Naktibalda
2011 03 25, 17:07
 pirma tema Apie konkursą 1991 metais Prancūzijos matematikai organizavo konkursą, kurio simboliu tapo miela australiška kengūra.Kengūra čia atsirado neatsitiktinai, kadangi pati "Kengūros" konkurso idėja kilo Australijoje, ir konkursas ten yra neįtikėtinai populiarus - jame dalyvauja apie 90% (!) įvairių klasių moksleivių. "Kengūra" labai gerai tiko ir Europos sąlygomis, tad daugelis šalių ėmėsi organizuoti panašų renginį. Konkursas atspindi naujuosius gyvenimo, matematikos ir kompiuterijos pokyčius. Konkurso trukmė neįprastai maža - vos 75 minutės. Visos užduotys testinės - užtenka nurodyti vienintelį teisingą iš penkių pateiktų atsakymų. Korteles apdoroja ir konkurso rezultatus suveda kompiuteris. Konkursas remiasi dalyvių ir organizatorių entuziazmu, o kortelių ir užduočių parengimo bei rezultatų apdorojimo išlaidos padengiamos iš dalyvių mokesčio, kurį moka kiekvienas dalyvis. Didelė dalis lėšų, surinktų iš mokesčių, skiriama nugalėtojų prizams įsigyti, stovykloms bei kelionėms organizuoti ir pan. Lietuvoje "Kengūros" konkursas atskirose mokyklose organizuojamas jau nuo 1995 metų. Konkursas kelia didžiulį susidomėjimą, jo užduotys sudaro galimybę praleisti daug malonių akimirkų su matematika. Per 75 minutes moksleiviai sprendžia 30 įvairaus sunkumo uždavinių (M grupės dalyviai - 24 uždavinius). Konkursas organizuojamas penkioms amžiaus grupėms: * N (Nykštukas) I-II klasės (nuo 2007 metų) * M (Mažylis) III-IV klasės * B (Bičiulis) V-VI klasės * K (Kadetas) VII-VIII klasės * J (Junioras) IX-X klasės * S (Senjoras) XI-XII klasės Kengūros puslapis dalinamės toliau įspūdžiais, pasiekimais ir patirtimi
Yra ne tik matematikos kengūra, bet ir Kalbų kengūra.  Šiemet kalbų kengūros lyderių turnyro nugalėtojams skiriama 5 dienų kelionė į Ukrainą.
QUOTE(ernoja @ 2011 03 26, 10:27) Yra ne tik matematikos kengūra, bet ir Kalbų kengūra.  Šiemet kalbų kengūros lyderių turnyro nugalėtojams skiriama 5 dienų kelionė į Ukrainą.  oho maniskis pernai buvo nugaletojas, tai gavo visai ne savo amziuj skirta knygele
QUOTE(une @ 2011 03 27, 13:37) tai gavo visai ne savo amziuj skirta knygele  kamasutra?
Orchija
2011 03 28, 16:18
QUOTE(A... @ 2011 03 27, 22:29)  Tikrai įdomu kokią
nu ir laki jusu fantazija  tikslaus pavadinimo nepasakysiu, tik atsimenu, kad nusivyle...
Manguste
2011 04 25, 19:11
Na, tai kaip kengūriukams pasisekė? Jau yra preliminarūs rezultatai. Maniškė tarp pirmokų papuolė į 50.
Dykuma5
2011 04 26, 16:04
sena pažįstama
2011 04 27, 06:25
O maniskis 8-tokas is savo mokyklos visu astuntu klasiu 4  Bet uz tai pagal Lietuva, tai 1830
O gal turit 3-4 klasių užduotis? Ruošimės kitiems metams
Mokykloj ketvirtas tarp šeštokų, o taip 303. Bet jau grįžęs atraportavo,kur suklydo, tai, sakyčiau, ir taip geras rezultatas.
