Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikų mėgiami stalo žaidimai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2
gera_mama
Sveikos,

Mano pyplius dar mažas, bet vat sesers vaikas kiekvieną kartą ateidamas į svečius atsineša žaidimą "Tapk turtingu". Tada jau žaidžiam visi drauge smile.gif Žaidimas tikrai įdomus, panašus į Monopolį ir sesuo sakė, žymiai pigesnis....
Kokius stalo žaidimus Jūsų vaikai žaidžia neatsitraukdami?
Jurevaga
4u.gif Kol kas labiausiai klasikinį "Monopolį"
rizoja
mes irgi zaidziam monopoli biggrin.gif
sagaa
Maniškis šaškėm, ir šachmatais tik žaidžia pagrinde thumbup.gif
Uliuliuska
schmoll.gif O mano nezaidzia stalo zaidimais, kaip ir as pati
Rudenėja
Mes nusipirkome, o tiksliau maniskis po taupykles iskrapstymo nusipirko zaidima Rinka/Prekyba. Daug pigesnis uz Monopoli, o irgi idomus. Lietuviu gamybos.
Fikuselis
Maniškė tai visus terorizuoja su "Vėliavom",ten visų valstybių vėliavos,gana įdomu.Mėgsta ir "Monopolį".Girdėjau,naujas dabar labai populiarus žaidimas "Aliens".
Uvė
KrisKros (nesibaigiantis kryžiažodis), Monopolis, domino, šachmatai, šaškės.
Twista
Mano tai žaidžia tokius stalo žaidimus kaip Kris Kros, Monopolis, Vaikų pasaulis (jame labai daug įvairių stalo žaidimų yra) ir t.t. 4u.gif
Laisvė
Panaši tema
Casual
Monopolis- jau atsizaide, truputi pabodo
Veliavos- zaidem visa seima apie 3-4 men, bet Afrikos neiveikiam:)
Alias - labai smagus
Lietuva- irgi idomus, plecia akirati
Kalaha- afrikietiskas, reikia siek tiek strateginio mastymo
Sachmatai, saskes - islieka prie megstamiausiu
Salia viso to dar ir kortom tukstanti pazaidziam ( gal kortos ir negerai, bet mazesniukas ismoko puikiai skaiciuoti mintinai!)

Laisve, ta nuoroda i panasia tema tik dalinai tinka, nes ten mamos dalinasi mintim apie zaidimus vaikam nuo 4 metuku, o cia apie tuos kuriem jau virs septyniu.
Supermama Erika
Megstamiausi dukru zaidimai:
Allias - labai smagu zaisti visai seimai, kelionese
KrisKros - tikrai idomus zaidimas.
Monopolis - gal jau kiek pabodes, nes turim jau kokius 4 metus, bet vis tiek idomus smile.gif
Jenga - jame reikia nuimineti kaladeles, nesugriaunant pastatyto boksto. Labai paprasta ir smagu biggrin.gif
Twister - gal ne visai stalo zaidimas, bet labai smagus. Reikia deliot rankas ir kojas ant spalvotu skrituleliu, kol visas susipainioji ir nukrenti biggrin.gif
Klasikinis Bingo - smagus ir nenusibostantis zaidimas.
Saskes, sachmatai - geriausi visu laiku zaidimai thumbup.gif
JuliaVa
Domino ir juru musis thumbup.gif
Gustulis
maniskes tai kauliukais barskina blink.gif
madre
mazutis patarimas,kas rimtai mokosi zaisti sachmatais,tiems negalima duoti zaisti saskemis.Aciu visoms,isvardinot labai daug, manau ,puikiu zaidimu,ne visus turim,bet jau zinau kokius pirksiu biggrin.gif
Casual
QUOTE(madre @ 2007 02 12, 17:04)
mazutis patarimas,kas rimtai mokosi zaisti sachmatais,tiems negalima duoti zaisti saskemis.
*

