Sveiki, Kačių neauginu, tačiau yra toks vienas katinas, kuris kažkodėl labai myli mūsų namus ir visą dieną praleidžia pas mus terasoj. Ir taip jau pusantrų metų. Viena bėda - jis žiauriai mėgsta mano lauko gėlių vazonus iš vytelių (galąsti nagams) ir dar labiau - juose sudėtus viržių vazonėlius (juos arba kramto, arba...tiksliai nemaciau ka jie ten daro - bet virziai ispesioti ir nuguleti) . Girdejau apie visokiu purškalus - kur jų gauti ir ar jie veiksmingi lauke (turbūt išsivėdina greit)? Gal dar ką pasiūlytumėt?
Labas, purškalų yra Kikos parduotuvėje kurių kaina apie 40Lt, o ar jie veiksmingi nežinau, nes nebandžiau Kita priemonė kuri siūloma yra apelsinų, mandarinų žievelės, nes katės jų kvapo negali pakęsti  Tai gal gali būti veiksminga  Mano žinios, šiuo klausimu, visos
Nu geras  Linksma, kai kitų katinai darbuojasi tavo vazonuose O jei rimtai, tai baidyk tu tokį akiplėšą  Tiesiogine ta žodžio prasme. Pamatai, kad ateina ir rėk visa gerkle, tarškink bliūdus puodus, padaryk barškaliukų prie vazonų ir pan. Katinai garso nemėgsta - jie labai mėgsta komfortabilumą  Tai, pajutęs nepatogumus, iš karto apsigalvos dėl poilsio salelės tavo balkone.
Pas mus labai daug gėlių ir maniškei katei gavosi kaip savotiškas žaidimas-kiekvieną rytą pribėgus žeria iš vazono žemes ant žemės ir sprunka taip,kad neįmanoma pagaut.Aš ant jos rėkiu ir gasdinu,tai jai gal atrodo,kad žaidziu.Nėra nei vienos dienos,kad nereiktų siurbti žemių,bet tikiuosi gal išaugs,nes dičkis katinas ,kol buvo mažas, tik vyrą pamatęs lipbdavo į palmę,lyg žinodamas,kad tas man moralus už jo bajerius skaitys.
QUOTE(gravel @ 2006 02 21, 22:56) Nu geras  Linksma, kai kitų katinai darbuojasi tavo vazonuose O jei rimtai, tai baidyk tu tokį akiplėšą  Tiesiogine ta žodžio prasme. Pamatai, kad ateina ir rėk visa gerkle, tarškink bliūdus puodus, padaryk barškaliukų prie vazonų ir pan. Katinai garso nemėgsta - jie labai mėgsta komfortabilumą  Tai, pajutęs nepatogumus, iš karto apsigalvos dėl poilsio salelės tavo balkone. Vat reikalas tame, kad aš nieko prieš, kad tas katinas pas mus lankosi (net pašeriu jį), tik noriu, kad jis mano vazonų ir gėlių nekliudytų...Kai pamatay jį besidarbuojantį, bėgu trepsėti ir triukšmauti - tai jis nieko nesupranta kad aš čia jį gąsdinu ir pribėga meilintis, o vos tik uždarau duris, vėl savo...
Niu ir zaraza - tu jį šeri, o jis tau vazonus kapsto Reikia jį pamokyti kažkaip... Ale kaip nutaikyt progą? Nes, jei nenori jo iš viso nugąsdint, tai reikia, kad nematytų, kas baudžia už vazonų kapstymą. Bet, tuo pačiu, žinotų, kad to daryti negalima. O nebandei pridėti kokių apsaugų prie vazonų? Kokių nemalonaus katinui kvapo daiktų ar kažko tokio? Juk siųlė čia jau kažkas apelsinš ar kitų citrusinių vaisių žieveles dėt  Žinok veiksminga
Libo, Aš kažkurioj knygoj skaičiau, kad tas vietas, kurių nenorim, kad draskytų katės, tai reiikia čili pipirais pabarstyti... pav. pinto vazono vyteles pabarstyti, arba laidus čili tirpalu patepti (čia jei griaužia)... nebrangu... galima pabandyti
O man ši problema irgi labai aktuali, nes namie neliko nei vienos gėlės (nedaug jų ir buvo  ) bet mano katinas labai lapus kramto, ir stiebelius laužo. Bandysiu kvapais jį atpratint. Nes triukšmo ir gąsdinimų tai visai nebijo.
