slapukauti viens nuo kito tiesiog poreikio neturim, į barą alaus su draugais atsigert kartu einam, į kašę taip pat kartu, maistą perkam taip pat kartu ir kad niekur nebūtų jokių nepatogumu tam ir dedam viską į bendrą krūvą
O pas mus viskas priešingainei pas daugelį, abu žinom kiek kuris uždirba bet skirtumas tas kad as jam savo visus pinigėlius atiduodu, jis į bendrą sąskaitą padeda ir nudojamės kam kiek reikia, be jokių paslapčių...
slapukauti viens nuo kito tiesiog poreikio neturim, į barą alaus su draugais atsigert kartu einam, į kašę taip pat kartu, maistą perkam taip pat kartu ir kad niekur nebūtų jokių nepatogumu tam ir dedam viską į bendrą krūvą QUOTE(alina_nr_1 @ 2007 12 11, 21:56) Atsiprasau, kad isiterpsiu, bet o koks skirtumas kad maisiukus su masina vezat? ar del to sunkiau zmonai pajudint pirstuka ir padet susikraut maista? pas mus visada seimoje siuo klausimu vyrauja lygybe ir kraunam kartu, ir mokam kartais vienas, kartais kitas, bet kad nei vienas nesijaustu nuskriaustas.. pinigu man neduoda, o as jam ne O kodėl aš turiu krauti maišiukan, kai vyras šalia stovės ir nieko neveiks
xixi, na nebent vyras musulmonas, tadajam iprastas vaizdelis, kad vyras tusciom rankom eina, o zmona - maiselius tysia.. Va kuo mane zavi tas senoviskas dzentelmenu auklejimas - ir duris atidaro, ir kede patogiai pristumia, ir palta palaiko, ir maiseli su pirkiniais panesa.. Taip malonu tada buna..
Beje, tu emancipuotu moteriskiu (kurios pacios maisekliu tampo) veiduose tuo metu atsiranda kazkokia nenusakomai idomi israiska.. Pabandykit pastebeti
kazkaip man atrodo, kad kuo toliau tuo labiau tolstam nuo temos, ir kazkaip reiksmina kai kurios mamytes tokius dalykus kaip kas deda maista i maisiukus ir dar kazka, koks gi skirtumas, pvz, as visada stengiuos deti kadangi vyras kaip ides tai zinot
na tikrai chebra nutolot nuo temos.
taigi grįžtam! atiduoti algą? visą algą? žinoma, ne. kas kada sakė, kad privaloma taip daryti. net prie altoriaus to nepaminėta. šeima negali garantuoti daugelio dalykų vien dėl pačių sutuoktinių įpatumų ir keistenybių. bet dalintis - taip. (pagal poreikius/aplinkybes). pasakyti, kiek uždirbi - taip, ir ne. (pagal sutuoktinio temperamentą/aplinkybes). pakalbam, pastebėjau čia VISOSE TEMOSE- kaip maži vaikai, ir esam labai tuo žiaurūs. gi kiekviena pora daugiau mažiau žino, su kokiu asmeniu gyvena/susimetė/susiženijo. kiekvienas žino, kodėl geriau nutylėti, kada nutylėti, o kada algos neslėpti ir dalintis. PAVYZDŽIAI: VYRAS, PVZ, pats būna egoistas, nesako dydžio, ne kad žmona viską susigvieš, bet kad pats turi nesveiką požiūrį į moterišką lytį. kitas nesako, nes žino, kad jų gražioji žmonelė viską linkusi leisti, leisti, lesiti leisti, leisti..... ŽMONA, nusivylus vyrais, neturi saugumo jausmo, nesako viso atlyginimo dydžio, nori atsidėti sau ir vaikais, kad