Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Šalutinis skiepų poveikis
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Skiepai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
Raganaa999
QUOTE(Rustė @ 2009 03 27, 18:13)
be to, epilepsijos skyrelyje turim ne vieną vaiką, kuriam šita liga išlindo būtent kaip komplikacija po skiepo...
*

drinks_cheers.gif MB serga epilepsija, neigimta, o igyta. Nuo ko neaisku, kas dabar pasakys... Tai va uztai dar labiau pradejau bijot as tu skiepu... juk niekas nezino, gal MB irgi po kokiu skiepu viskas prasidejo? Galbut ir vaikui tai gali pasikartoti...
barclayte
QUOTE(Ice @ 2009 03 27, 19:26)
Matai, aš pati gydytoja ir skiepijau savo vaiką...Ir nė nekilo mintis neskiepyti. Bet pradėjau va domėtis, gal tikrai yra kažkokių naujovių, kažkokių pagrįstų argumentų...o ne tik, kad visus vaiko negalavimus skiepams suversti...
*

Jūs visi gydytojai grojat tą pačią melodiją apie skiepus,skiepyti "BŪTINA"! mad.gif mad.gif mad.gif negaliu kaip pikta.Mano pediatrė irgi sakė kad skiepijo savo vaikus.O kas man įrodys?Negi prašyti kad atneštų vaikų skiepų knygutes?Juokingai atrodo.
Ką jūs pasakysite į tai kad daug vaikiukų iki metų ar pusantrų labai gerai vystosi ir tobulėja,o po to nustoja šnekėti,reaguoti ką sakai,isterijos,hyperaktyvumas ir t.t.Jūsų manymu tai tik nežymus šalutinis poveikis?Ar būtinai turi būti kokia galvos trauma?Gimdymo trauma?Bent jau mes nieko panašaus neturėjome.
Bėda ta ,kad Lietuvoje NEĮMANOMA ĮRODYTI kad vaikai nukentėjo būtent nuo skiepų.Televizija net nesileidžia į kalbas kad parodyti tokia laidą,apie skiepų žalą ar naudą.
FARMACIJA KLESTI!!!
Man atrodo pasilaikykit savo nuomonę sau,arba rašykite į tokias temas kaip SKIEPAI UŽ IR PRIEŠ,ar kažką panašaus.
Čia tema,kur mamos šnekasi apie nukentėjusius nuo skiepų savo vaikučius.Dažniausiai mamos nuojauta nemeluoja,jei mano kad tai šalutinis poveikis nuo skiepų.
Mamytėms stiprybės 4u.gif Jei nujaučiate ką nors negero,būtinai reikalaukite išsitirti,nelaukite.Mes delsėme,nes gydytoja vis numodavo ranka kad išaugs,kad nieko čia baisaus ir t.t.
AlfaBeta
Įdomu, kokią įtaką, apsisprendžiant skiepyti, ar neskiepyti savo kūdikį, turi ne mediko profesija, o specializacija?

Manau, ar turi mediko diplomą, ar jo neturi, būtina domėtis pačiam, kas vartojama tavo vaiko gydymui ar ligų profilaktikai. Kaip suprantu, Lietuvoje užtikrinta pacientų teisė gauti teisingą ir išsamią informaciją apie gydymą, jo būdus ir galimas komplikacijas, o ne tik apie ligas.

Galų gale ir medicinos, kaip ir kitose mokslų srityse, teorijos, hipotezės, tikriausiai, koreguojamos, papildomos, keičia vieną kitą, paneigia viena kitą ir vis naujovių atsiranda.

Kai kalbama apie žmogaus sveikatą, negali būti informacijos tabu, negali būti vienpusiškų ,,dogmų". Vadovėlis gal ir yra moksliškai pagrįstos teorinės informacijos šaltinis, bet ir tą informaciją reikėtų vertinti kritiškai, žiūrint iš praktikos ir patirties pozicijų. Juk ir teotijos ne amžinos.

Informacija, liečianti žmonių sveikatą, gydymo paslaugas, medicinines procedūras turi būti profesionalų paaiškinama žmonėms suprantama kalba, o ne slepiama po gydytojų kompetencijos ir diplomų užsklanda ir jiems vieniems težinoma.

Ko gero nereti nutylėjimai apie galimas komplikacijas po skiepų turi gilesnes priežastis.

Be to, kaip ir visose žmonių veiklos srityse, yra tas žmogiškasis faktorius medicinoje...klaidos...nevisažinystė...baikštumas...atsakingumas, sąžiningumas ar jo nebuvimas...
dange
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 03 28, 20:33)
Įdomu, kokią įtaką, apsisprendžiant skiepyti, ar neskiepyti savo kūdikį, turi ne mediko profesija, o specializacija?

Manau, ar turi mediko diplomą, ar jo neturi, būtina domėtis pačiam, kas vartojama tavo vaiko gydymui ar ligų profilaktikai. Kaip suprantu, Lietuvoje užtikrinta pacientų teisė gauti teisingą ir išsamią informaciją apie gydymą, jo būdus ir galimas komplikacijas, o ne tik apie ligas.

Galų gale ir medicinos, kaip ir kitose mokslų srityse, teorijos, hipotezės, tikriausiai, koreguojamos, papildomos, keičia vieną kitą, paneigia viena kitą ir vis naujovių atsiranda.

Kai kalbama apie žmogaus sveikatą, negali būti informacijos tabu, negali būti vienpusiškų ,,dogmų". Vadovėlis gal ir yra moksliškai pagrįstos teorinės informacijos šaltinis, bet ir tą informaciją reikėtų vertinti kritiškai, žiūrint iš praktikos ir patirties pozicijų. Juk ir teotijos ne amžinos.

Informacija, liečianti žmonių sveikatą, gydymo paslaugas, medicinines procedūras turi būti profesionalų paaiškinama žmonėms suprantama kalba, o ne slepiama po gydytojų kompetencijos ir diplomų užsklanda ir jiems vieniems težinoma.

Ko gero nereti nutylėjimai apie galimas komplikacijas po skiepų turi gilesnes priežastis.

Be to, kaip ir visose žmonių veiklos srityse, yra tas žmogiškasis faktorius medicinoje...klaidos...nevisažinystė...baikštumas...atsakingumas, sąžiningumas ar jo nebuvimas...
*

Negaliu nesutikti. Pasirodo bendrų nuomonių ir sąlyčio taškų gali surasti ir idėjiniai priešininkai mirksiukas.gif
Pridursiu nebent tai, kad gydytojo ir paciento bendravimas ir bendradarbiavimas gali būti užtikrinamas abiejų pusių pastangomis.
AlfaBeta
QUOTE(dange @ 2009 03 28, 23:01)
Pridursiu nebent tai, kad gydytojo ir paciento bendravimas ir bendradarbiavimas gali būti užtikrinamas abiejų pusių pastangomis.
*

Tarp eilučių ir mano poste galima perskaityti tą mintį. Tiesa, bendradarbiauti su medikais skiepijant naujagimius tėveliams jau tenka nuo pirmųjų kūdikio gyvenimo valandų. Pavyzdžiui, jau reikia žinoti, ar kūdikis nealergiškas Hepatito B vakcinos komponentams. Bet iš kur gali medikai ar tėvai žinoti, ar jų kūdikis ne alergiškas? Juk jis ką tik gimė g.gif

Keista, kad Jūs mane laikote idėjine priešininke g.gif Mūsų nuomonės dėl kūdikių vakcinavimo, tėvų informavimo prieš atliekant vakcinos injekciją, vakcinų kiekio kūdikystėje nesutampa, tačiau ar tai gali reikšti, kad nesutampa mūsų noras užtikrinti geriausią kūdikių sveikatos apsaugą?

