Peržiūrėjau visas temas, tačiau panašios neradau. Istorija banali. Prieš keletą metų autorių grupė sudarėm sutartį su viena žinomiausių Vilniaus leidyklų dėl vadovėlio parengimo. Leidykla gavo finansavimą leidybai iš vieno fondo. Prasidėjus krizei, leidykla sumažino honorarą, dar nemažai praradome per išaugusius mokesčius. Pažadėjo sumokėti per 8 mėnesius per du kartus. Praėjo jau triskart tiek laiko, deja, atgavau tik mažiau nei pusę, teisinasi krize. Bet pinigus iš fondo jie gavo, panaudojo kitiems reikalams. Tikėjomės po knygų mugės nors kiek atgauti, deja. Leidykla laikosi tikrai neprastai. Kadangi Lietuva yra didelis kaimas, direktorius mano pažįstamam savo bendraklasiui gyrėsi, kiek jie iš tokio nemokėjimo išlošia Kadangi čia matau pasirodant vertėjų ir kitų laisvųjų profesijų SM, gal pasidalintų savo patyrimu, kaip atgauti kruvinu triūsu uždirbtus pinigėlius  , kurie šiuo metu be galo reikalingi.
Violeta*
2011 03 31, 08:38
QUOTE(nutė @ 2011 03 31, 07:54) 1. Prieš keletą metų autorių grupė sudarėm sutartį su viena žinomiausių Vilniaus leidyklų dėl vadovėlio parengimo. 2. Prasidėjus krizei, leidykla sumažino honorarą, 3.dar nemažai praradome per išaugusius mokesčius. 4.Pažadėjo sumokėti per 8 mėnesius per du kartus. 5. Praėjo jau triskart tiek laiko, deja, atgavau tik mažiau nei pusę, teisinasi krize. 6.Bet pinigus iš fondo jie gavo, panaudojo kitiems reikalams. 7.direktorius mano pažįstamam savo bendraklasiui gyrėsi, kiek jie iš tokio nemokėjimo išlošia o Nute, susitinkame iš kitos liūdnos temos, jei mane pamenat dar Aš ne vertėja, čia ant greitųjų be spec. kodekso vartymo... 1. reikalas kaip jau apibrėžta sprendžiamas remiantis Ck šešta knyga apie prievoles, o konkrečiai sutarčių teisės nuostatom. Tokiam sandoriui būtina rašytinė sutartis tarp A ir B, vadinasi, turite turėt sutartį, kurioje tiksliai apibrėžtos žaidimo taisyklės. Tada jau kitas etapas žiūrtėt pačią sutartį ar ji neprieštarauja imperatyviom įstatymo normom. 2. Ar sumažinimas vienašalis iš jų pusės? Ar fiksuotas raštu? Esmė - buvo sutartis, abipusiai įsipareigojimai, jei viena šalis mano ką nors koreguot tai vėl turi būt sutarties pakeitimas, pasirašytas abiejų šalių, o ne vienašalis aktas..jei sumažino šaip...galima ginčytis dėl teisėtumo..krizė turėjo tuo pačiu mažint ir jų išlaidas, jeigu ką... 3.. Nieko nepaveiksite čia, tokia valstybės mokesčių politika. 4. Kas yra pažadėjo? Paslaugų sutartes esmė - įvykdyt paslaugą ir gaut už ją sutartą kainą, atlyginimą. nėr jo - tai esminis sutarties pažeidimas, sutartį galima nutraukt, prisiteist nuostolius, negautą pelną, neturtinę žalą ir t.t. Viskas turėjo būt fiksuota raštu, jei to nėra, tai laikykim kad ir pažadėjimo nėra, vadinasi grįžtam į punktus 1 ir 2 - nesilaikoma sutarties... 6. Reikia įrodyt faktą, kad pinigus jie tikrai gavo, t.y. paprašyt to fondo duomenų oficialių, kad atsiskaitymai pgl tą projektą tikrai yra įvykę. Gavus įrodymus, turėsit situaciją, kad viena šalis gavo pinigus ir vengia atsiskaityt su kita šalimi. 5 ir 6 punktai - pgl jūsų teiginius akivaizdus piktnaudžiavimas situacija, kaltoji pusė aiški, nes ji - verslininkas, jūs kaip suprantu veikiate kaip fizinis asmuo...byla paprasta, išsprendžiama vieno posėdžio metu. na...eičiau pas advokatą dėl gero ieškinio surašymo. tada su ieiškiniu į teismą, žyminis mokestis bus kažkur apie 70 - 80 lt, priklauso nuo sumos. Kadangi preziumuoju, kad yra sutartis kur viskas išdėstyta raštu, tada galima prašyt dokumentinio proceso ir pan, prašant iš kaltosios pusės įvykdyt kilusią prievolę, dėl nepagrįsto vilkinimo reikalaut priteist kompensuojamąsias palūkanas, taip pat jei jums kaip autoriams byra procentai kokie nuo knygų, na jei jis toks yra - negautą pelną...visas teismines išlaidas, ir jei galit įrodyt dėl tokio piktnaudžiavimo savo pasunkėjusią finasinę situaciją, na, pvz skolos auga ir pan. - neturtinę žalą... prašyti čia nereikia, čia reikia reikalaut ir nebijot teismo..Galliu beveik pažadėt, kad gavę jie šaukimą į teismą sumokės jums viską iki parengiamojo posėdžio, kitaip išlaidos bus jau baisiai neproporcingos. jei ką rašykite į až, bet be pirm neatsakysiu
