Erivera
2011 03 16, 08:49
Sveikutes! Atlekiu pasidalinti su jumis tokiomis kartais atrodo mazomis, kartais didelemis problemomis. Auginu penkiu metu mergaite.Dar turim maza broli. Gimus maziukui,baisia nerimavau, kad bus pavydi, reikalaus demesio ir pan,bet ji tikrai labai myli broliuka, padeda man.Zodziu, siuo klausimu, auksinis vaikas.Tik ji pas mus visur kitur nerami.Jei dainuoja, tai tik garsiai, jei bega, kad visi namai skamba, jei blogai zino visi ir visur.Siaip, mokslo atzvilgiu, atminties, ji tikrai protingas vaikas.Orentuojasi labai gerai, greitai perpranta uzduotis,tiesiog, labai truksta kantrybes, susikaupimo, mokejimo patyleti, isgirsti, ivykdyti mamos/tecio paliepimus. Ryte pikta, nes ne tie rubai i darzeli, veliau ji jau nebezino ka i ta darzeli nestis, vel oziai, is darzelio eina, na gal ir netyciom, bet reikia i visas balas ilipt ir grizti purvinai iki ausu. Zodziu, mastau, kad ja gal reiktu leisti i koki grazaus elgesio bureli, ar kur nors kur reikia ilgiau pagalvoti, susikaupti.Zodziu, noriu ramiai ruosti mokyklai, nes ten juk bus dar sunkiau.Darzeli lanko sporta ir dainavima.Veiklos ten uztenka, tikrai neperdaug. Lieka laiko ir namie padukti. Beje, ar daznai giriate savo vaikus??? nes man atrodo, kad jiems to LAAABAI reikia. Kazkaip noriu iskiepyti, kad ji graziausia, tvarkingiausia, geriausia dukryte mums, bet kai ji tiek visokiu sunybiu prikrecia, nebelabai yra uz ka girti. Na, gal tiesiog pasidalinkim savo patirtim, ir kaip mes auklejam savo mazus neramius angeliukus!
sena niekšė
2011 03 16, 16:28
atsipalaiduokit. ji daro viską, ką ir turi daryti vaikas. džiaukitės, kad dukra žingeidi, smalsi, aktyvi. argi gaila kad po balas pašokinės? apmaukit botais, kad kojų neperšlaptų
Erivera
2011 03 17, 11:31
Patikekit, mes tikrai turim kur ir su kuo ir po balas pabraidyti, ir pasokineti, ir sniege issivolioti.Juk ne tai esme...Noreciau kad labiau moketu savim pasirupint, apsitvarkyti, bent jau minimaliai moketi valdyti pykti ir kt.negatyvias emocijas..Zinau, kad visam tam gal ir per anksti, bet jau geriau dabar, nei kai bus 16metu...
Tuškutė
2011 03 19, 14:17
Mieloji, sveikinu  Turite visiškai sveiką mergytę Daug metų dirbau su vaikais ir savo tris auginu. Teorija ir praktika man parodė, kad sveikas vaikas bėga, lipa, krenta, išsimurzina, garsiai džiaugiasi, taip pat garsiai pyksta (na, kad visi girdėtų). Tad belieka tik džiaugtis, kad jūsų angelėlis tokia. Jei vaikas niekuo nesidomi, tai pirmas ženklas, kad jo raida atsilieka. Neberskite savo mergytės suaugti anksčiau laiko. Lai šėlioja. Ar pamenate, kaip gera basai po balas palakstyti? O kaip linksma sniego gniūžtėmis pasimėtyti? Mano vyresnėlei poryt bus devyniolika, bet aš visa tai prisimenu. Juk ir mes, suaugę, mėgstame atsipalaiduoti, o po to vėl savo kaukes užsimaukšliname - ale padorūs, rimti žmonės. Neatimkite iš savo mergytės vaikystės. Puikiai suprantu, kad kartais norėtųsi santūrumo. Tai reikia aptarti su pačiu vaiku. Trinktelėjo garsiai durimis, kai kūdikis miega? Na, tėvelis galėtų tas duris patvarkyti, kad kuo duslesnis garsas sklistų. O gal ir jūs tomis durimis trankote? Bet savo garsų mes juk niekada negirdime ir jie mūsų neerzina... Džiaukitės vieni kitais. Nereikia nieko perdarinėti, o ypač kitų artimųjų. Kartu dirbkite mažus darbelius su savo angelėliais. Tai puikus metas išmokti tvarkingumo, atsakomybės. O dėl pykčio... Taip, jį valdyti reikia mokyti vaiką. skatinkite išsakyti savo mintis. Jo vardu pati kalbėkite: "Manau, kad žinau, kaip tu jautiesi. Bent jau aš tavo vietoje dabar labai pykčiau..." Bet čia vienas labai rimtas BET. Vaikai savo pyktį lieja taip, kaip tai mes darome. Tad jei patys rėksime, vaikas irgi netylės. Būkite laimingi.
