Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kas išrinko Jūsų vaikui vardą?
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
lengvute
Aš abiems vaikams (būsimam-taip pat rolleyes.gif ) išrinkau pati, tik pasiūliau vyrui keletą variantų, kad iš jų išrinktų, o jūs?
j.gabija
QUOTE (lengvute @ 2004 06 11, 09:06)
Aš abiems vaikams (būsimam-taip pat  rolleyes.gif ) išrinkau pati, tik pasiūliau vyrui keletą variantų, kad iš jų išrinktų, o jūs?

biggrin.gif varda galvojau labai ilgai,buvo labai daug variantu,o apsisprendziau,kai pamaciau dukrele smile.gif vienintelis vardas ja pamacius atejo i galva...ta minutele ir apsisprendziau tongue.gif Ir iki siol savo pasirinkimu esu patenkinta clap_1.gif
aktore
mes su vyru isrinkom vardus dukrytem kartu.musu mergyciu vardai yra sudurtiniai.vianas vardas labai patikes vyrui,kitas man.sako tie vardai dukrytem labai tinka wub.gif
ader
Varda rinkome kartu, bet kazkaip as vis siuliau variantus, o paskui kazkaip uzkliuvo vienas, ir taip prilipo, kad rodos kitu ir nebuvo ir buti negalejo, ir taip tinka dabar. Nezinia tik ar paauges vaikas bus patenkintas. Bet jau kai buvom uzregistrave varda, paziurejau zodyne, pasirodo vardo reiksme labai prasminga:palaimintas Dievo, Dievo siustasis. Gal atnes laime.
viilte
Ilgai svarsciau, koki varda rinkti pirmajai dukrytei - nelipo joks ir gana. Nuleme mociutes nuomone. Dar sutapo gimimo diena ir vardadienis. Kazkaip lig siol atrodo, kad ne toks turi buti jos vardas. g.gif
Kai gime sunus, man ji atidave tik po dvieju dienu - sildesi inkubatoriuje, tai kai tik paemiau ant ranku, vardas is karto atsirado - Ignas. Galvoju, vaikas pats kazkokiu budu pranese, nes net pagalvojusi anksciau apie toki varda nebuvau. smile.gif
zyle
QUOTE (lengvute @ 2004 06 11, 07:06)
Aš abiems vaikams (būsimam-taip pat rolleyes.gif ) išrinkau pati, tik pasiūliau vyrui keletą variantų, kad iš jų išrinktų, o jūs?

o JEI NE PASLAPTIS TAI KOKS TO BŪSIMOJO VARDELIS wink.gif
nerile
Pirmai dukrai dar negimusiai isrinkau as, nors po gimimo dar 3 sav. vyko diskusija ir del Auguste, o antrajai- netiko joks, nes mano variantas buvo atmestas mad.gif Tada pasiule mano mama, o mes per daug nepriestaravom, nors dabar visaip pagalvoju g.gif
Akva
Sveikutes. Kai tik susipazinau su savo vyriskiu, iskart buvau informuota, kad jei jis kada tures dukra bus jos vardas toks ir toks... (paslaptis laugh.gif ). O kai pastojau ir dar nezinojom kas bus, nors ir kogero iki pat gimdymo bus siokiu tokiu abejoniu, uzsiemiau berniuko vardu ieskojimu as pati. Buvo taip: pamatau per telika koki garbaniu ir viskas, mano vaiko vardas bus kaip ir "garbaniaus". Vyras klause, klause ir s viena diena sako, berniuko vardas bus Martynas. O kadangi ir pavarde is M raides, tai labai graziai skamba.
TAi va, ir nutare pats vyras viska.... O is pradziu sake, oi oi , jei berniukas bus Ecka....
