Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikas Gimė, O Vardas Dar Ilgokai Nesugalvotas
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2
lengvute
Nesuprantu, kaip tai įmanoma, bet neretas atvejis, kai taip būna blink.gif
Prieš kiek laiko iki vaiko ar po vaiko gimimo jūs davėt jam vardą?
vilmuke
mano vaikiukas gal tris savaites vardo neturejo, variantu buvo, bet niekaip neapsisprende dar buvom unsure.gif
Daisy
na mes priregistravom tik po menesio, o varda isrinkom po 10 dienu, as tuo metu ligoninej gulejau ir vyras pasinaudojo bejegiskumu ir ipirso dabartini varda, nors zinojo, kad man nepatinka
Libra
Kadangi pas mane gime dvynukai, tai mes vadindavom nr. 1 ir Nr.2 laugh.gif apsisprendziau del vardu kazkur po menesio
nerile
Mes abi uzregistravome po 3 sav., nes reikejo poliklinikon eiti ir pasalpa pasiimti biggrin.gif Bet antroji, vargsele, iki tol jokiu vardu nebuvo vadinama. Taigi, buna ir taip tongue.gif
asfaltuota
Aš čia biški ne į temą- bet kažkaip paskutiniu metu atsirado masė temų, kur kiekvienas žodis pradedamas didžiaja raide. blink.gif Ir temų autoriai skirtingi g.gif Ar čia tokia dabar mada, ar rimtai pasikeitė lietuvių kalbos gramatika, o aš tundra apie tai nieko negirdėjau? g.gif
Cikadelė
nepykit mamytes, bet man tokia situacija atrodo gana juokinga, kad tevai ilgai delsia vaikui isrinkti vardeli wink.gif
ne vardas zmogu puosia, o zmogus varda thumbup.gif
bent as taip stengiuosi mastyti
zinoma, kokiu nesamoniu neduociau savo vaikui- stai vakar ar uzvakar skaiciau sstraipsni, jog buvo isleistas naujas vardynas, kuriame pateikiami tokie absurdiski vardu variantai, kad net verkti norisi
straipsnis vadinasi: "Ar vadinsime vaikus Simfonionais, Lituanikomis ir Doleriais"
taip taip...stai tokie variantai yra siulomi toje knygoje, o dar stai vieni is smagesniu blink.gif Briliantas, Aldzernonas, Monetas, Akverijas, Guslas, Remisijus, Riksolana, Ritvinas, Talmodas huh.gif
persiprasau, bet tokie vardai kazkokie absurdiski, nejaugi nebeturime savu lietuvisku....pas mus kieme taip pat begioja vadinamosios muilo operu aukeles- Alondra, Samantina regis dar yra ir Marineta smile.gif
kasiopeja
QUOTE (vobla @ 2004 06 11, 07:37)
Aš čia biški ne į temą- bet kažkaip paskutiniu metu atsirado masė temų, kur kiekvienas žodis pradedamas didžiaja raide. blink.gif Ir temų autoriai skirtingi g.gif Ar čia tokia dabar mada, ar rimtai pasikeitė lietuvių kalbos gramatika, o aš tundra apie tai nieko negirdėjau? g.gif

Čia gali būti atėję iš anglų kalbos - ten stairpsnio ar kt. pavadine visi žodžiai didžiąja raide rašomi wink.gif
Kuzia
Nelabai suprantu, bet zinau, kad taip jau buna, kad per 9menesius teveliai nesugalvoja vardo. Gal teciui vienoks patinka, o mamai kitoks unsure.gif ?
Kuzia
QUOTE (kasiopeja @ 2004 06 11, 09:45)
Čia gali būti atėję iš anglų kalbos - ten stairpsnio ar kt. pavadine visi žodžiai didžiąja raide rašomi wink.gif