QUOTE(ernoja @ 2011 04 27, 19:23) Mokykloj ketvirtas tarp šeštokų, maniskis tarp antroku ketvirtas
Baltike
2011 04 27, 21:10
Manasis trečiokėlis pirmas mokykloje ir rajone (ir ne tik tarp trečiokų, bet ir tarp ketvirtokų), o respublikoje antrame penkiasdešimtuke. Vaikinas devintame danguje - prieš žiūrint rezultatus spėjo, kad bus "penki šimtai kažkelintas"
Naktibalda
2011 04 27, 21:13
kokie geri jūsų rezultatai šaunuoliai, o mums nelabai pasisekė sustartuoti, bet svarbu ne paskutiniai
Manau svarbu dalyvauti ar ne  ?, o jei dar ir pasisekė tai labai labai gera ant dūšios ir patirtis superinė Mano Pirmokėlis -107,50 taškai iš 150, aišku nepretenduojam į penkaisdešimtuką , bet likau patenkinta 6 vieta tarp mokyklos pirmokėlių, beja vienas berniukas iš klasės išsprendė viską teisingai  , ir jis yra Pirmas iš10 geraiusiųjų Kaune. Labai džiaugiuosiu už jį ir jo tėvelius
Mano pirmokė mokykloj - antra, rajone - septinta. Aš manau, kad labai gerai, o mano chuligankei tas konkursas vienodai šviečia - kitais metais sakė, kad nedalyvaus, nes nuobodu...  Gal persigalvos...
Stel&lade
2011 04 28, 16:12
Tarp sestoku pirma, rajone 7-ta, nusivyle labai...
prettiness
2011 04 29, 14:52
Pirmokas surinko 120 tasku. Mes labai patenkinti  Trys mokiniai is musu mokyklos pateko i rajono desimtuka. Ne daug truko ir mums  Tuo labiau, kad pirmauja identiskus atsakymus surinke (kita mokykla)
skirmantenet
2011 04 30, 14:20
Ar mamytės žino kad Kengūra yra ir anglų k., ir lietuvių k, ne tik matematikos
ballando
2011 05 06, 10:17
Mamytės, gal žinot, kur ir kaip pasitikrinti lietuvių k. ir anglų k. kengūros rezultatus? Su matematikos kengūra viskas aišku, bet va su kalbų kengūra-ne. Mano 5-okas "matematikas" šiemet ir kalbose jėgas bandė, bet nežinau kur ko ieškoti.  Ačiukas, jei kas paprotins
QUOTE(ballando @ 2011 05 06, 11:17) Mamytės, gal žinot, kur ir kaip pasitikrinti lietuvių k. ir anglų k. kengūros rezultatus? Su matematikos kengūra viskas aišku, bet va su kalbų kengūra-ne. Mano 5-okas "matematikas" šiemet ir kalbose jėgas bandė, bet nežinau kur ko ieškoti.  Ačiukas, jei kas paprotins  Čia yra kalbų kengūros atsakymai http://www.vkif.lt/
kimberley7
2011 05 09, 14:43
Maniskis antrokas mokykloje uzeme II vieta, o Lietuvoje III vieta  , nors pernai kai buvo pirmokas tik mokykloje gal 10 vieta turejo. Mes aisku labai patenkinti  . Papildyta:QUOTE(aida1 @ 2011 04 27, 10:36) O gal turit 3-4 klasių užduotis? Ruošimės kitiems metams  Ir mes noritumem
ballando
2011 05 19, 08:03
Ernoja, ačiū už nuorodą. Bet man nepavyksta rasti rezultatų. ( Su atsakymais viskas OK)  Tiesiog nerandu, kokią vietą maniškis užėmė. Kažkaip su matematikos Kengūros rezultatais viskas daug aiškiau. Stinga organizatoriams pagalbos sisteminant info ...Ir dar klausimukas- gal kieno vaikis važiuoja šiemet į matematikų "Kengūros" stovyklą? Mielai susipažintume, kad drąsiau būtų  ..mano matematikas- 5-okas
QUOTE(ballando @ 2011 05 19, 09:03) Ernoja, ačiū už nuorodą. Bet man nepavyksta rasti rezultatų. ( Su atsakymais viskas OK)  Tiesiog nerandu, kokią vietą maniškis užėmė. Kažkaip su matematikos Kengūros rezultatais viskas daug aiškiau. Stinga organizatoriams pagalbos sisteminant info ...Ir dar klausimukas- gal kieno vaikis važiuoja šiemet į matematikų "Kengūros" stovyklą? Mielai susipažintume, kad drąsiau būtų  ..mano matematikas- 5-okas  Rezultatų tikriausiai dar nėra
delfinarija
2011 06 01, 13:03
Mano mergina savo mokykloj pirma ,rajone antra ,pateko i 50 -uka  Gavo vakar maikute su kenguros logotipu,ryt i rengini pakviesta kulturos namuose dar
Pasišiaušęs
2011 06 01, 13:17
QUOTE(Can @ 2011 03 27, 22:29) nusikalbėjai ne į temą
QUOTE(lamyte @ 2011 05 19, 09:25) Rezultatų tikriausiai dar nėra  Rezultatai bus tik vasaros pabaigoje.