tie vyrai, zarazos, jos nepaliktų, ...todėl ir slepia sumą, ir ką ji - ji taip blogai elgiasi? kita žmona, mato vyro išlaidumą, žnesako. kita žmona-pati sau yra keistenybė, turi vėlgi nesveiką požiūrį į vyrišką lytį, ne tiek dėl realių vyro silpnybių, o prisipumpavusi stereotipų pati, ir ...tyli, slepia. O DABAR TRUPTI PLAČIAU NUO TEMOS...... taigi, kiekvienas groja pagal savo sužeistą patirtį, išgyvenimus, temperamentą, silpnybes, stiprybes. atsiminkim kalbėdami, juk kalbam vien SAVO gyvenimą, tad nebrukim, nekiškim jo kitam. jei kalbam apie MORALĘ IR NORMAS, -tai visad lengva bus palozunguoti: reikia daryti taip, o ne kitaip, dalintis, sakyti, atsiverti, dalintis. bet gyvenime žmonės dėl savo ribotumo, trapumo, sužeistumo, nesugeba dayti taip kaip gražiai knygutėse rašoma---tai ką tada? !!!!!! turime formumuose jausti tą slidžią ribą - asr mes pirštuku pabarti norim vieni kitus, kaip reikia GYVENTI/ALGAS DUOTI AR NEDUOTI, ar tiesiog pasidalinti savo netobulu gyvenimu ir bent taip pasiguosti, paliūdėti, pasidžiaugti, kad esam tokie, o ne kitokie, nors ir norim, labai NORIM, būt geresni.... QUOTE(zuzu @ 2007 12 13, 10:51) na tikrai chebra nutolot nuo temos. taigi grįžtam! atiduoti algą? visą algą? žinoma, ne. kas kada sakė, kad privaloma taip daryti. net prie altoriaus to nepaminėta. šeima negali garantuoti daugelio dalykų vien dėl pačių sutuoktinių įpatumų ir keistenybių. bet dalintis - taip. (pagal poreikius/aplinkybes). pasakyti, kiek uždirbi - taip, ir ne. (pagal sutuoktinio temperamentą/aplinkybes). pakalbam, pastebėjau čia VISOSE TEMOSE- kaip maži vaikai, ir esam labai tuo žiaurūs. gi kiekviena pora daugiau mažiau žino, su kokiu asmeniu gyvena/susimetė/susiženijo. kiekvienas žino, kodėl geriau nutylėti, kada nutylėti, o kada algos neslėpti ir dalintis. PAVYZDŽIAI: VYRAS, PVZ, pats būna egoistas, nesako dydžio, ne kad žmona viską susigvieš, bet kad pats turi nesveiką požiūrį į moterišką lytį. kitas nesako, nes žino, kad jų gražioji žmonelė viską linkusi leisti, leisti, lesiti leisti, leisti..... ŽMONA, nusivylus vyrais, neturi saugumo jausmo, nesako viso atlyginimo dydžio, nori atsidėti sau ir vaikais, kad tie vyrai, zarazos, jos nepaliktų, ...todėl ir slepia sumą, ir ką ji - ji taip blogai elgiasi? kita žmona, mato vyro išlaidumą, žnesako. kita žmona-pati sau yra keistenybė, turi vėlgi nesveiką požiūrį į vyrišką lytį, ne tiek dėl realių vyro silpnybių, o prisipumpavusi stereotipų pati, ir ...tyli, slepia. O DABAR TRUPTI PLAČIAU NUO TEMOS...... taigi, kiekvienas groja pagal savo sužeistą patirtį, išgyvenimus, temperamentą, silpnybes, stiprybes. atsiminkim kalbėdami, juk kalbam vien SAVO gyvenimą, tad nebrukim, nekiškim jo kitam. jei kalbam apie MORALĘ IR NORMAS, -tai visad lengva bus palozunguoti: reikia daryti taip, o ne kitaip, dalintis, sakyti, atsiverti, dalintis. bet