Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dvigubi Vardai?
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
lengvute
Padiskutuokim apie tai wink.gif , man tai nepatinka dry.gif
aktore
mano dukryciu vardai dvigubi.kas cia blogo?man graziaus skamba ir siaip neiprasciau. thumbup.gif
Libra
o man patinka dvigubi vardai, bet jeigu jie dera tarpusavy, o ne taip kaip pvz. Brendonas-Jonas laugh.gif
alex
QUOTE (aktore @ 2004 06 11, 10:21)
mano dukryciu vardai dvigubi.kas cia blogo?man graziaus skamba ir siaip neiprasciau. thumbup.gif

ir mano dukryciu vardai dvigubi thumbup.gif
aktore
taip,svarbu suderinti skambesi g.gif

mes manau suderinom rolleyes.gif
nerile
O tai ka, ir saukiate abiem vardais, ar viena diena vadinate vienu, kita - kitu? O gal Onyte- teciui, o Emile- mamai, zinau ir toki pvz... biggrin.gif
viilte
QUOTE (aktore @ 2004 06 11, 09:21)

Nematau nieko blogo, nors, kai rinkau saviems, i galva neatejo tokia mintis.
O aktores mergaiciu vardai labai skambus ir graziai suderinti thumbup.gif As daznai zvilgteliu ir pasigroziu.
aktore
QUOTE (nerile @ 2004 06 11, 09:28)
O tai ka, ir saukiate abiem vardais, ar viena diena vadinate vienu, kita - kitu? O gal Onyte- teciui, o Emile- mamai, zinau ir toki pvz... biggrin.gif

taip saukiam abiem vardais rolleyes.gif

tikrai nera taip,kad vienas vardas tevelio,kitas-mamytes biggrin.gif
lengvute
žinau atvejį, kai tėvui patiko vienas vardas, o mamai kitas, dukra pavadinta oficialiai 1 vardu, bet tėtis visvien visą gyvenimą savaip vadina, ot ožys laugh.gif
šilka
Kadngi mano vaikas ir du vardus turi , tai ir aš įsiterpsiu. Jonas- dėjom senelio garbei, o Pijus-abiem buvo gražus, tai va. Šiaip oficialiai vadinam dviem vardais, bet namie tai vadinam skirtingai, aš Pijum, o vyras Jonu. Manau pasirinks kai užaugs, kokiį norės pats.
Esu girdėjusi, kad du vardus turintys žmonės, turi ir du angelus sargus:), beje tai būna labai stiprūs savo vidumi žmonės, vat. Turiu pavyzdį: mano senelis- Juozas-Tomas.
Cikadelė
Kazkada patiko, o dabar ne....nes visvien vaikas bus vadinamas vienu vardu
as jau seniai domiuosi vardais, universitete esu nagrinejusi ju leksika, semantika ir siaip lingvistines kategorijas, su tuo susijusias medziagas
Psichologiskai vaikui dviem vardais sunkiau, nes jis nelabai gali save identifikuoti-tevai ir gimines galbut ji vadins ir abiem vardais, taciau draugai ji sauks tikrai tik vienu wink.gif
apie skambesi tai pritariu clap.gif aktores vaiku vardai parinkti graziai ir skambiai wink.gif
Laisvė
Kas iš to suderinto tų dviejų vardų skambėjimo? Kai prieš daugelį metų man rinko vardą, tėvai niekaip negalėjo nuspręst, kuris iš dviejų pats pats. Kadangi nė vienas nesutiko nusileisti, taip ir įrašė dokumentuose abu, kas tais laikais nebuvo mada, o tik retenybė (nei klasės draugų tarpe, nei studijų metais tokių dvivardžių nesitikau; pasitaikydavo tik gerokai vyresnių, kai buvo mada rinkti vieną tautišką, kitą krikščionišką). Po kelių metų tėvai išsiskyrė. Nuo to laiko aš nei akyse tėvą regėjau, nei ausyse jo ištartą savo vardą girdėjau. Tempiu tą ilgą uodegą, nors visi vadina vienu vardu - pirmuoju. Kartais net artimiausi draugai nustemba, kai išgirsta, jog iš tiesų mano vardas kiek kitoks, dvigubas...
ENIGMA
MAN LABAI PATINAKA DVIGUBI VARDAI, O KAD BUS ABIEM VADINAMAS TAI FAKTAS.... thumbup.gif TAI PRIKLAUSO NUO ZMOGAUS, AS NIEKADA NELEIDAU SAVO VARDO DARKYTI TODEL BE JOKIU PAIVAIRINIMU IR VADINO TAIP KAIP IR TURI BUTI, MAN TIK VIENO VARDO VARTOJIMAS YRA ABSURDISKAS TAS PATS KAIP VARDO TRUPINIMAS PVZ. AUGUSTINAS - AUGIS ARBA GUSTAS, VYTAUTAS - VYTAS IR T.T.
JEI YRA DU VARDAI TAI ABIEMS IR REIKIA VADINTI... smile.gif
oksanita
Dukrai rinkom du vardus,nes su vuru dar nezinojome kur gyvensim,lEituvoje ar brazilijoje ar japonijoje
Tai va ,dabar gyvenam japonijoje,tai japonams nepavyksta istarti URTE,tai gerai,kad yra kitas vardas ANDZELA.
O lotynu amerikoje visi turi po du vardus,ir net po dvi pavardes,mamos mergautine ir tevo.
As ilgai mokinausi savo vyro vardus ir pavardes,nes jis turi du vardus,ir dvi pavardes doh.gif
meska
Man irgi grazu dvigubi vardai, bet tevai nesusimasto, jog padvigubindami varda is dalies apsunkina vaikus. Ateityje visur popierizmuose vaikas tures mineti abu savo vardus ir neduokdie pamirs. Juokinga, bet kartais ir vietos vardui skirtame langelyje gali pritrukti. Dirbu mokytoja, todel matau zurnalu eilutese 'ispraustus' Konstantino-Aurelijaus ar Margaritos-Ausrines vardus.
kamileh
Man patinka dvigubi vardai, o jei vaikui vienas is ju nepatinka, gali vadintis kitu vardu- praktiska wink.gif biggrin.gif
Bobošiukas
man irgi nieko wink.gif va mes,- Arijus - Vytautas tongue.gif
Gata
Bobosiau,nufyrinai viena is musu vardu biggrin.gif reiskias thumbup.gif vardas.Mes irgi du davem.Man grazu.Vaikas gales pasirinkti kuriuo nores but vadinamas.O siaip tai,taip iskilmingai skamba biggrin.gif
Laisvė
Beje, pagal lietuvių rašybos taisykles, dvigubą vardą reikia rašyti be brūkšnelio tarpe, pvz. Milda Marija.
Iva
o man dvigubi vardai nepatinka, taip pat labai nepatinka ilgi vardai rolleyes.gif
taip kad mano vaikai niekada netures tokiu
Gata
QUOTE (Laisvė @ 2004 06 21, 14:32)
Beje, pagal lietuvių rašybos taisykles, dvigubą vardą reikia rašyti be brūkšnelio tarpe, pvz. Milda Marija.