Graži idėja, tokia, kaip, pavyzdžiui, meilė artimui savo smile.gif , paminama kaip ideologijos pagrindas, kai ideologija pradeda tarnauti įgyvendinant kieno nors politinius ar pasipelnijimo tikslus. Tuo tarpu meilė artimui lieka asmeninių atskirų individų intencijų reikalu.

Panašias tendencijas įžvelgiu imunizacijos procese. Idėja graži, bet ji jau tarnauja verslui.

Būtina įvertinti ne tik vakcinacijos idėjos ,,grožį", bet ir jautriai bei atsakingai atsižvelgti į individualiai pasireiškiantį vakcinų poveikį.

Beje, ar negalėtumėte atsakyti į mano klausimą, kurį pateikiau gydytoja prisistačiusiai forumietei dėl suglebimo reakcijos po skiepo?
dange
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 03 28, 21:59)
1.Tarp eilučių ir mano poste galima perskaityti tą mintį. Tiesa, bendradarbiauti su medikais skiepijant naujagimius tėveliams jau tenka nuo pirmųjų kūdikio gyvenimo valandų. Pavyzdžiui, jau reikia žinoti, ar kūdikis nealergiškas Hepatito B vakcinos komponentams. Bet iš kur gali  medikai ar tėvai žinoti, ar jų kūdikis ne alergiškas? Juk jis ką tik gimė g.gif

2.Keista, kad Jūs mane laikote idėjine priešininke g.gif  Mūsų nuomonės dėl kūdikių vakcinavimo, tėvų informavimo prieš atliekant vakcinos injekciją, vakcinų kiekio kūdikystėje nesutampa, tačiau ar tai gali reikšti, kad nesutampa mūsų noras užtikrinti geriausią kūdikių sveikatos apsaugą?

3.Graži idėja, tokia, kaip, pavyzdžiui, meilė artimui savo smile.gif , paminama kaip ideologijos pagrindas, kai ideologija pradeda tarnauti įgyvendinant kieno nors politinius ar pasipelnijimo tikslus. Tuo tarpu meilė artimui lieka asmeninių atskirų individų intencijų reikalu.

4.Panašias tendencijas įžvelgiu imunizacijos procese. Idėja graži, bet ji jau tarnauja verslui.

5.Būtina įvertinti ne tik vakcinacijos idėjos ,,grožį", bet ir jautriai bei atsakingai atsižvelgti į individualiai pasireiškiantį vakcinų poveikį.

6.Beje, ar negalėtumėte atsakyti į mano klausimą, kurį pateikiau gydytoja prisistačiusiai forumietei dėl suglebimo reakcijos po skiepo?
*

1.Dėl alergijos. Numatyti individo(naujagimio, kūdikio, suaugusiojo) polinkį alerginei reakcijai į konkrečią medžiagą praktiškai nerealu dėl vienos priežasties. Alerginė reakcija niekada nepasireiškia po pirmojo susidūrimo su alergenu, retai ir po antrojo.Pati alerginės reakcijos esmė predisponuoja tai, kad organizmas turi kelis kartus susitikti su alergenu, įsijautrinti ir tik tada sureaguoti alergine reakcija.Taigi ir galimas jautrumas vakcinoje esančioms medžiagoms nepasikeis, nepaisant to ar bus vakcinuojama naujagimystėje ar kūdikystėje ar dar vėliau.
2.Nepatikėsit, bet kalbėdama apie idėjinius priešininkus, bandžiau pasakyti komplimentą biggrin.gif , už pastangas ir sugebėjimą kautis dėl savo nuostatų ir pozicijų konkrečiais klausimais, nepereinant į asmeniškumus ir nepasiduodant pagundai pasukti lengvesniu keliu, kai puolamas oponentas, o ne ieškoma kontrargumetų jo mintims mirksiukas.gif
3-4.Naivu butų neigti, kad medicina ar konkrečiai imunoprofilaktika yra visiškai laisva nuo verslo interesų. Tačiau... Berods tą temą esu aptarusi su bimkutele g.gif Jei manote, kad jūsų pediatras/gydytojas yra pasiruošęs pribaigti jūsų vaiką dėl tušinuko, pietų restorane ar kelionės į užsienio konferencijoje- keiskite gydytoją, jei manote, kad tokie visi, keiskite.... net nežinau ką. Gal psichoanalitiką g.gif
5.Paprasčiausia būtų tiesiog sutikti, kad sprendimai dėl gydymo ar vakcinavimo turi būti individualūs.Tačiau individualumas ir greta jo einantis subjektyvumas turi savo kainą.Kokią dalį mano,kaip profesionalo, sprendimuose gali turėti asmeniniai įsitikinimai, intuicija, buvusi patirtis g.gif Neteisia tik nugalėtojų mirksiukas.gif Mokymasis išlaikyti balansą tarp oficialiai patvirtintų reikalvimų, rekomendacijų, kriterijų ir savojo "šeštojo pojūčio" vyksta viso aktyvaus profesinio gyvenimo periodu.Nes aklas vadovavimas instrukcijomis, kaip ir aklas pasitikėjimas savo subjektyvių sprendimų teisingumu gali būti vienodai pražūtingas.
6.Jei neklystu, klausimas buvo apie tai, kiek laiko trunka viena iš šalutinių povakcininių reakcijų- suglebimas g.gif Asmeninės/profesinės patirties šiuo atveju neturiu, galiu nebent pasižiūrėti, ką teigia šiuo klausimu medicininė literatūra.
AlfaBeta
QUOTE(dange @ 2009 03 29, 10:55)

1.Nepatikėsit, bet kalbėdama apie idėjinius priešininkus, bandžiau pasakyti komplimentą  biggrin.gif , už pastangas ir sugebėjimą kautis dėl savo nuostatų ir pozicijų konkrečiais klausimais, nepereinant į asmeniškumus ir nepasiduodant pagundai pasukti lengvesniu keliu, kai puolamas oponentas, o ne ieškoma kontrargumetų jo mintims  mirksiukas.gif

2.Naivu butų neigti, kad medicina ar konkrečiai imunoprofilaktika yra visiškai laisva nuo verslo interesų. Tačiau... Berods tą temą esu aptarusi su bimkutele  g.gif Jei manote, kad jūsų pediatras/gydytojas yra pasiruošęs pribaigti jūsų vaiką dėl tušinuko, pietų restorane ar kelionės į užsienio konferencijoje- keiskite gydytoją, jei manote, kad tokie visi, keiskite.... net nežinau ką. Gal psichoanalitiką  g.gif
3.Jei neklystu, klausimas buvo apie tai, kiek laiko trunka viena iš šalutinių povakcininių reakcijų- suglebimas  g.gif Asmeninės/profesinės patirties šiuo atveju neturiu, galiu nebent pasižiūrėti, ką teigia šiuo klausimu medicininė literatūra.
*

1. Ačiū už komplimentą.
Visada malonu išgirsti Jūsų profesionalią nuomonę visais rūpimais klausimais. Manykime, kad apsikeitėme panašiais komplimentais 4u.gif Tiesa, emocijų negalėjau išvengti, nes kaltinu pati save, jog laukdamasi ir susilaukusi pirmojo kūdikio, jį skiepydama, nepasidomėjau apie skiepus, tad pasireiškus tam tikriems šalutiniams poveikiams, maniau, kad ,,taip ir turi būti".