gyvenime žmonės dėl savo ribotumo, trapumo, sužeistumo, nesugeba dayti taip kaip gražiai knygutėse rašoma---tai ką tada? !!!!!! turime formumuose jausti tą slidžią ribą - asr mes pirštuku pabarti norim vieni kitus, kaip reikia GYVENTI/ALGAS DUOTI AR NEDUOTI, ar tiesiog pasidalinti savo netobulu gyvenimu ir bent taip pasiguosti, paliūdėti, pasidžiaugti, kad esam tokie, o ne kitokie, nors ir norim, labai NORIM, būt geresni.... QUOTE zuzu Paskelbta 2007 12 13, 11:51 na tikrai chebra nutolot nuo temos. taigi grįžtam! atiduoti algą? visą algą? žinoma, ne. kas kada sakė, kad privaloma taip daryti. net prie altoriaus to nepaminėta. šeima negali garantuoti daugelio dalykų vien dėl pačių sutuoktinių įpatumų ir keistenybių. bet dalintis - taip. (pagal poreikius/aplinkybes). pasakyti, kiek uždirbi - taip, ir ne. (pagal sutuoktinio temperamentą/aplinkybes). pakalbam, pastebėjau čia VISOSE TEMOSE- kaip maži vaikai, ir esam labai tuo žiaurūs. gi kiekviena pora daugiau mažiau žino, su kokiu asmeniu gyvena/susimetė/susiženijo. kiekvienas žino, kodėl geriau nutylėti, kada nutylėti, o kada algos neslėpti ir dalintis. PAVYZDŽIAI: VYRAS, PVZ, pats būna egoistas, nesako dydžio, ne kad žmona viską susigvieš, bet kad pats turi nesveiką požiūrį į moterišką lytį. kitas nesako, nes žino, kad jų gražioji žmonelė viską linkusi leisti, leisti, lesiti leisti, leisti..... Super, geriau ir nepasakysi
MB tvarkingai kiekviena menesi parnesa i namus tik... algalapi! Ir viska ka reikia tvarkingai apmoka, as tik patikrinu kiek nueina i taupymo saskaita. As kai savus pinigelius pabaigiu, graziai paprasau dar - labai jau vyrams pasidiziavimas sukyla (tiesiogine ir netiesiogine prasme
jei atiduoti tai zmona savo alga vyrui,o vyras savo alga zmonai.geras.
pas mus visaip būna. jei reikia sutaupyti - biudžetas perleidžiamas į mano rankas. jei taupymo programa neįjungta - dalinamės daugmaž pusiau. o kartais mane užknisa skaičiuoti ir mokėti, tai tą reikalą palieku vyrui
negana to, abu turim draudimus - kaip ir apsimokėtų vienam kitą
Labai jau gudrūs atiduodu pinigus žmonai ir ramus sėdžiu, o jau ji tegu suka galvą kaip čia viską suderinti, kad ir namai būtų visko pilni ir sąskaita netuščia. Na jau ačiū, pasitikėjimas gerai, bet užkrauti tokią naštą ant silpnų moters pečių...
Pas mus seimoje yra taip:kiekvienas zino,kiek kas uzdirba,ir perkame tai,ko kam reikia.Mum tai suprantamas dalykas
aš niekaip nesuprantu tokių šeimų, kur vienas nuo kito slepia savo uždirbamas pajamas. nafik tada kartu gyventi (ateini - pa**isi - ir viso gero). Aš žinau kiek žmona uždirba, ji žino kiek aš uždirbu, biudžetas bendras - darni ir pasitikinti šeima (bent toje vietoje). tačiau turiu prisipažinti, kad turiu LABAI nedidelį "kavalieriaus" biudžetėlį, apie kurį žmona tik nutuokia, bet vis tiek aš viską išleidžiu žmonos dovanoms.
