Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Didžiulės ir kietos krūtys
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
jurčik
dar labai neblogai padeda dušas,man tai susitvarkė per 2-3sav thumbup.gif .dar ir dabar maitinu.O su pirmu vaiku taip pat vargau,žiauriai daug pieno buvo ir temp.buvo užkilus verysad.gif tai jau ne kas.
Mona
O man siek tiek neramu, kad mano krutys per pora dienu susinormalizavo g.gif, nes prisiskaiciau, kaip ilgai ir skausmingai mamytes vargsta su savais pieno fabrikeliais. Man trecia diena po gimdymo pradejo gamintis pienas ir krutys buvo kietos ir skausmingos cry.gif . Naujagimiu sesele grieztai patare nenutraukinet, o po kiekvieno maitinimo po 20 min. palaikyt uzdejus leda. As taip ir dariau. Vakar vakare krutys pasidare minkstos. Atrodo, kad tureciau dziaugtis, bet dabar man neramu: gal jose mazai pieno (t.y. gal su tuo ledu per daug pristabdziau pieno gamyba) ir mano mazyle nepavalgo???)
jurčik
na neklausyk tų sesučių,aš jau du vaikus maitinau pienu,aišku po porą savaičių teko vargt kol pienas susitvarkė,o nutraukt pieną reikia po kiekvieno pamaitinimo,jei ne iš abiejų tai iš tos kur maitinai,nes mažylis tiek pirmom dienom neišvalgo kiek jo yra krūtyse.aš iki šiol maitinu savo mažąją thumbup.gif ir nutraukinėjau pieną tam kad dar užsišaldyti,nes kuo mažiau tu skatinsi pieno gamybą,tuo jis vis mažės cry.gif o su ledu tai pirmą kart girdžiu kad taip galima.bandyk traukt kiek išeina,jei tavo krūtys taip greit suminkštėjo,taip neturėtų būti g.gif
SummerXXX
va va , kiek zmoniu tiek nuomoniu. is tikruju ledas yra gerai, nes kai leliukas pavalgo, apmazina pienno gamyba. irm per kelias sav susitvarkys pieniukas, jo gaminsis tiek kiek leliukas isvalgys, o ne tiek kiek pritrauksit,ir nereikai pergyvent kad krutys minkstos, vadinasi tiek leliui ir reikia, jam per daug kai is krutu bega tiesiog, vat smile.gif
Mona
QUOTE(SummerXXX @ 2005 03 06, 12:18)
va va , kiek zmoniu tiek nuomoniu. is tikruju ledas yra gerai, nes kai leliukas pavalgo, apmazina pienno gamyba. irm per kelias sav susitvarkys pieniukas, jo gaminsis tiek kiek leliukas isvalgys, o ne tiek kiek pritrauksit,ir nereikai pergyvent kad krutys minkstos, vadinasi tiek leliui ir reikia, jam per daug kai is krutu bega tiesiog, vat smile.gif
*

As irgi nemazai prisiskaiciau, kad pagal siuolaikines rekomendacijas nereikia nutraukinet pieno. Ne tik kad nereikia, o tiesiog NEGALIMA. Kai pirma dukra auginau, as irgi nutraukinejau, na, bet ji nevalge is kruties, tai nori-nenori turejau nutraukinet ir maitint is buteliuko. Bet pamenu, kad minkstos krutys nebudavo g.gif . Taip, pries maitinima jos buna sunkios (pilnos), bet ne kietos, o butent tai mane truputeli ir isgasdino. Pries pusvalandi (po paskutinio maitinimo) pabandziau is isvalgytos kruties truputi (labai nedaug) nutraukt, kad butu aisku, ar dar liko joje nors kiek pieno. Ir ka, pienas bega srovele - taip kad turbut jo yra pakankamai...
jurčik
QUOTE(asMona @ 2005 03 06, 15:00)
As irgi nemazai prisiskaiciau, kad pagal siuolaikines rekomendacijas nereikia nutraukinet pieno. Ne tik kad nereikia, o tiesiog NEGALIMA. Kai pirma dukra auginau, as irgi nutraukinejau, na, bet ji nevalge is kruties, tai nori-nenori turejau nutraukinet ir maitint is buteliuko. Bet pamenu, kad minkstos krutys nebudavo  g.gif . Taip, pries maitinima jos buna sunkios (pilnos), bet ne kietos, o butent tai mane truputeli ir isgasdino. Pries pusvalandi (po paskutinio maitinimo) pabandziau is isvalgytos kruties truputi (labai nedaug) nutraukt, kad butu aisku, ar dar liko joje nors kiek pieno. Ir ka, pienas bega srovele - taip kad turbut jo yra pakankamai...
*

