Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Diabetas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Pages: 1, 2, 3
kunigunda
Sveikos, mamytes 4u.gif
Paskaitinejau foruma, bet neradau temos kur kalbetu apie vaikuciu diabeta, taigi atidarau, jei kartojuosi sorry.

Mano vyresnei dukrytei pries pora dienu nustate diabeta, ir namo is ligononines isleido su insulino injekcijom. As dar vis soke ir nelabai isivaizduoju kaip reiks tvarkytis. Zinau kad priprasim, bet dabar....Daugiausia neaiskumu man kyla del mitybos, aiskino kad maisto pagrindas turi but anglaivandeniai, bet nesaldus, bet jie vis tiek kraujyje virsta cukrumi, kazin kodel.

Mamytes jeigu yra forume, kuriu vaikuciai serga sia liga atsiliepkit, gal galesit man kazka patarti.
mykolė
Gaila Tavo dukrytės..Turbūt vistiek daugiausia informacijos suteiktų vaikų endokrinologas, bet įsivaizduoju, kad savo darbo valandų sąskaita nelabai gali sėdėti ir konsultuoti apie subtilesnius dalykus. Drįstu pasiūlyti tiesiog įdėti į kišenę kokį 50lt, kad žmoniškai pabendrautumėt apie tai, kas rūpi labiausiai. O šiaip turėtų būti kokia diabetu sergančiųjų vaikučių asociacija ar draugija, kur rengiami vaikų ir tėvelių susitikimai,pakalbama apie problemas(paklausk savo gydžiusios daktarės), keičiamasi informacija.Mūsų šalyje tikrai daug su šia liga gyvenančių.
Utiuitiutė
Tema apie diabetą tikrai yra, paieškok atidžiau mirksiukas.gif Ten taip pat yra keletas nuorodų į forumus, kur gali gauti realią ir teisingą info apie ligą ir gydymą. Dabar neturiu laiko, vėliau paieškosiu minėtos temos ir įmesiu nuorodą
Utiuitiutė
Na va, radau čia. Nereikėjo ilgai laukt tongue.gif
saldute
as ir galiu rekomenduoti nebloga puslapiuka - www.diabetas.visiems.lt
o as pati sergu sia liga 13 metu, turiu nuostabu suneli. susirgau budama 16 metu, ir gydytojai nerado priezasties, nes seimoje niekas neserga. as jau visus tuos metus kontroliuoju diabeta mitybos ir sporto pagalba. baigiau Lietuvos Kuno Kulturos Akademija, ir niekas nezinojo kad sergu. skaiciuoju suvartojamu angliavandeniu kieki, vengiu saldumynu, bet pagrinde viska sukontroliuoju fiziskai aktyviai gyvendama. mano ir magistro bei adktaro darbas buvo apie paaugles mergaites sergancias 1 tipo CD ir fizini kruvi (nepykit, truputi pasigyriau). tai va, savo tyrimeliuose gavau tai kad labai efektingai cukru "musa" pasiplaukiojimas baseine (ne siaip papluduriavimas), taip pat energingas vaiksciojimas. si liga kaip as juokauju, privercia labiau myleti save ir pasirupinti savimi. sekmes visiems. linksmu svenciu.
tulpe
sunutis tikrai nuostabus smile.gif
kornellita
labai prasau atsakiti mamu,kurios yra susidurusios su sia lyga,kokie jos pozimiai.Sunus iau puse metu laksto slapintis nepaprastai daznai,izgeria puoduka arbatos ir bega kokius 5 kartus kas dvi,tris minutes.Slapimas pasidaro beveik baltos spalvos,o paskutinioju laiku sako,kad troskina.,be vandiens neina is namu.Padidejo apetitas,noras daznai valgiti.Viena diena neiskienciau,nuvaziavom i vaiku ligonine,preimamajam iskart paime slapima,po keliolikos minuciu ,pagal slapimo analizo atsakima,mums pasake kad jums necukrinis diabetas.Pagulde i endokriologini,jeme krauja is venos, is pirsto,is to nustate kepenu fermenta,is ryto atejusi daktare sako nera jokio diabeto ir israse namuo.bet man ramiau nepasidare, problema tai liko,pastovei geria ir laksto i tualeta. Atrasikite prasau kas susidurete su tokiom problemom,nes nebezinau ka dariti,gal kas paaiskinsk,kas tai necukrinis diabetas,ir kokie jo pozimiai.Svarstau galimibe vazioti i Kauna ar Vilniu,gal padaris issamesnius tirimus, labai prasau patarimu,kas sergate siomis ligomis.
kornellita