spylka78
2011 03 29, 14:00
na pas mus ir 2 berniukai ,abudu aktyvūs , tai kartais ir baisu buna , bet žinau kad kartais mes tevai patys kalti del tokio elgesio , ir kartais pakeist net negali , va viena pabariau garsiau , na apšaukiau- žiūrėk nubėgęs ant brolio tą patį padarys, paspyriau žaisliuką kad susitvarkytų - visus spardo , čia kaip mažos kempinės , viską sugeria , o kai paspaudi viską ir atduoda ..... tik labai džiaugiuosi kad baigė kandžiotis ..... maniškiui 4 o ožių, viskas turi būt kaip jis nori , jei ne rėkia , dabar išmoko kai i kampą pastatai , visa gerkle rėkt , o paskui kojom trypt , baisu ir žinau kad reik nereaguot , bet kaip?
anamarie
2011 05 28, 23:43
QUOTE(Erivera @ 2011 03 16, 08:49) Sveikutes! Atlekiu pasidalinti su jumis tokiomis kartais atrodo mazomis, kartais didelemis problemomis. Auginu penkiu metu mergaite.Dar turim maza broli. Gimus maziukui,baisia nerimavau, kad bus pavydi, reikalaus demesio ir pan,bet ji tikrai labai myli broliuka, padeda man.Zodziu, siuo klausimu, auksinis vaikas.Tik ji pas mus visur kitur nerami.Jei dainuoja, tai tik garsiai, jei bega, kad visi namai skamba, jei blogai zino visi ir visur.Siaip, mokslo atzvilgiu, atminties, ji tikrai protingas vaikas.Orentuojasi labai gerai, greitai perpranta uzduotis,tiesiog, labai truksta kantrybes, susikaupimo, mokejimo patyleti, isgirsti, ivykdyti mamos/tecio paliepimus. Ryte pikta, nes ne tie rubai i darzeli, veliau ji jau nebezino ka i ta darzeli nestis, vel oziai, is darzelio eina, na gal ir netyciom, bet reikia i visas balas ilipt ir grizti purvinai iki ausu. Zodziu, mastau, kad ja gal reiktu leisti i koki grazaus elgesio bureli, ar kur nors kur reikia ilgiau pagalvoti, susikaupti.Zodziu, noriu ramiai ruosti mokyklai, nes ten juk bus dar sunkiau.Darzeli lanko sporta ir dainavima.Veiklos ten uztenka, tikrai neperdaug. Lieka laiko ir namie padukti. Beje, ar daznai giriate savo vaikus??? nes man atrodo, kad jiems to LAAABAI reikia. Kazkaip noriu iskiepyti, kad ji graziausia, tvarkingiausia, geriausia dukryte mums, bet kai ji tiek visokiu sunybiu prikrecia, nebelabai yra uz ka girti. Na, gal tiesiog pasidalinkim savo patirtim, ir kaip mes auklejam savo mazus neramius angeliukus!  zinok  turiu dvynukes kurios atitinka tavo dukrytes aprasyma del girimo ta darau tikrai daznai: uz suvalgyta kose, nuvalyta snargli ir t.t ir manau svarbu sakyti kad ne tu supykdei mama/teti ,bet tavo elgesys tuo metu.
|
|