Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Hipotrofiškas naujagimis
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
evilish
Sveikos mamytės,
pasidalinsiu ir aš savo prisiminimais apie GN, apie pati gimdymą, bei būseną po jo.
Draugavom su vyru 6 metus, ir per 6 metų draugystės metines, vyras man pasipiršo. 2008 metų vasario 14 diena nusprenėm susilaukti pirmagimio. Tai buvo pirmas bandymas po kurio ir pastojau. 2008 metais 03 13, 7:45 val. pasidariau testą, kuris parodė 2 ryškius brukšnelius. Vaikščiojau kaip ant sparnų, po kurio laiko nusprendėm susirašyti (zakse), 2008 05 10 kukliai atšventėm judviejų santuoką.
user posted image
Tuo metu, dirbau kavinėj barmene ir mokiausi Klaipėdos universitete 3 kurse, sužinoję tai dėstitojai, tuoj pat nusprendė, kad imsiu akademines, bet aš buvau atkakli, įrodžiau visiems, kad prie gerų norų viskas įmanoma. 7 nėštumo menesy su vyru nusprendėm įamžinti pilviuką ir vykstam į fotosesiją pas fotografe Gretą.
user posted image
user posted image
Gimdymo terimas buvo nustatytas 2008 11 20. Visą nėštumą lankiausi Palangos poliklinikoj pas daktarę Vitkusienę, 20 sav. kaip ir priklauso man buvo atliktas tyrimas ultragarsu, viskas buvo gerai, vaikas vystosi puikiai, mano svoris augo gerai (net 17 kg priaugau), kadangi daktarė buvo jau brandaus amžiaus, įkalbinėjo, kad daugiau nesidaryčiau tyrimo ultragarsu, tikino kad jis kenkia, aš jos ir paklausiau. Labai ilgai dvejojau gimdyti susitarus ar važiuoti į ligininę prasidėjus gimdymui. Pasitarus su tėvais ir vyru nusprendėm tartis su gydytoja Audrone Milkintaite dėl gimdymo. Atejus gimdymo terminui, jokiu gimdymo požymių nebuvo, paskambinau daktarei ir susitariau susitikti 2008 11 21.
Apie daktarę nieko blogo pasakyti negalėčiau, taip pat gimdyme dalyvavo nuostabi akušerė. Atvažiavau į apžiūra ir daktarė namo jau nebepaleido, pasiūlė gimdyti arba guldo i potologini, tačiau mano apsisprendimas buvo iskarto vienareikšmiškai GIMDYTI.
Na ka nukeliavau i priėmimo skyrių, kur sedėjo pagyvenusi moteris, kuri net nesugebejo tinkamai užpildyti dokumentus, parasė kad niekur nedirbu ir esu namų šeimininkė . Šiaip ne taip atsidūriau gidykloj, kur man padarė gimdos kaklelio masaža ir prakirpo vandenmaišį. Kadangi jau buvo 4 cm atsivėrimas, daktare prognozavo, kad pagimdysiu iki 24 val. Tačiau pagimdžiau lygiai 1 val nakties.
Na štai tada ir prasidėjo visas linksmumas. Uždėjo vaiką ant svarstyklių ogi 2,360 kg, 46 cm ugis. LABAI MAŽAS SVORIS Skubiai buvo iškviesta vaikų daktarė iš intensyvios terapijos skyriaus. Pirmi jos žodžiai pažvelgus į mano vaiką: JŪS TURBŪT RŪKĖTE, VAIKUI TRŪKSTA KILOGRAMO, TOKIO MAŽO SVORIO VAIKAI BE PRIEŽASTIES NEGIMSTA Man iškarto po jos žodžių prasidėjo panika, vaika pasieme ir išsinešė į reanimaciją, vyrui liepė važiuot namo:(, mane perkele į pogimdyvinį skyrių, gulėjau ten vienui viena ir galvojau vis kas mano vaikui. Šiaip ne taip sulaukiau ryto, tada atvažiavo vyras. Prašiau jo kuo greičiau nuvesti mane i vaikų reanimaciją ir parodyt vaiką. Pamačius savo mažąjį stebūklėlį pradėjau verkti. Ji gulejo su kateteriu galvoj, visa oda nusilupusi, maistą zondavo:(,
user posted image
user posted image
klausiu vienos seseles kur daktarė, noriu, kad paiskintu kas mano vaikui, sako dabar nera ateikit rytoj po vizitacijos Kaip tai nėra!!!!! Pradedu vėl verkti. Sesute priejusi mane ramina ir sako jusu naujagime HIPOTROFIŠKA (mažo gimimo svorio). Sakau kąąąąąąąąąąąąąąą. Iš kur man tada reikejo žinoti ką tai reiškia. Na ka parėjau vėl į palata, tačiau ten ilgai manęs nieks jau nelaikė, perkėlė į neišnešiotų vaikų skyrių. Palatoj buvo vos 18 laipsnių. Vėl pradedu verkti, panika, vyras atsiveža lipnios juostelės užklijuoja kiaurus ligoninės langus, sesutes ramina atneša elektrinį pečiuka. Išbuvus 3 paras vaikui reanimacijoj, atiduoda ją man. Pagaliau mažoji mano dukrytė su manimi. Sesute ja atnešusi man sako, jūsų vaikas yra padrebantis, tad kai rengsite neleiskit jam įsidrebėti. Sakau kaip tai. O ji man atrėžė jums turėjo paiškinti, aš nieko negaliu sakyti tai ne mano kompetencija, sakau tai jei pradėjot sakyti tai pabaikit. Taip iš jos nieko ir neišpešiau. To keliu min į palatą iejo vyras, tuoj pat liepiau jam eiti pas vaikų daktare ir viska išsiauškinti. Pasirodo mūsų dukrytei sutrikusi kraujotaka ir ji per daug itempia ranku raumenukus, tikslaiu aukštas tonusas rankose, kuris daugeliui praeina iki 3 men. Po 2 sav mus paleidžia namo, su 2,600 kg, diagnozė: nieko baisaus neradome, tačiau ją reikai stebėti , Na ka aš ir dariau tampiau vaiką po visus daktarus, kas menesi vežiojau pas neurologus, ortopedus, nusamdziau masažiste (kaip sakant ieskojau ligų) nes man vis skambėjo ausyse daktarės istarta frazė BE PRIEŽASTIES VAIKAI TOKIO MAŽO SVORIO NEGIMSTA Apsiraminau tik tada kai neurologė pasiūlė, nueiti man pačiai pas daktarus.
2009 08 20 atšventėm, mažojo musų stebūklo krikštynas, meldžiau Dievo, kad jis išsklaidytu visas mano abejones, del vaiko vystymosi ir aš baigčiau ieškoti ligų, kurių niekada ir nebuvo.
user posted image
2010 01 31 Visiems pranešėm džiugę naujieną, Elija turės broliukąsmile.gif
user posted image
user posted image
2010 10 03 Elija sulaukė broliuko Artūro thumbup.gif . Šį kartą gimdymas praėjo sėkmingai, dėl gimdymo nesitariau, prasidėjus gimdymui važiavau į ligoninę, gimdžiau tik su akušere Laimute Juškienė, tiesiog superinė. Mažylis gimė 3, 150 kg. Po trijų parų jau buvom namuose:)
user posted image
Cansado
Super graži šeimyna.. wub.gif
evilish
Dekui blush2.gif
evilish
Beje pastebėjau, kad abu neštumus visur mane lydi skaičius 2:)
Pati esu gimusi 22 diena, gimdžiau 22 metu, pagimdžiau dukryte 22 diena taip pat, gimus antram vaikui buvau jau kaip ir pamiršusi apie tuos skaičius, bet nuejusi įregistruoti vaikučio, sūnelis gavo asmens kodą 2222:)
Riedgute
Na ir prikankino po pirmojo gimdymo console.gif Bet kaip matau, turite labai gražią mergytę wub.gif Tikiuosi, problemų nebėra 4u.gif Daug laimės jūsų šeimynai 4u.gif wub.gif
Ende
Gražuoliukai Jūsų vaikučiai wub.gif Sėkmės Jums 4u.gif
MAILUTE
kokia nuostabi istorija wub.gif wub.gif wub.gif
evilish
Dėjui mamytės už šiltus žodžius:)
šilta_žiema
Labai grazi seimyna 4u.gif , vaikuciai wub.gif wub.gif . Sekmes Jums 4u.gif
ŽanetaKava
Kokie nuostabus leliai thumbup.gif biggrin.gif Sekmes 4u.gif

