Prieš kiek laiko iki vaiko ar po vaiko gimimo jūs davėt jam vardą?
Nesuprantu, kaip tai įmanoma, bet neretas atvejis, kai taip būna
Prieš kiek laiko iki vaiko ar po vaiko gimimo jūs davėt jam vardą?
mano vaikiukas gal tris savaites vardo neturejo, variantu buvo, bet niekaip neapsisprende dar buvom
na mes priregistravom tik po menesio, o varda isrinkom po 10 dienu, as tuo metu ligoninej gulejau ir vyras pasinaudojo bejegiskumu ir ipirso dabartini varda, nors zinojo, kad man nepatinka
Kadangi pas mane gime dvynukai, tai mes vadindavom nr. 1 ir Nr.2
Mes abi uzregistravome po 3 sav., nes reikejo poliklinikon eiti ir pasalpa pasiimti
Aš čia biški ne į temą- bet kažkaip paskutiniu metu atsirado masė temų, kur kiekvienas žodis pradedamas didžiaja raide.
nepykit mamytes, bet man tokia situacija atrodo gana juokinga, kad tevai ilgai delsia vaikui isrinkti vardeli
ne vardas zmogu puosia, o zmogus varda bent as taip stengiuosi mastyti zinoma, kokiu nesamoniu neduociau savo vaikui- stai vakar ar uzvakar skaiciau sstraipsni, jog buvo isleistas naujas vardynas, kuriame pateikiami tokie absurdiski vardu variantai, kad net verkti norisi straipsnis vadinasi: "Ar vadinsime vaikus Simfonionais, Lituanikomis ir Doleriais" taip taip...stai tokie variantai yra siulomi toje knygoje, o dar stai vieni is smagesniu persiprasau, bet tokie vardai kazkokie absurdiski, nejaugi nebeturime savu lietuvisku....pas mus kieme taip pat begioja vadinamosios muilo operu aukeles- Alondra, Samantina regis dar yra ir Marineta
Čia gali būti atėję iš anglų kalbos - ten stairpsnio ar kt. pavadine visi žodžiai didžiąja raide rašomi
Nelabai suprantu, bet zinau, kad taip jau buna, kad per 9menesius teveliai nesugalvoja vardo. Gal teciui vienoks patinka, o mamai kitoks
Bet mes cia lyg ir lietuviskai rasom
Na man irgi keista, kad per nestumo menesius nesugalvojamas vardas. Mes buvom isrinke varda tiek berniukui tiek mergaitei, nes nezinojom ko laukiam. Kai gydytoja pasake kad gime berniukas, pirmieji mano zodziai buvo "Labas Mantvydai"
As irgi taip pat pasakiau sunui - "labas Bernardai". Nuo pirmos sekundes ji vadinau vardu.
O man visai nejuokinga Maniske varda gavo tik po pusantro menesio, nes reikejo priregistruot..... ir tai po to dar koki menesi nevadinau vardu..... O priezastis labai paprasta..... man sis darbas buvo labai atsakingas- varda renki visam gyvenimui..... Pries gimdyma buvom keleta vardu sugalvoje (tiksliau tikejomes berniuko ir jam varda turejom, o gime mergyte Taigi visi pries gimdyma sugalvoti mergyciu vardai jai netiko O paskui liko du vardai ir su vyru labai blaskemes Bet dabar jau viskas ok..... Ir nemanau, kad vaikas per tuos 1.5-2 men labai jau nukencia, vadinamas klecku, pupuliu, zuikiu ir t.t.
mano nuomone 9 men. laukimo tikrai pakankamas laiko tarpas isrinkti vardeli. Pirmajam sunui koki isrinkom, tokiu ir pavadinom - Povilas. Antrajam buvau isrinkusi Rapolo varda, bet kai tik jis gime, paziurejau i ji ir tas vardas man jam visai netiko. Tada kaip is dangaus nusileido, pagalvojau apie Adoma ir ta pacia diena apsisprendem.
sukuriau nauja tema- pavadinima parasiau paprastai, pirmoji didzioji raide, o kitos mazosios, bet kai paskui paspaudziau atsakyti, ziuriu kad visos raides pasikeite i didziasias- matyt taip nustatytas supermamos forumas....
