undine.....pritariu tau..kad daug kas priklauso kaip suleidzia skiepus.....pirma karta kai skiepijomes.... skiepus suleido patyrusi sesele...neskubedama...zinodama ka daro.....antra karta mano maziu skiepijo sesele kuri atlikinejo praktika...aisku jai aiskino ir ja stebejo patyrusi sesele....bet vistiek ne tas.....kita karta skandala pakelsiu jei praktikantes skiepys
Skiepu nuo skarlatinos nera, todel ar vaikas skiepytas, ar ne skirtumo nesudaro. Bet skarlatina vistiek yra labai reta liga, nors idomu, kad mano brolis ja sirgo(nieko baisesnio nei normalus gripas), o as ne, nors net gyvenome tame paciame kambaryje. Bacilu visada visur yra, bet ne visi suserga ir nevienodu sunkumu-taigi geriausia iseitis stiprinti organizma, o ne silpninti ji skiepais. Beje, pasidomejau tymais-jie irgi nera tokie jau baisus. Tai tiesa, kad 1 ligonis is 10 tukstanciu serganciuju, gali likti protiskai suzalotas-nuo komplikaciju. Deja, man atrodo, kad nuo vakcinos galimybe net didesne. Ypatingai, kad vakcinuoti vaikai irgi serga, ir ne lengviau. Nuo gripo irgi kai kurie zmones mirsta, bet vel-tie, kuriu imunine sistema silpnesne del kitu ligu ar blogo maitinimosi ar pan. dalyku.
Dėl skiepų jau seniai vyrauja daug kontraversiškų nuomonių. Tačiau geriausios nuomonė - tai konkreti patirtis. Mano pirmasis buvo hyper alergiškas, tačiau skiepijau jį pagal planą ir nemokamais. Neatsimenu net tokio atvejo, kad temperatūra pakiltų. Beja, vaiko tėvas - gydytojas ir ne iš Lietuvos. Ir jis nuolat teiravosi manęs, ar skiepiju vaiką. Argi tėvas, būdamas tikrai gerai informuotas apie skiepų naudą ir žalą, norėtų pakenkti savo vaikui?
Taigi, aš esu už skiepus. Manau, kad gavęs skiepų vaikas yra saugesnis nei be jų. O imunitetas manau priklauso ne nuo skiepų, o nuo grūdinimo, protingos "antisterilumo" politikos, gaunamų vitaminų kiekio (ypatingai C Dmama> Apie difterija. Rašai, jog šią ligą sukelią "skurdas ir nesvara". Vėl gi iš savo patirties. Aš 7 metų sirgau difterija (beja, pakankamai lengvai ir be jokių komplikacijų) ir ją man sukėlė išorinės aplinkybės - pavaišinta kieme suvalgiau nekruopščiai išplautų vynuogių. Taigi kiek švariai ir turtingai gyventum, vaikas nėra apsaugotas nuo įvairių situacijų, kurios nepriklauso nuo tėvų švaros ir turtų. Juk "neganysi" pastoviai vaiko:)
As pilnai pritariu Norge ir siulau mamytems rinktis ta mokama skiepa. Tik mums jis 114 Lt. kainavo
Skiepinomes du kartus 3 men ir vakar 4.5 men. Abu kartus po 114 Lt. mokejom Sako, kad trecias pigesnis bus 57 lt. Nors turiu pripazinti, kad siokia tokia reakcija visgi buvo. Mazyle ir valge ir gerai nakti miegojo. Tik irzlesne siek tiek buvo. Bet nera ko noreti , nes jau vien sesute pamaciusi verkti pradejo. Is viso labai bijo svetimu
