egle.k.k
2009 09 14, 15:49
QUOTE(InesaP @ 2009 06 10, 16:46) Dvigubas vardas kartais yra gerai, pavyzdziui mano drauge, pagimde Airijoje ir turbut dar ilgai ten bus, tai dave varda Justina - Chloe(jeigu teisingai parasiau  tariasi kloe) niu, ir kol lelius ir paaugusi mergyte bus ten, tai darzelyje ar mokykloje jai visai tiks tas kitas vardas, o jei grys kada y lt tai vadins Juste  Jūs juokaujate? Vaikas ne šuo, kad kažkiek metų gali vadinti vienu vardu, o pasikeitus aplinkybėms kitu (nors kažin ar ir šunims kas vardus kaitalioja). Jei atsitiktų taip, kad jie grįžtų, jau ir taip vaikui didžiulis stresas būti išplėštam iš įprastos vietos, o dar ir vardą jam pakeičia. O be to ir tėvai n metų vadinę vaiką vienu vardu tikrai neims vadinti kitu...
light blue
2009 09 19, 15:00
Man labai dailiai skamba Ieva - Marija  Nors nei vieno iš vardų nerinkčiau savo mergaitei
Gilded Butterfly
2009 09 28, 19:44
as uz dvigubus vardus  tikrai noreciau savo vaikams dvigubus vardus duot,
visai nieko  mano mažylis dvigubu vardu
Bittersweet
2009 10 01, 17:45
man grazu kai dailiai dera abu, jei nepersigalvosiu pati irgi duosiu dviguba
DijaDeima
2009 10 01, 22:07
Man irgi grazu dvigubi vardukai  Mano dukrytes irgi dvigubas.
QUOTE(Bittersweet @ 2009 10 01, 17:45) man grazu kai dailiai dera abu, Mano sūnus du vardus turi, man rods, dera. Natūraliai išėjo taip, Dukra - vieną, nejaučiau pareigos antro ieškot ir kažką forsuot, kad tik nuskriausta prieš brolį nebūtų  O šiaip - nei gražu, nei negražu.
kam duot du vardus, jeigu gyvenime dazniausia zmogu vadina vienu vardu
*Radvileee
2009 10 11, 12:58
Gražu, bet mano vaikai turi po vieną vardą
latvija
2009 10 11, 20:26
Man tai jokio skirtumo ar zmogus su dviem vardais, ar su vienu, bet savo vaikui nedeciau dvieju vardu (nesuvokiama kam to reikia). Siaip zmogu vadini tik vienu-pirmuoju vardu. Tik manau pats asmuo susiduria su sunkumais kai reikia pasirasyti: du vardai, pavarde (jei dar ilga) ir parasas
Man priimtiniau vienas
Ekibara
2009 10 20, 13:25
QUOTE(lengvute @ 2004 06 11, 16:12) Padiskutuokim apie tai  , man tai nepatinka  Tokios pat nuomones
Dauguma turinciu dvigubus vardus visgi vadinasi vienu ju.As uz viena varda!
O-RE-AR
2009 10 22, 23:21
Kam apsunkinti vaikus su dviem vardais???Tik uz viena varda as.
