SVEIKI,norečiau suzinoti jusu nuomone ar reikia sakyti žmonai kiek uždirbi.
Nu labas
QUOTE(Sauliuss @ 2006 02 23, 01:46) As asmeniskai tiek pasitikiu savo zmona, kad esu padares jai papildoma kortele i saskaita kur gaunu atlyginima. Kadangi esu pagrindinis seimos maitintojas (tikrai didziuojuos Papildyta: QUOTE(Virdzinija @ 2006 02 23, 05:40) Nu labas Nu labas Ir apie pasitikejima gali skayti tik tada jeigu leidi vyrui zaisti. Jeigu esi is tu moteru "nepirk masinai nieko geriau pirk nauja siurbli" tada tikrai santuoka pasmerkta zlugti. Taip negalima. Atsimink: Vyras nuo vaiko skiriasi tik zaislu kainomis.
maniškis niekada nesako kiek uždirba. Visad pabrėžia - tau nereikia tuo rūpintis. tik prašo iš anksto informuot apie tai ko ir kada reikės, nedaryt jam akibrokštų - tipo vėlai vakare pasakau, kad man iš ryto reikės tokios ir tokios pinigų sumos. nemėgsta tokių bajerių.
Jis vienas paplanuoja išlaidas. Iš pradžių tai kiek žeisdavo toks požiūris, o po to, praėjus kokiems 7 metams, apsipratau ir visiškai nebegalvoju apie tai. Iš pradžių leidžiu savo uždarbį, o kai jo nebelieka, tada jau sakau vyrui: mano piniginė jau tuščia, reiks pinigų. Mano dėdė visad uždarbį nešdavo žmonai (kuri visą gyvenimą buvo namų šeimininkė, niekur nėra dirbusi), jie nuolat skendėdavo skolose, viską išleisdavo maistui, o mėnesio gale skolindavosi. Tada vyriškis senatvėj "atgavo protą" ir nebeduoda žmonai valdyt savo piniginės. Ir ką - nebeateina skolintis "20 lt. iki pirmadienio", ir normaliai pragyvena QUOTE(extraño @ 2006 02 23, 10:49) maniškis niekada nesako kiek uždirba. Visad pabrėžia - tau nereikia tuo rūpintis. tik prašo iš anksto informuot apie tai ko ir kada reikės, nedaryt jam akibrokštų - tipo vėlai vakare pasakau, kad man iš ryto reikės tokios ir tokios pinigų sumos. nemėgsta tokių bajerių. Jis vienas paplanuoja išlaidas. Iš pradžių tai kiek žeisdavo toks požiūris, o po to, praėjus kokiems 7 metams, apsipratau ir visiškai nebegalvoju apie tai. Iš pradžių leidžiu savo uždarbį, o kai jo nebelieka, tada jau sakau vyrui: mano piniginė jau tuščia, reiks pinigų. Mano dėdė visad uždarbį nešdavo žmonai (kuri visą gyvenimą buvo namų šeimininkė, niekur nėra dirbusi), jie nuolat skendėdavo skolose, viską išleisdavo maistui, o mėnesio gale skolindavosi. Tada vyriškis senatvėj "atgavo protą" ir nebeduoda žmonai valdyt savo piniginės. Ir ką - nebeateina skolintis "20 lt. iki pirmadienio", ir normaliai pragyvena As tai islaidunas, man pvz geriau kai zmona rupinasi seimos biudzetu, Uzkalu $ kiek uzkalu, rodau viska, sakau ko man ta menesi reikes, ir liuks. Vienok, zmones skirtingi.. Papildyta: QUOTE(Sauliuss @ 2006 02 23, 11:24) Vat nelabai supratau kuo cia detas amzius ir vardas Galu gale, zmona ne kunigas, kad jai viska sakyt!
Mes gyvenam kartu, bet nesusituoke. Niekad neklausiau jo kiek uzdirba, nes mano toks supratimas, kad svetimi pinigai ne mano reikalas. Svarbu, kad dirba ir uzdirba. Neklausiau skaiciaus, bet pats pasako, anokia cia paslaptis. Tik jau kiekvienas savo pinigus valdom atskirai, kai pritrukstam - dalinames
Nu aš sakyčiau taip :
Jeigu žmonai tai labai svarbu, nu negi barsies dėl tokių niekų? Neverta gal, nu nežinau Va taip va ir gyvenam.... P.S. nu neįsivaizduoju ...jei aš tikrinčiau jo atlyginimą, ar neišleido ten, kur nereik, anot manęs, tai ir jis turėtų tokią teisę...o kaip tada lūpdažiai ir visokie kitokie niekučiai? Papildyta: P.S. Papildymas:) Perskaičius savo pasisakymą, kyla klausimas- o kam tada reik man tos internetinės linijos?