nuraminai
KAI AUGINAU PIRMĄ MERGYTĘ,SKIEPIJAU PAGAL VISUS DAKTARŲ NORUS.MAT NEŽINOJAU LABAI DAUG KO.O TIE DEBILAI NIEKO NEAIŠKINA.TAI KIEK VISOKIŲ NEGERYBIŲ BUVO.KAI KO PASEKMĖS LIKO VISAM GYVENIMUI.IŠKILUS PROBLEMAI NUĖJAU PAKLAUSTI GAL YRA KOKIŲ PRIEŠNUODŽIŲ TAI SUPUVUSIAI VAKCINAI.TAI DAR PASIJUOKĖ IŠ MANĘS.TAVO VAIKAS-TIK TAVO IR PROBLEMA.TAD ANTROSIOS VISAI NESKIEPIJU IR TUO ESUPATENKINTA, KAD PADĖJAU TAŠKĄ TOMS STAGNACINĖMS APRAIŠKOMS.ŽIEMĄ TEKO GULĖTI LIGONINĖJE,TAD TEN GULĖJO NEMAŽAI VAIKUČIŲ, KURIEMS ĮVAIRIAUSIUS SUTRIKIMUS SUKĖLĖ SKIEPAI.IR KAIP NEKEISTA-DAKTARAI PATYS TAI PRIPAŽINO.TAI KAM ŽUDYTI TUOS SVEIKUS VAIKUS,JEI PASKUI TENKA LIGONINĖSE BŪTI? NEBENT TIKISI UŽ SĖKMINGĄ GYDYMĄ KOKIĄ ŠIMTINĘ GAUTI.TIKRAI NEVERTA NEI VAIKŲ ORGANIZMĄ SKIEPAIS NUODYTI,NEI PASKUI DAKTARAMS UŽ "GYDYMĄ" ŠIMTINES NEŠTI.
Labai gaila man Tavo mazytes. As nezinau, kiek daktarai turi finansiniu motyvu Lietuvoje skiepyti, bet cia Amerikoje labai daug. Siandien mane sunaus gydytoja gasdino, kad atsisakys mus gydyti-nors mums kol kas jos gydymo ir nereikejo, jei neskiepysiu.
Todel, jei islosiu loterija zadu puse pinigu skirti tokioms labdaroms, kurios susije su skiepu informacija-tada gal ir kai kurias knygas galetume isversti i lietuviu kalba.
Sveiki, na nepiršiu aš čia savo nuomonės apie skiepus, bet pasakysiu tik tiek: aš pati buvau skiepyta vaikystėj nuo kokliušo, ir sirgau juo BAISIOJ FORMOJ būdama 4-5m.Tik tiek, kad rašyti med. kortelėje mano gydytoja negalėjo, kad tai kokliušas, nes atseit, vaikas gi skiepytas, tai parašė - ,,bronchitas"
Mano nuomone, nuo vaikiškų ligelių (raudonukė, vejaraupiai) tikrai neverta skiepyti mažulių. Tiesa, dabar minėtas skiepas jau yra privalomas 15mėn. vaikui, taigi nežinau, kaip čia reikės bartis (ar ne) su pediatre, kad neužsimotų su švirkštu Beje, TBC skiepo visoj ES seniai atsisakyta būtent dėl neefektyvumo, o Lietuvoj (net ir po įstojimo į ES) toliau tas skiepas daromas Dėl naudos/žalos aišku galima diskutuoti be galo be krašto.Bet kur garantija, kad kokia nors baisi reakcija, kuri pasitaiko 1:1000 000, nepasireikš būtent tavo vaikui?Manau, kiekvieno skiepo atveju reikia labai atsakingai pasverti visus UŽ ir PRIEŠ: didesnė nauda, nes nesusirgs baisia liga (GALBŪT nesusirgs, ir tai tik 6-10m.) ar didesnė žala (o jei sureaguos nestandartiškai?)
Taip, bet vakcinu zala neapsiriboja greita reakcija. Pav. vien del to, kad mes gavome vaikysteje poliemelito zirneli, dabar turime daugiau galimybiu susirgti tam tikrais veziais, ir su tuo mano vaiko gydytoja sutiko, bet tik todel, kad jie to skiepo nebeduoda. Apie dabartinius blogai kalbeti negalima, todel is gydytoju nieko nesuzinosite.
