Turiu didele problema. mano motina nemyli mano jaunesniojo vaiko. Ji lab
Sveikutes,
Turiu didele problema. mano motina nemyli mano jaunesniojo vaiko. Ji lab
pazystamas jausmas- o ypac kai ir esi tas nemylimas anukas
p.s bugen, o tu klausei savo motinos, kodel ji taip elgiasi? beje, ar tavo vaikai vieninteliai anukai?
Mano močiutė mamai sakydavo, kad antro anūko kai gims-nemylės. Aš buvau pirma ir pati nuostabiausia anūkė, visgi sesę (kai gimė) pamilo, bet tikrai ne taip , kaip mane pirmą...Ir suprask tu tuos žmones...
Taip mano vaikai vieninteliai anukai. Broliui 25 metai ir jis dar nevedes. bandziau is tolo kalbetis su motina, bet tai beviltiska nes ji is karto pradeda sukauti, puola i isterika ir t.t.
Penki metai jau turiu tokia problema. Mano mama ypatingai myli vyresniaja, o su mazuoju elgesys visai kitoks. As bandziau klausti, aiskintis, bet ji neigia. Gal pati nejaucia. Svarbiausia, tai, kad salia gyvenam, vaikai kiekviena diena bendrauja su mociute. Skauda sirdi, kai matau, kaip dukrytei slapta ikisamas sokolado kasniukas, ar privilegiju daugiau...Ji tai jau moka isnaudoti savo labui. Vakar kilo konfliktas, kai vaikams uzlipus prie atviro lango, kaltas buvo tik mazasis, nors jis lango netgi nemoka atidaryti... Kliuvo ir man, kad bandziau apginti Mano mama niekada nenorejo berniuko, o ir antras vaikutis nebuvo planuotas, t. y. nesuderinatas su ja. Gal cia slypi atsakymas. Nezinau, bet tai labai slegia.
Nezinau ar cia taip visose seimose, bet savo aplinkoje pastebejau, kad mociutes visada labiau myli vyriausiaji anuka ar anuke. Matyt nereikia ieskoti jokiu sudetingu priezasciu, tiesiog jis pirmas
Nu nezinau, man tai ta nelygybe labai nepriimtina. Arba abu vienodai arba tada nei vieno nevesciau pas mociute. Aisku vaiku atzvilgiu tai neteisinga, bet neleisciau, kad toks mociutes elgesys traumuotu mazaji.
I ragus tokiom mociutems
O jei rimtai, tai mano mociute, kiek zinau irgi labiausiai mylejo pirmaja anuke, bet ji zuvo. Mano vyro mama musu mazajam irgi nerodo reikiamo demesio. Bet, kiek zinau, ji panasiai su visais anukais. Labiau gal myli vyro brolio dukra, bet jie vienam kieme gyvena...
Pas mane tas pats- nieko naujo. Mano anyta myli tik savo pirmaja anuke ( mano vyro dukra is pirmos santuokos), jai dabar 12 metu. Mes turime dvynukus 5 metuku, tai ji net ligonineje ju nelanke ( tada abu labai sirgo), nebuna su jais, nesidomi, ryskiai nemyli..., o pirmoji anuke pas ja praleidzia visas savo atostogas, visus sestadienius- sekmadienius. Skauda dusia, o anyat pastoviai sako, kad mano dvynukai jos nemyli, todel ir ji nenori su jais buti:))))), kaip gi jie ja myles, jei gyvendami tame paciame mieste, susitinka karta per metus ( gimtadienis)?
O mano vyro mochiute pvz. visai nemylejo savo anuko (mano vyro), nors jis pas ja vienintelis buvo. Kaip pasakojo anyta, tai motyvacija buvo tokia, kad anukas ateme ish jos sunaus (jo tevo) meile.
O vyro mochiute ish mamos puses irgi labiau myli sunaus vaikus, o ne dukros, nors jie jau daugiau kaip metai ishvaziave i Airija, paskambina karta per puse ir 50 svaru irgi karta per puse metu numeta, o mano vyras kiekviena savaitgali pas ja vazhineja, rupinasi, pastoviai pinigu duoda (jos sunus mires, o dukra, t.y. vyro mama shiuo metu Anglijoje) ir vistiek yra negeras. Iki tokio lygio, kad ji pyksta, kai jis atsisako nuvazhiuoti sutvarkyti dedes kapa, kuris jo vaikams kazkodel nerupi. O juokingiausia, kai liepe mano vyrui skambinti pusbroliui, kuris ish Airijos menesiui atvazhiaves buvo. Tai mano vyras sako, kas chia kam skambinti turetu, juk jis grizho, ne ash. Nu zodziu tokie visokie nemalonus niuansai.
