Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: "Beatos virtuvės" mylėtojoms, 4 tema
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
raganiukstiene
pirma tema

antra tema

trecia tema
dagli
aciu uz nauja temele 4u.gif

tiesa,kazkaip neatkreipiau demesio, gal ir raset kuri, ar gaminot cantucci
is antrosios knygos? noreciau nuomoniu ax.gif ar geriau kita recepto ieskotis
*caffe macchiato*
QUOTE(dagli @ 2011 04 02, 15:06)
aciu uz nauja temele  4u.gif

is antrosios knygos? noreciau nuomoniu  ax.gif ar geriau kita recepto ieskotis
*

gaminau ir ne karta, visai patiko mirksiukas.gif kietoki bus, bet jei mirkyti i raudona saldu vyna arba su arbata, tai man skanu buvo smile.gif nors noreciau isbandyti kitokius cantucci labiau trapius ir tokius sviestinius, net nezinau kaip apibudinti, zodziu daznai kavinese tokiu buna pirkti prie kavos ax.gif
loremi
QUOTE(dagli @ 2011 04 02, 13:06)
aciu uz nauja temele  4u.gif

*

Gaminau n kartu, man patiko. Esu megeja riesutu, tai man kas su riesutais, tas tinka biggrin.gif
Miranda80
QUOTE(Zaveriukste @ 2011 04 02, 09:55)
daryti verta, tik man nepavyko, idejau 300g varskes vietoj 400g nes pakeli viena teturejau tai gavosi kremas skystokas, ir mb sake slyvu per daug, nors ju dejau pagal recepta  g.gif  ir siaip buvo visokiu trugdziu - tai lelius demesio reikalauja tai dar kas... bet siaip dar pasigaminsiu tikrai, bet jau visas demesys turi buti sutelktas i procesa  mirksiukas.gif  o siaip ten man rodos ir kitokiu uogu galima mestelt vidun, kokiu dziovintu abrikosu...  smile.gif
*

Na tai drasiai darysiu ir as tada biggrin.gif

QUOTE(Nexta @ 2011 04 02, 10:01)
Ar kepet kas pyragelius su kalakutiena? Sluoksniuotos teslos?
*

Kepiau, super skanus 4u.gif

QUOTE(dagli @ 2011 04 02, 14:06)
*

Dariau, patiko. smile.gif
Tanika
QUOTE(Nexta @ 2011 04 02, 11:01)
Ar kepet kas pyragelius su kalakutiena? Sluoksniuotos teslos?
*

Kepiau ir ne kartą, patiko ir iš kitų gerų atsiliepimų sulaukiau, švelnūs vaikiški man tokie pyragėliai smile.gif
gerdona
Kepu ir as gan daznai kalakutienos pyragelius. Mums jie labai skanus.

Noreciau paklaust tu mamyciu, kurios gamino tiramisu. Siryt pagaminau,o valgem vakare. Tikrai 6 val buvo pastovejes saldytuve nuo pagaminimo, bet jis buvo labai minkstas tokia kose. Bet ne sausainiai o pats maskarpones kremas. Kazin ka ne taip padariau. Nors ir toks skystas, bet buvo laaabai skanu. 4u.gif
vija
QUOTE(gerdona @ 2011 04 02, 22:14)
Kepu ir as gan daznai kalakutienos pyragelius. Mums jie labai skanus.

