Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kokios mokyklos norėčiau savo vaikams?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Azija
Kokioje mokykloje turetu mokintis jusu vaikai?
QUOTE(,2011 03 10, 14:24)

*suolų pradinėse klasėse nėra
*klasės primena laboratorijas, jose pilna visokiausių priemonių
*skambučio nėra
*pirmokai mokosi kartu su antrokais ir trečiokais
*didesnieji moko mažesniuosius
*mokykloje yra dugybė įvairiausių būrelių
*šalia mokyklos yra miškas ar sodas
*pažymių ir bet kokio vertinimo nėra
*mokymas individualizuotas
*gausi biblioteka su kompiuteriais, kurioje vaikai mokosi rasti medžiagą savarankiškai
*daugybė projektų
*mokytojai daugiausia vyrai
*nuo pirmos klasės vaikai mokosi bent vienos užsienio kalbos
*visi vaikai mokosi groti kokiu nors instrumentu...

Kas pratęstų?

user posted image
vaižgantė
Puiki tema thumbup.gif
Laisvė
QUOTE(Azija @ 2011 03 11, 18:03)
Kokioje mokykloje turetu mokintis jusu vaikai?
*

* be mokytojų patyčių ir bendraamžių bei vyresniųjų smurto.
Karolilna
As susimasciau del tu pazymiu ir ivertinimo nebuvo, o kaip tada ivertinti kad ir stojant i universiteta? vis tiek bendri kriterijai kazkokie turetu buti ar visiska laisve g.gif
mėnulis
As noreciau, kad butu tokia mokykla, kur nebutu vertinimo pazymiu nei saulutem nei debeseliais doh.gif kokiais iki vaikui sueina 16 m. Kad nebutu itampos mokantis ar studijuojant dalykus. Sistema butu tokia, kad butu gebama sudominti taip, kad vaikas noretu mokytis ir atrasti. Kad nebutu smurto ir jokiu patyciu del aprangos, isvaizdos, tevu paziuru, neturto. Kad vaikai butu mokinami ir tokiu dalyku, kaip pamelsti karve, zvejoti, kaip ka kada sodinti, psichologijos pagrindu. Kad nebutu uniformu, o butu skatinamas individualumas, ir nebutu "negabiu" vaiku. Nezinau ar imanoma tai pasiekti dabartinemis salygomis ir visuomenes reikalavimais.
vaižgantė
QUOTE(Karolilna @ 2011 03 12, 14:04)
As susimasciau del tu pazymiu ir ivertinimo nebuvo, o kaip tada ivertinti kad ir stojant i universiteta? vis tiek bendri kriterijai kazkokie turetu buti ar visiska laisve  g.gif
*

Kai aš stojau į universitetą, laikiau stojamuosius egzaminus. Kodėl jų negalėtų būti?
Prieš stojamuosius gavau visų dalykų, iš kurių bus egzaminai, klausimus.
mėnulis
QUOTE(vaižgantė @ 2011 03 12, 16:45)
Kai aš stojau į universitetą, laikiau stojamuosius egzaminus. Kodėl jų negalėtų būti?
Prieš stojamuosius gavau visų dalykų, iš kurių bus egzaminai, klausimus.
*

Dabar taip nebera. Stojamieji nebent i meno specialybes.
vaižgantė
QUOTE(mėnulis @ 2011 03 12, 15:55)
Dabar taip nebera. Stojamieji nebent i meno specialybes.
*

Žinau, bet jei mokyklose nebūtų pažymių, o į universitetus būtų stojamieji egzaminai, manyčiau, viskas būtų normaliai...
Tarkim, Ščetinino mokykla yra sudarius sutartis su kai kuriais Rusijos universitetais ir baigusieji tą mokyklą yra priimami be egzaminų ir nepriklausomai nuo jų amžiaus, pvz., 16 metų.
Apie Ščetinino mokyklą- http://saviugdosklubai.lt/2010/12/14/susit...ytojais-rusu-k/