Neseniai musu pediatrei uzdaviau klausima apie tai kokie skiepai mums yra butiniausi, t.y. vaikui 1 metai ir 8 men, del alergijos paskutini skiepa gavo 1 men. Ir labai nsutebau kai ji pasake kad butina skiepyt nuo kokliuso, bet juk jau tokiame amziuje tas kokliusas nera toks baisus kaip iki vieneriu metu vaikam
Ir dar, ar verta berniukus skiepyt nuo raudoniukes? Nuo kiaulytes tai viskas aisku, bet va raudoniuke juk mergaitem pavojinga ir nesciosiom, o ar verta toki skiepa skirt berniukui, gal geriau leist jam persirgt naturaliai ir igaut imuniteta viosam gyvenimui, nei bandyt kelis metus tik apsaugot.
nera konkretaus atsakymo.
Mano brolis sugebejo raudoniuka uzsikresti, kai broliene vaiksciojo nescia su dukterecia. Na, nepersirgo jis ta raudoniuke anksciau - merfio desnis taip sakant. O as raudoniuke persirgau atrodo 10 metu, tai ir revakcinacijos nuo jos negavau. Sunus raudoniuke persirgo gal 8 menesiu ir tikrai nera lengva matyti, kaip tavo vaiku kyla temperatura virs 39 ir tu nelabai gali jam kuo padeti. O kokliusa bent jau mums siule isvis ismesti is skiepu kalendoriaus, nes butent nuo jo mums grestu didziausios komplikacijos.
Na as pirma skiepijau iki 1m, o antro kol kas dar ne. Ir esu labai pasipiktinus, kad kiekviena kart man primena, kad butina pasiskiepyti. Pinigus tikrai labai neblogus gauna uz kiekviena skiepa. Kad taip kiekviena kart nuejus siustu pas stomatologa ar ortopeda ar pan.....bet neeee, nes uz tai pinigu negauna. Tikrai pikta esu-pediatre ne kart nepasiziurejo dantuku ir jei ne as pati.....nesitikejau, o mano mazylis 1.5 m jau turejo 4 kariesus
Neseniai neskiepytas drauges vaikas sirgo kokliusu ir nieko baisaus.....pakosejo ir tiek. O vat pusbrolio mergaitei jau dabar 18m atrado kazkokia neaiskia liga....ilgai gulejo ligoninej, kol atrado kas ir kaip....ir patys medikai pripazino, kad cia yra skiepo pasekme. Ir mama paskui tik prisimine, kad po vieno skiepo buvo labai rimta vaiko reakcija........o dabar liga visam gyvenimui.... As jauciu maziu skiepysiu nuo difterijos, tuberkuliozes ir poliomelito ir greiciausiai, kad tai darysiu ne poliklinikoj, o paciam centre ir mokamus-isvalytus
Matai, yra dvi bėdos: gal nuo raudiniukės jam pačiam skiepytis ir nebūtų būtina, bet jis bent jau teoriškai gali užkrėsti nėščias moteris, kas ypač pavojinga iki 3 nėštumo mėn. (o kas žino, tai busi tu, tavo sesuo, dukra ar jo vaikų motina). Kitas dalykas yra tai, kad bent jau Lietuvoje nėra atskiros vakcinos nuo raudoniukės- įvežamas tik kompleksas- MMR (čia angl. sutrumpinimas)- tymai , kiaulytė ir raudoniukė. O būtent kiaulytė yra pavojinga praktiškai tik berniukams, nes jos komplikacija- sėklidžių pažeidimas, dėl ko vyrai tampa nevaisingais. (Aišku, šimtai perserga ir be komplikacijų, bet nežinai, kelintas bus tavo vaikas). Nematau reikalo atsisakyti šio skiepo, nes jis tikrai ganėtinai "nekaltas" ir labai retai sukelia kažkokias reakcijas po skiepo, čia ne tas šlykštusis difterija- stabligė- kokliušas Kitas dalykas, manau, kad tau reiktų susirūpint ir paskiepyti visgi vaiką nuo difterijos ir stabligės, nes Lietuvoj kasmet numiršta keli žmonės nuo šių ligų- juk yra skiepas, kurio sudėty nėra kokliušo elementų