QUOTE(parazitas @ 2008 07 16, 13:13) aš niekaip nesuprantu tokių šeimų, kur vienas nuo kito slepia savo uždirbamas pajamas. nafik tada kartu gyventi (ateini - pa**isi - ir viso gero). Aš žinau kiek žmona uždirba, ji žino kiek aš uždirbu, biudžetas bendras - darni ir pasitikinti šeima (bent toje vietoje). tačiau turiu prisipažinti, kad turiu LABAI nedidelį "kavalieriaus" biudžetėlį, apie kurį žmona tik nutuokia, bet vis tiek aš viską išleidžiu žmonos dovanoms. Visiskai sutinku
siaip jau nesa viska ,ir pritariu cia minejusiom,apie atskirus biudzetus ,nesuprantu tokiu seimu ,jei jas galima vadinti seimomis,gal ir skolinates vienas pas kita ,kai prireikia pinigu?
QUOTE(parazitas @ 2008 07 16, 13:13) aš niekaip nesuprantu tokių šeimų, kur vienas nuo kito slepia savo uždirbamas pajamas. nafik tada kartu gyventi (ateini - pa**isi - ir viso gero). Aš žinau kiek žmona uždirba, ji žino kiek aš uždirbu, biudžetas bendras - darni ir pasitikinti šeima (bent toje vietoje). tačiau turiu prisipažinti, kad turiu LABAI nedidelį "kavalieriaus" biudžetėlį, apie kurį žmona tik nutuokia, bet vis tiek aš viską išleidžiu žmonos dovanoms. Oho! Is tiesu - nafik kartu gyventi, jei nezinai kiek partneris uzdirba. Jei nesako - is karto reikalauti skyrybu. (Tik nemanau, kad ateiteitai po to pa***isti - ir viso gero). Na ir pavarot jus cia...
Litai atiduoti zmonai litai i bala, kam siais laikais reikalingos namu seimininkes?
pas mus seimoj pinigai bendri.nera tavo ar mano
Neduok Dieve, maniskis sumastytu man alga atiduot
Musu seimoj pinigai yra bendri. Kiekvienas zino, kiek kitas gauna.
Kiekvienas is musu turi savo pinigu, o bendriem poreikiam skiriam dali savo finansu
Ir isvis nesuprantu, kai zmones kartu gyvendami slepia kiek kas uzdirba. Nebent tai labai pavydus zmones ir vienas kita uzgrauztu del didesnio atlyginimo
Na pas mumie irgi yra bendras biudzetas.
Tiek, kad MZ gauna pinigus i kortele, as - grynais. Todel visi mano pinigeliai buna padedami i stalciuka ir vartojama kam kiek reikia... Jei menesis geras (mazai islaidu) - dalis tu grynu keliauja i banka, jei normalus (pakankamai nemazai islaidu) - tuomet dorojam ir MZ saskaita... Jei prastas (daug islaidu, pvz. ziema), tai kiekvienas, noredamas nusipirkti ka nors ne gyvybiskai svarbaus - pasitariam su kitu
Cia apie kontrole kazkas rase. Stai toks pavyzdys: musu kaimynai vede jau gal kokius 12-15 metu. Vyriskis labai ramus zmogus, dirba bendrovej, tipo mesos kombinatas, kur gaminamos desros ir pan., na ir toj bendrovej yra tokia taisykle ar privilegija, kad kiekvienas darbuotojas kasdien darbe gali sociai papietauti už 1 litą (sriuba ir karstas). Tai jis yra prasitares, kad viska ka jis gauna algos, viska pasiema zmona, o ji jam kasdien isduoda po 1 lita. Vyrukas negeria, nelosia, neruko. Stai taip.