Ištrauka iš filmo "Ateities laboratorijos" http://www.youtube.com/watch?v=o0GmZL4kyxE
Karusia
QUOTE(mėnulis @ 2011 03 12, 15:02)
As noreciau, kad butu tokia mokykla, kur nebutu vertinimo pazymiu nei saulutem nei debeseliais  doh.gif kokiais iki vaikui sueina 16 m. Kad nebutu itampos mokantis ar studijuojant dalykus.
*

aš tai už nevertinimą iki 26. dar ko, žaloti jaunus žmones. baigs mediciną, išoperuos kokį - ir bus įvertinimas - išgyveno ar ne irnesakyk.gif
Ruby Tuesday
Nemanau, kad vertinimas yra blogai. Blogai, kai jis per daug sureiksminamas, mokiniai skirstomi i vietas pagal ivertinima ir t.t. Turejau tokia mokytoja, kuri megdavo po kiekvieno testo mokinius suskirstyti pagal ivertinima, klaidu skaiciu ir t.t., tada garsiai skaityti ta sarasa doh.gif Paskui pamirstama, kad mokytis reikia del ziniu, o ne tam, kad aplenktum Onute ar Petriuka savo ivertinimu doh.gif
*Viskasgerai*
*nera baimes jausmo,
* mokytojas - draugas
* vertinimas yra - galbut ne balais, bet vertinamas pats mokinys, kiek jis pasiekia, nelyginant su Petriuku.
*kiekvienas mokinys gerbiamas: tiek draugu,tiek mokytoju.

saulytej
1. Nera patyciu ir baimes jausmo
2.Nera suskirtymu i turtingus ir tokius nelabai
3.Yra surandamas kiekvieno vaiko pasaukimas, arba tai kas jam geriausiai sekasi ir jis tobulinamas toj srity
4.Nera suolu, skambucio
5.Nera namu darbu ir spaudimo juos butinai padaryti

Siaip labai daug noreciau parasyti kokios mokyklos noreciau savo busimiem vaikam, bet turbut galiu nuskambeti kaip antimokykliska aplamai doh.gif
mėnulis
QUOTE(Karusia @ 2011 03 12, 23:06)
aš tai už nevertinimą iki 26. dar ko, žaloti jaunus žmones. baigs mediciną, išoperuos kokį - ir bus įvertinimas - išgyveno ar ne irnesakyk.gif
*

tik nereikia.
ar pastebite kokie skirtingi yra vaikai? vienas 4 skaito, kitas 7.
vaižgantė
QUOTE(saulytej @ 2011 03 13, 11:37)
1. Nera patyciu ir baimes jausmo
2.Nera suskirtymu i turtingus ir tokius nelabai
3.Yra surandamas kiekvieno vaiko pasaukimas, arba tai kas jam geriausiai sekasi ir jis tobulinamas toj srity
4.Nera suolu, skambucio
5.Nera namu darbu ir spaudimo juos butinai padaryti

Siaip labai daug noreciau parasyti kokios mokyklos noreciau savo busimiem vaikam, bet turbut galiu nuskambeti kaip antimokykliska aplamai  doh.gif
*

Parašyk, taigi labai įdomu bigsmile.gif
Laisvė
Norėčiau, kad kūno kultūros pamokose būtų ne tik kažkokių nustatytų distancijų/normatyvų tikrinimas, bet vaikai būtų mokomi sveiko gyvenimo būdo.
Ruby Tuesday
QUOTE(Laisvė @ 2011 03 13, 15:05)
Norėčiau, kad kūno kultūros pamokose būtų ne tik kažkokių nustatytų distancijų/normatyvų tikrinimas, bet vaikai būtų mokomi sveiko gyvenimo būdo.
*

drinks_cheers.gif Nieko nera blogiau, kai kuno kulturos mokytoja mano, kad mergaites privalo buti lankscios ir ta lankstuma vertina pazymiais doh.gif

Taip pat tokie dalykai kaip daile ir muzika neturetu buti vertinami, nes ne kiekvienam duotas talentas graziai dainuoti ar piesti.
mėnulis
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 03 13, 15:47)
drinks_cheers.gif Nieko nera blogiau, kai kuno kulturos mokytoja mano, kad mergaites privalo buti lankscios ir ta lankstuma vertina pazymiais doh.gif