o kodel?
Jol7
[quote=Supermama Erika,2007 02 09, 23:44]
Jenga - jame reikia nuimineti kaladeles, nesugriaunant pastatyto boksto. Labai paprasta ir smagu biggrin.gif
Rekomenduoju ir aš, kas dar neturi tokio žaidimo.Labai smagu žaisti tiek vaikams tiek suaugusiems. smile.gif thumbup.gif
Medinis
Kortomis. Pokemonų, Duel Masters, Yu-Gi-Oh.
Heilė
Monopolis. Kol kas mylimiausias.
Labirintai. Labai mielas, bet jau atsižaidėm.
Kris kros. Kažkaip va,neužsikabino mano vaikai ant jo.
Alias. Turim abu. Tas sudėtingesnis tai nepakeičiama bet kokio didesnio susibūrimo dalis. Tik labai jau triukšmingas.
Tik tak bum. Atrodo, šitaip jis vadinasi. kažkuo panašus ir į Aliasą, ir į Kris krosą. Smagu. Irgi toks triukšmingesnis.

Dabar mažasis gavo dovanų Riską. Dar neišbandėm, nes vis neprisiruošiu prisėst išsiaiškint taisykles, tai pats nemėgiamiausias mano darbas,kuris kažkodėl , būtent, man ir užkrautas. Buvau užmetus akį, atrodo, taisyklės ten sudėtingos...
zidinga
Monopolis,Bingo, Ramusis vandenynas.
aurushka
O gal yra vilnieciu, norinciu pasidalinti stalo zaidimais, apsikeisti jais trumpam? Jie ne tokie pigus, o nuolat gi nezaidi, kad ir kokie idomus butu.
Pas mane yra Cluedo The Simpsons, tinka labiau gal nuo 10 metu vaikams sakyciau, maniskiams biskeli per gudrus, taip pat yra Monopoly The Simpsons, ji daznai smagiai su seima pazaidziame, dar turime 300 Games is Zaidimu Pasaulio, ten visko daug, kartais idomu po ta deze pasikrapstyti. Gaila, kad daug zaidimu, lietuvisku ir anglisku, del vietos stokos liko anglijoje persikraustant. Ypac gailiu zaidimo The Hotel, ten gal kazkiek panasus i Monopoli, tik perki zeme, statai viesbucius, tada "fasilicius" visokius susipirkineji, ir taip kyla zvaigzduciu kiekis, ir, aisku, kaina uz nakti, atsistojes ant laukelio zaidejas turi mesti kauliuka, kiek naktu tame viesbutyje miegos, nu ir siaip daug smagiu smulkmenu. Vis zadu sio zaidimo pasidairyti eBay, nes ir vaikai jo pasigenda, tik laiko nerandu. Isigijusi ir juo dalinsiuosi su visais wink.gif Broliene kartais atsinesa Alies- tikrai liuks zaidimas vaiku lavinimui
Is cia minetu man labai idomus pasirode Veliavos ir Lietuva, nemaciau ju, bet labai sudomino, butinai paieskosiu zaidimu parduotuveje, o dar mieliau isbandyciau juos su kokiu vilnieciu atlikusi abipusiai naudingus mainus wink.gif
aurushka
Savaitgali vaikstinejom po vaiku parduotuves, uztikom "Veliavas"- tikrai nebrangus zaidimukas, o vaikams tai jis buvo thumbup.gif
Ziurinejau ebay Hotel'io- apie 100 Lt iseina su parsisiuntimu- butinai jamsim. cool.gif Ir kitiems rekomenduoju- nerealus, tikrai thumbup.gif
Surfinija
O mano panos labai mėgsta "Guess who?" - atspėk asmenį thumbup.gif Kai sesuo atsiuntė šį žaidimą, tai buvo konkurencija, kas žais su juo (vaikai ar tėvai blush2.gif ). Žaidimo esmė ta, kad kiekvienas išsitraukia po asmenį (paveikslėlis su veideliu žmogaus) ir uždavinėja vienas kitam klausimus: pvz., ar tavo asmuo vyras? ar tavo asmuo su akiniais ir t.t. užversdamas savo lentoje netinkančius asmenis. Tikslas - kuo greičiau išsiaiškinti, kokį asmenį išsitraukęs priešininkas. Laimi tas, kuris pirmas surenka penkias pergales smile.gif Žaidimas dviem žaidėjams. Mačiau tokio žaidimo mažesnį variantą "Zebro pievoje" - apie 35 lt kainavo ir šiandien Akropolyje Kaune kažkurioje žaislų parduotuvėje panašų variantą kaip mūsų - apie 55 Lt kainavo.
Kačia
Maniskiui tai pirmoje vietoje "Monopolis" ir "Yu-Gi-Oh!" thumbup.gif
ulrikas
musu seimyte kortom losia.smagu!!!!!!!!!!!!
SUPER HERA
thumbup.gif labai gerų patarimų,pavadinimų radau,nes iki šiol mano,,atgyventus,, žaidimus tokius paprastus žaidžia,,cirka,, ,, rusų laikų su rusiškaos kortelėm ,,monopoliį,,. ir daugybe paprastų žaidimų iš žurnalo,,penki,,.reiks būtinai pasieškoti jūsų išvardintus žaidimus ir nupirkti,gi nebemaži,7,6 ir beveik 5 m jau turbūt tinkamas laikas tokiems žaidimams?
Laisvė
QUOTE(dooovile @ 2007 02 06, 10:43)
Laisve, ta nuoroda i panasia tema tik dalinai tinka, nes ten mamos dalinasi mintim apie zaidimus vaikam nuo 4 metuku, o cia apie tuos kuriem jau virs septyniu.
*