Čia paskaičius susidaro įspūdis, kad piniguose maudotės
Jeigu gyventumėt iš 1000 Lt per mėn. net neiškiltų toks klausimas
Na kodėl klausimas užduotas būtent ,,sakyti ar nesakyti žmonai?" O jei žmona - šeimos maitintoja?
Mano nuomone, tai tiesiog labai patogi pozicija daugiau uždirbančiam šeimos nariui, bet tokiu atveju diskriminuojama kita pusė.Maždaug taip: aš savo pinigų dalį (tokią, kokia man atrodo reikalinga), skiriu šeimai, o kitą - ,,žaislams". O antroji pusė, kuri neuždirba (dažniausiai žmona, nedirbanti ir auginanti vaikus) - neturi teisės dalyvauti sprendimų dėl ,,žaislų" priėmime, nes paprasčiausiai nežino nei apie tą paslėptą pajamų dalį, nei apie žaislus. Tam ir ir yra šeima, kad abu solidariai spręstų (žinoma, geriau, kad protingai), kur tuos bendrus pinigus geriau išleisti. Nes visokie ,,žaislai" - vyriški ar moteriški, o ypač brangiai kainuojantys, turėtų būti perkami abiejų sutarimu. Na, vienu atveju gal ir pateisinčiau ,,nesakymą" - kai abu sutuoktiniai ar sugyventiniai uždirba tiek daug, kad šeimos poreikių tenkinimui - bet kurio vieno pinigų per akis ir dar lieka. Tada galėtų abu ,,į šeimos kasą" kas mėnesį įmesti po riebią sumelę, o likę pinigai - individualus reikalas. Bet taip nūdienos Lietuvoje - gan retai. QUOTE(Tetis2005 @ 2006 02 23, 09:18) Nu labas Ir apie pasitikejima gali skayti tik tada jeigu leidi vyrui zaisti. Jeigu esi is tu moteru "nepirk masinai nieko geriau pirk nauja siurbli" tada tikrai santuoka pasmerkta zlugti. Taip negalima. Atsiprašau Jei šis klausimas - tik tėčiams, tai, manau, atsakymai bus vienareikšmiški.. (su išimtimis) O įsikišus moteriškoms, ginčų bus tiek ir tiek Pirmą žinutę parašiau remdamasi grynai savo šeimynine patirtimi. Naujo siurblio iš vyro nereikalauju, bet prieš pirkdamas CD iš interneto, jis manęs atsiklausia Abu turim po programėlę savo kompiuteriuose, kur dedam savo įplaukas ir "išplaukas". Bet niekad nesakom "mano pinigai" ar "tavo pinigai". Ech, dar neseniai vedę, tai situacija rodos ideali QUOTE(Raganiūkštė @ 2006 02 23, 16:48) Na kodėl klausimas užduotas būtent ,,sakyti ar nesakyti žmonai?" O jei žmona - šeimos maitintoja? Mano nuomone, tai tiesiog labai patogi pozicija daugiau uždirbančiam šeimos nariui, bet tokiu atveju diskriminuojama kita pusė.Maždaug taip: aš savo pinigų dalį (tokią, kokia man atrodo reikalinga), skiriu šeimai, o kitą - ,,žaislams". O antroji pusė, kuri neuždirba (dažniausiai žmona, nedirbanti ir auginanti vaikus) - neturi teisės dalyvauti sprendimų dėl ,,žaislų" priėmime, nes paprasčiausiai nežino nei apie tą paslėptą pajamų dalį, nei apie žaislus. Tam ir ir yra šeima, kad abu solidariai spręstų (žinoma, geriau, kad protingai), kur tuos bendrus pinigus geriau išleisti. Nes visokie ,,žaislai" - vyriški ar moteriški, o ypač brangiai kainuojantys, turėtų būti perkami abiejų sutarimu. Na, vienu atveju gal ir pateisinčiau ,,nesakymą" - kai abu sutuoktiniai ar sugyventiniai uždirba tiek daug, kad šeimos poreikių tenkinimui - bet kurio vieno pinigų per akis ir dar lieka. Tada galėtų abu ,,į šeimos kasą" kas mėnesį įmesti po riebią sumelę, o likę pinigai - individualus reikalas. Bet taip nūdienos Lietuvoje - gan retai. Sutinku su tavo nuomone pilnai
