Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Varškės patiekalai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3
Emanuella
mano mazajai labai patinka varske ,sumaisyta su jogurtu.si patiekaliuka gan daznai valgom pusryciams 4u.gif
agnytyte
Moliūgų apkepas su varške
500 g moliūgų;
250 g varškės;
0,5 stiklinės manų kruopų;
1 stiklinė pieno;
2 kiaušiniai;
100 g razinų;
2 šaukštai cukraus;
2 šaukštai sviesto;
3 šaukštai grietinės.
Moliūgus supjaustykite nedideliais kubeliais ir pakepinkite svieste. Iškeptus moliūgus, varškę, manų kruopas, kiaušinius, nuplautas razinas, cukrų sudėkite į dubenį, gerai išmaišykite ir sukrėskite į riebalais išteptą skardą. Kepkite 15-20 minučių 200 laipsnių orkaitėje.
Varškės kukuliai su slyvomis
75 gr. sviesto;
6 - 7 v.š. cukraus;
4 kiaušiniai;
500 gr. varškės;
200 gr. manų kruopų;
100 gr. miltų;
1 nubrauktas arb.š. kepimo miltelių;
druskos;
slyvų.
Sviestą išsukti su 3 v.š. cukraus, po vieną sudėti kiaušinius. Įmaišyti druską, varškę, su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Suberti manų kruopas. Leisti tešlai pastovėti 20 min. Tuo tarpu paruošti slyvas. Išimti kauliukus, perpjauti pusiau, jei šaldytos - atitirpinti, nupilti skystį ir nusausinti. Dideliame puode užvirti pasūdytą vandenį. Įdėti "bandomąjį" tešlos kukuliuką (jei verdamas suyra - į tešlą įberkite daugiau manų kruopų). Tešlos turėtų užtekti 16 kukulių, į kiekvieno vidurį dedame slyvą (džiovintą, šaldytą, šviežią..). Kukuliukus verdame ant silpnos ugnies 8 - 10 min. - išvirę jie iškyla paviršiun.
JuliaVa
Mano vaikai labai megsta varske issukta su bananais,bananu turi buti daugiau nei varskes,truputi cukraus,grietines ir blenderio pagalba viska issuki mirksiukas.gif
gajane
Mūsų dukrytė labai mėgsta grūdėtą varškę, su garpuodyje išvirtom bulvėm, arba keptom. Dar labai mėgsta tinginiukus:
Pakelis geros varškės, vienas kiaušinis, truputis druskos, cukraus labi mažai, ir miltų. Ištrinam varškę, įmušam kiaušinį, druska, cukrus, tada beriami miltai ir minkoma. Labai svarbu, kad nebūtų per daug miltų, tada tinginiukai būna kieti. Iškočiuojam išilgai ir supjaustom tokiom kaip mažytėm pagalvėlėm. Į verdantį vandenį, po kokių dešimt minučių, patiekiam su sviesto ir grietinės padažiuku...
Dūle
QUOTE(JuliaVa @ 2009 01 23, 19:10)
Mano vaikai labai megsta varske issukta su bananais,bananu turi buti daugiau nei varskes,truputi cukraus,grietines ir blenderio pagalba viska issuki mirksiukas.gif
*

thumbup.gif Mes panašiai valgom, tik vietoj grietinės- kefyrą ir be cukraus, nes nuo banano ir taip saldu..... ax.gif ir sveikiau.... 4u.gif mirksiukas.gif Galima pasidaryt ir be varškės- daug bananų ir mažai kefyro, viską išsukti su blenderiu- skanu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
manima
QUOTE(JuliaVa @ 2009 01 23, 20:10)
*

Mes dar braškių į tokią dedam thumbup.gif
bimkutele
QUOTE(aruncikas @ 2008 04 25, 23:23)
0,5kg varškės
4 kiaušiniai
3 šaukštai sviesto
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai manų kruopų
0,5 stiklinės pieno
truputi druskos
Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Tada į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą apkepo indą ir 25-30 min. kepama orkaitėje.
Valgoma su vaisių sultimis, uogų kompotu ar kokia nors uogiene.
*

ačiū už receptą 4u.gif ,šiandien bandysiu išsikept,darysiu pagal jūsų receptą tik razinų imesiu į tešlą ax.gif
manima
Mes jį išbandėm suuuper thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif , dar nė vienas varškės apkepas man nebuvo taip skaniai gavesis tongue.gif , laabai dėkui mamytei už receptuką mirksiukas.gif , dvi dienas išeilės kepėm biggrin.gif , kol prisivalgėm blush-anim-cl.gif
mazulia
QUOTE(JuliaVa @ 2009 01 23, 20:10)

