Manau priklauso nuo to, kiek yra tų pinigų. Jei vyras uždirba 20 tūkst Lt/mėn ir turi atsiskaityti žmonai, kad 10 Lt išleido "kvapams" į automobilį, tai tuomet nafik tokia šeima su tokiu biudžetu.
QUOTE(Medinis @ 2010 01 14, 09:56) QUOTE(mėnulis @ 2010 01 14, 10:38) Neužmirštu. Vienos turi, kitos - ne. Žinau šeimą, kuri neturi paskolų, bet vyras vadovaujasi tokia nuostata - mokesčiai mano reikalas, maistas ir jos bei vaikų apranga - žmonos. Ir nesvarbu, kad žmona uždirba mažiau nei jis. Todėl galima daryti prielaidą, kad tai nėra vienintelė tokia šeima. Aš dar pergalvojau. Bet vis tik nusprendžiau, kad nesutikčiau su atskiru šeimos biudžetu. Jei man vyras pasakytų, kad čia jo pinigai, ir jis leidžia juos savo nuožiūra ir kaip nori - gerokai pasigailėtų. Jei aš taip paskyčiau jam - atsiminčiau ilgam. pas mus nėra mano tavo pinigų, nekilnojamo turto, automobilio. Yra mūsų. Nesvarbu kieno vardu registruoti. jus kazkaip i krastutinumus krypstat.na taip mano vyro alga turbut dvigubai didesne nei mano.Bet as zinau kad kokia 80proc jis sumoka visokiu mokesciu(ne tik butas,bet ir bankas,net paremontuoja MANO masiniuka,uzpila benzino). Apskritai reikia protauti:mazesne dali moka tas kurio alga mazesne.Tai is jusu pavyzdzio jei zmona uzdirba maziau lai ji moka maziau(kad ir tuos 600lt mokesciu,o vyras pildo saldytuva).Kai pas mus situacija buvo tokia,kad mano alga maza,o vyrui likdavo daug daugiau,jis mielai sumokedavo parduotuveje,nupirkdavo man rubu ir pan. Apie keliones raset.Bet jei tai seimos kelione tai ir planuojama bei taupoma kartu.Normalus sutuoktiniai susitaria-kas kiek gali tas tiek deda "i taupykle".o jei vyras uzdirba gerokai daugiau nei zmona tai gali ta kelione ir padovanoti. As kaip tik nesutikciau su bendru biudzetu ir amzinu atsiskaitymu kam isleidau pinigus. Bet kokiu atveju-jei seimoj gyvena
mėnuli,
nesupratot manęs ir mikki. vat mikki jums tikką ir paaiškino. o aš pasikartosiu ką ir finansų temoje rašiau. jūs neįsiskaitot minties: bendras biudžetas nelygu bendri pinigai. aš sakiau, kad būstas, vaikų poreikiai, maistas ir visokios investicijos, bendros šeimos atostogos - yra bendras reikalas. tai biudžetas, į kurį, tarsi katilą metama BENDRAI tačiau kaip, ir kokiomis proporcijomis abi pusės meta į tą katilą, -tai jau doros, vertybių ir pan. reikalas. vat, proporcingai, kaip sako mikki, jei pora protaujanti ir dora, tai ta pusė, kuri daugiau uždirba, atiduoda į biudžetą daugiau... ir tiek. ir problema išspręsta. o atliekami pinigai yra atliekami. kitu atveju, jei viską viską viską viską reik paklot ant bendro stalo.... nemanau, kad to negalima, bet NEPRIVALOMA. vot tame ir esmė. duosiu pavyzdį. kaip moteriai, man pvz, užtenka 2500lt į rankas. vyras irgi virš 3000uždirba. bet pvz, vaikai jau paaugę, galiu skirt laiko ir investicijų ir papildomą mėgstamą darbą , (šalia pagrindinio.) taigi, įdedu energijos, jėgų. tam reik daug ko atsisakyt. pvz, neplepu su draugėm, neturiu tiek laisvadienių. taip pat imkim ir tą faktą, kad nieks manęs nespaudžia dirbt papildomai, bet aš pati to noriu. šiaip pajamų užtektų, čia neina kalba apie pragyvenimą - tai, sakykim tarsi hobi, kuris atneša pinigus. o