Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip reaguojat kai svetimi liečia jūsų vaiką?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2, 3, 4
manu
nutiko man vakar tokia istorija.  isejom su savo lialium i lauka. prie parduotuves su vezimu likau laukti vyro , o jis nuejo apsipirkt.  prie tos parduotuves duru sedejo ir tokia bomzu porele. is surinktu alaus buteliu su i gerkles lasino likucius.
pamate bomze mane su leliuku ir pradejo "zavetis" koks maziukas. apsimeciau kad negirdziu ir pasitraukiau i sali. o ji atseke paskui mane. ir jau issisiepusi taikesi paglostyti !!!!! mano vaikiuka.  reikia pastebeti, kad ji buvo akivaizdziai nesvari, "pasivaisinusi"  tuo rugtelejusiu alumi.
na man aisku kraujas uzvire ir as uzrikau, kad neliestu. i tai man bomze pradejo saukti kokia as ziauri.  teko man nuo jos begti, o ji paskui ejo ir burbuliavo visokias nesvankybes.

o kaip jus reaguojate i aplinkiniu nora paglostyti maziuka?
asfaltuota
Br...klaikiai nepatinka- bo mums kaip tik prasidėjo DIDELĖ baimė visiems nepažystamiems dėdėms, o ypač tetoms. Kažkoks jautrumo periodas. Kadangi dar nesėdime vėžime, o gulėti irgi negulime- tai visur keliaujame tik nešynėje. O kūdykis nešynėje-, akių aukštyje- nuostabus masalas visokioms bobutėms. Pradeda aplink šokinėti, tampyti už kojų, vaipytis, o finalas toks ,kad tenka skubiai nešdintis su klykiančia pupa. Iš pradžių dar verkia iš baimės, bet paskui jau iš gailesčio sau .Žodžiu po tokių gerųjų bobulyčių gerą pusvalandį tąsausi su klykiančiu vaiku. Blogaiausia, kad beverkdama dar daugiau dėmesio pritraukia. Sunku kur nors išeit pasidarė...jaučiuos kaip su cirko beždžionėle- visiems esame tarsi gyvas atrakcionų parkas.Turbūt tuoj teks plakatą pasikabinti: RANKOMIS NELIESTI IR NESIVAIPYTI PRIEŠ AKIS!
Ambro
As iki lietimo nedaleidziu. Tiesiog, kai matau, kad kas nors (is svetimu)  nori paliesti MANO vaika ... kai paziuriu piktom akim [img]http://216.40.249.192/s/cwm/cwm/evil3.gif[/img], tai praeina bet koks noras artintis [img]http://www.mainzelahr.de/smile/froehlich/cunao.gif[/img]. Kai pradeda girti, tai pasakau tik "aciu!" ir daugiau nekreipiu demesio.
Springlet
Brrrrrrr... nepatinka man kai SVETIMAS liecia, ale  tokia viena ikyri bobute pasitaike, dar sumane paziureti kaip ten maniskes kepurele numegzta, tai pradejo ciupineti, o nagai jos matyt grybelio pazeisti >:( Buvau pikta kaip velnias >:(
mamulia
As tai kaip kate ginu vaika,viena bobulka sieke paliesti,tai kaip daviau per ranka ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif nu ner ko liest mano mazyle,as nemegstu kai spokso neaiskus zmogenai,na bet jau kai liecia tai man kraujas uzverda  >:(
Ambro
As tai kaip kate ginu vaika,viena bobulka sieke paliesti,tai kaip daviau per ranka ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif nu ner ko liest mano mazyle,as nemegstu kai spokso neaiskus zmogenai,na bet jau kai liecia tai man kraujas uzverda  >:(

