Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Varškės patiekalai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3
adeima
sveikos,
pasidalinkit patirtimi. ka galima 1.2m ir vyresniems vaikams pagaminti is varskes? pati ruosiu tik tinginelius. Apkepo nelabai moku, tad gal kas ir receptuka parasytu. buciau labai dekinga bigsmile.gif
LARISA 74
QUOTE(adeima @ 2006 02 21, 22:36)
sveikos,
pasidalinkit patirtimi. ka galima 1.2m ir vyresniems vaikams pagaminti is varskes? pati ruosiu tik tinginelius. Apkepo nelabai moku, tad gal kas ir receptuka parasytu. buciau labai dekinga  bigsmile.gif
*

Savo mažilėms pati gaminu iš varškės labai skanu dalyką iš švėžios varškės ka tik padarytos su blendėrių išsukau kartu su uogitem kokios turiu šaldituvę arba braškes arba mėlinės arba avietes,tinka ir uogėnęs ,paskui prikepu miltiniu blineliu ir pertepu blinelius ir sudedu į lėkštutę ir gražu ir skanu ,vaikai labai mėgsta ,buna ir be blinelių valgo su arbatą pusryčiams, mirksiukas.gif
adrija
QUOTE(LARISA 74 @ 2006 02 22, 11:28)
Savo mažilėms pati gaminu iš varškės labai skanu dalyką iš švėžios varškės ka tik padarytos su blendėrių išsukau kartu su uogitem kokios turiu šaldituvę arba braškes arba mėlinės arba avietes,tinka ir uogėnęs ,paskui prikepu miltiniu blineliu ir pertepu blinelius ir sudedu į lėkštutę ir gražu ir skanu ,vaikai labai mėgsta ,buna ir be blinelių valgo su arbatą pusryčiams, mirksiukas.gif
*

Bet 1.2 m ar galima blynų?Sako,kad kepto dar neduoti g.gif
LARISA 74
QUOTE(adrija @ 2006 02 22, 11:37)
Bet 1.2 m ar galima blynų?Sako,kad kepto dar neduoti g.gif
*

taip mažilėi duodu su sausainiukais vaikiškais arba lietuviškį buna pakeliosę arba fasuojamį,tai mažę suvalgidavo 2 sausainiukus su varškitę ir arbatėlę Hipp užgerdavo
adeima
QUOTE(LARISA 74 @ 2006 02 22, 19:19)
taip mažilėi duodu su sausainiukais vaikiškais arba lietuviškį buna pakeliosę arba fasuojamį,tai mažę suvalgidavo 2 sausainiukus su varškitę ir arbatėlę Hipp užgerdavo
*

Aciu 4u.gif butinai isbandysiu su sausainiukais, o kai didesne bus ir su lietiniu blynais, nes jie nera tokie sukepe, tuo labiau kepti riebaluose kaip kad paprasti blynai. viskam savas laikas.
Laimuška
Na aš irgi darau varškę su uogomis. Dar galima į varškę įdeti truputį grietinės ir truputį cukraus.Viską išmaišau ir duodu pasmaguriaut.Daug netaisau, nes gana sotu.Dar galima vietoj cukraus druskos įdėti, bet maniškė nelabai mėgsta. Arba vietoj cukraus syrupo įpilti. Na vyresniems vaikučiams būtų galima spurgų išvirti, ar kokį varškės + sausainių tortuką padaryti
PaMeL
varskes apkepas niam skanu maiziui mano
arba paprasciausi varske su grietine ir uogom thumbup.gif thumbup.gif
adeima
QUOTE(PaMeL @ 2006 03 02, 18:03)
varskes apkepas niam skanu maiziui mano
arba paprasciausi varske su grietine ir uogom thumbup.gif  thumbup.gif
*

gal galetum jo receptuka parasyti? is anksto aciu! bigsmile.gif
PaMeL
QUOTE(adeima @ 2006 03 02, 17:51)
gal galetum jo receptuka parasyti? is anksto aciu!  bigsmile.gif
*

0,5kg varškės
4 kiaušiniai
3 šaukštai sviesto
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai manų kruopų
0,5 stiklinės pieno
truputi druskos

Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Tada į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą apkepo indą ir 25-30 min. kepama orkaitėje.
Valgoma su vaisių sultimis, uogų kompotu ar kokia nors uogiene.