imbirim
2006 02 22, 16:10
QUOTE(Svetė @ 2006 02 22, 15:44) O man ši problema irgi labai aktuali, nes namie neliko nei vienos gėlės (nedaug jų ir buvo  ) bet mano katinas labai lapus kramto, ir stiebelius laužo. Bandysiu kvapais jį atpratint. Nes triukšmo ir gąsdinimų tai visai nebijo. lapus tavo katinas kramto todel kad jam gal truksta ko...reikia tada paseti jiem specialios zoles kuria jie grauzia...o vasara tai saviskei budavo parnesdavau is lauko nurovus kur...griauzdavo nes murkdama
Būkit atsargios su gėlėmis naminėmis, nes yra labai daug gėlių, kurios nuodingos katinams. Neduokdie kokią apgraužęs nusinuodys...
Sveikutės, gerai žinoma problema. Mano katinas labai mėgo draskyti draceną ir jokie triukšmai jo visai negasdino. Atpratinau labai paprastai - su vandeniu. Kai tik pradeda katinas draskyti gėlę, aš į burna gurkšnį vandens ir katiną apipurškiu. Užteko keleto kartų ir dabar jau užtenka tik imituoti purškino garsą ir katinas supranta, kad toliau taip daryti negalima.
QUOTE(MILVA @ 2006 02 22, 16:33) aš į burna gurkšnį vandens ir katiną apipurškiu.  irgi variantas  bet jaučiu abu ilgą laiką šlapi būdavote
manjana
2006 02 22, 19:41
QUOTE(LiBo @ 2006 02 21, 13:53) Sveiki, Kačių neauginu, tačiau yra toks vienas katinas, kuris kažkodėl labai myli mūsų namus ir visą dieną praleidžia pas mus terasoj. Ir taip jau pusantrų metų. Viena bėda - jis žiauriai mėgsta mano lauko gėlių vazonus iš vytelių (galąsti nagams) ir dar labiau - juose sudėtus viržių vazonėlius (juos arba kramto, arba...tiksliai nemaciau ka jie ten daro - bet virziai ispesioti ir nuguleti) . Girdejau apie visokiu purškalus - kur jų gauti ir ar jie veiksmingi lauke (turbūt išsivėdina greit)? Gal dar ką pasiūlytumėt? Kad nekapstytų - citrusinių vaisių žievelės, o kad negulėtų vazonuose - reikia pagaliukų prismaigstyti (tipo dantų krapštukų  )
QUOTE(manjana @ 2006 02 22, 20:41) Kad nekapstytų - citrusinių vaisių žievelės, o kad negulėtų vazonuose - reikia pagaliukų prismaigstyti (tipo dantų krapštukų  ) ti kad nelabai graziai turetu vazonas atrodyti su pagaliukais  nera kitu budu? ale pas mus gerai vien kaktusai tai kate tikrai i vazonus nesitaiko
manjana
2006 02 22, 21:52
QUOTE(Kelmas @ 2006 02 22, 21:23) ti kad nelabai graziai turetu vazonas atrodyti su pagaliukais  nera kitu budu? ale pas mus gerai vien kaktusai tai kate tikrai i vazonus nesitaiko  Nu kodėl, visai įdomiai atrodo  Kitas būdas gal ir yra, tiesiog aš jo dar nesugalvojau
QUOTE(manjana @ 2006 02 22, 22:52) Nu kodėl, visai įdomiai atrodo  Kitas būdas gal ir yra, tiesiog aš jo dar nesugalvojau  Tai va geriausia kai namuose tik kaktusai nekila su tuom problemu
laiminga_mamyte
2006 02 23, 00:03
QUOTE(amiara @ 2006 02 22, 00:12) Pas mus labai daug gėlių ir maniškei katei gavosi kaip savotiškas žaidimas-kiekvieną rytą pribėgus žeria iš vazono žemes ant žemės ir sprunka taip,kad neįmanoma pagaut.Aš ant jos rėkiu ir gasdinu,tai jai gal atrodo,kad žaidziu.Nėra nei vienos dienos,kad nereiktų siurbti žemių,bet tikiuosi gal išaugs,nes dičkis katinas ,kol buvo mažas, tik vyrą pamatęs lipbdavo į palmę,lyg žinodamas,kad tas man moralus už jo bajerius skaitys. Aš ne ekspertė,bet manau kad neišaugs.Jei dabar žeria,nors ir supranta,kad negerai daro,o vistiek daro,tai ir vėliau bus tas pats.Turėjau aš tokįkatiną,kuris į didžiulį palmės vazoną..... kakū darė.ir tu jam nors ką.Kiek mažas,tiek didelis.Neišaugo.Teko atiduot,nes ir šiaip visokių bjaurių dalykų pridarydavo,na o dabar turiu angelėlį,kuris supranta,kas yra negerai,ko negalima daryti ir vienintelė vieta kur daro savo reikalus-dėžutė. Niekad net nelenda prie mano gėlių ar sodinukų ant palangių,nes kai atsiranda naujas augalas,aš jį pasikviečiu,pasiimu ant rankų ir tiesiai jam į akis pasakau,kad prie šito daikto lysti negalima.Ir jis tai supranta. Va,tik turi vieną silpnybę....... mano batams.Nuolat guli kokį apsikabinęs
SoftKiss
2006 02 23, 11:01
QUOTE(Kelmas @ 2006 02 22, 22:18) Tai va geriausia kai namuose tik kaktusai nekila su tuom problemu  Tai ne išeitis. Yra kačių kurios tiesiog dievina kaktusus. Ir kuo jie labiau duria tuo įdomiau, palieka tik šaknis.