Bet mes cia lyg ir lietuviskai rasom unsure.gif ...
Šmigija
Na man irgi keista, kad per nestumo menesius nesugalvojamas vardas. Mes buvom isrinke varda tiek berniukui tiek mergaitei, nes nezinojom ko laukiam. Kai gydytoja pasake kad gime berniukas, pirmieji mano zodziai buvo "Labas Mantvydai" biggrin.gif
Kuzia
QUOTE (Eligute @ 2004 06 11, 12:18)
Kai gydytoja pasake kad gime berniukas, pirmieji mano zodziai buvo "Labas Mantvydai" biggrin.gif

As irgi taip pat pasakiau sunui - "labas Bernardai". Nuo pirmos sekundes ji vadinau vardu.
Pipone
QUOTE (Cikadele @ 2004 06 11, 07:42)
nepykit mamytes, bet man tokia situacija atrodo gana juokinga, kad tevai ilgai delsia vaikui isrinkti vardeli wink.gif

O man visai nejuokinga blink.gif
Maniske varda gavo tik po pusantro menesio, nes reikejo priregistruot..... ir tai po to dar koki menesi nevadinau vardu.....
O priezastis labai paprasta..... man sis darbas buvo labai atsakingas- varda renki visam gyvenimui.....

Pries gimdyma buvom keleta vardu sugalvoje (tiksliau tikejomes berniuko ir jam varda turejom, o gime mergyte rolleyes.gif ).....
Taigi visi pries gimdyma sugalvoti mergyciu vardai jai netiko g.gif Ir tada prasidejo galvojimas..... nes mane nervino tai, kad kai kurie vardai, man patike, buvo labai dazni mad.gif (as mat ipratus su savo vardu but visur vienintele laugh.gif )....
O paskui liko du vardai ir su vyru labai blaskemes ohmy.gif
Bet dabar jau viskas ok..... Ir nemanau, kad vaikas per tuos 1.5-2 men labai jau nukencia, vadinamas klecku, pupuliu, zuikiu ir t.t. laugh.gif
Tea
mano nuomone 9 men. laukimo tikrai pakankamas laiko tarpas isrinkti vardeli. Pirmajam sunui koki isrinkom, tokiu ir pavadinom - Povilas. Antrajam buvau isrinkusi Rapolo varda, bet kai tik jis gime, paziurejau i ji ir tas vardas man jam visai netiko. Tada kaip is dangaus nusileido, pagalvojau apie Adoma ir ta pacia diena apsisprendem.
Cikadelė
QUOTE (vobla @ 2004 06 11, 09:37)

sukuriau nauja tema- pavadinima parasiau paprastai, pirmoji didzioji raide, o kitos mazosios, bet kai paskui paspaudziau atsakyti, ziuriu kad visos raides pasikeite i didziasias- matyt taip nustatytas supermamos forumas.... wink.gif
Ingaja
Musiskis gime balandzio 2, o balandzio 4 turejo jau gigimo liudijima. Buvom is karto nusprende, kad berniuka pavadinsim Kristupu, o dar mama atejusi i ligonine pasake, jei apsisprendet nedelskit, nes atsiras nemazai patarinejanciu, reiskianciu savo nuomone, kuriems ir nederetu patarineti.
stebukliuke
Lengvute smile.gif Mes vardus sugalvojom jau tuomet, kai planavom vaikeli wink.gif clap_1.gif
P@nter@
O mes tik po dvieju savaiciu pritaikem varda prie vaiko (nu ka as padarysiu jai ne vienas jam prie veido netiko biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ) ir nieko cia baisaus wink.gif . Pritariu Piponei vaikiukas tikrai nenukencia vadinamas klecku zuikiu ar pupuliuku smile.gif
nouvelle
Girdejau istorija, kai tevai niekaip nesugalvodami dukrytei vardo, ja beveik metus vadino mergyte. Paskui labai naturaliai mergyte transformavosi i Gyte thumbup.gif .