Jomke
O mes abu su vyru sprendeme koki varduka 2.gif duoti.Kol buvau nestuke.gif net nesukom sau galvos del vardu,sakem kai gims tada ir isrinksim smile.gif Mum patiko tik keliatas vardu,tai issirinkti nebuvo sunku wink.gif
*melissa*
mes su vyru kartu isrinkom. tiksliau jis galvoja, kad kartu wink.gif cia kaip sakoma: mes pasitarem ir as nusprendziau rolleyes.gif jam labai patiko vardas Gabriele, bet kad tu gabrieliu labai jau daug, vien musu name jau 2 yra. tai sugebejau kazkaip irodyt, kad Migle graziau. be to musu 2.gif sis vardas labai tinka. jos atejimas buvo labai miglotas: neaisku buvo, ar isnesiosiu, lytis buvo neaiski, nes mazyle slapstesi, ir dar labai labai daug buvo visokiu neaiskumu dry.gif bet aciu dievui viskas thumbup.gif ir grazesnio vardo siandien man nera wub.gif wub.gif wub.gif
Papildyta @ [mergetime]1086942902[/mergetime]
dar prisiminiau. buvo pasiulymas (kaimynkos) pavadinti mazyle HILDEGARDA. blink.gif blink.gif ohmy.gif mad.gif gal kas pasinaudosit siuo pasiulymu, nes mes kazkaip nesiryzom biggrin.gif
Sara
mano vyrui visi vardai buvo grazus...pradedant karolina ir kristina, baigiant ...nu visokiais mandrais...o man priesingai- - jokie vardai nepatiko, tai 3 isrinkau ir tada jau daviau rinktis vyrui...(jis slapta su gimine savo taresi laugh.gif laugh.gif laugh.gif ),- va ir uzdejom viena is tu triju vardu...
Misis X
Isgirdau si varda pries 5 metus. Istrigo. O ir zmogus patiko, kuris si varda turejo. Niekam nesakiau ir nepasakojau. Kai pastojau, nezinau, kazkaip jauciau, kad bus mergaite. Vyrui vardas taip pat patiko, tai ir apsisprendem. O bobuciu neklausem.
ely
Mano vyras gana griežtai pasakė, kad jei bus mergaitė, bus Silvija biggrin.gif Dar leido mano išrinktąjį Emiliją (kurį nors iš tų dviejų), aš ilgai galvojus pasirinkau vyro variantą biggrin.gif Nors man gražu visokie senoviški vardai, bet jis net į kalbas nesileido dėl senovinių vardų smile.gif
Rasma
Esam sutarę. Mergaitėms vardus rinks vyras, o berniukams - aš. Gimė mergytė, taigi ir vardas išrinktas tik vyro iniciatyva .Kokį pasakė, toks ir liko, aš nė žodžio nepyptelėjau wink.gif
Vennera
Savo maziukei jau nuo pat laukimo ir planavimo zinojau koki varda duosiu. Buvau sudarius sarasiuka, jis nebuvo didelis, tik patys trys graziausi vardai, berniukui ir mergaitei. Norejau duoti Augustinos varda, bet vyras norejo trumpesnio, tad sutrumpinom iki Augustes. smile.gif wub.gif
Kokere
Nezinojom vardo iki pat gimimo, bet kai pirma kart pamaciau dukryte is kazkur dingtelejo vardas Evita wub.gif Pasakiau vyrui, jam patiko wub.gif Taip patapo mano dukriukas Evita. Gal ir tiesa, kad zmogus gimdamas atsinesa varda g.gif
Palma
Aš dar ištekėjus nebuvau, bet visiems aiškinau kad mano dukros vardas bus Simona. Deja deja... smile.gif O kai pamačiautik gimusią dukrytę pasakiau: "Bus Ugnė, gerai?" Vyras neprieštaravo. Taigi kai skambinome pranešti apie šeimos padaugėjimą visiems sakėme, kad turi anūkę/dukterėčią Ugnę.
