Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dvigubi Vardai?
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
norala
QUOTE(avietyte33 @ 2008 04 12, 22:05)
netikiu,kad dviem kas ir vadina..pasirenka kam kuris grazesnis..o paskui gali ir nesusigaudyt apie ka kalbama  smile.gif
*

Na, nesakyk...
Mano sunaus darzelyje yra tokia mergyte Marija Adele, ir aukletojoms primygtinai pasakyta vadinti abiem vardais... Tai, aukletoja ir juokiasi : "Marija-eik tenai, Adele-ateik cia " biggrin.gif
Nors siaip tai man grazu, tik kad reikia kazkaip gera derini surasti
laukiuosi1
gyvenu uzsienyje,noriu duoti savo berniukui(jeigu berniukas gims)Arijus vardas,zadam cia pasilikti,o anglai sio vardo beveik neistaria,tad nusprendziau duoti ir as du vardus.Pirmasis bus lietuviskas Arijus,o antrasis der nesu tikra,bet greiciausiai arba joshua,arba armando,kad butu vaikui lengviau jeigu prades eiti i angliska mokykla.Kaip manot? rolleyes.gif
tvixas
As nieko pries dvigubus vardus, tik man jie kazkiek primena meksikietiskus serialus ax.gif
sena niekšė
mano vaiko vardas dvigubas. bet jis figūruoja tik dokumentuose, ar kreipiantis oficialiai.
Flirta
Man gražu. Dvigubų vardų nedavėm, bet aš pirmą vardą suderinau su krikšto vardu, skamba gražiai 4u.gif
*Lyra*
Man dvigubi vardai nepriimtini, pirmiausia, tai sukelia keblumu popierizme kurio deja, musu gyvenime labai daug, o antra, niekas nevadina zmogaus dviem vardais, nors tevai to ir noretu ax.gif
Drezulka
Man nei taip, nei ne mirksiukas.gif
panteriux no1
Na, perskaiciau visa tema nuo pradzios....esu 'suzaveta' lietuviu tolerancija smile.gif
Toks nesugebejimas priimti kazko kitokio nei iprasta.

Keli cia minejo: 'Pazistu zmogu, kuris turi 2 vardus. Keikiasi, nes keblu, nepatogu ir tt. Keista, suauge zmones juk, tai gali pasikeisti tuos vardus, jei jau taaaip nepatogu g.gif

Niekada negalvojau, kad mano vaikas tures 2 vardus. Cia mano sesuo kalta biggrin.gif Sugalvojom su vyru viena varda, bet jai siaubingai nepatinka sitas vardas, nes asocijuojasi su nemaloniu zmogumi....tikrai nesmagu butu, jei 'tetule' negaletu tarti musu vaikelio vardo biggrin.gif Zodziu, sugalvojom antra varda. Pagal numerologija situ 2 vardu ir pavardes derinys suteikia nepaprastai geras savybes zmogui. Vardu derinys, kaip kai kurie zmones (lietuviai) sake, labai jau pretenzingas tongue.gif Bandem galvoti kitokius derinius, bet arba neskamba, arba pagal numerologija nekas smile.gif Tad apsistojom ties 'pretenzingu' deriniu ax.gif

UK forume uzklausiau nuomones apie varda....niekam jis nepasirode pretenzingas ax.gif Visu nuomone- jei patinka, tai ir duoti toki varduka. Cia tai speju pomidorais uzmetytu biggrin.gif

Gal kas zinote, kaip LT mokyklose yra...ar abu vardai rasomi i dienyna?
Nosferatu
Man tai priimtina, du vardai mano sunui duoti, karta is kartos su dviem vardais. Jokiu keblumu nematau, tai didinga ir be to bajoru gimineje priimtina, o nekilmingiems nera butina dvieju vardu mirksiukas.gif
panteriux no1
QUOTE(Nosferatu @ 2008 06 23, 08:52)
Man tai priimtina, du vardai mano sunui duoti, karta is kartos su dviem vardais. Jokiu keblumu nematau, tai didinga ir be to bajoru gimineje priimtina, o nekilmingiems nera butina dvieju vardu mirksiukas.gif
*

