VAIKO MEMORANDUMAS TĖVAMS
v Nelepinkite manęs. Aš suprantu, kad ne viską, ko aš noriu, galiu gauti. Aš tik išmėginu jus.
v Nebijokite būti su manimi griežtesni. Man tai patinka. Taip aš geriau suprasiu savo vietą gyvenime.
v Nenaudokite prieš mane jėgos. Aš galiu pamanyti, kad jėga gali viską išspręsti. Aš tada greičiau pasiduosiu kieno nors blogai įtakai.
v Būkite nuoseklūs. Antraip aš ne viską suvoksiu ir vis bandysiu išsisukti nuo atsakomybės už savo išdaigas.
v Nežadėkite. Jūs galite neįvykdyti pažadų. Tai mažins mano pasitikėjimą jumis.
v Nepasiduokite mano provokacijoms, kai aš tyčia ką nors sakau ir darau. Tada aš norėsiu laimėti daugiau pergalių.
v Nenusiminkite, kai aš sakau, kad neapkenčiu jūsų. Iš tikrųjų aš to nejaučiu, tik noriu, kad jūs imtumėte gailėtis savo veiksmų.
v Neversite manęs jaustis menkesniu, negu esu iš tikrųjų. Aš tada mėginsiu atsigriebti įžūliai elgdamasis.
v Nedarykite už mane nieko, ką aš galiu padaryti pats. Aš visada jausiuos mažu vaiku ir stengsiuos jus paversti savo tarnais.
v Tegul mano negeras elgesys neužvaldo jūsų dėmesio. Tai tik skatins tokį mano elgesį.
v Nepriekaištaukite man prie kitų. Aš mieliau paklusiu, kai man tai bus pasakyta tyliai ir be liudininkų.
v Neaptarinėkite mano elgesio konflikto įkarštyje. Kažkodėl tuo metu sutrinka mano klausa ir paklusnumas. Aš galiu paklusti, tačiau geriau pakalbėkime apie tai vėliau.
v Nepamokslaukite man. Jūs nustebsite sužinoję, kaip gerai aš suvokiu, kas yra teisinga, o kas ne.
v Nepaverskite mano klaidų nuodėmėmis. Aš turiu išmokti daryti klaidas, nesijausdamas visiškai niekam vertas.
v Neburbėkite. Jeigu be paliovos burbėsite, aš bandysiu gintis, apsimesdamas kurčiu.
v Neprašykite manęs pasiaiškinimų už netinkamą elgesį. Aš dažnai pats nežinau, kodėl taip elgiuosi.
v Nepervertinkite mano sąžiningumo. Išsigandęs aš galiu pradėti meluoti.
v Nepamirškite, kad aš mėgstu eksperimentuoti. Taip aš mokausi, todėl susitaikykite su tuo.
v Nesaugokite manęs nuo pasekmių. Man reikia mokytis iš patyrimo.
v Nekreipkite dėmesio į mano smulkius nusiskundimus sveikata. Man gali patikti būti pasiligojusiam, jeigu taip gerai manimi rūpinsitės.
v Nenukreipkite kalbos į šalį, jeigu aš jūsų nuoširdžiai ko nors teiraujuosi. Jeigu aš iš jūsų neišgirsiu atsakymų, pradėsiu jų ieškoti kitur.
v Neatsakinėkite į kvailus ir bereikšmius klausimus. Juk klausinėju tik tam, kad patraukčiau jūsų dėmesį.
v Nevaizduokite, kad esate tobuli ir be priekaištų. Man bus per sunku siekti tokio tobulumo.
v Nesijaudinkite, kad tiek mažai laiko praleidžiame kartu. Svarbu, kaip mes jį praleidžiame.
v Nesijaudinkite dėl to, kad jaudinuosi aš. Aš tik dar labiau bijosiu. Būkite drąsūs.
v Nepamirškite, kad aš galiu išsiversti be jūsų supratimo ir padrąsinimo, tačiau jūs kartais pamirštate mane pagirti, kai aš to tikrai nusipelnau. O pabarimų pažerti tikrai nepamirštate.
v Elkitės su manim taip, kaip elgiatės su savo draugais, tada aš būsiu jūsų draugas. Atminkite, man svarbiau pavyzdys negu kritika.
O be to, aš jus taip myliu prašau, mylėkite ir jūs mane.
Tevams