Bet gimus vaikui,pasirodo,kad ne vienas is ju jam netinka. Taip ir vargstam
Mes iki sunaus gimimo irgi buvom isrinke vardus. Ant saldytuvo buvo priklijuotas lapelis ir vis uzrasydavome,koks vardas patikdavo isgirdus.
Bet gimus vaikui,pasirodo,kad ne vienas is ju jam netinka. Taip ir vargstam
Manau nėštumas pakankamai ilgas, kad būtų galima sugalvoti vardą iki vaikeliui gimstant
man net keista kaip galima nesuprast kodel tevai delsia su vardu
ir dazniausiai nekantru del vaiko vardo giminems ir pazystamams, o patiems teveliams nesvarbu ar onyte ar zuikiuka tas kelias savaiteles supuoja mes irgi buvom isrinke varda ir berniukui ir mergytei, bet gime sunelis ir pamatem,kad vardas visai netinka. ir as, ir vyras sutiko, kad netinka. tada pradejom rasyt ant lapeliu kiekvienas savo variantus ir net nezinau kaip, bet nugalejo Laurynas kol mes "kariavom" dvi savaites buvo tiesiog zuikiukas
Pirmam vaikui išrinkom per savaitę, o antram jau buvo išrinktas.
QUOTE(Zangute @ 2007 01 10, 18:19) Mes iki sunaus gimimo irgi buvom isrinke vardus. Ant saldytuvo buvo priklijuotas lapelis ir vis uzrasydavome,koks vardas patikdavo isgirdus. Bet gimus vaikui,pasirodo,kad ne vienas is ju jam netinka. Taip ir vargstam ir nereikia deti vardo betkokio vien tam kad pavadintu,zmogus varda nesios visa gyvenima,zinau ne viena kuris gailisi skuboto ir neapgalvoto tevu sprendimo
kol
paskui vos per 3men. sugalvojom nes niekaip nesutarem su vyru del vardo
dar važiuodam į GN pavadinau savo maže vardu kuriuo ir užregistravom
mano vaiku vardai buvo isrinkti dar iki gimimo
O tai as kazkaip nesuprantu... Kaip galima galvoti vaikui varda 7 menesius? Tai jis iki to laiko ir neuzregistruotas buna? Ar kaip?
Mano viena pažįstamų pora, gyvenanti užsienyje, vardą išrinko praėjus dviems mėnesiams po sūnaus gimimo. Per tą laiką bevardis buvo. Sakė, labai komiška būdavo, kai nuvežus į TA ar skiepyti išėjusi seselė kviesdavo: "Baby with no name"
QUOTE(PIKTUKE @ 2006 07 07, 01:27) Mes irgi ilgai neapsisprendėm kaip pavadinti dukrytę. Tiksliau vyras buvo nutaręs, kad bus Aurora Ona Gerai kad mergaitė gimė, nes jei berniukas, tai vyro noru būtų buvęs - Venencijus
man tevai varda dave tik po 3men, nes niekaip nesugalvojo tinkamo
Kažkur apie mėnesį kabodavo keli vardai virš kūdikio galvos....kol prilipdavo visai naujas
dukryte varda turejo jau pirma sekunde po gimimo, gydytojas pasake gimimo laika, o mes pasveikinom dukryte Juste
Man tai, tiesa sakant, sunkiau suprasti, kaip kai kurie lengvai ir greitai vardus isrenka. Man problema buvo ne sugalvoti grazu ir miela varda, bet issirinkti VIENA is keleto patinkanciu. Buvo gaila atsisakyti keleto be galo graziu, kazkaip jie buvo lyg visi pirmoj Visiems mandagiai ar ikyriai klausinejantiems sakydavau, kad mano vaikas turi tris vardus. Siandien. O vakar turejo penkis, bet kitus:) As is tiesu bandydavau ji vadinti vienokiu, kitokiu vardu, ziureti, kaip limpa....Nenorejau skubeti spresti, nes vyliausi kad ateis koks nors vardas, kuris labai labai prilips. Deja, taip ir neatsitiko, todel pasirinkau is daugelio graziu man tiesiog ta, kuris lipo lengviausiai, kai jau pavargau dvejoti. Uzregistravus keleta dienu labai pergyvenau, kad ne ta varda davem. Bet paskui puikiai pritapo, ir padariau isvada, kad nereikia PERNELYG sureiksminti to "tinka" ar "netinka" vaikas prie vardo. kiekvienas vaikas savo varda nuspalvina savimi. Beje, syki susimasciau: nei vienas is asmenybiu, kuriomis labiausiai zaviuosi, gerbiu ar myliu (gyvu ir mirusiu) neturi issikirtinio vardo, visi jie paprasti ar net banalus. Beje, VISI vardai, kuriu saraseli buvau susidariusi besilaukdama (kurie patiko mums abiems su vyru) atkrito, nes vaika isivaizdavom panasu i pirmagimi, o gime vsiskai kitoks:)