Atiduodu didelę dalį savo algos. Tik ne žmonai - bankui
QUOTE(Pivonka @ 2008 09 12, 06:21) Cia apie kontrole kazkas rase. Stai toks pavyzdys: musu kaimynai vede jau gal kokius 12-15 metu. Vyriskis labai ramus zmogus, dirba bendrovej, tipo mesos kombinatas, kur gaminamos desros ir pan., na ir toj bendrovej yra tokia taisykle ar privilegija, kad kiekvienas darbuotojas kasdien darbe gali sociai papietauti už 1 litą (sriuba ir karstas). Tai jis yra prasitares, kad viska ka jis gauna algos, viska pasiema zmona, o ji jam kasdien isduoda po 1 lita. Vyrukas negeria, nelosia, neruko. Stai taip. Siaubas
Zmonai butina zinoti kiek uzdirbi. taip sakau ne del to ,kad ji zinotu kiek jai galima isleisti. Nesakymas gil privesti prie mazdaug tokios problemos. Sakykim zmona suzino, kad uzdirbi daugiau negu sakai, jai automatiskai darosi idomu kur tu juos tuomet isleidi. Kadangi nesakei zmona jau turi preteksta tavim nepasitiketi, todel jos idejos mastas kur isleidi tuos pinigus ir kodel slepi tai nuo jos dideja, kol neduok dieve pasieke ta vieta kur zmonai pries akis stovi zodis MEILUZE: o dabar tu jai paaiskink kad jos neturi. Tai gali vissiskai sugriauti santykius asq priklausomai nuo zmonos poziurio, ir nuo to ar anksciau buvai nuejes i kaire (ar idesine velnias zino kaip).
geriausia butu sukurti atskira saskaita kuria tiek tu, tiek zmona deda fiksuota suma ir kad abudu turite priejima prie jos. Ir zinotumet kada kas nuo jos buvo nusiemesa kazkiek pinigu.
neskirstom pinigu ,mes su zmona dedam i viena kruvike
pasilikti bent cigaretems
Idmu ar tie vyrai atidave visa allga zmonoms sugeba visa menesi pragyventi be pinigu ar kas diena praso po kelis litus?
vyras moka mokesčius ir paskolas,aš moku draudimus ir maistas,kiek uždirba tiksliai nežinau,bet labai norėčiau,kad atsikratytu rūkymo,ne tik dėl pinigų,bet ir dėl sveikatos
As žinau kiek uždirba mano vyras, jis žino kiek uždirbu aš. Vyras moka mokesčius, paskolą ir lizingą. Mano alga eina maistui ir jei lieka - drabužiams. Bet, jei mano pinigų pritrūksta, imam vyro, kol irgi pasibaigia
Pas mane seimoj dazniausiai gaunasis kad as sumoku uz mokescius bei kitus reikaliukus... po to menesio begyje jau abu leidziam pinigus... pvz viena savaitgali ji, kita as... priklausomai nuo aplinkybiu
O jei pagal temos klausima - NE - negalima atiduot visos algos
Tarpušvenčio nuomonė: algą moka darbdavys darbuotojui, darbuotojas - moteriškei (žmonai), žmona - niekam algos nemoka. Klausimas: kas pas ką dirba, ir kokios pareigos? Ikkk, ikkk, ikk... tarpušventis gi...
Papildyta: QUOTE(Laaila @ 2008 12 21, 15:48) Idmu ar tie vyrai atidave visa allga zmonoms sugeba visa menesi pragyventi be pinigu ar kas diena praso po kelis litus? Atsakauuuūūū: a moteriškės kada nors įvertins tokį gajumą, a ne? Mes mokam ir be litų būt neištikimi, vot... ikkk, ikkk, ikkk, ir ne tik Papildyta: QUOTE(BALTIJA 1 @ 2008 12 29, 12:00) As žinau kiek uždirba mano vyras, jis žino kiek uždirbu aš. Vyras moka mokesčius, paskolą ir lizingą. Mano alga eina maistui ir jei lieka - drabužiams. Bet, jei mano pinigų pritrūksta, imam vyro, kol irgi pasibaigia T QUOTE(As_tik_as @ 2008 12 29, 15:08) Tarpušvenčio nuomonė: algą moka darbdavys darbuotojui, darbuotojas - moteriškei (žmonai), žmona - niekam algos nemoka. Klausimas: kas pas ką dirba, ir kokios pareigos? Ikkk, ikkk, ikk... tarpušventis gi... Papildyta: Atsakauuuūūū: a moteriškės kada nors įvertins tokį gajumą, a ne? Mes mokam ir be litų būt neištikimi, vot... ikkk, ikkk, ikkk, ir ne tik Papildyta: T Nugi po truputi senstu
Protingas zmogus neatiduotu savo algos! O tas kuris nezino nei ka su jais daryt, nei kur det ,tai turetu atiduoti zmonai! O dar geriau vaiku namam!
