Kokiom dienom ir laiku dažniausiai skiriate "tvarkymosi "laiką?
Padiskutuokime ir pasidalinkite savo mintimis...
Matau senoji temutė užbaigta, bet labai norėtusi sužinoti kaip mamytės tvarkosi namuose ir kokiais "gudresniais" būdais išmoko vaikučius tos tvarkos prisilaikyti
Kokiom dienom ir laiku dažniausiai skiriate "tvarkymosi "laiką? Padiskutuokime ir pasidalinkite savo mintimis...
Aš nepavargstu, bet nusibosta kasdien tuos pačius žaisliukus į tą pačią vietą dėt. Tvarkausi dažniausiai tada, kai vaikas darželyje. Dukra, jei yra namuose irgi paprašyta dažniausiai susideda savo pieštukus ir flomasterius į dežutę
kas liecia vaiko zaislus tai diena retas atvejas kad tvarkyciaus o vat vakare pries einant miegot liepiu susitvarkyt zaislus savo susidet i vietas iaksu reikia 100kartu sakyt kad susidek buna kad eina zaislai i "siuksline" nemetem siaip bet jam pasakom kad ismetam jei nesitvarko tada pradeda greit rinkt o buna kad ir nueinam miegot palike salione visa bardakeli bet cia taip buna kai paciai nera nei noro nei sveikatos rinkt zaislus o visas kitas tvarkymasis buna diena mazam ijungiu vaikuciam o pati einu sveist namus
Vaiku zaislus tvarkome vakare, pries einant miegoti visi kartu, arba vaikams sumigus patys, pagal situacija.. jei plaunu grindis ar siurbliuoju, susodinu vyra su vaikais ant sofkes, kad nejudetu ir nesimaisytu. siaip tvarkomes kartu su vaikais, dulkes pavalyt- man jie nemaiso... bet siaip stengiuosi neapleisti namu, kad reiktu 2-3valandu namu kuopimui.. geriau isplaunu indus 2-3kartus i diena, kad neprisikauptu virtuve, tualetus pravalau dazniau..
Man atrodo , kad si problema visom ta pati .. 100 kartu kartoji , kad reik tvarkyti savo zaislus ir kambari .. Bet kodel darzelyje jie susitvarko ....
kartais norisi kaukti kaip atsibosta tie visi skudurai ir puodai. mazoji namuose kaip tornadas
Pavargstu, labai. Siaubas pas mus. Visiskai manes mazasis neklauso, nesitvarko.
nezinau as jau su saviskiu viska bandziau, net zaislus paemiau ir vos neismeciau verkdama is maiso susirinko, bet vistiek nesitvarko, o blogiausia kai jau savo kambary vietos nebelieka zaisti, nors tikrai kambarys nera mazas, pradeda man visus zaislus i didiji kambari tempt... jau visai nezinau kaip susitvarkyti, kad vaika ismokyti elementariai tos tvarkos prisilaikyti. Juk turi pats, o ne as viska tvarkyti. Po to ir neismoks. Man paciai taip seimoje buvo, todel zinau, kad manipuliuoti tevais vaikai moka puikiai. Bet kaip su tuo kovoti?? QUOTE(XVXVX @ 2011 04 02, 15:42) maniškis ir pats mielai valo dulkes, o apie siurbimą, tai išvis kalbos nėra- tik leisk QUOTE(Amber 333 @ 2011 04 02, 17:27) Man atrodo , kad si problema visom ta pati .. 100 kartu kartoji , kad reik tvarkyti savo zaislus ir kambari .. Bet kodel darzelyje jie susitvarko .... Pas mus žaisliukai buvo išėję, suveikė . Dar suveikė tai, kad vaikas kažko labai norėjo , bet pilnas kambarys žaislų buvo, pasakėm, kad gaus, kad žaisliukai į vietą nukeliaus. Greit susitvarkė O darželyje, manau, didesnė disciplina, bendra tvarka (kaip čia vienas nesitvarkysi, jei visi tvarkos
Tvarkomes tik vakare,kitaip nera prasmes,atrodo tik padek i vieta tai butinai ta pati vel paims ir perdes
Pas mus buna tokios akcijos, zaislu parduotuves organizuoja, tik gaila lb retai, pvz Kaledoms, keicia senus zaislus (gali buti ir suluze) i naujus, pvz gauni kazkiek tai kreditu uz atnestus zaisliukus, ir gali su tais kreditais nusipirkti nauju zaislu. jie tuos zaisliukus dovanoja vaiku namams, o vaikuciai kurie ju turi per daug, gali iskeisti kelis nebepatinkancius zaislus i viena dideli nauja, o ir namai issivalo labai greit
Pas mus misija neymanoma tai.......Mazoji toks vijurkas, kad spek sutvarkyt zaislus ir jinai vel juos istampo po visus namus, o jei neleidi ir liepi zaist vienoi vietoj tada asaru pakalnes buna. Tvarkyt namus nori su manim labai, duodu jei skudureli tai eina ir valo dulkes(aisku mamai tenka praeit is paskos ir pravalyt), bet zaislu susitvrakymas tai sunkus dalykas pas mus.
