ir kai zino, tai daugiau ir proto turi apie apsisaugojima ir pan. Neturiu laiko to straipsnio ieskoti.  kaip tik priešingai skaičiau  , kad Jungtinėj Karalystėj ketinama peržiūrėti vaikų švietimo programas lytiniais klausimais, nes kaip tik tas švietimas ir mokymas kaip apsisaugoti nuo nėštumo ankstyvais paauglystės metais ženkliai padidino nėščių nepilnamečių skaičių ir paankstino lytinius santykius.
sena niekšė
2010 12 21, 16:56
QUOTE(naitas @ 2010 12 21, 17:21)  kaip tik priešingai skaičiau  , kad Jungtinėj Karalystėj ketinama peržiūrėti vaikų švietimo programas lytiniais klausimais, nes kaip tik tas švietimas ir mokymas kaip apsisaugoti nuo nėštumo ankstyvais paauglystės metais ženkliai padidino nėščių nepilnamečių skaičių ir paankstino lytinius santykius. šiaip tas lytinis švietimas mokyklose yra neišsemiama tema visokiems išvedžiojimams ir manipuliacijoms. Ir tas švietimas švietimui nelygu. Būna, kad į mokyklas po ta vėliava raunasi visokios neaiškios organizacijos, pvz. farmacijos pramonė (reklamuot kontraceptikų). Tokio "švietimo" tai aišku kad nereikia.
na va.. delfio straipsnis. http://www.delfi.lt/news/daily/world/uz-ne...u.d?id=40444629kadangi po kurio laiko jis išnyks, tai perkopinu: Paryškinu britiško seksualumo ir aiškinimo pasekmes. Beveik 200 tūkst. svarų sterlingų vertės kompensacijų buvo išmokėta britėms, kurios pastojo arba patyrė negalavimų, kai joms buvo įsodintas populiarus 90 svarų sterlingų kainuojantis kontraceptinis implantas, rašo britų dienraštis The Daily Telegraph. Sveikatos apsaugos tarnyba sulaukė daugiau nei 1000 skundų dėl implanto Implanon, kuris vadintas ateities šeimos planavimo priemone. Implantas įsodinamas po oda ir pamažu išleidžia hormono progesterono. Skelbta, kad ši priemonė apsaugo nuo nėštumo trejus metus. Toks implantas dažnai būdavo įsodinamas jaunesnėms nei 16 metų merginoms, kurios laikomos nepakankamai atsakingomis ir pamiršta išgerti kontraceptinę piliulę.Tačiau paskelbti duomenys parodė, kad 584 moterys, kurioms buvo įsodintas Implanon, pranešė pastojusios. Iš viso sulaukta 1607 skundų, susijusių su Implanon. Ypač dažnai skundėsi gydytojai ir slaugytojos, jog Implanon implantą sunku tinkamai įsodinti. Sveikatos apsaugos tarnyba be teismo susitarė su septyniomis moterimis, kurioms iš viso sumokėta kompensacijų už beveik 200 tūkst. svarų sterlingų. Kai kurios moterys, kurioms buvo įsodintas Implanon implantas, pastojo ir nutraukė nėštumą, todėl žlugo jų asmeniniai santykiai. Kompanija MSD, gaminanti Implanon implantus, jau paskelbė keičianti juos naujais implantais Nexplanon. Taip pat bus rengiami specialūs mokymai medikams, kaip juos tinkamai įsodinti. Verta paminėti, kad šeimos planavimo klinikos Anglijoje skelbia apie sparčiai augančią kontraceptinių implantų paklausą: 2005 metais į klinikas kreipėsi 16 tūkst. moterų, o pernai jų buvo jau beveik 82 tūkst.
muminukas
2011 03 07, 14:28
mano vaikui irgi seniai šis klausimas rūpi, jau ir žino apie sėklytes, kiaušinėlius ir pan. bet jam reikia smulkmenų  kaip tas tėtis mamai tą sėklytę įdėjo  pasakiau, kad susijungė organai. kas tie organai, kaip jie jungiasi? pasakiau, kad va, kaip už rankų laikais, tai irgi organai susijungia  ta prasme, kad organai yra ir širdis, ir plaučiai, ir pan., kad jų daug... o geriausiai "išsisprendė" vaiko iš pilvo išėmimo klausimas. vaikas susinervino ir ėmė vardint: Tai kaip: per burną, per nosį, per bambą, per putytę išėmė? Aš Taip, per putytę. Jis: Nenusišnekėk, aš rimtai klausiu taigi šis klausimas mūsų šeimoje vis dar atviras. et, paprasčiau, kam cezarius daro...