Tai as ir sakau, jei zmona leidzia is principo pirkti zaislus, tada vyras pagal kisene juos perka bendru sutarimu, Jei neleidzia visiskai, perka pasislepes, ir dazniausia brangesnius, nes zmona eliminuota is biudzeto derybu. Reikia moterys diplomatiskiau
A pas mumi pinigai yra bendri ir leidziami tam kam reikia ir tiek kiek reikia (gal tiksliau kiek galimybes leidzia)
Aš manau, kad svarbiausia abipusis sutarimas. Jei abu sutinka, kad biudžetas turi būti bendras, arba abu pasisako už kurio nors vieno asmens pinigėlių paskirstymą. O va jei vyras mano vienaip, o žmona kitaip, tada jau problemos gali kilti
QUOTE(Tetis2005 @ 2006 02 23, 21:52) Tai as ir sakau, jei zmona leidzia is principo pirkti zaislus, tada vyras pagal kisene juos perka bendru sutarimu, Jei neleidzia visiskai, perka pasislepes, ir dazniausia brangesnius, nes zmona eliminuota is biudzeto derybu. Reikia moterys diplomatiskiau Na tai aišku - tada žinoma viskas OK, jei abu susitariat dėl žaislų - jų irgi reikia - kas be ko. Blogai tada, kai vienas nuo kito slepia pajamas.Kas tada, jei abu tokie slapukai? Kaip tada tarsis, kas už butą, maistą ir t.t. moka? Buvo pas mus tokis vienas giminaitis - labai mėgo nemažą dalį algos sovietmečiu ,,ant knygutės" dėti, o šeimą pusbadžiu laikė
As irgi manau, kad svarbiausia bendras susitarimas...o be to dar labai priklauso nuo to kokios pajamos, ar tik tik "galui su galu" sudurti ar lengviau....tiesiog yra daug niuansu...jei kalbeciau is savo pozicijos, tai butent siuo metu as ir pati gana gerai uzdirbu, o vyras dar geriau, taigi as tiksliai pasakyti centas i centa kiek jis uzdirba negaleciau, bet tikrai zinau, kad jis nuo manes neslepia savo pajamu, yra pirkiniai del kuriu mes pasitariame (buiciai), yra pirkiniai, kuriuos jis pats nusprendzia isigyti....
QUOTE(Tetis2005 @ 2006 02 23, 10:18) Zmona man LEIDZIA NUSIPIRKTI vyrisku ZAISLU. Net kai jie kartais kainuoja per 1000 litu. Idomu jau kas per ZAISLIUKAI? Man tai juokingi tokie visokie pamisimai del technikos brangios ar pan. Kur visai po to desi? QUOTE(Liuse @ 2006 02 24, 17:39) Idomu jau kas per ZAISLIUKAI? Man tai juokingi tokie visokie pamisimai del technikos brangios ar pan. Kur visai po to desi? Kaip suprasti "PO TO". Ka nusipirkau su tuo ir zaidziu. Su laiku zaislai brangsta. Maza kas man juokinga. Visokios kosmetikos ir panasiai. Faktas tas, kad jei vyras turi galimybe neslepdamas seimoje patenkinti savo aistra technikai, elektronikai ir kt dalykams, pajamos neslepiamos. Pajamas vyrai pradeda sleptiu tada, kai reikalingi pirkiniai slapta nuo seimos. Ir cia jau seimos reikalas kaip tas dalykas sprendziamas. Mano "seima", kaip jau sakiau, dalyvauja mano algoje pilnai, ir tik kai baigiasi manoji, pradedama naudoti "seimos" alga. Stai ka galima pasiekti kai leidi vyrui nusipirkti zaislu. Kiti vyrai tai vadina "transporto priemonem", "villom atostogoms" o as sakau paprastai - zaislai.