Taip pat tokie dalykai kaip daile ir muzika neturetu buti vertinami, nes ne kiekvienam duotas talentas graziai dainuoti ar piesti.
*

kaip ir skaiciuoti. siaip jau ne kiekvienam vienodi talentai, bet taip iki absurdo galima prieit.
Aimeja
QUOTE(Karusia @ 2011 03 12, 23:06)
*

thumbup.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 03 13, 11:57)
Nemanau, kad vertinimas yra blogai. Blogai, kai jis per daug sureiksminamas, mokiniai skirstomi i vietas pagal ivertinima ir t.t. Turejau tokia mokytoja, kuri megdavo po kiekvieno testo mokinius suskirstyti pagal ivertinima, klaidu skaiciu ir t.t., tada garsiai skaityti ta sarasa doh.gif Paskui pamirstama, kad mokytis reikia del ziniu, o ne tam, kad aplenktum Onute ar Petriuka savo ivertinimu doh.gif
*

Taip, kai vertinimas yra sureikšminamas tai yra blogai, bet šiaip esu už vertinimą. Nes kitaip man kažkaip komunizmo tam tikra dalim kvepia-visi lygūs, visi vienodi, visiems vienodai.
Nėra motyvo kažką veikti, nes ir tas kuris nieko nedaro, ir tas kuris stengiasi yra vienodi. Mes esam žmonės ir nereikia neigti tokių jausmų, kai yra malonu, kai esi įvertintas įvairiom prasmėm. Vaikams nei vienas įvertinimas nekenks jei jį išmokinsime vertinimą skirti nuo išpuikimo.
Mes savo vaikus norime padaryti lygiais, bet patys pav. darbe be galo piktinamės, jei sakykim tas kuris nieko nedaro, prastai dirba, gauna tiek pat algos kaip ir aš sakykim daug dirbdama, besidominti viskuo, nedarydama klaidų, natūraliai norime gauti daugiau. Todėl manau,kad ir vaikas lygiai taip pat jaučia tokius pat jausmus.
Papildyta:
QUOTE(mėnulis @ 2011 03 13, 16:14)
kaip ir skaiciuoti. siaip jau ne kiekvienam vienodi talentai, bet taip iki absurdo galima prieit.
*

Bet tėvų pareiga vaikui išaiškinti, kad ne visi vienodi. Vienam geriau sekasi matematika kitam dailė, kitas geras pasakotojas. Ir kiekvienas atras vietą po saule. Kad vaikas suvoktų savo galimybes ir talentą tam tikroje srityje, ir joje lavintusi , visai nepavydėdamas kitam, kad jis kažką moka geriau už jį.
Laisvė
QUOTE(mėnulis @ 2011 03 13, 15:14)
*

Yra daugybė dalykų, kurie išmokstami. O talentas juk ne kiekvienam duotas. Mokytoja turėtų pamatyti ir įvertinti darbą pamokoje, o ne vertinti tai, kad Dievulio (ar gamtos) duota, pažymiu. Kas kita - sporto, dailės ar muzikos mokyklos, kur jau susirenka lygūs tarp lygių mirksiukas.gif
Gegytė
Tokia, kad būtų vertinimas nuo pat pradžių, nes visada būna - pradinę baigia saulytėm, gėlytėm, o kai ateina į 5kl. atsiranda 5, 6 ir mažiau. Tada stebisi visi. Še tau ir netraumavimas biggrin.gif
Kad pamokos būtų sudėliotos žmoniškai, na kad nebūtų matematikos, chemijos ir t.t. į patį dienos galą, kad vyresniems būtų kuo mažiau langų.
Kad mokytojai visi mokytų, o ne tik sėdėtų dėl vaizdo. Ir kad kai kuri iš jų susilaikytų nuo subjektyvumo.
sena niekšė
tos visos saulutės ir gėlytės rodo tai, kad be kažkokios formos vertinimų paprasčiausiai neapsieinama. blush2.gif už pažymius niekas nieko gudresnio kol kas neišgalvojo -- kair būtų universalu, ir informuotų, ir kažkiek drausmintų. galima būtų nevertint, jeigu kiekvienas vaikas turėtų po individualų mokytoją. bet ir tai, reiktų kažkokios tai informacijos kaip mokiniui sekasi.
Ruby Tuesday
QUOTE(mėnulis @ 2011 03 13, 18:14)
*

Daugybos lentele mintinai kiekvienas gali ismokti, velesnese klasese jau leidziama naudotis skaiciuotuvais. Formules, savokas ir t.t. - taip pat galima ismokti. O va su menais ar sportu kas kita. Aisku, daug piesiant galima ranka pralavinti, bet negi visa laika skirsi piesimui del desimtuko is dailes, kai galetum daugiau demesio skirti dalykui, kuris idomus?