Aš tai neduočiau
na, as jungiuosi prie tu, kurios nelabai supranta, kam reikia duoti du vardus  kiek teko sutikti, labai retai kreipiamasi abiem vardais, dazniausiai "lieka" vienas is vardu. O siaip, pavyzdziui, as istekejusi pasirinkau dviguba pavarde, tai tuo atveju, jei tureciau du vardus, pasirasineti visus dokumentus butu truputi kebloka  Na, bet dviguba pavarde rinkausi samoningai - negalejau atsisakyti savo pavardes, taciau norejau ir naujos seimos pavardes. Tad manau duodant vaikui du vardus turetu buti kazkoks rimtas pagrindas taip elgtis, na, zinoma, jokiu budu ne tai, kad graziau ar isdidziau skamba
linchic
2009 11 12, 00:00
Visai nesuprantu kam tie du vardai.. Cia gal is meksikietisku serialu mada atejo - Chose Ignacijai ir pan
modestina
2009 11 12, 17:17
QUOTE(lengvute @ 2004 06 11, 10:12) Padiskutuokim apie tai  , man tai nepatinka  Man nepriimtina. Kas čia tokie mėlyni kraujo atsirado? Plius dokumentuose nebetelpa... Papildyta:QUOTE(aktore @ 2004 06 11, 10:21) mano dukryciu vardai dvigubi.kas cia blogo?man graziaus skamba ir siaip neiprasciau.  Tai va dėl to neįprastumo ir duoda. Kas keisčiausia, prieina vaikai ir sako: "mokytoja, labai prašau manęs nevadinti abiem vardais - man gėda." Ir tokių atvejų ne vienas. O kas tas neįprastumas? Ar prideda proto vaikui? Sėkmės? Eina Lemūras prasigėręs visas, o motina didžiuojasi: "juk prancūziškai reiškia meilę", o aš jai sakau: "o lietuviškai gyvūną, jo rūšies pavadinimą." Pati asmeniškai ilgai pykau ant tėvų, kad man davė tokį kvailą vardą Modesta. Kur tik einu, visur įsidėmi - mato - girdi ir t.t. O man tai yra nemalonu. Metams bėgant ir artėjant prie trisdešimties jau po truputį imu susitaikyti, bet ar išties verta vaikui duoti kažką neįprasto vien dėl neįprastumo? Man truputį juokinga, kai tėvai persistengia su Stelom - Marijom, Ivetom - Kotrynom, Eglėm Marijom, Artūrais - Tomais... Vaikai mokykloje jaučiasi išskirtiniais. Tikrai. Nes iš jų šaiposi arba įkyri klausimais apie dvigubus vardus. Paprastai ilgas vardas ir kelios pavardės rodo kilmingumą. Bent jau tiek apie dvigubus vardus siekia mano istorinės ir kultūrologinės žinios. Tačiau yra dar viena išeitis - sujungti abu patinkančius vardus į vieną: Aistis + Arūnas. Gaunate: Aistrūnas. Sėkmės kūryboje!  Tik paskui nereikėtų nervintis, kad vaikas blogai jaučiasi kieme - darželyje - mokykloje - darbe... Papildyta:QUOTE(InesaP @ 2009 06 10, 16:46) Dvigubas vardas kartais yra gerai, pavyzdziui mano drauge, pagimde Airijoje ir turbut dar ilgai ten bus, tai dave varda Justina - Chloe(jeigu teisingai parasiau  tariasi kloe) niu, ir kol lelius ir paaugusi mergyte bus ten, tai darzelyje ar mokykloje jai visai tiks tas kitas vardas, o jei grys kada y lt tai vadins Juste  Tai koks tikslas duot du? Kloja lietuviškai... Visai kaip klojimas... Jei turi du vardus, tai ir vadint abiem reikia. Juk eini su abiem kojom?