sakykite,o kokie pozimei tuo diabeto buvo jusu dukrytei,nuo kuo tai prasidejo ir kokius tyrimus dare kad nustatitu,kiek zinau yra dar necukrinis diabetas.Mano sesiamiatis jau puse metu nuolatos laksto i tualeta, kas 2,3 minutes, o dabar sako kad troskina ir nuolatos giaria,padidejo apetitas,labai lauksiu patarimu.
kornellita
nesulaukiu atsilepimu,nejaugi niekas neserga siom ligom,ogal kaskam buvo panasus simtomai su daznu slapinemosiu
Sniegas4
Na jei būtu aukštas cukrus kraujyje tai šlapime kauptusi acetonas ne cukrinis tai manau būtu žemas cukrus vaikas turėtu būti vangus gal jums kas nor kita gal šiai vaikas daug geria g.gif maniškis irgi geria puodelis po puodelio mums yra rizika susirgti cukriniu diabetu nes močiutė serga nuo vaikystės tai turim aparatą cukrui matuoti ax.gif tai jokio padidėjimo nerodo schmoll.gif ir dar jei vaikas išgeria daugiau nei 3 litrus skysčių tik aišku nekokių sulčių ar skanių gėrimų tai tik tada reiktu sunerimti 4u.gif
kornellita
jis laksto slapintis kas kelios minutes ir tap visa diena,tai irgi vienas is diabeto pozimiu,slapimtakio uzdegimo niera.
Sniegas4
Pirmi požymiai taip yra, dažnas šlapinimasis ir troškulys, bet tai gali būti visokiausios dar ir kitos ligos doh.gif ir tai nebūtinai. Kai yra diabetas geriama labai daug nesvarbu kas tai bebūtu kad ir vanduo. Susirūpinti tektu jei išgertu daugiau kaip 3 litrus blink.gif nesiskaito jei geriamos skanios sultys ar visokiausi saldūs gėrimai biggrin.gif (vaikams tai yra skanu doh.gif gali daug daugiau išgerti) čia esmė tame kai geria paprasta vandenį troškuliui malšinti.
Tavo vietoje aš paprašyčiau kad daktarė ištirtu šlapimą ar nėra acetono ir cukraus kiekį kraujyje. Norma atrodo turi būti nuo 3 iki 5,55 jei yra mažiau negu 3 jums gali būti necukrinis diabetas kada kasa labai greitai gamina insuliną, tokiu atveju vėliau gali susirgti ir cukriniu diabetu kadangi kasa greičiau susidėvi verysad.gif jeigu viršija normą tai tada reikia stebėti tyrimus po kelių dienų kartoti jei reikia gultis į ligoninę nuodugniai išsitirti. Tada būna ir acetono vaikas būna vangus išsiblaškęs verysad.gif
Mano mamai kai surado diabetą tai komoje buvo 5 dienas bet tada buvo 1949 metai ji dar ir dabar gyva nors ir kaip visiems bebūtu keista biggrin.gif ji dar mato, ir su abiem rankom ir kojom, ir inkstai funkcionuoja, ir 2 vaikus sirgdama pagimdė 4u.gif
kunigunda
Skaiste, rasiau ir tavo temoje ax.gif bet jeigu tavo berniukas praso daznai gert vandenuko, ir butent vandens o ne kazko kito tai yra lygiai kaip mums unsure.gif Mano dukra irgi is pradziu daznai slapindavosi, nakti pridarydavo i lova nes neatsikeldavo kas 2 val i taualeta. Mus gyde is pradziu nuo slapimo taku infekciju, sugerem dvejus antibijotikus nieko nepadejo, tada pradejom ieskot nerviniu priezasciu, kol galu gale papuolem i ligonine ir ten tiesiog paprasciausiu budu patikrino cukraus kieki slapime, na su juostele, kaip nestumo testas. Ir viskas pasake kad tai diabetas, tada jau dare visus kitus kraujo tyrimus. As tau nelabai ka galiu patart del gydytoju, nes mes gyvenam Londone, nezinau kaip tas vyktu Lietuvoje, bet tau reikia pacio paprasciausio gliukozes slapime patikrinimo. Sekmes 4u.gif jei dar kas domina klausk 4u.gif
kunigunda
Skaiste tavo aprasymas 100%atitinka musu situacija pries nustatant kad Beatrice serga diabetu, irgi labai slapinosi, labai daug gere ir butent vandeni, greitai isalkdavo.... bet mum pats pirmas slapimo tyrimas del gliukozes nustate kas yra. Pabandyk dar karteli pakartot kraujo tyrima ir jei gliukoze auksciau 6 mlmol verta sunerimti. Gal kur nors yra galimybe pasitikrint su tuo paprastu aparateliu kur visi diabetikai tikrinasi. Kas tai yra cukrinis diabetas dabar jau zinau, deja, o apie necukrini neteko girdet. Tu klausei kaip mums nervus Londone gyde, tai is tikruju as pati galvojau kad jei stresa koks nors ir duodavau valerijono, ar melisos pries nakti ir tiek. Ir dar nebutinai turi jaustis acetonas is burnytes, jei aukstas cukrus kraujyje schmoll.gif musu cukrus 6 kart virsijo norma, jau buvom netoli komos bet acetonas nebuvo sukiles. Stiprybes Jums, laikykites 4u.gif