Musiskis gime balandzio 2, o balandzio 4 turejo jau gigimo liudijima. Buvom is karto nusprende, kad berniuka pavadinsim Kristupu, o dar mama atejusi i ligonine pasake, jei apsisprendet nedelskit, nes atsiras nemazai patarinejanciu, reiskianciu savo nuomone, kuriems ir nederetu patarineti.
Lengvute
O mes tik po dvieju savaiciu pritaikem varda prie vaiko (nu ka as padarysiu jai ne vienas jam prie veido netiko
Girdejau istorija, kai tevai niekaip nesugalvodami dukrytei vardo, ja beveik metus vadino mergyte. Paskui labai naturaliai mergyte transformavosi i Gyte
Mergytei daugybę metų turėjau sugalvojusi vardą. Vis sakydavau: "Jei turėsiu kada dukrą, tai ją taip ir vadinsiu..." Tačiau kai mažylė gimė, keista, tačiau tas vardas jai netiko, "nesiklijavo", net ir man jau nebepatiko. Susudūriau su rimta problema - vardą juk renki visam gyvenimui. Renki ne tik kūdikiui, bet tuo vardu visi vadins ir merginą, ir solidžią moteriškę. Ir nors "ne vardas puošia žmogų, o žmogus vardą", vis tik norisi gražaus, skambaus VARDO, o ne vienetinio pavadinimo. Be to, dirbdama mokykloje, stebiu, kaip kasmet keitėsi vaikų vardų mados, nes kiekvienais metais būta "topinių" vardų kiekvienoje klasėje po kelis. Tuomet vaikutis neapsaugotas nuo kreipimosi pavarde, pravardės ar priverstinio vardo iškraipymo. Žinau ir kaip esi su tais įmantriais vardais, kuriuos sunku įsiminti... Tad mano dukrytė vardu buvo pavadinta lygiai po mėnesio, tada ir gimimo liudijimą gavo. Ir nors kai kurioms forumo mamoms jos vardas labai nepatinka, aš ir dukra kol kas esame patenkintos, kad tai vardas, kuris nesikartoja darželyje (šalia gausybės Radvilių, Kamilių, Laurų, Godų ir t.t.) ir, manau, nebus dažnas mokykloje...
Laisve, tavo dukrytes vardas nuostabus
Laisve, truputi tave nuliudinsiu- musu kieme trys Kornelijos, gimusios 1999m. Tu metu topas, deja
NEZINAU BET MAN NENORMALU, KAD TAIP ILGAI NEISRENKA VARDO, MANO ABU VAIKAI VARDUS TUREJO NUO PIRMOS DIENOS, O UZRASEM TRIJU SAVAICIU, BET VAIKAI VARDUS TUREJO, MANAU, KAD UZRASYMAS VIENA, O VAIKUI VARDO RINKIMAS VISAI KAS KITA....
Mes galvojom leliukui varda kai laukem, taciau kol nezinojom kas gism mergyte ar berniukas rinkom ir tam ir tam:) Veliau paaiskejo kad turesim mergyte, tai jai dar pilvely vardukas buvo sugalvotas:) Ir vadinom kartais Auguste. Kai gime tai savaitele laiko dar blaskemes ar tikrai jai tinka sis vardukas, kitus galvojom, bet kazkaip niekas nelipo ir nusprendem, kad jei jau buvom sugalvoje pirma ji tai ir pavadinam... Dabar labai patenkinti, kad toki varduka turi musu zuikute
Nerile, Tu manęs nė kiek nenuliūdinai. Ir vardas dėl to nepasikeitė. Tik sužinojau, kad gyvename ne tik ne tame pačiame kieme, bet ir net ne tame pačiame mieste, nes pas mus 1999 metais teužregistruota viena Kornelija. Bet Tavo išsakyta mintis patvirtina, kad nėra taisyklių be išimčių. Tad nenuostabu, kad randasi daugiau tų Kornelijų, vadinasi, gražus vardas. Nors nenorėčiau, kad taptų serijiniu...