Mano Gabijos gimimo istorija :
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...=538548&hl=
Lotyna
Skaiciau net isitempus, aciu D, dukrytei viskas gerai thumbup.gif
Istorija suzavejo nuotraukomis - iskart pagyvina pasakojima thumbup.gif O jau teveliu ir vaikuciu grozis wub.gif wub.gif wub.gif
Labai grazi seimyna esat, tiesiog negalejau atitraukt akiu .. Sekmes jums 4u.gif
evilish
Aciu Domke:)
vikutuke
Viskas gerai kas gerai baigiasi.Sekmės jums visiems, aukit. 4u.gif
P.S.Vat ir nesidaryk echoskopo... g.gif
...little mary...
Pas jus tiesiog vaikiukai mažuliukai, štai ir visos "ligos" 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Puiki pabaiga ir graži laiminga šeima wub.gif 4u.gif
evilish
smile.gif
edasgi
Labai sauni seimyna 4u.gif ir situacija man tokia artima.Budama 39sav.ir 4d.sausio menesi po CP pagimdziau savo mergyte kuri tesvere 2.365gr.tik 5gr didesne uz jusiske ir tokio pat ugio kaip jusu,beveik identisko ugio ir svorio.Bet kada gimdziau uk tai jie nieko man nesake ir nelabai stebejosi tokiu mazu vaiku.Gimdziau ketvirt.sestadieni jau buvome namuose.Jokiu spec gydytoju nebuvo,jokiu inkubatoriu,nuo tos minutes kaip mane susiuvo nebuvome isskirtos.Zodziu,daug ko nezinojau,todel ir nebuvo labai didelio streso.Nors paciai kyla klausimas kodel tokia maza? Sunus gime 3,5kg ir 55cm. Kolkas iskas mums gerai,tikiuosi augsime ir toliau sveikutes,to pacio linkiu ir jums. mirksiukas.gif
rence*
Labai smagi istorija. Seimynele matosi kad labai laiminga, beje puikios foto thumbup.gif
Sekmes jums 4u.gif
evilish
mirksiukas.gif
** Svaja**
Labai grazi istorija wub.gif wub.gif sekmes sauniai seimynai wub.gif