na jei nusprendei atiduot, tai tikrai nemanau, kad verta atiduot visą
QUOTE(Sauliuss @ 2006 02 23, 10:24) Vat nelabai supratau kuo cia detas amzius ir vardas aplamai nesuprantu, kad čia tas paslaptingumas
aš žinau, kiek maniškis uždirba, bet nežinau kiek išleidžia
musu seimoje - musu pinigai
ir nera taip, "kai baigesi zmonos ar vyro pinigai, pradedam leisti kitos puses pinigus"
Aš iki šiol nežinau, kiek tiksliai uždirba mano vyras, ir jis nežino, kiek tiksliai uždirbu aš. Žinom tik apytiksliai
Nemanau, kad jam būtų įdomu žinoti, kiek kainuoja mano kosmetika ar knygos, ar nauji džinsai, o ir aš niekada nepriekaištauju jam už naują kompiuterį ar kokį kitą žaisliuką. Problemos iš to nedarome. Tyčia savo pajamų irgi neslepiam. Svarbu abipusis pasitikėjimas, o ne kontrolė. QUOTE(ALMUX @ 2006 02 25, 17:57) Paprasyciau vyniot is teciu forumo, nes nesate isigilinus i vyriskaji prada.. Vyrui reikalinga moteris o ne kitas vyras. Ir jeigu savo motri apsaugodamas kazko nesakai, tai nereiskia kad esi blogas vyras. Jeigu buvai patekes i gyvybei pavojinga situacija ir issisukai be ibrezimu, manau neverta pulti girtis ir gazdinti savo moteriskes. O vyrams tikrai taip atsitinka, karts nuo karto. Ir atsitinka dazniausia bezaidziant. Taigi, zaidimams vyrui niekas nereikalingas, bet namie reikalinga zmona. Ir prasome buti gudriomis zmonomis, tokiomis, kai prieme jusu mintis vyrai galvotu, kad mintis tas, sugalvojo jie patys. Supra? Papildyta: QUOTE(Mama_Tania @ 2006 02 25, 23:00) musu seimoje - musu pinigai ir nera taip, "kai baigesi zmonos ar vyro pinigai, pradedam leisti kitos puses pinigus" Va prasom, Mama_Tania daro dar gudriau nei mano zmona. Papildyta: QUOTE(zirafos sese @ 2006 02 26, 00:40)
As nors ir pasakau zmonai kiek uzdirbau, bet jai tipo visiskai neidomu
QUOTE(Tetis2005 @ 2006 02 26, 00:38) QUOTE(Ezis @ 2006 02 26, 17:33) tai reiškia, kad jai neįdomu Papildyta: QUOTE(Tetis2005 @ 2006 02 26, 00:38) a kodėl ne "FAX" arba " bavaria"
QUOTE(zirafos sese @ 2006 02 26, 19:34) Ka reiskia oficialiai ir neoficialiai. Yra zmones kurie gilinasi yra kurie ne. Vatr mano zmonos senelsi, jam, dzin tos bapkes, jiz uzdirba alga, pasiima laikrasciams ir cigaretems, kas liko atiduoda zmonai. Ir jam gerai, uzdirba kiek uzdirba, niekuo rupintis nereikia, nei kada kokius baldus pirkti nei buitine technika, nu ramus kaip belgas. Ne visada gerai kai vyras visa alga atiduoda. QUOTE(Tetis2005 @ 2006 02 27, 08:51) Ka reiskia oficialiai ir neoficialiai. Yra zmones kurie gilinasi yra kurie ne. Tą ir reiškia, kad nesigilinu. Mes nemetam pinigų į bendrą katilą, kiekvienas turi savų. Ir man tai labai patinka, juk nebūtina, kad šeimoje kas nors VIENAS valdytų visus finansus. QUOTE(zirafos sese @ 2006 02 27, 13:07) Tą ir reiškia, kad nesigilinu. Mes nemetam pinigų į bendrą katilą, kiekvienas turi savų. Ir man tai labai patinka, juk nebūtina, kad šeimoje kas nors VIENAS valdytų visus finansus. Priklauso nuo tevu seneliu ir savo isivaizduojamo ir susikurto seimos modelio. Jeigu visoj giminej moterys stengesi valdyti finansus, tai tiketina kad ir jaunoji palikuone, maciusi butent toki seimos modeli, stengsis zut but uzvaldyti. QUOTE(Tetis2005 @ 2006 02 27, 13:11) Priklauso nuo tevu seneliu ir savo isivaizduojamo ir susikurto seimos modelio. Jeigu visoj giminej moterys stengesi valdyti finansus, tai tiketina kad ir jaunoji palikuone, maciusi butent toki seimos modeli, stengsis zut but uzvaldyti. o jeigu susidurs du tokie valdytojai? Pas mus taip savaime susiklostė, kad kiekvienas savo pinigus savo kišenėje ir laikome. Bet tai nereiškia, kad tai tinka visiems. Kiekvienoj šeimoj kitaip, svarbu, kad abudu būtų patenkinti. Nes jei vienam kyla pagunda kažką nuslėpti, gal kita pusė persistengė su savo kontrole?