Noreciau paklaust tu mamyciu, kurios gamino tiramisu. Siryt pagaminau,o valgem vakare. Tikrai 6 val buvo pastovejes saldytuve nuo pagaminimo, bet jis buvo labai minkstas tokia kose. Bet ne sausainiai o pats maskarpones kremas. Kazin ka ne taip padariau. Nors ir toks skystas, bet buvo laaabai skanu. 4u.gif
*

Tiramisu ir turi būti "košė" - šaukštu kabinama, o ne dailiai pjaustomas kaip tortas. Jei nori dailiai pjaustomo, tada jau reikia dėti į kremą kokio standiklio ar želatinos. Dažniausiai jis ir gaminamas dideliame stikliame inde, su kuriuo ir nešamas į stalą, arba stiklinėse taurėse.
Tanika
Šiandien valgėm balandėlius pagal Beatą thumbup.gif Vakare - ryžių pudingą (jau tiek maišiau, tiek maišiau, bet vis tiek jis man prisvilo doh.gif ). Įdėjau konservuotų persikų, tai mažasis beveik tik juos ir valgė, tą pudingą tik netyčia užkabindavo, tai taip ir nesupratau, ar jam patiko biggrin.gif Man skanu thumbup.gif Kaip jau ir minėjot, grynai kaip tas pirktinis smile.gif

Dar dariau žuvies užtepėlę iš pirmos knygos, patiko thumbup.gif Su juoda duonyte ir alučiu, skanu smile.gif

Pirmadienį planuoju mamos jubiliejui gaminti balto šokolado ir aviečių tortą iš antros knygos. Ko tai truputį pradedu pergyvent, ar pavyks jis man... unsure.gif Rytoj kepsiu biskvitą, o jau kremą pirmadienį. Turiu klausimą, kam teko plakti grietinėlę, ar yra kokių gudrybių??? Kokios temperatūros turi ji būti, kambario ar tiesiai iš šaldytuvo?
Avietes naudosiu šaldytas, tai jas atšildyt reikia prieš dedant į kremą, ar kaip? Pasidalinkit patirtim, kas jau gamino smile.gif
laurindre
Grietinele plakama tik gerai atsaldyta, antraip suplaksi i sviesta biggrin.gif
Avietes geriau atlaidinciau ir to skyscio i idara nepilciau, nebent biskvita jomis sulaistyti smile.gif
babouziuke
Neseniai gaminau miltinius pusryčių blynus iš pirmos knygos. Blynai gavosi labai sausi, atšalusius valgyti neskanu, nes atrodo, kad valgai sausas bandeles, o ne blynus.
Ar kam nors taip pat nepasisekė kaip ir man, ar aš nemokėjau pagaminti? g.gif

Dar viriau morkų sriubą su šaltai rukyta šonine. Sriubytės skonis labai įdomus ir man patiko, tik šiek tiek kitą kartą koreguosiu receptą ir dėsiu mažiau morkų ir daugiau šoninės. Šį kartą dėjau 150gr ir tai buvo stipriai per mažai. Gal dar ir bulvės kokios norėtųsi... ax.gif
vija
QUOTE(babouziuke @ 2011 04 03, 10:08)
Neseniai gaminau miltinius pusryčių blynus iš pirmos knygos. Blynai gavosi labai sausi, atšalusius valgyti neskanu, nes atrodo, kad valgai sausas bandeles, o ne blynus.
Ar kam nors taip pat nepasisekė kaip ir man, ar aš nemokėjau pagaminti?  g.gif

Aš esu kepusi, bet nepasakyčiau, kad nepasisekė. Na tikrai jie šiek tiek sausoki, sakyčiau tokie biskvitiniai, purūs ir minkšti. Man jie buvo labai skanūs, tik kad darbo prie jų daug kaip prie blynų, vis darydama tešlą galvojau, ar rezultatas bus vertas tiek įdėto triūso. Buvo vertas smile.gif Šaltų skonio neprisimenu, bet turbūt nebuvo labai suprastėję.
Kaip tik ruošėmės šįryt kepti juos vėl, bet privalgėm vakarykščių keksiukų su obuoliais, ir panašu, kad nebekepsiu...
Dorotti
QUOTE(babouziuke @ 2011 04 03, 10:08)
Ar kam nors taip pat nepasisekė kaip ir man, ar aš nemokėjau pagaminti?  g.gif