paragavom pirma karta, labai patiko thumbup.gif thumbup.gif tik vietoj cukraus uogiene dedu, lapnoja net ausis juda, nemaza porcija suvalgo pusrytukams . aciu mamytem clap.gif clap.gif thumbup.gif
pina colada
QUOTE(Teta Anna @ 2009 01 25, 01:59)
Mūsų dukrytė labai mėgsta grūdėtą varškę, su garpuodyje išvirtom bulvėm, arba keptom. Dar labai mėgsta tinginiukus:
Pakelis geros varškės, vienas kiaušinis, truputis druskos, cukraus labi mažai, ir miltų. Ištrinam varškę, įmušam kiaušinį, druska, cukrus, tada beriami miltai ir minkoma. Labai svarbu, kad nebūtų per daug miltų, tada tinginiukai būna kieti. Iškočiuojam išilgai ir supjaustom tokiom kaip mažytėm pagalvėlėm. Į verdantį vandenį, po kokių dešimt minučių, patiekiam su sviesto ir grietinės padažiuku...
*

tokius varsketukus ir musu dukryte skaniai ragauja is musu leksciu thumbup.gif
reikes pabandyti banano su varskyte pasiulyti. itariu, tikrai geras dalykas turi buti smile.gif
LinaJ.
O mano mazoji visai nemegsta varskes patiekalu doh.gif
Daugiaziede
Naturalia,pagaminta namie varske smile.gif
inrinke
Mano maziukai labai megsta keptus, virtus varsketukus, patinka apkepas, blyneliai su varske, varske su uogiene, jogurtu... Zodziu, megsta varskes patiekalus. wub.gif
natylli
Maniskis isvis atsisakydavo valgyti varske.Dariau ir su uogiene,arba su bananu.Niekaip schmoll.gif
Ir isbandziau sito varskes apkepo,Dar razinu idejau,kaip jis valge,reikejo matyti essen.gif Tai kepu jau 3-a karta per savaite biggrin.gif
Net vyrui patiko sis patiekalas biggrin.gif
Aciu uz recepta 4u.gif
Berry22
Na mes tik apkepa,kuri mažis dievina thumbup.gif
500gr varškės
3 sauaos manų
3 kiaušiniai
3 saujos cukraus
soda
vanilė

paprastas ir skanus smile.gif
šiaip duodu varškę trinta su vaisiais ar šviežiom uogom,arba makaronus verdu su varške ,labai mėgsta smile.gif
Editukas35
Mano vaikai varskyte valgo daugiausia taip: Varskes pokelis, bananas, kokie 4 kvadratiniai sausainiai susmulkinti ir su jogurtu sumaisau. Sotu ir skanu essen.gif
5imute
Be varskes gyvenimo neisivaizduoju,bet mano vyrai jos nemegsta doh.gif Na tik apkepa is bedos valgo, nors tiek blink.gif
dideee
Mes valgom varsketukus keptus arba virtus.
Nexta
QUOTE(adeima @ 2006 02 21, 22:36)
sveikos,
pasidalinkit patirtimi. ka galima 1.2m ir vyresniems vaikams pagaminti is varskes? pati ruosiu tik tinginelius. Apkepo nelabai moku, tad gal kas ir receptuka parasytu. buciau labai dekinga  bigsmile.gif
*

mes kepam varskes apkepa pagal Sonatina, labai skanus gaunasi
arba siaip varsketukus mazus kepu, verdu varsketukus, lietinius darau dar su varske ir bananais sakykim smile.gif
arba varskinius blynelius pagal Sonatina ten i tesla dedasi varske smile.gif
Daugiaziede
Parduotuvines varskes nevalgo.Gaminu pati smile.gif
Taciau jokiu varskeciu ir pn gaminiu negaminu-ne itin sveika...
Kristele
QUOTE(Daugiaziede @ 2009 04 02, 19:55)
Parduotuvines varskes nevalgo.Gaminu pati  smile.gif
*