Krysta
Man pačiai kažkada buvo diagnozuotas necukrinis diabetas. Tai yra visiškai kitokia liga nei cukrinis diabetas, todėl būtina šių ligų nemaišyti. Esant cukrianiam diabetui, trūksta hormono insulino, šlapime būna didelis cukraus kiekis. Kai yra necukrinis diabetas, insulino yra normaliai, trūksta visai kito hormono - to, kuris sulaiko skysčius organizme. Tada žmogus labai daug kartų eina šlapintis, organizmas netenka skysčių, todėl ir troškina. Ši liga yra labai reta, kai gulėjau Kaune endokrinologiniame skyriuje, gydytojai daugelį ligonių atsiminė mintinai. Liga diagnozuojama tik po daugelio tyrimų, dažniausiai guldoma į ligoninę, diagnozuoti gali tik endokrinologas - Kaune endokrinologinis skyrius tikrai tai daro. Tiesa, mano liga kaip X failai - pabuvo ir po keleto metų dingo... Tiesa, prieš tai buvo gydoma lėtinė liga. Necukriniam diabetui atsirasti reikalingos tam tikros sąlygos - mano atveju buvo lėtinė labai reta liga. Vien iš kraujo tyrimų ne visada liga diagnozuojama. Vienas iš požymių - mažas lyginamasis svoris šlapime, bet vien pagal jį nediagnozuojama. Kreipkitės į endokrinologą, pasitarkit, jis dar kartą padarys šlapimo ir kraujo tyrimus (kraujyje nustatinės tam tikrų hormonų kiekius), jei tyrimai nebus geri, tarkitės dėl siuntimo į Vilnių ar Kauną. Šiaip geriau pasitarkit su gydytoju endokrinologu kokiu nors, nes paskui daug prirašiusi dar išgąsdinsiu be reikalo. Vienas iš klausimų - ar vaikas prieš kutį laiką nepatyrė galvos traumos? Tai gali būti viena šios ligos priežasčių.
kornellita
Vakar buvom jau pas antra endokrinologa,sys kraujo neime o padare slapimo tyrima, diabeto niera. Tai as ir klausiu del ko lygoninei is slapimo nustate necukrini diabeta, o kai padare kraujo tyrima pasirodo niera,tai jis paaiskino ,kad kai yra diabetas tai slapymas visada tai paruodo,tai yra niekada nesviruoja.Opas mus karta buvo blogas, o pakartuotini gieri,o prie diabeto to nebuna,tai va. Mums grieiciausiai neuruoze,kad ja kur,ir galvos traumos neturejo,tik galvos tomografija daryta,bet juk tai neturietu pakenkti
Krysta
Nepergyvenk dėl tomografijos, gerai, kad ji daryta, nes pagal ją irgi kartais diagnozuojamas necukrinis diabetas - jį išprovokuoja auglys galvoje, nors jis operuojamas ir gerybinis, po operacijos pasekmių praktiškai jokių nelieka ir liga dingsta, bet pati supranti, kad nenorėjau tau tokių dalykų rašyti kol diagnozės nėra... Taip kad gal ir gerai, kad jums tos ligos nėra, bent jau pagrindo ją įtarti. Gydykitės ir sėkmės!
ligita123
Sveikos,
si nelaime aplanke ir musu seima susirgo artimiausiu giminiu dukra 10m..... zaibizkai per menesi....pagulde i ligonine cukrus 34 norma 6. Mamyte jos jau 3-cia menesi nescia sia zinia suzinojo guledama ligonineje su gresianciu pesileidimu. Vakar is renimacijos perkele i palata cukrus sokineja. Baisiausia, kad jaunyste diabetas visiskai priklausomas nuo insulino.
Junkimes bedraukim, kai jos iseis is ligonines manau taip pat prisijunks prie jusu......
deiwante
[B][FONT=Arial][SIZE=14][COLOR=red] sweiki gywi as esu Deimante man yra 11m. negalwokit kad as kokia nesubrendele mergaite kuri nesupranta kas ji ir ka cia weikia as tiesiog noriu padiskutupti as sergu cukriniu diabetu nuo 2004 08 06 man buwo sokas paskui koma ir po to skyrius tai ir prasidejo mano liga tai wa gal kas noretu su manimi apie ja pasiklabti zinuciu lauksiu is wisu labay labay