*

Man pusryčių blynai labai skanūs. Kaip vija minėjo, jie yra sausoki, tokia šiek tiek primenantys biskvitą wub.gif Mano šeimynai labai patinka, ypač jei dar banano įpjaustau smile.gif
Tanika
Ačiū laurindre už pasisakymą 4u.gif
Biskvitas jau iškeptas, tokia man pakankamai tiršta tešla buvo, galvojau kažkas ne taip, bet nieko - iškilo gerai, tikiuosi ir skonis neprastas smile.gif
Krisla
Šiandien pietums saldžiųjų bulvių, perlinių kruopų ir špinatų sriuba mirksiukas.gif Labai norėjau išbandyti, kas per daiktas ta saldžioji bulvė. Dar nevalgiau sriubos, bet paragavau ir tikrai labai skani pasirodė. Sultinį, beje, pati viriau. Tik niekaip nesupratau, kodėl knygoje pavadinime yra žodis "moliūgai", jei recepte moliūgų nė kvapo nėra g.gif
Tanika
QUOTE(Krisla @ 2011 04 04, 12:11)
Šiandien pietums saldžiųjų bulvių, perlinių kruopų ir špinatų sriuba mirksiukas.gif Labai norėjau išbandyti, kas per daiktas ta saldžioji bulvė. Dar nevalgiau sriubos, bet paragavau ir tikrai labai skani pasirodė. Sultinį, beje, pati viriau. Tik niekaip nesupratau, kodėl knygoje pavadinime yra žodis "moliūgai", jei recepte moliūgų nė kvapo nėra g.gif
*

Man ši sriubytė super thumbup.gif Dėl to moliūgo, tai tą patį pastebėjau. Beje, Beatos blog'e yra šios sriubos variantas tik dar ir su moliūgu, tai matyt knygoje pamiršo žodį ištrint hihihi.gif
vija
QUOTE(Tanika @ 2011 04 04, 12:41)
Man ši sriubytė super  thumbup.gif Dėl to moliūgo, tai tą patį pastebėjau. Beje, Beatos blog'e yra šios sriubos variantas tik dar ir su moliūgu, tai matyt knygoje pamiršo žodį ištrint hihihi.gif
*

Korektorei nubraukt dalį honoraro biggrin.gif

Tai kas ta saldžioji bulvė yra? Kur jos būna, kiek kainuoja ir kas per skonis?
Nexta
Nusipirkau snd sluoksniuotos teslos tai rytoj kepsiu pyragelius thumbup.gif
O snd kalakutienos va guliasas troskinasi, kai pirma karta padariau, sakiua visoms nieko ypatingo,kad cia kliedeti koks nuostabus, ale ziuriu,kad vis dazniau as ji darau, tai kiba rimtai tooooks geras lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Miranda80
QUOTE(Tanika @ 2011 04 02, 23:31)
Pirmadienį planuoju mamos jubiliejui gaminti balto šokolado ir aviečių tortą iš antros knygos. Ko tai truputį pradedu pergyvent, ar pavyks jis man...  unsure.gif Rytoj kepsiu biskvitą, o jau kremą pirmadienį. Turiu klausimą, kam teko plakti grietinėlę, ar yra kokių gudrybių??? Kokios temperatūros turi ji būti, kambario ar tiesiai iš šaldytuvo?
Avietes naudosiu šaldytas, tai jas atšildyt reikia prieš dedant į kremą, ar kaip? Pasidalinkit patirtim, kas jau gamino  smile.gif
*

As dariau viena karta, bet man nesigavo, nes manau nebuvau pakankamai atvesinus sokolado ir zelatinos, nes nuo ju visa grietinele vos ne i vandeneli issileido doh.gif
Grietinele plaku visada ka tik is saldytuvo isimta, avietes buvau atitirpinus ir nusunkus 4u.gif
Krisla
QUOTE(Tanika @ 2011 04 04, 11:41)
Man ši sriubytė super  thumbup.gif Dėl to moliūgo, tai tą patį pastebėjau. Beje, Beatos blog'e yra šios sriubos variantas tik dar ir su moliūgu, tai matyt knygoje pamiršo žodį ištrint hihihi.gif
*