Paskelbti kalbų kengūros rezultatai. http://www.vkif.lt/
idomu nuo kokio balo siemet priims i lyderiu tura
guruguru
2011 09 05, 13:13
Sveikos, mamos. Mes irgi norim vis pasitreniruoti, paspręsti užduotėlių. Knygyne yra pirkti Kengūros užduotys. Aš čia kalbu apie matematikos užduotis. Vieną tą knygelę nusipirkom. Galiu nuskanuoti ir atsiųsti. Mes turim 2010 metų. Gal kas irgi turite, tik kitų metų. O aš tikrai galiu prikabinti 2010 metų. Ten yra 1-2 ir 3-4 klasėms.
Kengūra2012
2012 01 09, 15:37
Sveiki, pastebėjau, kad Gerb. Tėveliai intensyviai diskutuoja konkurso "Kengūra" tema, tad mes, konkurso organizacinė komanda, nusprendėme, kad galime Jus apie konkurso eigą ir aktualius klausimus diskutuoti tiesiogiai šiame forume. Registracija jau prasidėjo. Kreipkitės į savo mokyklas, ar darželius. Jei atsitiko taip, kad Jūsų mokykla šiame konkurse neplanuoja dalyvauti, nepergyvenkite, galite prašytis į artimiausią mokyklą ar švietimo įstaigą, ar galiausiai kreiptis tiesiogiai pas mus. Bandysime problemas spręsti katu. Registracija vyks iki š.m. vasario 10 d. Nepavėluokite. Taip pat galite ruoštis konkursui spręsdami treniruočių užduotis, kurias rasite šiuo adresu: Kengūros treniruotėsSėkmės kengura.lt
skirmantenet
2012 01 16, 17:47
Geras dalykas, bet šiek tiek brangoka...
Kalbų lyderių ture dalyvavo vaikai, surinkę 197 taškus. Lauksim rezultatų. Pernai metų nugalėtojai važiavo į Ukrainą.
Kimberli
2012 01 27, 15:02
O ar yra kalbų kengūros užduočių kur pasižiūrėti? na kaip matematikos yra, tai gal ir kalbų yra?