Mano katė sugraužė ilgiausius spyglius turintį kakatusą  Ir kiek žinau labai dažna katė mėgsta kaktusiukus naikinti  Ir kaip joms jie neduria
vėjo_fėja
2006 02 23, 12:13
QUOTE(Lingling @ 2006 02 23, 12:01) Tai ne išeitis. Yra kačių kurios tiesiog dievina kaktusus. Ir kuo jie labiau duria tuo įdomiau, palieka tik šaknis.  QUOTE(Latte @ 2006 02 23, 12:30) Mano katė sugraužė ilgiausius spyglius turintį kakatusą  Ir kiek žinau labai dažna katė mėgsta kaktusiukus naikinti  Ir kaip joms jie neduria  Ai, panos, negąsdinkit  Pas mane kaktusų pilnos palangės, ką aš darysiu jei mano kacas įsisuks
Betelgeiz
2006 02 23, 14:52
QUOTE(bartez @ 2006 02 23, 13:13) Ai, panos, negąsdinkit  Pas mane kaktusų pilnos palangės, ką aš darysiu jei mano kacas įsisuks  As tai "Senukuose" nusipirkau vielines tvoreles. Jos yra ivairiu rastu, ivairiu dydziu ir dar sukarpo ten kaip reikia. Ten tokiam angare, kaip ieini tai visa laika i kaire ir bus darzininku prekes. Tai va kiekviena vazoniuka prie kurio lindo maniskis "aptveriau". Labai idomiai atrodo kaip interjero elementas, dar niekas neispeike. O katinui lapce nepralenda, per virsu nepasiekia, pora kartu pabande ir liovesi. Siaip maciau kad lyg ir ne tik vieliniu buvo bet ir dar is kazkokios gal plastmases, zodziu prie interjero prisiderinsit
QUOTE(bartez @ 2006 02 23, 12:13) Ai, panos, negąsdinkit  Pas mane kaktusų pilnos palangės, ką aš darysiu jei mano kacas įsisuks  Na jei neįsisuko dar tai gal nebeįsisuks  Maniškė nuo pat mažens juos pamėgusi - ypač jų spyglius  Daugės katė tai iškasė beveik visus kaktusus-žodžiu užsiiminėja sodininkyste
Nu ka, prikisau zieveliu nuo apelsino visur kur imanoma, ir ka gi - katinas is manes pasityciojo: letai demonstartyviai prieina prie vazono,isleidzia nagus ir galandasi sau...
dilditele
2006 02 28, 12:18
Na prikroviau ir as apelsino zieveliu, tai mano katinui jos pasirode idomus zaislas O del zemes kapstymo, nusipirkau drenaza gelems (tokius deginto molio akmenukus) ir pavariau sluoksni ant zemiu. Pirma diena bande kapstyti, esti tuos akmenukus, o dabar ramu, nebekapsto.