Matyt matyt bigsmile.gif

QUOTE(vija @ 2011 04 04, 12:21)

*

Aš tą patį pagalvojau apie korektorę ir honorarą bigsmile.gif

Saldžiosios bulvės skonis man kažiek primena moliugą. Bent jau tokia pat minkšta ir salsvoka išvirusi būna. Bulvės visai neprimena, nebent moliūgo ir bulvės hibridas bigsmile.gif O kur pirkti yra, tai negaliu pasakyti, nes pas mus jų mačiau kiekviename prekybos centre. Galbūt ir Lietuvoje tas pats.

O sriuba tikrai labai labai skani thumbup.gif
Ingada
QUOTE(vija @ 2011 04 04, 14:21)

*

Kitaip dar vadinami batatai. Esu maciusi rimi, maximose, tik kainos nepamenu.
Nexta
O kas nors gaminote Varskes pyraga su spanguolemis? bigsmile.gif
Nes arteja pusantru metuku maziuko mano, tai galvojo pagaminti ka skanaus (jis pas mane alergiukas tai manau tiktu sitas skanestas) ax.gif
vija
QUOTE(Nexta @ 2011 04 04, 16:04)
O kas nors gaminote Varskes pyraga su spanguolemis? bigsmile.gif 
Nes arteja pusantru metuku maziuko mano, tai galvojo pagaminti ka skanaus (jis pas mane alergiukas tai manau tiktu sitas skanestas) ax.gif
*

Gaminau, labai skanus, ankstesnėj temoj rastum ir nuotrauką smile.gif
Nexta
QUOTE(vija @ 2011 04 04, 16:17)
Gaminau, labai skanus, ankstesnėj temoj rastum ir nuotrauką smile.gif
*

4u.gif 4u.gif
Rytoj bandysim kelti drinks_cheers.gif
O ji geriau kepti ta diena kada svente ar is vakaro? biggrin.gif blush2.gif
vija
QUOTE(Nexta @ 2011 04 04, 16:21)
4u.gif  4u.gif 
Rytoj bandysim kelti drinks_cheers.gif 
O ji geriau kepti ta diena kada svente ar is vakaro? biggrin.gif  blush2.gif
*

Man jis skanus ir šiltas, ir šaltas. Šaltas tik gal geriau pjaustėsi.
Tanika
QUOTE(vija @ 2011 04 04, 13:21)
*Korektorei nubraukt dalį honoraro biggrin.gif

**Tai kas ta saldžioji bulvė yra? Kur jos būna, kiek kainuoja ir kas per skonis?
*

*Taip taip lotuliukas.gif
** Man tai nesisekė parduotuvėse rasti, o e-maximoj - lengvai hihihi.gif Apie 7 lt kg kainuoja.

QUOTE(Miranda80 @ 2011 04 04, 13:44)
As dariau viena karta, bet man nesigavo, nes manau nebuvau pakankamai atvesinus sokolado ir zelatinos, nes nuo ju visa grietinele vos ne i vandeneli issileido doh.gif
Grietinele plaku visada ka tik is saldytuvo isimta, avietes buvau atitirpinus ir nusunkus
*