Kas cia per nesamone: pirma myliu, kitu nemyliu? Ji ka, mazas vaikas?
Pasikalbeciau su ja grieztai: arba pamilsta ir antra tuojau pat, arba nematys nei vieno! Blogiausia tai, kad toks jos kaprizas, gali pakenkti ne tik antrajam mazyliui, bet ir islepinti pirmaji, mociutes numyletini. Kai pradejau draugauti su savo dabartiniu vyru, mano tevai buvo tuom labai nepatenkinti. Viska dare, kad mus isskirti. Net ir dabar kai vaziuojam savu tevu aplankyti, vyras miega pas savuosius, as pas savo. Kai pasakiau, kad susiruoseme dirbti vaikeli, tevas buvo labai nepatenkintas. Man atrodo jis ir dabar nepatenkintas. Beveik nepaklausia kaip as jauciuosi ir pan... Dar pliusas tas, kad mano brolis turi sunu, o vat mes sulauksim kogero mergaites. Bet as su savo tevais iskart apie tai pakalbejau. Vaikas negali pasirinkti tevu. O be to ne tevu reikalas su kuo kas gyvena ir nuo ko vaikai atsiranda! As pasakiau, jei tik isvysiu, kad mano vaikas maziau mylimas nei pirmas ju anukas, tai jie ir manes pas save nebematys! Tikiuosi - mano problema isspresta.
As taip pat is nemylimu anuku ekipazo
Tiesa, mano atveju ta nemeile nebuvo gal akcentuojama. Jau iki tokio lygio, kad vienam anukui duoda saldaini, o kitam -ne, tai niekada nebuvo nusirista. Bet emocine prasme, tai oooj koks skirtumas buvo.
Na as irgi dalinai is nemylimu anuku tarpo. Mano mamos mama labiausiai mylejo mano vyresne seseri. Ji visada buvo geriausia, sauniausia ir visokiausia, as tik savo vaiko tevas (ji nelabai mego mano teva). Aciu Dievui, turejau kita mociute, kuriai as buvau mylima anuke, o veliau ir pimajai tapau geras vaikas, kai paaugusi daugiau kaime padeti pradejau. Kazkokiu ryskiu kompleksu neatsirado, nors kai kurie prisiminimai dar gyvi.
Na, mano mociute (tevo mama) mane is pradziu labai mylejo, nes pati uzaugino penkis sunus, o as buvau pirmoji anuke. Bet meile tesesi, kol gime mano sesuo. Tada ji tapo mylimesne. Manes mociute dar nenoredavo del to, kad su manim budavo daug vargo, as buvau superhiperaktyvi
O mano mama turi tris anukus ir as nepastebejau, kad kazkuris butu isskiriamas.
Mano vaikui situacija ta pati.Tai nuejom iki tokio lygio,kad su savo anyta isvis nebendraujam.Nors tai jos vienintelis anukas,vienintelio sunaus vaikas.O ji neprisileidzia.As tai nesuvokiu kaip tai gali buti.Isvis ji kazkokia nenormali,manes i savo seima neisileido ir iki siol neisileidzia,vaikas irgi ignoruojamas.Tai mes ja irgi ignoruojam.Vyras irgi su ja nebebendrauja,tik su motinos diena,gimtadieniu pasveikina ir viskas.Stai kokie santykiai,nors taip noreciau,kad vaikas turetu ne viena,o abi mociutes...
as buvau pirmoji, mylimiausia anuke
o dabar pastebiu, kad savo dukterecias (turiu 2) myliu skirtingai. pirmaja nu labai labai, o antroji kazkaip nepatinka man. stengiuosi to neparodyti, nesinori skriausti vaiko. bet saves perlauzti negaliu, vis tik ka bedaryciau visos mano simatijos pirmosios pusej. aisku saldainius perku abiems vienodai, kalbu su abiem, zaidziu su abiem, bet bendraut visada maloniau su manaja. ir grazesne ji man ir idomesne ir svelnesne ir visokia kitokia esne.