Pas mus tai taip: pirma menesio diena pasiskirstom apie viduri gautas pajamas, (nes jos nevienodos yra kiekviena menesi) atidedami butui, paskolai, maistui, vaikui ir pan uz kuriuos kas eina i parduotuve tas ir perka. o kiek lieka pasidalinam po lygiai ir ka nori su jais darai. Nors ir lieku nuskriaustas, nes daugiau uzdirbu
Paskaičius užduotą klausimą ir kai kuriuos atsakymus, susidaro įspūdis, kad čia susirenka ne suaugę, subrendę šeimos žmonės, o vaikų darželio auklėtiniai. Dar sakyčiau, toks mąstymo būdas priimtinas dėl jaunatviškumo ir paksimalizmo 18-20 metų asmenims, bet tikrai ne brandesniems. Kas čia do per mano, tavo, šv. petro ir niekam nesakysiu? Tai gal ir vaikai: vienas tėvo, kitas motinos, lėkštes irgi sudedame į skirtingas spinteles, duoną ir maisto produktus su užrašu - neliesti, juodame polietileno maišelyje (kad nematyti, kas ten) ir tai bus
Manau kad sakyti ar nesakyti yra kiekvienos šeimos reikalas. Aš visada žinau kiek uždirba mano vyras, bet tik todel kad jis pats man apie tai pasako. Aš jo tokių dalyku neklausiu.
Bet aš kategoriškai prieš tai: kai žmonos atima iš vyrų algas, turiu tokį ne vieną pavizdį. Tai vieną net dovanų niekada negauna per šventes, nes visi pinigai pas ja, net vyro kreditine kortele. Nežinau, gal jiems taip patinka, bet man tai nepriimtina. QUOTE(Nakviša @ 2006 02 27, 15:18) Paskaičius užduotą klausimą ir kai kuriuos atsakymus, susidaro įspūdis, kad čia susirenka ne suaugę, subrendę šeimos žmonės, o vaikų darželio auklėtiniai. Dar sakyčiau, toks mąstymo būdas priimtinas dėl jaunatviškumo ir paksimalizmo 18-20 metų asmenims, bet tikrai ne brandesniems. Kas čia do per mano, tavo, šv. petro ir niekam nesakysiu? Tai gal ir vaikai: vienas tėvo, kitas motinos, lėkštes irgi sudedame į skirtingas spinteles, duoną ir maisto produktus su užrašu - neliesti, juodame polietileno maišelyje (kad nematyti, kas ten) ir tai bus Nebus, bet jei finansu panaudojimu ne visi patenkinti o tik viena puse, tai irgi ne seima. As taip suprantu kad problema daug maz tame ir yra. Papildyta: QUOTE(Mamukas69 @ 2006 02 27, 20:39) Sauliaus zmona islindo? QUOTE(Tetis2005 @ 2006 02 28, 07:38) Nebus, bet jei finansu panaudojimu ne visi patenkinti o tik viena puse, tai irgi ne seima. As taip suprantu kad problema daug maz tame ir yra. Paskaičius pirmąją respondento žinutę QUOTE(Sauliuss @ 2006 02 23, 00:46) susidaro visiškai kitokia nuomonė. Finansinės problemos, netgi esant pakankamai pinigų šeimai išlaikyti ir jos poreikius patenkinti, niekur nedings. Svarbiausia kiekvienoje šeimoje susidelioti prioritetus, kam, kad ir kiek mokėti. Like šeimos biudžeto pinigai paskirstomi pagal likusius poreikius (taupymas svarbesniems pirkiniams, malonumų tenkinimas ir etc.). Man suprantama, kad kiekvienas gali pasilikti sau atitinkamą sumą, asmeniniam poreikiams tenkinti, bet man nesuprantamas noras slėpti gaunamų pinigų kiekį, kas tokiu atveju gali sudaryti sąlygas objektyviam išlaidų planavimui. Jei jau čia yra nutylima ir slepiama, tai kas vyksta kitur?