o gydytojai pas mus "specai" ypac baimes ivarymo bash.gif
nicitute
Sveiku su tokaiis graziais leliukais 4u.gif smile.gif
evilish
Na daktarai patys nejaucia, kaip sunku tevam suprasti tuos terminus kai jie sneka, juolab tokioj situacijoj kai kazkas negerai, visus tokius pasisakymus ivertini kaip kazkokia nepagydoma liga. verysad.gif
<<JK>>
Atrodo tik keli nepasverti zodziai gali sukelti visiskai nepagrysta stresa. Toks personalas turetu zinoti kaip mums, mamoms svarbi visa imanoma informacija ir taktiski zodziai..

Labai grazi seimyna- linkiu darnos ir daug dziaugsmo sukelianciu akimirku auginant grazuoliukus 4u.gif
Veitė
labai iškalbingos foto, super įliustruotas pasakojimas wub.gif Nuostabi šeima, sveikatos visiems 4u.gif
hereja
Viskas gerai, kas gerai baigiasi thumbup.gif
Linkejimai graziai seimynai 4u.gif mirksiukas.gif
mocha
Labai graži šeima, šauni istorija. aukite dideli ir sveiki 4u.gif
evilish
O Hereja thumbup.gif sveikute, mano draugužė, kuri visada mane palaiko ir pataria sunkioj situacijoj:) Aciu tau drauge miela:)))))
evilish
biggrin.gif
evilish
Stai kokia musu seimynele:)
user posted image
Saule Balciuke
Jetus jetus net nezinojau apie jusu tokia istorija,net susigraudinau paskaicius cray.gif
Bet svarbu,kad jau dabar viskas gerai,esat visi keturi saunuoliai,buckis jums 4u.gif
evilish
4u.gif
*drauge*
Kokia grazi seimynele 4u.gif Ir istorija 4u.gif
Mano gyd. man darydavo kas menesi echoskopa ir nuo 7 men pradejo gasdinti kad vaisius hipotrofiskas doh.gif kiekviena karta nuejus tai akcentuodavo, kol galu gale mane pasiunte pas kita daktara, nes ji bijojo priimti mano gimdyma doh.gif
Gime dukryte 2500 gr. 48 cm. grazute, mazute kruopyte smile.gif
O tokie daktarai neverti vadintis daktarais doh.gif Kurie tik sugeba pacientes gasdinti.