SoftKiss
2006 03 01, 12:15
QUOTE(Betelgeiz @ 2006 02 23, 14:52) As tai "Senukuose" nusipirkau vielines tvoreles. Jos yra ivairiu rastu, ivairiu dydziu ir dar sukarpo ten kaip reikia. Ten tokiam angare, kaip ieini tai visa laika i kaire ir bus darzininku prekes. Tai va kiekviena vazoniuka prie kurio lindo maniskis "aptveriau". Labai idomiai atrodo kaip interjero elementas, dar niekas neispeike. O katinui lapce nepralenda, per virsu nepasiekia, pora kartu pabande ir liovesi. Siaip maciau kad lyg ir ne tik vieliniu buvo bet ir dar is kazkokios gal plastmases, zodziu prie interjero prisiderinsit  Gal gali foto idėt kaip ten gelytės vazonėlis dabatr atrodo. Nas maniškiai ir labai patinka su fikusu draugauti
Pigalica
2006 03 16, 11:39
oi, kokia pazistama beda  is maniskiu geliu vien tik sakos liko, as ji ir su vandeniu purskiau, ir bariau, bet labiausiai jis bijo laikrascio, keliskart gavo, bet vistiek savo daro. vyras sako kad i kaima isves, jei ka nors nesugalvosiu, o as taip ta katina myliu
bite maja
2006 03 21, 10:57
klausykit, o jei padaryt pipirinio vandens ir geles juo apipurkšt? gal tada daugiau nebenorės prie tų gėlių lyst maniškiai šeštadienį pusę kaktusų nušlavė nuo palangės  vakar numetė citriną, šiandien ryte pachypodiumą  jau daugiau nebegaliuuuuuu
laiminga_mamyte
2006 03 21, 11:18
padaryk tvorelę ant palangių,kad neužliptų ir fsio
bite maja
2006 03 21, 11:49
nelabai įsivaizduoju, kaip tai turėtų atrodyt ta tvorelė
laiminga_mamyte
2006 03 21, 12:27
aš ir nelabi įsivaizduoju,nes man to kažkaip nereik,dabar kai palangės apdėtos visokiais sodinukais,tai kacui ir nėr kaip užlipt ten.. O šiaip tai nežinau,būna tokios dekoratyvinės medinės mini tvorelės pvz.senukuose ar pan,tai tokią manau tik pritvirtint reiktų,ir turbūt neliptų,jeigu nebūtų kaip.
Kristina26
2006 03 31, 15:42
Mūsiškė taip pat labai mėgo kapstytis vazonuose. Nebeapsikenčiau. Nuvažiavau prie jūros, prisirinkau gražių akmenukų ir prikdėjau į vazonus. Ir viskas.
Undzinka
2006 04 05, 20:44
As savo gelytes apsaugau pavalius palanges ir tas vietas kur stovi vazonai su actu.Ir dar,susuku graziai apelsino arba greifrukto zivele i ratukus,ir apdedu vazonuose.Padeda ir graziai atrodo:)
vėjo_fėja
2006 04 06, 08:42
Taigi va, sakiau mano gražuolis kai įsisuks į kaktusus man  Bet pasirodo jis susirado sau kitą pramogą  Pas mane auga šitas, taip vadinamas pinigų medis, jo šakos ilgos, virš vazono kiek palinkusios, tai kacas nusižiūrėjo - tik įsibėgėjęs kad skrenda ir tiesiai ant tų šakų  Arba šiaip iš apačios apsižiūri - tik strykt ir atseit bando nagais įsikabint... Nu "parazitas" koks negaliu  Sakau, man visus pinigus tuoj nupurtys  Mąstau, kai čia išgyvendinus tą žaidimą  Gėlę aukščiau kur pakelt - be šansų, biasiai jau tas vazonas didelis...
QUOTE(MILVA @ 2006 02 22, 17:33) Sveikutės, gerai žinoma problema. Mano katinas labai mėgo draskyti draceną ir jokie triukšmai jo visai negasdino. Atpratinau labai paprastai - su vandeniu. Kai tik pradeda katinas draskyti gėlę, aš į burna gurkšnį vandens ir katiną apipurškiu. Užteko keleto kartų ir dabar jau užtenka tik imituoti purškino garsą ir katinas supranta, kad toliau taip daryti negalima.  Maniškė irgi į vandenį tinkamai reaguoja, bet ką daryti, kai namie nebūni? Beje, mano dracena jau pribaigta, bet dabar į jukos lapus įsisuko. Ir taip piktybiškai...