sekmes Deimante thumbup.gif bis.gif ax.gif
kunigunda
Iskelsiu sita uzmirsta tema, prisijunkit kas turite sia problema. Mums tai labai sunku valgyti'tvarkingai'. Kai reik valgyt tai oziujasi prie stalo, opaskui vaiksto ir prasineja, tai obuolio tai sausainio....

Ligita papasakok kaip tao giminaite laikosi, ar jau susigyvena su diabetu?
Akvarele
Sveikos,
šnekėsiu truputį ne į temą, bet tema susijusi su diabetu.
nežinau ką daryti...padėkit!!!
mano dukrytei (3m.) prieš mėnesį nustatė cukrinį diabetą, visą tą mėnesį pragulėjom ligoninėj. Su ta liga kaip nors susitaikysim, nors ir labai sunku. Bet problema tame, ka daryti su darželiu? Paprastam darželyje, kai grupėje 19 vaikų pasirūpinti maniške sudėtinga. Aš pati auginu ją viena. Dirbti privalau, kad turėtume iš ko gyventi. Be darželio neišsiversiu. Auklė man per brangu. Gal žinot, kur yra darželis diabetikams, ar grupė...? Švietimo skyriuje nukreipė į darželį "Aitvaras" alergiškiems vaikams. Pasiskambinau, jie su diabetu nieko bendro neturi ir nenori turėti.
Padėkit, prašau...
jurgita1
QUOTE(milocka @ 2006 02 24, 00:31)
labai prasau atsakiti mamu,kurios yra susidurusios su sia lyga,kokie jos pozimiai.Sunus iau puse metu laksto slapintis nepaprastai daznai,izgeria puoduka arbatos ir bega kokius 5 kartus kas dvi,tris minutes.Slapimas pasidaro beveik baltos spalvos,o paskutinioju laiku sako,kad troskina.,be vandiens neina is namu.Padidejo apetitas,noras daznai valgiti.Viena diena neiskienciau,nuvaziavom i vaiku ligonine,preimamajam iskart paime slapima,po keliolikos minuciu ,pagal slapimo analizo atsakima,mums pasake kad jums necukrinis diabetas.Pagulde i endokriologini,jeme krauja is venos, is pirsto,is to nustate kepenu fermenta,is ryto atejusi daktare sako nera jokio diabeto ir israse namuo.bet man ramiau nepasidare, problema tai liko,pastovei geria ir laksto i tualeta. Atrasikite prasau kas susidurete su tokiom problemom,nes nebezinau ka dariti,gal kas paaiskinsk,kas tai necukrinis diabetas,ir kokie jo pozimiai.Svarstau galimibe vazioti i Kauna ar Vilniu,gal padaris issamesnius tirimus, labai prasau patarimu,kas sergate siomis ligomis.
*