juk galėčiau nagus lakuotis, seminarus visokius lankyti ir tt, 2500lt užtektų...vyras irgi stabiliai dirba. bet ne...aš susigalvoju dirbti, ir ką...negaliu turėt papildomos sąskaitos kur žinau kiek ko yra, ir kam tie pinigai bus skiriami.... nu, mėnuli, manot, kad šiuo atveju vyras ar draugas ar net vaikai turi žinot ką kur kiek Aš gaunu? tokiu atveju, tarsi teigiat, kad rankų nesudėjęs žmogus, kuris kaip tik imasi papild darbo , final, tampa tuo blogiečiu skrudžu, nes jis nenori dalintis iki paskutinio cento ..... QUOTE(mikki @ 2010 01 15, 15:33) jus kazkaip i krastutinumus krypstat.na taip mano vyro alga turbut dvigubai didesne nei mano.Bet as zinau kad kokia 80proc jis sumoka visokiu mokesciu(ne tik butas,bet ir bankas,net paremontuoja MANO masiniuka,uzpila benzino). Aš rašiau ne konkrečiai apie jus. Rašiau abstrakčius pavyzdžius, kai nukrypstama į kraštutinumus ir šeimoje nebelieka proporcingumo. Ir tokių realių šeimų žinau. Tačiau bendras biudžetas tai dar nereiškia amžinų atsiskaitymų. Pvz., mes su vyru nuolat tariamės, kam ir kiek pinigų leisim. Ką reikai nusipirkti, kam taupysim. Ir pasisakom ką nupirkom. Bet aš šito jokiu būdu netraktuoju kaip atsiskaitymo. Dar kitas niuansas, kad mes nuolat visur kartu važiuojam. tai ir pinigus kartu išleidžiam. Jei vyras važiuoja į parduotuvę vienas, aš aiškiai matau ką jis nupirko. Juk neslepia maišelių rūsyje ar garaže. Taigi matosi viskas namie kaip ant delno (rūbai, maistas ir t.t.). Man vyras neperka rūbų, aš jam neperku. Mes abu apsiperkam iš bendrų pinigų. Kadangi abu labai nemėgstam po parduotuves vaikščioti, tai sukandę dantis iš reikalo nuvažiuojam ir apsiperkam. Aš nepeikiu jūsų pasirinkimo šeimos pinigus naudoti atskirai. Jei tai tenkina abi puses, tai viskas tvarkoj. Bet pati taip nesutikčiau. Kažkaip pagalvojau, jei vyras pareitų iš darbo ir man pasakytų, va nusipirkau kelialapį į Turkiją sau. Ir tau dovanoju vieną. Iškriščiau iš pado. Arba aptariant atostogų planus vyras pasakytų, kad važiuojam poilsiauti, aš tau nupirksiu kelialapį. QUOTE(zuzu @ 2010 01 15, 19:50) mėnuli, nesupratot manęs ir mikki. vat mikki jums tikką ir paaiškino. o aš pasikartosiu ką ir finansų temoje rašiau. jūs neįsiskaitot minties: bendras biudžetas nelygu bendri pinigai. Matot pas mus bendras biudžetas tas pats kaip bendri pinigai. nėra mano tavo pinigų. Gerai, jei pora protaujanti ir sugeba proporcingai dalintis išlaidas bei turėti bendrus ir asmeninius pinigus. O jeigu ne. Tada kuri nors pusė lieka nuskriausta. Teisingai parašėte, kad viską paklot ant bendro stalo galima, bet neprivaloma. Visiškai su jumis sutinku. pas mus būtent taip ir yra - viskas ant bendro stalo. Bet jeigu jūs gyvenat kitaip, tai nereiškia, kad gyvenat blogai. Turit abi šalis tenkinančią pinigų politiką šeimoj. Na apie jūsų asmeninį pavyzdį nieko konkretaus negaliu pasakyti. Manyčiau, kad tai šeimos susitarimo reikalas. Aš suprantu, kad jūsų papildomas darbas čia kaip hobis. Ir iš tų pinigų nieko šeimai nesiruošiat skirti? T.y. visus jau nuteikėt, kad nesikėsintų į jūsų papildomą uždarbį? Bet jeigu aš taip dirbčiau, vis tiek pinigus į bendrą kasą neščiau. Nes neturėčiau kur padėti. Rūbus kartais