QUOTE(bartez @ 2006 04 06, 10:42) Taigi va, sakiau mano gražuolis kai įsisuks į kaktusus man  Bet pasirodo jis susirado sau kitą pramogą  Pas mane auga šitas, taip vadinamas pinigų medis, jo šakos ilgos, virš vazono kiek palinkusios, tai kacas nusižiūrėjo - tik įsibėgėjęs kad skrenda ir tiesiai ant tų šakų  Arba šiaip iš apačios apsižiūri - tik strykt ir atseit bando nagais įsikabint... Nu "parazitas" koks negaliu  Sakau, man visus pinigus tuoj nupurtys  Mąstau, kai čia išgyvendinus tą žaidimą  Gėlę aukščiau kur pakelt - be šansų, biasiai jau tas vazonas didelis... maniskis irgi i pinigu medi isisukes  radom sprendima-pakelem auksciau. bet tik wienai dienai....... kita diena jis jau susiprotejo sokinet kol koky lapa pasieks. dabar gasdinam kai pamatom. o siaip kai musu ner namuos katukas karaliauja tik koridoriuj ir wirtuwej,o ten jau nebent tapetus draskyt...tfu tfu tfu
Prisiskaičiau jūsų patarimų. Ačiū visoms.  Labiausiai patiko variantas su tvorele į vazoną. Galvoju, o kodėl gi nepatiesus metalinio tinklo vazone? Juk tada niekaip neišeis kapstyti? Apsišarvuosiu kantrybe ir eisiu į kovą, nes tikrai gaila gėlyčių...
myliu_Ryga:)
2006 08 13, 17:39
nu ir as esu be galo be krasto pikta ant savo fifino.. gavau dovanu tokiaaaa graaazia orhideja, o jis pacia pirma diena ja nuo auksciausios spintos nuritino ant zemes.. bet jau tada nebegailedama ir nebegalvodama taip per ausi ir per uodega kaliau, kad vargsas paskui slepesi nuo manes.. bet prie geles daugiau nebelenda... o kai lenda uztenka man jam pirstu pagrasyt.. nor skai nusperku gelyciu pasimerkt, tai jis ku rbuve skur nebuves turi jas apuostyti, pakramtyti ir pan.. tada visada perku ir jam viena gele, padedu an t zeme sir tegulk sau drasko ir zaidzia.. bet aisku labiausiai rupi tos, kuriu negalima.. bet kol kas visks ok.. ziuresim kas toliau.. savaite orhideja nejudinama ir neuostoma...
mur`miaw
2007 03 16, 11:17
nius mano kaciukas dar mazytis bet pinigu medi irgi skriaudzia ir jei sudraudi tai specialiai taip daro
na nezinau tokios problemos neturejau nei su vienu katinu kiek turejau  tiesiog pasakydavau, kad negalima ir baigta - geles nebeidomu! be to turejau persa kurcia ir jis mano isaukletas buvo nelysti prie geliu, jam juk nepasakysi "negalima", tiesiog su pirstu baksteldavau i nosyte arba lengvai timpteledavau uodegyte ir viskas geles - blogis
Lachesė
2007 05 12, 17:22
prasidėjo bėdukės,kacas iškeliavo į kitus namus (vasaros laikui) ir ten kai kurias gėles nuėdė per parą,o pas mus nedarė nieko gėlėms,tai va,ką daryti nežinom,nes vandens jis nebijoi,riksmų irgi ,o gėles purkšti kažkuo ,kad smirdėtų jam ,ar gerai? sakė mėgins parnešti žolės iš lauko,o tas gėles slėpti,tai gal kitų nelies ,tikiuos ...
susidomejus
2008 12 04, 15:22
Mano kate visas vazas isdauze namuose ir visas geles isvarte
Rasamargarita
2008 12 04, 16:41
Kaip apsaugoti geles/vazonus nuo katinu? ISGABENTI GELES/VAZONUS IS NAMU. As butent taip ir padariau
susidomejus
2008 12 04, 21:42
Ir dar: negaliu palikti ant stalo stiklines su vandeniu ir nueiti i virtuve ko nors. Butinai isvers. Piktybiskai...
QUOTE(Rasamargarita @ 2008 12 04, 17:41) Kaip apsaugoti geles/vazonus nuo katinu? ISGABENTI GELES/VAZONUS IS NAMU. As butent taip ir padariau  nu ir kam taip žiauriai? namie ir gėlės auga ir katinas  pradžioje bandė kapstyti, apkroviau vazonus drenažu.. rado kelias gėles kur be drenažo (nes ten jis tiesiog netinka) apdėjau apelsinų žievėlm. Ir nieko niekur nereikėjo išvežti. Pamatau, kad bando sulysti, sudrausimu ir viskas.
tamosiuke
2008 12 05, 19:20
Labai geras budas ismokinti katina nelyst kur nereikia--vandens purkstuvas  Kai tik pamatot, kad lenda kur nereikia-purskit su vandeniu, bet reikia daryt taip, kad jis nematytu. Tada katinas supranta, kad cia bausme is aukstybiu Ir dar vienas budas uzplot su susuktu laikrasciu, smugis nedidelis, bet uztat garsas koks Maniskiui uztenka vandens purkstuvo.