Taip ir as to nezinojau,kol vaika registruojant nepasake.Tik pavardes su bruksneliais rasos wink.gif
maya
vadinti vaikus dvigubais vardais skonio reikalas tik nepamirskite kad ilgi vardai tikra painatis. Va dave man tevai TRIS vardus ir kamuojuos issijuosus. Vienas modernus , antras seneles, trecias proseneles. Ir kam to reikejo? JAV cia tokius vardus pasakai tai jie ne tai paraso. Makalyne doh.gif doh.gif doh.gif
Pinacea
O musishkes irgi trigubas biggrin.gif tongue.gif tongue.gif Shaukiam ir visur rashom tik pirma varda. Mano vyro sheimoj tradicija ir seneliu vardus duoti. O dar taip graziai derejo...Gabriele Dana Emma. Jei kada pirmas nepatiks, gales vadintis kokiu kitu. Ai,bet cia skonio reikalas. Mes patenkinti!!!
artev
Na dvigubi vardai gal ir grazu, bet jeigu jie duodami mergaitei ir gal but istekejusi ji nores pasiimti vyro pavarde per bruksneli, tai kas tada gausis?
Pvz: Ieva Marija Jonaityte - Petraitiene blink.gif
Dvyma
Mano mergike irgi 2 vardus turi:Pia Patricia.Man tiesiog skambesys labai patiko,musu ir pavarde tik vienskiemene,tai vien Pia jau labai trumpa butu.Aisku negali zinoti kaip keisis pavarde,bet cia su bet kokiu vardu gali juokingai iseiti.
Saukiam mes tik su vienu vardu ir rasyti daugiausia reikia tik viena varda,antras tai svarbu tik pase ir pan.
c-girl
Man, tai irgi visai nieko du vardai. Bet maniskiai turi po viena, nes ir tuos jau galvodama galva gerokai palauziau, tai su antrais net neprasidejau laugh.gif
Saulytele
O man tai visai nepatinka dvigubi vardai. Nesuprantu ypac, kai jie duodami, jei teveliai nesugeba susitarti - atseit cia tecio, o cia - mamos. Nesamone kazkokia. Kas bus ateity, jei jau del tokio dalyko teveliai nesusitaria? g.gif Vis vien kazkoki kompromisa rast imanoma.
Is viso, o kaip mazybinis vardas? Man is ties keistai skambetu - Augustinuk Jonuk ar Domynikuti Karoliukai rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
O dar toks dvigubas vardas (na, ka jau kalbet apie triguba) siaubingai netiktu prie ilgos pavardes. Kol vaikas mokykloje per kontrolini uzrasys savo vardus bei pavarde, kontrolinis bus pasibaiges rolleyes.gif
Man asmeniskai grazu tai, kas paprasta - na, pvz., Saule, Migle, Ignas, Augis, Ieva, Greta ir pan.
norge
QUOTE (artev @ 2004 06 26, 10:28)
Na dvigubi vardai gal ir grazu, bet jeigu jie duodami mergaitei ir gal but istekejusi ji nores pasiimti vyro pavarde per bruksneli, tai kas tada gausis?
Pvz: Ieva Marija Jonaityte - Petraitiene blink.gif

