nežinau ką su jais daryt
kaip darot jūs???
maniškiui jau 8 mėn tai jau yra daiktų, kurių kaip ir nereik
nežinau ką su jais daryt kaip darot jūs??? QUOTE(kucikė @ 2005 12 27, 15:39) maniškiui jau 8 mėn tai jau yra daiktų, kurių kaip ir nereik nežinau ką su jais daryt kaip darot jūs??? supranti viskas priklauso nuo financines padeties:man pvz viska isdalint ir vel is naujo po kiek laiko susipirkt tuo paciu metu jau ir pirmajam vaikui perkant yra finansiskai per sunku.todel as viska kas yra pirmo vaiko nesunesiojama kolkas niekam nedalinu.bet jei zadi antro susilaukt po penkiu metu ar dar veliau,tai gal neapsimoka viska laikyt?keiciasi mados,atsiranda geresniu dalyku..gal po tiek laiko tu pati nenoresi jeis naudotis,o parduotui pasenusius bus sunkiau. o gal pasilik pacius mieliausius,o kitus atiduok kam nors?cia apie rubus,o voneliu,lovyciu ir tt man rodos laikyt neapsimoka,nes per daug vietos uzima,as situos isdalinau.
Augant pirmam vaikeliui, visus jo rūbelius, vonelę, lovytę ir kt. daiktus rinkau ir laikiau. Saugojau ateičiai, nors konkretaus ateities plano neturėjom
Dabar norėtųsi geresnio vežimėlio dukrytei. Tačiau kam tos išlaidos. Senąjį pardavus ne kaži kiek būčiau gavusi, o naują pirkt ne pigu.
Aš visus dukrytės išaugtus rūbelius buvau palikusi pas anytą. Žinojome, kad greitai turėsime ir antrą mažylį. Nors abu vaikai skirtingų lyčių, bet rūbeliai tikrai pravertė. Na o dabar, kai sūnus paaugo daug rūbelių atidavėme į Caritą, žmonėms, kurie turi mažų vaikų, bet neturi jiems rūbelių. Dabar pasilikau tik tuos rūbelius, kurie labai mieli širdžiai ir brangūs man kaip mamai. Dar viliuosi, kad gyvenimas pagerės ir turėsime dar vieną mažylį.
Maniškės gimė tuo pačiu metu, tik po 4-ių metų, tai visi rūbeliai tinka
Nemanau, kad apsimoka daiktus kaupt
Taip,arba galima atiduoti Caritui,Samarieciu bendrijai arba kaip cia minejo Raudonajam Kryziui.Kaip tik neseniai skaiciau skelbima,kad Kauno Palemono vienuolynas ar Caritas (tiksliai nepamenu) prase padovanoti rubeliu,batu(ypac),zaislu vaikuciams,suaugusiems.Jie sake Kaledu proga isdalins vargsams.Ypac pageidavo vaiku rubeliu ir batu,nes suaugusiu sake dar atnesa,o vaiku labai truksta.
Manau, kad verta pasilikt tik tokius, kurie morališkai nepasens ir kad tiktų taip pat ir kitos lyties leliui. Aš pasilikau tik pačius gražiausius, kokybiškiausius bodžiukus ir šliauštukus, kepurytes, kažkur vaikučiui iki 6 mėn. Žodžiu, kad būtų pirmai pradžiai
Aš laikiau visus mažiukus rubelius, nes vaikas ju nei sunešioti nei sugadinti speja. Kadangi antra margaite gime greitai po pirmos, tai ir kiti drabuželiai tinka/ Finansiškai labai patogu
QUOTE(Kristtute @ 2005 12 28, 18:02) Manau, kad verta pasilikt tik tokius, kurie morališkai nepasens ir kad tiktų taip pat ir kitos lyties leliui. Aš pasilikau tik pačius gražiausius, kokybiškiausius bodžiukus ir šliauštukus, kepurytes, kažkur vaikučiui iki 6 mėn. Žodžiu, kad būtų pirmai pradžiai Pritariu. P.S. Pravertė tik vyresnėlės "paveldėta" vonelė, termometras-čiulptukas ir antklodėlė. Tiktai.