smagure
2011 03 08, 19:44
QUOTE(muminukas @ 2011 03 07, 14:28) mano vaikui irgi seniai šis klausimas rūpi, jau ir žino apie sėklytes, kiaušinėlius ir pan. bet jam reikia smulkmenų  kaip tas tėtis mamai tą sėklytę įdėjo  pasakiau, kad susijungė organai. kas tie organai, kaip jie jungiasi? pasakiau, kad va, kaip už rankų laikais, tai irgi organai susijungia  ta prasme, kad organai yra ir širdis, ir plaučiai, ir pan., kad jų daug... o geriausiai "išsisprendė" vaiko iš pilvo išėmimo klausimas. vaikas susinervino ir ėmė vardint: Tai kaip: per burną, per nosį, per bambą, per putytę išėmė? Aš Taip, per putytę. Jis: Nenusišnekėk, aš rimtai klausiu taigi šis klausimas mūsų šeimoje vis dar atviras. et, paprasčiau, kam cezarius daro...  geras, mano tai zino kad vaikai pilve gyvena, paskui vaziuoja mama i ligonine, kad vaikiuka isimtu, bet per ka dar neklausia
Ingulyte
2011 03 09, 22:02
QUOTE(eda9 @ 2010 12 15, 10:45) Kaimynu mergaite irgi vienturte. Tai vis praso mamos nupirkti sese. Mama sako, kad pinigu neturi, tai taupo vaikas, centus renka  Man tai cia Siaip nemazai esu girdejus, kad 4-5 metu vaikai praso nupirkti,,, man cia nelabai skiriasi nuo tu laiku, kai mus kopustuose rasdavo ir gandrai nese Man neatrodo nieko baisaus, kad vaikas galvoja, jog vaikus pirkti reikia. Jau geriau, nei kai kurie keturmeciai vaikai kad pradeda pasakoti kaip ten tas leliukas isgimdomas.
muminukas
2011 03 10, 07:38
QUOTE(Ingulyte @ 2011 03 09, 22:02) Man neatrodo nieko baisaus, kad vaikas galvoja, jog vaikus pirkti reikia. Jau geriau, nei kai kurie keturmeciai vaikai kad pradeda pasakoti kaip ten tas leliukas isgimdomas. kitas klausimas - kodėl jie nusprendžia, kad vaikas perkamas?  sakyčiau, tėvai vaikams meluoja, kai klausia apie vaiko atsiradimą.
Baltike
2011 03 10, 11:29
QUOTE(muminukas @ 2011 03 07, 14:28) mano vaikui irgi seniai šis klausimas rūpi, jau ir žino apie sėklytes, kiaušinėlius ir pan. bet jam reikia smulkmenų  kaip tas tėtis mamai tą sėklytę įdėjo  pasakiau, kad susijungė organai. kas tie organai, kaip jie jungiasi? pasakiau, kad va, kaip už rankų laikais, tai irgi organai susijungia  ta prasme, kad organai yra ir širdis, ir plaučiai, ir pan., kad jų daug... o geriausiai "išsisprendė" vaiko iš pilvo išėmimo klausimas. vaikas susinervino ir ėmė vardint: Tai kaip: per burną, per nosį, per bambą, per putytę išėmė? Aš Taip, per putytę. Jis: Nenusišnekėk, aš rimtai klausiu taigi šis klausimas mūsų šeimoje vis dar atviras. et, paprasčiau, kam cezarius daro...  