Na ne
Pirma kart girdziu, kad durio vieta pleciasi
Mano vaikutis dar pilvely, bet jei bus dukryte, tikrai neversiu jei auskaru, manau it tetis tam priestarautu ir seip nelabai graziai atrodo maza mergyte su auskarais. Aisku cia skokio reikalas...
man tai auskariukai mazai mergytei atrodo graziai,bet savo dukrytem ju neversiu,as pati irgi nenoreciau,kad be mano sutikimo kas nors mane badytu.na kai jau pacios prades labai prasyti tada ir bus matyt ka darysiu.
O aš vyresnę dukrą įkalbėjau,kad įsivertu,bet antros nebekalbinsiu,kai norės pati įsivers.Nes vyresnioji dabar visokius priekaištus reiškia.Nors auskarai ji patenkinta
As tai nelabai suprantu tas mamas, kurios mažoms dukrytėms auskarus veria.Kodėl reikia vaiką badyti, tik dėl to, kad mamoms grazu?
Kai dukra paaugus norės, tai isivers ir tai bus tik jos sprendimas. Man vaikai turi buti vaikiški, bet čia tik mano nuomonė
Mano mergyte auskariukus nešioja nuo dvieju metuku.Tai kad ner ko bijot,pasikliauk kosmetologu ir viskas bus gerai
Na mano manymu neverta vaikui durti ausyciu ,kol ji pati nepaprasys
Bet cia tik mano nuomone
oj kaip man baisu...su tais auskariukais tikrai labai grazu bet as manau kad vaikas labai krapstysis o kol uzgis tai bus tragedija!manajai 8 menesiai su virs...patarkit ir papasakokit ka daryt?
QUOTE(sirenita @ 2006 12 26, 17:16) oj kaip man baisu...su tais auskariukais tikrai labai grazu bet as manau kad vaikas labai krapstysis o kol uzgis tai bus tragedija!manajai 8 menesiai su virs...patarkit ir papasakokit ka daryt? Sake geriausia durti arba visai leliukytei arba kai mergaite jau didesne ir supranta kas tie auskariukai ir kam jie skirti Papildyta: QUOTE(Jurevaga @ 2006 12 26, 22:07) Siaubas O drauge kazkaip specialiai dure, nes kazkaip mergaite turejo nesioti labai stiprius akinukus tai tipo del to dure atseit dabar geriau mato mergaitei 3 metukai.
Mes iverem 1,3men,be jokiu asaru,skausmu ir tolesniu problemu
o aš saviškei pradūriau kai jai buvo 1,5
mes dukrytei iverem kai buvo 6 men,tikrai nebuvo jokiu asaru,labai grazei uzgijo,mums vere tik su gyditoju leidimu,turejom nesti med kortele,patikrino ar visi skiepai,tik tada ivere...
QUOTE(jovitah @ 2006 12 04, 02:12) Na ne Papildyta:
Sveikos mamytes, kurios turi dukrytes,
Turiu jums klausima. Ar veret savo princesems auskarus ir kokio amziaus? kaip reagavo i tai vaikas, kaip gijo ausytes, kokius auskariukus dejot. ir kur pas mus (labiau domina Klaipeda) atlieka sia procedura, nes gal yra kokia klinika kur tai daro, ar veret paprastame kosmetiniame kabinete? noreciau verti auskarus kai dukrai bus metai ***************** 1 dalis vyresnių vaikų
Tokia tema jau yra, pasinaudokite PAIEŠKA.
Aš auskarų nevėriau ir neversiu- lai dukra pati nusprendžia, kada pati norės.
aciu,ieskojau bet neradau
as irgi nelabai nesuprantu kuriem galam tokiai mazei ausis verti?
mano mergytei ir bus metai greit ir zadu taip pat verti auskariukus,mazytes akutes.
o del suns tai i sveikata vesk ir daryk tatoo,nemanau kad vaikus su sunim lygint reiketu
as rasiau sunui, o ne šuniui.