Aš, tiesą pasakius šiuo metu net neįsivaizduoju kiek uždirba vyras, jis mano algą žino "apytiksliai", gyvenam iš mano algos + vyro "santaupos" kadangi visos einamos vyro pajamos investuojamos, prieaugis atgaunamas vieną kartą per metus ir padedamas " į spintelę"
P.S. iš pradžių pradėjau rašyt kaip pasiskirsto išlaidos, po to pagalvojau, kad nejuodinsiu savo vyro Nesuprantu to vienos iš pusių poreikio kontroliuoti kitos pusės pinigus. Nusišaučiau, jeigu vyras iš manęs atimtų galimybę po darbo, esant blogai nuotaikai užlėkt į kokią parduotuvę nusipirkt ką nors
Dirbame ir aš mano vyras, tačiau mano brangiausias vyras
Mes esame tokie laimingi, kad sekmadienį vienas kitą apsikabinę verkėme kaip kokie maži vaikai, iš kurių atėmė saldainį. QUOTE(maziausia @ 2006 02 28, 20:04) Dirbame ir aš mano vyras, tačiau mano brangiausias vyras O kam jūs gryninate visus pinigus? QUOTE(zirafos sese @ 2006 02 28, 20:38) O kam jūs gryninate visus pinigus? Mokejimo korteleje laikomi pinigai tas pats kaip gryni pinigineje. Jeigu tikria nori tureti saugu varianta darai kombinacija tokia. Korteles saskaita + einamoji saskaita + internetinis bankas. Zodziu taip. Alga eina i einamaja saskaita, kiek reikia savaitei pervedama internetu. Jeigu pamesi kortele, sunaudos savaites pinigus, bet ne santaupas. QUOTE(slyva @ 2006 02 23, 10:33) Mes gyvenam kartu, bet nesusituoke. Niekad neklausiau jo kiek uzdirba, nes mano toks supratimas, kad svetimi pinigai ne mano reikalas. Svarbu, kad dirba ir uzdirba. Neklausiau skaiciaus, bet pats pasako, anokia cia paslaptis. Tik jau kiekvienas savo pinigus valdom atskirai, kai pritrukstam - dalinames Kaip tai svetimi, aš tai sakau vyrui, tu mano ir tavo pinigai - mano QUOTE(Mama_Tania @ 2006 02 25, 22:00) musu seimoje - musu pinigai zinau, kiek vyras uzdirba, be to jis zino, kiek as, ir atiduoda visus pinigus man. Pas mus panašiai, aš jo žinau iki cento, jis mano - apytiksliai. Visus mokesčius moku Aš, iš Mūsų pinigų. QUOTE(Elė @ 2006 02 28, 02:35) Manau kad sakyti ar nesakyti yra kiekvienos šeimos reikalas. Aš visada žinau kiek uždirba mano vyras, bet tik todel kad jis pats man apie tai pasako. Aš jo tokių dalyku neklausiu. Bet aš kategoriškai prieš tai: kai žmonos atima iš vyrų algas, turiu tokį ne vieną pavizdį. Tai vieną net dovanų niekada negauna per šventes, nes visi pinigai pas ja, net vyro kreditine kortele. Nežinau, gal jiems taip patinka, bet man tai nepriimtina. na nezinau kaip galima is vyro visus pinigus atimti, kosmaras
Kokios mes, mergaitės, aktyvios
Kur dabar tas sauliukas dingo? Aiškinasi žmonai, kad norėjo grynai teoriškai padiskutuoti ir kad čia nėra nieko asmeniško? QUOTE(zirafos sese @ 2006 03 01, 20:13) Kokios mes, mergaitės, aktyvios Kur dabar tas sauliukas dingo? Aiškinasi žmonai, kad norėjo grynai teoriškai padiskutuoti ir kad čia nėra nieko asmeniško? Ne tas zodis.
kažkaip aš čia skačiau skaičiau apie tas jūsų bapkes ir va klausymas tokis iškilo:
tai čia praktiškai nagrinėjamas klausymas duot vaikui pavalgyti ar sau žaislų prisipirkti na žinau kad lietuviai egoistai, bet kad tokie... na nors ir mano šeimoje nuo pat vaikystės kiek atsimenu tėvas niekad algos visos neparneždavo, na bet jis gi priežastį turėjo... ta jo priežastis ilgaplaukė meilužė žodžiu... nematau aš jokios priežasties slėpti savo algos, banko kodų ar dar ko nuo savo atrosios pusės... jei myli tai pasitiki, o jei ne spjauni ir gyveni vienas gal aš "perjaunas" kad suprasčiau, bet... |