Prieš porą mėnesių ir aš buvau tokioje situacijoje: mano pametinukai, ypač vyresnysis iš jų, tiesiog užbombardavo klausimais, bet jaučiau, kad mano atsakymai jų netenkina. Pasinaudojau savo didžiojo sūnaus "patirtimi": nupirkau knygą "Kaip aš atsiradau?" ir vieną vakarą visi drauge (ir su tėčiu, ir su vyresniuoju broliu) pasiaiškindami perskaitėme vietoje vakarinės pasakėlės. Nesakau, kad informacijos pateikimas toje knygoje man labai patiko - tiesiog neradau jai alternatyvos, o vaikams ši knygą puikiai tiko, smalsutis dar porą kartų ir pats ją perskaitė ir klausimai baigėsi. Be to skaityti knygą man kažkaip buvo paprasčiau, nei galvoti, kaip suprantamai paaiškinti tokius dalykus septynmečiui. Beje, po šios knygos skaitymo berniukai patys pradėjo vartoti žodžius "varpa", "makštis". Kartais net šypsena man prasprūsta, kai man perrenginėjant mažiukę įbėgęs sūnutis užsidengia akis: "Oi, man negalima matyti sesės makšties". Beje, mūsų didysis šią knygą drauge su auklėtoja skaitė darželio priešmokyklinėje grupėje. Tuo metu sureagavau neutraliai: su mūsų šeimos požiūriu tai nesikirto, bet ypatingo sūnaus smalsavimo irgi dar nejaučiau, nežinojau, ar nepaskubėta. Tačiau dabar džiaugiuosi - pati pajaučiau, kokia tatai nelengva užduotis tėvams, dėkinga auklėtojai ir už parodytą būdą, kaip paprastai galima šiuos klausimus išaiškinti. O ir laikas greičiausiai buvo tinkamas - juk ir antrasis sūnus smalsauti pradėjo panašiu laiku, ir, kaip supratau iš jo, tai darželio draugų pokalbiai buvo pretekstas tam smalsavimui.
Liucike
2011 03 11, 23:19
muminukas
2011 03 12, 07:27
QUOTE(Liucike @ 2011 03 11, 23:19) panašaus amžiaus vaikams turbūt atrodo logiškiausia, kad per bambą išima
another
2011 03 13, 16:30
QUOTE(Isila @ 2010 12 15, 11:42) ...Kaip brolis pilve atsirado, jo dar nedomina.... Maniškio vienas pirmų klausimų, sužinojus apie mano antrą  , buvo o kaip leliukas tavo pilvuke atsirado? kas jį ten įdėjo?  Jam dar nebuvo nė trejų, tokio klausimo visiškai nesitikėjau  Nenorėdama iškraipyti visko ir kurti pasakų, pasakiau, kad tėtukas. To užteko. Dabar jau ruošiuosi klausimams apie gimdymą  Jis supranta, kas leliukas auga, jį reikės išimti arba jis ateis pas mus , kol kas dar yra laiko, tai neklausia kaip išimsim... Bet vienu momentu buvo pasakęs, kad kai leliukas jau bus pas mus, tada jis bus leliukas ir man jį reikės susikrauti atgal į pilvelį QUOTE(Ingulyte @ 2011 03 09, 22:02) Man neatrodo nieko baisaus, kad vaikas galvoja, jog vaikus pirkti reikia... o iš kur atsiranda toks galvojimas? Vaikui taip buvo paaiškinta, jis kažkur girdėjo?..
linejaa2012
2012 01 26, 01:40
Kolkas mazajai aiskinau,tik tai kad tetis su mama mylejo vienas kita ir kad pilvukyje jis gyveno kuris laikas,o paskui gyditojai,jai padejo islysti is mamos pilvelio.
Pas mus sio klausimo dar nekyla. bet gavom dovanu nescia barbe, kurios pilvukas nusiima ir ten leliuka galim ideti isimti. Tai manau bent jau kuri laika sio klausima nekels :)Juk ir taip viskas aisku
Taaaip, CP tikrai siuo atveju gera iseitis  Mano klause, kaip jam ten pilve sekesi augti ir kaip jis buvo isimtas, tai nieko slepti nereikejo, gerai, kad klausimas konkretus- apie JI. Randa teko parodyti.