Papildyta: nesuprantat kritisko jumoro, sakau jei jus ausis mergaitem duriat, tai gal man savo berniukui tatuiruote padaryt - juk nesamone visiska. QUOTE(trr @ 2008 02 19, 16:51) as irgi nelabai nesuprantu kuriem galam tokiai mazei ausis verti? prasideda QUOTE(trr @ 2008 02 20, 09:39) as rasiau sunui, o ne šuniui. Papildyta: nesuprantat kritisko jumoro, sakau jei jus ausis mergaitem duriat, tai gal man savo berniukui tatuiruote padaryt - juk nesamone visiska. jei tamsta nezino, kokiose salyse auskarus veria naujagimiams, gal geriau patyleti? koks kieno reikalas, ar su auskariukais mergyte ar ne. Mane is vis pastaruoju metu pradejo zaveti mamu kritika, kad viena mama tokia ir anokia, daro taip negerai, o kita va paziurekit, savo dukrai ausis pradure. Tik pabandyk nedaziuret, vaikelis nukris ar susirgs ir se tau, jau busiu apsaukta blogiausia. Uztat visos kritikuojancios baisiai megsta vaizduoti, kad jos geriausios mamos, kad jokiu klaidu nedaro ir tobulumo riba jau pasiekta. Buciau dabar Portugalijoj, dukrytei veciau auskariukus, bet kadangi esu Lt, tai tingiu gincytis su visais. ausytes tokiom mazom veria nail bare.
as nesakiau blogos mamos, man tik ne viena nepasake argumentu, kam taip anksti ta vaika badyti, del gozio, del sveikatos ar kaip? kai uzaugs pati nuspres ir prasidurs.
nu tai va, as tik manau, kad vaikai turi buti vaikiski, o ne miniatiurines suagusiuju kopijos su auskarais, lakuotas nagais ir kt. blizguciais. na tai skonio reikalas. beto, manau, svarbiausia reikia suteikti jiems patiems galimybe rinktis, ka gali zinoti, gal po 20 metu bus ziauriai nemadingos pravertos ausys.
Labai aciu visoms uz dalyvavima. dabar parasysiu savo nuomone, as noriu vaikui verti auskarus ne del to kad ji man bus grazesne. pirmiausia maziems vaikams ausys geriau gyja ir greiciau, o ir pacio proceso jie nesupranta ir nebijo, antra gal turedama auskarus uzaugus nenores prisiverti sau tiek auskaru kad nebeliks gyvos vietos ausyse (kaip buna su tatuiruotem, padarei viena tai ir dar 10 uzsimano)
su pirmu argumentu dar sutinku, bet antras neitikino. vadinas is tiesu man vertetu padaryt sunui tatoo, kad uzauges nepasidarytu 10 tatoo. arba duoti uostyti kliju, kad uzauges herkos nenoretu..
nieko nepuolu tik bandau diskutuoti QUOTE(trr @ 2008 02 20, 13:49) su pirmu argumentu dar sutinku, bet antras neitikino. vadinas is tiesu man vertetu padaryt sunui tatoo, kad uzauges nepasidarytu 10 tatoo. arba duoti uostyti kliju, kad uzauges herkos nenoretu..
antras argumentas tai buvo seip pamastymas... ir nereikia fantazuoti to kas neimanoma
Sveikos, mano mazylei 1 metukai, dar praweriau 11 men ausytes, uztat kaip grazaiai atrodo dabar, wiskas uzgijo, nelenda prie auskariuku, labai bijojau durt, bet mane palaike vyras ir mama, sako graziai, ir nemanau kad nuo to kazkokie rupesciai, sako kad su pradurtot ausytem mergaitei geriau, kazka girdejau , kad tada maziau skauda galva
as savo mazajai auskariukus iveriau kai jai buvo 1.5metukas, ir jokiu problemu, sugijo lb greit, o db jau net maivosi pries kitus
As tai tokioms mazutems mergytems neverciau auskaru. musu leliukui kas menesi ima krauja, bado pirsteli, taip gaila ziuret, o dar jei verkt pradeda... Viska jie supranta...tokiom gailiom akytem ziuri... Na, bet yra mama, kuri sprendzia, kas jos mergaitei geriau
Auginu berniuką, tai tikiuosi tokių problemų nebus, nors ką gali žinoti
Aš pati labai bijau tos procedūros, todėl auskarų nenešioju QUOTE(trr @ 2008 02 20, 08:39) as rasiau sunui, o ne šuniui. Papildyta: nesuprantat kritisko jumoro, sakau jei jus ausis mergaitem duriat, tai gal man savo berniukui tatuiruote padaryt - juk nesamone visiska. sorry del suns,nezinau kaip as taip paskaiciau mano mergyte taip pat labai grazi,ir auskariukus zadu vert ne del to kad pagrazetu.