2. Nepamenu nei vieno atvejo, kad būčiau kada nors rašiusi, jog pediatrai sąmoningai pasiruošę pribaigti vaiką blink.gif Pas psichoanalitiką niekada nesilankiau, nes turiu sveiką nuovoką mirksiukas.gif .
Aš pakeičiau pediatrę, bet tik todėl, kad pakeičiau ir gyvenamąją vietą. Tiesa, dabartinė mano vaiko pediatrė man labiau patinka negu buvusioji. Ji pasisako tik už skiepus, mūsų nuomonės šiuo klausimu ne visais punktais sutampa. Bet ji labai sąžininga ir maloni, mano nuomone, kompetentinga gydytoja 4u.gif

3. Klausimas toks: kiek teoriškai tokia suglebimo, mieguistumo reakcija trunka po skiepo ir kokios galimos pasekmės? Lauksiu Jūsų atsakymo.
dange
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 03 29, 10:42)

2. Nepamenu nei vieno atvejo, kad būčiau kada nors rašiusi, jog pediatrai sąmoningai pasiruošę pribaigti vaiką blink.gif Pas psichoanalitiką niekada nesilankiau, nes turiu sveiką nuovoką mirksiukas.gif .
Aš pakeičiau pediatrę, bet tik todėl, kad pakeičiau ir gyvenamąją vietą. Tiesa, dabartinė mano vaiko pediatrė man labiau patinka negu buvusioji. Ji pasisako tik už skiepus, mūsų nuomonės šiuo klausimu ne visais punktais sutampa. Bet ji labai sąžininga ir maloni, mano nuomone, kompetentinga gydytoja 4u.gif
*

Turėjau galvoje ne jus 4u.gif Čia atgimė mano prisiminimai apie diskusijas su kita forumo dalyve bigsmile.gif
Radau vieną gana neblogos apimties studiją apie HHE po KDS. Peržvelgsiu pati ir permesiu nuorodą( į temą ar AZ g.gif )
dange
Čia tirti kognityviniai sutrikimai vaikams, kriems buvo užfiksuotas HHE po KDS vakcinos, lyginant su kontroline grupe. Kadangi radau tik abstract'ą, negalima pamatyti tikslaus studijos dizaino ir detalizuotų tarpinių statistinių duomenų.
Švedų studija
Papildyta:
Čia pilnas abstract'as pagal studiją iš VAERS duomenų bazės. Jei bus reikalinga pilna studija, galėsiu permesti- ten apie 11 psl. pdf formate. 4u.gif , yra ką panagrinėti.
Hypotonic-Hyporesponsive Episodes Reported to the Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS), 1996-1998
From the Division of Epidemiology, Office of Biostatistics and Epidemiology, Center for Biologics Evaluation and Research, Food and Drug Administration, Rockville, Maryland.

Background.  A hypotonic-hyporesponsive episode (HHE) is the sudden onset of hypotonia, hyporesponsiveness, and pallor or cyanosis that occurs within 48 hours after childhood immunizations. This syndrome has been primarily associated with pertussis-containing vaccines administered to children <2 years of age, and has been estimated to occur once every 1750 diphtheria-tetanus-pertussis (DTwP) vaccinations. Previous studies of HHE were limited by small numbers of cases and, sometimes, by limited details of the event.

Objectives.  To characterize a large number of HHE cases reported to the Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS), to assist clinicians in identifying HHE, and to assist researchers in investigating the risk factors, cause, and pathogenesis of this syndrome.

Methods.  More than 40 000 VAERS reports received between 1996 and 1998 were screened for HHE by a computer algorithm and reviewed, and a telephone follow-up questionnaire was administered to the witness of HHE.

Results.  There were 215 HHE cases, all nonfatal. The median age of onset of HHE was 4.0 months (range: 1.1-107 months). Over half of the reports (53%) concerned females. The median birth weight was 3.36 kg (range: 1.27-4.96 kg); 4.7% had a birth weight <2500 g. The median interval between vaccination and HHE was 210 minutes (range: 1 minute-2 days). Among children with HHE who were <24 months of age, the episode occurred within 5 minutes in only 8.5%, compared with 66.7% of children with HHE >24 months of age. There were no relevant findings regarding family medical history or the mothers' gestational history. Nearly all of the children (98.6%) returned to their prevaccination state according to the telephone questionnaire; median time to return was 6 hours (range: 1 minute- 4 months). The 3 children reported as not returning to their prevaccination state all had VAERS reports submitted after they developed conditions (autism, complex partial epilepsy, and developmental delays with infantile spasms) that are not known to be causally associated with immunization.The vast majority of children (93%) with HHE received a pertussis-containing vaccine, either diphtheria-tetanus-acellular pertussis (DTaP, 28%), DTwP (11%), or diphtheria-tetanus-pertussis-Haemophilus influenzae type b (DTwP-HIB, 61%). During the HHE episode, 90.1% of the children had pallor and 49% had cyanosis. Because of the HHE event, 6.8% of children had had all vaccines withheld as of the date of the interview. Of the remainder, 66.5% of children have had 1 or more subsequent vaccinations or vaccine components withheld, and 26.7% have not had any subsequent vaccinations withheld. Only 1 child was reported to have had a repeat episode of HHE, occurring after hepatitis B vaccination. From 1996 to 1998, the number of HHE reports decreased from 99 to 38, when the predominant pertussis vaccine administered to infants changed from whole-cell to acellular.

Conclusion.  This study represents the largest published case series of children with HHE and supports the generally benign, self-limited, nonrecurrent nature of this syndrome. Although HHE has been less frequently reported to VAERS after increased use of DTaP, HHE does occur after the administration of DTaP and other nonpertussis-containing vaccines. Although most parents and pediatricians withheld the pertussis component of subsequent vaccinations, many did not, with no reported adverse events occurring in the children after the subsequent immunizations. Restricting the definition of HHE to a more narrow age range (eg, <2 years of age) is also proposed because most of the older children probably experienced vasovagal syncope rather than HHE within 5 minutes of immunization. 
dange
Ieškom toliau ir "giliau" ar nagrinėjam tai, ką turim ?
AlfaBeta
QUOTE(dange @ 2009 03 29, 14:33)
Ieškom toliau ir "giliau" ar nagrinėjam tai, ką turim ?
*

Panagrinėkim iš pradžių tai, ką turim.
Vėliau mielai paieškosiu ir giliau. Moku po šiek tiek kelias užsienio kalbas, bet idealiai - tik vieną. Anglų nėra mano idealiai išmokta kalba. Juo labiau, čia medicina. Tad patyręs ir profesionalus ,,vedlys" medicinoje man labai svarbus pagalbininkas 4u.gif

Taigi, kiaip supratau iš šitos ištraukos, tokios reakcijos labiau būdingos tais atvejais, kai kūdikis skiepytas DTP, o ne DTaP?

Dar kartą įsitikinau, kad esu kalta, jog nepasidomėjau, kokios reakcijos gali būti savo laiku, dėl to nepasirūpinau, kad mano vaikas būtų apsaugotas nuo pasikartojančių šalutinių reakcijų. Ne visiems taip nutinka, bet mums taip susiklostė dėl tam tikrų aplinkybių. Matyt, mažas svoris gimimo metu čia suvaidino nemenką vaidmenį. verysad.gif

Mano kūdikis buvo skiepytas DTP, kadangi mums buvo paaiškinta, jog reakcijos nuo DTaP tokios pačios, kaip nuo DTP. Nors prieš tai jau ketinau prašyti, kad darytų DtaP injekciją. Tuo metu ir DTP, ir DTaP sudėty dar ko gero buvo tiomersalis.

Gimimo svoris buvo mažas, nes gimė mėnesiu anksčiau. Kas mėnesį priaugdavo po 1,5 kg. Gimus, rankytės buvo ištiestos, o pirštukai išskėsti.

Prieš skiepijimą buvo patikrinta neurologo. Pastebėta, kad yra požymių, jog nervų sistema nebrandi, bet refleksai buvo normalūs.

Mano pažįstama pagimdė panašiu laiku, kelių dienų skirtumu, tad skiepydavome vienu metu. Kūdikiai į skiepus reaguodavo panašiai, tik jos kūdikis gal kiek mažiau mieguistas būdavo.