Nu, labas mirksiukas.gif Nuo kada kortos, domino, šaškės ar šachmatai bei kai kurie kiti dabar visame pasulyje populiarūs žaidimai turi amžiaus apribojimus? Be to, daugelis mūsų turimų žaidimų yra nuo 4 (ar 5) metų iki 99. Būtent taip parašyta ant dėželių biggrin.gif O kadangi šeimose auga įvairiaus amžiaus vaikų, tai manau, jog mano nuoroda reikalo negadina ax.gif
Soul
Mes žaidžiam:
1. "Be panikos"- kortelės su įvairaus lygio ir sričių klausimais. Atsakyti kuo geičiau, nes yra taimeris. Na pvz. išvardink 7 futbolo vartininkus, poetus, prezidentus, nuodingus grybus ir t.t. O tėveliai pasirenka sunkiausią lygį ir vardina naminių kačių rūšis, baleto šokėjus, operos dainininkus ir t.t. Labai užvežantis žaidimas netgi ir be vaikų žaidžiant thumbup.gif .
2. Monopolis
3. Domino
4. Šachmatai
5. Šaškės
6. Pasaulio stebuklai
7. Laivų mūšis
8. Jenga medinių kaladėlių traukimas, kad bokštas nusugriūtų.
krissste
LABAI IDOMUS ZAIDIMAS- MEMORY-.
Deividass
Laba diena.

Parduodu nauja (neispakuota) pries pora savaiciu prekyboje pasirodziusi lietuviska stalo zaidima - MONOPOLY "Cia Ir Dabar".

Naujasis Monopoly ypatingas ne vien tuo, kad jame galima „įsigyti" žymius lietuviškus objektus. Didžiausia naujovė šiame žaidime yra ta, kad nėra popierinių pinigų!!! Kaip atsiskaitome? Paprasčiau nei galima įsivaizduoti - šiam tikslui bankininkas turi specialų Monopoly kortelių skaitytuvą, o žaidėjas - Monopoly VISA kortelę.