*badabum*
2009 11 12, 17:44
esu gana nustebusi, kad tokios arsios nuolones ir daugumai 2 vardai asocijuojasi su melynu krauju, dvarais, meksikietiskais serialais ir paprasciausiai issidirbinejimais kai norisi mandriaus atrodyti. Visu pirma tai daugumoje Europos valstybiu zmones turi po 2 ar tris vardus, bet juos vadina tik vienu vardu. Viena is priezasciu ta, kad salyje kurioje daug daugiau nei 3 mln gyventju pasitaiko tikrai daug zmoniu su tuo paciu vardu ir pavarde, kaip kad pas mus Jonu Kazlausku pilna, tai salyje kurioje 60mln gyventoju Pierre Martin ar John Smith yra dar daugiau. Todel kai tas John dar turi 2 papildomus vardus administracijai yra daug lengviau atsirinkti, nes nepaslaptis, kad to pacio John Smith tevo vardas irgi buna John o visu antra, jokia cia nauja mada Lietuvoje duoti du vardus, gal sovietmeciu ir reikejo isguiti sia paprasta tradicija, nes paprastam homo sovieticus nederejo nesioti "prabangiu" vardu, bet man a.a. senelis gimes nepriklausomybes laikotarpiu, laaaabai jau paprastoje valstieciu seimoje turejo 2 vardus Bronislovas Motiejus ir visi jo broliai bei seserys taip pat. Mociute irgi du vardus turejo. pabaigai, pasakysiu, kad jei vardukai trumpi ir graziai dera, esu uz mergaitems du vardukai graziau, lietuviski berniukiski vardai man kazkaip nlb  pvz Ramunas -Rimvydas  vaikas leizuvi nusilaus kol ismoks istarti. pazystu viena mergina vardu Anna - Marija, man grazu, be to suderinta ir lietuviska ir rusiska kilme, ir viena ir kita puses buvo patenkintos
modestina
2009 11 12, 17:50
QUOTE(*badabum* @ 2009 11 12, 18:44) esu gana nustebusi, kad tokios arsios nuolones ir daugumai 2 vardai asocijuojasi su melynu krauju, dvarais, meksikietiskais serialais ir paprasciausiai issidirbinejimais kai norisi mandriaus atrodyti. Visu pirma tai daugumoje Europos valstybiu zmones turi po 2 ar tris vardus, bet juos vadina tik vienu vardu. Viena is priezasciu ta, kad salyje kurioje daug daugiau nei 3 mln gyventju pasitaiko tikrai daug zmoniu su tuo paciu vardu ir pavarde, kaip kad pas mus Jonu Kazlausku pilna, tai salyje kurioje 60mln gyventoju Pierre Martin ar John Smith yra dar daugiau. Todel kai tas John dar turi 2 papildomus vardus administracijai yra daug lengviau atsirinkti, nes nepaslaptis, kad to pacio John Smith tevo vardas irgi buna John o visu antra, jokia cia nauja mada Lietuvoje duoti du vardus, gal sovietmeciu ir reikejo isguiti sia paprasta tradicija, nes paprastam homo sovieticus nederejo nesioti "prabangiu" vardu, bet man a.a. senelis gimes nepriklausomybes laikotarpiu, laaaabai jau paprastoje valstieciu seimoje turejo 2 vardus Bronislovas Motiejus ir visi jo broliai bei seserys taip pat. Mociute irgi du vardus turejo. pabaigai, pasakysiu, kad jei vardukai trumpi ir graziai dera, esu uz mergaitems du vardukai graziau, lietuviski berniukiski vardai man kazkaip nlb  pvz Ramunas -Rimvydas  vaikas leizuvi nusilaus kol ismoks istarti. pazystu viena mergina vardu Anna - Marija, man grazu, be to suderinta ir lietuviska ir rusiska kilme, ir viena ir kita puses buvo patenkintos  Iš mano pusės nieko aršaus, bet realūs ir gyvenimiški atvejai pateikti pavyzdžiuose. Net ir su Aistrūnu. O kiek Lietuvoje tų John Smith?  Sakau tai, ką mokiausi - dvigubi ar ilgesni vardai ir pavardės rodo titulus, kilmę. Mano a.a. senelis buvo gimęs 1920 m. 11 vaikų šeimoje. Kas keisčiausia, nei jo broliai, nei seserys, nei tėvai, nei vaikai - anūkai - proanūkiai neturėjo dvigubų vardų. Keistos tos "tradicijos"