Koks ydomus poziuris g.gif Ka kilmingumas reiskia siais laikais? Ar yra kam koks skirtumas? Siaip ydomu ar visiems savo draugams ir pazystamiems deklaruojate apie savo kilminguma?
Nosferatu
QUOTE(panteriux no1 @ 2008 06 23, 11:18)
Koks ydomus poziuris  g.gif Ka kilmingumas reiskia siais laikais? Ar yra kam koks skirtumas? Siaip ydomu ar visiems savo draugams ir pazystamiems deklaruojate apie savo kilminguma?
*

Tikrai nedeklaruojame, mūsų giminiai tai yra svarbu ir mums tai pakanka.
Tweety
Nesąmonės tie du vardai, mano tėtis turi du, tai keikiasi visą gyvenimą. Kaip nepatogu pildant dokumentus, visur tas antras vardas tempiasi, nors juo niekas žmogaus net ir nevadina. Nors... gal tai turi ir tam tikrų privalumų - iš dviejų gali pasirinkti tą, kuris labiau patinka biggrin.gif .
Laisvė
QUOTE(panteriux no1 @ 2008 06 23, 10:49)
Gal kas zinote, kaip LT mokyklose yra...ar abu vardai rasomi i dienyna?
*

Taip.
JO-ana
niekada savo vaikui neduočiau dvigubą vardą,kažkokia maišalynė būtų g.gif
Margita
QUOTE(Nosferatu @ 2008 06 23, 10:52)
Jokiu keblumu nematau, tai didinga ir be to bajoru gimineje priimtina, o nekilmingiems nera butina dvieju vardu mirksiukas.gif
*

doh.gif Ir bajorų giminėj būna tokių tuštybių.... blink.gif lotuliukas.gif ..

Tweety
QUOTE(Margita @ 2008 07 02, 09:46)
doh.gif Ir bajorų giminėj būna tokių tuštybių.... blink.gif  lotuliukas.gif ..
*

Tai, matyt, tik bajorų giminėje tokių tuštybių ir gali būti. Dabartinė mūsų a la aukštuomenė (pavartykite "Stilių") turbūt iš ten idėjų semiasi.
burbuliukas:)
Siaip nieko pries neturiu, bet geriau bent susitart, kokiu vardu sauksit vaika, nes dviem vardais saukti kebloka. 4u.gif
*Vasaros lietus*
Mano mamos šeimoje visi broliai ir ji turėjo dvigubus vardus. tai dėl savo antrojo vardo pastoviai turėdavo nesusipratimų doh.gif , dažniausiai kažkokie dokumentai skirdavosi nuo paso duomenų ir juos reikdavo vėl rinkti iš naujo doh.gif Net mamai mirus antrą vardą sugebėjo iškalti su klaida vietoj Jiolės iškalė Jonė doh.gif doh.gif
Gita_jj
thumbup.gif
La pluie
As nelabai suprantu motyvu kodel tevai vaikams duoda dvigubus vardus unsure.gif
Ar ir kreipiasi i vaikus sakydami abu vardus? g.gif
Man net minties nebuvo duoti savo Motiejui dar viena varda smile.gif
mamaucikas
As cia nematau nieko blogo. Mano drauges vardas Simona Gabriele, nes Simona patiko jos mamai, o Gabriele - teciui, bet dabar visi ja vadina tik Simona smile.gif
La pluie
QUOTE(mamaucikas @ 2008 12 24, 14:09)
As cia nematau nieko blogo. Mano drauges vardas Simona Gabriele, nes Simona patiko jos mamai, o Gabriele - teciui, bet dabar visi ja vadina tik Simona  smile.gif
*