Po skiepo, praėjus porai valandų, kūdikis suglebo, buvo labai mieguistas. Bet aš tai palaikiau normalia reakcija, ,,persirgimu". Truko viskas tik tą dieną. Po to grįžo į priešvakcinacinę buklę. Tačiau po kiekvieno kito DTP skiepo kūdikis labai ilgai miegodavo.
dange
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 03 29, 13:03)
Panagrinėkim iš pradžių tai, ką turim.
Vėliau mielai paieškosiu ir giliau. Moku po šiek tiek kelias užsienio kalbas, bet idealiai - tik vieną. Anglų nėra mano idealiai išmokta kalba. Juo labiau, čia medicina. Tad patyręs ir profesionalus ,,vedlys" medicinoje man labai svarbus pagalbininkas 4u.gif

Taigi, kiaip supratau iš šitos ištraukos, tokios reakcijos labiau būdingos tais atvejais, kai kūdikis skiepytas DTP, o ne DTaP?

Dar kartą įsitikinau, kad esu kalta, jog nepasidomėjau, kokios reakcijos gali būti savo laiku, dėl to nepasirūpinau, kad mano vaikas būtų apsaugotas nuo pasikartojančių šalutinių reakcijų. Ne visiems taip nutinka, bet mums taip susiklostė dėl tam tikrų aplinkybių. Matyt, mažas svoris gimimo metu čia suvaidino nemenką vaidmenį. verysad.gif
Mano kūdikis buvo skiepytas DTP, kadangi mums buvo paaiškinta, jog reakcijos nuo DTaP tokios pačios, kaip nuo DTP. Nors prieš tai jau ketinau prašyti, kad darytų DtaP injekciją. Tuo metu ir DTP, ir DTaP sudėty dar ko gero buvo tiomersalis.

Gimimo svoris buvo mažas, nes gimė mėnesiu anksčiau. Gimus, rankytės buvo ištiestos, o pirštukai  išskėsti.

Prieš skiepijimą buvo patikrinta neurologo. Pastebėta, kad yra požymių, jog nervų sistema nebrandi, bet refleksai buvo normalūs.

Mano pažįstama pagimdė panašiu laiku, kelių dienų skirtumu, tad skiepydavome vienu metu. Kūdikiai į skiepus reaguodavo panašiai, tik jos kūdikis gal kiek mažiau mieguistas buvo.

Po skiepo, praėjus porai valandų, kūdikis suglebo, buvo labai mieguistas. Bet aš tai palaikiau normalia reakcija, ,,persirgimu". Truko viskas tik tą dieną. Po to grįžo į priešvakcinacinę buklę. Tačiau po kiekvieno kito DTP skiepo kūdikis vis toks pats mieguistas būdavo.
*

Pagal šią analizę, DTP(ne aceliulinę) gavo 11 proc. vaikų, todėl statistiškai patikimai palyginti negalima. Tačiau tai, kad įvedus DTaP ženkliai sumažėjo bendras HHE skaičius, rodo dalinį ryšį su "nevalytais" kokliušo komponentais.
Kaltinti savęs nereikia. mirksiukas.gif Medicininės informacijos pateikime ir vertinime visgi medikas yra "stipresnioji pusė". Tačiau įtariu, kad tuo metu, kai buvo skiepyjamas jūsų vaikutis, rinkoje cirkuliavo dvi vakcinos: valstybės kompensuojama DTP ir mokama DTaP. Štai čia ir atsiranda subjektyvios nuomonės problema medicinoje apie kurią kalbėjome mirksiukas.gif Medikas, savo praktikoje nesusidūręs su žymesnėmis postvakcinėmis reakcijomis, galbūt tikrai nematė reikalo siūlyti tėvams sumokėti kelis šimtus už "naujieną". Medikas, pasiūlęs skiepytis naująja vakcina, rizikavo būti apkaltintas suokalbiu su farmacinėmis kompanijomis.
AlfaBeta
QUOTE(dange @ 2009 03 29, 15:25)
Pagal šią analizę, DTP(ne aceliulinę) gavo 11 proc. vaikų, todėl statistiškai patikimai palyginti negalima. Tačiau tai, kad įvedus DTaP ženkliai sumažėjo bendras HHE skaičius, rodo dalinį ryšį su "nevalytais" kokliušo komponentais.
Kaltinti savęs nereikia.  mirksiukas.gif Medicininės informacijos pateikime ir vertinime visgi medikas yra "stipresnioji pusė". Tačiau įtariu, kad tuo metu, kai buvo skiepyjamas jūsų vaikutis, rinkoje cirkuliavo dvi vakcinos: valstyvės kompensuojama DTP ir mokama DTaP. Štai čia ir atsiranda subjektyvios nuomonės problema medicinoje apie kurią kalbėjome  mirksiukas.gif Medikas, savo praktikoje nesusidūręs su žymesnėmis postvakcinėmis reakcijomis, galbūt tikrai nematė reikalo siūlyti tėvams sumokėti kelis šimtus už "naujieną". Medikas, pasiūlęs skiepytis naująja vakcina, rizikavo būti apkaltintas suokalbiu su farmacinėmis kompanijomis.
*

Tikrai būčiau sumokėjusi tuos pinigus. Tačiau klausimas, ar vis tiek nebūtų panašios neurologinės reakcijos įtakojęs tuo metu vakcinų gamyboje naudotas konservantas tiomersalis. Jis buvo ir DTaP sudėtyje. Kažin, ar jau galima palyginti, ar atlikti tyrimai, kaip veikia vakcinos su tiomersaliu ir tos, kurios yra vartojamos dabar?

Laiko atgal nepasuksi. Tuo metu dar vartojo vakcinas su tiomersaliu. Nors 2003 m. Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos prie SAM oficialiame pareiškime dėl vaikams skirtų vakcinų, kurių sudėtyje yra tiomersalio, be kitų išvadų, pripažinta, kad:

Nepalankaus vakcinoje esančio gyvsidabrio poveikio rizikos grupei teoriškai galėtų priklausyti mažo svorio, neišnešioti naujagimiai.

Naujagimių ir kūdikių vakcinacijai rekomenduojamos vakcinos be tiomersalio ir kitų gyvsidabrio turinčių konservantų.

http://www.vvkt.lt/index.php?3444616067
dange
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 03 29, 13:42)
Tikrai būčiau sumokėjusi tuos pinigus. Tačiau klausimas, ar vis tiek nebūtų panašios neurologinės reakcijos įtakojęs tuo metu vakcinų gamyboje naudotas konservantas tiomersalis. Jis buvo ir DTaP sudėtyje. Kažin, ar jau galima palyginti, ar atlikti tyrimai, kaip veikia vakcinos su tiomersliu ir tos, kurios yra vartojamos dabar?

Laiko atgal nepasuksi. Tuo metu dar vartojo vakcinas su tiomersaliu. Nors 2003 m. Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos prie SAM oficialiame pareiškime dėl vaikams skirtų vakcinų, kurių sudėtyje yra tiomersalio, be kitų išvadų, pripažinta, kad:

Nepalankaus vakcinoje esančio gyvsidabrio poveikio rizikos grupei teoriškai galėtų priklausyti mažo svorio, neišnešioti naujagimiai.