Tarp mano vaikų 3,3 m. skirtumas. Maždaug tokį ir planavau, todėl daugelį daiktų ir buvau pasilikusi.
Aš manau, jei planuoji kt. lelį neužilgo pvz. iki 3-3,5 m.tai gal ir verta pasilikti. Ne viską žinoma, bet kas labai patiko ir buvo praktiška
Mes tai kol kas viską paliekam antrąjam mažyliui. Labai tikiuosi, kad ilgai netrukus turėsim dar vieną spirgutį
aš visus rūbelius laikau ..... arba antram, arba sesers vaikui (kaži kas greičiau bus
aišku rūbai morališkai pasensta, bet dabar juos išdalinti o paskui vėl pirkti kai jų toookios kainos -
Aš tai ir galima sakyti viską kaupiu antram mažyliui geriausius rubus pasilieku o prastesnius atiduodu, o iš daiktū tai kolkas nieko nepardaviau dar viską naudojam, vbet žadu turbut parduoti vežimą, nes nelabai kokybiskas ir maitinimo kėdute padevėtą.Aš manau, kad verta pasilikti antram vaikui tai kas kokybiska ir nesuluže, nes gimus antram leliui mažiau islaidų o beto man gaila visu tų daiktelių
Jei planuotumet antra vaikeli anksciau tai aisku siulyciau kai kuriuos daiktus pasilikti,bet jei 5 meti ir daugiau
Manau neverta laikyti to,ka po tiek metu istraukus ir apziurejus mesi lauk
laikysiu antram leliui,o kai ką vešiu vaikų namams
Mes daug ką buvome išlaikę
Bet manau, kad tikrai neverta taupyti.Gerai saugoti, jei tarp leliukų bus nedidelis tarpas QUOTE(Odri20 @ 2005 12 28, 20:17) prastesnius atiduodu, o iš daiktū tai kolkas nieko nepardaviau dar viską naudojam, bet žadu turbut parduoti vežimą, nes nelabai kokybiskas ir maitinimo kėdute padevėtą.Aš manau, kad verta pasilikti antram vaikui tai kas kokybiska ir nesuluže Mano pametiniai, tai viskas liko...bet metu, laikas nesutinka, tai daug kas tiesiog keliauja i deze...O ir siaip pastebejau toki dalyka..kad nevisus nesiotus pirmojo drabuzelius norisi vel matyti, tiesiog akiai nusibode Bet kas del is laidu, tai tikrai susitaupo daug... Bet va nezinau dar kur desiu daiktus kai mazylis isaugs...nes daktai kaip lovyte-lopsys labai geri...Bet drabuzelius tai sudedu i deze ir laukiu, kam atiduot,kam prireiks
Jeigu tikrai planuojat po pirmojo antrojo susilaukt po kokiu 2-3 metu, tai verta pasilikti tik tai kas kokybiška. Kadangi pas mus du berniukai, 3 metai skirtumas, tai ir dabar pirkdama pirmajam pagalvoju, kad broliui liks. Aišku tenka ir mažajam pirkti naujus daiktus, drabužėlius, nes kartais tiesiog sezonas neatitinka - ką vienas nešiojo žiemą, kitam tokio amžiaus reikia vasarą.
Siūlau tik vežimėlių nelaikyti - na, nebent super krūtus ir brangius pirkot. Pirmajam turėjau Hauck'a, tai džiagiausi, kad jį išvis kas nors nupirko. Antrajam , jau su patirtim rinkausi tik Chicco, ir, beje, taip pat sėkmingai pardaviau.
