man atrodo kad negalima, kol neuzsaldytas tai dar galima
tikrai nemanau kad galima,nes atsaldyto maiso nebegalima uzsaldyti ,jis nebevertingas.geriau jau i n induku
QUOTE(sinja @ 2008 12 18, 13:58) Sveikos mamytes kai nusitrauki pienuka ir nori ji uzsaldyti, ar galima pvz. i indeli ipilti 50 ml, uzsaldyti, paskui kita diena vel nusitraukti 50 ml. tada atsaldziu uzpilti ant to uzzsaldyto ir vel uzsaldyti, gautusi viename indelyje 1 maitinimo doze. Mum jau 5 sav. tai suvalgom maziausiai po 100 ml (bent as taip isivaizduoju). Reikes palikti vaika, tai noriu ir pienuko anytai palikti ir nesinori ten saldyti i n induku. negalima tikrai. Nebent nutraukus pienuka idesi i saldytuva, ne i saldikli ir kita diena nutraukus dar atsaldysi ir ipilsi, tada uzsaldyk viska, bet saldytuve pienuko nelaikyk ilgiau 48 val. QUOTE(sinja @ 2008 12 18, 13:58) Sveikos mamytes kai nusitrauki pienuka ir nori ji uzsaldyti, ar galima pvz. i indeli ipilti 50 ml, uzsaldyti, paskui kita diena vel nusitraukti 50 ml. tada atsaldziu uzpilti ant to uzzsaldyto ir vel uzsaldyti, gautusi viename indelyje 1 maitinimo doze. Mum jau 5 sav. tai suvalgom maziausiai po 100 ml (bent as taip isivaizduoju). Reikes palikti vaika, tai noriu ir pienuko anytai palikti ir nesinori ten saldyti i n induku. Galiu patikinti, kad galima. Svarbu neuzpilti silto pienuko ant uzsalusio, kad jis nepradetu atitirpti. Taip pat galima iki 3 paru laikyti ir saldytuve, i indeli papildant naujai nutraukto pienuko.
labas ,esu isitikinus kad galima saldyt pienuka per kelis kartus ir pati taip dariau,aisku nebus taip gerai kaip tiesiai is "fabriko"
http://www.sveikapradzia.lt/?text.id.11
Na pasiskaiciau cia mamu komentarus ir nutariau savaji parasyti. Gimdziau Kauno klinikose, visa menesi ten isbuvau su leliuku ir gydytojai gerai isaiskino kiek ir kaip saldyti ir laikyti pienuka. Tai va, nutarukta piena kambario temperaturoje (23 laipsniai) galima laikyti iki 8 valandu, jei nesuvartojot - ispilti. Saldytuve pienuka nutarukta galima laikyti iki 24 valandu, ilgiau laikyto nebegirdyti. Saldiklyje pienukas gali isbuti iki metu. Kaip saldyti? Pirmiausia, jei vienu metu neliko pienuko tiek daug kiek norite uzsaldyti viename maiselyje ar indelyje - nutarukta piena dekite i saldytuva. Antra karta nutraukta doze ant virsaus supilti galima tik tada, kai tas pienukas taip pat bus atsaldytas iki tokios pacios temperaturos kaip pirmasis. Jokiu budu nepilkite silto pienuko ant jau pastovejusio saldytuve. Uzsaldykite si pienuku misini kuo greiciau, nelaikykite jo saldytuve ilgiau nei para. Kai atsildote pienuka ir vaikas per viena karta jo neisgeria, antra karta to pacio nebesildykite, pasistenkite pakaitinti tik tiek atsildyto pienuko, kiek vaikas tikrai isgers, jei reiks - paskui dar pasildysite. Antra karta uzsaldyti nepatariama, nes pienuke atsiranda kazkokios kenksmingos medziagos.
Tai tiek patarimu, visos ligoninej mamos taip darydavo ir nors ir gaila, kartais pienuka pildavom lauk, nes juk viskas del vaikucio.