na matai aš pirmą sūnų ir taip maitinau iš buteliuko nutrauktu MP,nes kai jis susirgo 5sav. ir teko atsigult į ligoninę,tai man pasirodė kad pienas dingsta,tai aš tada pradėjau nutraukt kad matyčiau kiek yra pieno ir man taip buvo ramiau kad matau kiek vaikas suvalgo essen.gif taip vargau iki 7mėn,kol nutraukiau.Bet dabar aš tokios klaidos nedarau,aš tik nutraukiau likusį pieną po pamaitinimų kol jo buvo per daug pirmus mėnesius o degint jį krūtinėse buvo gaila,tam kad užšaldyt ateičiai,nes jo kartais prireikdavo,tai pas daktarę važiuojant,man susirgus gripu ir t.t.Bet jei galvojat kad pienuko neprireiks šaldyto,tai galima ir nenutraukinėt 4u.gif
migliux
Jei būdavo kietos krūtys arba kokių sukietėjimų, tai geriausia man padedavo masažas. Reikia atsistoti keturiomis ir po apačia pasitiesti kokį rankšluostį, nes masažuojant bėga pienas. Man labai gerai išmasažuodavo vyras - iškart palengvėdavo
Mona
Idomu, ar yra nors viena maitinanti mamyte, kurios krutys butu beveik minkstos pries maitinima? Niekaip nesuprantu, kodel mano krutine nesukieteja, nors pirmom dienom buvo kietut kietutele. Vis labiau pergyvenu, kad man jau truksta pieno cry.gif . Nors jei mano maze pavalgo ir miega apie 3 val., tai gal ji nera alkana? g.gif
astamo
Kadangi maitinau ir dabar dar maitinu savo mazaja galiu pasakyti is patirties, kad kai kada krutine buna minksta ypac diena, o po nakties ji buna kietoka. Bet as labai nepergyvenu jei mazule neverkia baigusi zysti kruti vadinasi viskas OK. Ir vaikutis ismiega kaip jam priklauso ir svoris auga tikrai nereikia pergyventi.
Mona
Na va, neseniai skundziausi, kad krutine minksta patapo, bet mano maze lyg ir nebadavo ( po valgymo kitos kruties neimdavo. gerai miegodavo, valgydavo kas 3-4 val. ir t.t.). O siandien (jai 11 dienu) pradejo per viena maitinima valgyt is abieju verysad.gif . Istraukia viena, o po to kuo puikiausiai kita... Man, aisku, sokas - help, truksta pieno!!! cry.gif . Vyras ramina kaip ismano, bet mamka (t.y. as) nepaguodziama cry.gif cry.gif cry.gif . Ar tikrai valgymas is abieju krutu reiskia, kad mazeja pieno??? Ar jo vel atsiras pakankamai? Gal kas galit patart ar nuramint, o tai jau baisiai susiparinus blush-anim-cl.gif .
Paranormali
QUOTE(asMona @ 2005 03 13, 13:37)
Na va, neseniai skundziausi, kad krutine minksta patapo, bet mano maze lyg ir nebadavo ( po valgymo kitos kruties neimdavo. gerai miegodavo, valgydavo kas 3-4 val. ir t.t.). O siandien (jai 11 dienu) pradejo per viena maitinima valgyt is abieju  verysad.gif . Istraukia viena, o po to kuo puikiausiai kita... Man, aisku, sokas - help, truksta pieno!!!  cry.gif . Vyras ramina kaip ismano, bet mamka (t.y. as) nepaguodziama  cry.gif  cry.gif  cry.gif .  Ar tikrai valgymas is abieju krutu reiskia, kad mazeja pieno??? Ar jo vel atsiras pakankamai? Gal kas galit patart ar nuramint, o tai jau baisiai susiparinus  blush-anim-cl.gif .
*

mirksiukas.gif Nusiramink, taip buna, dabar organizmas bando prisitaikyti prie didejanciu vaiko poreikiu. Nusiramink, duoti krutine gali ir dazniau, tai kiek istraukia kudikis organizmas pats prisitaiko prades gaminti daugiau pieno. O kad neprivalgo, na vargu jei neprivalgytu butu kudikis piktas, neramus. Viskas bus gerai, pakaks to pieno.Sekmes 4u.gif
Mona
QUOTE(Paranormali @ 2005 03 13, 13:46)
mirksiukas.gif  Nusiramink, taip buna, dabar organizmas bando prisitaikyti prie didejanciu vaiko poreikiu. Nusiramink, duoti krutine gali ir dazniau, tai kiek istraukia kudikis organizmas pats prisitaiko prades gaminti daugiau pieno. O kad neprivalgo, na vargu jei neprivalgytu butu kudikis piktas, neramus. Viskas bus gerai, pakaks to pieno.Sekmes 4u.gif
*

Aciu uz nuraminima! Kai vyras ramina, tai sakau: "tu nemaitinai ir nemaitinsi ne vieno vaiko, tai ka cia postringauji, neismaneli" biggrin.gif , o va, kai mamyte paramino - tai tikrai geriau pasijauciau thumbup.gif thumbup.gif .
bitemajagsm
asMona, tu tik svarbiausia nesinervink. Aš dar ir dabar maitinu savo mažę, bet pradžioje tokios mintys kaip ir tau galvoje sukdavosi. Taigi, nesinervink, negalvok, kad pienuko trūksta. Kai manoji buvo naujagimė, savo nerimą išsakiau gydytojai, o ji pasakė, kad jeigu vaikelis po valgymo bent valandą išmiega - viskas yra thumbup.gif - pienuko užtenka. Kad pienuko daugėtų - stenkis maitinti kuo dažniau. Pirmą mėnesį aš beveik visą praleidau miegamajame ant lovos - daviau valgyti tiek, kiek ji norėdavo (kai tik imdavi verkti).
Stiprybės ir nepasiduok.
gvidaa
mamytes SOS PADEKIT krutine skauda,tikriausiai uzsikimso pieno liauka ar kaip ten vadinasi,bet skauda viena krutine,kokiu 5 cm atsumu,nera guzeliu bet skauda ir jau para,patarkit ka daryti,bandziau masazuoti nepadejo,saltas kompresas tik laikinai atslugino skausma siltas taip pat,patarkit o tai nezinau ka ir bedaryt cry.gif cry.gif
astamo
pabandyk vaikuti maitinti is skaudancios krutines jis turetu pienuka istraukti, man toks variantas tiko.
Taraja
Pries zindyma palysk po siltu dusu,kad lengviau pienas begtu,
ir duok vaikui labai daznai, turi istraukti.
Gal skersvejo gavai? Apsirenk siltai,nes jei polinkis yra, tada
labai lengvai perpus...
Mazule
QUOTE(Taraja @ 2005 04 02, 15:57)
Pries zindyma palysk po siltu dusu,kad lengviau pienas begtu,
ir duok vaikui labai daznai, turi istraukti.
Gal skersvejo gavai? Apsirenk siltai,nes jei polinkis yra, tada
labai lengvai perpus...
*