Įdomu, kuom nesveiki pavyzdžiui iš naminės varškės išvirti varškėtukai? g.gif
ssaulutee
*

jo, man irgi idomu, kas cia nesveika g.gif
sky-blue eyes
QUOTE(Kristele @ 2009 04 02, 22:45)
Įdomu, kuom nesveiki pavyzdžiui iš naminės varškės išvirti varškėtukai? g.gif
*

gal ji norejo pasakyti,kad kepti,uztat nesveika.vieni zinau varsketukus kepa,mes padarom tokius mazus ir verdam,teisingiau virdavo man mama kazkada biggrin.gif nes dar savo maziukui neduodu,nes jis nelabai noriai kramto,viska ryja g.gif
Armando mamyte
nu idomiai nuskambejo pasakymas , kad varsketukai nesveika g.gif
as savo maziui ir verdu ir kepu ( ant sviestuko)
labai noriai valgo thumbup.gif
Erkesta
Mes irgi verdam varskecius. Esu davus ir kepto. Jei jau blynus valgo, tai ir nuo keptu varskeciu nieko nenutiks mirksiukas.gif
Darau lietinius su varskyte, valgo skaniai - smulkiai supjaustau pora karstu lietiniu, dedu pertrinta varske, kokios nors vaisines tyreles ar saldytu uogu. Labai skaniai manasis lapnoja biggrin.gif
mii
QUOTE(laurrencja @ 2009 01 13, 18:00)
skanus blyneliai is varskes (mazdaug 6 vnt):
1pak. varskes (200g);
1 kiausinis;
2 sauksteliai cukraus;
4 saukstai miltu;
truputi kepimo milteliu;
truputi sviesto;
grietines

viska is eiles sudet (isskyrus sviesta ir grietine), gerai ismaisyt. trikampiu sumustiniu keptuves duobutes siek tiek aptepti sviestu, ikaitinti, idet teslos i tas 4 duobutes, uzdaryt ir kept apie 15min, kol virsus truputi paruduos. tada isimti, ipjauti peiliu isilgai kiekviena blyna, ir viduj sutepti grietine. vaikas gerai valgys is savo rankyciu smile.gif tinka pusryciams ar vakarienei nuo 1m  thumbup.gif
*

Ačių už receptuką. Išbandėm ir bent jau man tai tikrai patiko thumbup.gif , skaniau netgi už keptus paprastoj keptuvėj varškėtukus, tik aš grietinės tiesiai į tešlą įdėjau ax.gif
xx+xx
QUOTE(ssaulutee @ 2009 04 02, 23:55)
jo, man irgi idomu, kas cia nesveika g.gif
*

nuo kada miltai yra sveika? g.gif Zinoma, kad nesveika jokie miltiniai patiekalai, geriau naturalus, neapdirbti produktai thumbup.gif
Kristele
QUOTE(xx+xx @ 2009 04 15, 08:46)
nuo kada miltai yra sveika?  g.gif Zinoma, kad nesveika jokie miltiniai patiekalai, geriau naturalus, neapdirbti produktai thumbup.gif
*

taigi į tuos varškėtukus miltų kilogramais niekas ir nededa g.gif tai vaikučiui neduodat nei duonytės, nei barankyčių pagraužt? juk čia irgi yra miltų blink.gif aš irgi esu už tai, kad vaikui kuo natūralesnį ir sveikesnį maistą duot, bet į tokius kraštutinumus neinu mirksiukas.gif
natuliona
Darau lietinius su varske, ketus varskecius...tai valgo , o vat virtu varskieciu nepripazista schmoll.gif
laizanika
QUOTE(xx+xx @ 2009 04 15, 08:46)
nuo kada miltai yra sveika?  g.gif Zinoma, kad nesveika jokie miltiniai patiekalai, geriau naturalus, neapdirbti produktai thumbup.gif
*

neuzmirsk pries rinkdama maista kad miltu ir duonoje, ir sausianiuose, ir makaronuose doh.gif

Mes varskes produktus megstam visa seima. Daznai kepam paprasciausius blynus suvarske, arba lietinius blynu su varskes idaru. Labai patinka ir maziui ir teciui varskes apkepas. Virtu varsketuku mazas nemegsta. O va keptu varskesciu skaniu nemoku iskepti blush2.gif
karba