Maniske tvarkosi tada, kai yra kazkas pazadeta arba savo pacios noru.
Mazajai pradejus ropoti, is musu namu dingo tvarka ir svara
QUOTE(Virbalė @ 2011 05 10, 13:10) Mazajai pradejus ropoti, is musu namu dingo tvarka ir svara Jus jau nepykit, bet jusu mama visai nesamones sneka- nieko neduoti vaikui i rankas- tai zinoma, geriau palaukit, kol vaikas ismoks valgyti su sakute ir peiliu nuo sesiu menesiu abi mazosios laksto po namus per tris aukstus tai su desra, tai su duona, tai su sausainiais, aisku, ir namai buna kaip po karo ir rubeliai, bet tai tik valandeliai, tada greitai valau namus, kol jos prausiasi o zaisliukus vyresnele kazkaip nuo pat mazens buvo pratinama susirinkti, tai kazkaip problemu neturiu su tuo, nors kartais uzsioziuoja
Na dazniausiai tvarkausi kai mazasis meiga pietu miegeli. Zaislai turi savo vieta, tai dazniausiai ir azasis toje vietoje zaidzia. Zinome istampo zaislus ir po visa kambari, bet susirenkam juos pries einat miegot.
Pripratau ramiau žiūrėti į netvarką, nebesiplėšau dėl kiekvieno numesto daikto ar dulkelės. Juk vaikai iškart viską vėl išmėto
Labukas
QUOTE(Eliandra @ 2011 05 17, 10:05) Pripratau ramiau žiūrėti į netvarką, nebesiplėšau dėl kiekvieno numesto daikto ar dulkelės. Juk vaikai iškart viską vėl išmėto ir as diena jau ipratau maziau krepti dmesi i betvarke,bet pries miega butinai kartu surenkam ,kad paskui nei mum neuzkliuti nei vaikui einamciam ryte ant puodelio
Mano mama pripratino mane prie tvarkos nuo vaikystes, labai megstu kad visur butu svaru, randu as to laiko apsitvarkyt ir valgyt kiekviena diena paruost, man rodos visai tai nesunku, svarbu noras
maniske nuo mazu dienu buvo pratinama prie tvarkos, valgo prie savo staliuko, zaislus susirenka pati, tik piestuku niekada nerenka
QUOTE(akwariuma @ 2011 05 18, 16:10) maniske nuo mazu dienu buvo pratinama prie tvarkos, valgo prie savo staliuko, zaislus susirenka pati, tik piestuku niekada nerenka Va va, maniškio požiūris į pieštukus ir flamasterius toks pats QUOTE(Bulbulka. @ 2011 05 17, 23:12) Mano mama pripratino mane prie tvarkos nuo vaikystes, labai megstu kad visur butu svaru, randu as to laiko apsitvarkyt ir valgyt kiekviena diena paruost, man rodos visai tai nesunku, svarbu noras pas mus namie panasiai namuose dukryte kaip vijurkas. pasigauna koki sausainiuka ir po kambarius laksto trupindama QUOTE(Mamosjega @ 2011 05 06, 05:45) Pavargstu, labai. Siaubas pas mus. Visiskai manes mazasis neklauso, nesitvarko. nezinau as jau su saviskiu viska bandziau, net zaislus paemiau ir vos neismeciau verkdama is maiso susirinko, bet vistiek nesitvarko, o blogiausia kai jau savo kambary vietos nebelieka zaisti, nors tikrai kambarys nera mazas, pradeda man visus zaislus i didiji kambari tempt... jau visai nezinau kaip susitvarkyti, kad vaika ismokyti elementariai tos tvarkos prisilaikyti. Juk turi pats, o ne as viska tvarkyti. Po to ir neismoks. Man paciai taip seimoje buvo, todel zinau, kad manipuliuoti tevais vaikai moka puikiai. Bet kaip su tuo kovoti?? vaikai zaidzia ten kur tevai daugiausia laiko buna,taip jie jauciasi saugesni,kai mato mama/teti salia jei mama jei nesuks galvos del tvarkos,bet rodys pavyzdi,kad tai yra naturalu,nusinesti indus nuo stalo,suplauti juos,nusivalyti dulkes ir taip toliau tai ir vaikas prades tvarkytis,o jei dar tas tvarkymasis visai linksmas,kad ir issiurbus kilima pabandyti juo paskraidyti uzsrisus turbanus is skaru,ir fantazijai ribu nera ir visai linksma ir mama geros nuotaikos,o ne niurzganti,kad indai neplauti,dulkes nevalytos ir t.t....