Laisvė
Mergytei daugybę metų turėjau sugalvojusi vardą. Vis sakydavau: "Jei turėsiu kada dukrą, tai ją taip ir vadinsiu..." Tačiau kai mažylė gimė, keista, tačiau tas vardas jai netiko, "nesiklijavo", net ir man jau nebepatiko. Susudūriau su rimta problema - vardą juk renki visam gyvenimui. Renki ne tik kūdikiui, bet tuo vardu visi vadins ir merginą, ir solidžią moteriškę. Ir nors "ne vardas puošia žmogų, o žmogus vardą", vis tik norisi gražaus, skambaus VARDO, o ne vienetinio pavadinimo. Be to, dirbdama mokykloje, stebiu, kaip kasmet keitėsi vaikų vardų mados, nes kiekvienais metais būta "topinių" vardų kiekvienoje klasėje po kelis. Tuomet vaikutis neapsaugotas nuo kreipimosi pavarde, pravardės ar priverstinio vardo iškraipymo. Žinau ir kaip esi su tais įmantriais vardais, kuriuos sunku įsiminti... Tad mano dukrytė vardu buvo pavadinta lygiai po mėnesio, tada ir gimimo liudijimą gavo. Ir nors kai kurioms forumo mamoms jos vardas labai nepatinka, aš ir dukra kol kas esame patenkintos, kad tai vardas, kuris nesikartoja darželyje (šalia gausybės Radvilių, Kamilių, Laurų, Godų ir t.t.) ir, manau, nebus dažnas mokykloje...
Dikė
Laisve, tavo dukrytes vardas nuostabus thumbup.gif
nerile
Laisve, truputi tave nuliudinsiu- musu kieme trys Kornelijos, gimusios 1999m. Tu metu topas, deja smile.gif Bet vis tiek grazus vardas wink.gif
ENIGMA
NEZINAU BET MAN NENORMALU, KAD TAIP ILGAI NEISRENKA VARDO, MANO ABU VAIKAI VARDUS TUREJO NUO PIRMOS DIENOS, O UZRASEM TRIJU SAVAICIU, BET VAIKAI VARDUS TUREJO, MANAU, KAD UZRASYMAS VIENA, O VAIKUI VARDO RINKIMAS VISAI KAS KITA.... wink.gif
Renacikas
Mes galvojom leliukui varda kai laukem, taciau kol nezinojom kas gism mergyte ar berniukas rinkom ir tam ir tam:) Veliau paaiskejo kad turesim mergyte, tai jai dar pilvely vardukas buvo sugalvotas:) Ir vadinom kartais Auguste. Kai gime tai savaitele laiko dar blaskemes ar tikrai jai tinka sis vardukas, kitus galvojom, bet kazkaip niekas nelipo ir nusprendem, kad jei jau buvom sugalvoje pirma ji tai ir pavadinam... Dabar labai patenkinti, kad toki varduka turi musu zuikute
Laisvė
Nerile, Tu manęs nė kiek nenuliūdinai. Ir vardas dėl to nepasikeitė. Tik sužinojau, kad gyvename ne tik ne tame pačiame kieme, bet ir net ne tame pačiame mieste, nes pas mus 1999 metais teužregistruota viena Kornelija. Bet Tavo išsakyta mintis patvirtina, kad nėra taisyklių be išimčių. Tad nenuostabu, kad randasi daugiau tų Kornelijų, vadinasi, gražus vardas. Nors nenorėčiau, kad taptų serijiniu...
Gata
Mes irgi savo 2.gif rinkom tik suzinoje,kad laukiames.Musu teciui buvo hobis iki pat gimdymo.Siuntinedavo zinutes su idomesniais ir jam patikusiai isgirstais vardais,klausdavo mano nuomones ir liepdavo nepamirst.Priklauso kaip kurie zmones,gal tie,kurie delsia ar ilgai renka varda,jaucia didesne atsakomybe uz duodama varda,iesko geriausio varianto,o gal paprasciausiai nori sulaukti maziuko ir pamacius veiduka,ji visa duoti varda
Gymantė
Savo pirmajam varda isrinkau pati, ligonineje beziuredama i sunu. O antrajam 2.gif vardai jau sugalvoti, tiek berniukui, tiek mergaitei. Kazkaip lengvai galvojosi si karta biggrin.gif biggrin.gif ...
ex-balionas
Mes tai jau truks plis ligoninej turejom pasakyt varda. Zinojom, kad bus berniukas, tai berniukui vardas ir buvo. Bet jei butu gimus mergaite, tai nezinau kaip butu reikeje per pora dienu vardeli isrinkt doh.gif
Agnė
As nematau nieko pries ilga vardo rinkimo procesa, juolab, kad mes rinkom visa menesi po gimimo. Buvom visaip raginami, bet svarbiausia gi rezultatas- kad beskubant netektu gailetis wink_3.gif Mes savo "bevarduka" danonkiu vadindavom (cia vis per ta reklama, kai laukiausi, labai daznai ja sukdavo, tai vyras taip buvo pradejes mano pilva vadint biggrin.gif ). Taigi isrinktas vardas mums yra l.grazus ir nedaznas- bent jau kieme kitu tokiu triju nera biggrin.gif
As :)
Man idomu skaityti, kokie visi skirtingi zhmones: vieni sugalvojo varda dar priesh laukdamiesi, kiti po 9 men. smile.gif . Vieni vaikai tarsi jau gimsta su vardu, kiti ji turi "ishlaukti".
Prisiminiau, kad indenai duoda tikra varda tada, kai vaikas ji nusipelno, uzsitarnauja, pagal charakteri biggrin.gif .
Melitukas
O mes tai varda rinkom tikrai ilgai, menesi. Bet as nezinojau kas gims ir nestumo metu kazkaip man atrode, kad gims berniukas ir buvau varda isrinkus tik jam, net nezinau kodel, bet mergaciu vardai man nesirinko kazkodel. Kai gime mergaite norejosi idomesnio vardo, nevienodo, kad klasej ar darzeli nebutu pora vaiku tokiais pat vardais. Pradzioj mes saviske burbuliuku vadinom, cia vyras nuo pirmu dienu tokia pravarde dave. As varda norejau isrinkti tik tada, kai gims, nes gali vardas ir netikti.
Pritariu As:), kad gal kai kurie vaikuciai gimsta "su vardu", o kiti turi "islaukti" thumbup.gif .
gutė*
QUOTE(Melitukas @ 2005 01 11, 11:27)
Pritariu As:), kad gal kai kurie vaikuciai gimsta "su vardu", o kiti turi "islaukti" thumbup.gif .
*