QUOTE(nutė @ 2011 03 31, 08:54) Peržiūrėjau visas temas, tačiau panašios neradau. Istorija banali. Prieš keletą metų autorių grupė sudarėm sutartį su viena žinomiausių Vilniaus leidyklų dėl vadovėlio parengimo. Leidykla gavo finansavimą leidybai iš vieno fondo. Prasidėjus krizei, leidykla sumažino honorarą, dar nemažai praradome per išaugusius mokesčius. Pažadėjo sumokėti per 8 mėnesius per du kartus. Praėjo jau triskart tiek laiko, deja, atgavau tik mažiau nei pusę, teisinasi krize. Bet pinigus iš fondo jie gavo, panaudojo kitiems reikalams. Tikėjomės po knygų mugės nors kiek atgauti, deja. Leidykla laikosi tikrai neprastai. Kadangi Lietuva yra didelis kaimas, direktorius mano pažįstamam savo bendraklasiui gyrėsi, kiek jie iš tokio nemokėjimo išlošia Kadangi čia matau pasirodant vertėjų ir kitų laisvųjų profesijų SM, gal pasidalintų savo patyrimu, kaip atgauti kruvinu triūsu uždirbtus pinigėlius  , kurie šiuo metu be galo reikalingi. Kreipkitės į teismą dėl teismo įsakymo - gal padės
QUOTE(Sophi @ 2011 03 31, 19:01) Kreipkitės į teismą dėl teismo įsakymo - gal padės  Ačiū Violetai ir Sophi, matau, kad, ko gero, be teismo nepavyks apsieiti.
QUOTE(nutė @ 2011 03 31, 19:28) Ačiū Violetai ir Sophi, matau, kad, ko gero, be teismo nepavyks apsieiti. Iš pradžių įspėkit, kad arba atlyginimas geruoju, arba bloguoju  Gali užtekt ir to... Karą buvau panašioj situacijoj, tai užteko...
saulala
2011 03 31, 23:45
Turit sutartį, darbų priėmimo-perdavimo aktą? Nė ieškinio nereikės, kreipkitės į teismą dėl įsakymo išdavimo. Tai greitesnis ir pigesnis būdas, nei bylinėjimasis. Prieš tai dar, kaip sako Sophi, raštu paraginkite vykdyti įsipareigojimus. Galbūt ir pagąsdinimo pakaks. čia labai išsamiai apie tai, taip pat pareiškimo teismui formą galima atsisiųsti
 , saulala, pasidomėjau nuoroda. Tokiu keliu ir mėginsiu eiti. Žinoma, ir sutartį, ir aktą turiu.
Aš manau tau be teismo nieko neišeis Mano situacija dar kvailesnė. Įmonės skolinga už 2009. 4 mėn uždarbį, Įvyko restrukturizacija. Esu pirminis kreditorius, tesimo priteista suma tikrai nemaža, bet pinigų gauti nenusimato, o restrukturizacija dar 2 metai, taip, kad ne bankrotas, jo atveju bent iš garantinio fondo nusimatytų gauti...
gxxxxxx
2011 04 24, 19:14
Na, gal jau viskas baigėsi laimingai? Jeigu ne, o pačiai aiškintis ir prasidėti su teismas prasidėti nesmagu, siūlau kraiptis į kokią nors atlyginimų išieškojimo (ar kaip ten vadinasi) bendrovę, kuri tame ir specializuojasi. Aišku, tie tarpininkai kažkokį procentą pasiima, bet užtai pačiai nervų gadintis nereikia.
QUOTE(gxxxxxx @ 2011 04 24, 20:14) Na, gal jau viskas baigėsi laimingai? Jeigu ne, o pačiai aiškintis ir prasidėti su teismas prasidėti nesmagu, siūlau kraiptis į kokią nors atlyginimų išieškojimo (ar kaip ten vadinasi) bendrovę, kuri tame ir specializuojasi. Aišku, tie tarpininkai kažkokį procentą pasiima, bet užtai pačiai nervų gadintis nereikia. Kol kas nesibaigė  Turėjau kitų rūpesčių, todėl tik praėjusią savaitę išsiunčiau registruotus laiškus leidyklos vadovui ir vyr. vadybininkei. Laukiu reakcijos. Jei šią savaitę nieko bus, tikriausiai eisiu teismo keliu.