ErikaAlgirdasSkaiste
2012 02 15, 13:39
na maniske budama 3 metuku galvojo kad vaikus gandrai atnesa  cia sia istorija papasakojo mociute,bet drauge pastojo mano todel teko kurti kita istorija  pradejome ir mes planuoti apie anta ji matydavo drauge su pilvu ir tada paklause kas tam pilve  pasakiau kad kudikis,tada ji paklause kaip jis ten ylindo  kazkaip pamirso ji ta gandra ir eme klausineti rimtai  aisku jau jei suejo 4 metai mes jei pasakeme kad pirksim leliuka,tiesiog nuteikiame ja daug pasakojame apie maza vaikiuka,na ir nuo tada ji domisi tuo...tai neturejau ka kita psakoti sukuriau istorija  kad teveliai turi daug dirbti,usidirbti piniguciu kad galetu nusipirkti sekliuke,ta sekliuke tipo perka tetukas ir duoda mamytei suvalgyti,tada ji patenka y pilvuka ir ten auga auga mazas vaikutis todel ir pilvukas buna didelis. sakau kaip buna jau labai didelis pilvukas reikia vaziuoti pas daktarus tada kudikely issima  kazkaip jei patiko sita istorija,ir patikejo  tik visa laime kad dar nepaklause kaip ta kudiky daktarai issima,nes tada nezinociau ka "sumeluoti"  siandien ryte ji atsimine ir paklause,sako kaip as gimiau mane iseme daktarai ar as neverkiau ar nebijojau  dabar daug buna klausimu sia tema...kartais randu tam atsakymu kartais nelabai  na bet tokia jau musu mamu dalia
QUOTE(ErikaAlgirdasSkaiste @ 2012 02 15, 13:39) oho kaip sudėtingai Mes kažkaip nekuriam jokių istorijų ir stengiamės aiškinti kaip yra, pagal vaiko amžių  Kai laukiausi, vyresnėliui buvo 3, klausinėjo kodėl bus leliukas (sakėme, jog tam, kad jis visada turėtų draugą), kaip atsidūrė pilvuke (tėtis įdėjo) ir pan., vėliau žinojo, kad važiuosiu į ligoninę ir gydytojai padės ateiti leliukui, jau po gimdymo klausė ir kaip padėjo, per kur išėmė, bet nespėjus nieko pasakyti, pats nusprendė, kad per bambą Ir vis prašo dar sesių  Sako- užaugink pilvuke man dar vieną sesę, arba pagimdyk man dar viena sesę  Dar kalba, kad aš labai norėjau sesės ir tu ją užauginai pilvuke
Ingulyte
2012 02 17, 07:24
QUOTE(muminukas @ 2011 03 10, 08:38) kitas klausimas - kodėl jie nusprendžia, kad vaikas perkamas?  sakyčiau, tėvai vaikams meluoja, kai klausia apie vaiko atsiradimą. O mano nuomone kiekvienam vaikui reikia pagal amziu aiskinti. Nemanau, kad pasakymas, jog leliu reikia pirkti yra melas. Mano 4 m. dukryte pastoviai praso "broliuko", tai as jai ir sakau sutaupys tevelis pinigeliu, o as nuvyksiu i ligononone ir nupirksiu. Kai vaikutis planuojamas, tai tam tikra prasme yra atsizvelgiama i finansine puse. Kai dukrai prades rupeti, kaip ten is pilvo tas leliukas isimamas, tai irgi manau sugebesiu paaiskinti atsizvelgiant i jos amziu. Mes patys augom tikedami pasakom apie vaikus randamus kopustuose, kaip vaikus gandrai nesa, argi tai buvo blogai? Atejo laikas ir viska suzinojom, ir ne vienas del to nemirem.
