Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Palikimo padalinimas
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Konsultacijos šeimos ir darbo teisės klausimais
VIP
Laba diena,
Gruodžio 1 d. mirė mano tėtis, nepalikęs testamento. Mes esame 3 vaikai. Nunešę dokumentus pas notarę sužinojome, kad turtas priklauso visiems po trečdalį. T.y. trečdalis buto, trečdalis sodo ir tt. Norint padalinti turtą, sakykim, broliui butas, man sodas, sesei dar kai kas, turime atsisakyti savo dalies i tą brolio ar sesers norimą paveldėti turtą. Iškilo klausimas, kaip galima padaryti tai paprasčiau, kad nereiktų visų šitų atsisakymų ar nereiktų vėl kelis kartus kreiptis į įvairias instancijas ir mokėti papildomus pinigus? Ir as tiesa, kad aš, kaip turinti mažą vaiką, negaliu atisisakyti savo dalies į butą? Tikiuosi, aiškiai išdėsčiau ką norėjau sužinoti.
Viktorija Civilyte - Gyliene
QUOTE(VIP @ 2006 02 22, 12:17)
Laba diena,
Gruodžio 1 d. mirė mano tėtis, nepalikęs testamento. Mes esame 3 vaikai. Nunešę dokumentus pas notarę sužinojome, kad turtas priklauso visiems po trečdalį. T.y. trečdalis buto, trečdalis sodo ir tt. Norint padalinti turtą, sakykim, broliui butas, man sodas, sesei dar kai kas, turime atsisakyti savo dalies i tą brolio ar sesers norimą paveldėti turtą. Iškilo klausimas, kaip galima padaryti tai paprasčiau, kad nereiktų visų šitų atsisakymų ar nereiktų vėl kelis kartus kreiptis į įvairias instancijas ir mokėti papildomus pinigus? Ir as tiesa, kad aš, kaip turinti mažą vaiką, negaliu atisisakyti savo dalies į butą? Tikiuosi, aiškiai išdėsčiau ką norėjau sužinoti.
*

Nieko nereikia atsisakyti. Jus tryse turite sudaryti paveldimo turto pasidalinimo sutarti, pagal kuria nustatote:
tevas paliko:
a) cool.gif c)
vienam atitenka a, kitam b, treciam c. Ir jokiu problemu pagal istatymus cia neizvelgiu
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.