Įdomu kaip po metų laikosi jūsų vaikutis dėl dažno gėrimo. Man irgi panašiai tas pats darosi. Gal jau išsprendėt tą problemą?
Saule100
[quote=Sniegas4,2006 02 25, 23:15]
Norma atrodo turi būti nuo 3 iki 5,55 jei yra mažiau negu 3 jums gali būti necukrinis diabetas kada kasa labai greitai gamina insuliną, tokiu atveju vėliau gali susirgti ir cukriniu diabetu kadangi kasa greičiau susidėvi verysad.gif jeigu viršija normą tai tada reikia stebėti tyrimus po kelių dienų kartoti jei reikia gultis į ligoninę nuodugniai išsitirti. Tada būna ir acetono vaikas būna vangus išsiblaškęs verysad.gif

Aš tai nesuprantu vieno dalyko, kodėl žmonės apie ligas neturėdami net mažiausio supratimo, rašo, nesvarbu, kad visiškas nesąmones g.gif
kornellita
QUOTE(jurgita1 @ 2007 04 20, 11:48)
Įdomu kaip po metų laikosi jūsų vaikutis dėl dažno gėrimo. Man irgi panašiai tas pats darosi. Gal jau išsprendėt tą problemą?
*

Mano vaikuciui buvo nerviniu pobudziu lakstimas i tualeta,bent taip nustate daktarai,kadangi visi tyrimai ruode norma smile.gif
ANDZY
Sveikos, mes irgi gavom tokia "likimo dovana" verysad.gif pries du metus, mano sunui dabar 5 m., bet stebuklingu budu kazkaip patys nusprendeme pasitikrint cukru, nes pozymiai buvo tokie pat kaip prie CD, (nors as to tada dar nezinojau, matyt Dievulis apsaugojo). Labai noretusi pabendraut ir pasidalinti patirtimi su tokiom mamos kaip ir as.
Monet
Sveikos, susidurusios su diabetu,
jei slapimas cukraus nerodo, kraujas nevalgius irgi nerodo (4,7) galima atmesti sia diagnoze? Ar diabeto nustymui dare glikolizuoto hemoglobino tyrima (HbA1c)?
ANDZY
QUOTE(Monet @ 2007 10 19, 20:24)
Sveikos, susidurusios su diabetu,
jei slapimas cukraus nerodo, kraujas nevalgius irgi nerodo (4,7) galima atmesti sia diagnoze? Ar diabeto nustymui dare glikolizuoto hemoglobino tyrima (HbA1c)?
*

Sveika Monet, sakyciau kad viskas normoje, bet del visa ko reiketu padaryt HbA1c, o dar daro (tiksliai nezinau kaip skamba, cia turetu zinoti endokrinologas) tyrima antikuniams, sis tyrimas tiksliai parodys ar turit sansu susirgti CD.
Sekmes ir teigiamu rezultatu smile.gif
fishke
sveikos, šiandi su mažaja buvau pas neurologą dėl naktinio miego, o tiksliau nemiego g.gif Tai jai tuoj užkliuvo, kad per naktį išgeria labai daug vandens, mažiausiai pusę litro ( dukrytei 1 m. 3 mėn) g.gif Siunčia pas endokrinologą. Sakykit, o kraujo tyrimą siųs jau endokrinologas daryt, ar šeimos gydytojas tai turi padaryt?Vasarą darytas kraujo tyr. rodė cukraus normą. Ar gali būt susiję neramus miegas ir padidėjęs cukraus kiekis g.gif
ANDZY
QUOTE(alvydux @ 2007 10 25, 14:46)
sveikos, šiandi su mažaja buvau pas neurologą dėl naktinio miego, o tiksliau nemiego g.gif  Tai jai tuoj užkliuvo, kad per naktį išgeria labai daug vandens, mažiausiai pusę litro ( dukrytei 1 m. 3 mėn) g.gif  Siunčia pas endokrinologą. Sakykit, o kraujo tyrimą siųs jau endokrinologas daryt, ar šeimos gydytojas tai turi padaryt?Vasarą darytas kraujo tyr. rodė  cukraus normą. Ar gali būt susiję neramus miegas ir padidėjęs cukraus kiekis g.gif
*