laba,nesuprantu tu mamu kurios vardu negali issirinkt menesi,viena pazystama lauke iki paskutines minutes registracijos ir vistiek isrinko varda ne is tu siulomu o visai ka kita,tai manau nera cia ka galvos sukt patiko vardas reik taip ir vadint o ne is simtu rinktis
Budama
Aš irgi dar nėščia būdama buvau išrinkus du vardus, o kai pamačiau gimusią dukrytę, nu nelipo jie jai visai
O man keista kai vaikas tris menesius buna be vardo. Na suprantu kelias dienas tevai gali pratintis/derinti kuris vardas is keliu sugalvotu variantu labiau tinka/limpa, bet ne kelis menesius - juk tiek laiko yra sugalvot vardui dar besilaukiant.
QUOTE(Ineja @ 2010 04 15, 20:49) O man keista kai vaikas tris menesius buna be vardo. Na suprantu kelias dienas tevai gali pratintis/derinti kuris vardas is keliu sugalvotu variantu labiau tinka/limpa, bet ne kelis menesius - juk tiek laiko yra sugalvot vardui dar besilaukiant. Visiškai pritariu man ir nesuprantama. Pažystamų rate buvo toks atvejis, kai tėveliai praėjus net dviem mėnesiam neišrinko sūnui vardelio
Buna
QUOTE(Aprile @ 2010 04 25, 16:06) Visiškai pritariu man ir nesuprantama. Pažystamų rate buvo toks atvejis, kai tėveliai praėjus net dviem mėnesiam neišrinko sūnui vardelio ir kaip ta vaikiuka vadinti tuos 2 menesius? leliuku? meziuku? suniuku? zinau toki atveji kai vaikas ir liko visu artimuju tarpe sūniukas. jau ir vardo nereikejo
Ziauroka,bet zinau toki atveji,kad dvi dienas nesugalvojo naujagimiui vardo
Keistumėlis. Dauguma šiuolaikinių moterų susivokia besilaukiančios tik pasidariusios nėštumo testą. Vaiko lytį sužino per echoskopiją. O vardą turi dar negimusiam, nors jo nejaučia ir nepažįstą.
Vardo nereikia sugalvoti. Jis gi vaiko sielos melodija. Jį galima išgirsti, suvokti, pajausti. Tik kartais reikia laiko. Maniškiams teko palaukti (tikrai ne dvi dienas
Zinau, kad mums net neiseitu taip...
mano maziukas 2 savaites be vardo buvo, nes nenusprendem ar Arnas as Armandas
Mano pirmas sunus virs 3 savaiciu be vardo buvo
QUOTE(Dinulia @ 2010 08 25, 12:09) Mano pirmas sunus virs 3 savaiciu be vardo buvo pirmam sunui varda zinojau jau vaikystei o vat antram ,tai po 3sav nieko cia baisaus nematau
Kai ilgai nesugalvojamas vardas-baisaus tai nieko,bet-kodėl?Kažkaip norisi,kad greit būtų su varduku
Mes dvi savaites galvojom ir derinom
Kad dukra bus Austėja man buvo aišku dar toli iki jos pradėjimo
Pirmai dukrai varda rinkom pora dienu,o kitai dvi savaites
QUOTE(Dzenete @ 2010 06 22, 14:43) ir kaip ta vaikiuka vadinti tuos 2 menesius? leliuku? meziuku? suniuku? zinau toki atveji kai vaikas ir liko visu artimuju tarpe sūniukas. jau ir vardo nereikejo Mano dukrytė be vardo buvo savaitę, užregistravom po mėnesio. Ir dabar retai ją vadinam vardu, daug dažniau mažyte, dukryte, saulyte ir pan. Tad kas čia blogo?