Mano pirmas gyvenime tortas neprisvilęs thumbup.gif biggrin.gif Valio, puikiai gavosi, visi svečiai po antrą gabaliuką užsinorėjo, torto greitai neliko thumbup.gif Grietinėlę lygiai taip pat šaltą plakiau, pasiskaičius patarimų smile.gif Avietes tai tokias pusiau atitirpusias dėjau, neturėjau laiko ir kantrybės laukt blush2.gif Vat dėl šokolado sutinku, irgi išsigandau kaip pradėjau jį pilt, patirpo truputį grietinėlė. Kitą kartą dar labiau atvėsinčiau. Bet galutinis rezultatas puikus, labai skanus man šis tortas, ne per saldus ir nors galvojau bus riebus (juk ir grietinėlė ir šokolado tiek dedama), bet tikriausiai avietės "numuša" tą riebumą, man jis toks, kaip ir labiausiai patinka, pakankamai purus ir gaivus thumbup.gif
Miranda80
QUOTE(Tanika @ 2011 04 04, 21:48)
Mano pirmas gyvenime tortas neprisvilęs  thumbup.gif  biggrin.gif Valio, puikiai gavosi, visi svečiai po antrą gabaliuką užsinorėjo, torto greitai neliko  thumbup.gif Grietinėlę lygiai taip pat šaltą plakiau, pasiskaičius patarimų  smile.gif Avietes tai tokias pusiau atitirpusias dėjau, neturėjau laiko ir kantrybės laukt  blush2.gif Vat dėl šokolado sutinku, irgi išsigandau kaip pradėjau jį pilt, patirpo truputį grietinėlė. Kitą kartą dar labiau atvėsinčiau. Bet galutinis rezultatas puikus, labai skanus man šis tortas, ne per saldus ir nors galvojau bus riebus (juk ir grietinėlė ir šokolado tiek dedama), bet tikriausiai avietės "numuša" tą riebumą, man jis toks, kaip ir labiausiai patinka, pakankamai purus ir gaivus  thumbup.gif
*

thumbup.gif gal kada prisiruosiu dar karteli ji daryt mastau.gif
Krisla
Turėjau užsilikusią grietinėlę, kurią žūtbūt reikėjo sunaudoti. Ilgai ieškojau tinkamo recepto, kol akis neužkliuvo už karamelinio grietinėlės likerio bigsmile.gif Visus produktus turėjau namie, tad sumaišiau ir netgi paragavome vakar vakare thumbup.gif Fantastinis gėrimukas, labai mėgstu visokius kreminius likerius, tad šis gėrimas pats tas man. Tik receptą koregavau - brendžio pyliau perpus mažiau, nes jei būčiau visus 500 g supylusi, tai būčiau tokį stiprų padariusi, jog niekas nebūtų gėręs (ir tai V šaukė jog per stiprus, bet man stiprumas buvo idealus) ir grietinėlės dėjau 400 ml, nes tiek turėjau. Ir ne 10 proc. kaip recepte, o pusę 10 proc., pusę 35 proc. Rezultatas tikrai super thumbup.gif
raganiukstiene
QUOTE(vija @ 2011 04 04, 13:21)

*

sveikos,

bulviu pirkt yra, man skonis primine, virtas morkas, man jos saldzios ju nevalgau, tai tokios bulviu koses ir atsisakiau biggrin.gif
drauge kepa orkaitej, kol jos suminksteja, (su lupyna) paskui ta kosele iskrapsto sviesto sugruda ir valgo su mesyte

as kitu kl

kuris geriau tortas (noriu ka nors su marscapone daryti) saldytu uogu neturiu, tai tas baltas atkrinta, nebent labai isgirsit biggrin.gif

tiramisu ar sokoladinis kavos tortas.
tiramisu esu dariusi, zinau, o stai kaip tas sokoladinis?
pagaminamo laiko tiek pat reikia?
Zaveriukste
QUOTE(Krisla @ 2011 04 06, 09:11)
Turėjau užsilikusią grietinėlę, kurią žūtbūt reikėjo sunaudoti. Ilgai ieškojau tinkamo recepto, kol akis neužkliuvo už karamelinio grietinėlės likerio bigsmile.gif Visus produktus turėjau namie, tad sumaišiau ir netgi paragavome vakar vakare thumbup.gif Fantastinis gėrimukas, labai mėgstu visokius kreminius likerius, tad šis gėrimas pats tas man. Tik receptą koregavau - brendžio pyliau perpus mažiau, nes jei būčiau visus 500 g supylusi, tai būčiau tokį stiprų padariusi, jog niekas nebūtų gėręs (ir tai V šaukė jog per stiprus, bet man stiprumas buvo idealus) ir grietinėlės dėjau 400 ml, nes tiek turėjau. Ir ne 10 proc. kaip recepte, o pusę 10 proc., pusę 35 proc. Rezultatas tikrai super thumbup.gif
*