Na, iki "mustyniu" dar neprivede manes ;D... O kaip isaiskint tom bobutem, kad neliest ???
miskouoga
As savo kol kas neturiu, bet svetimu tai tikrai nelieciu ir nekalbinu. Jei pamatau zavu mazyli gatve ar dar kur, tai tik nusisypsau jam ir sau pagalvoju, koks grazutelis...
milabra
Tai va, mes jaunos, tai dar atsimenam, kad svetimų vaikai privengia, tai ir nekišam rankų, o babcės jau turbūt primiršo, joms tie liuliukai kaip pliušiniai žaisliukai, norisi pamaigyti (nu į senatvę - atvirkštinis procesas VAIKĖJIMAS  ;D )
Siūlau mandagiai bet griežtai pasakyti, kad nenoriu, kad pratintųsi prie svetimų žmonių, ypač šiais laikais. Man padėdavo, dar išklausydavau kraupių istorijų, kaip vaikus svetimi nuveda, nes tie gi patiklūs, eina  :)
Kactukas
Kai pamatau, kad artinasi  [smiley=000165.gif]pavojus, tai pabandau patykiukais keisti krypti [smiley=052.gif]. Jei susidurimas neisvengiamas, tai tada pasirenku susirupinusia,pikta [smiley=z.gif] veido israiska, ijungiu 5 begi ir START! [smiley=000113.gif]...mazosios tik plaukai pavejui susiplaiksto... [smiley=jok.gif]...Jei prieina kita mama su leliuku, tai leidziu jiems pasigraibyti, bet kol mazi, geriau pasaugoti, nes negali zinoti, gal tas vaikutis kokias vejaraupiais ar dar kokia infekcine liga  neseniai persirges. Pati po ligos , mazosios stengiuosi kuo ilgiau nevesti i lauk arba saugau, kad kiti neprieitu. NEPAZĮSTAMIEMS GERIAU NEDUOTI LELIUKU!
Taurė
kai savo turesiu tikrai neleisiu liesti. NES CIA MANO VAIKAS IR TIK AS VIENA NUSPRESIU KAS JI GALI LIESTI. o visos senes eina svilpt, man ne silta ne salta, kad jos nori vaikus ciupineti, gali save pasiciupineti. nereikia bijoti GINTI SAVO LELIUKU  ;)
une
oi gera tema! galvojau as cia viena tokia-zmoniu bijanti ar ka.. smile.gif palengvejo perskaicius. man tai buvo variantas ,kai babulka kiso pirsta vaikui i burnyte-mol ziureti ar dantuku dar neturim. nors tai buvo pries 5 metus-atsimenu lyg vakaryksti nutikima.
ir dar labai nepatinka, kai svetimi prieje grozisi ir pvz. dangsto mazuli, arba bando soski ikisti,kai jam jis anei biski nereikalingas... nu blemba, as tai net draugu leliukus pakibint noredama, paklausiu ar nieko... kartais zmones tokie nesupratingi...
Kuzia
Man netik kad nepatinka, kai svetimi liecia. Man ir ne bet kas savas  vaika palies. Tik itin artimam leidziu ant ranku palaikyt. Kol kas dar nebijo maziuke svetimu, sypsosi visiems, kas bekalbintu, bet as net pazaliuoju is pykcio, kai vyras pasiulo ''palaikyti lelyte'' savo brolio panai (mes nesam drauges, bent jau kol kas).
manu
nu va siandien vel mus "atakavo".  nusprendziau pavaziuoti truliku sustojima ir uzsiroviau ant masazistes is poliklinikos.  sioji mus pamacius prisoko ir puole rauti vaikui nuo galvos kepure, tipo sukaites. sukaites mazius is tiesu buvo, bet trulike langai atidaryti ir skersvejis pucia. tada ir masaziste issigando atgal kepure maukslina. o i mano grimasas nulis demesio. "musti"  ja kazkaip nedrasu, jaucia mano sirdis, kad dar galim pas ja kada patekt..
tai va su kepure taip sakant neisdege tuomet nusprende kojines maziui nutraukt. gerai, kad stotele privaziavom, issokau kaip kulka.
manu
Man netik kad nepatinka, kai svetimi liecia. Man ir ne bet kas savas  vaika palies. ).

tas irgi tiesa.  mes del to bijom i svecius pas mano mama eit.
mano sesuo gyvena kartu su tevais. turi ji dvi dukreles 6 ir 7 metu.  tai kai as su mazium ten pasirodau, tai visos keturios "moteriskes" - mama, sesuo ir 2 mergaites puola ant maziuko.  ir visoms reikia ji ciupinet glostinet supuot - nu ir aisku vienu metu.
vienzo atima vaika ir daro ka nori, o as is proto einu. ir svarbiausia manes neatsiklausia, pvz 6 metuku vaikui duoda i rankas leliuka palaikyti.