Dar kalbant apie visokias savokas, apibrezimus ir t.t., butu saunu, jei mokiniai butu skatinami jas suprasti ir paaiskinti savais zodziais, o ne tik iskalti.
vaižgantė
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 03 14, 07:44)
Daugybos lentele mintinai kiekvienas gali ismokti, velesnese klasese jau leidziama naudotis skaiciuotuvais. Formules, savokas ir t.t. - taip pat galima ismokti. O va su menais ar sportu kas kita. Aisku, daug piesiant galima ranka pralavinti, bet negi visa laika skirsi piesimui del desimtuko is dailes, kai galetum daugiau demesio skirti dalykui, kuris idomus?

O kodėl turėtų kalti formules tas, kuris nori piešti ar muzikuoti?
Kas nusprendė, kad gramatika ir matematika yra svarbiau nei dailė ar muzika?
Aimeja
QUOTE(vaižgantė @ 2011 03 14, 08:48)
*

O kas yra bendras išprusimas? Ar jo nereikia?
Jei moku piešti man niekada neprireiks matematikos?

Gramatika ir matematika tiesiog yra būtina žmogui normaliai gyventi nepriklausant nuo kitų, kaip sakoma savarankiškam norint būti. Dailininkas parduodamas savo paveiklsą turėtų mokėti susikaičiuoti savo paveikslo savikainą,kitaip jis priklausomas jau nuo kito. Ir skelbimą , kad parduoda savo paveiklsą turėtų sugebėti parašyti be klaidų.

vaižgantė
QUOTE(Aimeja @ 2011 03 14, 08:08)
O kas yra bendras išprusimas?

Sakyčiau, geras klausimas. ax.gif
Aimeja
Pagal mane tai bendrosios pagrindinės žinios. Iš visų sričių.
Ruby Tuesday
QUOTE(vaižgantė @ 2011 03 14, 10:48)
*

Taip pat galima klausti, kodel turetu mokytis istorijos tas, kuriam tikslieji mokslai labiau prie sirdies. Bet manau, visi sutiks, kad bent minimalios istorijos zinios yra butinos bendrajam issilavinimui.
vaižgantė
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 03 14, 10:15)
Taip pat galima klausti, kodel turetu mokytis istorijos tas, kuriam tikslieji mokslai labiau prie sirdies. Bet manau, visi sutiks, kad bent minimalios istorijos zinios yra butinos bendrajam issilavinimui.
*

Tokio mokslo kaip istorija apskritai nėra. Tai tik istorijos interpretacijos, priklausančios nuo to, kurioje šalyje gyveni. Jei žinai savos šalies istorikų pateikiamas interpretacijas, ar jau esi išprusęs?
O tarkim, matematika LT, JAV, Švedijoje ir bet kur kitur yra tokia pati.
Aimeja
QUOTE(vaižgantė @ 2011 03 14, 12:10)
Tokio mokslo kaip istorija apskritai nėra. Tai tik istorijos interpretacijos, priklausančios nuo to, kurioje šalyje gyveni. Jei žinai savos šalies istorikų pateikiamas interpretacijas, ar jau esi išprusęs?
*

Jei jau Vaižgantė pasakė, kad istorijos nėra, tai ir nėra, taškas. Kitaip būt negali. schmoll.gif
Istorikus tai iš vis nurašyt visus reikia. biggrin.gif O tai rašo nesamones.