Dvi lietuviskos pavardes per bruksneli- tragiskas derinys, bet kokiu atveju- ar vienas vardas, ar du, ar trys. Tikiuosi, kad dukra niekada netures tokio proto uztemimo, kad taip pasirinktu.

Mano vaikai turi po du vardus- grazus, skambus, prasmingi deriniai. Nesuprantu burbuliavimo pries ilgesni prasminga zmogaus varda ar keliu vardu derini. Juk ZMOGUI vardas renkamas, ne suniui "klicka".
smile.gif
Saulytele
O dar zinokite dvigubo vardo minusas - kad uzsienieciai jo is vis gali neistart. Na, nebent abu vardai tarptautiniai. Teko turet man toki destytoja amerikieti, kuris labai norejo savo studentus vadint vardais. Deja, jam sunkiai gavosi, visa laime, niekas is grupes neturejo dvigubu vardu dry.gif Kitaip visai butu sakes biggrin.gif

O juk gyvenam dabar Europoje, reikia apie vaiko gerove galvoti. Vokieciai net Akviles varda sunkiai istaria, ka jau ir kalbet apie sudetingesni varianta.
norge
Saulytele, paprastai jau kas renkasi du vardu, tai renkasi su galva. Todel nevadina Tautkantais ar Marceliutem wink.gif. Mano vaiku vardai abu nelietuviski. Lietuviskai reiskia Gyvenimo sviesa ir Mazas karalius. Plius, galvojom ir apie ju skambesi uzsienio kalbomis.

Kazkas rase apie tevu "nesutarimus" duodant varda. Yra kitaip. Yra toks prietaras, kad vaikas, kuriam vardus duoda tevas ir mama po viena, bus laimingas. Tai tiek, giliau nekapstant. smile.gif
Saulytele
na, prietarais as netikiu, man tai kad grazu butu thumbup.gif O teveliai bent jau del vardo tai tikrai gali susitart, juk laiko pagalvot turi pakankamai.

Na, is tikruju, gal si diskusija ir beprasme darosi, juk kiekvieno skonis skirtingas. Tai tikriausiai - kaip ir zmoniu skirtingu reikia, taip ir vardu rolleyes.gif
Cikadelė
QUOTE (norge @ 2004 07 12, 12:54)
Mano vaiku vardai abu nelietuviski. Lietuviskai reiskia Gyvenimo sviesa ir Mazas karalius. Plius, galvojom ir apie ju skambesi uzsienio kalbomis.

cia jau skamba kazkaip indeniskai wink.gif
butu idomu suzinoti tuos vardus...cia pazodinis vertimas ar ju tokia reiksme?
norge
QUOTE (Cikadele @ 2004 07 12, 13:22)

[/QUOTE]
cia jau skamba kazkaip indeniskai wink.gif
butu idomu suzinoti tuos vardus...cia pazodinis vertimas ar ju tokia reiksme?