Šis Monopoly žaidimas yra toks, koks būtų sukurtas XXI-ame amžiuje: atsiskaitoma ne popieriniais pinigais, o magnetinėmis kortelėmis, sumos ne tūkstančiais, o milijonais, be to, žaidimo lentoje - žinomos lietuvos įmonės, kultūros objektai, švietimo įstaigos.

Kaina: 100lt
Palyginimui, kaina parduotuveje: 169lt

Nuoroda, kur galit pamatyt zaidimo nuotraukas: http://www.skelbiu.lt/3161063.html

Kontaktai:
El. paštas nepatink@gmail.com
Tel. nr.: +37060058970
blue kristal
Zaidziam Monopoli ir Juru musi thumbup.gif
Soul
Dabar pradėjom žaisti ir kauliukais ax.gif , nes greitas žaidimas... o ilgesnius trukdo žaisti mažėlis.
Paja
"Monopolis", šaškės, o mažiukei patinka "Memory".
Agnute Bitute
Sveikos mamos. Man reikalinga Jusu pagalba. As esu psichologe magistrante ir rasau siuo metu savo kursini darba, kuriame atlikineju tyrima kaip tevai itakoja vaiku mirties sampratos vystymasi. Ma labai reiketu kad mamos, turincios vaiku, o ypac tos, kuriu vaikai susidure su artimo zmogaus netektimi, uzpildytu anonimine anketa. Jei Jus galetumete man padeti ir uzpildyti mano anketa, parasykite man i AZ ir as jums atsiusiu ankteta. Buciau Jums labai labai dekinga.
Mercredi
QUOTE(Agnute Bitute @ 2007 12 08, 15:30)
Sveikos mamos. Man reikalinga Jusu pagalba. As esu psichologe magistrante ir rasau siuo metu savo kursini darba, kuriame atlikineju tyrima kaip tevai itakoja vaiku mirties sampratos vystymasi. Ma labai reiketu kad mamos, turincios vaiku, o ypac tos, kuriu vaikai susidure su artimo zmogaus netektimi, uzpildytu anonimine anketa. Jei Jus galetumete man padeti ir uzpildyti mano anketa, parasykite man i AZ ir as jums atsiusiu ankteta. Buciau Jums labai labai dekinga.
*

Čia ne vieta tavo postui mirksiukas.gif Kurk naują temą, susirask kokią nors seną, ar susirask informacijos skyrelyje, kur ir dirba vaikų psichologas. Galų gale, pasinaudok paieška 4u.gif Juk yra tema, apie vaikų susidūrimą su netektimis, laidotuvėmis. Pasieškok. ax.gif
Mano mėgstamiausi tai monopolis, Alias, dar seniau Scotlantiard'ą labai mėgau rolleyes.gif
renaciukas2
maniskei monopolis,ir popierines lels biggrin.gif
MarkasG
del stalo žaidimų vaikams, manau, kad vaikams patinka tai kas "patinka" tėvams. realiai vaikai net nežino tos visos galybės žaidimų kurie egzistuoja.

Tėvai žino monoplį, šaškės, šachmatus ir ... tuos paprastus kur reikia griauti statyti. Tikrai mažai investuoja į tokį reikalingą protingą laisvalaikį.
Paja
Nuo vasaros mūsų šeimyną dar "valdo" "Alias"-kažkaip dukra užsinorėjo, tai po to visom progom prašė visų rūšių. Liuks vakarus praleidžiam. thumbup.gif
O, vat, naujasis "Monopolis" didelio azarto nesužadino...Labiau patinka klasikinis. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(MarkasG @ 2008 10 06, 21:06)
del stalo žaidimų vaikams, manau, kad vaikams patinka tai kas "patinka" tėvams. realiai vaikai net nežino tos visos galybės žaidimų kurie egzistuoja.