Sita likeri ir as labai noriu pasigamint, vis primirstu rolleyes.gif Bet man jis toks zieminis, Kaledinis gerimas, dabar artejant vasarai reikia Sangrijos gamintis asociais thumbup.gif
dagli
QUOTE(Zaveriukste @ 2011 04 06, 12:44)
Sita likeri ir as labai noriu pasigamint, vis primirstu  rolleyes.gif  Bet man jis toks zieminis, Kaledinis gerimas, dabar artejant vasarai reikia Sangrijos gamintis asociais  thumbup.gif
*

Sangrija pernai vasara pliurpem, visai nieko biggrin.gif

o as isbandziau tuos cantucci tai siaip jie kietoki,bet tik pamerki i koki gerima kaip mat tirpsta, visai patiko thumbup.gif
pagaliau isbandziau kalakutienos guliasa baika toks visai gaivosi,kartosim tikrai bigsmile.gif
Inga__
Dėl sangrijos tai pritariu šimtu procentų! Jau kai tik šiltėja oras, taip ir norisi ją gerti smile.gif Dariau kažkada pagal Beatą, tai labai gaivi buvo ir man labai patiko smile.gif darysiu dar ir dar smile.gif
tina82
QUOTE(Inga__ @ 2011 04 06, 14:53)
Dėl sangrijos tai pritariu šimtu procentų! Jau kai tik šiltėja oras, taip ir norisi ją gerti smile.gif Dariau kažkada pagal Beatą, tai labai gaivi buvo ir man labai patiko smile.gif darysiu dar ir dar smile.gif
*

ar gali parašyti receptuką kaip darei 4u.gif
dagli
Sangrija
( siek tiek daugiau nei 1 l )

**daug ledo gabaliuku
**butelis paprasto sauso raudono vyno
**4-6 saukstai cukraus sirupo (galima ir daugiau, cia pagal skoni)
** 6 saukstai brendzio
**2-3 apelsinai
**1 citrina
**braskiu, avieciu,pjaustytu melionu (jei turi)
**300-400 ml gazuoto vandens

Lygiai taip pat sangrija gaminama is baltojo vyno , tik tada nereikia pilti brendzio.
jei nenorite terliotis su cukraus sirupu, gazuota vandeni ir cukru galite keisti saldintu citrinu skonio gerimu.

Cukraus sirupa pasigaminame taip:
300 g. cukraus ir 200 ml vandens
cukru ir vandeni puodelyje kaitiname kol uzverda, tada nukeliame nuo ugnies,leidziame atausti.
Krisla
QUOTE(Zaveriukste @ 2011 04 06, 11:44)
Sita likeri ir as labai noriu pasigamint, vis primirstu  rolleyes.gif  Bet man jis toks zieminis, Kaledinis gerimas, dabar artejant vasarai reikia Sangrijos gamintis asociais  thumbup.gif
*

Kai pas mus dar sniegynai už lango, tai apie Sangriją net nesusimąsčiau bigsmile.gif Bet tikrai, žadu ir aš jos pasidaryti thumbup.gif
Nexta
Niu iskepiau jau Varskes pyraga su spanguolemis wub.gif Nu labai graziai atrodo thumbup.gif Tik jis man iskilo toks baisiai, ta varske ax.gif laukiu kol atves ir vakare ragausim bigsmile.gif Bet is vaizdelio nerealiai skanus ir gan labai paprasta gamyba drinks_cheers.gif
tina82
QUOTE(dagli @ 2011 04 06, 15:31)
Sangrija
( siek tiek daugiau nei 1 l )