Man irgi karstas dusas padejo plus vyras ismasazavo - is karto atsikimso.
Laikykis
rutak
Man buvo taip su antru vaikiuku.Gal kitos pasmerks ka tau parasysiu, bet man labai padejo slapimo kompresai (blink.gif zinau, kad kaikurios padarys tokias akis). pasidariau tik 2 kartus ir praejo. Dariau taip: merle sulanksciau keliais sluoksniais ir pamirkiau slapime.Uzdejau ant kruties, taip, kad neliestu spenelio, bet uzimtu beveik visa.Tada uzdejau celofano gabala, o ant virsaus sulankstyta ranksluosti. Tai palaikiau koki 15 min.
Negaliu pasakyti, kad kai pirma karta kai dariau neziaugciojau is pasislykstejimo. Galvojau, kad nesamone darau, bet labai blogai jauciausi, skaudejo ir buvo jau temp. pakilusi. Drauge patare pabandyti. Iskarto palengvejo, tada antra kart pasidariau po keleto val. ir visai praejo.
Po to, kai papasakojau savo eksperimentus gydytojai, ta pasake, kad mamoms nerekomenduoja to daryti, bet kai jai reikejo irgi taip pasidare smile.gif ...
masenka
Man irgi tas pats: krutys minkstos, guzu nera, bet laabai skauda jau antra para. Kai nelieciu vbiskas tvarkoj, skauda tik kai lengvai spaudziu ir kai vaikelis zinda. Man skausmingos abi krutys. Vakar dar ir temperatura pakilo (37,5), bet siandien lyg tai nera. Ir as net nezinau ka daryt??? ar gali cia buti mastitas???
rutak
Reikia eiti pas gydytoja ir ziureti. Bet dazniausiai tai buna persalus. Ypatingai pirmais men kai krutine labai pritvinksta, tada ir mazas vejelis, i kuri demesio nekreiptum siaip, gali sukelti temp. ir skausmus. Daryk kompresus ir saugok. Ypac atkreipk demesi, ar neparaude. Gali buti tik vos vos paraude, lyg mazos tokios kraujagysliu kraujosruvos, guzeliu gali ir nebuti.
Bomba
man tas pats.. kas keisciausai- kad krutys minkstos, o skauda taip, kaip skudejo pirma diena kai pieno atsirado, bet tada jos buvo issipute kaip balionai, o dabar kas ? g.gif visa nakti tik ant nugaros pragulejau, o ir siaip skauda, nelieciant- o kai jau sunu maitinti pradedu tai nors verk..

ka daryti? sisiuku bandyti ? g.gif
masenka
Giga, man siandien jau beveik nebeskauda mirksiukas.gif . Zinai ka dariau?? Tepiau su medum vienakart. Nezinau, ar tas medus padejo, ar cia savaime praejo??? schmoll.gif
jovka
O pas mane tai irgi pradejo skaudeti, atrodo, kad pieno daugiau gamintusi, bet skauda tik viena. Kai mazoji pavalgo laikinai aprimsta kokia valanda, bet po to vel skauda. Pienas net mazajai pavalgius bega fontanu. Sakau gal per daug gamintis pradejo. Bet gi iki siol tai normaliai gaminosi ir krutine minsta buvo. Temperatura matavaus tai tik 36.4. Guzeliu irgi jokiu nera. Bet man ja skauda. Gal kam taip buvo ir gal ka patartumet?
edinka
Su masažiukais reiktų labai atsargiai. Netgi girdėjau medikus sakant, kad išvis negalima masažuoti.
O žiūrėjimas kiek yra pieno jį nusitraukiant - tai išvis kvailas reikalas schmoll.gif schmoll.gif .Juk būna taip: atrodo iki paskutinio lašo ištrauki pieną, o krūtis vistiek sunki (nes pilna).Bet jeigu krūtį suerzini, tai pienas ima taip stipriai bėgti, kad galima pritraukti antra tiek drinks_cheers.gif .
Kaip jums visoms pasisekė, kad galite iškentėti nenusitraukusios...
Aš niekaip neiškenčiu blink.gif ,nes maniškė nesikelia naktį (O krūtinė tai ribotos išmieros) tongue.gif .
dėja
Gal jau kasnors minėjo,kad kietai krutinei padeda kopūsto lapai.Reikia įdėti į šaldytuvą,tada šaltą lapą ant krūtinės palaikyti.Šaltas atpalaiduos,o sušiles lapas ištrauks karštį.O prieš maitinimą krūtine po karštu dušu,pienukas pats pradeda bėgti,ir kudikėliui lengviau žysti ir mamytei ne taip skaudą.
asMona nesijaudik kad krutinė minkšta,mano dabar taip pat minkšta,nes pienelis gaminasi pagal vaikelio poreikius.Tik kaip pageriu daugiau skysčiu,tai po nakties būna pakietėjusi. biggrin.gif
bitemajagsm
QUOTE(jurčik @ 2005 03 06, 11:56)
na neklausyk tų sesučių,aš jau du vaikus maitinau pienu,aišku po porą savaičių teko vargt kol pienas susitvarkė,o nutraukt pieną reikia po kiekvieno pamaitinimo,jei ne iš abiejų tai iš tos kur maitinai,nes mažylis tiek pirmom dienom neišvalgo kiek jo yra krūtyse.aš iki šiol maitinu savo mažąją thumbup.gif ir nutraukinėjau pieną tam kad dar užsišaldyti,nes kuo mažiau tu skatinsi pieno gamybą,tuo jis vis mažės cry.gif o su ledu tai pirmą kart girdžiu kad taip galima.bandyk traukt kiek išeina,jei tavo krūtys taip greit suminkštėjo,taip neturėtų būti g.gif
*

