Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Bendraturčiai, kai butas įkeistas bankui
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Popierizmas
qgne
niekur neradau tokios informacijos todel klausiu jusu?
su draugu norime pirkti buta,zadame imti paskola.KOLKAS ESAME NESUSITUOKE.
ar galma buti bendrasavininkais,kai paskola imama tik ant vieno zmogaus?
Vicia
4u.gif Sveika, mano patarimas vienareikšmiškas: pačioje sutartyje iškart nurodykit: kad Jums priklausys po pusę buto ir paskolą mokat po pusę...[B][FONT=Impact]Nes pas mus su "buvusiu " to kredito sutartyje nebuvo nurodyta(pirmu asmeniu aš buvau įrašyta, kadangi mano pajamos buvo didesnės), ir dabar po skyrybų likome bendrasavininkais ir bendraskoliais..ir oficialiai butas padalintas, o PASKOLA NE...Jeigu tik nemoka mano "buvusysis", esu iš banko atakuojama aš, ir išvis gali parduot butą iš varžytinių, kadangi tai jis moka, tai ne..- "solidariai esame atsakingi"..Vienu žodžiu PROBLEMŲ OHOOOO..Dabar bandome parduoti tą butą ir atsiskaityti su banku..Kainos nukritusios doh.gif ..Būsto kreditas imamas ilgam gyvenimo laikotarpiui kai visko nutinka..Aš visiškai nepreziumuoju, kad viskas baigsis kai pas mus, bet geriau viską apmąstykit: ar verta taip įsipareigoti-jeigu esat net nesusituokę??? blush2.gif
melynas dangus
QUOTE(Vicia @ 2011 03 15, 21:25)
4u.gif Sveika, mano patarimas vienareikšmiškas: pačioje sutartyje iškart nurodykit: kad Jums priklausys po pusę buto ir paskolą mokat po pusę...[B][FONT=Impact]Nes pas mus su "buvusiu " to kredito sutartyje nebuvo nurodyta(pirmu asmeniu aš buvau įrašyta, kadangi mano pajamos buvo didesnės), ir dabar po skyrybų likome bendrasavininkais ir bendraskoliais..ir oficialiai butas padalintas, o PASKOLA NE...Jeigu tik nemoka mano "buvusysis", esu iš banko atakuojama aš, ir išvis gali parduot butą iš varžytinių, kadangi tai jis moka, tai ne..- "solidariai esame atsakingi"..Vienu žodžiu PROBLEMŲ OHOOOO..Dabar bandome parduoti tą butą ir atsiskaityti su banku..Kainos nukritusios doh.gif ..Būsto kreditas  imamas ilgam gyvenimo laikotarpiui kai visko nutinka..Aš visiškai nepreziumuoju, kad viskas baigsis kai pas mus, bet geriau viską apmąstykit: ar verta taip įsipareigoti-jeigu esat net nesusituokę??? blush2.gif
*

Kiek žinau bankai neformina kredito sutarčių kaip dalomosios prievolės, t.y. kad būtų konkrečiai nurodyta, kiek kuris skolininkas yra skolingas. Solidarioji prievolė bankams yra daug patogesnė - bet kada gali prašyti grąžinti visą sumą iš bet kurio skolininko, o paskui jau jus tarpusavyje aiškinatės ir galite reikšti vienas kitam reikalavimus.
Vicia
4u.gif Žinau tą bankų politiką...Jie savo interesus ohooo kaip saugo..net per teismus neatskyriau PASKOLOS...bet vat butą tai padalino.. doh.gif doh.gif Mano lūpomis kalba karti patirtis, bet : prieš imdami paskolą šimtąkart viską apmąstykite:ar Jūsų būsimas bendraskolis yra patikimas žmogus, ar sugebėsit jeigu ką viena mokėt paskolą...Bankai už viską ima pinigus..už kiekvienos pažymėlės išdavimą...O šiaip nebūtina būt susituokusiems, kad duotų paskolą-va pernai pažįstami paėmė paskolą trijų kambarių butui.. blush2.gif
Ir man atrodo galima būt tik bendrasavininkais, bet tada ir bendraskoliais..o ne paskola paima vienas, o butas priklauso dviems...-bankas taip nesutiks...kadangi butas vistiek bus įkeistas bankui...bet dar siūlyčiau pagalvot-jei jusų "būsimasis" pirks butą prieš santuokos sudarymą-tegu ir imdamas paskolą-čia bus jo tik nuosavybė-įgytą prieš santuoką, be jūsų..o mokėsit vėliau abudu...ir neduok dieve, skyrybų atveju jums ilgai reikėtų įrodinėt, kad ir jus prisidėjot prie paskolos išmokėjimo...kad ir jums priklauso nors kažkiek to buto..Dabar imčiau būsto paskolą: tik susituokus, įvertinus savo finansines galimybes, su fiksuotomis palūkanomis.. ax.gif
qgne
esme ta,kad imti paskola pusiau tikrai neiseis,nes mano pajamos oficialiai yra per mazos...draugas ima paskola bet pradinis įnasas mano(kuris gan nemazas)..noretusi ir kazkokios garantijos,bet bijau kad bankas neleis but bendrasavininkei be jokiu isipareigojimu unsure.gif
Vicia
4u.gif įdomu..įdomu..parašykit kuom viskas baigsis... blush2.gif
qgne
na bus matyt 4u.gif labai noreciau isgirst kokiu nuomoniu 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.