Norejau ismananciu mamyciu pasiklausti, ar galima aplink spenelius su ledukais pasaldyti, nes man, jei mazoji stipriau krimstelna, tai patinsta ir skauda pradedant maitinti. Sakau, gal ledukai nuimtu patinima.
Sveikos mamitės,
man irgi po gimdymo krutys pasidarė medinės. Pagimdžiusi gulėjau ligoninėje 5 dienas, prisiklausiau daug patarimų, bet padėjo man štai kas. Įtrinti medų, ant viršaus uždėti kopustų lapų ir apsivinioti. Krutys pasidaro minkštos ir pienukas bėga lengviau. Sekmės QUOTE(sinja @ 2008 12 18, 12:58) Sveikos mamytes kai nusitrauki pienuka ir nori ji uzsaldyti, ar galima pvz. i indeli ipilti 50 ml, uzsaldyti, paskui kita diena vel nusitraukti 50 ml. tada atsaldziu uzpilti ant to uzzsaldyto ir vel uzsaldyti, gautusi viename indelyje 1 maitinimo doze. Mum jau 5 sav. tai suvalgom maziausiai po 100 ml (bent as taip isivaizduoju). Reikes palikti vaika, tai noriu ir pienuko anytai palikti ir nesinori ten saldyti i n induku. pienuka reik rinkti iki tam tikro kiekio ir tuomet saldyti, per karta ar du ir bus 100 ml ar net 200ml, tuomet i kita indeli vel rink , kol bus 100 ar 200 (priklausomai kiek nori palikt). saldytuve pienuka galima laikyti tik 1 para QUOTE(ddd @ 2009 02 04, 13:42) Norejau ismananciu mamyciu pasiklausti, ar galima aplink spenelius su ledukais pasaldyti, nes man, jei mazoji stipriau krimstelna, tai patinsta ir skauda pradedant maitinti. Sakau, gal ledukai nuimtu patinima. truputeli nesupratau,skauda pati speneli (su rudu laukeliu aplink ji) ar jau pacia kruti? tai kiek leliui laiko? manyciau kad galima,bet po maitinimo iskart,o ne pries ji,nes tuomet sunkiau bega pienelis pieno latakais QUOTE(majux @ 2009 02 07, 01:10) truputeli nesupratau,skauda pati speneli (su rudu laukeliu aplink ji) ar jau pacia kruti? tai kiek leliui laiko? manyciau kad galima,bet po maitinimo iskart,o ne pries ji,nes tuomet sunkiau bega pienelis pieno latakais Skauda ir patinsta siek tiek uz spenelio, ten kur vaikutis dantenomis darbuojasi. Tada ir vaikiukui sunkiau apzioti kruti. Na bet jau po truputi tas praeina. Vaikiukui dar tik puse menesiuko, tai krutys dar neapsiprate su savo darbeliu. Su pirmu vaiku irgi taip buvo. Bet pabijojau ledukus naudoti.