Mes irgi savo
Savo pirmajam varda isrinkau pati, ligonineje beziuredama i sunu. O antrajam
Mes tai jau truks plis ligoninej turejom pasakyt varda. Zinojom, kad bus berniukas, tai berniukui vardas ir buvo. Bet jei butu gimus mergaite, tai nezinau kaip butu reikeje per pora dienu vardeli isrinkt
As nematau nieko pries ilga vardo rinkimo procesa, juolab, kad mes rinkom visa menesi po gimimo. Buvom visaip raginami, bet svarbiausia gi rezultatas- kad beskubant netektu gailetis
Man idomu skaityti, kokie visi skirtingi zhmones: vieni sugalvojo varda dar priesh laukdamiesi, kiti po 9 men.
Prisiminiau, kad indenai duoda tikra varda tada, kai vaikas ji nusipelno, uzsitarnauja, pagal charakteri
O mes tai varda rinkom tikrai ilgai, menesi. Bet as nezinojau kas gims ir nestumo metu kazkaip man atrode, kad gims berniukas ir buvau varda isrinkus tik jam, net nezinau kodel, bet mergaciu vardai man nesirinko kazkodel. Kai gime mergaite norejosi idomesnio vardo, nevienodo, kad klasej ar darzeli nebutu pora vaiku tokiais pat vardais. Pradzioj mes saviske burbuliuku vadinom, cia vyras nuo pirmu dienu tokia pravarde dave. As varda norejau isrinkti tik tada, kai gims, nes gali vardas ir netikti.
Pritariu As:), kad gal kai kurie vaikuciai gimsta "su vardu", o kiti turi "islaukti" QUOTE(Melitukas @ 2005 01 11, 11:27)
Mes ir pries gimstant turejom po kelis variantus tiek mergaitei, tiek berniukui. Bet kai gime dukryte, kazkodel is dziaugsmo
buvom sugalvoje kelis variantus dar pries gimima,bet galutinai apsisprendem kazkur dvi svaites po gimimo
O as tai nesuprantu, kaip imanoma vaika vadinti leliuku ir kitokiais graziais zodziais, ir laikyti be vardo bent savaite, man tai nesuprantama, juk tai ne daiktas kazkoks, o asmenybe, zinoma, ne vardas zmogumi daro, bet visgi...As uz tai, kad butu bent jau parinkti keli variantai ir tik gimus pavadinti. Idealu, jei vardai sugalvojami gerokai pries gimima ar net pradejima, tik va gali atsitikt, kaip cia kazkuri mamyte rase, jog panasu, kad netinka iki siol grazus atrode vardai, ir jais neatrodo tinkama vadinti kai pamatai gyva savo leliuka...apie tai nepagalvojau...tada belieka kuo greiciau atrasti ta pati tinkamiausia.
QUOTE(Kristyte @ 2005 02 03, 00:42) Mes ir pries gimstant turejom po kelis variantus tiek mergaitei, tiek berniukui. Bet kai gime dukryte, kazkodel is dziaugsmo Pas mane su antraja buvo tas pats kaip ir pas tave.Nors kaip gimdziau zinojau kuo bus vardu ,bet kaip gime nu nelipo tas vardas nors tu ka.Tai rinkom vardeli tris menesius.Nu ir kas cia tokio kad tris menesiukus be vardelio buvo QUOTE(Cikadelė @ 2004 06 11, 10:42) nepykit mamytes, bet man tokia situacija atrodo gana juokinga, kad tevai ilgai delsia vaikui isrinkti vardeli ne vardas zmogu puosia, o zmogus varda bent as taip stengiuosi mastyti zinoma, kokiu nesamoniu neduociau savo vaikui- stai vakar ar uzvakar skaiciau sstraipsni, jog buvo isleistas naujas vardynas, kuriame pateikiami tokie absurdiski vardu variantai, kad net verkti norisi straipsnis vadinasi: "Ar vadinsime vaikus Simfonionais, Lituanikomis ir Doleriais" taip taip...stai tokie variantai yra siulomi toje knygoje, o dar stai vieni is smagesniu persiprasau, bet tokie vardai kazkokie absurdiski, nejaugi nebeturime savu lietuvisku....pas mus kieme taip pat begioja vadinamosios muilo operu aukeles- Alondra, Samantina regis dar yra ir Marineta
Mes su vyru vardą išrinkom labai greitai, 5 min. po gimimo.