prasau kepiau pagal sita gavos labai minkstutis skanutis niamnis wub.gif wub.gif
vaikiui mano labai labai patinka wub.gif
saintlina
[quote=PaMeL,2006 03 05, 00:49]
0,5kg varškės
4 kiaušiniai
3 šaukštai sviesto
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai manų kruopų
0,5 stiklinės pieno
truputi druskos

thumbup.gif receptukas. Aš irgi pagal jį kepu varškės apkepą. Labai labai skanu. Mano ir didysis šveičia apsilaižydamas, ir mažiukas. Aš dar kartais grietinės truputį įdedu. O vieną kartą pieno neturėjau, tai manų kruoas nemirkytas sudėjau - gavosi taip pat puikiai.
lotta
O mes jokiu varskes patiekalu nevalgom...Valgom tik varskyte su saldytom uogytem. Bet jos tuoj pasibaigs....O tada jau liudniau bus iki pirmu braskiu su ta varskyte g.gif
hm.. ash savo mazhei irgi duodu varshke su uogytem.. dar kartais duodu parduoduvines 'gardzhiosios varshkes' ten tokia su vyshniom.. mazhoji la labai megsta.. kelis sykius bandzhiau ir grudetos varshkes paduoti.. bet kazhkaip nelabai ja valge... o patiekalu kazhkokiu ypatingu negaminu.. kartais lietinius su varshkyte duodu, bet gaunasi taip, kad varshke ishkabineja, o blynas taip ir lieka lekshtej biggrin.gif
mamy 24
as tai savo maziukui verdu leistinius is varskes, reikia: pakelio varskes, kiausinio, truputi druskos ir cukraus pagal skoni, pora saukstu manu kruopu, ir gera sauksta krakmolo. Viska gerai ismaisyti ir leisti nuo sauksto i verdanti vandeni, mes labai megstam valgyti su jogurtu thumbup.gif . Pati tesla turbut tirsta bet ne kieta, kad galimabutu nuo sauksto krest. O dar mano zuikis labai megsta saldzia sriuba su makaronais ar ryziais. Reikia isvirti kaip vaisiu kysieliu ir iberti makaronu ar ryziu ir isvirti visa tai, maniskiui tai tikras niam essen.gif, dar galima paskaninti saukstu grietines
dera
o as nuperku varskes ir sumaisau ja su jogurtu, blenderio pagalba, thumbup.gif gaunasi kaip varskes kremukas mirksiukas.gif
Almuka
as irgi maisau su jogurtu, tik be blenderio, sauksteliu. vakarienei labai eina.
ir apkepa kepu. norejau pridurti, kad manus nebutina pienuku uzpilti, kai neturiu tai vandeniu uzpilu wink.gif
Otra
As verdu savo maziui virtinukus. Varske, vienas kiausinis, truputi miltu, druska, cukraus. Padarau mazus kukuliukus ir i verdanti vandeni...Isviris uzmetu sviestuko ir grietines. Labai noriai valgo. thumbup.gif
Stigma
QUOTE(Otra @ 2006 09 13, 14:02)
As verdu savo maziui virtinukus. Varske, vienas kiausinis, truputi miltu, druska, cukraus. Padarau mazus kukuliukus ir i verdanti vandeni...Isviris uzmetu sviestuko ir grietines. Labai noriai valgo. thumbup.gif
*

as dar i viduriuka uogyte ar koki banano gabaliuka idedu mirksiukas.gif
Lady-G*
na jus ir skaniai cia darote! jau dabar skaitydama pirstus apsilaizyti galima! tongue.gif mano maziui metukai ir menuo, kazi galiu ir as varskes apkepa jam duot? pati labai megstu, o mazius mano varskes nevalgo, nes tie "trupiniukai" jam nepatinka 4u.gif vat. tai galvoju gal apkepas tiktu? beje, reiks ir paciai isbandyti pagal ta receptuka issikepti... mmm...
ingridatam
Sveikos,
na kadangi mano vaikas labai megsta pirktines visokias varskytes, tai tikiuosi zemiau duotas receptas jam labai labai patiks smile.gif
EDCKA
o mano mazute visai nemegsta varskes ,spjauna ir viskas nezinau kaip cia bus toliau verysad.gif
vyšniux
As kartais kepu varskes blynelius su razinom ir cinamonu tai labai mano seimyna juos megsta essen.gif
Dar palepinu ir varskes apkepuarba virtinukais.Zodziu,varske daznas svecias ant musu stalo,nes mazoji noriai valgo essen.gif
Netta
QUOTE(vyšniux @ 2007 04 18, 12:13)
As kartais kepu varskes blynelius su razinom ir cinamonu tai labai mano seimyna juos megsta essen.gif
*