Na čia tai tikra nesąmonė. Kuo daugiau nutraukinėsi pieno, tuo daugiau jo gaminsis. Maitinu jau devynis mėnesius ir niekada nenutraukinėjau - ir pienuko mano mažei užtenka, nes pienogamyba reguliuojasi pagal vaikelio poreikius. O šis požiūris jau pasenęs. Be to, nutraukinėjant galima ir mastopatiją prisišaukti, nes tik kūdikis geriausiai pienuką gali ištraukti. O tada tai bėdos.
Taigi, mamytės, neklausykite, kas čia rašoma. Jokiu būdu nenusitraukinėkite pienuko, nebent tai gyvybiškai būtina. Jo gaminsis tiek, kiek vaikeliui reikės. Juk niekas seniau (kalbu apie močiučių laikus) pienuko nenutraukinėdavo, ir moterys problemų mažiau turėjo. O tas nutraukinėjimas tam kad pieno daugiau gamintųsi buvo vos ne privalomas sovietiniais laikais, kai moteris net gąsdindavo, kad neištraukus viso pieno prasidės mastitas.
Lali
Verkiant reikia patarimo....
Mano dukryte dar ligonineje kraupiai apkramte mano spenelius, todel teko maitinti is buteliuko. Vakar pabandziau vel duoti kruti... Mazyle jos neatsisako, bet islindo senoji problema - ji neapzioja mano spenelio viso... As raitausi nuo skausmo kol ji pavalgo... Gal turite kokiu patarimu?

Beje masazai ir pieno issunkimas iki laso, kai krutys buna karstos ir dideles - KLAIDA. Mane VGN taip primoke - tipo, trink, masazuok, per skausma - svarbu, kad tik stipriai masazuotum, o ypac guzus ir numelsk iki paskutinio laso kol krutys liks minkstos... g.gif doh.gif doh.gif NESAMONE... Kiek numelsite tokiu budu - antra tiek po valandos prisigamins ir vel viskas is naujo - dideles skausmingos krutys...
Iskenciau taip 3 dienas - zliumbiau diena nakti... Paskui pasiryzau visai nebemaitinti... Nulekiau i privatu ginekologini kab. Sumokejau 90 Lt doh.gif tik uz patarima - numelskite tiek kiek reikia vaikui ir pagulekite su ledu... mirksiukas.gif - PADEJO smile.gif Po dienos strikinejau sau laiminga smile.gif
krika
įlindau aš pas jus, nes man neduoda ramybės tai kas buvo atsitikę dukrytei gimus. su vyru galvojam apie antrą (o jis ir apie trečią g.gif ) vaikutį, tai bijau kad nesikartotų tas pats košmaras.
ar kam nors buvo problemų su pieno latakais? ir kaip buvo sprendžiama problema? atsimenu antrą- trečią parą krūtys pasidarė kietos ir skausmingos, atrodo taip ir turi būti. bet pienas nebėgdavo cry.gif nebėgdavo netgi naudojant pientraukį cry.gif cry.gif tik lašėdavo ir lašėdavo sad.gif taip mano mažylė numetė svorį daugiau nei galima sad.gif o ir namuose badavo kelias dienas, kol gydytoja liepė nusitraukti. o kaip galima nusitraukti jei tau pienas laša. tai įsivaizduokit kol aš reikiamą kiekį 70 ml turėjau nusitraukti, tai kokios mano krūtys bebūdavo. aišku aš per abejas krūtis prilašinau tik 30-40 ml cry.gif cry.gif

tai ką tokiu atveju daryti? kaip pramušti latakus, kad pienas bėgtų kaip pas karvę cry.gif (atsiprašau už sulyginimą)
Mona
QUOTE(krika @ 2005 05 06, 10:20)
įlindau aš pas jus, nes man neduoda ramybės tai kas buvo atsitikę dukrytei gimus. su vyru galvojam apie antrą (o jis ir apie trečią  g.gif ) vaikutį, tai bijau kad nesikartotų tas pats košmaras.
ar kam nors buvo problemų su pieno latakais? ir kaip buvo sprendžiama problema? atsimenu antrą- trečią parą krūtys pasidarė kietos ir skausmingos, atrodo taip ir turi būti. bet pienas nebėgdavo  cry.gif nebėgdavo netgi naudojant pientraukį  cry.gif  cry.gif tik lašėdavo ir lašėdavo  sad.gif taip mano mažylė numetė svorį daugiau nei galima  sad.gif o ir namuose badavo kelias dienas, kol gydytoja liepė nusitraukti. o kaip galima nusitraukti jei tau pienas laša. tai įsivaizduokit kol aš reikiamą kiekį 70 ml turėjau nusitraukti, tai kokios mano krūtys bebūdavo. aišku aš per abejas krūtis prilašinau tik 30-40 ml  cry.gif  cry.gif

tai ką tokiu atveju daryti? kaip pramušti latakus, kad pienas bėgtų kaip pas karvę  cry.gif (atsiprašau už sulyginimą)
*