Pupsas
Laukdamiesi pirmo vaikelio nezinojome kas gims, Berniukui buvau sugalvojusi 3, o mergaitei nu niekaip nesigalvojo, viena ka su vyru buvom nusprende grieztai, kad vaikas musu ir neklausysim jokiu patarimu, o ju buvo tieeek ir toookiu, kad baisu. Viena diena, vyras sako, jei mergaite Dominyka. Tiko, kitu variantu nebuvo.
O su antru vaiku, tik suzinojusi kad pastojau, pagalvojau, gal sunus... tai butu grazu Mykolas, Mikas, taip ir prigijo musu Mykoliukas, o mergaitei atrode, kad uz Dominyka grazesnio nera wink.gif
Iseina vyras sugalvojo mergaitei, as - berniukui tongue.gif
Kuzia
QUOTE (Pupsas @ 2004 06 11, 23:14)
o mergaitei atrode, kad uz Dominyka grazesnio nera wink.gif

Labai grazus vardas wink.gif rolleyes.gif .
origa
pirmai mergaitei varda nusprendem abu su vyru, (oi kaip buvo sunku issirinkt), tai isrinkom Deimante, thumbup.gif , o antrai mergaitei pasiule kaimynai, o mums patiko tas vardas: Gintare thumbup.gif thumbup.gif
Aurėja
QUOTE (Rasma @ 2004 06 11, 19:48)
Esam sutarę. Mergaitėms vardus rinks vyras, o berniukams - aš. Gimė mergytė, taigi ir vardas išrinktas tik vyro iniciatyva .Kokį pasakė, toks ir liko, aš nė žodžio nepyptelėjau wink.gif

Viens prie vieno kaip mūsų šeimynoj wink.gif
Tik jis dar pasakė ir kitos būsimos mūsų dukters vardą (ji dar nepakviesta į šį pasaulį, bet vardą jau kaip ir turi laugh.gif )
Encore
Aš mintyse jau turėjau dukrytei vardą sugalvojus, bet liepiau ir vyrui ir nors vieną variantą pasakyti. Ir jis lyg skaitydamas mano mintis ištarė tą vardą rolleyes.gif wub.gif Nebuvo prasmės daugiau ką nors galvoti wub.gif tongue.gif
kendi
GALVOJOM ABU, BET TECIUI GERIAU SEKESI SU MERGAICIU VARDAIS smile.gif , NES PAS MANE GALVOJE BUVO TIK MATAS laugh.gif
#Mia#
Kazkada as sakiau, kad mano vaiku vardai bus tik lietuviski, tai kai dickei rinkom pirmasis abiem ir tiko. O maziuke turejo buti Barbora, bet Gabi neleido " su tokiu baisiu vardu nieko namo parvezti". Zyze dar man laukiantis,o kai pasigimdziau ir jei paskambinau pirmiausiai paklause kaip Simona gyvena. Tai taip ir liko su seses isrinktu vardu.