ErikaAlgirdasSkaiste
2012 02 17, 08:50
QUOTE(Ingulyte @ 2012 02 17, 08:24) O mano nuomone kiekvienam vaikui reikia pagal amziu aiskinti. Nemanau, kad pasakymas, jog leliu reikia pirkti yra melas. Mano 4 m. dukryte pastoviai praso "broliuko", tai as jai ir sakau sutaupys tevelis pinigeliu, o as nuvyksiu i ligononone ir nupirksiu. Kai vaikutis planuojamas, tai tam tikra prasme yra atsizvelgiama i finansine puse. Kai dukrai prades rupeti, kaip ten is pilvo tas leliukas isimamas, tai irgi manau sugebesiu paaiskinti atsizvelgiant i jos amziu. Mes patys augom tikedami pasakom apie vaikus randamus kopustuose, kaip vaikus gandrai nesa, argi tai buvo blogai? Atejo laikas ir viska suzinojom, ir ne vienas del to nemirem. protingai pasakyta  juk tokiam vaikui nepasakosi visko taip kaip yra  jau geriau kartais pameluot nei papasakoti tai ko nevertetu dar pasakoti...
mamyciuke22
2012 02 18, 19:03
Na as cia pirma kart pasireiksiu.mano mazajai 3,8men buvo tokia situacija : sedejau tv ziurejau mazoji atejus paklause is kur as gimiau ir kur buvau,as jai atsakiau jo gyveno mazam nameli t.y. mamos pilvelyje .tai dabar sako kada bus dar pilvukas.o dabar kitokia situacija nes mazoji tetuko neturi paliko kai mazoji buvo pilvuke.
mylimuke
2012 02 20, 00:43
Kokio amžiaus jūsų vaikai klausia tokių klausimų? Maniškei 5 metai, apie vaikų gamybą ir atsiradimą nieko neklausia. Tiesa, aplinkoj nėra jokių nėščių moterų, leliukų taip pat.
Margareta
2012 03 19, 13:06
as savo vaikams niekad nepasakojau kad vaikai perkami ar kazkaip mistiskai gaunamai. vyresnioji prisimena kad sese buvo pilvelyje, yra maciusi nesciu moteru ir zino kad ju pilveliuose yra leliuka, kurie paskui gimsta. iki siol jai visad uztekdavo tokios informacijos  bet neseniai jai kilo klausimas kaip tie leliukai islenda.  jitaip ir klausia manes, sako kai as buvau tavo pilvelyje arba kai sese buvo ir paskui per kur mes islindom. per burna?  as sakau jus gimet (galvojau gal isisiuksiu ) o ji: tai gerai o per kur gimem? per burna? sakau ne ne per burna. ji vel tai per kur mes islindom? sakau ne per burna, per kita gala. o ji tai ka per uzpakali? fui... sakau ne ne per uzpakali. o ji vel tai per kur? nu sakau pro klyna.  ji : a...per klyna... ir daugiau neklause  tai va sitai smalsutei tuoj 5 metai bus.
dzioaana
2012 03 19, 20:15
QUOTE(Margareta @ 2012 03 19, 13:06) as savo vaikams niekad nepasakojau kad vaikai perkami ar kazkaip mistiskai gaunamai. vyresnioji prisimena kad sese buvo pilvelyje, yra maciusi nesciu moteru ir zino kad ju pilveliuose yra leliuka, kurie paskui gimsta. iki siol jai visad uztekdavo tokios informacijos  bet neseniai jai kilo klausimas kaip tie leliukai islenda.  jitaip ir klausia manes, sako kai as buvau tavo pilvelyje arba kai sese buvo ir paskui per kur mes islindom. per burna?  as sakau jus gimet (galvojau gal isisiuksiu ) o ji: tai gerai o per kur gimem? per burna? sakau ne ne per burna. ji vel tai per kur mes islindom? sakau ne per burna, per kita gala. o ji tai ka per uzpakali? fui... sakau ne ne per uzpakali. o ji vel tai per kur? nu sakau pro klyna.  ji : a...per klyna... ir daugiau neklause  tai va sitai smalsutei tuoj 5 metai bus. Jūsų dukrelė-tikra smalsutė.manajai tik dabar paaiškinau,kad vaikas atsiranda iš sėklytės,kurią pas mamą palieka tėvelis (  ).nelabai suprato,na ir gerai,pagalvojau  buvo iškilęs šitas klausimas ir ankščiau,bet išsisukau."kai paaugsi,pamatysi".tol kamantinėjo mane,kol trūko kantrybė,ir paaiškinau  daugiau,dekui Dievui,nebeklausia
Pavasara
2012 03 20, 19:35
Labai protingai, paprastai paaiskinta ir be jokiu melu,svarbiausia tiesiai sviesiai
|
|