Labas alvydux, CD ryskiausi pozymiai tai didelis troskulys, vaikas pasidaro irzlus, greit pavargsta, naktimis daug slapinasi, jauciasi acetono (is patirties sakyciau labiau kazkokiu geliu) kvapas, bet is tavo atvejo nepasakysi vienareiksmiskai kas tai, reiketu pasidaryt tyrimus, o kraujo tyrima gali siusti ir seimos gydytojas, siuliciau pasidaryti ir slapimo tyrima (ketonus pasiziuret).
sekmes ir geros sveikatos jums smile.gif
fishke
QUOTE(ANDZY @ 2007 10 25, 15:02)
Labas alvydux, CD ryskiausi pozymiai tai didelis troskulys, vaikas pasidaro irzlus, greit pavargsta, naktimis daug slapinasi, jauciasi acetono (is patirties sakyciau labiau kazkokiu geliu) kvapas, bet is tavo atvejo nepasakysi vienareiksmiskai kas tai, reiketu pasidaryt tyrimus, o kraujo tyrima gali siusti ir seimos gydytojas, siuliciau pasidaryti ir slapimo tyrima (ketonus pasiziuret).
sekmes ir geros sveikatos jums smile.gif
*

na, sisioja naktį tai tikrai daug, 2 PILNUTĖLIAI pampersai ir dar perrengt reikia rūbelius, nes ir jie būna permirkę. Bet tai galvoju, kad čia dėl to nes daug išgeria g.gif na pasidarysim tyrimus ir bus aiškiau.
ANDZY
QUOTE(alvydux @ 2007 10 25, 15:30)
na, sisioja naktį tai tikrai daug, 2 PILNUTĖLIAI pampersai ir dar perrengt reikia rūbelius, nes ir jie būna permirkę. Bet tai galvoju, kad čia dėl to nes daug išgeria g.gif na pasidarysim tyrimus ir bus aiškiau.
*

tikiuosi viskas jums bus gerai smile.gif sekmes
zara**
Sveikutes.Labai sunerimavau del dukrytes,is jos burnytes jau kelis kartus uzuodziu acetono kvapa,bijau kad tai nebuti diabeto pradzia verysad.gif
ANDZY
Labas Korrona, tai tu nusipirk tokiu juosteliu, kuriom galima patikrint ar yra acetono (Ketostiks vadinasi, kainuoja apie 25 Lt), ir tikrai zinosi ar yra acetono ar nera, be to, acetonas -tai dar ne diabetas smile.gif , acetonas pas vaikus daznai buna, ypac kai riebiai prisivalgo, bet jei pergyveni, tai galima pililkinikoj ar kokioj mokamoj klinikoj(ten iskarto pasakys) pasidaryti kraujo tyrima cukrui,
sekmes
zara**
QUOTE(ANDZY @ 2007 10 29, 14:01)
Labas Korrona, tai tu nusipirk tokiu juosteliu, kuriom galima patikrint ar yra acetono (Ketostiks vadinasi, kainuoja apie 25 Lt), ir tikrai zinosi ar yra acetono ar nera, be to, acetonas -tai dar ne diabetas  smile.gif , acetonas pas vaikus daznai buna, ypac kai riebiai prisivalgo, bet jei pergyveni, tai galima pililkinikoj ar kokioj mokamoj klinikoj(ten iskarto pasakys) pasidaryti kraujo tyrima cukrui,
sekmes
*