Jei visi vadina tik Simona, tai kokia prasme deti vaikui dar viena varda g.gif Tam, kad butu patenkintos abieju tevu ambicijos del jiems patinkanciu vardu? blink.gif

gyvatėlė
Ir aš nematau prasmės g.gif , juk visada šaukia arba vadina tik vienu
austulle
Man du vardai gražu wub.gif Šiek tiek senoviška, šiek tiek...snobiška, bet labiausiai - tiesiog gražu wub.gif Manau, kad čia tiesiog tėvų pasirinkimas, ir tiek...Na, ir dar tradicijos lemia...juk daugelyje Europos šalių tiesiog priimta duoti ne vieną vardą...taip susiklostė tradicijos. Gražu, kai jie suderinti ir prasmingi wub.gif
Elemire
Dar būna ir taip kad duoda vieną patinkantį vardą, o kitą krikščionišką - ypač užsienyje tai kartais būna aktualu, nes be krikšto vardo gali į krikščioniškas mokyklas nepriimti, dėl to tėvai iš karto dažniausiai sutvarko tuos vardus taip.
Geikutux
Mano vaiku vardai irgi dvigubi... del praktinio klausimo. Mano gimines pavarde tikrai reta, bet pasitaike, kad su visai giminystes rysiais nesusijusiais asmeninmis , tetos ir dedes turi turi toki pati varda ir pavarde doh.gif Pvz. Prancuzijoje privaloma duoti 3 bigsmile.gif vardus, butent del administraciniu reikalu. O ar neteko pvz. spaudoje matyti supainiotu Vytautu Sirvydziu - vienas medikas, kitas fizikas blink.gif . Raso apie medika, ideda fiziko nuotrauka. Butu 2 vardai, iskart skirtu. Tai va. Is praktikos, 2- u vardai nekliuva. O kadangi davem pirmajam 2-u, tai ir kitiems po 2 teko sugalvoti biggrin.gif
muminukas
o ką tada kalbėti Jonams Kazlauskams, jei jau V.Sirvydžiai problemų turi doh.gif lotuliukas.gif
šiaip žinau, kad yra žmonių, kurių vardas ir pavardė su mūsų vaiko sutampa. bet nesukam dėl to galvos - pavardė pakankamai reta, tie žmonės - garantuotai giminės. o 2 vardų nenorėjome duoti.
ciuke
.....arba pvz kai vienas is teveliu yra ne lietuvis, super thumbup.gif . Man labai patinka du vardai. Bet jie tikrai turi dereti tarpusavyje, nesipainiotu vienas su kitu. Be to, daug graziau kai pirmas vardas yra trumpas , o antras - ilgas, o ne atvirksiai mirksiukas.gif .
** Svaja**
Man grazu wub.gif
Geikutux
QUOTE(muminukas @ 2009 01 03, 22:38)
o ką tada kalbėti Jonams Kazlauskams, jei jau V.Sirvydžiai problemų turi  doh.gif  lotuliukas.gif
šiaip žinau, kad yra žmonių, kurių vardas ir pavardė su mūsų vaiko sutampa. bet nesukam dėl to galvos - pavardė pakankamai reta, tie žmonės - garantuotai giminės. o 2 vardų nenorėjome duoti.
*

Jooo Kazlauskams, Paulauskams, Jonaiciams, Petraiciams....ne kas su vienu vardu ir dar populiariu biggrin.gif Tada, kad skirtusi, gal gatves pavadinima, ar kaima, is kurio kile, pridurti lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Deidi
Labas 4u.gif , man tikrai nepriimtina. Pati nenoreciau tureti dviguba varda, todel ir savo vaikui tikrai neduociau. Kaip sudetinga pasirasineti, o ypatingai sudetinga pas notarus, kai reikia ant sutarties kiekvieno lapo pasirasyt, nu ir ne tik pas notarus, bankuose, siaip sudarant sandorius. As turiu parkeri su antspaudu, tai mane gelbsti.
mariulis
QUOTE(deivilyte @ 2009 01 04, 01:21)
Labas  4u.gif , man tikrai nepriimtina. Pati nenoreciau tureti dviguba varda, todel ir savo vaikui tikrai neduociau. Kaip sudetinga pasirasineti, o ypatingai sudetinga pas notarus, kai reikia ant sutarties kiekvieno lapo pasirasyt, nu ir ne tik pas notarus, bankuose, siaip sudarant sandorius. As turiu parkeri su antspaudu, tai mane gelbsti.
*