stengiuosi kuo reciau ten pasirodyti ir vaika naguose visa laika laikau ir vistiek sugeba priselint, tampo uz ranku, o kartais vos ne jega atima.

tik tiek, kad zinai jog savi kokiom ligom neuzkres.
asfaltuota
Na va  galutinai supratau kodėl vis atidėlioju vizitus pas savo mamą ir anytą. Jos vis klausia kada atvažiuosim, o aš vis atsakau, kad gal vėliau- dabar laiko nėra. O ko gero tas "čiupinėjimas " ir yra pagrindinė priežastis. Čia turbūt jau pati gamta taip sutvarkė, kad kiekviena motina turi instinktą saugoti savo mažylį. Gal net kokie harmonai specialūs tą saugojimą lemia.
Ingute
Na nezinau, gal as kitokia siuo atzvilgiu?  ???

Bet man tai visai negaila kai mama ar anyta ima mano mazule, nei kiek nepavydziu  :smile.gif
Net man visai grazu kaip jos supuoja ir buciuoja savo mazaja anuke, matosi kaip jos ja myli  :D

Na o del svetimu tai kita kalba, tikrai nenoreciau, kad kazkokios bobulkos griebtu is vezimo vaika ar kistu i burnyte rankas  :o
Nors as dar su tuo nesusiduriau  ;)
Noa
Oi kaip gerai  ;D ;D ;D
Ir as maniau, kad vienintele cia tokia esu labai jautri...
O pasirodo, ne as cia jautri, o bobos suizuleje!!!
Paskaiciau cia, kaip babanes siauteja, nu zinote ka... Nekalbu apie nesyne, vezu saviski vezimu, pripuola boba su mergaite, na ta mergaite kokiu 3-4 metu, o boba - gal mociute, gal brandi mamyte... Is serijos, ziurek kokia lialia!!!  As jau matau, kad priesas artinasi, mikliai apsuku vezima ir keiciu judejimo krypti - kur tau, bobos is paskos. As pagreiteju. bobos is paskos... Na, galu gale as jas apdejau, bet skuodziau tai kaip nuo maro  ;D ;D ;D Ir ka zmogui pasakysi - mane su leliuku po parkeli bobos vaikosi?He he, pirstais uzbadys ;D
Ir apskritai, negi sunku pries puolant prie vaiko mamos pasiklaust, ar galima???
Nutariau... maciau Erbi tokiu dideliu kirviu pirkt. Nusipirksiu ir isidesiu i vezimelio apacia... gal issigas ;D Nesyne vaika nesant, reiktu ta kirvi i ranka pasiimt ;D Kazin, ar ir tada pultu vaiko kojines movinet? ;D ;D ;D
Kova pries bobu nekultura vadinasi biggrin.gif
Salsa
Na nuo savo mamos ir anytos prisilietimo tai dukros nesaugojau. Beje, anyta mane prajuokino, kai pirmą kartą lankyti atėjusi pareiškė, kad jai tikriausiai reikėtų raištį ant burnos ir nosies užsirišti, nes tik užvakar buvo slogą išsigydžiusi  :smile.gif Man tai tokie extreemai juokingi  ;D
Bet šiaip tai esu susidūrusi ne su babulkomis, o su "patempusiu" vyriškiu. Kai pirmą kartą dar savaitės neturinčią dukrelę išvežiau prie kiemo 15-ai minučių su vežimėliu, kažkoks nepažįstamas praeivis su alučio kvapeliu kone visas sulindo  vežimėlį... pauostyti mano leliuko  :o. Nes jis, mat, žino, kad visi naujagimiai maloniai kvepia. Pakraupau, abstulbau ir vos neįspyriau jam. Spėjo pasitraukti. Išdėjau, ką aš apie jį galvoju rusiškai, ir paskui jau kaip pantera vežimėlį nuo nepažįstamųjų saugodavau. >:(  
#Mia#
Maniskes abi tai per visos gimines rankas ir draugu eidavo, man kazkaip tai normalus dalykas, nors vis ka nors darydami atsiklausia, jei paduodu gulincia taip ir laiko, kazka keisdami, duodami,paklusia, cia as jokios prblemos nemaciau. O kas su nepazistamais, visiems grieztai tabu, pabandytu.
Sahara
Jo, visos cia mameles, kaip panteros:)
Mes su savo mazge atostogavom Turkijoj, tai turkai gatvese praeit neleisdavo su baltute blondinuke, visus zandus nutampe ir dar nubuciuodavo. Turkai vyrai labai myli vaikus ir savaisiais didziuojasi, daugiau nei moterys visur vedziojasi.
Karta net su apyranke ant kojos vezimuke parsivezem is eilinio pasivaiksciojimo.
Na nieko, manes nuo to "nesualergizavo", gal lietuviskos bobeles ir sugebetu uzknisti, bet kai gyvenam uzmiesti ir vaikstom miske, tai tokiu nelabai atsiranda.
RebekaG
Maniskes abi tai per visos gimines rankas ir draugu eidavo, man kazkaip tai normalus dalykas, nors vis ka nors darydami atsiklausia, jei paduodu gulincia taip ir laiko, kazka keisdami, duodami,paklusia, cia as jokios prblemos nemaciau. O kas su nepazistamais, visiems grieztai tabu, pabandytu.

