Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar ir vėl duotumėte tą patį vardą savo vaikui?
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3
Yo-yo
Dažnai būna, kad labai patinka koks vardas. Atrodo, kad tai pats gražiausias vardas, kuriuo tikrai pavadinčiau savo vaikutį. Bet kol susilauki vaikų, tie kažkada buvę patys gražiausi vardai tampa nebe tokie gražūs. Ar ne?
Ar jūs vis dar patenkintos savo sprendimu dėl vardo savo vaikams?

Mane ima nervinti, kad dažnai sūnaus vardo iš pirmo nesupranta. G v i d a s - tenka pakartoti kelis kartus vos ne paraidžiui. Ir vaikams ir suaugusiems. Ypač senimui. Nepatinka kad dėl tarmiškumo sūnaus ir dukters varde esančias i raides taria ištęsdami: Gvydas, Mylda.
Atrodo, tokie gražūs vardai, o tiek problemųsmile.gif

Na o jūsų nuomonė apie savo vaikų vardus ar nepasikeitė bėgant laikui? ax.gif
Sonya
QUOTE(Yo-yo @ 2006 02 22, 01:17)
Dažnai būna, kad labai patinka koks vardas. Atrodo, kad tai pats gražiausias vardas, kuriuo tikrai pavadinčiau savo vaikutį. Bet kol susilauki vaikų, tie kažkada buvę patys gražiausi vardai tampa nebe tokie gražūs. Ar ne?
Mane ima nervinti, kad dažnai sūnaus vardo iš pirmo nesupranta. G v i d a s - tenka pakartoti kelis kartus vos ne paraidžiui. Ir vaikams ir suaugusiems. Ypač senimui. Nepatinka kad dėl tarmiškumo sūnaus ir dukters varde esančias i raides taria ištęsdami: Gvydas, Mylda.
Atrodo,  tokie gražūs vardai, o tiek problemųsmile.gif
Na o jūsų nuomonė apie savo vaikų vardus ar nepasikeitė bėgant laikui?  ax.gif
*

Tavo sunaus vardas retas ir labai grazus thumbup.gif . O del to, kad is pirmo nesupranta tai niekis manau juk tai isties retas vardas gal zmogus ir negirdejo tokio vardo unsure.gif .
Beje mano vardas lietuviskas ir dar pirma lietuviska raide tai tenka man gyvenant uzsienyje tokiu variantu prisiklausyti. Bet savo vardo niekada nesikeisciau. Sunaus varda parinkome, kad butu ir mums mielas ir uzsienieciui suprantamas smile.gif .
Laisvė
Prieš šešerius su puse metų dukrai išrinktas vardas man iki šiol gražus. Nors panelė, aplinkui girdėdama topinius tos kartos vardus, ypač, jei darželio grupėje yra kelios mergaitės tuo vardu, dažnai manęs klausia: "Kodėl manęs nepavadinote Gabriele? Arba Laura? Arba Goda?" Bet kai abi pasikalbame, lieka patenkinata ir ji savo vardu, nors ir ne vienetiniu.
svelni
Mano sunaus vardas irgi GVIDAS.Man nesvarbu ar patinka jis kitiems, ar supranta ji arne.Daznai buna, kad neisgirsta pirmosios raides G, tai perklausia :Vidas??? g.gif pakartoju kelis kartus, kad pirmoji G smile.gif biggrin.gif Net neisivaizduoju savo vaiko su kitokiu vardu.Man patinka, kad jis gana retas.Vartydama zurnalus mamoms ape vaikucius, per metus laiko tik maciau viena mazyli su tokiu vardu thumbup.gif
mercedes
Nuo dukros gimimo praejo 3 metai,bet nuomone del vardo nepasikeite.Skaiciau merginu ,turinciu si varda,atsiliepimus.Nei viena nenoretu savo vardo keisti,viliuosi kad paaugusi dukra galvos taip pat! biggrin.gif
Mamūškė
tikrai nekeisciau ir nesigailiu schmoll.gif man jis labai grazus wub.gif tikiuosi pupai irgi rolleyes.gif
Yo-yo
QUOTE(svelni @ 2006 02 22, 16:53)
Mano sunaus vardas irgi GVIDAS.Man nesvarbu ar patinka jis kitiems, ar supranta ji arne.Daznai buna, kad neisgirsta pirmosios raides G, tai perklausia :Vidas??? g.gif pakartoju kelis kartus, kad pirmoji G smile.gif  biggrin.gif Net neisivaizduoju savo vaiko su kitokiu vardu.Man patinka, kad jis gana retas.Vartydama zurnalus mamoms ape vaikucius, per metus laiko tik maciau viena mazyli su tokiu vardu thumbup.gif
*