Pritariu aš 100 proc. man irgi nepriimtini tokie dalykai.
muminukas
QUOTE(ciuke @ 2009 01 03, 21:45)
Bet jie tikrai turi dereti tarpusavyje, nesipainiotu vienas su kitu. Be to, daug graziau kai pirmas vardas yra trumpas , o antras - ilgas, o ne atvirksiai mirksiukas.gif .
*

pažįstu senukus dvynukus, ūgio už mane mažesni. bet užtat vardai didis.gif Algimantas Aleksandras ir Vytautas Pranciškus thumbup.gif bet dokumentuose tai įneša painiavos, ypač vietinės reikšmės - vienur A. Pavardenis, kitur - A.A. Pavardenis. ne visi ir žino, kad tie du vardai yra, nes vadina Algeliu ir Vyteliu biggrin.gif
Geikutux
As gailiuosi kad neturiu dvieju, tevai buvo parinke, bet tada tokie laikai buvo pioneers.gif Visi vienodai, po viena, kokie cia burzuaziniai iprociai doh.gif Mamytes, jei abejojat siulau nebijoti ir drasiai duoti 2, jei vaikas kankinsis, tai pasikeis paauges irnesakyk.gif
Elemire
Na aš užsieny gyvenu ir pas mus populiarūs tie du vardai, bet nusprendėm kad vienas vardas bus ir viskas. Užtenka man jau dviejų pavardžių - vienam dokumente viena, kitam mergautinė, trečiam abi, suvienodink paskui kad nori. doh.gif

Plius ir su dviem vardais, dažniausiai rašomas tik antro inicialas, bet kai kuriuose dokumentuose turi būti pilnas, žodžiu tik apsunkini sau gyvenimą. Ir administracijos nei kiek nepalengvina, būtent dėl to kad ne į visus dokumentus antras vardas rašomas, ypač pildant internetines formas ne visada vietos tam antram vardui paliekama.
Geikutux
Na jau kad uzejau i tema sia, tai pasisakysiu. Turiu as dviguba pavarde ir ka, ogi nieko - ir uzsieny gyvenau, ir vazineti daznai tenka, oficialius dok'us pildyti , po iv. protokolais pasirasineti reikia ir ....nieko isgyvenu biggrin.gif Jei jau taip sunku, siais visuotinio rastingumo laikais ilgesni zodi rasyti, tai gal duokit vietoj vardo raide ar skaiciu biggrin.gif Isivaizduojat kiek laiko sutaupysit bigsmile.gif Ir idomu, kur cia Jus taip visos skubat g.gif Uch, issiliejau...
muminukas
Greikutux, nereikia perlenkti lazdos dėl raidės ir skaičiaus, jei per ilgai rašyti. norint ir su dviem vardais jie gali būti iš viso kad ir 14 raidžių: Jonas Algis Ropė. tai mano vardas ir pavardė po vieną ilgesni negu šito menamo žmogaus.
beje, jeigu jau taip nesudėtinga su 2 pavardėm, kodėl nerašai lietuviškomis raidėmis? mirksiukas.gif
Geikutux
QUOTE(muminukas @ 2009 01 05, 19:41)
Greikutux, nereikia perlenkti lazdos dėl raidės ir skaičiaus, jei per ilgai rašyti. norint ir su dviem vardais jie gali būti iš viso kad ir 14 raidžių: Jonas Algis Ropė. tai mano vardas ir pavardė po vieną ilgesni negu šito menamo žmogaus.
beje, jeigu jau taip nesudėtinga su 2 pavardėm, kodėl nerašai lietuviškomis raidėmis?  mirksiukas.gif
*

Todel, kad mac'e neturiu blink.gif lietuvisko raidyno.
Elemire
QUOTE(Geikutux @ 2009 01 05, 14:19)
Na jau kad uzejau i tema sia, tai pasisakysiu. Turiu as dviguba pavarde ir ka, ogi nieko  -  ir uzsieny gyvenau, ir vazineti daznai tenka, oficialius dok'us pildyti , po iv. protokolais pasirasineti reikia ir ....nieko isgyvenu biggrin.gif Jei jau taip sunku, siais visuotinio rastingumo laikais ilgesni zodi rasyti, tai gal duokit vietoj vardo raide ar skaiciu biggrin.gif Isivaizduojat kiek laiko sutaupysit bigsmile.gif Ir idomu, kur cia Jus taip visos skubat  g.gif Uch, issiliejau...