Man su pirma dukryte buvo panaši problema, tik gal ne taip baisiai sad.gif. Pamenu, prieš maitinimą gydytoja buvo liepus lašinti į nosį oksitocino lašus, kad atleistų pieną ir geriau bėgtų. Nežinau, gal kažkiek ir padėjo g.gif.
krika
tai manirgi duodavo į nosį tamponėlį suvilgytą tais pačiais vaistukais, bet nelabai padėdavo. maitindavau su antkrūčiais, tai kol mažoji patraukdavo ir pavargdavo, užmigdavo. į antkrūtį prilašėdavo pienuko, tada aš mažają žadindavau už ausytės, už žanduko pačiupindama, kad ji prilašėtą pienuką siurbteltų. 4 parą, ryte atsikėlus ir paėmus maitinti dukrytę taip pienas išbėgo, lyg kas būtų kibiru apipylęs - sėdžiu visa šlapia ir laiminga - galvojau pramušė. o pramušė tik tam kartui sad.gif ir vėl lašėjo.

tai dabar ir bijau pagalvoti kas bus su antru vaiku.

atsiprašau kad ne į temą įsirašiau blush2.gif bet tikiuosi sulaukti bent pasiūlymo ką tokiais atvejais daryti
Volunge
Oi, Krika, kaip man artima tai ka tu parasei. Man analogiska problema buvo iskilusi su krutim, atrodo pieno daug, krutys sprogsta, o latakai pasirodo uzsikise ir mano lialinas nieko neistraukia, svoris dar ligonineje nukrenta daugiau leistinos normos ir neonatologe, apsauke seseles, kad ka jus nematote, kad vaikas badauja - prirase primaitinima doh.gif . Vienzo, nors ir mate, kad sprogstu, bet nieko nesurenku, nieks dorai nesiteike padeti. Tai ligoninej asarom apsipilusi vargau, melzdama save po viena laseli, vos 20gr.surinkdavau. Atvaziavus namo, nors ant sienu lipk, krutys ispampusios, kietos kaip akmuo, vyras pamate, sako, jei nematyciau savom akim, nepatikeciau kad taip gali buti... Tai man padejo, bet ne iskarto. Tas pats oksitocinas (tamponas i nosi) kartu su prof.masazistes krutu masazu. Ir taip kokia savaite - kas diena, kol pagaliau pramuse ir latakai atsilaisvino. Aisku, ir pati vonioj mazyliui dar nepabudus lekdavau masazuotis karstoj vonioj, kad atlaisvinti pratekamuma, silti kompresai nakciai. Nors, tam kad pristabdyti laktacija, priesingai - saldyti reikia.
Labiausiai man padejo masaziste 4u.gif .
krika
bet perskaičius kelis psl, susidariau įspūdį kad esant kietom krūtim ir t.t. masažo nepatartina. o gal kai užakę latakai - visai kitas reikalas g.gif

beje, volunge, kokia masažistė tau padėjo? paprasta ar susijusi su akušerija?
http
krika nelabai suprantu problemos g.gif

Šiaip visom moterim taip gali būti tai yra natūralu. Tuoj paaiškinsiu.
Pirmom dienom (savaitę,dvi) krūtys sukietėja ne dėl to,kad labai daug pieno prisikaupė,o dėl latakėlių hiperemijos(t.y. išburkimo). Tai yra natūralu : taip krūtys ruošiasi pieno produkcijai. pirmas tris dienas eina priešpienis. jo gali būti tik keli millitrai. Iš viso mintis apie numelžimą 100 ml per pirmą savaitę tai jau tikrai nesąmonė,taip būna itin retai.
Jeigu pro latakėlius laša pienas,tai jie tikrai neužsikimšę. Okcitocinas juos šiek tiek praplečia. Dar labai gerai pastovėti po karštu dušu arba uždėti šiltus kompresus(sausus). Jeigu labai vargina krūtų kietumas reikia pašildžius krūtis,pabandyti nusitraukti su pientraukiu kelis mililitrus. Tiesiog ,kad būtų lengviau.
Ir dar : negalvokit,kad neonatologės bei ginekologės viską žino apie žindymą bei krūtų priežiūrą.Tikrai taip nėra. Medicinos fakultete apie žindymą VISAI nieko nemokina.Jokiuose vadovėliuose net nėra apie tai parašyta.O ypač pačios naujausios info.
krika
nu gal tai ir ne problema, bet kai vaikas meta svorį žemiau leistinos normos, tai, patikėk, pasidaro jau oho kokia problema sad.gif

tai apibendrinus:
1. oksitosinas i nosi
2. karštas dušas ir šilti kompresai
3. pastovus žindymas

beje, didelis dėkui už patarimus. su antru vaikučiu stengsiuos taip greit nepasiduoti
Erija
QUOTE(krika @ 2005 05 06, 19:23)
nu gal tai ir ne problema, bet kai vaikas meta svorį žemiau leistinos normos, tai, patikėk, pasidaro jau oho kokia problema  sad.gif

tai apibendrinus:
1. oksitosinas i nosi
3. pastovus žindymas

beje, didelis dėkui už patarimus. su antru vaikučiu stengsiuos taip greit nepasiduoti
*