apie salta kopusto lapa ir as girdejau,atseit istraukia karsti
Bet tai kiek tas lapas šaltas būna - max 2min
QUOTE(ddd @ 2009 02 07, 20:41) Skauda ir patinsta siek tiek uz spenelio, ten kur vaikutis dantenomis darbuojasi. Tada ir vaikiukui sunkiau apzioti kruti. Na bet jau po truputi tas praeina. Vaikiukui dar tik puse menesiuko, tai krutys dar neapsiprate su savo darbeliu. Su pirmu vaiku irgi taip buvo. Bet pabijojau ledukus naudoti. po maitinimo galima ir ledukais ir dar tepaliuku raminanciu patept, as garmastan naudojau, man padejo QUOTE(majux @ 2009 02 07, 01:10) truputeli nesupratau,skauda pati speneli (su rudu laukeliu aplink ji) ar jau pacia kruti? tai kiek leliui laiko? manyciau kad galima,bet po maitinimo iskart,o ne pries ji,nes tuomet sunkiau bega pienelis pieno latakais Po maitinimo galima,tepaliukas aisku geras dalykas irgi,bet man tai vaikutis spenelius nugrauze,nebuvo patine po speneliu,tai kompresiukus naudojau multi-mam vadinasi. kzn gal ir tas tinka
man gydytoja irgi sake, jei reiks deti salta kopustlapi,jis istraukia karsti. O siaip tai pradzioj maitinimo maziau gert skysciu pirma savaitečnes vaikiukas savo valgymo daznumu uzprogramuoja pieniuko kiekičtad jei prigersit kokiu kmynu ar pan. krutys labai sutins veliau,bus sunku,skaudes
QUOTE(malram @ 2009 02 13, 21:38) man gydytoja irgi sake, jei reiks deti salta kopustlapi,jis istraukia karsti. O siaip tai pradzioj maitinimo maziau gert skysciu pirma savaitečnes vaikiukas savo valgymo daznumu uzprogramuoja pieniuko kiekičtad jei prigersit kokiu kmynu ar pan. krutys labai sutins veliau,bus sunku,skaudes Po pirmos savaitės krūtys turėtų paminkštėti. Pieno gamyba susinormalizuoja apie 3 mėnesį. Kmynų arbatos , kaip ir kitų burtų poveikis pieno gamybai moksliškai neįrodytas, vadinasi, jokio poveikio nedaro. Kmynai vidurius kietina, o tai ypač aktualu pirmom dienom. Skysčių reikia gerti tiek, kiek organizmas reikalauja.
sveikos, mamkos
OI NE MAMYT,NUSITRAUKINEK,NES PIRMAS PUIENUKAS PATR RIEBIAUSIAS,O LELIUKAS MAZAI VALGO,GALI BUT BLOGAI
QUOTE(Apsimetele @ 2009 02 15, 12:03) sveikos, mamkos Tikrai ne visą laiką http://www.sveikapradzia.lt/?text.id.sub.24 Nuo 2-5 dienos iki 10 dienos gaminsis pereinamasis pienas, turtingas riebiosiomis rūgštimis, ypač svarbiomis nervų sistemos vystymuisi. Brandus pienas atsiranda nuo 10 paros ir tokios sudėties išlieka visą žindymo laikotarpį. Dar labai naudinga pasiskaityt: http://www.sveikapradzia.lt/?text.id.sub.60 http://www.sveikapradzia.lt/?text.id.sub.24 http://www.sveikata.info/sekmingo-maitinim...utimi-taisykles Kodėl nereikia nutraukinėti - numelžti pieno Kuo daugiau jūsų kūdikis čiulps krūtį, tuo greičiau krūtys pradės gaminti tokį pieno kiekį, kokio reikia kūdikiui. Jeigu jūs maitinate visada kai tik kūdikis paprašo, nenutraukinėjate pieno ir leidžiate žįsti tiek, kiek nori vaikelis, tada tarp jūsų išsivysto motinos - vaiko sistema. Tai reiškia, kad motinos krūtys gamina tiek pieno, kiek suvalgo jos kūdikis. Papildyta: QUOTE(natalikas @ 2009 02 15, 23:29) OI NE MAMYT,NUSITRAUKINEK,NES PIRMAS PUIENUKAS PATR RIEBIAUSIAS,O LELIUKAS MAZAI VALGO,GALI BUT BLOGAI Klaidinga informacija ir pavyzdys.