Na yra šioks toks skirtumas tarp skaičiaus ir normalaus vieno vardo. Raštingumu irgi nesiskundžiu, raštinga 5 kalbomis. hihihi.gif Aišku galima pavadinti vaiką 5 vardais ir 3 pavardėm, bet kam to reikia? Dažniausiai vistiek vadins vienu vardu ir viena pavarde, o visa kita tik biurokratinis balastas.

Be to pasirašinėti po raštais yra viena, o tvarkytis svarbius asmeninius dokumentus yra visai kas kita. Paprasčiausias dalykas kaip netaisyklingai užrašytas vardas ar pavardė gali reikšti kad, pavyzdžiui, tvarkantis palikimą reikės kreiptis į teismą, vietoj to kad tvarkytis dokumentus įprastine tvarka.
Geikutux
QUOTE(Elemire @ 2009 01 07, 20:01)
Na yra šioks toks skirtumas tarp skaičiaus ir normalaus vieno vardo. Raštingumu irgi nesiskundžiu, raštinga 5 kalbomis.  hihihi.gif Aišku galima pavadinti vaiką 5 vardais ir 3 pavardėm, bet kam to reikia? Dažniausiai vistiek vadins vienu vardu ir viena pavarde, o visa kita tik biurokratinis balastas.

Be to pasirašinėti po raštais yra viena, o tvarkytis svarbius asmeninius dokumentus yra visai kas kita. Paprasčiausias dalykas kaip netaisyklingai užrašytas vardas ar pavardė gali reikšti kad, pavyzdžiui, tvarkantis palikimą reikės kreiptis į teismą, vietoj to kad tvarkytis dokumentus įprastine tvarka.
*

Na tai ir sakau, kad duokit vaikui raide ir skaiciu, vietoj vardo ir pavardes, jei pasitaike ilgesne. Taip tikimybe padaryti klaida bus arti nulio ir del palikimo nereikes po teismus tampytis hihihi.gif
Elemire
QUOTE(Geikutux @ 2009 01 07, 20:27)
Na tai ir sakau, kad duokit vaikui raide ir skaiciu, vietoj vardo ir pavardes, jei pasitaike ilgesne. Taip  tikimybe padaryti klaida bus arti nulio ir del palikimo nereikes po teismus tampytis hihihi.gif

Na, manau su jumis diskutuoti yra beprasmiška, nes arba tikrai čia žmogaus bukumas, arba tiesiog nėnorėjimas toliau savo nosies matyti. Kaip sakant, su kvailu ginčytis, tas pats kaip su pliku pešiotis.

Na bet ką padarysi, kaip ir toj temoj kažkam gražu Karolina Halina Izabela Karina na ir dar kokias tris pavardes pridėt, pageidautinai kaip nors mandriau išsuktas. lotuliukas.gif Na o jeigu kokie keturi vaikai, tai ko gero dar ir ant popieriuko nekenktų susirašyt kurio koks vardas. lotuliukas.gif Labai primena britų komediją Keeping Up Appearances. lotuliukas.gif
Doviljana
Pasisakysiu ir aš šiuo klausimu.
Dirbu banke, tad tenka daug bendrauti su žmonėmis ir yra ištisa žmonių karta (gimusių apie 1940), tai jie beveik visi turi 2 vardus. tai va, nei vienas tuo nesidžiaugia-atvirkščiai skundžiasi tais 2 vardais, esą labai nepatogu g.gif , vis tiek juos vadina vienu iš jų, todėl kai oficialiose įstaigose reikia oficialiai pasirašinėti, neišvengiama klaidų-ten juk nei trumpinti, nei kažkurio vardo neužrašyti negalima...
Geikutux
QUOTE(Elemire @ 2009 01 08, 15:52)
Na, manau su jumis diskutuoti yra beprasmiška, nes arba tikrai čia žmogaus bukumas, arba tiesiog nėnorėjimas toliau savo nosies matyti. Kaip sakant, su kvailu ginčytis, tas pats kaip su pliku pešiotis.