Tai darau išvadą, kad istorijos iš vis žinoti nereikia, nes tai tik interpretacija? Nei kokie kunigaikščiai buvo, nei kokie amžiai, kada karas vyko, tarp ko, kas ką pasirašė, kas ką užkariavo ir t.t.? rolleyes.gif Taip išeitų, kad apie praeitį iš vis kalbėti neverta. schmoll.gif
vaižgantė
QUOTE(Aimeja @ 2011 03 14, 11:19)
Jei jau Vaižgantė pasakė, kad istorijos nėra, tai ir nėra, taškas. Kitaip būt negali.  schmoll.gif
Istorikus tai iš vis nurašyt visus reikia.  biggrin.gif O tai rašo nesamones.
Tai darau išvadą, kad istorijos iš vis žinoti nereikia, nes tai tik interpretacija? Nei kokie kunigaikščiai buvo, nei kokie amžiai, kada karas vyko, tarp ko, kas ką pasirašė, kas ką užkariavo ir t.t.?  rolleyes.gif Taip išeitų, kad apie praeitį iš vis kalbėti neverta. schmoll.gif
*

Ką tau pačiai duoda istorijos žinios? Ar esi geresnė už tą, kuris nežino, kuriais metais įvyko Žalgirio mūšis?
saulytej
QUOTE(vaižgantė @ 2011 03 13, 12:02)
Parašyk, taigi labai įdomu  bigsmile.gif
*

Na pavyzdziui daile, as tikrai nemoku graziai piesti, nu niekada nemokejau, todel as visada prasydavau savo klasiokes, kad man nupiestu ir visada gaudavau gerus pazymius, todel mokytoja visada galvojo, kad as graziai piesiu, dar atsimenu toki dalyka, vienas mano klasioku sugalvojo pats nupiesti kas buvo uzduota, nu sako bent viena karta nemeluosiu, ir ka, nupiese, tikai neidealiai, bet matosi, kad buvo piesta jo, ir ka jus manot, jo piesinys buvo iskaitytas tik 6 is 10, mane tai dar karta itikino, kad as tikrai pati nepiesiu schmoll.gif nes tie pazymiai itakoja tavo vidurki, ir tada kai as mokinausi gauti is dailes maza ivetininma buvo kazkas nenormalaus, aukletojos nesuprasdavo, sakydavao nu argi sunku nupisti piesini, nu nesunku, bet mokytoja nori sedevru doh.gif
Labai greitai dar vienas pavyzdys, as labai gerai skaiciau nuo pat pirmu klasiu, man labai patiko ir patinka skaityti knygas, tai manes net nekviesdavo atpasakoti knygos, arba pasaukdavo ir klausdavo ar tu perskaitei, sakau taip, gerai tada 10, mane tai taip siutindavo, kodel ji su manim nenagrineja, kodel kitiem duoda spaudima, buvo vaiku kurie tikrai blogai skaite, jie gaudavo blogus pazymius unsure.gif
Isvada, manau kad kiekvienas turi buti vertinamas pagal jo sugebejimus, o ne pagal kazkieno nustatytus, as cia tik pora pvz daviau, bet kai dar ka prisiminsiu butinai parasysiu, nes tikrai noriu savo busimiem vaikam kitokios mokyklos nei kad lankiau smile.gif
MrsRAT
QUOTE(Aimeja @ 2011 03 14, 12:19)
Jei jau Vaižgantė pasakė, kad istorijos nėra, tai ir nėra, taškas. Kitaip būt negali.  schmoll.gif

*

Istorija, toks dalykas, kur ne tik datas iškalti reikia, ji kaip ir matematika lavina vaiko loginį mastymą, kitus gebėjimus. Aš manau normaliai norint funkcionuoti visuomenėje reikia minimalių žinių iš visų dalykų. Ar malonu bendrauti su žmogumi, kuris domisi tik viena vienintele sritimi, kiek įdomu bus kalbėti apie meną, kad ir su unikaliu menininku?
Aimeja
QUOTE(vaižgantė @ 2011 03 14, 12:40)
Ką tau pačiai duoda istorijos žinios? Ar esi geresnė už tą, kuris nežino, kuriais metais įvyko Žalgirio mūšis?
*

Vaižgante, kada tu suprasi, kad visose temose skelbiamos tavo ,,tiesos'' yra tik tavo nuomonė nieko bendro neturinti su realybe, kad tai nėra pagrindas kitiems mąstyti taip.