nusiperkam kartu, kelionei taupom kartu, knygas perkam irgi kartu, kosmetologo paslaugom nesinaudoju, nagų nelakuoju ir neklijuoju. Na nebent nusipirktumėm naują mašiną, valtį ir pan. Reziumė vis tiek išeitų šeimos poreikiams. QUOTE(mėnulis @ 2010 01 18, 09:07) negi galima gyventi tik dėl šeimos? nebent visai su niekuo nebendravus, nekeliavus, jokioj veikloj, savanor.būreliuose nedalyvavus, akiračio neplėtus, taigis, jaunystė irgi ne turiningai praleista, sutikai vyrą ant žirgo, ir pot - vėl į šeimos narvelį. čia aš ne apie jus. bet nnn tokių moterų...o kaip visuomeninis darbas, veikla, misijos...toliau, ištekėjus ir vaikams paaugus? čia nuo žmogaus asmenybės, jo tikslų , svajonių, priklauso...aišku, vienam puodai ir antras auto - jau tikslų tikslas. nenoriu numenkinti. nu, aš visą gyvenimą turėjau tikslų, ne vien apie savo katilą suktis. ir savo lovį. rašiau pavyzdžių, kad mtoeris gali norėt atidaryt fondą, padėt likimo nuskriaustiems, vaikams ir pan...gal ir knygą išleist savo lėšom...pilna pasauly ką veikt, tik turėk troškimą, ir neužmerkt akių. bet čia jau kalbu offtpoic. man rodos, ištekėjusios moters gyvenimas ir tikslai, apsiskaičius šią temą, suvedami tik į šeimos buities rėmus.... o gaila. tarytum moteris neturėtų dėl ko kito gyvent, jei sugeba patenkt poreikius, ir dar gali. nebent nenori. tada jau kita kalba. QUOTE(zuzu @ 2010 01 18, 11:28) man rodos, ištekėjusios moters gyvenimas ir tikslai, apsiskaičius šią temą, suvedami tik į šeimos buities rėmus.... o gaila. tarytum moteris neturėtų dėl ko kito gyvent, jei sugeba patenkt poreikius, ir dar gali. nebent nenori. tada jau kita kalba. Galima puikiai derinti šeimą su kita veikla. Kad ir ne apie mane, bet mano tikslas tikrai ne antras auto ir puodai. Neslėpsiu, šeima man labai svarbu. Bet tai nėra tie rėmai, į kuriuos įsispraudus sėdžiu ir nieko nematau. Buitis ir buities darbai pas mus antram plane. Televizoriaus nėra kada žiūrėti. Vis laukiu kada baigsiu 10 metų studijų universitetuose maratoną. Vaikai dideli, abu su vyru dalyvaujam visuomeninėj veikloj, esam skirtingų asociacijų nariai, sūnus dalyvauja NVO veikloje, lanko ne vieną būrelį, aplankė daug šalių. Mažasis taip pat sengiasi neatsilikti. Bet tai mums netrukdo turėti bendrą šeimos biudžetą ir planuoti išlaidas kartu. Žinoma, gal ir labai jau buitiškai bei materialiai parašiau apie šeimos poreikius. Na jūsų offtopic vertas dėmesio. Tik žmonių tikslai labai skirtingi. Vieni linkę jų turėti, kiti - ne. Taip pat reikai nepamiršti, kad ne visi žmonės gyvena didmiesčiuose. Gyvenimas mažame mieste smarkiai apriboja galimybes siekti tikslų. Žinoma, kas nori, tas randa galimybių ir būdų. Gal ne visu 100 proc., bet tai irgi verta dėmesio. Tuo aš ir džiaugiuosi.
Aha, pritariu: bendras biudžetas nelygu bendri pinigai. Jei 100 proc. pasitiki kitu žmogumi - apskritai nereik svarstyt tokio klausimo.
bendras tai bendras biudžetas, o jie yra taip kad ir visa 100% atiduodi i vistiek maža buna ?
Jei bendras biudzetas ir ji tvarko zmona, tuomet atiduoti. Gera zmona supras, kada vyrui reikia "zaisliuko" , o geras vyras uzsimanydamas "zaisliuko" biudzete paliks pinigu vaiku maistui;)
tik daly...