Kengūra2012
2012 01 30, 17:27
Norėčiau tik vieną dalyką akcentuoti, kad matematikos konkursas Kengūra ir kalbų Kengūra yra du visiškai nesusiję ir nesikertantys dalykai. Tad nemaišykite
ozhkaragoshka
2012 02 01, 18:21
QUOTE(Kengūra2012 @ 2012 01 30, 17:27) Norėčiau tik vieną dalyką akcentuoti, kad matematikos konkursas Kengūra ir kalbų Kengūra yra du visiškai nesusiję ir nesikertantys dalykai. Tad nemaišykite  Aciu,kad informavot,nes as galvojau cia is vienos sistemos
QUOTE(Kengūra2012 @ 2012 01 09, 16:37) Sveiki, Taip pat galite ruoštis konkursui spręsdami treniruočių užduotis, kurias rasite šiuo adresu: Kengūros treniruotėsSėkmės kengura.ltUzregistravau dukra dalyvavimui kenguroje. Dziaugiuosi radusi nuoroda treniruotems siame forume. Aciu Dar vienas klausimas. Mano dukros mokykla siame konkurse nedalyvauja. Prisijungs prie kitos mokyklos dalyviu. Tai kaip bus skaitoma ar ji atstovaus savo mokykla, ar ta, su kuria dalyvaus konkurse?
O aš nesupratau ,ten kur surašyti metai,tai reikia pažymėti vaiko gimimo metus?Bet jei paspaudi pvz. 2004 ,tada dingsta nuoroda Nykštukas,o tai yra skirta pimokams.Ar nesvarbu ten tie metai,reik pasižymėti tik rungtynių tipą pagal klasę? Ir dar ar mes nemokam skaičiuoti ar tai yra klaida,Nykštuko užduotyje Nr.4 parodytas kauliukas su skaiciais 4,5,1. Klausimas kokia skaiciu suma yra nematomoje kauliuko puseje? Lieka 6,3,2.Suma 11.O teisingas atsakymas 12.Tai čia kaip?
QUOTE(ukme @ 2012 02 03, 12:17) O aš nesupratau ,ten kur surašyti metai,tai reikia pažymėti vaiko gimimo metus?Bet jei paspaudi pvz. 2004 ,tada dingsta nuoroda Nykštukas,o tai yra skirta pimokams.Ar nesvarbu ten tie metai,reik pasižymėti tik rungtynių tipą pagal klasę? Ir dar ar mes nemokam skaičiuoti ar tai yra klaida,Nykštuko užduotyje Nr.4 parodytas kauliukas su skaiciais 4,5,1. Klausimas kokia skaiciu suma yra nematomoje kauliuko puseje? Lieka 6,3,2.Suma 11.O teisingas atsakymas 12.Tai čia kaip?  man rodos, kad šitoj užduoty ir mes "nemokam" skičiuoti dėl metų, ten ne vaiko metus reik nurodyti, o pasirinkti, kurių metų užduotis nori spręsti. O nykštukai tiktais nuo 2007 (lyg) atsirado. Nes ten yra užduotys, kurios buvo vienais ar kitais metais konkursinės. aš bent taip supratau.
QUOTE(san @ 2012 02 03, 13:34) man rodos, kad šitoj užduoty ir mes "nemokam" skičiuoti dėl metų, ten ne vaiko metus reik nurodyti, o pasirinkti, kurių metų užduotis nori spręsti. O nykštukai tiktais nuo 2007 (lyg) atsirado. Nes ten yra užduotys, kurios buvo vienais ar kitais metais konkursinės. aš bent taip supratau. Aišku,ačiū
QUOTE(ukme @ 2012 02 03, 13:17) Ir dar ar mes nemokam skaičiuoti ar tai yra klaida,Nykštuko užduotyje Nr.4 parodytas kauliukas su skaiciais 4,5,1. Klausimas kokia skaiciu suma yra nematomoje kauliuko puseje? Lieka 6,3,2.Suma 11.O teisingas atsakymas 12.Tai čia kaip?  Ir mes pasimovėm ant to  Paspaudus klaustuką, išlenda teisingas paaiškinimas: Nematome sienelių, kur yra 2 akutės, 4 akutės ir 6 akutės. Vadinasi, nematome 2 + 4 + 6 = 12 akučių. Bet gi mes matome 4, 3-jų nematom. Suklydo sudarytojai
