Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaiko patarimai - tėvams
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Marmiska
10 patarimų vaiko tėvams1. Negadink manęs. Aš puikiai suprantu, kad nebūtinai turiu gauti viską, ko prašau. Aš tik bandau tave.

2. Nebijok būti man griežtas. Man taip geriau, aš tada jaučiuosi saugesnis.

3. Nebark manęs prie svetimų žmonių. Tavo pastabos, pasakytos prie keturių akių, bus žymiai veiksmingesnės.

4. Neleisk man išmokti blogų dalykų. Aš tikiu, kad tu pastebėsi dar pačias jų užuomazgas.

5. Neklok man kelio kilimėliais, aš turiu nueiti savo "gumbų" ligos kelią.

6. Nebambėk. Jei taip darysi, aš ginsiuosi "apkursdamas".

7. Neužmiršk, kad aš dar nemoku reikšti savo norų taip aiškiai kaip suaugęs žmogus. Štai kodėl aš kartais būnu netikslus.

8. Neprieštarauk pats sau, nes aš nebežinau, kaip elgtis, ir prarandu pasitikėjimą Tavimi.

9. Rask laiko atsakyti į mano klausimus. Priešingu atveju pastebėsi, kad aš tavęs neklausinėju, o atsakymų ieškau kitur.

10. Atmink, kad aš negaliu augti laimingas be Tavo meilės ir supratimo. Bet juk tai - savaime suprantama, tiesa?

thumbup.gif

Ama
Idomu, kieno sitos mintys? Su tuo grieztumu tai man nepatiko, nors supratau, ka norejo pasakyti. Ir tas "neleisk man ismokti blogu dalyku" - ar igyvendinamas?
sigitac
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Fen-berry
thumbup.gif reik atsispausdinti tongue.gif
Žmona
nieko naujo smartass.gif
bitemajagsm
Labai gerai pasakyta - tik kaip čia visko tiksliai ir nuosekliai laikytis g.gif
A-Lika
clap_1.gif clap_1.gif clap_1.gif čia tai gerai pasakyta biggrin.gif
sandralita
QUOTE(Ama @ 2004 07 26, 18:51)
Idomu, kieno sitos mintys? Su tuo grieztumu tai man nepatiko, nors supratau, ka norejo pasakyti. Ir tas "neleisk man ismokti blogu dalyku" - ar igyvendinamas?
*

o man tas grieztumas ypac patiko thumbup.gif
Poli1
Patarimai neblogi, tik kai kurie sunkiai įgyvendinami lotuliukas.gif
Kvaxse
smile.gif Man patiko ypač pirmas mirksiukas.gif
mercedes
thumbup.gif Jeigu sugebeciau taip elgtis,buciau tobula Mama,bet kaip iki sito tooooooooooli doh.gif doh.gif
Brooke
QUOTE(Ama @ 2004 07 26, 19:51)
Idomu, kieno sitos mintys?
*

Jei gerai pamenu, šitos taisyklės buvo vienoje iš Pampers siunčiamų knygelių smile.gif Beje, tokia tema jau buvo forume..
laimav
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif cia tai gerai jei viskas vyktu nuosekliai tai butu gerai bet tai tik drambliuko svajones lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Labradoriukė
QUOTE(Kvaxse @ 2006 01 04, 10:20)
smile.gif Man patiko ypač pirmas mirksiukas.gif
*

Mano nuomone, pirmas turetu skambeti kiek kitaip: As turiu ismokti gyvenimo gudrybiu, ypac ismokti deretis. O tai prasideda nuo mamos ir vaiko pristarvimo. Kaip vienas ir kitas sugebes pasiekti savo. wink.gif
editast
bigsmile.gif Jeigu visi laikytumėmės taisyklių būtume tobuli,bet mes tik žmonės. doh.gif
insk
thumbup.gif
Vetra2006
Pirmas ir man patiko thumbup.gif
o apie girežtumą nesutinku schmoll.gif
*ramunė*
Sutinku su visais punktais thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif tik problema juos įgyvendinant ,reikia labai ramaus ,intelektualaus ir t,t žmogaus.Norėčiau gyventi jais vadovaujantis,deja pritrūksta kartais kantrybės doh.gif
Ryški
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif nu labai liux biggrin.gif
akimirksnis
1.Nusisypsokite ,kai mane pamatote.
2.Kreipkites i mane mano vardu.
3.Klausykites manes, kai as kalbu.
4.Pasakykite man, kad manes pasigedite, kai as nebuvau darzelyje.
5.Pasakykite apie mano specifinius gabumus.
6.Duokite man kasdien galimybe ka nors pasiekti kad ir mazoje srityje.
7.Pagirkite mane, kai as ka nors padarau gerai.
8.Jei Jums nepatinka, ka as darau, padekite man suprasti, kad jus mane vis tiek megstate kaip asmeni.
9.Parodykite man, kad as turiu ayeityje daug galimybiu ir kad galiu siekti savo tikslu.
10.Padrasinkite mane dideliems siekiams.

Pagalvokime kaip mes suprantame savo vaikus ir ju pageidavimus?
leliuga
QUOTE(akimirksnis @ 2006 08 18, 20:19)
1.Nusisypsokite ,kai mane pamatote.
2.Kreipkites i mane mano vardu.
3.Klausykites manes, kai as kalbu.
4.Pasakykite man, kad manes pasigedite, kai as nebuvau darzelyje.
5.Pasakykite apie mano specifinius gabumus.
6.Duokite man kasdien galimybe ka nors pasiekti kad ir mazoje srityje.
7.Pagirkite mane, kai as ka nors padarau gerai.
8.Jei Jums nepatinka, ka as darau, padekite man suprasti, kad jus mane vis tiek megstate kaip asmeni.
9.Parodykite man, kad as turiu ayeityje daug galimybiu ir kad galiu siekti savo tikslu.
10.Padrasinkite mane dideliems siekiams.