CIA NEKLAIDINGA INFORMACIJA,O PATIRTIS!NES IRGI PATARYMO PAKLAUSIAU NENUTRAUKINET,O PASKUJ SU ASAROM TEKO MASAZUS DARYTI
Papildyta: Kodėl nereikia nutraukinėti - numelžti pieno Kuo daugiau jūsų kūdikis čiulps krūtį, tuo greičiau krūtys pradės gaminti tokį pieno kiekį, kokio reikia kūdikiui. Jeigu jūs maitinate visada kai tik kūdikis paprašo, nenutraukinėjate pieno ir leidžiate žįsti tiek, kiek nori vaikelis, tada tarp jūsų išsivysto motinos - vaiko sistema. Tai reiškia, kad motinos krūtys gamina tiek pieno, kiek suvalgo jos kūdikis. VAT BUTENT KO DAUGIAU VALGIS ,TO DAUGIAU NAUDINGESNIO PIENO GAMINSIS,TAI KOKS SKIRTUMAS,AR MAMA PAIMS IR DALI ISTRAUKS,KAD DAUGIAU NAUDINGESNIO PIENUKO GANINTUSI,NES KAIP PATI CITAVOT PIRMAS PIENUKAS 10DIENU BUNA PATS SOCIAUSIAS TADF KODEL NENUTRAUKT,VISTIEK GANINSISIR KRUTIMS SVEIKIAU JUK TEMELE ,KAIP MAMYTEMS PADIET ISVENGT PROBLEMELIU
tris mėnesius būna ne kas su krutimis,apie save kalbu
tris men.kankintis,man tai jokingai skamba ko daugiau doti zisti,o jej jis nenori daug zistijej pasisotina greitai,nes pienas riebus,nemanau kad verta,na bet del vienintelio daliko esu tikrai tikra,kad tos mamos kuriom reikia pasinaudos bet kurio patarimu pagal savo nuojauta.reikia masazo tai faktas,kai ismasazuoja,pienukas pradeda teket savaime,tad reikia retkarciais pasimasazot,pries maitinima reikia ,irgi.o pirmom dienom,jej pienuko daug reiketu nutraukinet pienuka,tada ir skausmu isvengsit ir temperaturu,bet cia tiems kuriom krutys skaudair pasidato kietos,o pas kurias to diskomforto niera tai ier nereikia
QUOTE(pjolita212 @ 2009 02 16, 23:43) tris mėnesius būna ne kas su krutimis,apie save kalbu QUOTE(estetė @ 2009 02 18, 10:02) O as nusitraukineju Be kalbos, geriau maitint Mp iš buteliuko, nei surogatais. Technika kitokia, gave buteliuko, neretas atsisako. Gal pavyktų maitint apsimiegojusiu, snaudžiantį, naktį. Nenuleisk rankų QUOTE(estetė @ 2009 02 18, 09:02) O as nusitraukineju saunuole,ka tik nepadarysim,kad musu leliukai butu laimingi.bandik dar apgauti buodama buteliuka,o paskuj siulidama kruti,ir nepergyvenk daugiau intuziazmo,As isvis manau,kad tos mamos kurie maitina nutraukiant pienuka,o nespjauna,kad neima ir nereikia,yra SUPER MAMOS QUOTE(natalikas @ 2009 02 16, 10:28) CIA NEKLAIDINGA INFORMACIJA,O PATIRTIS!NES IRGI PATARYMO PAKLAUSIAU NENUTRAUKINET,O PASKUJ SU ASAROM TEKO MASAZUS DARYTI man ta pati probema, nors vaikeliui tik kelios dienos, bet pienas taip gaminasi,kad savaime bega, o ypac is vienos kruties...nenutraukt neimanoma, nes krutis pasidaro tokia kieta...nenoriu laukt kada guzai susidarys..... kad nuimti karsti dedu kopusta...jis pagelbsti QUOTE(Team @ 2009 02 22, 20:18) man ta pati probema, nors vaikeliui tik kelios dienos, bet pienas taip gaminasi,kad savaime bega, o ypac is vienos kruties...nenutraukt neimanoma, nes krutis pasidaro tokia kieta...nenoriu laukt kada guzai susidarys..... kad nuimti karsti dedu kopusta...jis pagelbsti vat butent,kalbu apie toke problema,o ne apie tai kad pienas pasirode ir begti nutraukinet!bet jej pieno daug,o vaikelis neisvalgo v,vat tada butinai reikia!ir nemanau kad straipsniai geriau us mamos patirti,KLAIDINGA INFORMACIJA,atsejt AS TO NEPATYRIAU> QUOTE(natalikas @ 2009 02 22, 22:37) vat butent,kalbu apie toke problema,o ne apie tai kad pienas pasirode ir begti nutraukinet!bet jej pieno daug,o vaikelis neisvalgo v,vat tada butinai reikia masazojant nutraukinet pienuka!ir nemanau kad straipsniai geriau us mamos patirti,KLAIDINGA