Po pirmojo vaiko laikiau visus daiktus, nes tikrai planavau antrąjį neužilgo. Dabar po dukros jau nieko nepasilieku, net pačių gražiausių rūbelių, viską parduodu arba atiduodu. Ir džiaugiuosi atsikračius
Buvau pasilikus ir aš po pirmojo daug mielų daiktelių, planavom ir mes neužilgo antrą turėti, tik, kad tie planai kartais ir telieka planais. Planą įvykdėm tik po 9 metų, tai ir daiktai išsidalino per tuos metus, tik pačius mieliausius dar vis laikiau, nes tikėjausi sulaukti antrojo mažylio. Dabar, kai atsirado mažasis, teko viską pirkti, bet ir pirmojo vaiko daiktai yra labai mielai naudojami ir kelia sentimentus.Mažojo daiktų neplanuoju niekam atiduoti, tikiuosi dar susilaukti vieno vaikučio.
Chm nemanau verta laikyti daiktus , kurių gal būt napanaudosit, be to ir vietos nėr.Bet aš pvz lovytę , kuriuoje aš miegojau-joje užaugo 6 vaikai-3 kaimynų anūkai ir dar mano abu vaikai ir kas jai atsitiko ,o gi nieko... nušveiti ir vėl naudoji,
tik čiužinukai tai kiekvienam vaikui nauji ,kaip ir patalėliai.Kombenzonai tinka ir mano vaikams ir dar keliems-juk kūdikis greit auga, ir vėl didesnio reikia.Vonytė sesei liko nuo brolio( bet jis joje maudėsi ... Tad jeigu turit ,,biznio,, gyslelę parduoti, jei ne dovanoti,o širdžiai mielus daikčius išsaugoti.
Vežimėlius pardavėm, rūbelius išdalinom. Pasilikau tik pačius gražiausius rūbelius skirtus naujagimiam. Tad nesvarbu kas dabar gims mergytė ar berniukas pradžiai rūbelių pakaks.
Dar turiu vonelę, šokliuką kabinamą virš durų, triratuką. Ir visą dėžę žaisliukų - barškučių. ir nors tuos daiktus saugojau, negalvojau, kad jie būtent bus antram mano mažyliui. Turiu draugę, kuri neturėjo vaikučių, tai vis jai sakydavau, kad laikau jai, kad paskubėtų. O dabar laukiamės abi Tiesa dar ir lovytė yra, joje jau užaugo du sesės vaikai ir vienas mano, bet ji geram stovy, ir tikrai bus panaudota dar kartą.
Tarp maniskiu irgi didelis skirtumas
Po dukros palikau avalyne ir striukes-bet sunus diedenis ir nesutampa metu laikai,tad yra nenesiotu rubu.Dabar net nezinau ar verta laikyti-NIEKADA NESAKYK NIEKADA. Dar turiu 2 puskes,kurioms jau laikas butu
as pasilieku tik tuos rubelius, kurie man laaabai jau mieli
As taip pat pasilieku tik geresnius drabuzelius, vezimelis jau parduotas
Vežimėlio,manau,neverta pasilikti,nes jie labai greit keičiasi
Kadangi gyvename name, tai vietos tikrai turim, tai aš palikau viską
Drabužėlius buvai beveik visus pasilikusi, bet dabar netinka, nes berniukas ir metų laikas visai kitas.Aš patarčiau pasilikti tik tos kurie yra geri ir tiktų abiejų lyčių vaikučiams Vežimą neapsimoka pasilikti jei planuojate didesnį skirtumą tarp vaikučių, nes bus nebe ta mada., o vonelė, kedutė maitinimo galima.
Pasilikau lovyte, kuri yra dar mano vaikystes, nesiokle, kuri gan brangi ir labai patogi buvo, zaislus kuriuos isaugo keleta isdalinau, keleta i rusi isnesiau ir drabuzeliu keleta, bet tik tuos kurie patys patys paciausi, graziausi ir buvo pirmajam reikalingiausi... daugiau viska isdalinau, paskolinau, pardaviau... nes kitam vaikiukui noriu, kad daikteliai butu skirti tik jam, o ne kas liko nuo pirmojo... o be to ir vietos reik turet labai daug norint viska kaupt... na nebent planuojamas sekantis vaikutis neuzilgo tada gal ir verta pakaupt bet mano atveju tai nelabai apsimoka kaupt,o be to man labai malonus apsipirkinejimo rupesciai
aš palikau drabužėlių, turbūt ir lovytę paliksim. Vežimuką parduosim. Ko trūks, po to vėl nusipirksim.