Šarlote
2008 12 12, 11:24
QUOTE(bartez @ 2006 04 06, 10:42) Taigi va, sakiau mano gražuolis kai įsisuks į kaktusus man  Bet pasirodo jis susirado sau kitą pramogą  Pas mane auga šitas, taip vadinamas pinigų medis, jo šakos ilgos, virš vazono kiek palinkusios, tai kacas nusižiūrėjo - tik įsibėgėjęs kad skrenda ir tiesiai ant tų šakų  Arba šiaip iš apačios apsižiūri - tik strykt ir atseit bando nagais įsikabint... Nu "parazitas" koks negaliu  Sakau, man visus pinigus tuoj nupurtys  Mąstau, kai čia išgyvendinus tą žaidimą  Gėlę aukščiau kur pakelt - be šansų, biasiai jau tas vazonas didelis... QUOTE(mur`miaw @ 2007 03 16, 13:17) nius mano kaciukas dar mazytis bet pinigu medi irgi skriaudzia ir jei sudraudi tai specialiai taip daro  Nu su tuo pinigų medeliu pas mus tas pats  įsibegėja ir šoka. Kai bandau barti atsisuka pasižiūri ir toliau daro Tada aš stojuosi iš fotelio - ji slepiasi. Aš į fotelį ji vėl tą patį Vakar pradėjom puošt eglę... šį rytą radom gulinčią ant šono
Rasamargarita
2008 12 12, 15:25
QUOTE(Carlin @ 2008 12 05, 14:34) nu ir kam taip žiauriai? namie ir gėlės auga ir katinas  pradžioje bandė kapstyti, apkroviau vazonus drenažu.. rado kelias gėles kur be drenažo (nes ten jis tiesiog netinka) apdėjau apelsinų žievėlm. Ir nieko niekur nereikėjo išvežti. Pamatau, kad bando sulysti, sudrausimu ir viskas. Na, tiesa pasakius, as rupintis gelemis labai nemoku ir nenoriu. Tai net apsidziaugiau, kad atsirado priezastis jas isgaventi. Mano katinas labiausai atakavo pinigu medi, sugebejo storiausias sakas nugnybti. Bet kai geles dabar yra pas tevus sudetos ant spinteles-jis tarp tu geliu laigo kaip dziunglese, ir nelabai jau jas grauzia. Zemes da pakapsto
susidomejus
2008 12 13, 22:32
Saip tai augancios geles namuose tai kazkaip isgyvena, bet kai kas nors padovanoja merkiamu, tai didziausias man galvos skausmas kur jas padeti, nes taip ir takosi vaza isverst, nesvarbu, kur padeta butu.
pantheriuke
2009 01 08, 16:34
As ir zinau ta buda su actu, bet mano katei jis nesuveike o del geliu tai kosmaras didziausias, negaliu laikyti gelyciu, nors jas labai myliu, nes kate yra joms didziausias kosmaras, needa tik kaktusu.. ir bambuko, nes paprasciausia ilgas stiebas, todel lapu nepasiekia  nors buvo kazkada nuvertus ir paskanavus truputi dabar atakuoja pinigu medi  ir zolyte nepadeda, geles skaniau kol kas apstaciau kaktusais, tai dar gelbsti, bet jei pavyks vel prisiartint teks pirkti gelei tvorele, cia geru patarimu paskaiciau  ir jau anksciau rezgiau minti kazka panasaus daryti, o pasirodo is tikruju netgi yra pirkti senukuose
Elemire
2009 01 09, 00:39
QUOTE(pantheriuke @ 2009 01 08, 16:34) kol kas apstaciau kaktusais, tai dar gelbsti, bet jei pavyks vel prisiartint teks pirkti gelei tvorele, cia geru patarimu paskaiciau  ir jau anksciau rezgiau minti kazka panasaus daryti, o pasirodo is tikruju netgi yra pirkti senukuose  Gerai kad nors kaktusų negraužia, mano buvo kažkada azaliją pribaigę, tai kliuvo po to ir kaktusam. Pasilinksminimui keli vaizdeliai įrodantys kad kaktusas ne kliūtis, ir pas mane panašių būdavo:  
|
|