Amžina studentė
As sugalvojau. Vyrui nepatiko. Tiksliau ne pats vardas nepatiko, o tai, kaip vaikai gali pravardziuoti. Bet as nenusileidau tongue.gif Ta varda jau keli metai kaip buvau sugalvojusi. Po to kai vyro motina, teta ir dar kai kas pasake, kad vardas nelabai, tai vyras pareiske, kad bus tik toks laugh.gif Buvo galima pagalvoti, kad pats isrinko. laugh.gif
Juku
Musu maze be vardo 5 savaites gyveno, visi uzkniso su pasiulymais wink.gif , o pas mus variantu - nulis rolleyes.gif . Karta grizo vyras, sako - "kaip tau Lyja" ir baigesi visos diskusijos tongue.gif
haski
Visada norejau, kad mano vaikas turetu varda su grazia prasme. Taigi vardu knygoj isirinkau labiausiai patikusius ir pasiuliau vyrui. Bet abu vardai buvo berniukiski, tikriausiai zinojom, kad bus sunelis wub.gif . Kadangi sunelis kaip kiausinis issiredejo per velykas, o jo vardo reiksme yra dievo dovana, tai gimus vaikeliui neabejodami davem Mato varda biggrin.gif
kris
Pas mus vardas mergaitei, tai savaime is kazkur (tiesa, sakant net nezinau is kur laugh.gif ) buvo, tad nei rinktis, nei gincytis nereikejo. Bet va, gime berniukstis smile.gif. Tada jau rinkom abu. Turejom tik kelis variantus, bet vienam vieno nepatiko, kitam kito. O paskui kazkaip abiem Kristupas patiko, tai ir patapo musu berniukelis Kristupu clap_1.gif
Bobošiukas
QUOTE (kendi @ 2004 06 12, 15:43)
GALVOJOM ABU, BET TECIUI GERIAU SEKESI SU MERGAICIU VARDAIS smile.gif , NES PAS MANE GALVOJE BUVO TIK MATAS laugh.gif

niu va, o sakai, kad dėl trečio labai rimtai svarstysi laugh.gif vadinasi nori, nori ir bus Tavo Matas.
aš Arijui pati vardą sugalvojau, norėjau Arėjumi pavadindi, bet visi sakė: "ką jis ars?" tongue.gif tėtis norėjo mažiukui Vytauto vardą duot...
Rasma
QUOTE (aureja @ 2004 06 12, 07:10)
Viens prie vieno kaip mūsų šeimynoj wink.gif
Tik jis dar pasakė ir kitos būsimos mūsų dukters vardą (ji dar nepakviesta į šį pasaulį, bet vardą jau kaip ir turi laugh.gif )

O va aš buvau išrinkusi mintyse vardus Modesta, Juta ir Lukrecija..Vyras pats "netyčia" buvo užsiminęs apie Lukrecijos vardą, aš špygas laikiau..Ale. Likimas. Gimė ir jis gimdykloje paskelbė "nuosprendį" - Laura smile.gif

Smilte
Na as varda savo pricesytei isrinkau pati ir labai dziaugiuosi biggrin.gif
Etina
mes rinkom kartu su vyru.
P@nter@
O mes tai turejom varda dukrytei tongue.gif bet kai atsirado berniukas tai kokias dvi savaites maziulis taip ir buvo vadinamas maziuku smile.gif nes niekaip negalejome isrinkti vardo tai Ugnius tai dar koks, o paskui vyras darbe paprase kolegu kad surasytu grazius vardus berniukui tai va taip ir issirinkos viena thumbup.gif thumbup.gif o paskui dar pasirode kad isbraukus is vyro vardo viena raide gaunasi sunaus vardas
Arūnas-Arnas clap_1.gif clap_1.gif clap_1.gif
Laisvė
Man keista ir nenormalu, kai į vardo rinkimą kišasi kaimynai, laiptinė ar vos ne visa gatvė. Kai patarinėja ir savo nuomonę atkakliai išsako vaiko seneliai, gal dar ir toleruotina - visgi jų atžalėlė. Bet kai nusivylimą vardu atvirai demonstruoja tetos ar net kaimynai, darosi net užgaulu.
vasarėja
o mano tai uosvis rolleyes.gif susapnavo kad bus mergaite su konkreciu vardu...
iki to laiko labai santuriai i nestuma reagavo, o jau kai susapnavo, tai telefonu net skambino ir klause, ar mes jau zinom kas bus, tai net atsisedau is nustebimo... g.gif
puoliau anytai skambint kas tam pasidare, tai ta ir isdave senelio "paslapti" wink.gif
turejom su vyru ir savo varianta, bet kai gime, tai ziurim gi tik senelio sugalvotas limpa, o musu -ne wink.gif
Cigale
As buvau nusiteikusi prancuziskai ateiciai, todel jau senu senovej buvaus sugalvojusi busimiems vaikeliams vardus: Mathieu (Matas), Guillaume (Gijomas), Sophie, Adrianne (Adriana, Adrija). Pirma varda issireikalavau - tiesiog pasakaiu vyrui, kad sunus bus Matas, o jam patiko. Mergytei jis buvo sugalvojes Neringa ar Meda, o berniukui Vykantas... Ziuresiu, kaip toliau man seksis su vaikais laugh.gif . Siaip manau, kad galutinis sprendimas priklauso mamai - ji daugiausia vardu vaika vadina..