**daug ledo gabaliuku
**butelis paprasto sauso raudono vyno
**4-6 saukstai cukraus sirupo (galima ir daugiau, cia pagal skoni)
** 6 saukstai brendzio
**2-3 apelsinai
**1 citrina
**braskiu, avieciu,pjaustytu melionu (jei turi)
**300-400 ml gazuoto vandens

Lygiai taip pat sangrija gaminama is baltojo vyno , tik tada nereikia pilti brendzio.
jei nenorite terliotis su cukraus sirupu, gazuota vandeni ir cukru galite keisti saldintu citrinu skonio gerimu.

Cukraus sirupa pasigaminame taip:
300 g. cukraus  ir 200 ml vandens 4u.gif
cukru ir vandeni puodelyje kaitiname kol uzverda, tada nukeliame nuo ugnies,leidziame atausti.
*

ačiūkas už receptuką
vija
QUOTE(Nexta @ 2011 04 06, 18:03)
Niu iskepiau jau Varskes pyraga su spanguolemis wub.gif  Nu labai graziai atrodo thumbup.gif  Tik jis man iskilo toks baisiai, ta varske ax.gif  laukiu kol atves ir vakare ragausim bigsmile.gif  Bet is vaizdelio nerealiai skanus ir gan labai paprasta gamyba drinks_cheers.gif
*

Vėsdamas šiek tiek sukrenta. Pamenu, taip išsipūtė, kad nebuvo kur tos uogienės pilt biggrin.gif
Tanika
Kadangi buvau prisipirkus grietinėlės tortui (dėl visa ko daugiau, jei nesusiplaktų iš pirmo karto smile.gif ), vakar padariau Mango panna cotta . Šiandien ragavom, labai skanu thumbup.gif ir gražu thumbup.gif Tikrai svečius galima būtų vaišint. Šįkart dariau be jokių priedų, nes neturėjau jokių uogų, jei su kokiom trintom braškėm pateikt dar būtų gražiau. O pagamint kaip lengva, spėjau jį padaryt, kol vaikas pietus suvalgė smile.gif
vija
QUOTE(Tanika @ 2011 04 03, 00:31)
Vakare - ryžių pudingą (jau tiek maišiau, tiek maišiau, bet vis tiek jis man prisvilo  doh.gif ).

Pasidalinsiu patirtimi dėl prisvilimo. Aš paimu gerokai didesnį puodą, jo dugną lengvai ištrinu sviesto gabaliuku ir tada supilu pieną. Pieną užkaitinu, bet neužvirinu, supilu ryžius ir palieku per naktį (o kartais ir per kitą dieną iki vakaro, tik į šaldytuvą įdedu). Tada beveik po paros užkaitinu (atidengtą) ir kai pradeda virti, sumažinu karštį iki minimumo. Kai jau vos vos burbuliuoja - uždengiu ir pamaišau retkarčiais. Po ~45min. išjungiu ir palieku. Nors būna dar skystoka, pastovėjus sutirštėja iki tiek, kiek reikia. Paskui pieno niekad nereikėjo pilti, kad praskiest, gaudavosi idealiai.
Nexta
QUOTE(vija @ 2011 04 06, 18:44)
Vėsdamas šiek tiek sukrenta. Pamenu,  taip išsipūtė, kad nebuvo kur tos uogienės pilt biggrin.gif
*