Vyras žmonai išvis neprivalo atiduoti algos.
Gali duoti pinigų tik tiek, kiek ji paprašo pinigų konkrečiam dalykui: mokesčiams, maistui, pirkiniams ir pan. Bet visos algos atidavimas iš karto, kad ji darytų ką nori- yra nesąmonė. Vyras be pinigų-ne vyras.
kiekvienas naudojamės tik savo pinigais, pilnai užtenka jei savų
na mano nuomone jei zmones tikrai myli vienas
kita ir pasitiki .tai tokiu klausimu nekiltu.manau kad biudzetas turetu buti bendras. QUOTE(airiukste @ 2010 03 02, 00:39) na mano nuomone jei zmones tikrai myli vienas kita ir pasitiki .tai tokiu klausimu nekiltu.manau kad biudzetas turetu buti bendras. jo biudzetas turi buti bendras,as manau.bet kiek vyras taip ir zmona pasideda i sali truputi as ir smulkmenom ,soliariumui ir t.t. turiu zapaskei ir nesakau tikslios sumos kiek kainuoja smutkes
musu biudzetas bendras. Nesuprantu kas cia per seima jei kiekviens atskirai tvarkys savo pajamas
Jei abu neislaidus, tai gali bet kuris tvarkyt abieju pinigus - kuriam daugiau tenka isleist maistui, namams, vaikams... O jei islaidus, tada geriau kiekvienam savo turet ir sutart, kaip dalinasi ir kuris apmoka bendras islaidas. Tuomet tik dali atlyginimo siulyciau zmonai patiket
atiduoti zmonai pinigus, tai tas pats kas ismesti.
Jau geriau paaukoti vaiku namams arba elgetoms. Zmonos tai tokie padarai, kurie nesupranta kas yra pinigai. Jos galvoja, kad pinigai neuzdirbami, o kazkokiu tai stebuklingu budu atsiranda stalciuke. As tai, pavyzdziui, zmonai neduodu ne lito. Maista nuperku as, o kitus daiktus perku internete. Mano zmona net nezino kaip litai atrodo. Ir is vis ji galvoja, kad lietuvoj dar vaiksto 20 metu senumo vagnorkes. QUOTE(Kapitonas Tenkešas @ 2010 03 08, 19:33) atiduoti zmonai pinigus, tai tas pats kas ismesti. Jau geriau paaukoti vaiku namams arba elgetoms. Zmonos tai tokie padarai, kurie nesupranta kas yra pinigai. Jos galvoja, kad pinigai neuzdirbami, o kazkokiu tai stebuklingu budu atsiranda stalciuke. As tai, pavyzdziui, zmonai neduodu ne lito. Maista nuperku as, o kitus daiktus perku internete. Mano zmona net nezino kaip litai atrodo. Ir is vis ji galvoja, kad lietuvoj dar vaiksto 20 metu senumo vagnorkes. kazkaip jus cia negrazei rasot apie zmonas,nevisos tokios kaip jusu
Reikia pilnavertiškai išlaikyti šeimą, dar išpildyti keletą moters užgaidų, ir kad liktų pačio poreikiams pasitenkinti.
Sveiki, paskaičius šią temą susidariau tokį vaizdą, kad visi čia milijonieriai, niekas neskaičiuoja pinigų savoms išlaidoms, nežino kiek uždirba vyras ar žmona. o ką daryti tiems, kurie nedaug uždirba, o reikia susimoketi už butą, benziną, draudimai, maistą ir pan. Kas iš to, jei mes žinom kiek kuris uždirba. aš uždirbu nedaug, vyras-daugiau, bet pas mus šeimoje visi barniai tik dėl pinigų trūkumo. pirmiausiai yra leidžiami vyro pinigai (jis juos išleidžia labai greitai), o paskui-mano. ir dažnai mėnesio pabaigoje reikia skolintis arba bartis ir aiškintis, kad tu išleidai daugiau, nes nusipirkai naują meškerę, o aš taupiau ir nenusipirkau taip norimos suknelės. aš manau, kad jei galėčiau valdyti ir vyro pinigus,jei vyras man juos atiduotų, ne tik smagiai gyventumėm, bet dar ir liktų svajonių įgyvendinimui.