Na, man beliko apibendrinti
labai svarbu, kad tokiu atveju, tėvai padėtų nemylimam vaikui nesijausti prastesniu. Tegul tai būna močiutės problema, o ne vaiko. Meilės nenusipirksi ir neužsitarnausi gerais poelgiais, todėl nei vaikystėje, nei vėliau nereikia persisitengti tarnauti, tikintis, kad būsi labiau mylimas. Tai svarbu suprasti patiems ir paaiškinti vaikui, nes dažnai suaugusių nemeilė verčia jaustis vaiką kaltu ir kažkuom blogu. Tas kaltės jausmas yra neracionalus ir gali nepranykti visą gyvenimą. Vyresniam vaikui, kuris "nesąžiningai" lepinamas taip pat galima paaiškinti ir parodyti neteisingą močiutės elgesį. Juk pats laikas vaikams parodyti, kad šalia gali kentėti labai artimas žmogus (broliukas ar sesutė) ir nevalia tuo piktybiškai naudotis. Tegul vyresnėlis pats gina mažių nuo neteisybės iš močiutės (tokiu atveju ji labai greit susidrausmintų Neužmirškit, kad savo šeimoje jūs "generolės" ir jūs rūpinatės visų savo šeimos narių gerove (močiutės - tik pagalbinis personalas
PATI BUVAU NEMYLIMA ANUKE, NU AS IR BJAURI BUVAU, VIS KOKI S.... SUMASTYDAVAU....
Na is mociuciu tai tikrai nepajutau, kad esu maziau mylima uz kitus anukus. Arba jos mus mylejo visus vienodai arba meistriskai tai maskavo
Retorinis klausimas - lengviau buti nemylimu anuku ar nemylimu vaiku? Nes as, pavyzdziui, niekad nejauciau savo tevo meiles...
Visai neseniai sužinojau, kad močiutės gali mylėti savo anūkus skirtingai. Kai aš buvau paklausta kuri anūką mano mama myli labiau ar mano vaiką ar brolio, aš netgi susimasčiau ar taip gali būti. Brolio vaikas buvo pirmas jam dabar 8 metai, o mano dukrai 3 metukai. Nors mano mama kažkuo ir nepatenkinta marčia ir jos vaiko auklėjimu, bet vaikas jai visada dėl to nakaltas. Mama ir prieš mano vedybas buvo labai kategoriškai prieš ir vaikas tiksli tėvo kopija, bet meilė kaip tikrai anūkei. Nepasakyčia, kad mano mama korektiška visais atžvilgiais, o ir jos amžius... jau virš 70 metų, bet tikrai už anūkus "piestu stoja". Teisingai psichologė pasakė, kad pirmiausiai turi būti viskas paaiškinta vaikams ir tam kurį daugiau myli ir tam kuri mažiau, nes tai juos labai žeidžia, vaikai turi nuo mažens suprasti kad ir geras žmogus gali blogai pasielgti.
Sėkmės Jums.
cha cha cha.....as irgi nemylima anuke....tiesiog esu nemylimos marcios vaikas...nors ir vyriausia anuke, bes nemylima, myli tik savo duktes vaika...Tiesiog akivaizdu kaip du kart du:)mano puskei ji nupirko buta, masina ir t.t..o man ir pusbroliui - net 10 litu neduodavo...nekenciu jos!!!!!!ne del pinigu, del to kad nemylejo manes...baigiau mokslus, tai net nepasveikino, sako tau ir taip sekas, va ta kita puske tai nieko nepabaigus, o tau sekas, tu geresni vyra turi ir t.t...kokia bjaurybe,....budavo tai puskei viskas budavo duodama, kai buvo 7 metu ji, as 8, issiveze ja i Vokietija, o manes ne...pripirko jai visko...leliu, meskinu (tais laikais Lietuvoje tokiu daiktu nebudavo), o man parveze dovanu nosine....
o kita, tai jo sesuo yra pasakius visada yra mylimas tik pirmas vaikas, jei mano sunus tures vaiku, tai as tik pirma mylesiu, o tas antras tai kaip atmata....Vat moteriskaites kokiu zmoniu buna.....
as irgi buvau nemylima anuke
siaip as esu labai tolerantiska, bet pastaruoju metu jauciu, kad mano poziuris toks: tegul laukia demesio is tu anuku, kurie buvo mylimi ir lepinami. as cia tiesiog ne prie ko
Na būna, kad močiutės nemyli kokio vieno anūko. O vat mūsų močiutė išvis anūkų nemyli.