*badabum*
2009 11 12, 18:15
QUOTE(modestina @ 2009 11 12, 18:50) Iš mano pusės nieko aršaus, bet realūs ir gyvenimiški atvejai pateikti pavyzdžiuose. Net ir su Aistrūnu. O kiek Lietuvoje tų John Smith?  Sakau tai, ką mokiausi - dvigubi ar ilgesni vardai ir pavardės rodo titulus, kilmę. Mano a.a. senelis buvo gimęs 1920 m. 11 vaikų šeimoje. Kas keisčiausia, nei jo broliai, nei seserys, nei tėvai, nei vaikai - anūkai - proanūkiai neturėjo dvigubų vardų. Keistos tos "tradicijos"  asmeniskai jums netaikiau. Butu labai idomu suzinoti ka studijuojate??? koks mokslas teigia, kad dvigubi vardai rodo titulus??? ispanijoj ir paskutinis pijokelis turi 2 vardu ir tikriausiai 2 pavardes ir jokiu titulu Prancuzijoje tikriausiai absoliuciai visi turi po 3 vardus, bet vaikas vadinamas tik vienu, dvigubas vardas kaip Jean-Pierre irgi skaiciuojamas kaip vienas. tai kad mano seneslis turejo du vardus o jusu tik viena, dar nereiskia, kad yra kazkokios tradicijos. Reiketu zvelgti i viska placiau. Dvigubi vardai Lietuveje nera naujiena ir net jei jie buvo labiau paplite kilminigose seimos tai dar nereiskia, kad dvigubas vardas, kilmes atributas ar jos irodymas. Paprasti zmones irgi duodavo savo vaikams dvigubus vardus.
QUOTE(*badabum* @ 2009 11 12, 18:15)
Butu labai idomu suzinoti ka studijuojate??? koks mokslas teigia, kad dvigubi vardai rodo titulus???
dvigubos pavardės - taip. Jos išlieka, paveldimos. Su vardais - kitaip. Tai nėra taisyklė, ir ypač šioms dienoms juokinga ją taikyt. Ir kaip gali būt vaikui gėda dėl dvigubo vardo -tiesiog nesuprantu. Mano sūnus pavadintas dviem vardais, nepasakosiu, kodėl, tik noriu pasakyt priešingą pavyzdį - jis tiesiog reikalauja, kad visur rašytume/sakytume abu vardus. Prisistato taip pat abiem, nors kasdienybėje vadinam vienu. Apie pastabas apie serialus ir mandrumo demonstravimą, išsidirbinėjimus nenoriu net kažką šnekėt.
moshke123
2009 11 20, 12:32
As neduociau 2 vardu
modestina
2009 11 25, 01:34
QUOTE(Ūla @ 2009 11 12, 21:27) dvigubos pavardės - taip. Jos išlieka, paveldimos. Su vardais - kitaip. Tai nėra taisyklė, ir ypač šioms dienoms juokinga ją taikyt. Ir kaip gali būt vaikui gėda dėl dvigubo vardo -tiesiog nesuprantu. Mano sūnus pavadintas dviem vardais, nepasakosiu, kodėl, tik noriu pasakyt priešingą pavyzdį - jis tiesiog reikalauja, kad visur rašytume/sakytume abu vardus. Prisistato taip pat abiem, nors kasdienybėje vadinam vienu. Apie pastabas apie serialus ir mandrumo demonstravimą, išsidirbinėjimus nenoriu net kažką šnekėt. Tada tereikia pasidžiaugt, kad yra ir tokių retų išimčių. Bet dažniausiai tėvai taip ir nesužino, kas vyksta ne namų aplinkoje iš tikrųjų.
rudenssniegas
2009 11 25, 10:09
Savo vaikams nedaviau, nes mano vyras turi 2 vardus, tai is pradziu buvo labai keista, nes vaikystej ji vadindavo vienu, o paskui jis nusprende kad jam labiau patinka kitas vardas, tai seni pazistami ji vadino vienaip, nauji- kitaip... Taip pat ir jo sesueriai buvo.
