Labai smalsu pasidarė kodėl visi mezgimo siūlai, skirti vaikams, yra sintetiniai? Juk vilnones (paprastos lietuviškos vilnos) kojinytes užmauname vos gimus kūdikiui..
kojinytes visas mezgiau is vinos naturalios!o megztinukus pusiau is vilnos,nes naturali vikna gan grubi ir badosi!
Va va
Po to pakalbėjau su drauge, kuri labai dažnai mezga.. Tai ji pasakė, kad paprastai dauguma naujagimių yra alergiški vilnai QUOTE(Jazzmine7 @ 2006 02 22, 11:11) Va va Yra merinosų vilnos-ta skirta vaikiukams-šilta,nesibado.O kojinytės vis tiek maunamos tam,kad suaktyvintų naujagimių kraujotaką,tai jos todėl iš tikros šiurkščios vilnos mezgamos.Bent aš taip manau Po to pakalbėjau su drauge, kuri labai dažnai mezga.. Tai ji pasakė, kad paprastai dauguma naujagimių yra alergiški vilnai
Vaikiškos vilnos tirkai yra, tik kad aš ne mezgėja nelabai žinau kaip ji vadinas. Mano mama mano dičkei buvo numezgus kepurytę iš tokių siūlų- rezultatas
QUOTE(inga* @ 2006 02 22, 12:01) Yra merinosų vilnos-ta skirta vaikiukams-šilta,nesibado.O kojinytės vis tiek maunamos tam,kad suaktyvintų naujagimių kraujotaką,tai jos todėl iš tikros šiurkščios vilnos mezgamos.Bent aš taip manau QUOTE(jolančiukas @ 2006 02 22, 14:14) Vaikiškos vilnos tirkai yra, tik kad aš ne mezgėja nelabai žinau kaip ji vadinas. Mano mama mano dičkei buvo numezgus kepurytę iš tokių siūlų- rezultatas Mes kojinytes nešiojame lietuviškas
mano mazute visiems mezginiams alergiska, iskart parausta vos tik prisiliecia
aš pati esu alergiška vilnai,maherai.labai bijojau kad vaikai nebūtu alergiški
mano dukrele daug kam alergiska, bet vilani aciu dievui - ne
As pati esu alergiska vilnai, stai ir mano vienas leliukas alergiskas
mano mazyte visai nealergiska vilnai. Turiu Lana Care pirstinytes, megztuka ir kepuryte - viska nesiojame
jei deti tik kojinytes, tai neturetu alergizuoti.
Oho ...
Mus tai nuo kojinyciu vilnoniu neberia, bet vat turime vaikiska vilnoni pleduka, tai taip gausiai buvo isbere, kad net vaistukus gereme nuo alergijos.
Pirma karta isgirdau apie tokia alergija
Maniske nealergiska
Na maniškis tikrai nealergiškas. Kaip tik vilna juk turi savybių , kad žiemą šilta, o vasarą ne šalta.
džiaugiuosi kad ne, nes dar žiemos nėra, o namie jau šalta... brr.....
tik vilna ir gelbėja nuo slogų, kosulių ir kt ligų ligelių....
manoji nealergiška, net nemaniau, kad gali būti alergija nuo vilnos
Naujagimį lankydami draugai mums įteikė vilnos siųlais megztą pleduką. Vaiką išbėrė nuo jos. Tad pleduką paslėpiau vėlesniam laikui. Gal tada tiks
Mano mergyte taip pat ne alergiska vilnai, daug ka naudojam is vilnos.
mano maziukas tai tikrai nealergiskas
|