INFORMACIJA,atsejt AS TO NEPATYRIAU> QUOTE(Team @ 2009 02 22, 20:18) man ta pati probema, nors vaikeliui tik kelios dienos, bet pienas taip gaminasi,kad savaime bega, o ypac is vienos kruties...nenutraukt neimanoma, nes krutis pasidaro tokia kieta...nenoriu laukt kada guzai susidarys..... kad nuimti karsti dedu kopusta...jis pagelbsti Team, as panasiai,tik pasmane spenelio problema,o tiksliau vaikyste isoperuota votis ir susiutas spenelis, pienas eina vos vos ...duodu zindyti is jos dazniau,o va geroji krutine tenka dazniau nusitraukyneti ir nepadeda man savitaiga kopustas mano draugas,o va nuo medaus mane isbere,
dabar mano mazyle jau nebe mazyle jai jau 7 metai bet nusitraukinejau 1 metus aisku buvo vargelis bet geriau nei misinukai
Maitinau savo mažulę pusantrų metų.Pienuko nenutraukinėjau,tiesiog nebuvo butinybės.Jei krūtys sukietėdavo duodavau dažniau ir gerai išvalgyt,vaikutį reiktų paguldyt į tokią padėtį,kad smakriuku liestų tą vietą kurioje guziukas,tada valgant jis masažuoja tą vietą,man labai padėdavo toks metodas.Dar padeda šiltas dušas,tada pienukai geriau tekėti.Jei jau sukietėjo,tada patartina riboti skysčius.
QUOTE(smiltupe @ 2009 03 05, 14:55) Maitinau savo mažulę pusantrų metų.Pienuko nenutraukinėjau,tiesiog nebuvo butinybės.Jei krūtys sukietėdavo duodavau dažniau ir gerai išvalgyt,vaikutį reiktų paguldyt į tokią padėtį,kad smakriuku liestų tą vietą kurioje guziukas,tada valgant jis masažuoja tą vietą,man labai padėdavo toks metodas.Dar padeda šiltas dušas,tada pienukai geriau tekėti.Jei jau sukietėjo,tada patartina riboti skysčius.
Sveikos mamytes,
turiu problemele - mano viena krutis dvigubai didesne uz kita Pienuko pilna abejose krutyse - viena maitinima maitinu is vienos, kita is kitos. Mano maziukui dar tik dvi savaites, tai pienuko uztenka. Nes valgom iki uzmigimo visada. Bet ta didesne nuolat skauda, tai koks guzelis atsiranda, tai prie pazasties padiegliuoja... Gal kas zinot kaip butu galima sumazinti viena kruti? Pabandziau kelis kartus nusitraukti likusi pienuka po maitinimo - tam kartui labai gerai buvo, bet po kiek laiko vel tas pats - pienuko pilna, krutis istino, skausmas ir net temperatura.. Kartais manau, kad ji dar dideja Gal kas gali patarti kaip suvienodinti tas krutis? Aciu, lauksiu patarimu ir pagalbos QUOTE(Kitesmile @ 2009 03 09, 22:09) Sveikos mamytes, turiu problemele - mano viena krutis dvigubai didesne uz kita Pienuko pilna abejose krutyse - viena maitinima maitinu is vienos, kita is kitos. Mano maziukui dar tik dvi savaites, tai pienuko uztenka. Nes valgom iki uzmigimo visada. Bet ta didesne nuolat skauda, tai koks guzelis atsiranda, tai prie pazasties padiegliuoja... Gal kas zinot kaip butu galima sumazinti viena kruti? Pabandziau kelis kartus nusitraukti likusi pienuka po maitinimo - tam kartui labai gerai buvo, bet po kiek laiko vel tas pats - pienuko pilna, krutis istino, skausmas ir net temperatura.. Kartais manau, kad ji dar dideja Gal kas gali patarti kaip suvienodinti tas krutis? Aciu, lauksiu patarimu ir pagalbos Dabar ir jaučiat, kad patinus? Temperatūrą matuokitės kirkšnyje. Jei jaučiat kur susidariusį pakietėjimą krūtyje- pasirinkit tokią maitinimo padėtį, kad vaikiuko smakras būtų nukreiptas į pakietėjimą. (taip geriausia išmasažuos ir ištrauks ten esantį pienelį) Dėl nusitraukinėjimo tikslingumo Jūsų situacijoje- geriau pasiskambint mama-mamai http://zindymas.lt/node/254 QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 03 09, 