aciu 4u.gif kad matai as siuo metu ne LT gyvenu,o atostogoms grysiu tik gruodi verysad.gif ,ryt bandysiu vest cia pas savus daktarus,bet zinau kad jie nieko nepasakys,nes jie sundaktariai(cia kalbu apie anglijos dakt).Seip dukryte gerai jauciasi,apetitas geras,judri wub.gif
ANDZY
QUOTE(ANDZY @ 2007 10 29, 14:01)
Labas Korrona, tai tu nusipirk tokiu juosteliu, kuriom galima patikrint ar yra acetono (Ketostiks vadinasi, kainuoja apie 25 Lt), ir tikrai zinosi ar yra acetono ar nera, be to, acetonas -tai dar ne diabetas  smile.gif , acetonas pas vaikus daznai buna, ypac kai riebiai prisivalgo, bet jei pergyveni, tai galima pililkinikoj ar kokioj mokamoj klinikoj(ten iskarto pasakys) pasidaryti kraujo tyrima cukrui,
sekmes
*

Korrona, matai, tos juosteles buna kiekvienoj vaistinei, cia tu daktaru tikrai tau nereikes rolleyes.gif gali namie pati paziziuret, nes jei yra acetono (tik negalvok kad gasdinu mastau.gif )tai galima ir i ligonine patekti, o siaip pirmas ir vienintelis vaistas nuo acetono- vanduo, kuo daugiai vandens, tuo greiciau issiplauna viskas... smile.gif
zara**
QUOTE(ANDZY @ 2007 10 29, 15:34)
Korrona, matai, tos juosteles buna kiekvienoj vaistinei, cia tu daktaru tikrai tau nereikes  rolleyes.gif  gali namie pati paziziuret, nes jei yra acetono (tik negalvok kad gasdinu  mastau.gif )tai galima ir i ligonine patekti, o siaip pirmas ir vienintelis vaistas nuo acetono- vanduo, kuo daugiai vandens, tuo greiciau issiplauna viskas...  smile.gif
*

tai daba pilu ir pilu i puodeli vandenuka smile.gif tikiuosi praeis smile.gif
meskute_gauruota
Sveikos mergaites, ir as jungiuoi prie jusu 4u.gif

mano sunus serga CD nuo 2003 metu....

QUOTE(Akvarele @ 2007 03 14, 16:42)
Švietimo skyriuje nukreipė į darželį "Aitvaras" alergiškiems vaikams. Pasiskambinau, jie su diabetu nieko bendro neturi ir nenori turėti.
Padėkit, prašau...
*

joo, "Aitvaras" mad.gif mes lankem si darzeli, o kai susirgom, mandagioj formoj parode mums i duris! O auklytem pasake, kad jei mus priims, ismes is darbo - is musu reikalavo paraso, kad pretenziju neturim jei kas atsitiktu.... wacko.gif
Iskart isvykom i kita miesta, o kai grizom i Vln, nuejau i Lazdynu darzeli, ten ir pabaigem savo keliones iki mokyklos ax.gif
Akvarele, kaip jums sekasi, ar radot darzeli? unsure.gif puikiai tave suprantu, as irgi viena auginau savo angeliuka.... schmoll.gif
meskute_gauruota
Sveikos mamytes! Laukiam rytoj vilnieciu vaiku klube DiaBite Antakalnyje mirksiukas.gif Draugaukime ir padekime viena kitai! drinks_cheers.gif
chanuma
sveikutes, kazkaip cia tilu. mano dukryte irgi serga CD. turiu daug klausimu. gal kas galetu atsakyit kaip jus tvarkotes su sia liga. 4u.gif
meskute_gauruota
QUOTE(chanuma @ 2008 02 03, 00:13)
sveikutes, kazkaip cia tilu. mano dukryte irgi serga CD. turiu daug klausimu. gal kas galetu atsakyit kaip jus tvarkotes su sia liga. 4u.gif
*