Man patinka tvarkytis... man tvarkymasis savotiškas pailsėjimas nuo vaiko... o ir jai smagu stebėti ką mama daro
Kambari stovi zaislu deze pilna ivairiu zaislu,galiu ant pirstu suskaiciuoti kiek kartu ji buvo juos visus isemusi
mums metukai ir 2 men. kolkas viska verciam namuose, grindys pilnos daiktu, bet bandau mokyt tvarkytis, tarkim kai plaunu grindis ir jiss atsinesa sluoste plaut:)
Mano berniukui pusantru metuku. Tvarka pas mus vidutiniska, as pati nesu pedante ar namu verge, bet stengiuosi bent kas antra diena prasiurbti kambarius, nuvalyt dulkes. megstu, kad netvarka ir nepasidarytu. auksine taisykle "padek daikta i savo vieta"
Jooo, paskaiciau temute ir supratau, kad neisivaizduoju, is kur mamos tos energijos gauna...ir tie vaikai tobuli...
Su maniskiu tvarkytis namuose NEIMANOMA... Jei siurbiu - traukia is ranku vamzdi arba spaudo siurblio ijungima/isjungima, todel sis darbas vyksta puse dienos... Jei netycia "padeti" nusibosta, bando ilipti i vonia, tempia kede prie virtuves kriaukles ir uzlipes sukioja krana, jungineja telika ar kompa, keicia daiktu vietas spintose ar susiranda daugybe neprognozuojamu ir gana pavojingu sveikatai uzsiemimu... Zodziu, jei tik nesmirineja aplink, reik lekt ziuret ka veikia QUOTE(Bombonciuke @ 2011 05 22, 22:55) Man patinka tvarkytis... man tvarkymasis savotiškas pailsėjimas nuo vaiko... o ir jai smagu stebėti ką mama daro Man tas pats. Gi galima tvarkytis kartu su vaiku QUOTE(Tomawru @ 2011 05 24, 12:24) mums metukai ir 2 men. kolkas viska verciam namuose, grindys pilnos daiktu, bet bandau mokyt tvarkytis, tarkim kai plaunu grindis ir jiss atsinesa sluoste plaut:) Maniškiam irgi 2 metai. Namie 3 vaikai, bet pas mus idealiai švaru. Grindys plaunamos ir siurbliuojamos kiekv. dieną. Aš kitaip neįsivaizduoju kaip galima
Nepavargstu, mano mergytė noriai padeda man ir dulkes valytis ir grindukes plauti, savo daiktus dedasi pati, be jokių kaprizų, nuo mažytės buvo mokinama ir dabar su šiuo dalyku problemų nėra.
Mėgstu ir aš tvarką ir švarą, bet išmėtyti vaiko žaislai, man netrukdo ir akių nebado. Prieš einant miegoti pietukų susirenkam ir žinoma - vakare.
Patinka tvarkingi ir svarus namai, bet kuo toliau.... su dviejais is karto sunkoka palaikyti tvarka namuose, nors as del to labai ir nepergyvenu, yra ir malonesniu dalyku, nei kambariu tvarkymas
Aisku, kad pavargciau KASDIEN tvarkytis. Tvarkausi, kai smegenys nebepralipa pro betvarke ir akys nebegali matyti tos betvarkes. Nematau prasmes kasdien tvarkytis. As ne valytoja.
Pas mus tai amžinas bardakas
Vakarais susitvarkau, o ryte vėl prasideda Bet manau kai vaikas dar truputį paaugs tai į namus tvarka sugrįš
PAS MUS TVARKA BUNA TIK PER NAKTI,KAI SUNELIUI UZMIGUS NAKTIES MIEGO,SUSITVARKAU NAMUS,NES LABAI MALONU ATSIBUSTI TVARKINGUOSE NAMUOSE
O SIAIP NEBERA NERVU NUOLAT EITI PASKUI bet siaip kartais stogas tikrai vaziuoja
pas mus panašiai, naktį būna tvarka ir ryte kokį pusvalandį, po to chaosas prasideda
as ir seniau nervojausi del netvarkos pastovios,nes patinka svarus namai,o namie 2 padauzos
Zinoma,kad pavargstu tvarkytis be sustojimo
Tvarka toks sąlyginis dalykas...Turiu du džigitus (3,5 m ir 1 m), tai man svarbu kad nors būtų švaru (bet ne sterilu), o daiktai aplink... jau išmokau apeit aplink
Aišku, mokomės prieš miegą žaisliukus susitvarkyti, kad nykštukai kitiems vaikams neišneštų, mokam mamytės puodus ir virtuvės įrankius sudėti į vietą - antraip mamytė neleis kitą kartą su jais žaisti... O didysis jau savo kambarį siurbia, dulkes valo. O visa kita...kūrybinė betvarkė švarioje aplinkoje
Kaip buvo lengva rast laiko tvarkytis kai dar nedirbau, atrodė juokų darbas. Tvarkydavau tris kart per savaitę rytais, mažės lakstymas aplink visai netrukdė, kažkaip per dieną prisibendraudavom.