22:01) Dabar ir jaučiat, kad patinus? Temperatūrą matuokitės kirkšnyje. Jei jaučiat kur susidariusį pakietėjimą krūtyje- pasirinkit tokią maitinimo padėtį, kad vaikiuko smakras būtų nukreiptas į pakietėjimą. (taip geriausia išmasažuos ir ištrauks ten esantį pienelį) Dėl nusitraukinėjimo tikslingumo Jūsų situacijoje- geriau pasiskambint mama-mamai http://zindymas.lt/node/254 Reiks ryt pasiskambinti - ten visas sarasas... Gaila, kad as ne is Vilniaus - o su kuria jus bendravot? o temperatura man svyruoja - pabuna pora valandu ir nukrenta per daug pienuko toj kruty.. aciu uz informacija QUOTE(Kitesmile @ 2009 03 10, 00:23) Reiks ryt pasiskambinti - ten visas sarasas... Gaila, kad as ne is Vilniaus - o su kuria jus bendravot? o temperatura man svyruoja - pabuna pora valandu ir nukrenta per daug pienuko toj kruty.. aciu uz informacija Pienelio ne per daug. Nusitraukdama pieno gamybą skatinat, kuri susireguliuoja apie 3mėn. Geriausia ištraukia vaikiukas. (čiulptuko vaikučiui neduodat?)
As kai maitinau, tai krutis irgi karts nuo karto buvo labai sukietiejusi, net gi prisiliesti negalejau. Dar paraudusi.
Man labai padedavo toks kompresas: sumaisyti kenio alieju su vaikisku kremu ir tepti ant tos vietos. Po to uzristi iz vaikscioti. Pora kartu per diena pakeisti ta kompresa. Man visada po 3 dienu jau praeidavo po tokiu kompresu. QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 03 09, 23:46) Pienelio ne per daug. Nusitraukdama pieno gamybą skatinat, kuri susireguliuoja apie 3mėn. Geriausia ištraukia vaikiukas. (čiulptuko vaikučiui neduodat?) pas mane atvirksciai - labai daug pienuko, net per daug o nusitraukineju tai labai retai, kai vaikutis pavalgo, o krutis dar vis tiek labai pilna ir skaudanti buna, tada nutraukiu - taip kelis kartus dariau. Zinau, kad nuo to tik skatina pieno gamyba, bet man paciai kokiai dienai buna geriau. o ciulptuka naudojam... manot nuo ciulptuko cia viskas? Neseniai buvom ligoninej ir sveremes - tai svorio priaugom pagal normas, vadinasi pavalgom tiek kiek reikia.. QUOTE(Kitesmile @ 2009 03 11, 15:43) pas mane atvirksciai - labai daug pienuko, net per daug o nusitraukineju tai labai retai, kai vaikutis pavalgo, o krutis dar vis tiek labai pilna ir skaudanti buna, tada nutraukiu - taip kelis kartus dariau. Zinau, kad nuo to tik skatina pieno gamyba, bet man paciai kokiai dienai buna geriau. o ciulptuka naudojam... manot nuo ciulptuko cia viskas? Neseniai buvom ligoninej ir sveremes - tai svorio priaugom pagal normas, vadinasi pavalgom tiek kiek reikia.. Čiulptukas- PM gamybą įtakoja stabdančiai ir neigiamą poveikį daro sąkandžiui, gomurio skliautui, tarčiai, + skrandukas be pagrindo dirbą, + oro prisitraukia- pilvą pučia, negėris jie... Pieną nusitrauki nors ir retai. Reiktų duot organizmui teisingą informaciją- apie pieno paklausą. Vaikas gaudamas čiulptuką patenkina žindimo poreikį, tada mažiau pienelio geria, kurio mažiau gaminasi. Siulyčiau atsisakyt čiulptuko, žindyt pagal vaiko poreikį. Pienelio gamyba susireguliuos. Krūtinę stebėkit. O apie normas ir MP- jau kita tema
o ka daryti kai guzas jau susidares? itariu kad pries savaite perpute vejas ir sukietejo krytis, skaudejo, bet temperaturos nebuvo. pati masazavausi , dariau medaus-degtines kompresus ir skausmas bei raudonumas praejo, atrodo pienuko joje kaip ir seniau pilna, bet neduoda ramybes didelis pakankamai sukietejimas krutyje ir mazi guzeliai, toks jausmas kad vienas pieno latakas guzeliais usiskriste ir yra kietas...