kai buvau
beje,toskurios sako,kad jei jau mociute nemyli vieno vaiko (dazniausiai jaunelio)-tai jau kito irgi nematys...nu,nesamone! kodel tas,vyresnysis turi kenteti? juk jam gerai su mociute! siaip, kai seimoje gimsta maziukas visas tevu demesys skiriamas jam,o vyresniajam teka staiga uzaugti...praktiskai nezinau nei vienos seimos,kur vyresnelis visai nepavydetu jauneliui...kazkur cia forume buvau uzvedus apie tai tema-kodel,jei mama turi du vaikus-tai galerijose, konkursuose jaunelio foto, kad tikrai ne viena,turinti 2 vaikucius, isidejusios tik mazojo amziaus liniuote ir pan...tai gal kaip tik-mociute kompensuoja ta demesio trukuma vyresneliui man idomi, gerb. Jonaltos nuomone QUOTE(Ramunita @ 2005 12 09, 18:40) beje,toskurios sako,kad jei jau mociute nemyli vieno vaiko (dazniausiai jaunelio)-tai jau kito irgi nematys...nu,nesamone! Mano nuomonė irgi tokia, jei jau močiutė nesugeba vienodai mylėti savo anūkų, tai ji neturi teisės ir skaudinti vieno iš jų ... net negaliu įsivaizduoti tokios situacijos ir net nemaniau kad taip gali būti Kol kas mūsų vaikas yra visiems seneliams vienintelis, bet žinau, kad kiek jų bebūtų jie visi bus vienodai mylimi ... nes kitaip QUOTE(vikix @ 2005 12 09, 23:21) Mano nuomonė irgi tokia, jei jau močiutė nesugeba vienodai mylėti savo anūkų, tai ji neturi teisės ir skaudinti vieno iš jų ... net negaliu įsivaizduoti tokios situacijos ir net nemaniau kad taip gali būti Kol kas mūsų vaikas yra visiems seneliams vienintelis, bet žinau, kad kiek jų bebūtų jie visi bus vienodai mylimi ... nes kitaip p tevai turi teise neleisti vaikui matytis su mociute, nes ji nemyli ar maziau myli jo broli ar seseri?
Pirmiausiai aš paaiškinčiau "tokiai" močiutei, o tik paskui jei pakeisti nieko negalima - vaikui. O vaikui priklausomai nuo jo amžiaus rasčiau ką paaiškinti
Nemyli tai nemyli. Pati praranda daugiausiai
QUOTE(vikix @ 2005 12 10, 21:22) Pirmiausiai aš paaiškinčiau "tokiai" močiutei, o tik paskui jei pakeisti nieko negalima - vaikui. O vaikui priklausomai nuo jo amžiaus rasčiau ką paaiškinti va cia http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...topic=42805&hl= yra mamyciu pasisakymai kaip visdelto yra su tais vaikuciais...tai jei jau tapi mama kazkiek isskiria vaikus-tai ka tada jau ta mociute...ir ka tada reikia daryti su tom mamom,kurios nevienodai myli vaikus? o vaikas tikrai niekada nesupras kodel buvo is jo ATIMTA mociutes meile...
AS visiskai sutinku su Ramunita. Dazniausiai buna taip, kad mazesniam vaikui nori -nenori skiriama daugiau demesio, nes vien jau fiziskai reikia aplink ji apsokineti ir t.t. Ir kad ir kaip stengsiesi parodyti vyresneliui savo meile, jam vistiek gali visa laika kilti abejoniu. As pati esu vyriausia is seseru, tai turiu ka atsiminti, tik dabar suprantu, kur buvau neteisi :0 Taigi dabar as labai dziaugiuosi, kad mano mama daugiau demesio skiria vyresniam anukui, mano sunui, kaip Ramunita sako kompensuoja.
Nors labai galima suprasti ir autores nevilti. Gal nereikia spausti mociutes, o tiesiog nurijus karteli, paciai daugiau pasakoti mociutei apie abu vaikus ir iterpti mazosios anukes pasiekimus, pavyzdziui, kad ismoko pasakyti zodi "mociute" ir t.t.. Gali dar buti taip, kad mociutes sveikata nebe ta, norisi daugiau ramybes, ypac jei atidave daug saves , jegu pirmajam ir todel mazas vaikas, ar net mintys apie ji, vargina. Gal kai paaugs, su autores pagalba viskas atsistos i savo vezias. Sekmes! QUOTE(Ramunita @ 2005 12 10, 21:45) Ai čia jūs kažkaip vaikų santykius į suaugusių santykius panašius piešiat.
Gal buvau ne taip suprasta ...
Sutinku, karbyne, nes jaučiu, kad beviltiška diskusija darosi, mylėti gi nepriversi ...