drugelis89
LABAI GRAZI ISTORIJA!LINKIU JUMS AUGTI SVEIKUCIAMS!!! 4u.gif
evilish
[quote=evilish,2011 03 19, 17:20]
Sveikos mamytės,
pasidalinsiu ir aš savo prisiminimais apie GN, apie pati gimdymą, bei būseną po jo.
Draugavom su vyru 6 metus, ir per 6 metų draugystės metines, vyras man pasipiršo. 2008 metų vasario 14 diena nusprenėm susilaukti pirmagimio. Tai buvo pirmas bandymas po kurio ir pastojau. 2008 metais 03 13, 7:45 val. pasidariau testą, kuris parodė 2 ryškius brukšnelius. Vaikščiojau kaip ant sparnų, po kurio laiko nusprendėm susirašyti (zakse), 2008 05 10 kukliai atšventėm judviejų santuoką.

user posted image

Tuo metu, dirbau kavinėj barmene ir mokiausi Klaipėdos universitete 3 kurse, sužinoję tai dėstitojai, tuoj pat nusprendė, kad imsiu akademines, bet aš buvau atkakli, įrodžiau visiems, kad prie gerų norų viskas įmanoma. 7 nėštumo menesy su vyru nusprendėm įamžinti pilviuką ir vykstam į fotosesiją pas fotografe Gretą.

user posted image

user posted image

Gimdymo terimas buvo nustatytas 2008 11 20. Visą nėštumą lankiausi Palangos poliklinikoj pas daktarę Vitkusienę, 20 sav. kaip ir priklauso man buvo atliktas tyrimas ultragarsu, viskas buvo gerai, vaikas vystosi puikiai, mano svoris augo gerai (net 17 kg priaugau), kadangi daktarė buvo jau brandaus amžiaus, įkalbinėjo, kad daugiau nesidaryčiau tyrimo ultragarsu, tikino kad jis kenkia, aš jos ir paklausiau. Labai ilgai dvejojau gimdyti susitarus ar važiuoti į ligininę prasidėjus gimdymui. Pasitarus su tėvais ir vyru nusprendėm tartis su gydytoja Audrone Milkintaite dėl gimdymo. Atejus gimdymo terminui, jokiu gimdymo požymių nebuvo, paskambinau daktarei ir susitariau susitikti 2008 11 21.
Apie daktarę nieko blogo pasakyti negalėčiau, taip pat gimdyme dalyvavo nuostabi akušerė. Atvažiavau į apžiūra ir daktarė namo jau nebepaleido, pasiūlė gimdyti arba guldo i potologini, tačiau mano apsisprendimas buvo iskarto vienareikšmiškai GIMDYTI.
Na ka nukeliavau i priėmimo skyrių, kur sedėjo pagyvenusi moteris, kuri net nesugebejo tinkamai užpildyti dokumentus, parasė kad niekur nedirbu ir esu namų šeimininkė . Šiaip ne taip atsidūriau gidykloj, kur man padarė gimdos kaklelio masaža ir prakirpo vandenmaišį. Kadangi jau buvo 4 cm atsivėrimas, daktare prognozavo, kad pagimdysiu iki 24 val. Tačiau pagimdžiau lygiai 1 val nakties.
Na štai tada ir prasidėjo visas linksmumas. Uždėjo vaiką ant svarstyklių ogi 2,360 kg, 46 cm ugis. LABAI MAŽAS SVORIS Skubiai buvo iškviesta vaikų daktarė iš intensyvios terapijos skyriaus. Pirmi jos žodžiai pažvelgus į mano vaiką: JŪS TURBŪT RŪKĖTE, VAIKUI TRŪKSTA KILOGRAMO, TOKIO MAŽO SVORIO VAIKAI BE PRIEŽASTIES NEGIMSTA Man iškarto po jos žodžių prasidėjo panika, vaika pasieme ir išsinešė į reanimaciją, vyrui liepė važiuot namo:(, mane perkele į pogimdyvinį skyrių, gulėjau ten vienui viena ir galvojau vis kas mano vaikui. Šiaip ne taip sulaukiau ryto, tada atvažiavo vyras. Prašiau jo kuo greičiau nuvesti mane i vaikų reanimaciją ir parodyt vaiką. Pamačius savo mažąjį stebūklėlį pradėjau verkti. Ji gulejo su kateteriu galvoj, visa oda nusilupusi, maistą zondavo:(,