Mes susitarėm ,kad iš anksto vardų nerinksim, o pavadinsim, kai jau vaikelis gims, tuo labiau, kad ir nežinojom, kas gims. Tai gi kai tik pamatėm savo dukrytę, iš karto į galvą šoko keli vardai, iš jų išrinkom mūsų manymu gražiausią. Man atrodo kuo greičiau, tuo lengviau apsispręsti. O kai pradėda visokios tetos ir dėdės reikšti savo nuoimones, tai ir susipainioja tėvai. Mano pažistamos sūnui jau 1.5 mėn. o vardo iki šiol dar neturi, man tai atordo keista, kai į vaiką tiek laiko kreipiamasi be vardo.
Mes irgi ilgai neapsisprendėm kaip pavadinti dukrytę. Tiksliau vyras buvo nutaręs, kad bus Aurora Ona
Gerai kad mergaitė gimė, nes jei berniukas, tai vyro noru būtų buvęs - Venencijus
tik gimusį sūnelį pavadinom išrinktu vardu
Mes suneliui varda buvom isrinke is anksto,tad jokiu problemu nebuvo
Dar net nesilaukiau, o jau žinojau vaikų vardus.
na mes su vyru jau is anksto buvom parinke varda.bet ir tai ilgai kovojom kol isrinkom toki kuris ir man ir jam patiktu
Mes savo dukrytei vardą buvom išrinkę išanksto
o va buna ir taip, kad varda isrenki pries gimima, bet kai jau pamatai gimusi vaikuti imi ir ji pakeiti, zinau ne veina toki atveji. mes su vyru zadam issirinkti kelis variantus, o kau jau gims nuspresim kuris labiausiai tiks
mes iš anksto žinojom.
aš išrinkau vardą nėštumo pradžioj
tvirtai apsisprendėm dėl vardo po savaitės
pažįstu kas išrinko vaikui vardą po septynių mėnesių QUOTE(Šmigija @ 2004 06 11, 13:18) o man nekeista,ieškojome visi ir ilgai galvojome..bet niekas nelipo,kol nepamačiau mažytės..tada iš kelių vardų ir išsirinkome QUOTE(PIKTUKE @ 2006 07 07, 01:27) Mes irgi ilgai neapsisprendėm kaip pavadinti dukrytę. Tiksliau vyras buvo nutaręs, kad bus Aurora Ona Gerai kad mergaitė gimė, nes jei berniukas, tai vyro noru būtų buvęs - Venencijus šakės kaip sunku turėtų būti,kai tėvai nesutaria...nu bet pas tavajį ir varijantai QUOTE(lely @ 2007 01 08, 16:58) o va buna ir taip, kad varda isrenki pries gimima, bet kai jau pamatai gimusi vaikuti imi ir ji pakeiti, zinau ne veina toki atveji. mes su vyru zadam issirinkti kelis variantus, o kau jau gims nuspresim kuris labiausiai tiks Pritariu Mes irgi tikriausiai parinksim keleta variantu, nes juk visko buna... Galbut gimusiam vaikuciui ir visai kitas vardas tiks... Nors ir dabar nesutariame Man vieni vardai patinka, vyrui kiti...
|