Atsimenu buvau kazkokiam gimines baliuj gal su 4 men dukrele. Man kraujas vire kai mano mazyle is ranku i rankas kelis kartus buvo perleista aplink stala. Ir dar kazkokia tolimos kartos pagyvenus giminaite iskirmijusiais dantim pabuciavo i lupas ohmy.gif Mate, kad as isitempus, tai sako tipo ziurek gi svetimu nebijo. Zinau, kad nereksne, bet svetimus atpazysta ir dairosi issigandusiu zvilgsniu ieskodama manes. O dar geriausiai, kad as nematyciau bande i kita kambari issinesti >:( bet jau vyras stojo i kova ;D O kai be musu atsiklausimo dar mazameciam vaikam norejo duot panesiot ir sodintis 4men kudiki ant keliu, mes nusprendem, kad gana baliavot ir graziai atsimazinom smile.gif Atrodo suprato :smile.gif Ne balius, o nervu karas sad.gif
RebekaG
Su svetimais viskas aisku, bet kaip graziai atsifutbolint tolimesniu giminaisciu (apie tevus nesneku) juos neizeidziant?
Viktualina
O mane dar labai nervuoja, kd kai gimus leliukui ateina visokie lankytojai, tai visi nori palaikyti tą leliuką >:(Nu gi ne žaisliukas. PO pirmo dar buvau be nuomonės ir tik su gailesčiu iūrėjau kaip jį tampo, o antros tai nedavaiu niekam nešioti iš ne artimų žmonių.
remka
Jo nemalonu [smiley=000172.gif],kaip tavo vaika  [smiley=jumpnbaby.gif]liecia visokio plauko nepazystami.Mums tai labai daznai nutunka,nes mano vaikas labai judrus,nieko nebijo,pas visus eina,tai visi ir snekina,glosto,o man tai ziauriai nepatinka [smiley=ne.gif],viena tokia ponia viena syki net pabuciavo [smiley=000177.gif][nu as ja zinau ta ponia],tai net pazaliavau is pykcio [smiley=voda.gif],dabar neleidziu artintis [smiley=052.gif] vaikui prie jokiu nepazystamu,tegu savus glosto ir myluoja!!! [smiley=smiley8.gif]
ICE-T
taip...su tais vaiku glostymais ir as susiduriau...buvau maximoj, vaiku skyriui, maniskis sedi vezime, priejo 3-4metu mergaites ir pradejo glostyt skruostus  [smiley=horror.gif]. kazkaip nemalonu pasidare, vistiek ranku pries tai neplove.... wink.gif.  kita kart vel, lauke uzsirovem..
o senom babanem leidziu ziuret tik is tolo [smiley=jok.gif]
dani