Atsakymo negavau, bet 40 proc. sumos gavau Gal apsieisim be teismų?
given444
2011 05 16, 10:06
vat vat, kada pagreiteja pinigu atidavimas
Violeta*
2011 05 17, 08:45
QUOTE(nutė @ 2011 04 28, 09:06) Atsakymo negavau, bet 40 proc. sumos gavau Gal apsieisim be teismų? nelabai tikėčiaus, o kodėl tik 40 proc? Čia gudrus ėjimas, kai prievolė įvykdoma iš dalies, o tai reiškia, kad jei reikalai pakryps teismo keliu, teismui bus argumentas, kad va, nebuvom piktybiški. Nute, raikalaukit ir kitos dalies nedelsiant; o taip pat ir delspinigių pagal įstatymą, Vien iš jų jums būtų nemenka sumelė - va teismo būdas apsimokėtų, nes kaltoji pusė būtų įpareigot padengt visą skolą, jos delspinigius bei visas bylinėjimosi išlaidas. Tai aš iš esmės tik tokį variantą siūlau- reikalaut visko, o ne dalies - nes anoji pusė be abejonės žino, kad jei reikalas nueis iki teismo, tai turės didesnių praradimų...o dabar tiesiog tikimasi, kad jūs apsiraminsit ir tenkinsitės dalim..
saulala
2011 05 17, 20:31
QUOTE(nutė @ 2011 04 28, 09:06) Atsakymo negavau, bet 40 proc. sumos gavau Gal apsieisim be teismų? Džiaugiuosi, kad ledai pajudėjo. Nieko nelaukite ir rašykite jiems kitą laišką. Jei vėl perves ne visus likusius pinigus - vėl laišką. Čia kartais ne Baltos lankos, labai atsiskaitinėjimo stilius panašus.
Praeitą savaitę dar 1000 gavau, be jokių papildomų rašymų  . 600 beliko. Šituos labai ilgai tikriausiai netemps, nes einam pas juos su kitu dideliu darbu ir nemažais pinigais, bet ten jie gaus tik savo dalį. Saulala, anos pačios.
QUOTE(nutė @ 2011 05 23, 23:06) aaa tai viskas aišku  eik iki galo ir sėkmės. Siūlyčiau su jomis daugiau neprasidėti, nes skundžiasi visi........
Nagi viskas, vakar gavau paskutinius pinigėlius (nors po pirmo laiško niekuo apie save nepriminiau)  . Ačiū visoms palaikiusioms ir patarusioms
perskaicius pirma mintis buvo, kad turbut kazkas is tos leidyklos moteriskiu dalyvauja sm forume ir nusprende, kad nereikia jiems tokios antireklamos
QUOTE(Dusele @ 2011 06 03, 16:23) perskaicius pirma mintis buvo, kad turbut kazkas is tos leidyklos moteriskiu dalyvauja sm forume ir nusprende, kad nereikia jiems tokios antireklamos   aš taip pat pagalvojau, bet kokis skirtumas kodėl, bile problema išspręsta
Violeta*
2011 06 10, 17:50
Nemanau, kad tik antireklama čia suveikė...greičiau nauji darbai laukiantys...taigi patarčiau sekančiam kartui labiau savo teisių žiūrėt, o tai gaunasi, kad savo pinigus skolinate beprocente paskola, plius žemintis reikia norint atgaut kas teisėtai priklauso.
pinkrose
2012 01 08, 19:56
QUOTE(nutė @ 2011 03 31, 07:54) Peržiūrėjau visas temas, tačiau panašios neradau. Istorija banali. Prieš keletą metų autorių grupė sudarėm sutartį su viena žinomiausių Vilniaus leidyklų dėl vadovėlio parengimo. Leidykla gavo finansavimą leidybai iš vieno fondo. Prasidėjus krizei, leidykla sumažino honorarą, dar nemažai praradome per išaugusius mokesčius. Pažadėjo sumokėti per 8 mėnesius per du kartus. Praėjo jau triskart tiek laiko, deja, atgavau tik mažiau nei pusę, teisinasi krize. Bet pinigus iš fondo jie gavo, panaudojo kitiems reikalams. Tikėjomės po knygų mugės nors kiek atgauti, deja. Leidykla laikosi tikrai neprastai. Kadangi Lietuva yra didelis kaimas, direktorius mano pažįstamam savo bendraklasiui gyrėsi, kiek jie iš tokio nemokėjimo išlošia Kadangi čia matau pasirodant vertėjų ir kitų laisvųjų profesijų SM, gal pasidalintų savo patyrimu, kaip atgauti kruvinu triūsu uždirbtus pinigėlius  , kurie šiuo metu be galo reikalingi. be teismo taip ir bus ir tampo gumą ne viena įmonė taip:oh mano vyrui taip buvo, kad pigiau kainuotų susimeti keli kolegos ir taip atgavo savo pajamas, bei teismo išlaidas išsireikalavo
|
|