Na mano vyras man tikslios ataskaitos kiekviena menesi neduoda, bet apytiksliai kiek uzdirba zinau... Kol pati nedirbau, tai didziaja dali pinigu atiduodavo man, bet ne visus.. dabar kai dirbu, vyras apmoka visas busto islaidas, aukle ir pan.. o maista, higienos prekes perkam uz abieju algas. Kitaip sakant vyro pinigu nebematau, bet matau kas nupirkta.
QUOTE(Laaila @ 2008 12 21, 14:48) Idmu ar tie vyrai atidave visa allga zmonoms sugeba visa menesi pragyventi be pinigu ar kas diena praso po kelis litus? o kam prasyt,jei jie visi bendrai kruvoi QUOTE(Laaila @ 2008 12 29, 19:38) Protingas zmogus neatiduotu savo algos! O tas kuris nezino nei ka su jais daryt, nei kur det ,tai turetu atiduoti zmonai! O dar geriau vaiku namam! jei taip rasai,tai matyt vienas is protinguju
O pas mus finansus tvarko vyas
kiek tiksliai vyras uzdirba, nezinau. Siaip ar taip jo alga svyruoja kiekviena menesi, kai daug dirba tai daug ir uzsidirba.
Jis moka uz buta ir mokescius, as uz maista ir viska, ko reikia namams. Turim bendra saskaita, kiekviena menesi pervedam tam tikra pinigu suma, taupm skant Nemanau, kad vyras turetu atiduoti visa alga zmonai, na nebent visiskai nemoka elgtis su pinigais ir yra palaida bala.
Kai susituokem (kiek uzdirba neslepe), kas menesi turejau irodineti, kad jis privalo duoti pinigu (maistui, butui ir pan.) Sako: kam, taigi ir tu atlyginima gauni.
QUOTE(Chippie @ 2009 01 02, 18:44) Nemanau, kad vyras turetu atiduoti visa alga zmonai, na nebent visiskai nemoka elgtis su pinigais ir yra palaida bala. na neatiduoti,tik paprascaiusiai deti i viena vieta
tai cia tecio kampelis ar ne
beweik vien mamos bruka nuomones... QUOTE(Laaila @ 2009 01 03, 17:54) jei kalbi apie viengungius,tai gal ir mamom Papildyta: QUOTE(OxYgeNn @ 2009 01 04, 00:00) nu brukam brukam o ka
gyvenam kartu nors nesam vedę. kiek maždaug uždirba žinau, visada duoda man puse sumos už mokesčius ir už nuomą. už pramogas ir atostogas apsimokam kiekvienas, maistą perkam pakaitom, bet kažkaip taip išeina jog daugiausiai moka jis:) kas mane kartais nervina, kad jis gavęs algą sėda prie interneto ir sumoka visus mamos trijų kambarių buto mokesčius, nes taip buvo ir anksčiau. mokesčiai nemaži, o uždirba jis tikrai ne tiek daug kad tokios sumos nepasijaustų... mano kad aš nepatenkinta, sako - kraustomės pas mano mamą tai nei nuomos nereiks mokėt nei tai nebus ko nervuotis.... na bet aš jau geriau taikysiuos su tais mokesčiais nei su jo mamyte...
|