QUOTE(vikix @ 2005 12 10, 22:37) Na kodel toks pesimizmas? Su tokiu poziuriu tikrai nieko ir nesigaus. Pasikartosiu, kad viskam reikia laiko. Jeigu tai yra tikrai svarbu ir skausminga, tai padedant mamai, mociute po truputi pamils ir antraji anuka, svarbu nieko nedaryti prievarta ir atkakliai, ismintingai (seni zmones ir taip jau buna pavarge nuo gyvenimo) siekti savo tikslo.
Gal ir pamils .. bet ar ta meilė bus tikra
QUOTE(Tvarkele-Mute @ 2005 12 10, 22:50) Su kokiu požiūriu...nuo kada meilė nuo kažkieno požiūrio priklauso? QUOTE(Karbynė @ 2005 12 10, 23:19) Su kokiu požiūriu...nuo kada meilė nuo kažkieno požiūrio priklauso? Na, istikruju gal nebepradesim nagrineti kiek ir kaip veikia pozityvus mastymas, optimizmas O va vakar netycia maciau laida, kur moteris trinukus turi. Tai jos mama, pagyvenus moteris pasake, kad bande pasiimti (trinukams mazdaug metukai, pusantru) viena, tai nesusitvarke, jis verke, jinai baisiai pavargo, tai nuskambejo paskutine fraze:"ne, dabar daugiau neimsiu, gal paskui, KAI PAAUGS, BUS IDOMU BENDRAUT, o dabar ne, per sunku, neidomu, tai tegu mama buna su jais" Va taip va QUOTE(vikix @ 2005 12 10, 22:51) Gal buvau ne taip suprasta ... na,tada tam ignoruojam reikia kazkaip paaiskint,o ne is to mylimojo anuko atimti mociute,neleidziant jai matytis su anuku del to,kad ji nemyli jo brolio ar sesers... QUOTE(Karbynė @ 2005 12 10, 22:50) Ai čia jūs kažkaip vaikų santykius į suaugusių santykius panašius piešiat. vat butent...kai niekad neturejo-tai ir ne taip jau baisu,o kai mociute myli, lepina,o cia staiga mama uzdraudzia su ja matytis
Kokios neprotingos kartais tos mociutes buna.. maniske visa gyvenima mylejo tik mano pusbroli, savo mirusio sunaus vaika, o mes su sese visad nereikalingos budavome tuose namuose. Kiek mama su mociute del to pykdavosi.. neleisdavo tetei musu i kaima veztis ir t.t. bet niekas nuo to nepasikeite
pas mus situacija tokia: mociutei is vyro puses nereikia anuku - berniuku. vyro sesuo turi porele, as irgi turiu porele. mylimos yra tik mergaites
Mano vyresnioji yra ta kuria mociute myli ir domisi, o mazius jai neegzistuoja. Buvo papratus atsiusti vyresniajai deze dovanu, o mazeliui- visai nieko. Bet dukte kazkaip pati susiprato (ir i ka ji tokia protinga
Man kartais atrodo, kad močiutės labiausiai myli pirmus anūkus
Ir dar , kuo daugiau anūkai būna su močiute, tuo meilė stipresnė, nes jie vienas prie kito pripranta,o jei tą mažą vaikelį 2 m nuveši močiutei į mėnesį kartą, tai ir vaikas jos bijos ir močiutė nežinos kaip su elgtis t.y. ką vaikas mėgsta , ką valgo, ką žaidžia, kada miega.........
Yra toks posakis - pirmas anūkas - tai paskutinis močiutės vaikas
mes kaime augom 4-ios, mergaites, mus ten palikdavo mamos , mano mociutes dukros. bet is musu 4 mergaiciu ji mylejo savo pirmos dukros dukra, kai ji grysdavi is parduotuves, tai mociute pasikviesdavo ja ir duodavo saldainiu ar dar ka nors,net yra jos paklaususi "ar su jomis dalinsies". tai mes likusios specialei tai mociutei sunybiu pridirbdavom, atsisakinedavom. ji mus vadindavo tinginemis. o ta mylejo.
pas mane kiek kitokia situacija, vyro motina nepripazista anuko. nors jis ir yra pirmas ir vienintels jos anukelis
dar kol buvau nescia sake, kad geriau katina nusipirks negu anuka priziures. na taip viskas ir yra, gime anukelis, sveikutelis, grazutelis, jam jau 6 men o aplankyt buvo 3 kartus. ir kiekviena karta atejusi iskalba, tai vaikas per storas, tai vaikas smirda nesuprantu ir kaip sitaip galima, leliuko nemylet pradzioj pergyvenau, labai nusiminus buvau, ai... o dabar nusispjoviau, galvoju palauk, noresi negausi |