As gimdziau pas labai faina gydytoja, ji man patiko vien del to kad nuosirdziai, paprastai (man suprantama kalba) viska isaiskino, kodel taip atsitinka pirmaja savaite su tom krutim, nes as irgi buvau baisioj panikoj: krutys kietos, karstos, rodos pieno ten ojojoj kiek, o vaikui svoris kasdien krenta ir jau virsijo leistina norma. Mane nuramino, kad pirmosiomis dienomis eina priespienis, jis tirstas, kudikiui sunku ji traukti, bet pilnai pakanka kiek jis jo istraukia, nes jis maistingas, svoris vaiko po keturiu penkiu paru prades atsistatineti, o kad man butu lengviau, liepe nusipirkti kopusta, laikyti ji saldytuve, po kelis lapus atsilauzti, suplakti su plaktuku (na tuo kur mesa kepimui musam), kad kopusto sultys pasirodytu ir tuos lapus deti ant krutu. Is pradziu kreivai ziurejau i jos toki paaskinima, bet skausmas priverte viska ismeginti. Patikekit ,mamytes, niekas man taip gerai nepadejo, kai si priemone. Bet lapus reikia deti nuolat, kol jums pasidarys lengviau. As velai vakare skambinau vyrui, kad veztu man greiciau ta kopusta i klinikas, o kai savaiji nunesiau i saldytuva pasideti, tai ten dar penki kopustai gulejo. biggrin.gif Matyt jau patikrintas metodas. Tik klinikose neturejau to "plaktuko", tai paprastas butelys i pagalba atejo
Volunge
QUOTE(krika @ 2005 05 06, 14:16)
beje, volunge, kokia masažistė tau padėjo? paprasta ar susijusi su akušerija?
*

Paprasta masaziste, beveik visa gyvenima tik ta darba ir dabar dar tebedirbanti. Musu gera pazistama ax.gif , o nuo to karto, man labai artima, nes jauciu jai didele pagarba uz pagalba. Ir dar savo artimiesiems, kad palaike tokiu sunkiu metu ir neleido nuleisti ranku. Taigi, sekmingai zindziau 10 menesiu, buciau gal ir ilgiau, nes turejau nusiteikima, bet nestuke.gif viska pakeite. Dabar jau man si problema nebeatrodo tokia baisi, nes zinau, ka reikia daryti ir kad tai praeis. O primaitino mano suneli tik tris kartus toj ligoninej po 20ml, visa kita stengiausi pati.
Tik mano atveju si pieno t.y.priespienio problema tesesi ne 1sav., o cielas 2sav., nes pirmas 5d.isbuvau ligoninej ir ten pati kankinausi. Taip per tas 2sav.pienas niekaip negalejo prasimusti. Nezinau, kiek tieso, bet man ta masaziste, sake, kad cia problema buvo pas mane galvoje blush2.gif , kad tie latakai niekaip atsipalaiduot negalejo.
Kaip kas sako, reikejo bent kelis ml pientraukiu nusitraukti. Kur tau: su rankom traukiant dar lasedavo, o pientraukis ne laso neistraukdavo. Jau kai pradejo normaliai teketi, tada jau be problemu, o pirmas savaites - tik ant lentynos blink.gif .
QUOTE(krika @ 2005 05 06, 20:23)
nu gal tai ir ne problema, bet kai vaikas meta svorį žemiau leistinos normos, tai, patikėk, pasidaro jau oho kokia problema  sad.gif

tai apibendrinus:
1. oksitosinas i nosi
3. pastovus žindymas

*

Kas liecia 2.punkta, tai as i karsta dusa lisdavau, tam, kad po to rankomis galeciau pieno nusitraukti nors kazkiek, kad jis teket po truputi pradetu ir tai padedavo. Tai kad karsta dusa reiktu naudoti pries pat zindyma.

Linkiu sekmes su antruoju 4u.gif
Cikolita
tai va mamytes. papasakosiu is savo patirties.su guzais ir temperaturom as jau seniai pazystama.viename papuke nuolat atsiranda sukietejimu.jei tik pajauciu kad kazkur skauda dukrytei pavalgius bandau istrauk iki galo,kiek eina su pientraukiu o veliau su rankom.nemasazuoju o tik lengvai su pirstais patapsnoju(na kaip batona tikrinat ar minkstas tik siek tiek svelniau) biggrin.gif .jei po kito maitinimo vel skauda tada istraukiu iki galo ir ussidedu medaus kompresa(medus,ant jo audeklo gabalelis ismirkytas dektinej,po to maiselis ir vata ar raksluostis silumai palaikyti)tik nedekit ant speneliu.geriausia nakciai deti kompresa.du kartus taip dariau ir abu viskas buvo gerai.

ir sakiau daugiau niekad nelauksiu kol patys guzai praeis.nes po to buna skaudziau.
mamos netepkit speneliu galiuku jokiais kremais nes tie tai jau tikrai uzkemsa liaukas, geriau nusipirkit kompresiuku speneliams multi mom.ju yra kliniku vaistinej.

viena kart sukietejimas man atsirado tada kai buvo itrukes spenelis ir pateko infekcija.