Man kuo toliau tuo labiau atrodo, kad tau svarbu ne tai ką tu sakai, bet svarbu kad tik sakyti priešingai negu kiti. Sakai bet ką , kad tik neigti ir prieštarauti. Paklausus paaiškinomo, iš kart bėgi.

Aš neesu nei geresnė , nei blogesnė už tą kuris nežino kada Žalgerio mūšis. Čia ne tas kriterijus. Aš esu už jį daugiau žinanti. O žinios suteikia žmogui daugiau mąstymo laisvęs, daugiau noro ieškoti, atrasti, pažinti.
vaižgantė
QUOTE(Aimeja @ 2011 03 14, 11:50)
Vaižgante, kada tu suprasi, kad visose temose skelbiamos tavo ,,tiesos'' yra tik tavo nuomonė nieko bendro neturinti su realybe, kad tai nėra pagrindas kitiems mąstyti taip.

Man kuo toliau tuo labiau atrodo, kad tau svarbu ne tai ką tu sakai, bet svarbu kad tik sakyti priešingai negu kiti. Sakai bet ką , kad tik neigti ir prieštarauti. Paklausus paaiškinomo, iš kart bėgi.

Aš neesu nei geresnė , nei blogesnė už tą kuris nežino kada Žalgerio mūšis. Čia ne tas kriterijus. Aš esu už jį daugiau žinanti. O žinios suteikia žmogui daugiau mąstymo laisvęs, daugiau noro ieškoti, atrasti, pažinti.
*

Tu teisi, juk ir šią temą sugalvojau aš, ir pirmame poste esanti citata yra mano lotuliukas.gif Vaižgantei dėmesio trūksta.

Žinios žmogų įdeda į tam tikrus rėmus. Pvz., mano septintoko istorijos sąsiuvinyje yra parašyta, kad Vaižgantas yra lino ir kanapių dievas (mokytoja taip padiktavo). Tai yra materialistinio mąstymo rėmai, į kuriuos mokykloje įstatomi vaikai. Ar vaikas gavo laisvės mąstyti, įstatytas į tokius "istorijos mokslo" rėmus???
Aimeja
QUOTE(vaižgantė @ 2011 03 14, 12:54)
Tu teisi, juk ir šią temą sugalvojau aš, ir pirmame poste esanti citata yra mano  lotuliukas.gif  Vaižgantei dėmesio trūksta.

Žinios žmogų įdeda į tam tikrus rėmus. Pvz., mano septintoko istorijos sąsiuvinyje yra parašyta, kad Vaižgantas yra lino ir kanapių dievas (mokytoja taip padiktavo). Tai yra materialistinio mąstymo rėmai, į kuriuos mokykloje įstatomi vaikai. Ar vaikas gavo laisvės mąstyti, įstatytas į tokius "istorijos mokslo" rėmus???
*

O prie ko čia materialistinis mąstymas?
vaižgantė
QUOTE(Aimeja @ 2011 03 14, 12:08)
O prie ko čia materialistinis mąstymas?
*

Vaižgantas neturi nieko bendro su linais ir kanapėmis. Tai energija, užsiimanti transformacijomis. Jeigu sūnų istorijos mokytoja nebūtų pensininkė, nusivesčiau ją parodyti Vaižganto šventakio, kuris yra visai netoli mokyklos.
mėnulis
Netrukus busiu dailes mokytoja. Mano pamokos bus relaksacines. Visi vaikai gaus 10 drinks_cheers.gif
Milux
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 03 14, 08:15)
*