Elena Ieva ir Rojus Paulius. smile.gif
nigrita
Man dvigubi vardai nepatinka, savo laukiamai tikrai duosi tik vieną... Man tai primena meksikietiškus serialus, kur vardų daugiau nei intelekto biggrin.gif
Ir šiaip toks logiškas klausimas: kam duoti du vardus, jei vis tiek vadinsi tik vienu?
Kiti tėveliai sako, kai užaugs, pats pasirinks, kuris jam gražiau... Bet man kažkaip be ryšio. Tas vardas, kurio tave vadina, tavo asmenybės dalis. O kad savo vaiką kviesi kaip nors Ana Marija tai abejoju, tai kam tuomet tie du vardai? Ar čia mada kokia? Ar nuo to vaikas protingesnis, sveikesnis, ar gražesnis? Gal kilmingesnis? Nežinau smile.gif Čia skonio reikalas, bet mano subjektyvia nuomone vienam žmogui užtenka vieno vardo. Jei kam trūks, pravardžių sugalvos wink.gif

O dar keistesnis variantas, kai žmogus vienu vardu, o jį ir tėvai, ir draugai kitu vardu vadina. Pažįstu Beną, kurio vardas, pasirodo, Andrius (pase), pažįstu Henrį, kuris Henris visą savo gyvenimą, kiek jį pamenu, o pase jis Artūras.... Čia tai iš viso mistika??? blink.gif Vėl gi klausimas, kam duoti vardą kurio nevadinsi? Čia tas pats galioja tam antram vardui...
c-girl
QUOTE (Saulytele @ 2004 07 12, 12:50)
O dar zinokite dvigubo vardo minusas - kad uzsienieciai jo is vis gali neistart. Na, nebent abu vardai tarptautiniai. Teko turet man toki destytoja amerikieti, kuris labai norejo savo studentus vadint vardais. Deja, jam sunkiai gavosi, visa laime, niekas is grupes neturejo dvigubu vardu dry.gif Kitaip visai butu sakes biggrin.gif

O juk gyvenam dabar Europoje, reikia apie vaiko gerove galvoti. Vokieciai net Akviles varda sunkiai istaria, ka jau ir kalbet apie sudetingesni varianta.

Siap tai jau visi amerikieciai turi po du vardus, bet jie saukia savo vaikus tik pirmuoju. Niekur negirdejau kad i ka nors kreiptusi dviem vardais, na nebent labai retu atveju, kai du vardai yra naudojami kaip vienas pvz. "Mary Ann"... cia gal daugiau kaip vienas vardas skaitomas(marijana ar pan). Tikrai neteko girdeti kad kviestu "Jesica Nicole" ar pan.
artev
QUOTE (norge @ 2004 07 12, 12:43)

Dvi lietuviskos pavardes per bruksneli- tragiskas derinys, bet kokiu atveju- ar vienas vardas, ar du, ar trys. Tikiuosi, kad dukra niekada netures tokio proto uztemimo, kad taip pasirinktu.

Na as tai tokios kategoriskos savo nuomones dukrai nepirsciau. Geriau, manau, palikti jai laisve rinktis. Gali juk nutikti taip, kad ir is pavardziu susides grazus ir prasmingas derinys.
Pati turiu l.reta, grazia, lietuviska pavarde, niekaip nenoreciau jos keisti, geriau jau per bruksneli (cia jei vyras uzsimanytu, jog jo pavarde butinai turiu tureti).
Brooke
Niu jau jūs man, mielosios, atleiskit, bet jei vaiko vardelis neištariamas, tai jis bus neištariamas ir vienas ir su dar trejetu, taigi "argumentas" kad dvigubas vardas yra sunkesnis, ar net negražu skamba gana kvailai wink.gif
Ele
As turiu viena varda, todel budama vaiku labai pavydejau visiems, turintiems du vardus. Man tai atrode kazkaip idomu, paslaptinga ir romantiska. wub.gif Turbut todel savo vaikams daviau po du vardus. Ir nesigailiu. tongue.gif smile.gif
Jorja
Kadangi musu seima yra australo ir lietuves mix'as tai ir dukra turi du vardus Jade Maria (skaityti Dzeid). Asmeniskai mano situacijoje du vardai yra labai patogu, nes ne kiekvienas is mano giminaiciu gali atsiminti jos pirma varda,todel be baimes iskraipyti pirma varda, vadina antru vardu Maria. wink.gif
mami
man labai patinka dvigubu vardai,tik kazkodel nesugalvojau savo vaikui toki duoti sad.gif
sirduke
as iki siol niekada nebuvau susimasciusi duoti savo leliui du vardus, bet dabar perskaiciusi jusu visu pasisakymus, uzdaviau toki klausimuka savo draugui. jau skiatydama jusu mintis, galvojau, kad visai grazu butu savo maziui duoti du vardus. o kai draugas pasake, kad ir jis to noretu, abejoniu neliko smile.gif tad manau musu 2.gif tures du grazius vardus thumbup.gif
norge
Del dvieju vardu ir pavardes rasymo. Mano vienas draugas pasirasineja taip- vardas, antro vardo raide ir pavarde. Na, pvz., butu koks Tomas V. Matonis. Tik paciuose oficialiausiuose dokumentuose raso abu vardus. O ta antro vardo raide su taskeliu- kaip kokia intriga, kaip paslaptis visiems, kurie skaito toki jo parasa. smile.gif