QUOTE(icetea.home @ 2009 03 15, 20:10) o ka daryti kai guzas jau susidares? itariu kad pries savaite perpute vejas ir sukietejo krytis, skaudejo, bet temperaturos nebuvo. pati masazavausi , dariau medaus-degtines kompresus ir skausmas bei raudonumas praejo, atrodo pienuko joje kaip ir seniau pilna, bet neduoda ramybes didelis pakankamai sukietejimas krutyje ir mazi guzeliai, toks jausmas kad vienas pieno latakas guzeliais usiskriste ir yra kietas... kai man buvo suketejimas, dejau kopusto lapa. Man padejo. QUOTE(icetea.home @ 2009 03 15, 21:10) o ka daryti kai guzas jau susidares? itariu kad pries savaite perpute vejas ir sukietejo krytis, skaudejo, bet temperaturos nebuvo. pati masazavausi , dariau medaus-degtines kompresus ir skausmas bei raudonumas praejo, atrodo pienuko joje kaip ir seniau pilna, bet neduoda ramybes didelis pakankamai sukietejimas krutyje ir mazi guzeliai, toks jausmas kad vienas pieno latakas guzeliais usiskriste ir yra kietas... Pasirinkt tokią maitinimo padėtį, kad vaiko smakras būtų nukreiptas į sukietėjimą, ir žindant dviem pirštais (smilium ir didžiuoju) švelaiais sukamaisiais judesiais (spirale) masažuot nuo pradžios link spenelio. vaikiukas ( kai smakras nukreiptas į sukietėjimą) žysdamas ir masažuoja ir traukia iš ten pienelį. Stebėk, jei ką - konsultuokis http://www.zindymas.lt/node/254 QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 03 16, 00:53) Pasirinkt tokią maitinimo padėtį, kad vaiko smakras būtų nukreiptas į sukietėjimą, ir žindant dviem pirštais (smilium ir didžiuoju) švelaiais sukamaisiais judesiais (spirale) masažuot nuo pradžios link spenelio. vaikiukas ( kai smakras nukreiptas į sukietėjimą) žysdamas ir masažuoja ir traukia iš ten pienelį. Stebėk, jei ką - konsultuokis http://www.zindymas.lt/node/254 o per kiek laiko mazdaug tie guzai isnyksta? jei kelias dienas laikosi ar cia jau toli iki mastito? QUOTE(Kangaroo @ 2009 03 25, 13:30) pirma karta tai lengvai praejo tie guzai, per viena diena vaikas istrauke. O si karta jau natra diena guzas laikosi, pozas keiciu ale niekaip neisciulpia Ar maitindama parenki tokią padėtį- vaiko smakras nukreiptas (yra po) į sukietėjimą? ir maitinant (kai smakriukas nukreiptas) masažuoti. Dažniau duot iš skaudamos krūties. Ar duodi vaikui čiulptuką? |