permaciau akimis tema ir niekaip nesuprantu kaip galima nesakyti partneriui arba cia mano pinigai, o cia tavo
mes leidziam vyro pinigus, o mano taupomi ir leidziami pirkiniams stambiems, remontasms, kelionems ir t.t. Papildyta: QUOTE(Partneris @ 2010 02 14, 14:26) Vyras žmonai išvis neprivalo atiduoti algos. Gali duoti pinigų tik tiek, kiek ji paprašo pinigų konkrečiam dalykui: mokesčiams, maistui, pirkiniams ir pan. Bet visos algos atidavimas iš karto, kad ji darytų ką nori- yra nesąmonė. Vyras be pinigų-ne vyras. tai atrodo davei zmonai pinigus, o ji sast ir isidejo i tase ir tu ju nebematai
pasiskaiciau truputeli, kas cia kalbama, tai noriu ir savo nuomone pasakyti. mes gyvenam kartu dar tik 2metus, bet nuo pirmu dienu neslepdavom vienas nuo kito kiek uzdirbam ir pan. kur leisime pinigus sprendziame kartu, jei siandien man reikia sukneles, pirmiausia atsiklausiu jo, o jeigu jam ko reikia atsiklausia manes, tam tikra suma visada atidedam maistui ir mokesciams. as nesuprantu poru, kurios slepia nuo antrosios puses kiek uzdirba, manau kad seimoje svarbiausia pasitikejimas. aisku ir pas mus kyla barniu kad as arba jis nuperkam kazka nelabai reikalingo taciau pinigu vienas nuo kito vistiek neslepiam
QUOTE(Hebiuke @ 2010 07 16, 15:20) pasiskaiciau truputeli, kas cia kalbama, tai noriu ir savo nuomone pasakyti. mes gyvenam kartu dar tik 2metus, bet nuo pirmu dienu neslepdavom vienas nuo kito kiek uzdirbam ir pan. kur leisime pinigus sprendziame kartu, jei siandien man reikia sukneles, pirmiausia atsiklausiu jo, o jeigu jam ko reikia atsiklausia manes, tam tikra suma visada atidedam maistui ir mokesciams. as nesuprantu poru, kurios slepia nuo antrosios puses kiek uzdirba, manau kad seimoje svarbiausia pasitikejimas. aisku ir pas mus kyla barniu kad as arba jis nuperkam kazka nelabai reikalingo taciau pinigu vienas nuo kito vistiek neslepiam bet ar mes turime atsiklausti jei perkam daigta kurio mums tikrai reikia? mes nesam pakvaise del pirkiniu, tai jei reikia, einam ir nusiperkam, jei noriu, pasitariam
jei kazkam trukdo alga - mielai ja priglausciau!
Sveiki paskaitinejau cia truputi. Pas mus seimoje yra taip: mes zinome kiek uzdirbame tai jokia paslaptis seimoje to ir buti negali, nes seima yra viena visuma. Tik pas mus yra susitarimas nuo pat pradziu, mano alga ir yra mano pinigeliai ir as juos leidziu kaip man reik
QUOTE(Militukas @ 2010 07 21, 21:17) Sveiki paskaitinejau cia truputi. Pas mus seimoje yra taip: mes zinome kiek uzdirbame tai jokia paslaptis seimoje to ir buti negali, nes seima yra viena visuma. Tik pas mus yra susitarimas nuo pat pradziu, mano alga ir yra mano pinigeliai ir as juos leidziu kaip man reik o cia tai QUOTE(burbulai2 @ 2010 03 08, 16:49) O aš suprantu. Pas mus kaip ir atskira. sąskaitos tai pas kiekvieną atskiros. Juk nenusiimsi gavęs algą ir nedėsi vokelin po paduška Vyras moka paskolą. Aš - mokesčius. Jis - už mašinas, pila kurą. Aš - už darželį ir kitas dukrų reikmes. Rūbai, batai, kirpyklos - kiekvienas iš savo. Duoną, dešrą perka tas, kas tą dieną parduotuvėn eina arba jei einam abu, tai kortelę duoda tas, kurio rankos laisvesnės. Kiek pas kurį sąskaitoj litų - nežinom. QUOTE(vaivos juosta @ 2010 07 21, 23:11) O aš suprantu. Pas