Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ziaurus skausmas zindant!
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
marijadroze
Turiu didele beda! Kiekviena syki vaikeliui pradejus zisti, ziauriai skauda speneli (nors spenelis normalus, nesutrukinejes ir siaip atrodytu neskausmingas). Apzioja tikrai teisingai, bet kai tik pradeda traukti, atrodo, pagimdysiu dar karta... doh.gif vaikeliui jau 3 savaites ir niekaip nesusitvarko...nors pieno kiekis jau normalizavosi ir pacios kurtys susitvarke. Gal kas turite patarimu???
Papildyta:
O kitos kruties spenelis niekaip nesugyja, nors bepantenu tepu ir tepu...niekaip neuzsitraukia zaizdele...o maitinu is tos su antspeniu, negaliu isivaizduot, kas butu, jei be jo maitinciau blink.gif
Košė-Malošė
marijadroze,4u.gif
Bandyk preiš maitinimą švelniai pamasažuoti krūtį, pastimuliuoti rudą laukelį ir spenelį, nutraukti vos vos pienuko- kelis lašelius. Taip suaktyvinsi tekėjimą, ir gal ne taip, ar mažiau jausi diskomforto paėmimo ir žindimo pradžios metu.
Kita prielaida- ~3mėn. pabaigoje skausmas paranyks.
Dėl pažeisto spenelio- ne mirkymas tepale gydo.
Po maitinimo (ir dažniau) sutepi pažeistą spenelį išspaustais pieno lašiukais, jie apdžiūna- ir kuo daugiau plika krūtine- pastovios oro vonios. Dar retkarčiais gali naudot Purelan 100 (medelos) http://parduotuve.tindirindi.lt/speneliu-kremas-purelan.html
lindi
Man gelbėdavo multimam kopresiukai, kuriuos dėdavau visada. Vėliau ir multimam geliu tepiau. man irgi kai sugijo dar skaudėjo, bet po 1,5 mėnesio speneliai užsigrūdino ir visai nebeskaudėjo. Kantrybės žindant mirksiukas.gif
daukantiene123
QUOTE(marijadroze @ 2011 03 23, 14:36)
Turiu didele beda! Kiekviena syki vaikeliui pradejus zisti, ziauriai skauda speneli (nors spenelis normalus, nesutrukinejes ir siaip atrodytu neskausmingas). Apzioja tikrai teisingai, bet kai tik pradeda traukti, atrodo, pagimdysiu dar karta... doh.gif vaikeliui jau 3 savaites ir niekaip nesusitvarko...nors pieno kiekis jau normalizavosi ir pacios kurtys susitvarke. Gal kas turite patarimu???
Papildyta:
O kitos kruties spenelis niekaip nesugyja, nors bepantenu tepu ir tepu...niekaip neuzsitraukia zaizdele...o maitinu is tos su antspeniu, negaliu isivaizduot, kas butu, jei be jo maitinciau  blink.gif
*

Man buvo tas pats pradžioj, nors ir dabar viena spenelį labai įkyriai skauda, kai maitinu.Visokius kompresus ir kremus išmėginau be rezultatų.Jei ne STREPTOCIDO tepaliukas, tikrai dabar jau nemaitinčiau.Pamėginkite, greitai užgydo žaizdeles ir skausmą nuima.
marijadroze
tuos kompresiukus bandziau, atrode, kad padeda, bet paskui, man rodos, perdidele pastovi dregme buvo speneliui ir zaizda vis neuzgydavo ir atsinaujindavo...
tepalus VISOKIAUSIUS isbandziau (bepantena, vakar nusipirkau garmastana, kalio permanganatu karta pabandziau, saltalankiu aliejum, kompresiukais) ir jau kai atrodo, kad apsitvarko, pasirodo, ne velnio... sianakt prisirijo maziukas kraujo ir juo atpyle, ziauriai issigandau! bet tepu toliau, maitinu is abieju toliau ir kaip suprantu, tai reiks laukt dar apie 2 menesius, kol viskas susitvarkys... doh.gif jau taip sunku kiekviena maitinima verkti krokodilo asarom... cray.gif
Sonie
Man irgi tas pats buvo doh.gif tai as pries maitinima po karstu dusu pastovedavau...tada pienelis pats begt pradedavo, spienelis suminkstedavo, nebe taip jautru viskas pasidarydavo.. ir taip vargom iki 3 menesiu 4u.gif
pamatysi - sunkiausia pradzia, tik nenuleisk ranko, o po to viskas kaip sviestu patepta bus 4u.gif
TomaKa
Kantrybes, mamyte!!!
as kai prisimenu savo pradzia... tai irgi sakiau geriau as dar karta pagimdyciau nei sitaip maitinti doh.gif rekiau ir verkiau krokodilo asaromis du menesius.... doh.gif
na bet istveriau ir dabar beveik pusantru metu bet dar maitinu biggrin.gif
manau kad plokstesnis spenelis yra ir vaikelis turi i suformuoti pagal save del to taip ir skauda. Be to sviesiaodziu oda daug jautresne.
Na as tai garindavau krutis virs puodo kad lengviau teketu, bet siaip tam tekejimui tai man labiausiai padejo karsta pirtis - nuejau i ja ir po jos prasidejo musu maitinimai daug greitesni.
Manau siuo atveju pades tik begaline kantrybe mirksiukas.gif
O ta zaizda stenkis kuo daugiau atvira laikyt ir tepk saltalankio aliejum.
Sekmes, nenuleisk ranku mirksiukas.gif
lusis
Sveikos mamytes, jungiuos ir as i jusu gretas. Jau trecia savaitele eina o man vienoje krutineje baisiausia duobe isgrauzta ir niekaip negyja. Kitas spenelis irgi ant ribos. Tai kol pamaitinu vaikiuka visa kuna saltas prakaitas ispila ir drebulys krecia verysad.gif Man atrodo kad mano mazyle neteiseingai paima kruti, nes virsutine lupyte apma visa laukeli o apatine jau visai netoli spenelio gaunas. Ale kad nieko kitaip neina padaryt, ji daugiau neisizioja, o jei ir pavyksta su vyro pagalba geriau ikisti ta kruti ji vitiek tuojau pasitaiso kaip jai geriau. Jau nebezinau ka daryti. doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.