O kaip jie kepami? blush2.gif
Simple girl
Nepastebėjau ar kuri rašė keptus varškėčius, gal 1.2 mėn mažyliui ne visai tinkamas maistas, bet vėliau bus kaip tik smile.gif Mano mergytė labai juos mėgsta.
Receptas:
2 pakeliai varškės
1/2 stiklinės miltų
kiaušinis
dedu šiek tiek druskytės ir cukraus pudros smile.gif

Viską išmaišau ir kepu mažyčius apvalius varškėčius, sau daugiau apkepu, dukrytei mažiau ir su grietine valgom smile.gif Skanaus 4u.gif
vyšniux
QUOTE(Netta @ 2007 04 18, 14:37)
O kaip jie kepami?  blush2.gif
*

Sunku pasakyti man tikslias normas,nes viska is akies dedu,bet pabandysiu mirksiukas.gif
400g.varskytes
1kiausinis
3s.cukraus
0,5 stiklines pieno arba virinto vandenuko
1sauks.cinamono
Truputis druskos ir truputis vanilinio cukraus.
Nuplautu razinu sauja
Miltu tiek,kad tesla butu tirsta(daug tirstesne nei paprastiems blynams).
SKAUNAUS essen.gif
ryyd
o maniske labai megsta varsketukus:
tikslaus receptuko neturiu. +- is akies.
0,5 kg varskes
2 kiausiniai
3-5 saukstai miltu
saujele razinu (gali buti dziovintu vaisiu misinys)

razinas nuplikau verdanciu vandenuku
varske istrinu su kiausiniais + pagal skoni druskos ir cukraus +razinas
po truputi beriu miltus, kad tesla nebutu perkieta.
truputi apkepu is abieju pusiu. dedu i puoda ir troskinu.
labai skanu su jogurtu, uogiene ar grietine...
P.s. nemanau, kad 1-2metu vaikui geriau desreles, negu kartais namuose iskeptas varsketukas ar kiausiniene. del keptos mesos-kita nuomone.
Margarita 25
varskecius vaikai labai norei valgo, dar visai nieko eziukai.
lyra
Pagal panašų receptą ir aš kepu šeimynai varškės apkepą... Super skanu, paprastai su vienu gabalėliu valgymas nesibaigia... Iššluoja visą skardą. O mažajam duodu tik viduj esančią varškę, pluteles nuimam.
_Ligitukas_
O aš kartais čirvinius blynus su varške kepu, papraščiausiai į tešlą dar varškės pridedu ir uuuu kaip jie skaniai valgo, o dėl keptuvėje keptų blynu manau galima tik neprisvilintų mirksiukas.gif
raimule
Mūsų dukrytei varškytė super daikčiukas,o varškėtukus kepam dažnai net ausytės lapsi,o svarbiausia galima laikyti rankytėje,kai valgai,Rugei tai svarbiausia tongue.gif
Paslaptingoji
mano tai varskine visa seima biggrin.gif tai varskes apkepas daznas ant musu stalo.mazius lapnoja su svieziom braskem net ausys kruta(o seip yra prie nevalgiuju).o ir be apkepo,sutrinu varskes su uogom,ar su grietine su cukrum,varskeciai,eziukai,viskas labai megstama thumbup.gif
Ikulia
Varskeciu nemegsta. Varske su grietine mielai kapoja, nors ir kasdien.
EDCKA
As irgi varske sutrinu su uogom,o taip pat ir apkepa kepu,nevalgo tik tingineliu.
deivydukomama
mano labai megsta varskes surelius o varske tai nelabai schmoll.gif
vixiuke
QUOTE(deivydukomama @ 2008 02 04, 19:32)
mano labai megsta varskes surelius o varske tai nelabai  schmoll.gif
*