na, as turiu 4.5 men mergyte ir ne uz ka nesugalvociau jai ausyciu badyti. atsimenu kai ejau pati vertis pries du metus- labai bijojau, o ir skaudejo. o del savo dukrytes pergyvenciau dar labiau, man sirdi spaudzia kai skiepuka reikia daryti, ka jau bekalbeti apie auskarus, kas visai nebutina, uzaugs ir kada nores tada prasivers, butinai palaikysiu kompanija kai nores
QUOTE(mrs.ieva @ 2008 02 21, 20:41) na, as turiu 4.5 men mergyte ir ne uz ka nesugalvociau jai ausyciu badyti. atsimenu kai ejau pati vertis pries du metus- labai bijojau, o ir skaudejo. o del savo dukrytes pergyvenciau dar labiau, man sirdi spaudzia kai skiepuka reikia daryti, ka jau bekalbeti apie auskarus, kas visai nebutina, uzaugs ir kada nores tada prasivers, butinai palaikysiu kompanija kai nores na del skausmo tai galiu tiek pasakyt, maziukams uzgyja daug greiciau nei suaugusiems, o ir del skausmo, tai mano dukryte verke tik kai vere i antra ausyte, nes issigando... o kad nepataikytu i negera taska tai reik eit pas profesionalus...
na nezinau ar tai rusiska tradicija, bet man tokia asociacija kyla, ir tai nieko blogo turbut, mat vaikystej matytos auskarotos mazos mergaites dazniausiai budavo rusiukes (arba cigoniukes), beje, kaip ir su mociutem - kai buvau vaikas stebedavau troleibuse mociutes ir atradau, kad jei pas mociute lupos dazytos - ji ruse, jei nedazytos ir dar skarele ant galvos - tai lietuve,
kartais zmones man aiskindavo, kad tai gydymo tikslais vaikam praduria.
na as savo mergytei nezadu tokiai mazai ausyciu badyti...bet is anksciau girdrjau kad veriama tada jei butina.bel sveikatos(yaptingai del regos)...bet jau manau cia kiekvienos mamos reikalas,o beto dar negali zinot ant kurio galo speco uztaikysi...
Man asmeniskai yra labai grazu,kai maza mergyte su auskariukais
as kai dar neturejau vaiku, tai sakiau, jei turesiu dukryte, tai tikrai pradursiu mazytei auskariukus, bus mano lelyte-princesyte, bet mano "vyresnelei" jau 1,8 ir tikrai nezadu verti ir badyti ausyciu..kai pati supras, kad nori, kad reikia ir grazu, tada super- nuvesiu ir "pagrazinsim"...drauge pradure savo dukrai (skiriames 5 dienom), nu tai man niekaip nelimpa
QUOTE(trr @ 2008 02 22, 12:43) na nezinau ar tai rusiska tradicija, bet man tokia asociacija kyla, ir tai nieko blogo turbut, mat vaikystej matytos auskarotos mazos mergaites dazniausiai budavo rusiukes (arba cigoniukes), beje, kaip ir su mociutem - kai buvau vaikas stebedavau troleibuse mociutes ir atradau, kad jei pas mociute lupos dazytos - ji ruse, jei nedazytos ir dar skarele ant galvos - tai lietuve, kartais zmones man aiskindavo, kad tai gydymo tikslais vaikam praduria. ausis durti populiaru pietu salyse. ten net gimdykloje duria.
pirmai pradurem 6 men,o antra vis dar neturi auskariuku reiks koki balandi verti.man labai grazu kaip mazos princeses su auskariukais
O tai kaip reagavo dukryte?O paskui netampe uz auskariuku?
|