O dabar žiūriu namai baigia pavirst "bardaku" Vyro prašyt padėt tvarkytis liežuvis nesiverčia kai matau koks grįžta per dieną traktoriui prasikratęs ar po remontų. Išvada: kasdien tvarkytis yra lengviau nei nesitvarkyti
o kas belieka?
Pavargstu. Būna, kad kelias dienas nesitvarkau, o paskui užplūsta toks jėgų antplūdis, kad rodos savaitės darbus per dieną nudirbu
O mažasis dar mažas, kur eina, ką pasiekia tą verčia
Pirmus 2-3men po vaikelio gimimo namie buvo tooooks bardakas
Iki vaiku buvau tvarkinga, namai svarus, vakariene paruosta. Kai gime pirmasis, viskas isslydo is ranku, dvieju kambariu butukas iki lubu uzverstas daiktais, nelygintu drabuziu Himalajai, pati kaip is psichines ligonines pabegusi su visu chalatu ..
Zodziu, keli metai i prieki, vaikas paaugo, persikraustem i didesni busta... grizau i normalia busena, namai vel tvarkingi, svarus, super. Vaikas nr.2 prisistate Daugelis jusu jau supratote esminius dalykus apie kurios si Flylady kalba: *vaikai viska daro pagal JUSU pavyzdi, jie jus stebi. Jusu vyrai, beje, taip pat *reikia perlipti per savo perfekcionizmo ir suprasti, kad ir netobulai isvalyti/sutvarkyti namai vistiek laimina jusu seima. *jeigu darba paversite pramoga, tai nebeatrodys kaip bausme. Pvz, paleiskite linksma dainele ir kol ji groja surenkate visus zaislus. Kai baigsis daina, visi galite pailseti. *viska palengvina nustatyta dienotvarke (stai ir atsakymas, kodel darzelyje visada tvarka). Ne tik vaikams reikalinga dienotvarke, mums dar labiau, nes ji tvarkymosi pavercia iprociu. Pradekite nuo pacios elementariausios: ryte pakloti lova, apsirengti ir pavalgyti pusryciu. Po pietu 15min (galima ir 5, 7, 10 min) nustatykite laikmati ir sutvarkykite ka nors (koki kampeli, spintele, kambari). Kai laikas baigsis, isgerkite arbatos, pazaiskite su vaikais. Paskui sudekite drabuzius skalbtis. Vakare aptvarkykite virtuve (kad ryte su sypsena galetumete ten uzeiti; ne ilgiau 10 min), surinkite zaislus (1 daina) ir eikite ilsetis. *Namai neapsisiukslino per viena diena, ir per viena diena nesutvarkysite viska. T.y. aisku supermoterys viska galetu, bet as daugiau nenoriu dantis sukandus 8 valandas sveisti namus pries sveciams ateinant, rekti komandas seimai ir galiausiai jaustis kaip kankine nusivariusi nuo koju, negaledama pasidziaugti nei svariais namais, nei seima, nei tu nelemtu sveciu *Svarbiausia visko - mylekite save, bukite sau geros; jus esate savo namu valdoves ir pirmiausia jus nusipelnete gyventi svariai ir tvarkingai.
pas mus yra taip, stengiuosi kad vaikas pats tvarkytusi, jam 3 m. taigi pazaidzia ir kai jau nori kokio kito zaidimo, tai pirma turi surinkti tai su kuo pries tai zaide, aisku ispradziu buvo sunku ir dar dabar kartais tenka padet surinkt, bet renka nepuksedamas, o vakare renkam ir sudeliojam taip pat viska i vietas taip pat kartu arba jis vienas, kad neiseitu zaisliukai pas kitus vaikus, nes jau taip yra buve, kai nerinko o zaisliukai paemem ir isejo keliom dienom
Aš tvarkausi net ne kasdien. Aš tvarkausi į dieną 2-3-4 kartus. Pavyzdžiui grindis valau (sausai ar šlapiai) du kartus per dieną, dulkes kartą, veidrodžius ir stiklus (stalą, orkaitės stiklą ir kt.) valau 2-3 kartus, žaislus tvarkau iki 4 kartų per dieną
|