thumbup.gif liuks pasakyta. Mano drauges neshtumas buvo 1 menesių didesnis ir jie žinojo kad gims mergytė ir sugalvojo vardą, aš taip baltai pavydejau, o mes nežinojaom nei kas gims, ir buvom tik viena varda mergaitei sugalvoję(Lukrecija (nors man dabar jis nelabai patinka)). O gimė berniukas- pavadinau taip staiga, nors šį vardą tik buvom vieną kartą su pavarde ištarę. Tira mistika.
Kristyte
Mes ir pries gimstant turejom po kelis variantus tiek mergaitei, tiek berniukui. Bet kai gime dukryte, kazkodel is dziaugsmo wub.gif pasimetem biggrin.gif ir musu sugalvoti vardai jai visai "nelipo"! schmoll.gif Tai gerus du menesius ji pas mus buvo saulyte, zuikyte, princese ir t.t. tongue.gif kol galiausiai apsisprendem! Ir nematau cia nieko blogo, kad ilgai neisrenkamas vardas, nes toki maziuliuka net nesinori vardu vadint wub.gif rolleyes.gif Turbut iki 4 men, visi maniskiai musu dukryte vadindavo visokiais mazybiniais zodeliais rolleyes.gif
Kleopatra
buvom sugalvoje kelis variantus dar pries gimima,bet galutinai apsisprendem kazkur dvi svaites po gimimo
Burbulytis
O as tai nesuprantu, kaip imanoma vaika vadinti leliuku ir kitokiais graziais zodziais, ir laikyti be vardo bent savaite, man tai nesuprantama, juk tai ne daiktas kazkoks, o asmenybe, zinoma, ne vardas zmogumi daro, bet visgi...As uz tai, kad butu bent jau parinkti keli variantai ir tik gimus pavadinti. Idealu, jei vardai sugalvojami gerokai pries gimima ar net pradejima, tik va gali atsitikt, kaip cia kazkuri mamyte rase, jog panasu, kad netinka iki siol grazus atrode vardai, ir jais neatrodo tinkama vadinti kai pamatai gyva savo leliuka...apie tai nepagalvojau...tada belieka kuo greiciau atrasti ta pati tinkamiausia.
SANTA
QUOTE(Kristyte @ 2005 02 03, 00:42)
Mes ir pries gimstant turejom po kelis variantus tiek mergaitei, tiek berniukui. Bet kai gime dukryte, kazkodel is dziaugsmo wub.gif  pasimetem biggrin.gif ir musu sugalvoti vardai jai visai "nelipo"! schmoll.gif  Tai gerus du menesius ji pas mus buvo saulyte, zuikyte, princese ir t.t. tongue.gif kol galiausiai apsisprendem! Ir nematau cia nieko blogo, kad ilgai neisrenkamas vardas, nes toki maziuliuka net nesinori vardu vadint wub.gif  rolleyes.gif Turbut iki 4 men, visi maniskiai musu dukryte vadindavo visokiais mazybiniais zodeliais rolleyes.gif
*