Naujagimių ir kūdikių vakcinacijai rekomenduojamos vakcinos be tiomersalio ir kitų gyvsidabrio turinčių konservantų.
http://www.vvkt.lt/index.php?3444616067
*

Tikiu, kad būtumėt sumokėjusi.Aš savu laiku mokėjau rolleyes.gif
Dėl tiomersalio įtakos HHE duomenų nemačiau, galbūt galima būtų kažką "iškasti" gerai paieškojus g.gif
Tačiau aptariama studija publikuota 2000 ir apima duomenis už 1996-1998, kai reikalavimo išimti tiomersalį iš pediatrijoje vartojamų vakcinų dar nebuvo g.gif
P.S kažką radau bigsmile.gif Studija atlikta 1996, pagrindinis tikslas buvo palyginti DTP ir DTaP efektyvumą ir imunogeniškumą, papildomas- šalutinius poveikius.Rezultatas netikėtas: lyginant tris vakcinas(dvi skirtingų kompanijų aceliulinės ir vieną DTwP), 9 HHE atvejai registruoti DTwP(konservantas tiomersalis), 1 DTaP(konservantas tiomersalis ta pačia koncentracija) ir 0 kitos kompanijos DTaP(konservantas kitas). Visgi panašu, kad problema ne tiomersalyje.
AlfaBeta
QUOTE(dange @ 2009 03 29, 15:53)
Tikiu, kad būtumėt sumokėjusi.Aš savu laiku mokėjau  rolleyes.gif
Dėl tiomersalio įtakos HHE duomenų nemačiau, galbūt galima būtų kažką "iškasti" gerai paieškojus  g.gif
Tačiau aptariama studija publikuota 2000 ir apima duomenis už 1996-1998, kai reikalavimo išimti tiomersalį iš pediatrijoje vartojamų vakcinų dar nebuvo  g.gif
P.S kažką radau  bigsmile.gif Studija atlikta 1996, pagrindinis tikslas buvo palyginti DTP ir DTaP efektyvumą ir imunogeniškumą, papildomas- šalutinius poveikius.Rezultatas netikėtas: lyginant tris vakcinas(dvi skirtingų kompanijų aceliulinės ir vieną DTwP), 9 HHE atvejai registruoti DTwP(konservantas tiomersalis), 1 DTaP(konservantas tiomersalis ta pačia koncentracija) ir 0 kitos kompanijos DTaP(konservantas kitas). Visgi panašu, kad problema ne tiomersalyje.
*

Įdomu, kokią alternatyvą tiomersaliui kaip konservantui jau taip seniai buvo radusi toji kita kompanija? Kaip tas konservantas vadinasi? Kokia kompanija gamino? Reikia pagirti už pastangas gaminti saugesnes vakcinas ax.gif

Vis dėlto tos kompanijos, kuri nenaudojo DTaP gamyboje ir tiomersalio, vakcinos dar kiek saugesnės. mirksiukas.gif
dange
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 03 29, 14:16)
Įdomu, kokią alternatyvą tiomersaliui kaip konservantui jau taip seniai buvo radusi toji kita kompanija? Kaip tas konservantas vadinasi? Kokia kompanija gamino? Reikia pagirti už pastangas gaminti saugesnes vakcinas ax.gif

Vis dėlto tos kompanijos, kuri nenaudojo DTaP gamyboje ir tiomersalio, vakcinos dar kiek saugesnės. mirksiukas.gif
*

GlaxoSmithKline. Konservanto pavadinimas neypatingai "skanus"- 2-fenoksietanolis biggrin.gif
Vienas atvejis per 13.000 dozių nėra pernelyg patikimas rezultatas. unsure.gif
AlfaBeta
QUOTE(dange @ 2009 03 29, 16:47)
GlaxoSmithKline. Konservanto pavadinimas neypatingai "skanus"- 2-fenoksietanolis  biggrin.gif
Vienas atvejis per 13.000 dozių nėra pernelyg patikimas rezultatas. unsure.gif
*

Fenoksietanolis yra Pentaxim sudėtyje. Gamintojas - SANOFI PASTEUR S.A.
Taip ir maniau, kad ,,tuščia" vieta po tiomersalio neliktų smile.gif .
dange
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 03 29, 17:07)
Fenoksietanolis yra Pentaxim sudėtyje. Gamintojas - SANOFI PASTEUR S.A.
Taip ir maniau, kad ,,tuščia" vieta po tiomersalio neliktų  smile.gif .
*

Tuščia vieta likti ir negali- vakcina yra biologinis preparatas, be tam tikrų papildomų medžiagų ji neišliktų kaip stabilus preparatas.
bimkutele
fenoksetanolis ne ką švelnesnio poveikio nei tiomersalis.
dange
QUOTE(bimkutele @ 2009 03 29, 17:50)
fenoksetanolis ne ką švelnesnio poveikio  nei tiomersalis.
*

Bimkutele, mes diskutavom apie galimą konkretaus konservanto poveikį HHE mirksiukas.gif
bimkutele
QUOTE(dange @ 2009 03 29, 19:02)
Bimkutele, mes diskutavom apie galimą konkretaus konservanto poveikį HHE  mirksiukas.gif
*

mačiau mirksiukas.gif tik garsiai pamasčiau rolleyes.gif "ta pati panelė tik kita suknelė"(čia aš apie fenoksetanolį ir tiomersalį) rolleyes.gif
dange
QUOTE(bimkutele @ 2009 03 29, 18:08)
mačiau mirksiukas.gif tik garsiai pamasčiau rolleyes.gif "ta pati panelė tik kita suknelė"(čia aš apie fenoksetanolį ir tiomersalį) rolleyes.gif
*

Netikėtai radau fenoksietanolį vienoje lietuviškoje ekologiškais ir natūraliais produktais prekiaujančioje e-praduotuvėje. Spėkit, kur: drėgnose kūdikiams skirtose servetėlėse bigsmile.gif
bimkutele
QUOTE(dange @ 2009 03 29, 19:58)
Netikėtai radau fenoksietanolį vienoje lietuviškoje ekologiškais ir natūraliais produktais prekiaujančioje e-praduotuvėje. Spėkit, kur: drėgnose kūdikiams skirtose servetėlėse  bigsmile.gif
*

tikrai yra bigsmile.gif aišku tai nuodas,kuris patenka ir per oda,jei fenoksietanolis esantis servetėlėse gali pakenkti,tai faktas,kad vakcinos gali dar ir kaip pakenkti sveikatai bigsmile.gif g.gif

fenoksietanolis-yra bespalvis skystis,jis gali stipriai sudirginti akis,sukelti sunkų odos niežulį su egzemą,dermatitą.patekus į plaučius padaro žalą plaučiams,sutrinka kvėpavimas,čiaudulys arba kosulys.
nėščios ir krūtimi maitinančios moterys neturėtų naudoti kosmetikos,kurios sudėtyje yra fenoksietanolio, kadangi tai gali padaryti didelės žalos embrionui ar vaisiui(apsigimimas).Fenoksetanolis slopina organizmo imuninę sistemą,slopina ląstelių proliferaciją.sukelia nekrozę ir inkstų,širdies,kepenų,nervų sistemos pažeidimus.
vartojamas kaip konservantas kosmetikos, vaistų, vakcinų gamyboje.
dange
QUOTE(bimkutele @ 2009 03 29, 19:30)
tikrai yra bigsmile.gif aišku tai nuodas,kuris patenka ir per oda,jei fenoksietanolis esantis servetėlėse gali pakenkti,tai faktas,kad vakcinos gali dar ir kaip pakenkti sveikatai bigsmile.gif  g.gif
fenoksietanolis-yra bespalvis skystis,jis gali stipriai sudirginti akis,sukelti sunkų odos niežulį su egzemą,dermatitą.patekus į plaučius padaro žalą plaučiams,sutrinka kvėpavimas,čiaudulys arba kosulys.
nėščios ir krūtimi maitinančios moterys neturėtų naudoti kosmetikos,kurios sudėtyje yra fenoksietanolio, kadangi tai gali padaryti didelės žalos embrionui ar vaisiui(apsigimimas).Fenoksetanolis slopina organizmo imuninę sistemą,slopina ląstelių proliferaciją.sukelia nekrozę ir inkstų,širdies,kepenų,nervų sistemos pažeidimus.
vartojamas kaip konservantas kosmetikos, vaistų, vakcinų gamyboje.
*