QUOTE(modestina @ 2009 11 25, 01:34) Tada tereikia pasidžiaugt, kad yra ir tokių retų išimčių. Bet dažniausiai tėvai taip ir nesužino, kas vyksta ne namų aplinkoje iš tikrųjų. labai juokinga - patyčios dėl dviejų vardų. Šiais laikais iš bet ko pasityčiot galima. Todėl dėl to, kad pasijuokimo iš mano vaiko priežastis bus du vardai, pergyvenu mažiausiai. Jis žino,kad antras vardas jam buvo parinktas ne šiaip sau. Na, norės kuriam laikui jį palikt šone - nepyksiu tikrai. Tegul. Vaikai užauga. Ir dar negirdėjau iš pažįstamų su dviem vardais pasakojimų apie jų dėl to suluošintą vaikystę  . Papildyta:QUOTE(rudenssniegas @ 2009 11 25, 10:09) Savo vaikams nedaviau, nes mano vyras turi 2 vardus, tai is pradziu buvo labai keista, nes vaikystej ji vadindavo vienu, o paskui jis nusprende kad jam labiau patinka kitas vardas, tai seni pazistami ji vadino vienaip, nauji- kitaip... Taip pat ir jo sesueriai buvo. čia kebliau. Todėl mes sūnui pabrėžiam, kad jo pagrindinis vardas, kurį jam išrinkom - pirmasis, o antras jau dėl tam tikrų priežasčių duotas, parinktas kaip globėjas, ir nebūtina jo akcentuot.
man negrazu dvigubi trigubi vardai, nes rodosi, kad tai akivaizdi uzsienio mada, o ten, ipac kokioj Lotynu Amerikoje, itariu jie tokie, norint pabrezti auksta kilme. Atsirado Meksikietiski serialai cia, ir pasipyle dvigubi vardai
Realybė rodo, kad dvigubas vardas gražu tik pasirašant kokius dokumentus, oficialiai pristatant žmogų ir pan. Mano mama pase - Donata-Zigfrida. Visą gyvenimą ją vadina tik Zita. Juk jeigu vaiką krikštijam, bažnyčioj jis gauna tą antrą vardą. Pietų kraštuose prideda mamų, tetų, bobučių vardų girliandą  ir ten tokie papročiai. Aš esu už vieną trumpą, skambų , visiem amžiaus tarpsniam tinkantį vardą. Tokį , aišku, nelengva išrinkt.
inga inga71
2009 11 29, 10:36
niekada neduociau vaikuciui dvigubo varduko  , juk kaip jis paauga , jam dar sunku tarti zodelius, o cia dar dvigubas vardukas
man asmeniskai labai seni laikai prisimena
Tikrai neduociau dvieju vardu. Ir vaikui sunku suprasti kas kaip ( pvz jei tetis ji vadina vienu vardu, mama kitu), ir kviesti nepatogu, na o jei vadinti vienu vardu (jei zmogus turi du), tai kokia tu dvieju vardu esme, jei vadina vienu. Situacija..... turi 3vaikus, kuriu vardai yra tokie: *Emilija-Kotryna *Dziugas-Naglis *Justina-Kristina Kam nors paklausus, kokie jusu vaiku vardai, isvardini visus, tai sakytu oho kaip jums smagu, turit net 6 atzalas  , arba tektu aiskintis- NE, tai mano trys vaikai su dvigubais vardais  O jei vaiku 6 ar daugiau, tai dar painiau, galima ir vardus pamirsti
PA-ry-žius
2009 12 23, 18:54
Jo, šalies mastu nubalsuot reiktų kuriuos trumpuosius duoti vaikams, po to klasėj prie tų pačių vadindami pridedam pavardes arba pravardes.. Nes juk , 2 - u vardai - senoviška, ispaniška
Ieva - Marija populiarus
obelele
2010 01 08, 22:09
QUOTE(nep @ 2009 11 25, 17:55) man negrazu dvigubi trigubi vardai, nes rodosi, kad tai akivaizdi uzsienio mada, o ten, ipac kokioj Lotynu Amerikoje, itariu jie tokie, norint pabrezti auksta kilme. Atsirado Meksikietiski serialai cia, ir pasipyle dvigubi vardai
nesutinku , kad tai uzsienio mada  mano pro mociute turejo 2 vardus savo 3 dukrom dave taip pat po 2 vardus , vat dukros nei vienam vaikui nedave 2 vardu gal todel , kad visos augino sunus  o as turiu 2 vardus ( vienas vardas duotas tevu kitas seneliu) iki paauglystes prisistatinejau vienu vardu , o dabar seimoje ir draugai vadina vienu vardu o pazystami kitu vardu ir man jokiu keblumu nesudaro , jei prisistatau 2 vardais dazniausiai paklausia kokiu noriu vardu, kad kreiptusi  o krikstyta dar kitu vardu tai iseina , kad turiu 3 vardus
Lina1985
2010 02 24, 15:40
As norejau vienu momentu duoti vaikui dviguba varda. Bet vyras nesutiko. Jam neiprasta. O man iprasta, mano tevas turi du vardus.