Tėvai žino monoplį, šaškės, šachmatus ir ... tuos paprastus kur reikia griauti statyti. Tikrai mažai investuoja į tokį reikalingą protingą laisvalaikį.
*

Nenorėčiau sutikt-gal penkiametis dar ir nelabai žino, bet 8-10 m. vaikas, tai kuo puikiausiai, žinoma, jei jam tas įdomu. mirksiukas.gif
Nu, nu, prašom taip nenuvertint tėvelių - šiais laikais tikrai žino daugiau nei monopolis, šaškės ir t.t. mirksiukas.gif
MarkasG
QUOTE(Paja @ 2008 10 07, 18:57)
Nuo vasaros mūsų šeimyną dar "valdo" "Alias"-kažkaip dukra užsinorėjo, tai po to visom progom prašė visų rūšių. Liuks vakarus praleidžiam. thumbup.gif
O, vat, naujasis "Monopolis" didelio azarto nesužadino...Labiau patinka klasikinis. smile.gif
Papildyta:
Nenorėčiau sutikt-gal penkiametis dar ir nelabai žino, bet 8-10 m. vaikas, tai kuo puikiausiai, žinoma, jei jam tas įdomu. mirksiukas.gif
Nu, nu, prašom taip nenuvertint tėvelių - šiais laikais tikrai žino daugiau nei monopolis, šaškės ir t.t. mirksiukas.gif
*

reiketų pasakyti vienetai tėveliai žino... pvz galiu pasakyti dar studentų laikais patobulinome JENGA zaidima kuris manau vaikams irgi gali buti idomu tai pasiimi paprasta kauliuka sunumeruoji jenga kalades sonus/galus ir tada oi kaip idomiai traukiasi ismeti koki 6 o ta kaladele taip prispausta ir trauki trauki... o siaip mano dukreles dabar ant loginiu persimete ir man buna ka paspresti ir vaikams buna pazintinis dziaugsmas...
Kationok
O mes labai megstame zaisti:
BLOKUS CLASSIC (lavina strategini mastyma, bet labai lengvas zaidimas ir greitai zaidziamas)
CARCASSONE (sakyciau, kad daugiau berniukams skirtas, bet pas mus ir dukra zaidzia. Zaidimo metu statomi mestai ir keliai.)
TRIMINO (panasius i domino, bet trikampines figuros. Labai lavina atiduma)

MarkasG
QUOTE(Kationok @ 2008 10 09, 15:37)
O mes labai megstame zaisti:
BLOKUS CLASSIC (lavina strategini mastyma, bet labai lengvas zaidimas ir greitai zaidziamas)
CARCASSONE (sakyciau, kad daugiau berniukams skirtas, bet pas mus ir dukra zaidzia.  Zaidimo metu statomi mestai ir keliai.)
TRIMINO (panasius i domino, bet trikampines figuros. Labai lavina atiduma)
*

pries pusmeti teko zaisti TRIOMINO aga tikrai geras geras zaidimas o kokiomis taisyklemis zaidziate? na deliojate kokia seka?

Kationok
QUOTE(MarkasG @ 2008 10 10, 20:12)
pries pusmeti teko zaisti TRIOMINO aga tikrai geras geras zaidimas o kokiomis taisyklemis zaidziate? na deliojate kokia seka?
*

Mes zaidziame dedant prie bentkurio tinkancio figureles krasto atitinkanti kita figurele. Figureles issiskledzia i skirtingas puses. Kaip domino, tik tu krastu prie kuriu gali deti figureles gali buti labai daug. Net nezinojau, kad yra keleta zaidimo taisykliu variantu, o kaip galima zaisti kitaip?
dilidin
Mes dažnai žaidžiam Labirintą, tą kuriame nuolat juda "sienos".
Visai smagu.