Temos pradzioj skundziaus salutine reakcija i valstybes finansuojama vakcina. Siandien mano pipirui suejo 4,5 men ir skiepijom su isvalyta, mokama vakcina. Pasigirsiu, vaikis net nesureke skiepijamas, o ir paskui reakcijos jokios nebuvo
Va va ir man atrodo, kad to kokliuso skiepo nereikia. Bet dar vienas klasuimas iskyla. Poliklinikoje tikrai neskiepysiu, siaip tokiu atveju kai galimo komplikacijos guldoma i infekcine ligonine Kaune, bet apie ja esu girdejus oi kokiu nemaloniu dalyku, kad vaikucaii nuo savu ligu isgyja, o namo parsiveza visokio kito brudo
Jei nuo vaikisku ligu skiepas nera baisus tai juo paskiepysim. Ir dar ar nuo poliomelito yra koks atskiras skiepas ar jungiamas su kitais?
Yra atskiras mokamas skiepas, kaina apie 20lt. Mes iki metu skiepinomes mokamu KDS ir mokamu Poliomielito skiepu. Buvo 2 duriai. Reakciju nebuvo. Papildyta @ [mergetime]1090503272[/mergetime] As kokliusu susirgau budama pirmo kurso studente. Prisikankinau tai jau aciu. Visa menesi lojau, naktim nemiegojau (kaimynai irgi). Kol pagaliau man nustate liga. Kiek daktaru ziurejo, niekas neitare vaikiskos ligos - kokliuso. Viena pagyvenus gydytoja vaiksciodavo pas mergyte, gyvenancia toje pacioje laiptineje. Netycia su ja issisnekejus, ji iskart pasake, kad as laiptineje ikvepiau sios ligos sukelejo. Bet ar mus skiepindavo nuo kokiuso vaikysteje, tai biesas zino.
Norejau paklausti, kiek skiepu priklausytu neskiepytam vaikui kai jau jam sueje 2 metukai? Pav iki metu vaikus skiepyja nuo tos pacios ligos po tris ar du kartus pakartotinai, taigi ar mano sunui teks iskest tiek pat skiepu ar jau uzteks tik vieno skiepo?
Man atrodo, kad uztektu vieno durio. Bac ir viskas
Mes skiepa nuo Hib pasirinkom tik 1,6m, todel uzteko 1 karto. Iki metuku butu reikeje 3k. skiepyt. O nuo poliomielito vyresniems vaikams duoda valgomus skiepus (tik nezinau nuo kiek metu). Beje, kaip mum dare alergini kraujo tyrima, tai parode, kad dukra yra siek tiek alergiska kiausinio baltymui. Pagal ideja mums skiepai turejo duoti pasalini poveiki, bet praejo visai graziai
Žiūrint nuo ko skiepysit. Pvz. jei nuo hepatito B, tai neprikausomai nuo amžiaus yra skiepijama 3 kartus, nes tik taip susidaro pakankamas imunitetas. Jei Hib, tai iki metų 3 kartus, o virš metų užtenka 1 karto. Nuo stabligės 3 kartai, ir dar pakartos atrodo 15 metų vaikui.
Nuo hepatito jau du skiepus turejom, tai vos gimus ir vieno menesiuku, nuo tbc irgi turejom. Kad nuo hib tik vieno uzteks tai gerai, bet kai pagalvoju kad nuo stablikes ir difterijos net tris kart tai
Del raudonukes ir nesciuju-ar zinote, kad tie, kurie vaikysteje nepersirge(nors daug is musu, kurie galvojame, kad nesirgome, sirgome tokia lengva forma, kad nepastebejome, bet antikunius turime-galima nustatyti istyrus krauja) turi didesne galimybe raudonuke susirgti budami paugliai ar suauge? Ir ar zinote, kad 80 procentu Los Angeles gydytoju, dirbanciu su nesciomis moterimis to skiepo atsisake? Todel, kad jie zino, kad skiepai nera toks jau nekaltas dalykelis ne tik vaikams, bet ir suaugusiems!