Butent minimalias, o kas destoma dabar mokyklose? doh.gif kaip viskas isplesta, su smulkmenom, datom kas kada koki popieriuka net maziausia pasirase blink.gif kam to vaikui reikia? Minimaliai, apskritai tai jo.As asmeniskai ir buvau tiksliuju mokslu vaikas, Istorijos nemegau visiskai, nors... idomu man buvo senoves istorija - kur tikrai minimaliai aiskiai viskas, o Lt istorija doh.gif .Na niekad jos nemokejau, ismokdavau atsiskaitymui ir viska , uzmirsdavau.Ir net pagrindiniu nei datu nieko nezinojau baigusi 12 klasiu, zinojau kas tas yra ir kad toks buvo Zalgerio musis, pirmas ir antras pasauliniai karai- viskas.Po 7metu studijuot pradejau viena dalyka ir ten gavau referata rasyt is Lt istorijos, nepatikesit skaiciau knyga su idomumu, nuo vieno karto perskaityto, parasiau referata su visais ivykiais ir datomis iki smulkmenu.
Tai isvada kad mokykloje turetu but skirtingos programos skirtos priklausomai kokie mokslai vaikui idomesni,o ne kisama viskas i galva reik nereik.Ir isprusimo lygiui tai neturi jokios reiksmes, tu gali mokinti kiek nori, jai vaikui neidomu jis niekad neisimins net svarbiausiu ivykiu.

QUOTE(MrsRAT @ 2011 03 14, 09:43)
Istorija, toks dalykas, kur ne tik datas iškalti reikia, ji kaip ir matematika lavina vaiko loginį mastymą, kitus gebėjimus. Aš manau normaliai norint funkcionuoti visuomenėje reikia minimalių žinių iš visų dalykų. Ar malonu bendrauti su žmogumi, kuris domisi tik viena vienintele sritimi, kiek įdomu bus kalbėti apie meną, kad ir su unikaliu menininku?
*

biggrin.gif su matematika visisko palyginimo net negali buti.Visiskai nesutinku su jusu pasakymu schmoll.gif Geriau zmogus lai domisi viena sritimi bet nuo iki, nei 10 ir tik pagrindus, ar su tokiu idomu bendrauti? schmoll.gif Jai jus butumet pati unikalus manininkas tai su kitu menininku ta tema galetumet bendraut amzimybe mirksiukas.gif
Aimeja
QUOTE(vaižgantė @ 2011 03 14, 13:21)
Vaižgantas neturi nieko bendro su linais ir kanapėmis.

Tai energija, užsiimanti transformacijomis.
*

Kai kur Vaižgantas minima skaip linų ir kanapių dievas.

Kodėl teigi kad Vaižgantas -energija , užsiimanti transformacija. Tai prasme, iš kur tai ištraukei.

vaižgantė
QUOTE(Aimeja @ 2011 03 14, 12:52)
Kai kur Vaižgantas minima skaip linų ir kanapių dievas.

Kodėl teigi kad Vaižgantas -energija , užsiimanti transformacija. Tai prasme, iš kur tai ištraukei.
*

Va ir ištraukiau mirksiukas.gif

Kas, kad žinot, kada Žalgirio mūšis buvo, jei net to žodžio parašyti taisyklingai neišmokot mirksiukas.gif Ir Milux, ir Aimėja to žodžio nežino.
enine
Vaižgante, labai noriu tavęs paklausti: kodėl žmonės turi mokytis? Ko tiems vaikams ten reikia toje mokykloje? Istorijos mokytis-blogai, matematikos-gyvenime neprireikia tiek kiek moko, knygų skaityti-nebūtina, eilėraščius mokytis-išvis absurdas, tik blogos emocijos. Gal galėtų vaikai gulėti lovoje ir negadinti klasėje oro kitiems ir neapkrauti savo galvelių tais visais mokslais "nemokslais". Juk neįdomu viskas...
vaižgantė
QUOTE(enine @ 2011 03 14, 13:22)
Vaižgante, labai noriu tavęs paklausti: kodėl žmonės turi mokytis? Ko tiems vaikams ten reikia toje mokykloje? Istorijos mokytis-blogai, matematikos-gyvenime neprireikia tiek kiek moko, knygų skaityti-nebūtina, eilėraščius mokytis-išvis absurdas, tik blogos emocijos. Gal galėtų vaikai gulėti lovoje ir negadinti klasėje oro kitiems ir neapkrauti savo galvelių tais visais mokslais "nemokslais". Juk neįdomu viskas...
*