Na bet ką padarysi, kaip ir toj temoj kažkam gražu Karolina Halina Izabela Karina na ir dar kokias tris pavardes pridėt, pageidautinai kaip nors mandriau išsuktas.  lotuliukas.gif Na o jeigu kokie keturi vaikai, tai ko gero dar ir ant popieriuko nekenktų susirašyt kurio koks vardas.  lotuliukas.gif Labai primena britų komediją Keeping Up Appearanceslotuliukas.gif
*

Kam taip astriai???? - JUS gerbiamojo turite savo nuomone, as savo. Tai taip iseina, jei JUSU nuomonei nepritariama, tai jau esi zmogus bukas ir nematai toliau savo nosies g.gif g.gif Duokit JUS tuos savo trumpus vardus, o as savo penkiems vaikams po penkis duosiu ( popierelio neprireiks, nes atmintim dar nesisskundziu lotuliukas.gif , o kai skusiuos - tai ir JUSU persamo vieno vardo neatsiminsiu verysad.gif ). Einu kavos geriau isgersiu , o JUS koka kita SM'iete "padiskutintkit", kaip cia kuri issireiske hihihi.gif
Elemire
QUOTE(Geikutux @ 2009 01 08, 15:41)
Kam taip astriai???? - JUS gerbiamojo turite savo nuomone, as savo. Tai taip iseina, jei JUSU nuomonei nepritariama, tai jau esi zmogus bukas  ir nematai toliau savo nosies g.gif  g.gif

Na nereik išsidirbinėt apie skaičius vietoj vardų ir negausit atgal aštriai - nemėgstu foruminių trolių. hihihi.gif
Papildyta:
QUOTE(Doviljana @ 2009 01 08, 15:27)
Dirbu banke, tad tenka daug bendrauti su žmonėmis ir yra ištisa žmonių karta (gimusių apie 1940), tai jie beveik visi turi 2 vardus. tai va, nei vienas tuo nesidžiaugia-atvirkščiai skundžiasi tais 2 vardais, esą labai nepatogu g.gif , vis tiek juos vadina vienu iš jų, todėl kai oficialiose įstaigose reikia oficialiai pasirašinėti, neišvengiama klaidų-ten juk nei trumpinti, nei kažkurio vardo neužrašyti negalima...

Apie 40-tuosius buvo tokia miesčioniška mada užėjusi tų dvigubų vardų, tik po karo pasikeistus santvarkai buvo suvienodinta visiems. Vakaruose ta mada vis užeidavo bangomis, buvo madinga apie 70-tuosius, vėliau nunyko, dabar vėl lygtais tapo madinga.

Skirtumų yra ir tarkim su lotynų kilmės vardais, nes kai kuriose šalyse vos ne kas antras vardas būna arba Jėzus + antras vardas, arba Marija + antras vardas.
muminukas
QUOTE(Elemire @ 2009 01 08, 18:26)

Apie 40-tuosius buvo tokia miesčioniška mada užėjusi tų dvigubų vardų, tik po karo pasikeistus santvarkai buvo suvienodinta visiems. Vakaruose ta mada vis užeidavo bangomis, buvo madinga apie 70-tuosius, vėliau nunyko, dabar vėl lygtais tapo madinga.

*

ne mada miesčioniška, o tiesiog bažnyčia nekrikščioniškų vardų neregistruodavo, o vaikus taigi tik bažnyčioje registruodavo. taigi jei norėdavai vadinti Vytautu, dar reikdavo ir Aleksandrą pridėti. o paskui gal jau ir šiaip nežiūrėdami ėmė kai kurie po du vardus duoti - čia jau tikriausiai mada smile.gif
Elemire
QUOTE(muminukas @ 2009 01 08, 18:49)
ne mada miesčioniška, o tiesiog bažnyčia nekrikščioniškų vardų neregistruodavo, o vaikus taigi tik bažnyčioje registruodavo. taigi jei norėdavai vadinti Vytautu, dar reikdavo ir Aleksandrą pridėti. o paskui gal jau ir šiaip nežiūrėdami ėmė kai kurie po du vardus duoti - čia jau tikriausiai mada smile.gif

Kad jeigu neklystu, antroj tarpukario pusėj lyg ir buvo jau civilinė metrikacija, nebereikėjo bažnyčioj būtinai registruoti, bent jau miestuose. g.gif Kiek man teko susidurti su visokių bobučių vardais iš to periodo, bent jau mieste buvo tokia mada kad 2 vardai arba dvi pavardės tai jau kaip ir link inteligencijos traukia, ypač tarp to miesčionių sluoksnio (konkrečiai Kaune, nežinau kaip kituose miestuose).