mus kaip ir atskira. sąskaitos tai pas kiekvieną atskiros. Juk nenusiimsi gavęs algą ir nedėsi vokelin po paduška Vyras moka paskolą. Aš - mokesčius. Jis - už mašinas, pila kurą. Aš - už darželį ir kitas dukrų reikmes. Rūbai, batai, kirpyklos - kiekvienas iš savo. Duoną, dešrą perka tas, kas tą dieną parduotuvėn eina arba jei einam abu, tai kortelę duoda tas, kurio rankos laisvesnės. Kiek pas kurį sąskaitoj litų - nežinom. bet kam slepti nuo sutuoktinio savo pajamas? o jei man truksta pinigu? as turiu prasyti paskolinti iki pirmadienio? QUOTE(Mažė_:) @ 2010 07 22, 08:39) bet kam slepti nuo sutuoktinio savo pajamas? o jei man truksta pinigu? as turiu prasyti paskolinti iki pirmadienio? Mes neslepiam. Kiek kuris uždirbam - savaime aišku žinom, bet keik išleidžiam - ne Skolintis dar nereikėjo vienam iš kito. Net nevadintume to skolinimusi, tiesiog pasakyčiau, kad užmokėk už darželį arba vyras pasakytų, kad padaryk įmoką bankui. QUOTE(Hebiuke @ 2010 07 16, 15:20) pasiskaiciau truputeli, kas cia kalbama, tai noriu ir savo nuomone pasakyti. mes gyvenam kartu dar tik 2metus, bet nuo pirmu dienu neslepdavom vienas nuo kito kiek uzdirbam ir pan. kur leisime pinigus sprendziame kartu, jei siandien man reikia sukneles, pirmiausia atsiklausiu jo, o jeigu jam ko reikia atsiklausia manes, tam tikra suma visada atidedam maistui ir mokesciams. as nesuprantu poru, kurios slepia nuo antrosios puses kiek uzdirba, manau kad seimoje svarbiausia pasitikejimas. aisku ir pas mus kyla barniu kad as arba jis nuperkam kazka nelabai reikalingo taciau pinigu vienas nuo kito vistiek neslepiam O man tai keista, kad einant i darba, uzdirbant pinigus dar reikia atsiklaust ar galiu suknele ar batus nusipirkti QUOTE(vaivos juosta @ 2010 07 21, 21:11) O aš suprantu. Pas mus kaip ir atskira. sąskaitos tai pas kiekvieną atskiros. Juk nenusiimsi gavęs algą ir nedėsi vokelin po paduška Vyras moka paskolą. Aš - mokesčius. Jis - už mašinas, pila kurą. Aš - už darželį ir kitas dukrų reikmes. Rūbai, batai, kirpyklos - kiekvienas iš savo. Duoną, dešrą perka tas, kas tą dieną parduotuvėn eina arba jei einam abu, tai kortelę duoda tas, kurio rankos laisvesnės. Kiek pas kurį sąskaitoj litų - nežinom.
O tai kaip tuomet susitaupote didesniam pirkiniui, jei nei vienas nežinote, kiek kitas turi ir kiek kuris išleidžia?
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 07 26, 21:18) O tai kaip tuomet susitaupote didesniam pirkiniui, jei nei vienas nežinote, kiek kitas turi ir kiek kuris išleidžia? Žinoma ne. Nejau vienas pas kita eisim prašytis pinigų ant kojinių, o vyras ant gelių žmonai.. Nu tikrai, kad kiekvienas turi turėti ir savo fondą.. Mano asmenine nuomone.
na bet jei pinigai padeti abiem zinomoj vietoj, nieko prasyti nereikia
Pas mus yra taip, kad zinome kiek vienas kitas uzdirba... Abu turime savo biudzetus ir pagal juos gyvename, esame susitare kas uz ka sumoka. Taip pat susitarem po kokia suma atidedam taupymui didesniam daiktui, pasiskaiciuojam per kiek laiko sutaupysim. Ir aisku kiekvienas taupom savom islaidom
QUOTE(Nikte @ 2010 07 27, 00:23) Nu tikrai, kad kiekvienas turi turėti ir savo fondą.. As irgi pritariu,kad reik turet "savo" pinigu
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|