Mūsų vaikai abu gimė jau turėdami vardus, aš kitaip neištverčiau, jei viskas nebūtų padaryta iki galo iki gimimo
O tie, kurie iš anksto tam nepasiruošia, tai manau, kad negalėdami apsispręsti tik "erzina" aplinkinius
Visiskai nepriimtina. Juk galvoji apie ta maza butybe savyje kasdien, lauki, bandai isivaizduoti kokiu vardeliu sauktum, o jei vardo dar ilgai po gimimo nera, tai gal nelabai ir laukiamas tas vaikiukas buvo, jei apie ji besilaukiantys teveliai nepagalvojo.
Gediminas. šitas vardas sukosi mūsų galvose jau seniai, po anytos ir vyro sapno. o kai sužinojom, kad laukiam berniuko, abejonių nekilo. vaiką užregistravom 15-tą gyvenumo dieną, nors jau tik gimusį šaukėm vardu
QUOTE(Egipta @ 2011 10 07, 15:13) Visiskai nepriimtina. Juk galvoji apie ta maza butybe savyje kasdien, lauki, bandai isivaizduoti kokiu vardeliu sauktum, o jei vardo dar ilgai po gimimo nera, tai gal nelabai ir laukiamas tas vaikiukas buvo, jei apie ji besilaukiantys teveliai nepagalvojo. O kokiais moksliniais tyrimais pagrįsta Jūsų nuomonė? Mano sūnų vardai buvo aiškūs iki gimimo, nes visgi jie paveldi šeimo pavardę, o dukroms rinkomės ilgai, iš to, kas patinka mums ir mūsų tėvams, ir tai visiškai nereiškia, kad dukras mylim mažiau. O sūnaus šeima abiejų anūkų vardus rinkosi beveik mėnesį, mažojo išvis išvakarėse prieš registraciją buvo praneštas vienas vardas (šiaip, man labai gražus), bet prieš pat registraciją buvo apsispręsta pasirinkti kitą vardą. Na ir kas, jokių problemų QUOTE(Egipta @ 2011 10 07, 13:13) Visiskai nepriimtina. Juk galvoji apie ta maza butybe savyje kasdien, lauki, bandai isivaizduoti kokiu vardeliu sauktum, o jei vardo dar ilgai po gimimo nera, tai gal nelabai ir laukiamas tas vaikiukas buvo, jei apie ji besilaukiantys teveliai nepagalvojo. Labai su jumis nesutinku
Nesuprantu,kaip galima rinkti vaikui varda menesiais.Kai zmogus nusiperka suni,varda tuojau pat sugalvoja.O cia mazas kudikelis gyvena ir laukia,kuom gi tevai nustebins ji ir aplinkinius.kad tik ne taip ,kaip pas visus.geriau tevai rupintusi kaip isauklet ta zmoguti,isaugint doru zmogumi,o ne suktu galvas,kaip sugalvot kuo keistesni varda.
Vienas parapsihologas sake,kad vardas yra pirmoji dovana,kuria turetu gauti tik ka gimes zmogus. nors kiek zmoniu,tiek nuomoniu....
pirmajam sūnui vardą sugalvojom 6mėn.nuo jo pradejimo..antrajam sūnui vardą išrinkom 2-ąją gyvenimo dieną..viskam savas laikas ir gerau neskubeti.
Čia jūs didkutuojat, kaip galima vaiką be vardo laikyt daug laiko... Perskaičiau visą temą ir dar nebuvo čia tokios situacijos kaip mano. Vaikui varduką išrinkom gal po mėnesio. O kaip sunku buvo, kiek man nervų ir ašarų kainavo visa tai...