Klausimas Nr.1- ar ekologiškose bigsmile.gif servetėlėse esantis fenoksietanolis iš tiesų sukėlė kūdikiams bent jau sunkų odos niežulį su egzema.
Klausimas Nr.2- kokios koncentracijos tirpalas sukėlė imuninės sistemos slopinimą, sutrikdė kvėpavimą, sukėlė nekrozę blink.gif , pažeidė inkstus, kepenis, nervų sistemą g.gif
bimkutele
QUOTE(dange @ 2009 03 29, 20:50)
Klausimas Nr.1- ar ekologiškose  bigsmile.gif  servetėlėse esantis fenoksietanolis iš tiesų sukėlė kūdikiams bent jau sunkų odos niežulį su egzema.
Klausimas Nr.2- kokios koncentracijos tirpalas sukėlė imuninės sistemos slopinimą, sutrikdė kvėpavimą, sukėlė nekrozę  blink.gif , pažeidė inkstus, kepenis, nervų sistemą  g.gif
*

servetėlėse gal per mažas kiekis,kad sukeltu sunkų odos niežulį su egzema(dar neaišku ar patekęs per odą nesukelia vėžio ar dar kokių ligų).bet pilnai tikiu,kad fenoksietanolis esantis vakcinose gali sukelti ir sunkų odos niežulį su egzema,dermatitą,susilpninti imuninę sistemą,pažeisti nervų sistemą ir t.t.nes vakcinos "tobulėja" o būtent šių susirgimų daugėja tarp naujagimių/kūdikių/vaikų.
dange
QUOTE(bimkutele @ 2009 03 29, 20:08)
servetėlėse gal per mažas kiekis,kad sukeltu sunkų odos niežulį su egzema(dar neaišku ar patekęs per odą nesukelia vėžio ar dar kokių ligų).bet pilnai tikiu,kad fenoksietanolis esantis vakcinose gali sukelti ir sunkų odos niežulį su egzema,dermatitą,susilpninti imuninę sistemą,pažeisti nervų sistemą ir t.t.nes vakcinos "tobulėja" o būtent šių susirgimų daugėja tarp naujagimių/kūdikių/vaikų.
*

O pilnam tikėjimui nereikia pvz koncentracijų palyginimo ar bent jau eksperimentų su gyvūnais rezultatų g.gif Ar tam, kad tikėtum pilnai, užtenka, kad teiginys atitiktų asmenines nuostatas vienu ar kitu klausimu rolleyes.gif
bimkutele
QUOTE(dange @ 2009 03 29, 21:14)
O pilnam tikėjimui nereikia pvz koncentracijų palyginimo ar bent jau eksperimentų su gyvūnais rezultatų  g.gif Ar tam, kad tikėtum pilnai, užtenka, kad teiginys atitiktų asmenines nuostatas vienu ar kitu klausimu  rolleyes.gif
*

tiksliausia būtų apklausti mamas,kurių vaikai pažeista nervų sistema,serga autizmu,atopiniu dermatitu,raidos sutrikimai ir k.t.ligomis(idomu kodėl tuo niekas nesidomi g.gif ).kiek skiepytų ir kiek neskiepytų tarp jų yra smile.gif

beje kiek teko girdėti apie nevakcinuotus visi sveiki auga,beto nevakcinuoti pirmi juk turėtų susirgti,bet kažkodėl yra atvirkščiai g.gif
dange
QUOTE(bimkutele @ 2009 03 29, 20:23)
tiksliausia būtų apklausti mamas,kurių vaikai pažeista nervų sistema,serga autizmu,atopiniu dermatitu,raidos sutrikimai ir k.t.ligomis(idomu kodėl tuo niekas nesidomi g.gif ).idomu kiek skiepytų ir kiek neskiepytų tarp jų yra  smile.gif
*

Tam, kad būtų tiksliausia, reikėtų lyginti dvi grupes: vakcinuotų ir nevakcinuotų, suvienodinant jas ne tik pagal skaičių, bet ir pagal amžių, lytį,nėštumo ir gimdymo patologijos buvimą, paveldimas ligas šeimoje ir kai kuriuos kitus faktorius. Kai bendras vakcinavimo procentas virš 90 proc., apklausos patikimumas, švelniai tariant, abejotinas rolleyes.gif Tai tas pats, kas internetinėje apklausoje užduoti klausimą "Ar naudojatės internetu"- teigiamas atsakymas garantuotai šimtaprocentinis bigsmile.gif
bimkutele
Kokliušu serga pirmųjų gyvenimo mėnesių kūdikiai,kurie dar nepaskiepyti,vyresni vaikai,kurie nebuvo skiepyti,ne iki galo paskiepyti arba asmenys skiepyti daugiau nei prieš 10metų.V.Usonis.

o kodėl susirgo būtent skiepyti vaikai g.gif
dange
QUOTE(bimkutele @ 2009 03 29, 20:59)
Kokliušu serga pirmųjų gyvenimo mėnesių kūdikiai,kurie dar nepaskiepyti,vyresni vaikai,kurie nebuvo skiepyti,ne iki galo paskiepyti arba asmenys skiepyti daugiau nei prieš 10metų.V.Usonis.
o kodėl susirgo būtent skiepyti vaikai g.gif
*

Klausimas man ar V.Usoniui bigsmile.gif
Tiesą sakant nebespėju su jūsų minčių šuoliais ir toliau stebiuosi sugebėjimu "nusiplauti" nuo temos, jei atsakymas pasisuka kaip nors ne visai patogiai. biggrin.gif
Gerai, bandom performuluoti klausimą korektiškai: kodėl susirgo ir skiepyti vaikai. Atsakymo neturiu, nes apie kokliušo protrūkį Kaune esu skaičiusi tik iš laikraščių.Apibendrinimams ir išvadoms trūksta duomenų, tokių kaip: ar visus susirgusius sieja bendras pirminis infekcijos šaltinis, vieta(mokykla, darželis), ar yra kas bendro vakcinoje, kuria buvo skiepyti susirgę vaikai(bendras gamintojas, serija,skiepyjimo metai).Be detalios epidemiologinės analizės, klausimas, kodėl susirgo 7(?) skiepyti, tiek pat prasmingas, kaip ir kausimas, kodėl nesusirgo visi(pusė, trečdalis, ketvirtadalis) Kaune paskiepytų nuo kokliušo, jei darom prielaidą, kad "kaltininkė" yra vakcina mirksiukas.gif
bimkutele
Šiaip aš Jūsų asmeniškai ir neklausiau rolleyes.gif aišku idomu šį klausimą būtų užduoti usoniui,kiek žinau jis čia(bent jau anksčiau)šnypinėdavo,stebėdavo kaip lapė iš olos biggrin.gif

ax.gif rolleyes.gif

12 sirgųsių vaikų mokyklinio amžiaus,lankė skirtingas mokyklas.pilnai nuo kokliušo paskiepyti (4 skiepai) tik septyni, likusieji - visai neskiepyti arba tėvai nežino apie vaikų skiepus.
kodėl svarbu bendras gamintojas, serija,skiepyjimo metai?ar jos visos ne vienodai veikia?taip išeina vieni vaikai geresnėm kiti blogesnėm vakcinom skiepyjami?
kaltininkė,nekaltininkė,bet vakcinos nuo ligų neapsaugo.
dange
QUOTE(bimkutele @ 2009 03 29, 22:09)
1.Šiaip aš Jūsų asmeniškai ir neklausiau rolleyes.gif aišku idomu šį klausimą būtų užduoti usoniui,kiek žinau jis čia(bent jau anksčiau)šnypinėdavo,stebėdavo kaip lapė iš olos  biggrin.gif

ax.gif  rolleyes.gif

2.12 sirgųsių vaikų mokyklinio amžiaus,lankė skirtingas mokyklas.pilnai nuo kokliušo paskiepyti (4 skiepai) tik septyni, likusieji -  visai neskiepyti arba tėvai nežino apie vaikų skiepus.
3.kodėl svarbu bendras gamintojas, serija,skiepyjimo metai?ar jos visos ne vienodai veikia?taip išeina vieni vaikai geresnėm kiti blogesnėm vakcinom skiepyjami?
kaltininkė,nekaltininkė,bet vakcinos nuo ligų neapsaugo.
*