Mane taip pat erzindavo lindimas prie ka tik gimusiu naujagimiu, t.y. vis megdavo kokia moterele sulisti i vezima >:( , reaguodavau nelabai maloniai >:( Buvau arsi kaip liute. Liesti niekas nebande, geriau ir nebandytu :-/ tongue.gif Su lankytojais problemu nebuvo, nes visi zinojo, kad sveciu laukiame tik po 3 menesiu nuo gimimo (buvome atsargus). Zinau, kad ir kiti nemegsta kai ju vaikus kazkas krutina, tad pati taip pat nelendu, nebent drauges vaikas ir niekas nepriestarauja.
Zvirbliuke
Viena mano pažįstama niekam neleidžia glostyti savo vaikiuko galvos - atseit, taip galima užblokuoti geros energijos tekėjimą  ??? Aš apie tokį dalyką išgirdau pirmąkart :smile.gif
Sesilija
Nekulturingos tos musu bobulkos gatvese. Reikia su jomis kovoti! Vienakart prie parduotuves palikau savo vyresnele pasaugoti vezimelyje miegancio brolio. Jau iseidama lauk pastebejau, kaip jauna moteris prilipusi su savo 2 mergaitem prie vezimo. Prieinu, o mano mazius jau isbudintas!
Saviskiai? Jais pasitikiu, bet mazius tai ne. Ilgiausiai keketa minuciu gali pas ka nors ant ranku isbuti. Tuoj pradeda zirzeti, tai vel parkeliauja pas mane arba pas vyra ant ranku. Anyta turiu gera. Visada atejusi pirmiausia lekia i vonia ranku nusiplauti, o tik tada - prie vaiko.
Dar papasakosiu apie musu draugus - kanadieciu seima. Ju vaikiukas keliaudavo is ranku i rankas. Jie patys vis klausdavo, ar nenoriu vaiko palaikyti. Pastebejau, kad jie svetima vaika snekina, po to VISADA pasiklausia, ar gali mazuli ant ranku paimti. Kita kultura.
Keberiokšt
Nu nezinau, man nepasitaike,kad gatvej bomzai ciupinetu vaika, o siaip tai man patinka, kai vaikui rodo demesi. Ir as visai nieko pries, kad ji lauke kilnoja kaimynu vaikai ar glosto kaimynu bobutes. Man tai malonu.
dani
O man kaip tik tie bomzai pagadindavo kraujo Sereikiskiu parke ar Pilies g. Kai tik vaziuodavau su veimu, neretai prisikabindavo >:(
Kai pakalbina - viskas gerai, bet cia kalba eina apie vaiko lietima. Tai va, liesti neleidziu, tik kalbinti 8)
dani
Viena mano pažįstama niekam neleidžia glostyti savo vaikiuko galvos - atseit, taip galima užblokuoti geros energijos tekėjimą  ??? Aš apie tokį dalyką išgirdau pirmąkart :smile.gif