ozhkaragoshka
2012 02 05, 14:24
QUOTE(vėtrė @ 2012 02 03, 18:53) Ir mes pasimovėm ant to  Paspaudus klaustuką, išlenda teisingas paaiškinimas: Nematome sienelių, kur yra 2 akutės, 4 akutės ir 6 akutės. Vadinasi, nematome 2 + 4 + 6 = 12 akučių. Bet gi mes matome 4, 3-jų nematom. Suklydo sudarytojai  mes irgi ten ilgai galvojom,o pasirodo klaida
Kengūra2012
2012 02 07, 16:04
QUOTE(Llaume @ 2012 02 03, 09:08) Dar vienas klausimas. Mano dukros mokykla siame konkurse nedalyvauja. Prisijungs prie kitos mokyklos dalyviu. Tai kaip bus skaitoma ar ji atstovaus savo mokykla, ar ta, su kuria dalyvaus konkurse? Sveiki, šiuo atveju Jūsų dukra atstovautų tą mokyklą kurioje dalyvaus. Bet, Jūs galite parašyti el. paštu info @ kengura.lt išdėstyti kokia yra situacija, nuroduti kokioje mokykloje dalyvausite, bei iš tikro iš kokios esate, ir manau, kad pavyktų suderinti, kad atstovautumėte savo mokyklą. Papildyta:QUOTE(ukme @ 2012 02 03, 12:17) O aš nesupratau ,ten kur surašyti metai,tai reikia pažymėti vaiko gimimo metus?Bet jei paspaudi pvz. 2004 ,tada dingsta nuoroda Nykštukas,o tai yra skirta pimokams.Ar nesvarbu ten tie metai,reik pasižymėti tik rungtynių tipą pagal klasę? Treniruočių užduotys sudarytos pagal anksteniais metais įvykusių konkursų užduotis. O nykštukų grupė atsirado visai neseniai, tik nuo 2008, todėl užduotys šiai grupei ir pateikiamos tik nuo 2008 metų. 2009 - 2011 metų užduočių internete nėra. Jas galite rasti knygynuose. Šias knygeles leidžia TEV leidykla: Kengūros knygelės
ausrine777
2012 02 11, 20:48
uzduoteles pirmokams tikrai sunkokos, bet pradzioje tai tikrai... Bet manau pasipraktikavus, ne taip baisiai atrodo.. Pirmokelis mano ruosiasi, ir labai nori Klausimas: gal kas turit praejusiu metu nykstuko uzduoteles?  LAbai butu didelis aciuuu
Varinija
2012 02 11, 22:03
O kada siemet Kengura  ?Vyresnelis uzsiregistravo,siemet dalyvaus 3 karta.Tik kad visa ateinancia savaite lankys reabilitacija poliklinikoje,tai va bijom praleisti...
QUOTE(Varinija @ 2012 02 11, 22:03) O kada siemet Kengura  ?Vyresnelis uzsiregistravo,siemet dalyvaus 3 karta.Tik kad visa ateinancia savaite lankys reabilitacija poliklinikoje,tai va bijom praleisti...  Kovo 15d. O man įdomu ar pirmokėliams leidžiama kur nors pasipiešti ar pasirašyti skaičiukus atliekant užduotėles, ar mintinai turi viską atlikti ir tiesiai į testų lapus?
QUOTE(AIRA @ 2012 02 12, 08:58) Kovo 15d. O man įdomu ar pirmokėliams leidžiama kur nors pasipiešti ar pasirašyti skaičiukus atliekant užduotėles, ar mintinai turi viską atlikti ir tiesiai į testų lapus? tikrai, idomu "techninė dalis": turi jie kokį juodraštį? kuom rašo? kaip pataisyti, jei sumąstė, kad suklydo?
ausrine777
2012 02 12, 10:30
nu bet pirmoku uzduociu sunkumas praejusiais metais...  Manau tikrai neteisingai parinktos uzduotys
Varinija
2012 02 12, 11:11
QUOTE(AIRA @ 2012 02 12, 09:58) Kovo 15d. Aciu!
Gali visi, ne tik pirmokai, braižyt, skaičiuot, žymėt. Svarbu lapuose teisingai pažymėtų.
|
|