Pas mane su antraja buvo tas pats kaip ir pas tave.Nors kaip gimdziau zinojau kuo bus vardu ,bet kaip gime nu nelipo tas vardas nors tu ka.Tai rinkom vardeli tris menesius.Nu ir kas cia tokio kad tris menesiukus be vardelio buvo beee.gif .O vyriasniajai mergytei irgi pries gimima jau buvo nuspresta kuom vadinsim ,bet velgi kaip gime nelipo tas sugalvotas ir kartu su dukrele isnesiotas tuos 9 menesiukus vardas,bet tuoj pat buvo pakeistas kitu.As manau visai nebutina sukt galvos per nestuma del vardo ,nes tik kaip gimsta lelius pamatai koks vardelis jam tinka thumbup.gif
NirN
QUOTE(Cikadelė @ 2004 06 11, 10:42)
ne vardas zmogu puosia, o zmogus varda thumbup.gif
bent as taip stengiuosi mastyti
zinoma, kokiu nesamoniu neduociau savo vaikui- stai vakar  ar uzvakar skaiciau  sstraipsni, jog buvo isleistas naujas vardynas, kuriame pateikiami tokie absurdiski vardu variantai, kad net verkti norisi
straipsnis vadinasi: "Ar vadinsime vaikus Simfonionais, Lituanikomis ir Doleriais"
taip taip...stai tokie variantai yra siulomi toje knygoje, o dar stai vieni is smagesniu blink.gif Briliantas, Aldzernonas, Monetas, Akverijas, Guslas, Remisijus, Riksolana, Ritvinas, Talmodas huh.gif
persiprasau, bet tokie vardai kazkokie absurdiski, nejaugi nebeturime savu lietuvisku....pas mus kieme taip pat begioja vadinamosios muilo operu aukeles- Alondra, Samantina regis dar yra ir Marineta smile.gif
*