GVIDAS - tikrai gražus, vyriškas vardas. Duodama sūnui šį vardą net nepagalvojau, kad kažkams jis gali būti negirdėtas ar sunkiai tariamas.
Dabar susimąstau, ar vaikas gerai jausis kai prisitatant reikės po keletą kartų kartoti savo vardą. Vienas vaikinas, kurio vardas prieš gerus penkis metus irgi buvo retas, prisistatydamas gaudavo kartoti savo vardą tol kol visi gerai išgirsdavo, dažnai po keleto pakartojimų pasakydavo kitą vardą. Paprastesnį biggrin.gif

Geriausi linkėjimai visiems Gvidučiams 4u.gif !
Noa
Gvidas - normalus vardas, ko čia nesuprast?

Nekeisčiau nei vieno savo vaiko vardų smile.gif
Keberiokšt
Jetau, kokios paslaptingos- keisciau, nekeisciau... tai kai rasote, ir parasykit kokio TO vardo nekeistumete. o tai niekas naisku blink.gif
Veitė
QUOTE(Yo-yo @ 2006 02 22, 00:17)
Atrodo,  tokie gražūs vardai, o tiek problemųsmile.gif

Na o jūsų nuomonė apie savo vaikų vardus ar nepasikeitė bėgant laikui?  ax.gif
*

Ir mano pupos vardas Milda, už nieką pasauly jo nekeisčiau, jei jau išrinkau tokį, vadinasi man jis pats gražiausias thumbup.gif , o kitų nuomonė šiuo klausimu manęs nelabai jaudina 4u.gif
Paja
Nekeisčiau. smile.gif
Smiglė
Kažkaip kol vaikų neturėjau tai "mano vaikas bus vardu..." svajodavosi tik mergaitiški vardai rolleyes.gif Tik kad va likimas taip pareguliavo...
O va bernaičiam vardai kai jau lipo tai ir prilipo - nieko nebekeisčiau smile.gif
Yo-yo
Na aš irgi neketinu keisti savo vaikų vardų. Kur jau ten biggrin.gif Man jų vardai patys gražiausi. Tikrai. Tik pagalvoju kartais, ar paaugę vaikai bus dėkingi už tokius vardus. O tokios mintys ateina į galvą tuomet, kai girdžiu netaisyklingai tuos vardus tariant, arba kai tenka po kelis kartus kartoti vaiko vardą. Jau minėjau, kad nepatinka, kai kiti dėl tarmiškumo abiejų vaikų varduose esančias "i" raides taria "y". Nepagalvojau apie tai anksčiau.
Pavyzdžiui mane labai erzindavo vaikystėje kai tėvas mano vardą neteisingai kirčiuodavo (irgi dėl tarmiškumo). Negražus tuomet man mano vardas būdavo.
Erina
Aš kai tik įregistravom savo mažulę tai net buvau pradėjus galvot, kad negerai padariau duodama tokį vardą vaikui. Ypač kai susitinki gatvėj kokią kaimynę ar bendradarbę tai tuoj klausia vardo, ir vieniems gražus, kitiems negirdėtas, bet nieko nesako, kiti pakomentuoja kas čia per vardas, nelietuviškas ir t.t. bet tas vardas prilipo ir kitaip savo mergicos neįsivaizduoju. Mano mergica vardu Vesta ir nenorėčiau, kad ji būtu kokiu nors kitu vardu.
Noa
QUOTE(Keberiokšt @ 2006 02 22, 23:41)
Jetau, kokios paslaptingos- keisciau, nekeisciau... tai kai rasote, ir parasykit kokio TO vardo nekeistumete. o tai niekas naisku blink.gif
*

O kad, man regis, nepriklausomai nuo to, koks tas vardas smile.gif Ar gražus vardas - tai čia galvoji tada, kai tą vardą renki, kai dar nepažįsti to, kieno jis bus smile.gif O jau kai tą vardą duodi ir vaikas tuo vardu su tavim gyvena - kur jau ten galvosi, kad galėjau taip, galėjau anaip, tiesiog TAS žmogus ir viskas smile.gif O prie vardo, koks jis bebūtų, ausis pripranta ir tiek žinių... smile.gif
Laisvė
drinks_cheers.gif Ir man lygiai taip atrodo. Be to, juk ir klausimas apie tą patį vardą (suprask - tokį, kokis yra šiuo metu). Aš taip suprantu ir taip atsakau: taip, TĄ PATĮ VARDĄ, ir visai nesvarbu, koks jis - Eulalija ar Fekalija lotuliukas.gif
Keberiokšt
Na taip, zinoma, labai informatyvi diskusija 4u.gif