QUOTE(obelele @ 2010 01 08, 23:09) nesutinku , kad tai uzsienio mada  mano pro mociute turejo 2 vardus savo 3 dukrom dave taip pat po 2 vardus , vat dukros nei vienam vaikui nedave 2 vardu gal todel , kad visos augino sunus  o as turiu 2 vardus ( vienas vardas duotas tevu kitas seneliu) iki paauglystes prisistatinejau vienu vardu , o dabar seimoje ir draugai vadina vienu vardu o pazystami kitu vardu ir man jokiu keblumu nesudaro , jei prisistatau 2 vardais dazniausiai paklausia kokiu noriu vardu, kad kreiptusi  o krikstyta dar kitu vardu tai iseina , kad turiu 3 vardus  zodis zodin ka norejau parasyt. pas mane lb panasi situacija.
LigiBunga
2010 03 10, 13:43
Mano dukra Meja Lukne. Du vardai? 1. Mano ir vyro proproseneliai dvivardziai. Seneliai taip pat. Teciai bei mamos taip pat. Tradicija. Ir jei pasidometu daugelis placiau, Lietuvoje tai buvo itin daznas reiskinys, kuri, kaip jau minejo viena moteris, panaikino (beveik) sovietai. 2. 13 metu belaukdami gandru, mes nesiojomes varda Meja. Ne del mados. Tas vardas, jei velgi kas pasidometu, yra pakankamai senas, skandinaviskas (reiksme- tekme). As maciau neitiketinai gera spektakli, kur Meja buvo nuostabi asmenybe. Suzavejo. Be to yra fantastiska knyga "Mejos angelas". 3. Vyrui, norinciam islaikyti lietuviskuma, patiko Lukne. Kuri velgi yra upes intakas. Daugelis, besidominciu vardu kilme, reiksme, zino, kad zmogui duoti varda, susijusi su vandeniu , reiskia, palinketi jam sekmes, kuria uztikrina vardo reiksme. QUOTE(turtle @ 2009 10 26, 15:54) na, as jungiuosi prie tu, kurios nelabai supranta, kam reikia duoti du vardus  kiek teko sutikti, labai retai kreipiamasi abiem vardais, dazniausiai "lieka" vienas is vardu. Mes, visi artimieji, aplinkiniai vadinama abiem vardais. QUOTE(linchic @ 2009 11 12, 01:00) Visai nesuprantu kam tie du vardai.. Cia gal is meksikietisku serialu mada atejo - Chose Ignacijai ir pan  Tamstos zinios labai menkos  as nepiktai. Tereikia pasidometi. QUOTE(modestina @ 2009 11 12, 18:50) Iš mano pusės nieko aršaus, bet realūs ir gyvenimiški atvejai pateikti pavyzdžiuose. Net ir su Aistrūnu. O kiek Lietuvoje tų John Smith?  Sakau tai, ką mokiausi - dvigubi ar ilgesni vardai ir pavardės rodo titulus, kilmę. Mano a.a. senelis buvo gimęs 1920 m. 11 vaikų šeimoje. Kas keisčiausia, nei jo broliai, nei seserys, nei tėvai, nei vaikai - anūkai - proanūkiai neturėjo dvigubų vardų. Keistos tos "tradicijos"  Vienas vardas, kaip neseniai girdetas Fekalija, gali pridaryti kur kas daugiau zalos. O pasaipu is bet kokio vardo, net is iprastinio Kristina- galima isgauti Papildyta:Vardu ir pavarde lietuvius pradėjo vadinti tik po krikščionybės įvedimo. Iki to laiko lietuviai turejo du vardus.