Sita ir as girdejau. Ir kiek imanoma ilgiau stengdavausi isvengti, kad kiti glostytu maziuliuku galvas, prietaringa esu :-/
LIUDAL
As savo mazaja  noriai duodu patureti tik mamai, teciui ir sesei (na ir vyrui, zinoma  ;D). Anytai pirma karta leidau panesioti, kai dukrytei buvo 2 men.  O siaip isistatau kiaules akis ir visiems kitiems sakau, kad gydytoja neleido liesti vaiko, nes virusai siauteja  ;) Ziurekite, kalbinkite, bet nelieskite  [smiley=smiley6.gif].
O vyras pirmais menesiai namuose buvo padares mini plakateli: "Pries liesdami eksponata, plaukite rankas"  ;D ;D ;D
Cigale

O vyras pirmais menesiai namuose buvo padares mini plakateli: "Pries liesdami eksponata, plaukite rankas"  ;D ;D ;D

Puiki ideja,reix ir man apsikabinet plakatais.Ziauriai nemegstu,kai kas prie manes lieciasi(cia ne apie vyra ;D),jau nekalbu apie tai,kad tikrai kiaules akim ziuresiu ir neleisiu savo lialkos liesti >:(
Taurė
nors maniskes dar niekas neliete, issikyrus vyra ir gydytojus, bet jau dabar pavydziu  ;D NIEKAM NEDOSHIU   ;D
Brooke
nutiko man vakar tokia istorija.  isejom su savo lialium i lauka. prie parduotuves su vezimu likau laukti vyro , o jis nuejo apsipirkt.  prie tos parduotuves duru sedejo ir tokia bomzu porele. is surinktu alaus buteliu su i gerkles lasino likucius.
pamate bomze mane su leliuku ir pradejo "zavetis" koks maziukas. apsimeciau kad negirdziu ir pasitraukiau i sali. o ji atseke paskui mane. ir jau issisiepusi taikesi paglostyti !!!!! mano vaikiuka.  reikia pastebeti, kad ji buvo akivaizdziai nesvari, "pasivaisinusi"  tuo rugtelejusiu alumi.
na man aisku kraujas uzvire ir as uzrikau, kad neliestu. i tai man bomze pradejo saukti kokia as ziauri.  teko man nuo jos begti, o ji paskui ejo ir burbuliavo visokias nesvankybes.

o kaip jus reaguojate i aplinkiniu nora paglostyti maziuka?

Nu jau tokioms, tai tikrai nereikia duot liest ohmy.gif Saviske liest leisciau tik pazystamiems ir tik gerai nusiplovusiems rankas >:(.. Ner cia ko kiekvienam grabaliot >:(.. Tegu savo pasidaro ;D..
tvigra
nu jo ger ce temele! as irgi neleidziu niekam liesti gatveje, o jei kokia bobute ir bando tai moku toky pykta zvilgsnely nutaisyti [smiley=no_way.gif], o jei dar nesusipranta tada pasakau, kad vaikelis tikrai nenori, kad ji liestu. o svarbiausia, kad ta mano mazoji visai nebijo svetimu ir jei kas rankas istiese ir pakviecia tai ta ir raunas ant ranku. bet ce jau as nusprendziu ar duoti ar ne.
o namie yra didele problema, gyvenam su vyro mociute viename name. ji tokia nevala ir murze kad negaliu jos pakesti, bet kazkaip nedrystu i akis sokineti. ir ji kartais i svecius ateina, tai ziurek panages pajuode, tai kelnes tokios pukuotos blusuotos plaukuotos ir dar velniai zino kokios, kad slykstu net ziureti. nu ir lenda ji pastoviai prie to vaiko, o jei ka pasakai, tai pyksta atseit prisigalvojam nesamoniu. gatvej kokia bomze tai netik rusiskais zodziais "pamaloniciau", bet jei reiktu tai ir mustis pradeciau [smiley=box2.gif]. o jei pasakau, kad neimkit mergaites tegu zaidzia pati, tai pradeda biednelintis, kad gailim vaiko ir kad ji vienitelis jos dziaugsmas, o dar ta pati atimam. tai va taip va ir vargstu su ta sene...
tvigra

as irgi apie tai girdejau. o mano tevas, gretos senelis, tai net neleidzia senom bobom ziureti i mano vaika. o jei jau taip atsitinka, tai greti perzegnoja, kad nenuziuretu pikta akis [smiley=smiley7.gif]
traliabum
siandien pardovkej mano vaikina kazkoks sukrioses senis bande nuknist pasnekint, kai palikau vezime netoli spintukiu, tai kai roviausi as ant jo >:(, lai dziaugiasi kad dar kulturingai... matai, jis nepavogs >:( >:(