LIUDAL
Vaiksytej visos mano leles buvo Emilijos, kai tik susipazinom su vyru apie tai papasakojau ir jam patiko. Tad gimus dukrytei abejoniu nekilo thumbup.gif O jei butu gimes sunus, dar butume pagalvoje g.gif Man patiko Emilis, Elijas, Ignas, Emanuelis. Bet kad butu nors vienas pats paciausias, tai nebuvo. Kazkaip jutau, kad bus mergaite, todel sedejau rami laugh.gif
tenelga
QUOTE (mamkinas @ 2004 07 05, 14:17)
o mano tai uosvis rolleyes.gif susapnavo kad bus mergaite su konkreciu vardu...
iki to laiko labai santuriai i nestuma reagavo, o jau kai susapnavo, tai telefonu net skambino ir klause, ar mes jau zinom kas bus, tai net atsisedau is nustebimo... g.gif
puoliau anytai skambint kas tam pasidare, tai ta ir isdave senelio "paslapti" wink.gif
turejom su vyru ir savo varianta, bet kai gime, tai ziurim gi tik senelio sugalvotas limpa, o musu -ne wink.gif

gal nevisai į temą.bet naktį prieš mano gimimą tevų svotai susapnavo Jų manmu gražią panelę įdomiu vardu kurituri greitai gimti.Kitą rytą mėnesiu anksčiau gimiau aš,graž panele wub.gif tai ir tenka nuolat savo vardą po kelis kartus kartoti,vardadienių nešvesti nes tokio vardo kalendoriuje nėra....Bet aš vistieksavo vardu labai patenkinta thumbup.gif
beje mano mama norėjo pavadinti Kristina,ačiū tėtei sapno vardas paėmė viršų clap.gif
Zvirblis
Mergaites vardus zinojau labai anksti, nors negaliu pasakyti, kodel butent jie man atejo i galva - Mija, Maja arba Mira. Pasakiau vyrui. Patiko. Issirinko Mija. Kai gime, as dar suabejojau - tai kaip vadinsim, bet vyras is karto uztikrino - tai Mija! Ir negalim atsidziaugti siuo vardu nors visos kiemo bobutes mane pasmerke uz tokia "nesamone".

Berniuko varda ilgai galvojau ir pagaliau sugalvojau pati paciausia. Neprireike, bet gal pravers ateity....
*fėja*
O as savo vaikuti susapnavau gal pries kokius 6 metus. Sapnuoju: veduosi uz rankos berniuka, jis pasiziuri i mane ir sako: "zinok, mano vardas Nojus" ...tada dar Noju nelabai buvo... ir kazkaip apie vaikus dar nelabai galvojau...Atsibudau po tokio ryskaus sapno ir galvoju, o gal ir visai nieko vardas clap.gif
Kai laukiausi, nesimate, kas gims, bet buvau beveik isitikinusi, kad berniukas..o gal tiesiog labai norejau smile.gif
Jurgitutė
Aš manau, kad kieno vaikas, tai tas ir renka. Aš abiems vaikams rinkau vardus kartu su vyru.
LaiLyn
Mano antrajam sūnui jau vieneri, bet irgi nesu tikra dėl vardo, nors jau pripratau, bet buvo tikra mistika. Aš jo nerinkau, o susapnavau būdama I-e mėnesį, labai aiškiai sapne gražus lėliukas burbuliavo burbuliavo kol aiškiai pasakė "mano vardas Danielius" 2.gif .