Mūsų meniu iš varškytės kaip ir daugelio mamyčių: virti varškėtukai, lietiniai su varške ir bananu, omletukas su varškyte, keptas obuoliukas orkaitėje su varškės sureliu viduje (galima dėti ir naminę varškytę). Kartais varškyte užtepu paprastą sausainį ant jo užvožiu antrą sausainiuką, gaunasi ale sumuštinukas desertinis. biggrin.gif
elingami
Varskeciu jokiu vaikas mano nevalgo visai doh.gif paragauja ir spjauna lauk doh.gif bet va desertines varskytes valgo g.gif
*jolantab*
Varškę labai mėgsta. Gaminu varšketukus, apkepą, tinginukus ar kartais šiaip sutrinu grietine ir trupučiu cukraus smile.gif
marmelade
dazniausiai varske su grietine ar jogurtu sutrinu ir valgo smile.gif
grizete
kartą davėm paragauti varške įdarytų pomidorų, tai lapnojo net ausys linksėjo, o saldžios varškės nė pro kur neįkiši schmoll.gif: o šiaip labai mėgsta virtinukus, apkepą, varškėčius ax.gif reiks dar kada virtienius su varške padaryt rolleyes.gif
Meškašunis
As kepu apkepa mazajai varskes:

pakelis ekologiskos varskes
2 saukstai manu kruopu
2 saukstai grietines
2 kiausiniai
puse sauksto cukraus

Viska smarkiai sutrinu su blenderiu, supilu i sviestuku sutepta forma ( jei silikonine ar teflonine - nereikia). Kepu, kol graziai paskrunda krasteliai, arba patikrinkit su peiliu per viduri, ar nera zalias. Kai pakankamai atvesta, atpjaunu ir duodu rankomis valgyt.

Niam niam kaip skanu. Jei sau darau, tai dar druskos dedu , o cukraus pora saukstu.
Papildyta:
*

O kodel taip manote? Kas nesveika varsketukuose? Juk seniai zinoma, kad ivairiais budais kaitinta varske ( virta, kepta orkaiteje ) labai sveika, joje esantis kalcis keliskart geriau isisavina, taip pat ji kur kas geriau virskinama. Tokius patiekalus net rekomenduoja osteoporoze sergantiems zmonems, ypatingai vakarienei, nes miegant kalcis geriau isisavina.
As irgi visaip domiuosi sveika mitybe, visa seima maitinasi kiek imanoma sveikiau. Bet tikrai negirdejau nieko apie varsketuku zala.... schmoll.gif g.gif schmoll.gif g.gif
luli
QUOTE(Meškašunis @ 2009 09 25, 12:32)
As kepu apkepa mazajai varskes:

pakelis ekologiskos varskes
2 saukstai manu kruopu
2 saukstai grietines
2 kiausiniai
puse sauksto cukraus

Viska smarkiai sutrinu su blenderiu, supilu i sviestuku sutepta forma ( jei silikonine ar teflonine - nereikia). Kepu, kol graziai paskrunda krasteliai, arba patikrinkit su peiliu per viduri, ar nera zalias. Kai pakankamai atvesta, atpjaunu ir duodu rankomis valgyt.

Niam niam kaip skanu. Jei sau darau, tai dar druskos dedu , o cukraus pora saukstu.
Papildyta:

O kodel taip manote? Kas nesveika varsketukuose? Juk seniai zinoma, kad ivairiais budais kaitinta varske ( virta, kepta orkaiteje ) labai sveika, joje esantis kalcis keliskart geriau isisavina, taip pat ji kur kas geriau virskinama. Tokius patiekalus net rekomenduoja osteoporoze sergantiems zmonems, ypatingai vakarienei, nes miegant kalcis geriau isisavina.
As irgi visaip domiuosi sveika mitybe, visa seima maitinasi kiek imanoma sveikiau. Bet tikrai negirdejau nieko apie varsketuku zala.... schmoll.gif  g.gif  schmoll.gif  g.gif
*

reiks pagal jusu receptuka iskept varskes apkepa mirksiukas.gif ,
nes mes per mazai valgom varskes patiekalu,esam ragave pirktine varskyte,tai valge,viriau virtinukus pirma kart valge,antra ne,tai daugiau ir neviriau.
WildCat
QUOTE(Meškašunis @ 2009 09 25, 10:32)
As irgi visaip domiuosi sveika mitybe, visa seima maitinasi kiek imanoma sveikiau. Bet tikrai negirdejau nieko apie varsketuku zala.... schmoll.gif  g.gif  schmoll.gif  g.gif