remka
[smiley=flowerface.gif]Na va,man cia viena diena buvo toks bajeriukas.Stovim parduotuvej prie kasos,o priesais moteris su vaiku{nu vaikas,gal kokiu 3metu},tas vaikas atsisukes i mano maziu ir visa gerkle kosti,tiesiai i veiduka,nu atsiprasau,kaip pasiutau,pasakiau tai moterytei,kad uzsuktu savo vaika,tai ji man pasiule nevaiksciot i parduotuves.Nu as tai nieko blogo nenorejau,tik paprasiau,kad jos vaikas nekosetu atsisukes tiesiai.Tai as savo vaika nusukau,o tas kitas vaikas tiek lenda,sloga bega,o ji vistiek nedraudzia jam lysti.Vaikutis tai nekaltas, [smiley=jumpnbaby.gif]bet kokiu nesupratingu mamu yra.Nu as tai niekada taip neleisciau! [smiley=smiley6.gif]
ader
Ka dimtu ciupineti gatveje dar neteko, bet ramiai praeiti negaliu. Vis kas nors sustoja ima kalbinti ir taip ne i tema, kartais ir skubu pabegti, kodel as cia privaleciau aiskinti koks vardas, amzius ir t.t. nervina tiesa sakant.
ader
Bajeri papasakosiu. Maziukas dar tada lelius buvo grizinejom is lauko. Jau vaika uznesiau namo ir grizau vezimuko (gyvenam 4 aukste be lifto is karto neuznesdavau per sunku). Sutinku kazkoki dieda. Toki kvaila klausima uzdave: Nesunku nesti? Mato gi kad tempiu vezima laiptais kriokdama.
:ne-sakau-nesunku, bet neuzdavinek kvailu klausimu. Geriau padetum. Tai kad susigedo, eme teisintis kad jam ten nugara ar kazka skauda. Na galvoju ir kvailys traukis tada is kelio. sunervavo juodai.
winner
As tai nereaguoju liguistai i vaiko lietimus. Aisku, nuo kokiu itartinu tipeliu sprunkam  :o. O kad liecia gimines, pazistami - tai kas cia blogo? Vaikas juk nera muziejinis eksponatas, kuri po stiklu reikia laikyti. Yra normalus kontaktas su zmonem, ir tiek. Musu mazyle tai ir giminaiciai, ir draugai pabuciuoja (aisku, ne i lupas, ir jeigu serga, tai nelenda, juk pakankamai suprantingi), ir as normaliai i tai ziuriu. Juolab, kad ir vaikas labai meilus, neizoliuosi jos. O ir nematau prasmes tam.
norge
Ka tik grizom is vieno arabu krasto. Tai ten ipratau prie to, kad svetimi liecia musu sviesiaplaukius vaikus ;D. Neimanoma apsakyti, kaip tie arabai myli vaikus ohmy.gif. Mums gatvej praeiti neleisdavo. Parduotuvese, restoranuose, gatveje prieidavo moterys, vyrai, prasydavo duoti palaikyti ant ranku mazaji, glostydavo abu vaikus, kalbindavo. Arba - tik uzkeliu vaikus ant supyniu, tuoj ateina koks arabas ir praso leisti PASUPTI vaikus! Leidziu ;D. Tai jie po to padekoja ohmy.gif. Idomiausia, kad taip reaguoja visi, ir jauni nevede vyrai lygiai taip pat!!! Na gerai, miesteliuose gal taip reaguoja. Atvykstam i oro uosta. Pardavejos Duty Free apipuola mano mergyte ir pradeda aikcioti- you are very beautiful! Ir berniuka tampo, viena kita pasikviecia, atsiveda is kito skyriaus, kad mano vaikus parodytu ohmy.gif. Su vyru esam be galo nustebe. Tiesa sakant, labai maloniai nustebe ;D. Kazkaip ipratau prie to, kad svetimi liecia mano vaikus ;D.
manu
nu as arba mano mazius turbut turim koki magneta, kuris traukia visus smile.gif  ar pas mus salyje  tokia kultura sad.gif kad pastoviai kas nors lenda prie vaiko - ta prasme, ne vien kalbina, bet dar ir liecia.
ypac parduotuvese. tik as nusisuku kaip kokia bobulka jau savo letenas ant vaiko veidelio uzdeda, ar koks vyrukas pasilenkia, kad mazius jo usus galetu patampyt.
nu gal as  pikta, zlavredna ir tt, bet vis tiek nesuprantu, ko zmones grabineja maziuka? kazkaip prie suagusio tai niekas neina ir neglostineja - , o prie vaiko tai jau galima sad.gif - ka vaikas ne zmogutis ir su juo jau galima nesiskaityti sad.gif
jeigu maziukas patinka - galima pakalbint, nusisypsoti jam, bet kam liesti ???????