Ar aš sakiau, kad jie turi mokytis?
Sociumas turi tam tikrus rėmus, standartus, todėl žmogus, kuris nori pritapti, ir priverstas laikytis tam tikrų taisyklių. Juk niekas neklausia, ar vaikas nori mokytis- yra įstatymas, kad vaikas privalo mokytis iki 16-os metų. Ir viskas.
Milux
QUOTE(vaižgantė @ 2011 03 14, 11:26)
Sociumas turi tam tikrus rėmus, standartus, todėl žmogus, kuris nori pritapti, ir priverstas laikytis tam tikrų taisyklių. Juk niekas neklausia, ar vaikas nori mokytis- yra įstatymas, kad vaikas privalo mokytis iki 16-os metų. Ir viskas.
*

Bet juk vaikai daug ko nenori daryt ne tik mokytis nenori, o kai uzaugame suprantame kad tai reikalinga buvo ir yra.Ar jus teigsite dabar kai suaugusi moteris , kad mokslas jum buvo visiskai nereikalingas g.gif
Aimeja
QUOTE(vaižgantė @ 2011 03 14, 14:12)
Va ir ištraukiau  mirksiukas.gif

*

Eilinį kartą nuostabus, išsamus , argumentuotas atsakymas. thumbup.gif thumbup.gif

enine
QUOTE(vaižgantė @ 2011 03 14, 14:26)
*

Aaaa, supratau! doh.gif Neturi žmogus mokytis, pasirodo, jis tik įstatymų turi laikytis, ir tai, tik tuomet, jei nori pritapti bigsmile.gif O mes-durniai, ir patys stengiamės visą gyvenimą kuo daugiau sužinoti , ir savo vaikus grūdam į mokyklas, kad tik prie ko nors pritaptų lotuliukas.gif Reiktų tuos įstatymus perrašyt, pagaliau...
Aimeja
QUOTE(vaižgantė @ 2011 03 14, 14:26)

*

Bet kodėl tu pati taikaisi prie to sociumo normų? Na imk ir gyvenk be jų, kad tokia gudri, na nežiūrėk tų įstatymų, kam tau jie?
vaižgantė
QUOTE(Aimeja @ 2011 03 14, 13:37)
Eilinį kartą nuostabus, išsamus , argumentuotas atsakymas.  thumbup.gif  thumbup.gif
*

Na taip, nes jei norėčiau tau tai paaiškinti, turėčiau išdėstyti visą kursą, kurio tu nesimokei mokykloje per istorijos pamokas. Ilgokai užtrukčiau mirksiukas.gif
Aimeja
QUOTE(vaižgantė @ 2011 03 14, 14:44)
Na taip, nes jei norėčiau tau tai paaiškinti, turėčiau išdėstyti visą kursą, kurio tu nesimokei mokykloje per istorijos pamokas. Ilgokai užtrukčiau  mirksiukas.gif
*

O tas kursas iš kur?

Aš tai suprantu taip,kad tu norėtum, kad visa švietimo sistema būtų parengta pagal tavo subjektyvų mąstymą, tavo nuomonę, požiūrį. Tik tai ką tu kalbi, teigi, šneki yra teisinga. Visa kita yra labai blogai, visi kiti nieko neišmano.
vaižgantė
Jūs diskutuokit, diskutuokit mirksiukas.gif Vaižgantė savo darbą atliko- sukėlė audrą stiklinėje ax.gif
vaiddda-d
QUOTE(Aimeja @ 2011 03 14, 15:49)
O tas kursas iš kur?

Aš tai suprantu taip,kad tu norėtum, kad visa švietimo sistema būtų parengta pagal tavo subjektyvų mąstymą, tavo nuomonę, požiūrį. Tik tai ką tu kalbi, teigi, šneki yra teisinga. Visa kita yra labai blogai, visi kiti nieko neišmano.
*

thumbup.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

o jei i tema tai siandien sirgdamos nuejom i mokykla paklaust ka mums namuose mokintis kad neatsilikt, ir kas pirmiausia ivyko tai dukra atsidure klasiokiu glebyje wub.gif Veliau mokytoja su dukra graziai meiliai bendravo. Mergaites akytes dziaugsmu svytejo wub.gif Siandien drasiai galiu sakyti kad musu mokykla yra butent ta kurioj mano mergaite ne tik gerai ugdoma,bet ir gali jaustis laiminga ir mylima wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.