Nors ne aš rašiau, bet mano nuomone, varškėčiai nėra sveika mažam vaikui jau vien todėl, kad jie kepti. O ir nepasakyčiau, kad maistas lengvas metinuko skrandžiui.
Be to varškės sudėtyje yra gan sunkiai virškinamas baltymas, su kuriuo vaiko inkstai gali nesusidoroti, jei varškės vartojama per daug. Mažylis nuo metų, turėtų valgyti 50g varškės per dieną
Meškašunis
QUOTE(WildCat @ 2009 09 25, 14:12)
Nors ne aš rašiau, bet mano nuomone, varškėčiai nėra sveika mažam vaikui jau vien todėl, kad jie kepti. O ir nepasakyčiau, kad maistas lengvas metinuko skrandžiui.
Be to varškės sudėtyje yra gan sunkiai virškinamas baltymas, su kuriuo vaiko inkstai gali nesusidoroti, jei varškės vartojama per daug. Mažylis nuo metų, turėtų valgyti 50g varškės per dieną
*

Tai nieks ir nesako, kad lekste varskeciu turi suvalgyti. As dar kalbejau pagrinde apie virtus varsketukus. Virtinukai-tinginukai dar jie vadinami. 2-3 suvalgo ir valio. Ten ne daugiau saukstelio varskes gaunasi.
selma
siaip manau, kad nesveika todel, kad i sudeti varsketuku ieina miltai, o tai nera sveika, bet ir as verdu, bent kazkaip norisi paivairint meniu 4u.gif
daiva78
QUOTE(selma @ 2009 10 01, 12:13)
siaip manau, kad nesveika todel, kad i sudeti varsketuku ieina miltai, o tai nera sveika, bet ir as verdu, bent kazkaip norisi paivairint meniu  4u.gif
*

As jau daviau ir virtu, ir keptu. Retkarciais jei paduosim, tai, manau, kad nieko blogo nenutiks
Meškašunis
siaip manau, kad nesveika todel, kad i sudeti varsketuku ieina miltai, o tai nera sveika, bet ir as verdu, bent kazkaip norisi paivairint meniu  4u.gif
*

Nezinau, miltai kaip miltai... Manau, viska jau turi ragaut, na, proto ribose, aisku, ne sokolada tonom ryt ar tabasco padaza. Bet juk musu mamos tikrai mum duodavo ir duonos, ir sausainiu, ir makaronu, juk viska valgem, kas buvo ant bendro stalo. Na, bent jau as. Ir jokiu skrandzio bedu ar , kaip kazkas ten pasake, nervu sistemos sutrikimu.
O dabar vaikai kaip tik visi silpnais skrandziais.
Nesakau, kad Coca Cola su burgeriais reik duot pietums, bet bijot varsketuku del miltu, manau, neverta....
*Grazina*
As jau ir daviau paragauti varskes gaminiu tik mano ziogui nelabai patinka,labiau megsta blynus su varske,bananais,obuoliais ir cukinujia.. 4u.gif
luli
kepiau ir varskes apkepa,ir viriau virtinukus,kazkaip mano dukryte nelabai valge,gal reikia laiko ,kad priprastu g.gif
Debesiukee
As tai i varskyte uogu idedu ir su blenderiu issuku, pagal skoni dar cukraus pabarsatau, jei buna persausa varske ipilu pienuko truputi arba jogurto thumbup.gif
Papildyta:
maniskis taip megsta varskyte, jog valgo ja vos ne kasdien ax.gif
Deville
Mano berniukas labai megsta visus pieno produktus ir varsketukus ypatingai, galetu turbut kiekviena diena valgyt, bet tik virtus, kepti jam nepatinka kazkodel. O dabar perskaiciau, kad mamos kepa apkepus. Pati labai juos megstu, bet niekad nebandziau pasigamint doh.gif Gal nesupyktumet labai, kad ne i tema, bet gal kuri galetu cia imesti labai labai skanaus varskes apkepiuko receptuka? mirksiukas.gif bigsmile.gif ax.gif
dominyka3
virtų varškėčių suvalgo daugiau negu brolis, bet verdu juos nedažnai, kartais į savaitę kartą, kartais kas 2sav. blush2.gif
*Selma*
*

Aš į varškėčius miltų dedu labai minimaliai, aišku gaunasi tokie pasileidę labiau, bet mažylei tinka. Sau gamindama dedu daugiau miltų.
agurčikas
O kodėl netinka miltai? Kuo jie kenkia vaikui?
himeira
mes mielai valgom varske sutrinta su bananu ir jogurtu,virtinukus ir apkepa,kepu su manu kaose.0,5 stikline spieno idedu kokius 5 saukstus manu koses palaukiu kol isbrinks tada paimu 2 pokelius varskes idedu i ja 3 kiausinius 3 saukstus skysto medaus,aguonu,ziupsneli druskos,,cinamono viska ismaisau uzpilu pienu su manu kose jame.ir i orkaite 30 min.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.