as ir savo vaiko vardo nekeisciau lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
omega
man tai svarbu ne tik tai, kad jau be dvieju dienu septynerius metus man sis vardas - Elijas - pats graziausias, bet ir mano sunus juo labai dziaugiasi ir net jokiu klausimu nekyla - jam labai patinka jo vardas
Kristaline
Man irgi gražūs vardai Gvidas ir Milda.
Mano vaikų vardai irgi gražūs iki šiol. Svarsčiau ar mažajį pavadinti Liudu ar Kajumi. Nubalsavom už Kajų. Dabar net neįsivaizduoju kaip jis galėtų būti Liudas...
Dėl vyresnio vaiko vardo galvojau dar mažiau. Man jis iki šiol gražus 4u.gif
rencew
dabar kai pagalvoju, tikrai joks kitas vardas mano sūneliui netiktų. Neabejodama duočiau tą patį
Amica
Mano sunus taip pat savo vardu labai patenkintas, nors daznai pirma karta girdintiems reikia ji pakartoti, nes vis maiso - vardas Aroldas, kirciuojasi pirmoji a, bet maiso su Haroldu ir Arnoldu doh.gif . As irgi sunui vardo nekeisciau, nes vardas skambus, pakankamai retas, o svarbiausia, kad pats vaikas juo labai dziaugiasi thumbup.gif . O kai prie savo vardo vaikas dar prideda kriksto varda ir pavarde, tai, pasak sunaus, jam ta trijule suskamba kaip kokio karaliaus vardas biggrin.gif
Laimuška
QUOTE(Erina @ 2006 02 23, 15:37)
Aš kai tik įregistravom savo mažulę tai net buvau pradėjus galvot, kad negerai padariau duodama tokį vardą vaikui. Ypač kai susitinki gatvėj kokią kaimynę ar bendradarbę tai tuoj klausia vardo, ir vieniems gražus, kitiems negirdėtas, bet nieko nesako, kiti pakomentuoja kas čia per vardas, nelietuviškas ir t.t. bet tas vardas prilipo ir kitaip savo mergicos neįsivaizduoju. Mano mergica vardu Vesta ir nenorėčiau, kad ji būtu kokiu nors kitu vardu.
*

Na aš jau susitaikiau su tuom, kad dažnai reikia mano mažulės vardą dukart kartoti jei kas klausia. Pradžioje irgi gal truputį gailėjaus, kad daviau jai tokį vardą, bet dabar tik džiaugiuosi. Kuo toliau tuo jis man gražesnis tampa. O šiaip Vesta, teko girdėti, yra latviškas vardas. Svarbiausia yra tai, kad mano panikei jis labai tinka. 4u.gif Taip gera pasidarė, kad dar viena Vesta atsirado wub.gif bigsmile.gif
Noa
Nors vienok teko girdėt, kaip viena pagyvenus moteriškė kalba apie savo sūnų, jau patį vaikų mokyklinukų turintį - ot, galėjau duot vat tokį vardą, tada nepagalvojau, vat kaip išėjo... biggrin.gif
Elė
Aš tai tikrai duočiau ta pati vardą, nes jis man begalo gražus. Bet svarbu ne tai ar mes nepersigalvotume, bet kad ir vaikui tas vardas patiktu. Bet deja to neatspesi.
Nors kaip davem dukrai šį vardą anyta ilgai nevadindavo dukros šitu vardu, nes ji buvo sugalvojus kitą (kuris man aišku nepatiko), bet dabar jau nieko - priprato.
Aušrinėlis
nekeisciau i joki kita varda,ilgai rinkom,bet man jis laaaabai grazus.seneliai aisku buvo kita varda isrinke,ilgai siule savo varianta 4u.gif
Nissalija
Mano sunelio vardas Daniel, ir jo tikrai nenusivyliau biggrin.gif
Zinoma lietvoj visi dadeda galune, bet gel to niekad nepikau.
O dabar gyvenant Airijoj mums visai puiku thumbup.gif , nereik lauzyt lezuvio mokint kaip istart, nes cia musus vardus labai iskraipo nes itart negali schmoll.gif
ader
Tikrai neduociau jokio kito vardo, atrodo, kad kitoks ir netiktu. biggrin.gif
Birbiziukas
aš irgi neduočiau kitokio schmoll.gif
Nerutė
Savo vaikų vardu nekeisčiau 4u.gif Naglis ir Nojus man labai gražūs, o nuomonių tikrai visokių išgirdau ir dar išgirsiu, bet svarbu kad mums patinka 4u.gif Kažkada galvojau jei gimtų dvynukai pavadinčiau Ryčiu ir Vakariu, gal ir kvaila bet man gražu smile.gif bet tikiuos kada nors sulauksim sesės, tai vardą išrinkt bus dar sunkiau g.gif
Brooke
Taip thumbup.gif
Vilsen
Aš nekeisčiau vardo
Jurga_urte
Mano mergytes vardas URTE
Pats graziausias man:)
O vardo reiksme dar grazesne Urte - Dievo dovana. Tad tikrai nekeisciau savo vaikui vardo
ingere
Kiekvienai mamytei savo mažuliuko vardas yra pats gražiausias 4u.gif Aš savo pupai ilgai vardo nerinkau, nors kai laukiausiu buvau sugalvojusi visai kitokius vardus, tačiau, kai dukrytė gimė iškart pamačiusi ją pavadinau Saule, taip ir liko....Saulė smile.gif dabar ji jau žino savo vardą ir atsisuka šaukiama...tikrai nesigailiu....
Peperoni
Tikrai nekeisčiau thumbup.gif
ciocia
kažkaip atrodo kad joks kitas ir netiktų g.gif
Origami
As net neisivaizduoju kaip būtų jei mano panos kitokiais vardais būtų. Mano didžioji tai pries pora metų buvo "pasisšovus" keist savo vardą (į tokį kaip mokytojos lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ), bet dabar jau pamiršo.
O vat dėl mažes tai truputi nerimauju, kad labai jau dažnas pasidarė, tai gal ir kitokį duočiau g.gif
Siracusa
QUOTE(Aušrinėlis @ 2006 02 28, 10:55)
nekeisciau i joki kita varda,ilgai rinkom,bet man jis laaaabai grazus.seneliai aisku buvo kita varda isrinke,ilgai siule savo varianta 4u.gif
*