Beje, yra dar viena problema-anksciau vaikai iki vienu metuku dazniausiai raudonuke nesirgdavo(skiepus duoda tik virs metuku pries raudonuke), dabar serga, nes ju mamos, kurios tik paskiepytos, neperduoda kudikiams imuniteto! Del kiaulytes, tai irgi-net is tu keliu is keliu tukstanciu kas turi komplikacijas, tik keli procentai pazeidzia berniuku vaisinguma, o ir tie dazniausiai-tik viena puse. Taigi, mano asmenine nuomone, rizika nuo vakcinos yra didesne, nes MMR turi labai bloga reputacija. Musu draugai, kurie savo dukrai dave kitas vakcinas(nors ir veliau nei pagal reikalavimus), sios vakcinos atsisake.
o va ir klysti.
Pati raudoniuke sirgau gal 10-11 metu, pries revakcinacija, o sunui imuniteto perduoti nepavyko. Jisai raudoniuke persirgo 8 men - tai kad tavo teorija nieko verta.
Tavo asmenine nuomone sutampa su manaja. Beje, as taip manau apie visas (beveik?) vakcinas...
Nuo poliomielito yra trys skiepai, jie nemokami, jei taliekami "planiškai" , tai paskiepyjama 3 ir 4,5 ir 18 mėn, reakcijos į jį labai retos. Atskiras dūris kai leidžiama KDS vakcina. Galimas variantas kai atliekamas tik vienas dūris-tai pentavakcina, į kurią iš kart įeina išvalyta kokliušo, stabligės, poliomielito, difterijos ir Hib vakcinos. Ji yra mokama, bet kas bandė, sakė , kad vaikai toleruoja gerai. Ds vakcina gali būti skiepyjami ir kūdikiai (t.y. vakcina be kokliušo elementų).
Poliomielito skiepas dar įeina į tetracoc vakciną. Ji nemokama. difterija, stabligė, kokliušas ir poliomielitas. Šia vakcina skiepijami vaikučiai 3mėn 4,5 mėn ir 18 mėn.
, manes nedomina jungtines vakcinos, man idomu kiek kartu reikia skiepyt vaika tik nuo poliomielito ir tik nuo DS jei vaikas skiepijamas 2 metu?
man atrodo, kad daktarai turetu perspeti ne po skiepo, o pries darant ji..
Ar TU irgi atsisakei visu vakcinu?
Ar Tu Silvute tuo metu sunu krutimi maitinai? Kiek zinau, po 6 menesiu is kraujo pries gimima perduotas imunitetas susipneja, bet jei mama maitina savo pienu, jis ir toliau mazyli apsaugo.
mamytes is lietuvos.....ar galite man paaiskinti kas yra isvalyti skeipai.....? kas ten per skeipai.....? uzsienyje negirdejau apie tokius dalykus...."murzini" ar "svarus" skiepai.......
tai gal lietuvoje dar naudoja tarybu laiku vaksina....? ar kaip......? nesuprantu...
Nu sau tai, manau, ne, bo sprende uz mane teveliai... Bet Paulius tai iki siol niekuo nevakcinuotas. Ir artimiausiu metu nezadu leisti to daryti.