1.Usonis SM'e bigsmile.gif
2.Vadinasi iš 12 vaikų, septyni skiepyti pilnai, penki neskiepyti.Taigi teiginys, kad susirgo būtent skiepyti, atkrenta. O kokia situacija su kitais susirgusiais g.gif
3. Rimtai nesuprantat, kodėl gali būti svarbu, ar čia klausimas pokalbio palaikymui g.gif
bimkutele
QUOTE(dange @ 2009 03 29, 23:17)
1.Usonis SM'e  bigsmile.gif
2.Vadinasi iš 12 vaikų, septyni skiepyti pilnai, penki neskiepyti.Taigi teiginys, kad susirgo būtent skiepyti, atkrenta. O kokia situacija su kitais susirgusiais  g.gif
3. Rimtai nesuprantat, kodėl gali būti svarbu, ar čia klausimas pokalbio palaikymui  g.gif
*

1.taip usonis,viename straipsnyje pats pasisakė,kad sekęs mamų diskusijas.
2.sirgo visi 12 vaikų,o ar tie penki tikrai neskiepyti dar klausimas.
3.valytos nevalytos,sudėtis skyriasi...
AlfaBeta
QUOTE(dange @ 2009 03 29, 13:49)
Čia tirti kognityviniai sutrikimai vaikams, kriems buvo užfiksuotas HHE po KDS vakcinos, lyginant su kontroline grupe. Kadangi radau tik abstract'ą, negalima pamatyti tikslaus studijos dizaino ir detalizuotų tarpinių statistinių duomenų.
Švedų studija
Papildyta:
Čia pilnas abstract'as pagal studiją iš VAERS duomenų bazės. Jei bus reikalinga pilna studija, galėsiu permesti- ten apie 11 psl. pdf formate. 4u.gif , yra ką panagrinėti.
*

dange, dar kartą dėkoju už objektyvų atsakymą į mano klausimą dėl HHE reakcijos po skiepo.

Galite net neatsakyti į mano šį postą, jei nenorte. Lai būna tai tik mano pamąstymai.

Vis pagalvoju apie tai, ką patyrė mano kūdikis, kaip buvo paveikta visa nebrandi nervų sistema.

Manau, kad toks kūdikis būtų sureagavęs panašiai ir į DTaP vakciną. Juo labiau, kad nemaža HHE reakcijos tikimybė buvo nustatyta to tyrimo Švedijoje metu. Matyt, mano vaiko nereikėjo skiepyti taip anksti. Kaip Jūs pati rašėte kitoje temoje, savo antrą vaikutį skiepytumėte, atsižvelgdama į sveikatos būklę ir pan. Aš taip pat tos nuomonės.

Be to, jei man būtų paaiškinę, kad reakcijos po skiepo tai ne tik temperatūra, būčiau iškart supratus, kad įvyko HHE, būtų buvę galima toliau skiepyti be kokliušo komponento, kaip ir rekomenduojama, pavyzdžiui, Pentaxim informaciniame lapelyje. O tai ir yra aceliulinė vakcina.
Štai kiek kainuoja neinformuotumas.

Ką padarysi. Kas buvo, tas buvo verysad.gif
Ba_Bochka
Po 6 mėnesių skiepo jau 6 parą laikosi temperatūra (~37,5), jau buvome poliklinkoj tirtis (kraujas, šlapimas), visi tyrimai geri, gerklė neraudona, plaučiai švarus, lieka neaišku nuo ko temperatūra ir kiek dar laiko "normalu", kad ji yra.. gydytoja sakė nieko nedaryti.. man labai neramu.. ar yra kam taip buve?
bimkutele
apie vakcinų sukeliamas ligas

puslapis anglų kalboje
http://www.google.lt/url?sa=t&source=w...jVpcA3s7aEQSaiw

čia su šiokiu tokiu vertimu
http://translate.google.lt/translate?hl=lt...l%3Dlt%26sa%3DG
Žanė
Per šiandien perskaičiau jūsų temą. Labai įdomi diskusija...
Gal čia žinančios patars, ar galima/reikia/verta atsisakyti kartotinio skiepo DTP, Hib ir IPV 18 mėn. vaikučiui? Jei po pirmųjų skiepų nebuvo ypatingos reakcijos, ar verta užbaigti ciklą? g.gif Jo neužbaigus, kokia tikimybė susirgti šiom ligom?
dėkoju...
Mergina mano mėgėja pasirgt, stipriai (aukšom temperatūrom), bet nesunkiai, be komplikacijų; tik sykį teko gerti antibiotikus nuo bronchito.

MMR praleidom ir nesiruošiu imti...

4u.gif
AlfaBeta
QUOTE(Žanė @ 2009 04 24, 00:43)
Per šiandien perskaičiau jūsų temą. Labai įdomi diskusija...
Gal čia žinančios patars, ar galima/reikia/verta atsisakyti kartotinio skiepo DTP, Hib ir IPV 18 mėn. vaikučiui? Jei po pirmųjų skiepų nebuvo ypatingos reakcijos, ar verta užbaigti ciklą?  g.gif  Jo neužbaigus, kokia tikimybė susirgti šiom ligom?
dėkoju...
Mergina mano mėgėja pasirgt, stipriai (aukšom temperatūrom), bet nesunkiai, be komplikacijų; tik sykį teko gerti antibiotikus nuo bronchito.

MMR praleidom ir nesiruošiu imti...

4u.gif
*

Na, dauguma šioje temoje rašančių mamyčių vaikučių paprastai yra patyrę kokį nors pašalinį skiepų poveikį, todėl jos gali pasidalinti savo patirtimi. Be to, temos vienas uždavinių, dalintis įvairia informacija apie nepageidautinas reakcijas. Ši info praverčia, kai yra tam tikrų kontraindikacijų kūdikio skiepijimui.

Po paskutinės pirminės vakcinacijos dozės revakcinaciją rekomenduojama atlikti iki 18 mėn.

Jūs rašote, kad Jūsų kūdikis nepatyrė ypatingos reakcijos po ankstesnių DTaP injekcijų.
Jums būtų lengviau apsispręsti, kaip pasielgti, o gal ir kitoms mamytėms sudalyvauti diskusijoje, jei Jūs smulkiau parašytumėte, kaip iš tikrųjų Jūsų vaikutis reagavo į DTaP skiepus. Nes reakcija į skiepą gali būti nebūtinai audringa. Yra ir kitokių būsenų, pasireiškiančių po vakcinacijos.

Bet kuriuo atveju, revakcinuoti ar ne, būtų Jūsų apsisprendimas, pagrįstas tam tikromis žiniomis ar įsitikinimais. 4u.gif
AlfaBeta
Pratęsiu savo mintį ax.gif

Žanė klausė, kokia tikimybė susirgti ligomis, nuo kurių nebus revakcinuotas 18 mėn.vaikutis.

Galbūt, nerevakcinavus DTaP būtų tikimybė susirgti kokliušu. Tačiau tikimybė juo susirgti išlieka ir pasiskiepijus visus 4 kartus, įskaitant 18 mėn. revakcinaciją. Jau ne kartą buvo teiktas pavyzdys, kaip Kaune susirgo pilnai paskiepyti mokyklinio amžiaus vaikai.

Net ligų profilaktikos specialistai tvirtina, kad ir pasiskiepijus, ir nepasiskiepijus, apsisaugoti nuo susirgimų yra būtinos bendros organizmą stiprinančios priemonės: organizmo grūdinimas, liaudies medicinos priemonės, vitaminai.
http://vilniaus.diena.lt/naujienos/grozis-...kokliusu-196534

DTaP revakcinacijos vykdomos dar ir 6-7 bei 12 m. vaikams. Tad, maždaug, kas 5 metus. Imunitetas per tą laiką ligoms, nuo kurių skiepyta, sumažėja apie 52%.