ir mano dukrytė varškės neįsiūlysi, nei varškėtukų, net nevalgo desertinių varškyčių (tik kartais miau žemuoginę), o sūrelius valgo.
Magnifique
Valgom varškėtukus,virtinukus (darytus namuose) su varške,sūrelius,varškę su tyrele sumaišytą thumbup.gif
ninux
Valgom bet atsargiai nes nuo 2 mėn.turėjom alergija pienui,tai stengiamės nepadauginti.
saldumelisss
labiausiai patinka virti mazyciai varsketukai thumbup.gif taip pat trinta varskyte su vaisiais, beveik kaip varskes kremas gaunasi smile.gif
kubilina
Kepu ir verdu varškėčius.
Labai mėgsta varskės apkepą.
Duodu gryną arba su uogom.
thumbup.gif labai mėgsta abu thumbup.gif
virginija.k
Mano dukrytė mėgsta varškytę, varškėtukus ir varškės apkepą. Žinau gerą receptą: 200 g. varškės, 1 kiaušinis, 2 šaukštai krakmolo, ant galo šaukštelio kepimo miltelių, cukraus pagal skonį. Viską išmaišyti, kepti orkaitėj , kol gražiai apskrus. Galima įdeti razinų. thumbup.gif
vaivai
0,5kg varškės
4 kiaušiniai
3 šaukštai sviesto
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai manų kruopų
0,5 stiklinės pieno
truputi druskos

Aš irgi kepu pagal šį receptą varškės apkepą, bet kartais vietoj manų įdedu avižinių ar ryžių dribsnių(arba virtų ryžių< smulkių makaroniukų). Taip pat piene dribsnius išbrinkinu.

O va virtų varškėtukų gaminti nemoku blush2.gif neišeina jie man, tai košė gaunasi, tai kieti....
Gal kuri pasidalintų receptėliu.Ačiū
Leo2006
o mes varsketukus kepdami y mase ytarkuojam morku!
jurge30
labai ačiū už varškės apkepo receptuką, ryt vakarienei bus 4u.gif O sakykite, ar čirvinius blynus galiu duoti savo 1.5 mėn. dukriukui?
^Braškytė^
o as pati megstu varskes apkepa bet nemoku jo padaryti padaryti cray.gif cray.gif cray.gif mamytes kaip jus ji kepat?? o kas del vaikucio tai mano berniukui nuperki ta saldzia varskes pakeli tai suvalgo visa thumbup.gif megsta taip pat 4u.gif
aruncikas
QUOTE(Kristulka25 @ 2008 04 25, 21:24)
o as pati megstu varskes apkepa bet nemoku jo padaryti padaryti  cray.gif  cray.gif  cray.gif mamytes kaip jus ji kepat?? o kas del vaikucio tai mano berniukui nuperki ta saldzia varskes pakeli tai suvalgo visa  thumbup.gif  megsta taip pat  4u.gif
*

0,5kg varškės
4 kiaušiniai
3 šaukštai sviesto
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai manų kruopų
0,5 stiklinės pieno
truputi druskos

Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Tada į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą apkepo indą ir 25-30 min. kepama orkaitėje.
Jurgiukste
esu jau isvirus kelis kart varsketuku ax.gif
simbarela
QUOTE(Jurgiukste @ 2008 09 06, 13:18)
esu jau isvirus kelis kart varsketuku ax.gif
*

O mus isbere nuo varskes verysad.gif tai darem pertrauka reikes vel bandyti g.gif
Sigeita
QUOTE(aruncikas @ 2008 04 25, 21:23)
0,5kg varškės
4 kiaušiniai
3 šaukštai sviesto
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai manų kruopų
0,5 stiklinės pieno
truputi druskos
*

skanus apkepas, tik nezinau, as turbut gal pieno per daug pripyliau, kad toks skystokas gavos, ar jis toks ir turi but? kiek ta stikline pieno yra, jau pamirsau, 200 ar 250ml? aciu tikrai skanu:)
egzigo
mano mazoji nemegsta visokiu varskeciu.Bet labai megsta varske su uogiene thumbup.gif Ir kaip sake pediatre-tai simta kart geriau uz visokius surelius rolleyes.gif
laurrencja
skanus blyneliai is varskes (mazdaug 6 vnt):
1pak. varskes (200g);
1 kiausinis;
2 sauksteliai cukraus;
4 saukstai miltu;
truputi kepimo milteliu;
truputi sviesto;
grietines

viska is eiles sudet (isskyrus sviesta ir grietine), gerai ismaisyt. trikampiu sumustiniu keptuves duobutes siek tiek aptepti sviestu, ikaitinti, idet teslos i tas 4 duobutes, uzdaryt ir kept apie 15min, kol virsus truputi paruduos. tada isimti, ipjauti peiliu isilgai kiekviena blyna, ir viduj sutepti grietine. vaikas gerai valgys is savo rankyciu smile.gif tinka pusryciams ar vakarienei nuo 1m thumbup.gif
TOCAMI
skaniai valgo varškės apkepą, koldūniukus su varškės įdaru, lietinius su varške.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.