aha, seneliai visada visai kitokius vardus buna isrinke lotuliukas.gif
as irgi nekeisciau mazes vardo, nors dar tik 5men praejo bigsmile.gif idomu, kaip veliau atrodys, nors manau, nepasikeis nuomone g.gif
NirN
Niu mes su vyru abu turim sunkius vardus tai sunu irgi pavadinom retu... tai dabar visa seimynele komplekte... ir tikrai nesigailim biggrin.gif
Hermion@
Man mano vaikų vardai dabar patinka lygiai taip pat, kaip ir tada, kai juos rinkom.
Isila
nė už ką nekeisčiau. Net neįsivaizduoju, kad mano pipiras turėtų kitą vardą. jam tiesiog netiktų schmoll.gif
Palma
Aš kaip visos nekeisčiau vardų. Nors prie sūnaus vardo teko priprasti, kadangi vyras išrinko. Dukros tai neįsivaizduoju kitu vardu. Jis visiškai atitinka jos būdas ir temperamentą smile.gif
Papildyta:
Dėl to kad reikia pakartoti vardą, tai taip būna ir su neišsiskiriančiais vardais. Mano vardas Alma, bet nekartą pasigirsdavo Laima. Va taip va smile.gif
Alaja
Vadinsiau tokiais pat,man vistiek jie graziausi.
Terija:)
Man aplamai labai keistai atrodo kai kiti zmones pasako tau ,o galejei ir kitoky varda isrinkt.Koks tavo reikalas,taip ir norisi pasakyt.
Mano vaikas mano isrinktas vardas man jis grazus....Niekada nepasakyciau mamai ar tetciui ,kad negrazu varda davet vaikui.Jiem grazu ir man turi buti grazu.Kai rinkom Gustei varda buvo daug abejoniu,daug patareju,bet mum tiko sitas ir dabar po kiek laiko visi sako,zinai atrodo kitoks vardas jei ir netiktu.Nekeisciau vardo savo mazylei,savo saulytei Gustei wub.gif wub.gif wub.gif
Antigonė
Ilgai rinkom ir tikrai nekeisčiau. schmoll.gif
Kotre
Tikrai duociau sunui ta pati varduka, nes dabar tai jau tik JO vardas, prilipo, kitoks ir but negali biggrin.gif
muminukas
Aš saviškio taip pat nekeistų, tačiau pažįstu žmonių, pasikeitusių vardus, ir tėvų, kurie davė vienokius vardus, o iki šių dienų jie ir aplinkiniai vaikus, ir patys tie vaikai vadina save kitais vardais, nors dokumentuose likę pirmieji tėvų duoti vardai.
Papildyta:
Nekeisčiau, norėjau pasakyti ax.gif
Meka Pinavija
Ne už ką pasaulyje neduočiau kito vardo. Man jis pats pats gražiausias wub.gif wub.gif wub.gif
rona
Aš tai džiaugiuosi vardu, kurį išrinkome sūneliui tai jo ir nekeisčiau
Miglota
na dar nedaug laiko praejo, bet neabejoju, kad tikrai nekeisciau...
Sidabrinė
Net nebuvo sovusi mintis tokia. biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.