Nu, va man ydomu pasidare
kol taip mananciu yra mazuma, tol tikrai neverta nerimauti, tik is kitos puses pykstu ant ju. Tam, kad skiepai butu veiksmingi ir neklitu tu ligu protrukiai, reikalinga paskiepyti 95 % vaiku. 5% yra paliekami vaikams, kurie del ivairiu priezasciu negali buti skiepijami. O tos mamytes su savo sveikais vaikais uzima tuos 5 % ir gydytojai stengiasi kiek imanoma daugiau kitu vaiku skiepyti. Buvo cia vienos pareiskimas - kodel mano vaikas turi skiepytis, tegul kiti skiepijasi ir ji apsaugo ir man nusispjauti kas kitiems bus, svarbu, kad man gerai... Eligute, nesvarbu kokio amziaus vaikas yra skiepijamas nuo DS ir polimelito, norint, kad susidarytu imunitetas, reikalingi trys skiepai. Mes butent tokius skiepus ir emem. Musu gydytoja uzsake mums atskiras vakcinas - difterija ir stablige ir antra nuo polimelito. Dabar antra skiepa gausim rugsejo antorj pusej.
Silvute, o kaip su skiepo reakcija? ar buvo kokia? Kiek laiko buvo kaip skiepijo nuo DS?
skiepijomes sesiu menesiu proga........jokios pasalines reakcijos nebuvo
reakcijos nelabai buvo. Ta vakare kiek irzlezne buvo, vis tik sukretimas pakankamas vaikui ir skiepo vietos buvo kiek patinusios, bet jai asmeniskai tai atrodo jokiu nepatogumu nesukele.
Mums jau pusantru metuku.
As paaugle budama sirgau kokliusu,-nu tokios ligos niekam
nelinkeciau, tuo labiau mazam vaikui: kosejau begalo, negaledavau nedaugiau isizioti, nei nusijuokti nes visa tai dirgindavo kvepavimo takus ko pasekoj pradedavau koseti, kartais kosulys ant tiek istampydavo kad net isvemdavau visa ka suvalgius. O kaip mazas vaikas i tokia liga reaguotu, baisu ir pagalvoti. Beje sirgau labai ilgai, kazkur menesy... nuo manes po to uzsikrete sesuo, po keliu savaiciu as vel atkritau... vienu zodziu liga-beda..
Mes kai skiepijom 2 men. irgi buvo guziukas kojytej, bet sesele sake nieko nedaryt, turi pats issivaiksciot, cia taip turi buti, praeis. Vat mums tai paskiepijo vakare, o nakti abu vaikai klyke nesavu balsu ir temperatura buvo uzkilusi, bet po to praejo ir kitokiu dalyku nebuvo, nei viduriavimo nei ko kito.
O tos kurios skiepijo vaikus ir buvo reakcija, skiepijot isvalyta kokliuso vakcina ar ne?
QUOTE(eglek @ 2004 08 19, 18:07) As paaugle budama sirgau kokliusu,-nu tokios ligos niekam nelinkeciau, tuo labiau mazam vaikui: kosejau begalo, negaledavau nedaugiau isizioti, nei nusijuokti nes visa tai dirgindavo kvepavimo takus ko pasekoj pradedavau koseti, kartais kosulys ant tiek istampydavo kad net isvemdavau visa ka suvalgius. O kaip mazas vaikas i tokia liga reaguotu, baisu ir pagalvoti. Beje sirgau labai ilgai, kazkur menesy... nuo manes po to uzsikrete sesuo, po keliu savaiciu as vel atkritau... vienu zodziu liga-beda.. siap kokliussu ir sergama viens, du menesius...uztat dabar pas tave imunitetas - visam gyvenimui...
mes šiandien paskiepijom nemokama vakcina, tai jau 6 kartus pasigailėjau. Mažoji klykė kaip pjaunama, supau kokias 3 valandas ant rankų, kol nutirpo ir kojos ir rankos. Galų gale įkišom Eferalgano žvakutę. Tai po kokių 15 min užmigo. Dabar su siaubu laukiu nakties ir kitą skiepą darysiu tik MOKAMĄ.