Pagalvokime kaip mes suprantame savo vaikus ir ju pageidavimus?
*

nejaugi mes idealūs teveliai wub.gif niekas nepraleista smile.gif
Laisvė
Dešimt įsakymų tėvams
iCute
VAIKO MEMORANDUMAS TĖVAMS

v Nelepinkite manęs. Aš suprantu, kad ne viską, ko aš noriu, galiu gauti. Aš tik išmėginu jus.
v Nebijokite būti su manimi griežtesni. Man tai patinka. Taip aš geriau suprasiu savo vietą gyvenime.
v Nenaudokite prieš mane jėgos. Aš galiu pamanyti, kad jėga gali viską išspręsti. Aš tada greičiau pasiduosiu kieno nors blogai įtakai.
v Būkite nuoseklūs. Antraip aš ne viską suvoksiu ir vis bandysiu išsisukti nuo atsakomybės už savo išdaigas.
v Nežadėkite. Jūs galite neįvykdyti pažadų. Tai mažins mano pasitikėjimą jumis.
v Nepasiduokite mano provokacijoms, kai aš tyčia ką nors sakau ir darau. Tada aš norėsiu laimėti daugiau “pergalių”.
v Nenusiminkite, kai aš sakau, kad “neapkenčiu jūsų”. Iš tikrųjų aš to nejaučiu, tik noriu, kad jūs imtumėte gailėtis savo veiksmų.
v Neversite manęs jaustis menkesniu, negu esu iš tikrųjų. Aš tada mėginsiu atsigriebti įžūliai elgdamasis.
v Nedarykite už mane nieko, ką aš galiu padaryti pats. Aš visada jausiuos mažu vaiku ir stengsiuos jus paversti savo tarnais.
v Tegul mano negeras elgesys neužvaldo jūsų dėmesio. Tai tik skatins tokį mano elgesį.
v Nepriekaištaukite man prie kitų. Aš mieliau paklusiu, kai man tai bus pasakyta tyliai ir be liudininkų.
v Neaptarinėkite mano elgesio konflikto įkarštyje. Kažkodėl tuo metu sutrinka mano klausa ir paklusnumas. Aš galiu paklusti, tačiau geriau pakalbėkime apie tai vėliau.
v Nepamokslaukite man. Jūs nustebsite sužinoję, kaip gerai aš suvokiu, kas yra teisinga, o kas ne.
v Nepaverskite mano klaidų nuodėmėmis. Aš turiu išmokti daryti klaidas, nesijausdamas visiškai niekam vertas.
v Neburbėkite. Jeigu be paliovos burbėsite, aš bandysiu gintis, apsimesdamas kurčiu.
v Neprašykite manęs pasiaiškinimų už netinkamą elgesį. Aš dažnai pats nežinau, kodėl taip elgiuosi.
v Nepervertinkite mano sąžiningumo. Išsigandęs aš galiu pradėti meluoti.
v Nepamirškite, kad aš mėgstu eksperimentuoti. Taip aš mokausi, todėl susitaikykite su tuo.
v Nesaugokite manęs nuo pasekmių. Man reikia mokytis iš patyrimo.
v Nekreipkite dėmesio į mano smulkius nusiskundimus sveikata. Man gali patikti būti pasiligojusiam, jeigu taip gerai manimi rūpinsitės.
v Nenukreipkite kalbos į šalį, jeigu aš jūsų nuoširdžiai ko nors teiraujuosi. Jeigu aš iš jūsų neišgirsiu atsakymų, pradėsiu jų ieškoti kitur.
v Neatsakinėkite į kvailus ir bereikšmius klausimus. Juk klausinėju tik tam, kad patraukčiau jūsų dėmesį.
v Nevaizduokite, kad esate tobuli ir be priekaištų. Man bus per sunku siekti tokio “tobulumo”.
v Nesijaudinkite, kad tiek mažai laiko praleidžiame kartu. Svarbu, kaip mes jį praleidžiame.
v Nesijaudinkite dėl to, kad jaudinuosi aš. Aš tik dar labiau bijosiu. Būkite drąsūs.
v Nepamirškite, kad aš galiu išsiversti be jūsų supratimo ir padrąsinimo, tačiau jūs kartais pamirštate mane pagirti, kai aš to tikrai nusipelnau. O pabarimų pažerti tikrai nepamirštate.
v Elkitės su manim taip, kaip elgiatės su savo draugais, tada aš būsiu jūsų draugas. Atminkite, man svarbiau pavyzdys negu kritika.
O be to, aš jus taip myliu – prašau, mylėkite ir jūs mane.

Tevams
_Foxy_
Kazkodel pradejo asaros akyse kauptis ...
Vaikas, su kuriuo elgiamasi priesingai, tiek daug neturi ...
ing

Kai vaikai šito viso negauna, tada ir elgiasi taip kaip nori. Mes stebimės , kodėl tokie vaikai g.gif
torasama
QUOTE(ing @ 2008 01 03, 11:15)
Kai vaikai šito viso negauna, tada ir elgiasi taip kaip nori. Mes stebimės , kodėl tokie vaikai g.gif
*

drinks_cheers.gif
Anita35
super 4u.gif pasizymejau, pradesiu nuo siandien tongue.gif
Dominykos
puikus patarimai biggrin.gif
DeilijoSa
mes turim tokius isakymus,kabo ant sienos gavom dovanu gimus pirmam kleckiukui.o mes panasius krikstateviam vaiku esam padovanoje
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.