Man tai labai nepatiko, tai guodžiau save, kad gims mergaitė, nes sūnų jau auginu, ir nebūsiu sapno įpareigota. Paskui ir gydytoja mergaitę įžiūrėjo, tai visai įsijaučiau į dukrytės laukimą, vardų pririnkau, beje tarp jų buvo ir Danielė...
Ir gimė berniukas, visą mėnesį priešinausi tam vardui, bet kiti nelipo ir viskas. Pabandžiau burti: surašiau 10 vardų, paskleidžiau lapelių vėduoklę virš lėliuko, sakau rinkis, pamakalavo rankutėm ir nepatikėsit kliudė - Danielių clap.gif . Vyras tik juokiasi iš mano sapnų ir visų burtų . biggrin.gif
Galiausiai nusprendėm sudurtini, nuvaziavom registruoti, o ten dėl kažkokių priežasčių uždaryta. Kitą dieną pasakiau viskas, tegu bus Danielius ir priregistravom.... ir taip gera, ramu širdžiai pasidarė, lig kokia naštą būčiau nusimetus. Tik abiejų vaikų vardai gavosi labai jau panašūs - Dainius ir Danielius, vis dar kartais sumaišau ir vis pagalvoju ar gerai padariau paisydama sapno..? sad.gif [COLOR=purple]
Giedrime71
mes su vyru nesutikome su vardo parinkimu, jis norejo kad butu tomas, o as kad girvydas, nezinojome ka daryti, bet kol jis buvo darbe viska nusprendziau pakeisti pati, ir kad nebutu pykcio sunui parinkau visai kitoki varda, nei buvome nuplanave, taip manasis tapo giedriumi thumbup.gif
Eivina
o mes savo maziams rinkome sunkiai...gyvenome anglijoje ,o nuo pat mazens mano vios leles zaislai buvo Gabrieles,o beniukui kazkaip kaip gime prilipo ir neatlipipinom biggrin.gif
o vyras buvo grieztai pries tuos vardus tai jis sake kad butinai bus Anabela ir Samuelis(cia angliski)
tai paliko vaikai su dvigubais vardais ,bet va nuejom uztegistruoti ir kazkokia mociute parase mergaites varda su klaidom Gabriela(o turejo gabriele but)bet dabat neisivaizduoju kitu vardu savo vaikams jie man tokie wub.gif
gutukas
vaikui vardą išrinko vyras.aš norėjau paprasto vardo, o vyras kuo mandresnio, kad būtų retas,negirdėtas g.gif
Ieva-Pieva
as sapnavau suneli Bena, noreciau taip ir pavadinti, bet vyrui nelabai sitas vardas patinka g.gif
Neringicka
Savo mazyliui varda isrinkau pati. Jau nescia budama zinojau koki varda duosiu. man sis vardas labai grazus. thumbup.gif
Niekam kitam ir neleisciau rinkti vardo. Galiu tik su vyru diskutuoti koki vaikui varda isrinkt. Bet nei anyta, nei kokia bobute man nepaaiskins koks turi but vaiko vardas.
Mano anyta bande aiskinti, kad gal koki kitoki varda isrinktume. Bet mes atrezem, kad tik mes sprendziam si dalyka mad.gif ir ji nutilo. unsure.gif
Auktuma
O musu mazyliui varda isrinko mano tetis, mums su vyru jis patiko thumbup.gif
Mirka
Su vyru buvom sutare, kad mergaitei,kurios jis trosko, varda rinks jis o sunui , apie kuri svajojau , rinsiu as.Taigi taip ir padarem thumbup.gif
geltonkase
na vardą norėjo rinkti visi ir pasiulymų buvo aibės biggrin.gif bet kaip esu labai užsispyrusi ėmiau ir pati sugalvojau thumbup.gif va ir dabar visiemspatinka clap.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.