Dar kartais - Magišką kalvą ar panašiai. Ten toks juokingai sudėtingas - kaimeliai, akmenėliai, kortos, lygiai, žaidimo pasukimai....
Šiaip kartais iki galo neaišku ar mes pagal taisykles žaidžiame, nes tiek daug visokių taisyklių
sapis
Labai megsta Monopoli , dar katais loto , va ir dabr monopoli losia
gaga*
ziadzia monopoli, alias
Bituliukas
Daugiausia "Alias". Gal zinote kur Vilniuje galima gauti Šaškių būna ten visokių ir šaškių ir šachmatų viename, o mum reikia tik šaškių gal žinote kur rasti? verysad.gif
motomanas07
Sveiki, ismintingieji kolegos 4u.gif
As - jaunas forumo narys - penkiolikmetis smile.gif
Norejau paklausti patyrusiu zaideju - mokausi, gyvenu bendrabutyje ir noreciau su draugais vakarais palosti stalo zaidimu... Gal Kaledu Senis atnes koki biggrin.gif
Tai va... Renkuosi mazdaug is situ : Uno, Risk, Rummy, Scotland Yard smile.gif
Prasyciau issakyt savo nuomone, o gal ieskot alternatyvu smile.gif Beje, Monopoli ir Alias jau turiu ;] Zaisim triese arba keturiese smile.gif Reikia idomaus zaidimo biggrin.gif
Aciu uz busimus pasisakymus blush2.gif
Arita:)
QUOTE(motomanas07 @ 2008 12 21, 23:27)
Tai va... Renkuosi mazdaug is situ : Uno, Risk, Rummy, Scotland Yard  smile.gif
Prasyciau issakyt savo nuomone, o gal ieskot alternatyvu  smile.gif Beje, Monopoli ir Alias jau turiu ;]  Zaisim triese arba keturiese smile.gif Reikia idomaus zaidimo biggrin.gif
Aciu uz busimus pasisakymus  blush2.gif
*

Manau, kad geriausia pasiklausinėti parduotuvėse. Ten labai faini pardavėjai dirba, parodys ir papasakos. Gal net visai kitą žaidimą sugalvosi įsigyti. Gal pvz. Saboteur.
Man UNO labiau kelioninis (mažai vietos užima, galima bet kur vežtis) greitas žaidimas ir nebrangus palyginus su kitais paminėtais žaidimais. Turim ir Rummy, visai nieko. Iš šių dviejų rinkčiausi UNO. smile.gif
Sindy
QUOTE(Deividass @ 2007 12 06, 20:58)
Laba diena.

Parduodu nauja (neispakuota) pries pora savaiciu prekyboje pasirodziusi lietuviska stalo zaidima - MONOPOLY "Cia Ir Dabar".

Naujasis Monopoly ypatingas ne vien tuo, kad jame galima „įsigyti" žymius lietuviškus objektus. Didžiausia naujovė šiame žaidime yra ta, kad nėra popierinių pinigų!!! Kaip atsiskaitome? Paprasčiau nei galima įsivaizduoti - šiam tikslui bankininkas turi specialų Monopoly kortelių skaitytuvą, o žaidėjas - Monopoly VISA kortelę.

Šis Monopoly žaidimas yra toks, koks būtų sukurtas XXI-ame amžiuje: atsiskaitoma ne popieriniais pinigais, o magnetinėmis kortelėmis, sumos ne tūkstančiais, o milijonais, be to, žaidimo lentoje - žinomos lietuvos įmonės, kultūros objektai, švietimo įstaigos.

Mano supratimu baisiausia ka dabar galima vaikams pasiulyti, tai toki zaidima. Juk zaisdamas ne pinigais o kreditinem vaikas pratinamas naudotis kreditine kortelemis, o juk jos tam ir sukurtos, kad zmogus greiciau isleistu savo pinigus, nes mokedamas nejaucia kiek turi ir kiek dar liko.
pinigai milijonais, velgi pratins nebekreipt demesio i mazas sumas, - "hmm.. 100 litu.. argi tai pinigai????"
Nepersu savo nuomones visiems, tiesiog as taip suprantu, todel prasau neuzmetyt akmenimis, jeigu jums atrodo kitaip blush2.gif
Audrone169
verysad.gif manopoli tik ,taip tai visa diena prie kompo prasedi
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.