Vilka
jo jo arabai tai šaunuoliai, egipte tai dukrai visi mirksedavo, šakira vadindavo, bet kadangi dičkė tai neliesdavo, turkijoj dukra kai jai buvo kokie 7metai, tai juroj kai maudesi, ant ranku paeme ir maude, panardino karta- ta apakus buvo, taip ir nesupratau kodel taip padare, bet jie ir savus taip maudo, vienžo saugiai moka tai nebaisu.
va sunu tunise kai buvau, jam kokie 8 men gal buvo, tai tuniso avialiniju stiuardeses išbučiavo, vyrai tunisiečiai tai mojavo, mirksejo, gloste. idomiausia kad vaika ciutnija, o i mane jokio demesio..lietuvoj gi pakalbina vaika kad mamai isitikt, o ten - ne...kazkodel??? hmmmm????
aplamai zmones paslaugus, ir moterys ir vyrai, pribega vezima padeda nukelt ar uznest...o va lietuviai...aerouoste eini tempi vaika ant ranku ir vezima, tai atsisuka- galva palinguoja...ir eina toliau (as vaziavau su drauge , abi turejom po kudiki, tai dvi mamos ir du vaikai ), man tai nereikia kad padetu, jei jau išsiruošiau tokiai avantiurai, tai nieko iš kitų ir nesitikiu ir nenoriu, bet galvoj vistike mintis knibžda, kad va butų arabas šalia- tikrai padėtų....Na t'sakant pačios moterys tokius vyrus ir išauklejam, jie nekalti, kad tokias mamas turi smile.gif))

o del lietuvos pilieciu, tai labai mazai kas liecia, mazai kas mirksi. Bent jau vilniuj tai visiem dzin, tik kai i kretinga ar pajury nuvaziuoji, tai visi ar del to kad atsipalaidave ar kaip bet zymiai mielesni
Limcamca
Jeigu kalbina maniškius, tai nieko. Yra buvę, kad ir saldainių ir batareikų geri dėdės parduotuvėje nupirko tongue.gif biggrin.gif Bet, jei pradėtų liesti, ar kaip tie arabai čiupinėti, bučiuoti, glostinėti, - tai feee ph34r.gif Vaikas juk, ypač mažas, rankytes dažnai į burnytę kiša, žinok kur tas rankas tas geras dėdė prieš tai laikė mastau.gif schmoll.gif
*weita*
nepatinka labai man.....bet per galva tai neduosi!
vyšniux
QUOTE(WEITA @ 2007 09 05, 15:36)
nepatinka labai man.....bet per galva tai neduosi!
*

Ir as taip galvoju drinks_cheers.gif ,taciau jei,kokia nepazistama tetulyte itin ikyrei bando ciupinti,as tiesiog savo dukra patraukiu nuo tokio zmogaus ax.gif
*weita*
QUOTE(vyšniux @ 2007 09 07, 14:26)
Ir as taip galvoju drinks_cheers.gif ,taciau jei,kokia nepazistama tetulyte itin ikyrei bando ciupinti,as tiesiog savo dukra patraukiu nuo tokio zmogaus ax.gif
*

mano viena drauge,tai atsiprasant vos garsiai nepasako : ko cia nori?gal ir teisingai,nereik cia maziuku ciupint savo baciliskom rankom.
T.A.K.
O mes sekmadieni buvom misiuose, mano panelyte labai ramiai ir graziai stovejo, karts nuo karto nusijuokdavo seneliams (mano tevams) kurie stovejo salia, padainuodavo .I pabaiga tik pradejo sau tyliai murmet mmmmmm. Prie musu stovejo moteriske su vyru, kurie tarp kitko isikise tarp musu ""nachalom"", nors baznycioj buvo laisva. Ir kai dukryte dare ta savo mmmmm ji ne is sio ne is to pradejo mojot rankom kad toji nusiramintu doh.gif dar pirma karta mano vyras tik pasiziurejo i ta boba, bet kat toji dar karta iskyso savo ranka , tai mano vyras neiskentes paciupo tai moteriskei uz rankos, toji nesupratusi kas dedasi vel iskyso o maniskis padare dar ta pati doh.gif lotuliukas.gif Tada ji atsigreze i mus ir pazvelgus i mano vyra daugiau musu vaiko neauklejo. Siaip mano vyras labai jautrus kas liecia musu dukryte ir labai nemegsta tokiu babulkiu biggrin.gif Bet manau ner ko auklet svetimu ir liesti svetimu vaiku ( tuo labiau kad nebuvo del ko) schmoll.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.