Jau kai vaikiukas buvo pilvelyje su vyru išrinkom vardą, pilvelį tuo vardu jau vadinom, bet šast, ko visiškai nesitikėjau, pasakė vyras savo tėvam kokį vardą išrinkom, o jiem nepatinka!!! O tada karas prasidėjo Bet galų gale radom mes tokį kompromisą, kuris man kaip ir nelabai patiko Nu, išėjom mes, galvojom galvojom, ir kažkaip į galvą šovė mūsų vardukas. Tai, kaip ir nebūtų keista, paskambino jis mamai savo pasiklaust, ta labai prieš nebuvo, tai ir užregistravom. Baigėsi tada košmaras Dabar jau kito vaiko susilaukt ne tiek dėl gimdymo bijau, kiek dėl vardo, brrrrrrr QUOTE(Teresiukas @ 2011 10 15, 11:49) Kai zmogus nusiperka suni,varda tuojau pat sugalvoja.O cia mazas kudikelis gyvena ir laukia,kuom gi tevai nustebins ji ir aplinkinius.kad tik ne taip ,kaip pas visus.geriau tevai rupintusi kaip isauklet ta zmoguti,isaugint doru zmogumi,o ne suktu galvas,kaip sugalvot kuo keistesni varda. Dabartiniam šuniukui ilgai vardą rinkom QUOTE(gerrut @ 2012 01 26, 18:41) Čia jūs didkutuojat, kaip galima vaiką be vardo laikyt daug laiko... Perskaičiau visą temą ir dar nebuvo čia tokios situacijos kaip mano. Vaikui varduką išrinkom gal po mėnesio. O kaip sunku buvo, kiek man nervų ir ašarų kainavo visa tai... Dabar jau kito vaiko susilaukt ne tiek dėl gimdymo bijau, kiek dėl vardo, brrrrrrr Užuojauta... Bet gal ir vertėjo palaukt, pasvarstyt, nes Jūsų pasirinktas vardas labai gražus!
Močiutė Eglutė, ačiū, man taip pat vardas gražus, kitas atrodo ir netiktų mano sūnukui
Aleksandra.R, kaip jūs galit sakyt, kad pati kalta? Prašiau vyro, kad savo tėvam neskytų, bet jis pasislėpęs tai darė. O tam, kas nepatiko jo tėvam jis irgi priešinosi visom keturiom. Ir kaip gi aš viena galėjau užregistruot vaiką, kai jis po gimdymo man visą laiką ant papo prakabojo... Bet svarbiausiai, kad istorija baigėsi laimingai P.S. o koki varda buvot isrinke, kuris taip neitiko anytai?
kas čia per nesąmonės? vaikas tai jūsų. Nei pati savo nuomonę turit, nei vyras, nei apgint savo nuomonę mokat
O jam nereikėjo argumentų galvot, tiesiai šviesiai - nepatiko jo tėvam. Oi, aš ir netylėjau, rėkiau, pykausi, prie visų svetimų gėdijau, kad jis taip daro. Bandė jis vargšelis irgi pastovėt už mūsų išrinktą vardą, tai tėvai kaip užsiplieksdavo, atseit ir į namus jau nepriims, o jis jų pykdyt ir nenorėjo. Kai jau grįžom iš ligoninės, tai ir dokumentus paslėpiau, nes dar būtų vienas nuvažiavęs ir užrašęs. Jo tėvai baisiausiai norėjo, kad vardas būtų toks pats kaip mano vyro, o jis, aišku irgi.
Jau kai pradėjom pyktis, tai jo mama man prikaišiojo mano amžių, sakė, kad man dar mokytis, o ne vaikus gimdyt, nors pati anksčiau už mane pasigimdė... Ai, nervai ima prisiminus. O vardų variantų buvo daug, pats pirmas, kuoriuo jau pilvely vadinom, buvo Nedas. Kiek buvo po to visokiausių, tai net neprisimenu, Robertas, Arvydas, Šarūnas... Vaikelis šaukia, kitą kartą pratęsiu mintį QUOTE(Močiutė Eglutė @ 2012 02 02, 11:34) "Normalūs" vardai, tikrai nesuprantama tokia uošvių reakcija... O ar jie bent teikėsi paaiškinti, kodėl nepatiko? Visų argumentų nepamenu, žinau, kad Robertas buvo "ne ant bangos", Arvydą tokį giminėj turėjo, tai atseit pasikėlęs, nes aukštas pareigas užima. O kas pikčiausia, kad jie norėjo savo vaikų vardus įpiršt. Toks pyktis ėmė, galvoju, savo vaikam jau išrinko ir gana, tegu leidžia rinktis mum patiem. Arba situacija su Arvydo vardu, sako, giminėj yra ir pasikėlęs. O pirmoj vietoj, po mano vyro ir kitų jo šeimos narių vardų, piršo vyro pusbrolių, kurie chuliganai, taurelę mėgstantys. Tai sakykit jūs man, kur čia teisybė... Ir dabar prisiminus dar toks pyktis ima |