Norejau pradzioj pasilikti viska, bet , kad vaikucio tikrai neplanuoju, tai kam ta vieta uzimti. kaika pardaviau, kaika vaiku namas padovanojau
Manau neverta laikyti, nes drabuzis susens, bus nemadingas
as irgi galvoju ka cia daryti
Mes visus daiktelius pasilikom,nes zinojom,kad greit vel prireiks
Pradzioj viska laikiau
Po pirmo vaiko viską išlaikiau, nors greitu metu kaip ir neplanavom. Dabar po antro - daug ką atidaviau artimiems draugams, kai ką pardaviau. Pasilikau mieliausius rūbelius ir tokį inventorių, kurio už pirktą kainą neparduosiu, o nesusidėvėjo jie visai: šokliukas, nešioklė, vertingesni žaislai. Šiuos mielai paskolinsiu draugams, jei reikės.
Po sunaus viska pasilikau. Kai laukiaus antro viską peržiūrėjau ir puse išmečiau. Po namus rūbeliu turiu, pirkau tik išeiginius ir tai ko trūko. Dabar gerus rūbelius atiduodu, o prastesnius likviduoju. Nepasilikau tik vežimo ir lovytės. Dabar pirkom naujus.
Kadangi vietos pas mus ne per daugiausiai, tai stengiuos viską išdalint.
Vežimėlį pardavėm, o kitko kol kas dar ne.Intensyviai naudojam.
Kol kas viską kaupiam
Pasiliksim tik viena kita , geresni, o kiti kol kas sudeti maisuose, net nezinau, ka su jais daryt
Kol kas ir aš kaupiu rūbelius. Svajoju apie antrą po poros metų
Pilna zmoniu - seimu, vaiku - laukianciu dovanu. Pilna progu. Nors... kam laukti Nomedos issipildymo akcijos arba Gerumo dienos. Tegul jau siandien buna ta diena...
As savo sunelio daikciukus saugosiu kitam vaikiukui (vien del to, kad nemazai pinigeliu isleidom). O kai jau nuspresim nebegausinti seimos - padovanosiu tiems, kam tikrai reikia! Nepardavinesiu. Biznio nedarysiu. Imsiu ir padovanosiu. Viska! Vat.
Pirmo vaikiuko kai kuriuos drabužėlius buvau pasilikus, tai po penkerių metų mažajam jau nieko beveik nebeužvilkau- morališkai pasenę man atrodė. Na jei antras mažylis būtų tuoj po pirmojo, gal ir būčiau vilkus, bet... Na, o antrojo rūbelių, tai tuo labiau nebelaikau.
as taip pat geresnius pasilieku, kai kuriuos draugiu vaikiukams "perleidziu", o prastesnius biednesniems kaymynu vaikams. Darzeli rudeni buvo akcija, kad kas gali, egu paaukoja rubelius, daiktus, zaisliukus neturtingiems vaikams, tai buvo gera proga atlaisvint spinta
Jei planuoji dar vaikelių, tai aišku reikia pasilikti, kam vėl po to viską pirkti
Kol "guli", galima paskolinti draugių leliukams
aš planuoju dar turėt vaikučių,todėl nei vieno rūbelio neišmetu.Visus paskolinu draugių mažyliams
Mes taupėm, kadangi pirma mergaitė, o antras berniukas, tai visai mergaitiškus rūbus atidavėm, o tokius universalius pasilikom
As visus dar normalios kokybes drabuzelius isdalinau draugems, auginacioms mazesnius vaikucius. Pasilikau atminimui tik pacius pirmuosius drabuziukus atminimui.
o aš visakas kas liko geros kokybės dedu į maišus ir nešu į rusį, nes antrą tikrai planuojam
Visus drabužius atiduodu sunkiai gyvenančiai daugiavaikei šeimai.
|