g.gif g.gif g.gif
Laki
Mes su vyru vardą išrinkom labai greitai, 5 min. po gimimo.
Mes susitarėm ,kad iš anksto vardų nerinksim, o pavadinsim, kai jau vaikelis gims, tuo labiau, kad ir nežinojom, kas gims.
Tai gi kai tik pamatėm savo dukrytę, iš karto į galvą šoko keli vardai, iš jų išrinkom mūsų manymu gražiausią.
Man atrodo kuo greičiau, tuo lengviau apsispręsti. O kai pradėda visokios tetos ir dėdės reikšti savo nuoimones, tai ir susipainioja tėvai.
Mano pažistamos sūnui jau 1.5 mėn. o vardo iki šiol dar neturi,
man tai atordo keista, kai į vaiką tiek laiko kreipiamasi be vardo.
schmoll.gif
PIKTUKE
Mes irgi ilgai neapsisprendėm kaip pavadinti dukrytę. Tiksliau vyras buvo nutaręs, kad bus Aurora Ona fool.gif Tai ir vyko pas mus karai doh.gif Net iki isterijos privedė cray.gif Tada užsispyriau, jog tegul būnas tas, koks yra kalendoriuje jos gimimo dieną ir viskas beee.gif Aišku prieš tai jau buvau pasižiūrėjusi į kalendorių ax.gif Dabar labai džiaugiuosi, kad nenusileidau šiam jo norui bigsmile.gif
Gerai kad mergaitė gimė, nes jei berniukas, tai vyro noru būtų buvęs - Venencijus doh.gif Jei kada susilauksim sūnaus tai ir vėl vyks karai, nes šios minties jis taip ir neatsisakė verysad.gif
Isila
tik gimusį sūnelį pavadinom išrinktu vardu wub.gif vardas jau buvo iš anksto išrinktas. O užregistravom po 4 dienų, kai mus iš ligoninė paleido
chriss
Mes suneliui varda buvom isrinke is anksto,tad jokiu problemu nebuvo biggrin.gif
garuolyte
Dar net nesilaukiau, o jau žinojau vaikų vardus.
erdni20
na mes su vyru jau is anksto buvom parinke varda.bet ir tai ilgai kovojom kol isrinkom toki kuris ir man ir jam patiktu biggrin.gif
Meka Pinavija
Mes savo dukrytei vardą buvom išrinkę išanksto bigsmile.gif
lely
o va buna ir taip, kad varda isrenki pries gimima, bet kai jau pamatai gimusi vaikuti imi ir ji pakeiti, zinau ne veina toki atveji. mes su vyru zadam issirinkti kelis variantus, o kau jau gims nuspresim kuris labiausiai tiks
Kribuk
mes iš anksto žinojom.
Levander
aš išrinkau vardą nėštumo pradžioj wub.gif
Mea
tvirtai apsisprendėm dėl vardo po savaitės smile.gif

pažįstu kas išrinko vaikui vardą po septynių mėnesių biggrin.gif
awiux
QUOTE(Šmigija @ 2004 06 11, 13:18)
Na man irgi keista, kad per nestumo menesius nesugalvojamas vardas.
*

o man nekeista,ieškojome visi ir ilgai galvojome..bet niekas nelipo,kol nepamačiau mažytės..tada iš kelių vardų ir išsirinkome wub.gif

QUOTE(PIKTUKE @ 2006 07 07, 01:27)
Mes irgi ilgai neapsisprendėm kaip pavadinti dukrytę. Tiksliau vyras buvo nutaręs, kad bus Aurora Ona  fool.gif Tai ir vyko pas mus karai  doh.gif  Net iki isterijos privedė  cray.gif  Tada užsispyriau, jog tegul būnas tas, koks yra kalendoriuje jos gimimo dieną ir viskas  beee.gif Aišku prieš tai jau buvau pasižiūrėjusi į kalendorių  ax.gif  Dabar labai džiaugiuosi, kad nenusileidau šiam jo norui  bigsmile.gif 
Gerai kad mergaitė gimė, nes jei berniukas, tai vyro noru būtų buvęs - Venencijus  doh.gif  Jei kada susilauksim sūnaus tai ir vėl vyks karai, nes šios minties jis taip ir neatsisakė  verysad.gif
*

šakės kaip sunku turėtų būti,kai tėvai nesutaria...nu bet pas tavajį ir varijantai  blink.gif

Europiete
QUOTE(lely @ 2007 01 08, 16:58)
o va buna ir taip, kad varda isrenki pries gimima, bet kai jau pamatai gimusi vaikuti imi ir ji pakeiti, zinau ne veina toki atveji. mes su vyru zadam issirinkti kelis variantus, o kau jau gims nuspresim kuris labiausiai tiks
*

Pritariu user posted image Mes irgi tikriausiai parinksim keleta variantu, nes juk visko buna... user posted image Galbut gimusiam vaikuciui ir visai kitas vardas tiks... user posted image Nors ir dabar nesutariame user posted image Man vieni vardai patinka, vyrui kiti... user posted image
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.