jurate19
QUOTE(gvidaa @ 2005 04 02, 14:30)
mamytes SOS PADEKIT krutine skauda,tikriausiai uzsikimso pieno liauka ar kaip ten vadinasi,bet skauda viena krutine,kokiu 5 cm atsumu,nera guzeliu bet skauda ir jau para,patarkit ka daryti,bandziau masazuoti nepadejo,saltas kompresas tik laikinai atslugino skausma siltas taip pat,patarkit o tai nezinau ka ir bedaryt cry.gif  cry.gif
*

pats geriausias vaistas yra kopustu lapai thumbup.gif ,as dedavau pasildytus,kas deda saltus,cia kaip geriau paciai bus,ir duok gerti is tos krutines mazyliui,kuo dazniau tuo geriau,daug netrink tos krutines,kad per daug nepritrintum,tik svelniais judesiais pieno tekejimo link,kai kudukis zinda ir pamatysi greit bus viskas okey thumbup.gif
Aurea
O ka daryti , kai pieno gamyba vel iskrito is ritmo po menesio laiko? Mano lelius pradejo maziau valgyt , nors ir seip niekada visos kruties neisvalgydavo , tai mano krutys ir kietos buna , ir karstos, ir skausmingos , o pieno ,- tai pilni kibirai! Nenusitraukineju. Gal vel po maitinimo pasaldyt? O kaip daryt , kad vaikas isvalgytu visa piena is kruties? Jis buna truputi pazinda (atsigeria) ir toliau miega , ir neisiulysi jam daugiau. O man krutis ir toliau dega...
ader
Man panasioj situacijoj gelbejo tik pastovus maitinimas. maniskis irgi labai mazai zisdavo ir uzmigdavo, bet gerai kad trumpai miegodavo, tai vos akis pramerkia as ji vel prie kruties, kazkur per dvi savaites susitvarke, pradejo daugiau valgyti ir isvalgydavo is abieju krutu per viena maitinima. Bet reikejo padirbeti, nieko daugiau neveikdavau tik maitindavau istisai.
Vike
Prasidėjo mastitas, tai gydytoja patarė dėti tarkuotą bulvę, padeda tik tam kartui, dabar bandysiu kopūsto lapą dėdi tik kaip geriau žalią padaužytą ar nuplikytą?

"Kopūstų lapai pravers žindančioms motinoms, kurioms sunku ištraukti susitvenkusį pieną ir susidaro pieno stazės. Reikia apdėti krūtis nuplikytais kopūstlapiais , kad geriau priglustų, ir palaikyti apie pusvalandį. Skausmas atlėgsta, o patinimas ima slūgti."

Volunge
QUOTE(Vike @ 2005 07 20, 13:08)
Prasidėjo mastitas, tai gydytoja patarė dėti tarkuotą bulvę, padeda tik tam kartui, dabar bandysiu kopūsto lapą dėdi tik kaip geriau žalią padaužytą ar nuplikytą?

"Kopūstų lapai pravers žindančioms motinoms, kurioms sunku ištraukti susitvenkusį pieną ir susidaro pieno stazės. Reikia apdėti krūtis nuplikytais kopūstlapiais , kad geriau priglustų, ir palaikyti apie pusvalandį. Skausmas atlėgsta, o patinimas ima slūgti."
*

Kopustu lapai taip pat padeda tik tam kartui, t.y.nuplikyta, o geriau apie min.laiko pavirta ir atausinta uzsideti. Jis padeda suminkstinti krutis, bet tai daroma tam, kad lengviau butu nusitraukt ir kazkiek nusitraukt nuemus lapa butina, nes priesingu atv.vel susiguzuos.

T.p.padeda ruginiai miltai - sumaisyti su vandeniu ir apdeti kruti. Poveikis tas pats - suminkstina. Bet velgi butina po viso to kazkiek pieno nusitraukti, priesingu atv.vel sukietes, susiguzuos ir nebus jokio efekto.
Vike
o kaip dažnai reikia dėti tuos kompresus? Kiekvieną kartą prieš nusitraukiant pieną?
Volunge
Jei neiseina nutraukti rankomis, nes labai sukietejusios, tada ir dek. O po siu kompresu krutys suminkstinamos ir lengviau nusitraukia pienas.
Bet jei krutys nera kietos, o tik jauti kad smarkiai prisipildziusios (kad uzbegti ju galimam prasideti kietejimui) pries maitinima po truputi jas nusimelzk, tiek kad labiau suminkstintum ir atlaisvintum nuo prisikaupusio pienuko.

Vike
QUOTE(Volunge @ 2005 07 20, 18:20)
Jei neiseina nutraukti rankomis, nes labai sukietejusios, tada ir dek. O po siu kompresu krutys suminkstinamos ir lengviau nusitraukia pienas.
Bet jei krutys nera kietos, o tik jauti kad smarkiai prisipildziusios (kad uzbegti ju galimam prasideti kietejimui) pries maitinima po truputi jas nusimelzk, tiek kad labiau suminkstintum ir atlaisvintum nuo prisikaupusio pienuko.
*

man krūtis paraudusi ir sukietėjusi, vaikui neduodu, nes geriu antibiotikus. Tad nusitraukinėju pientraukiu ir kas lieka rankomis. sad.gif bandau liaudiškus gydymo metodus....
Cinderella
Ruginiai miltai tiesiog super thumbup.gif padeda 100% biggrin.gif
reikia uzpilti verdanciu vandieniu,kad kose butu,ir i paprasta maisiuka perpilti ir iskart ant kruties.nors atrodo labai karsta,bet ant kruties nesijaucia biggrin.gif