O po karo kai kurios moteriškės ne tik kad metus pasijaunindavo, bet dar ir vardus pasigrąžindavo. hihihi.gif Turėjau kažkada pateikėją, kurios tikras vardas buvo berods Stasė, bet jai buvo labai negražus, tai pasigražino į Zuzaną. hihihi.gif
Geikutux
QUOTE(Elemire @ 2009 01 08, 19:26)
Na nereik išsidirbinėt apie skaičius vietoj vardų ir negausit atgal aštriai - nemėgstu foruminių trolių. hihihi.gif
Papildyta:

Skirtumų yra ir tarkim su lotynų kilmės vardais, nes kai kuriose šalyse vos ne kas antras vardas būna arba Jėzus + antras vardas, arba Marija + antras vardas.
*

Trolis, tai cai pagal ugi ar kaip? g.gif JUS gerbiamoji, etikeciu klijuotoja, parasykit mums, nesusipratusioms, traktata - apie vieno vardo LT'je suteikimo privalumus pries dvigubus, trigubus ir t.t. - tai nereiks "issidirbinet", nes moksliskai bus irodyta ir viskas. O man, kaip ir kai kurioms, cia isdrisusioms pareiksti priesinga nuomone nei JUSU , paprasciausiai DVIGUBI VARDAI YRA GRAZU wub.gif Komentuokit atsiputusi , as sia tema baigiau vacation4.gif
Erszebeth
Nemaniau, kad man teks spręsti dvigubo vardo klausimą, bet, pasirodo, tenka. Prieš gimstant dukrytei, jau buvome išrinkę jai vardą. Buvo ir dar keletas alternatyvių vardų "kandidatų". Tik gimusią ėmėme vadinti tuo vardu, kurį buvome išrinkę, jis jai tinka, ir negalvojame vadinti kitaip. Bet... gimimo metu įvyko vienas toks dalykas, kurį bus įdomu aptarti ir juokais, ir simboliškai, įvairiose gyvenimo aplinkybėse. Kaip bebūtų keista, su tuo siejasi vieno iš vardų "kandidatų" reikšmė. Gautųsi, kad ji "atsinešė" tą vardą. Atrodo, kad būtų sąžininga šalia to, kuriuo ją vadinam ir kuris mums patinka, "prilipdyti" ir tą, nors juo ir nevadintume. Bet ar neapsunkinsim vaikui gyvenimo? Nė vienas iš tų dviejų vardų nėra šventas, tad duoti kaip bažnytinį krikšto vardą variantas atkrenta g.gif
Elina
QUOTE(Doviljana @ 2009 01 08, 15:27)
Pasisakysiu ir aš šiuo klausimu.
*

nesu bankininkė, tačiau visu 100 proc. pritariu šiai nuomonei, nes pati, nors ir ne 40 - ųjų gimimo, turiu du oficialius vardus. nieko, išskyrus nepatogumą pildant įvairius dokumentus, nejaučiu. na ir kas, kad tas vienas, tėvų nuomone, "atsineštinis", o kitas sugalvotas ir labai pritinkantis - tą isroriją žinau tik aš. o visi, net ir tėvai, patogumo dėlei vadina pirmuoju vardu...
Saidutė
Justė manoji turi antrą vardą - Gintarė. smile.gif pati tokio norėjo.. Bet man kas keista.. Labai nori kad kirčiuotusi ne kaip vardas, o kaip akmuo tik, kad mergaitiškai. smile.gif Sutinkame, su ja ir vadiname. blush2.gif Didesnė tai sako : nereik man antrų vardų, Gabrė esu ir viskas biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Juokiamės kartais iš tų savo mergičkų
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.