O del teveliu nesutarimo, tai jus cia pro sali smile.gif . Taigi kaip tik tas sutarimas didesnis- mes sugebam sutarti ne del vieno vardo, o net del dvieju. biggrin.gif O buna- pora ir vieno vardo neissirenka, kad abiems patiktu. be be be.
wink.gif
Saulytele
O idomu, jei vaika saukiate dviem vardais, akip tada skamba mazybinis variantas? Nejaugi kokia Onute Maryte? O gal kaip kitaip?
norge
Ar kas rase, kad saukia dviem vardais blink.gif . Vienu gi saukia. Rase gi kazkas- nebent abu vardai skamba kaip vienas- pvz.- Marie Ana, ar pan.
Saulytele
Rodos, is ties dauguma jusu saukia vaika vienu vardu, tik aktore paminejo, kad saukia dviem smile.gif
Tada mano klausimas ir butu jai - aktore, kaip tada skamba mazybinis variantas? labai idomu smile.gif
norge
Saulytele, a ko tu taip pyksti, kad mes saviskiams du vardelius davem? wink.gif
Saulytele
Norge, is ko nusprendei, kad pykstu? Nei as pykstu, nei ka smile.gif Cia jusu visu asmeninis reikalas. Kiekvienas gali duot vaikui toki varda, koki nori.

Ar tau mano klausimas del mazybinio dvigubu vardu varianto tokiu itarimu sukele? Man tiesiog smalsu smile.gif
norge
Taip, zinai, keistas klausimas smile.gif . Juk mazybiniai vardai nera sumastomi specialiai, jie savaime gimsta, kai savo vaikiuka matai... Paskaityk, kazkur buvo tema apie tai, kokias graziais ar linksmais zodeliais tevai vadina savo vaikus. Itariu, isgirsi daug naujo wink.gif .

asfaltuota
Na, mano merinos irgi du vardai smile.gif esu tuo labai patenkinta smile.gif Pirmąjį vardą ji turėjo, nuo pat dviejų juostelių nėštumo teste. Antrąjį jau gimus tėvelis pasiūlė. Tiksliau pasiūlė duot antrą vardą, kaip pavyzdį pateikdamas- Ūla-Marija... nu taip užkibom, kad paskui visą mėnesį vardus prie to pirmojo lipdėm. Apsisprendėm vos vos paskutinę dieną, kai vaiką užregistruot reikėjo. biggrin.gif Taigi nusprendėm tebūnie- Džiaugsmą Nešanti. Kažkaip gražiai skamba tie du vardai drauge su pavarde...
jei nepatingėsim, tai gal ir pakrikštysim per beatričės vardadienį, taigi antrasis drauge bus ir krikšto vardas.
Naudojam abu vardus, dažniausiai trumpąjį, o mažybinių jų nenaudojam visai. Nepatinka man jokių vardų sumažybinimai- tarsi kažkoks pasityčiojimas iš vardo. Jei reik meilumo, šaukiu paukštuku, pukuotuke, meiliute, meile, kačiuku ar panašiai.
Saulytele
Na, taip, as pati savo dukra vadinu saulyte, zuikuciu, kaciuku, net gi krokodiliuku biggrin.gif tongue.gif tongue.gif O kai buvo visai mazyte, tokia apvalute, - tai kriausyte rolleyes.gif Bet vis gi dazniausiai mazybiskai nuo vardo - Ievutele, Ievute ir panasiai.
Cia gal bus nevisai i tema, bet dar man nelabai patinka tokie ilgi ir sudetingi vardai, nuo kuriu neeina padaryti mazybiniu - pvz., Herkulis, Tautvydas, Benediktas. Na, imanoma, bet labai jau keistai skamba. Juk patys vardai rimti, o mazybiskai skamba nei siaip nei taip. Aleksandras man grazu, bet irgi vaikui neduociau tik del sios priezasties.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.