Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Antrosios žmonos turto apsauga
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Konsultacijos šeimos ir darbo teisės klausimais
storaboba
Sveiki,

Mano vyrui mūsų santuoka yra antroji, iš pirmosios jis turi nepilnamečių vaikų, kuriems šiuo metu mokami alimentai. Siekdami apsaugoti savo turėtą turtą, pasirašėme vedybinę sutartį, pagal kurią iki santuokos turėtas turtas priklauso kiekvienam iš mūsų atskirai, bei po santuokos kiekvieno asmeniskai įgytas turtas taip pat priklauso kiekvienam atskirai, tačiau santuokos metu įsigijome ir bendrą nekilnojamą turtą, kuriam buvo paimta paskola. Pasirašant hipotekos lakštą, notarė informavo, kad vyro mirties atveju jo vaikams iš pirmosios santuokos priklausytų ir mūsų buto tam tikra dalis, jei jie dar tuo metu būtų nepilnamečiai. Klausimai būtų tokie:
1. Ar pirmosios santuokos vaikai turi teisę vyro mirties atveju į mūsų butą. Jei taip, kokia turto dalis jiems priklauso, jei jie yra nepilnamečiai, o vyras testamentu viską paliko man. Butas dar nėra išmokėtas bankui.
2. Jei jiems priklauso to buto dalis, kaip aš turėčiau jiems tą dalį sumokėti - ar pagal rinkos kainą, ar pagal kadastro duomenis ir panašiai.
3. Ar vyro vaikai iš pirmosios santuokos turi teisę į vyro turimus indėlius banke, mašiną, garažą, jei vėlgi - testamentu viskas palikta man.
4. Ar gali vyro vaikai pretenduoti į mano iki santuokos turėtą turtą, motyvuodami, kad dalis vyro pajamų galėjo būti skirta šio turto išlaikymui.
Ačiū
Viktorija Civilyte - Gyliene
Nematydama testamento, ikeitimo sutarties, vedybu sutarties negaliu atsakyt. I visus klausimus galiu atsakyt taip ir ne, kol nematau dokumentu
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.