man pienukas buvo susikaipes spenelije,tai sunelis negalejo isciulpt.skaudejo ziaurei ir temp pakilo iki 39.5!!! cry.gif bet uzteko vieno kompreso ir spenelis suminkstejo biggrin.gif
Zirziukas
Mano dukrytei jau 1.5 men. ir man vel iskilo problema su krutimi.
Uzdegimas ir guzelis kaireje krutyje buvo atsirades antra savaite po gimdymo. labai issigandau, bet dejau kopusto lapus, siek tiek masazau duse karso vandens srove ir po savaites viskas susitvarke.
o dabar vel sad.gif jau vakar vakare ta pati krutis visa dege ir buvo raudona, skauda. pieno turiu daug.
anksciau mazoji valgydavo kas 2 val., o dabar tai daro vis reciau, gal labiau prisivalgo, o nakti juk ismiega po 4-5 val.
tai dabar vel dedu kopusto lapus, o ka daugiau belieka daryti. tikiuosi sis nemazas uzdegimas greitai praeis. labai to tikiuosi.
Soni
Mamytės,
noriu paklausti ar yra kam taip buvę kad žiauriai gelia krūtis nuo šalčio. Nors krūtys minkštos, bet dažnai varsto kaip su peiliais, diegia. Maitinu dar tik 5-ta savaitė, o 3-čią savaitę krūtys buvo sukietėjusios, pakilo temperatūra, bet daviau mažyliui kuo dažniau krūtį, dėjau šalto kopūsto lapus ir atrodo, kad viskas susitvarkė. Tačiau po to pastebėjau, kad mažyliui dažnai neužtenka pienuko iš vienos krūties ir tenka duoti antrąją, ir atsirado tas gėlimas, diegimas krūtyse.
mamse
3-4 para po gimdymo, kai atsirado pienas, maniau isprotesiu. Buciau dar du vaikus pagimdzius, kad tik nebutu tu papu problemu. Jie issipute kaip balionai. Sakyciau, gerai pripusti balionai. Temperatura, zinoma, irgi pakilo. Dejau pavirta kopusta pries tai kruti medumi patepus. Bet akyse prasviesejo, kaip vyras parveze Avent gaubtus-pieno surinkejus. Nesiojau juos 2 savaites. Minkstas lateksinis gaubtas svelniai spaudzia kruti ir taip nubega siek tiek pieno (na, per nakti 100 ml surinkdavau). Taip ir krutyse lengvumas atsirasdavo ir vaikui lengviau speneli apzioti budavo. siuos gaubtus visoms likimo draugems rekomendavau ir visoms padejo. Nusitraukineti nebandziau. Pientraukio po Semetos paskaitu bijojau kaip velnias kryziaus. Dar pamirsau. Labiausiai padejo kantrybe ir laukimas kada viskas susitvarkys.
espera
na aprasysiu savo bedas, gal kam taip buvo ir patarsit ka?..
vaikui beveik 5 menesiai, vienoj kruty atsirado guzas, is pradziu nekreipiau demesio, nes ir iki tol buvo tu guzu, kuriuos isvalgydavo vaikas - su ranka valgant pastumdavau, po dusu pakisdavau ir gerai budavo.. bet sitas guzas neisejo nei 1, nei 2, nei 3 para.. skaudejo. kompresas spritinis, dusas jau nepadejo. drauge dave tos masazistes is kliniku telefona, na atejo ji, per didziausius skausmus masazavo valanda - guzas nepasidave. sutarem kita diena. beje, po masazo man pablogejo - uzkilo temperatura ir paraudo guzas, o pries tai tik siaip guzas buvo, bet nei tempos, nei paraudimo ar tinimo. kita diena masazavo vel valanda, dantis sukandus iskentejau, bett rezultato jokio. gerai, kad ji prasitare, kad gal nusius su tokiu mamologu pasikonsultuoti, bet pasake, kad mum dar ilgai draugaut reikes. nu galvoju nieko sau ilgai, kai ta valanda 50 kainuoja, o tolko jokio... dar pries iseidama prasitare, kad si karta galvojo, kad isvis nieko neismasazuos, nes buvo blogiau nei diena pries tai. po masazo man vel blogiau pasidare. siaip mes ta jos mineta mamologa chirurga biski paiznojom, tai nelaukem nieko ir pas ji nuvaziavom. prapunktavo - pasirodo viduj jau puliai. paskyre antibiotikus, maitint liepe ir toliau. sake stafilkokas pateko ir intekcija. siaip tyrimo nedare, bet matyt dazniausiai tokia priezastis buna. o masazuot sake siuo kartu ir nereikejo, tik latakelius traumavom.. prasidejo badymai kiekviena diena. tuom kartu istraukia, kita diena vel guzas.. taip savaite, po savaites su biskiu infekcja isnyko, bet guzas vis tiek yra - pienas is ten neisteka, tai punktuoja dabar kas antra diena. po vaiko valgymo liepia nusitraukt likusi piena is tos kruties, turetu ir guzas pasidavinet, bet jis zaraza nepasiduoda.. padare echoskopija, kazkokiu dariniu, kurie uzkimstu latakeli, nera.. ka toliau daryt, nezinia.. gydytojas sako, kad atslugus infekcijai pienas turetu pats isteketi, bet jis neisteka.. siandien guzas vel raudonuot pradejo.. as jau banday ir spiritinius kompresus deti, bet net nezinau.. jau rodos neikas nepadeda, o nutraukt maitinimo tikrai nenoriu sad.gif gal kam panasiai buvo ir zinot, kaip susitvarkyt geriausia su tokia beda?.. gydytojas tai dar pajuokauja, kad ka, visa laktacijos perioda ir punktuosim.. juokas pro asaras..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.