Vakcinos Hib komponentas neapsaugo nuo ligos, jei ją sukėlė kitos Haemophilus influenzae b tipo padermės, bei kitų mikroorganizmų sukeltų meningitų.
http://extranet.vvkt.lt/paieska/MedicineVi...68&Kalba=LT

Tokiais atvejais, kai po DTaP įvyksta nepageidautinos reakcijos, kurių metu pasireiškia nervų sistemos ar psichikos sutrikimai, siūloma toliau skiepyti be kokliušo komponento,
http://extranet.vvkt.lt/paieska/MedicineVi...74&Kalba=LT <charakteristikų santrauka>
nors tokiais atvejais labiau būtų patartina atidėti kūdikio vakcinaciją. Visada turi būti įvertinamas santykis tarp rizikos susirgti liga ir rizikos patirti nepageidautiną šalutinį poveikį po skiepo.

Geros klinikinės praktikos reikalavimuose numatyta, kad prieš vakcinaciją būtina peržiūrėti asmens ligos istoriją (ypač dėl ankstesniųjų vakcinacijų ir galimų šalutinių reakcijų) ir atlikti klinikinį paciento ištyrimą.

<charakteristikų santrauka>

dange
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 04 24, 09:03)

Vakcinos Hib komponentas neapsaugo nuo ligos, jei ją sukėlė kitos Haemophilus influenzae b tipo padermės, bei kitų mikroorganizmų sukeltų meningitų.

*

AlfaBeta, ką turėjot omeny, kalbėdama apie kitas H.influenzae B tipo padermes g.gif Kiek žinau, išskiriami 6 sukėlėjo tipai: B(nuo jo vakcinuojama)- inkapsuliuotas, gana atsparus fagocitozei ir lizei, dažniausiai "atsakingas" už HiB meningitą, sepsį, epiglotitą, pneumoniją. Likę(A,C,D,E,F) tipai- bekapsuliniai(tai leidžia organizmui lengviau "tvarkytis" pačiam), siejami su ausų uždegimais, sinusitais, konjunktyvitais, rečiau- su pneumonijomis.
AlfaBeta
QUOTE(dange @ 2009 04 24, 10:15)
AlfaBeta, ką turėjot omeny, kalbėdama apie kitas H.influenzae B tipo padermes  g.gif Kiek žinau, išskiriami 6 sukėlėjo tipai: B(nuo jo vakcinuojama)- inkapsuliuotas, gana atsparus fagocitozei ir lizei, dažniausiai "atsakingas" už HiB meningitą, sepsį, epiglotitą, pneumoniją. Likę tipai- bekapsuliniai(tai leidžia organizmui lengviau "tvarkytis" pačiam), siejami su ausų uždegimais, sinusitais, konjunktyvitais, rečiau- su pneumonijomis.
*

Ačiū už papildymą. 4u.gif

Teiginį dėl kitų tipų, nuo kurių neapsaugo šis vakcinos komponentas radau Infanrix-IPV+Hib vakcinos charakteristikos santraukoje.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1. Terapinės indikacijos

Infanrix-IPV+Hib skirta aktyviam visų kūdikių nuo 2 mėnesių amžiaus skiepijimui (imunizacijai) nuo difterijos, stabligės, kokliušo, poliomielito ir influencos hemofilo b.

Infanrix-IPV+Hib taip pat skiriama kaip busterinė vakcina vaikams, anksčiau jau skiepytiems DTP, poliomelito ir Hib antigenais.

dange
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 04 24, 09:19)
Ačiū už papildymą. 4u.gif

Teiginį dėl kitų tipų, nuo kurių neapsaugo šis vakcinos komponentas radau Infanrix-IPV+Hib vakcinos charakteristikos santraukoje.

4.  KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1.  Terapinės indikacijos

Infanrix-IPV+Hib skirta aktyviam visų kūdikių nuo 2 mėnesių  amžiaus skiepijimui (imunizacijai) nuo difterijos, stabligės, kokliušo, poliomielito ir influencos hemofilo b.

Infanrix-IPV+Hib taip pat skiriama kaip busterinė vakcina vaikams, anksčiau jau skiepytiems DTP, poliomelito ir Hib antigenais.

*

Įtariu vertimo klaidą, nes jei rašo, kad neapsaugo nuo kitų B tipo padermių, vadinasi turėtų nurodyti, nuo kurių apsaugo bigsmile.gif Manau turėtų skambėti: "Vakcinos Hib komponentas neapsaugo nuo ligos, jei ją sukėlė kitos Haemophilus influenzae padermės" g.gif
AlfaBeta
QUOTE(dange @ 2009 04 24, 10:22)
Įtariu vertimo klaidą, nes jei rašo, kad neapsaugo nuo kitų B tipo padermių, vadinasi turėtų nurodyti, nuo kurių apsaugo  bigsmile.gif Manau turėtų skambėti: "Vakcinos Hib komponentas neapsaugo nuo ligos, jei ją sukėlė kitos Haemophilus influenzae  padermės"  g.gif
*

Aš ne specialistė, bet skaitydama taip pat pagalvojau, tai kiek gi gali būti Haemophilus influenzae B tipo padermių ax.gif rolleyes.gif
Raganaa999
sakykit, kada susidaro vadinamasis imunitetas po skiepu? ar tik po paskutinios injekcijos? ar jau po pirmos? Na kad ir pvz DTP skiepas, ar imunitetas susidaro jau po pirmo skiepo 2 menesiu? ar po 18 men skiepo?
ingapelyte
QUOTE(bimkutele @ 2009 01 13, 21:07)
aš asmeniškai atsisakiau skiepų,kai mano vaikui 5.5mėn.po skiepo dingo klausa.svoris auga prastai,dabar per mažas,po skiepo mažai gugavo ir dabar mažai čiauška,net nežinau ką atsakyti,bet jei pasukčiau laiką atgal būčiau jau gimdykloje neleidusi skiepyti unsure.gif
*

Labas, turiu toki kvaila klausima. Ar visu skiepu atsisakei?
bimkutele
QUOTE(ingapelyte @ 2009 04 24, 19:32)
Labas, turiu toki kvaila klausima. Ar visu skiepu atsisakei?
*

visų,nesiruošiu daugiau žaloti savo vaiko ax.gif vaikas persirgs natūraliai ir įgaus imunitetą,o ar įgyjamas imunitetas nuo vakcinų dar klausimas,o kad gyvsidabrio,chemijos gauna su vakcinomis tai faktas rolleyes.gif
dange
QUOTE(bimkutele @ 2009 04 24, 18:41)
visų,nesiruošiu daugiau žaloti savo vaiko ax.gif vaikas persirgs natūraliai ir įgaus imunitetą,o ar įgyjamas imunitetas nuo vakcinų dar klausimas,o kad gyvsidabrio,chemijos gauna su vakcinomis tai faktas rolleyes.gif
*

Kuriomis ligomis vaikas turės persirgti natūraliai g.gif
bimkutele
QUOTE(dange @ 2009 04 24, 19:54)
Kuriomis ligomis vaikas turės persirgti natūraliai  g.gif
*

tomis,kuriomis susirgs
dange
QUOTE(bimkutele @ 2009 04 24, 18:56)
tomis,kuriomis susirgs
*

Nepagalvokite, kad kabinėjuosi mirksiukas.gif , tik va permečiau mintyse tas ligas, nuo kurių skiepyjama.... Parotitas, raudonukė- suprantu, sirgs ir persirgs, jūsų vaikui šios ligos greičiausiai pavojaus nesukels, apie kitus šios temos rėmuose negalvojam rolleyes.gif Su tymais jau kiek sudėtingiau.O kaip su difterija, stablige, hepatitu B, invaziniu HiB g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.