mes taip pat šiandien gavom skiepą-nemokamą ėmėm, kadangi ir ankstesnius ėmėm nemokamus ir nebuvo jokių reakcijų
Nežinau, gal jau rašiau apie tai, bet dar pasikartosiu: esu skiepyta nuo kokliušo ir būdama 4,5m. sirgau žiauria forma su ilgiausiais priepuoliais viso labo 4 mėnesius. Va tau ir skiepai.... Kažkaip jie man pasitikėjimo nekelia
Po pirmo skiepo reakcija buvo ziauri,tad gydytoja patare kita karta besiruosiant kitam skiepui pagerti dvi dienas pries skiepa ir dvi dienas po skiepo Biseptolio po ketvertuka,ji liepe rtis kartus dienojembet as pabugau kad daug ir daviau tik ryte ie vakare,ir kagi,reakcijos jokios nebuvo. QUOTE(Katulia @ 2005 07 12, 12:00) Po pirmo skiepo reakcija buvo ziauri,tad gydytoja patare kita karta besiruosiant kitam skiepui pagerti dvi dienas pries skiepa ir dvi dienas po skiepo Biseptolio po ketvertuka,ji liepe rtis kartus dienojembet as pabugau kad daug ir daviau tik ryte ie vakare,ir kagi,reakcijos jokios nebuvo. Katulia, o jums nebuvo jokios reakcijos į antrą ir trečią skiepą?
100 prc. pritariu Dmama mintims ir ačiū už informaciją.Jei būčiau tai žinojusi anksčiau, savo mažyliui 3 mėnesių proga nebūčiau įtaisiusi "klasiškos" dovanėles - KDS skiepo. Nuo kurio turėjom žiaurią reakciją, "sugedo" vaikas (kaip nukirsta - sulėtėjo augimas ir vystymasis (pirmus mėn priaugdavo 1,5-1 kg, buvo labai stiprus), nustojo valgyti, tapo irzlus).Kaip kvaiša paskiepijau antrą kartą ir trečią.Nuo trečio mokamo - vėl reakcija.
Žodžiu, jaučiuosi be galo kalta prieš savo mažylį...Ir daugiau jo skiepyti kol mažas neketinu nei MMS, nei pakartotinai KDS.O gydytojų nuomonė tikrai labai vienpusė ir mažai kvalifikuota(pvz po pirmos reakcijos niekas nepasiūlė vakcinos be kokliušo - o juk apie tai rašoma net prie vakcinos pridėtame lapelyje) tad kuo daugiau informacijos ir diskusijų šia tema, tuo geriau.
Ech... Ir kur as buvau anksciau
Antradieni paskiepijau savo maze nuo kokliuso ir ka jus manot??? O gi manau, mazoji, butent juo ir susirgo. Paskambinau daktarei, tai ji man sako, kad tai neimanoma. QUOTE(nuria @ 2005 08 05, 13:11) Ech... Ir kur as buvau anksciau Antradieni paskiepijau savo maze nuo kokliuso ir ka jus manot??? O gi manau, mazoji, butent juo ir susirgo. Paskambinau daktarei, tai ji man sako, kad tai neimanoma. Na, ar tikrai susirgo tavo mažoji kokliušu? Prisimenu, kaip mūsų gydytoja pasakojo, kad jai irgi pasitaikė vienas kokliušo atvejis. Mergaitė buvo gavusi pirmąjį skiepą, todėl nespėjo susiformuoti imunitetas QUOTE As sutinku, kad kiekvienas turi pats nuspresti, kas geriausia ju vaikui, bet noreciau, kad visi tevai pirmiausia suzinotu informacija is ivairiu pusiou ir tada savo galva nusprestu. Daug perskaičiau info. Iš įvairių pusių. Iki šiol abejoju. Vienoj pusėj, per didelė atsakomybė yra Savo galva, neturint jokio med. išsilavinimo, nuspręsti pačiai kas geriau. Kitoj pusėj, tai juk Mano vaikas, o skiepų poveikis dar tik tiriamas, keičiami skiepų kalendoriai, įvedami nauji skiepai, atsisakoma kitų kaip pavojingų. Šiuo metu ką bepasirinktum, manau, tai Loterija. |