QUOTE(modestina @ 2009 11 12, 18:17) Tai koks tikslas duot du? Kloja lietuviškai... Visai kaip klojimas... Jei turi du vardus, tai ir vadint abiem reikia. Juk eini su abiem kojom? Todel ir dave du, kad nebutu jokiu klojimu LT
Mano sūnus turi du vardas, bet tai nereiškia, kad ir kitas vaikas du turės, todėl nepykit bet vat palyginimai jūsų kad jei šeima turi tris vaikus ir visi po du vardus atrodo kaip 6, yra juokingi, juk jei vienam vaikui duodi du vardus, nereiškia, kad ir kitam duosi du  o jei ir duotų nematau čia nieko blogo  man šimtą kart atrodo baisesni vardai kurių net ištart nepavyksta taisyklingai be to, širdį gyvena jau vardas dukritei, ir jis nedvigubas O dėl sūnaus, jis labai didžiuosi turėdamas du, paklaustas visada pasako, koks vardas  vadiname dviem vardais, labai retai tik vienu, bet nematau čia nieko blogo  man gražu sūnui gražu  nemanau, kad užaugęs to gėdytųsi.
tik drugelis
2010 03 11, 11:55
Dukra gavo 2 vardus. Gyvenime vadinu vienu vardu (pirmuoju), mokykloje - taip pat. Man patinka. Dukra patenkinta, netgi didziuojasi. Niekas nei mokykloje, nei kitur nesitycioja.
Burbuliuke2010
2010 03 14, 14:22
Kartais du vardai skamba netgi labai gražiai, kaip tarkim Mėja Luknė. O kartais būna vardų, kurie tikrai nedera, ir negražiai (bent jau man skamba). Sesutei davė vardą Karina-Paulina, bet visi vadina tik Karina. Pažįstamoje šeimoje vardas mergytės Džesmin-Sofija. (nežinau kaip pirmas rašosi tiksliai).
*INSOMNIA*
2010 03 16, 16:12
mes pavadinom dviem nes gyvenam uzsieny tai norejos ir tarptautinio ir rusisko nes mes rusai, o mergaitei jei tokia dievas duos pvz sugalvojom viena kuris tiks ir giminem nes jis rusiskas ir airiam istart nebus sunku...
vaida-23
2010 03 17, 10:24
QUOTE(vaida-23 @ 2010 03 17, 11:24) o kodel nesamone, kad moteris nori issaugoti dalele savasties, galbut su ja baigiasi gimines pavarde (seimoje nera sunu) o nenoredama izeisti vyro pasirenka ir jo
Leonilė
2010 04 06, 15:46
man nepatinka, neduočiau
citroen
2010 04 13, 12:31
Kadangi mažylei dėjom trumpa varduką, tai močiutė norėjo kad dėtumėm dvigubą, bet man nepatinka
Jei vardai trumpi, nesudetingi, derantys tarpusavy, tai kodel gi ne - gal tevam nepavyko prieit vieningo sprendimo ir kiekvienas dave vaikui po varda, bendroj sumoj gavos du.
admin*1
2010 04 15, 20:31
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|
|