Nerealiai skanus drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif As tik kai medaus nemegeja tai man tas skonis uzkliuvo pagrindo, bet siaip visi gyre ir visiems labai patiko thumbup.gif
*caffe macchiato*
QUOTE(Tanika @ 2011 04 06, 20:42)
Kadangi buvau prisipirkus grietinėlės tortui (dėl visa ko daugiau, jei nesusiplaktų iš pirmo karto  smile.gif ), vakar padariau Mango panna cotta .
*

gaminau ir as sita, patiko, bet daug nesuvalgysi, mums su vyru pasirode labai jau sotus g.gif o pasigamina tikrai greitai bigsmile.gif
Krisla
Aš iki šiandien galvojau, ka tiramisu nemėgstu. Tiksliau, iki šiandien nebuvau skanaus šio deserto valgiusi. Vis skaičiau jūsų atsiliepimus ir vis galvojau, o gal pabandžius. Vyras sakė, daug nedaryk, nes gi mes nemėgstame bigsmile.gif Tad dariau iš pusės porcijos į nedideles varpelio formos stiklines. Šįryt nieko nelaukusi paragavau, tai vos nenualpau kaip skanu buvo lotuliukas.gif Fantastika, dabar šis desertas bus vienas mano mėgiamiausių thumbup.gif
Krista
QUOTE(Krisla @ 2011 04 07, 09:50)
Aš iki šiandien galvojau, ka tiramisu nemėgstu. Tiksliau, iki šiandien nebuvau skanaus šio deserto valgiusi. Vis skaičiau jūsų atsiliepimus ir vis galvojau, o gal pabandžius. Vyras sakė, daug nedaryk, nes gi mes nemėgstame bigsmile.gif Tad dariau iš pusės porcijos į nedideles varpelio formos stiklines. Šįryt nieko nelaukusi paragavau, tai vos nenualpau kaip skanu buvo lotuliukas.gif Fantastika, dabar šis desertas bus vienas mano mėgiamiausių thumbup.gif
*

man ir tas pats buvo, vis galvodavau kas per velnias tas tiramisu o kai pasidariau tai apie nieka daugiau negalvoju kaip tik dar pasidaryt. o sandien dariau garnyrui morkas troskintas meduj svieste, tai skoniu skonis thumbup.gif
Dorotti
QUOTE(Krista @ 2011 04 07, 10:15)
man ir tas pats buvo, vis galvodavau kas per velnias tas tiramisu o kai pasidariau tai apie nieka daugiau negalvoju kaip tik dar pasidaryt. o sandien dariau garnyrui morkas troskintas meduj svieste, tai skoniu skonis thumbup.gif
*

Mums irgi labai tos morkos patiko smile.gif MB šiaip morkų nemegėjas, bet šitas kirto smile.gif
Aš šiandien planuoju kalakutienos guliašą, visos labai jį išgyrė, o aš dar nebandžiau, tai pietums bus pats tas.
vija
QUOTE(Krisla @ 2011 04 07, 10:50)
Aš iki šiandien galvojau, ka tiramisu nemėgstu....

Dabar kaip tik Rimi 30% akcija maskarponei, o IKI - 'lady fingers' sausainiams smile.gif
Krisla
QUOTE(Krista @ 2011 04 07, 10:15)
*

Morkos tos tikrai nuostabios thumbup.gif Ir mano V nemėgėjas išvis daržovių, bet šitas morkas valgė čepsėdamas bigsmile.gif

QUOTE(vija @ 2011 04 07, 11:37)
Dabar kaip tik Rimi 30% akcija maskarponei, o IKI - 'lady fingers' sausainiams smile.gif
*

Ooo, ačiū už info (nors man nelabai aktualu blush2.gif ), bet perduosiu sesei mirksiukas.gif
dagli
QUOTE(vija @ 2011 04 07, 12:37)
*

super, dekui , kaip tik pribrendau tiramisu gamybai bigsmile.gif
Miranda80
QUOTE(Krista @ 2011 04 07, 11:15)
*

As ir ruosiuos tas morkas pasigamint. Vakar issiviriau is pirmos knygos sriuba saldziu bulviu ir spinatu, tik be spinatu biggrin.gif Visai patiko, reiks kada kartot.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.