user posted image

user posted image

klausiu vienos seseles kur daktarė, noriu, kad paiskintu kas mano vaikui, sako dabar nera ateikit rytoj po vizitacijos Kaip tai nėra!!!!! Pradedu vėl verkti. Sesute priejusi mane ramina ir sako jusu naujagime HIPOTROFIŠKA (mažo gimimo svorio). Sakau kąąąąąąąąąąąąąąą. Iš kur man tada reikejo žinoti ką tai reiškia. Na ka parėjau vėl į palata, tačiau ten ilgai manęs nieks jau nelaikė, perkėlė į neišnešiotų vaikų skyrių. Palatoj buvo vos 18 laipsnių. Vėl pradedu verkti, panika, vyras atsiveža lipnios juostelės užklijuoja kiaurus ligoninės langus, sesutes ramina atneša elektrinį pečiuka. Išbuvus 3 paras vaikui reanimacijoj, atiduoda ją man. Pagaliau mažoji mano dukrytė su manimi. Sesute ja atnešusi man sako, jūsų vaikas yra padrebantis, tad kai rengsite neleiskit jam įsidrebėti. Sakau kaip tai. O ji man atrėžė jums turėjo paiškinti, aš nieko negaliu sakyti tai ne mano kompetencija, sakau tai jei pradėjot sakyti tai pabaikit. Taip iš jos nieko ir neišpešiau. To keliu min į palatą iejo vyras, tuoj pat liepiau jam eiti pas vaikų daktare ir viska išsiauškinti. Pasirodo mūsų dukrytei sutrikusi kraujotaka ir ji per daug itempia ranku raumenukus, tikslaiu aukštas tonusas rankose, kuris daugeliui praeina iki 3 men. Po 2 sav mus paleidžia namo, su 2,600 kg, diagnozė: nieko baisaus neradome, tačiau ją reikai stebėti , Na ka aš ir dariau tampiau vaiką po visus daktarus, kas menesi vežiojau pas neurologus, ortopedus, nusamdziau masažiste (kaip sakant ieskojau ligų) nes man vis skambėjo ausyse daktarės istarta frazė BE PRIEŽASTIES VAIKAI TOKIO MAŽO SVORIO NEGIMSTA Apsiraminau tik tada kai neurologė pasiūlė, nueiti man pačiai pas daktarus.
2009 08 20 atšventėm, mažojo musų stebūklo krikštynas, meldžiau Dievo, kad jis išsklaidytu visas mano abejones, del vaiko vystymosi ir aš baigčiau ieškoti ligų, kurių niekada ir nebuvo.
user posted image
2010 01 31 Visiems pranešėm džiugę naujieną, Elija turės broliukąsmile.gif

user posted image

user posted image

2010 10 03 Elija sulaukė broliuko Artūro thumbup.gif . Šį kartą gimdymas praėjo sėkmingai, dėl gimdymo nesitariau, prasidėjus gimdymui važiavau į ligoninę, gimdžiau tik su akušere Laimute Juškienė, tiesiog superinė. Mažylis gimė 3, 150 kg. Po trijų parų jau buvom namuose:)

user posted image

user posted image
Papildyta:
Elijai 3,3 metai Artūrėliui 1,4 metai smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.