labukas smile.gif cia tikrai mazai zmoniu uzeina, tai mes daug bendraujam dia.lt forume wink.gif ten yra atskiras skyrelis mamytems wub.gif
goduke
sivakara pastebejau kad mano suneliui is burnytes acetono kvapas, kadangi jau beveik naktis dakatrei nemandagu skambinti, bet neturiu sau vietos, ar tai gali reiksti kad vaikui gali buti cukralige. Mano tetis diabetikas, jo mama sirgo taip pat. paskaiciau cia kaikuriuose puslapiuose, kad gali trukti skysciu, bet man atrodo kad as ju pakankamai duodu. na zodziu ryt reisk kreiptis i daktare, bet gal kas galite papasakoti ar tuejote toki atveji su 6,5menesiu kudikiu verysad.gif verysad.gif verysad.gif
ANDZY
QUOTE(goduke @ 2008 02 21, 23:03)
sivakara pastebejau kad mano suneliui is burnytes acetono kvapas, kadangi jau beveik naktis dakatrei nemandagu skambinti, bet neturiu sau vietos, ar tai gali reiksti kad vaikui gali buti cukralige. Mano tetis diabetikas, jo mama sirgo taip pat. paskaiciau cia kaikuriuose puslapiuose, kad gali trukti skysciu, bet man atrodo kad as ju pakankamai duodu. na zodziu ryt reisk kreiptis i daktare, bet gal kas galite papasakoti ar tuejote toki atveji su 6,5menesiu kudikiu verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
*

Labas Goduke, nereikia taip pergyventi... smile.gif acetonas, tai dar ne diabeto diagnoze, mano draugei (o jai dabar 31 m.) visa vaikyste buvo acetonas, gydytojai sake kad tai tiesiog kazkas blogai veikia (tiksliai diagnozes nezinau), bet ji tai peraugo ir dabar jai viskas gerai smile.gif
Kaip ir sakiau acetonas dazniausiai vaikams pasireiskia del riebaus maisto (bet jusiskui tik 6,5 men... unsure.gif gal riebiai nemaitinat... ).
Aisku, jei jus nerimaujate (o tam kaip suprantu yra pagrindo) yra tyrimai, pasikonsultuokit su savo pediatru, padarykit atitinkamus tyrimus (gliukuotas hemoglobinas, tyrimai antikuniams, gliukozes tolerancijos tyrimas... )ir tikiuosi viskas bus gerai 4u.gif
ANDZY
QUOTE(goduke @ 2008 02 21, 23:03)
sivakara pastebejau kad mano suneliui is burnytes acetono kvapas, kadangi jau beveik naktis dakatrei nemandagu skambinti, bet neturiu sau vietos, ar tai gali reiksti kad vaikui gali buti cukralige. Mano tetis diabetikas, jo mama sirgo taip pat. paskaiciau cia kaikuriuose puslapiuose, kad gali trukti skysciu, bet man atrodo kad as ju pakankamai duodu. na zodziu ryt reisk kreiptis i daktare, bet gal kas galite papasakoti ar tuejote toki atveji su 6,5menesiu kudikiu verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
*

Goduke, bet siuliciau tau nusipirkti josteles KETOSTIKS, patikrinsi acetona slapime, nes jei jis yra tai bet kokiu atveju reikia ji isplaut is organizmo, nes galimas apsinuodijimas, o tai yra blogai. as viena karta saviskiui nedaziurejau, jam buvo didelis acetonas, tai ji pikino , baisiai galva skaudejo,net verke is skausmo, galvojau jau vesiu i ligonine, bet puse dienos gere skiscius ir aciu Dievui issiplove...
Sekmes
goduke
QUOTE(ANDZY @ 2008 02 22, 13:55)
Goduke, bet siuliciau tau nusipirkti josteles KETOSTIKS, patikrinsi acetona slapime, nes jei jis yra tai bet kokiu atveju reikia ji isplaut is organizmo, nes galimas apsinuodijimas, o tai yra blogai. as viena karta saviskiui nedaziurejau, jam buvo didelis acetonas, tai ji pikino , baisiai galva skaudejo,net verke is skausmo, galvojau jau vesiu i ligonine, bet puse dienos gere skiscius ir aciu Dievui issiplove...
Sekmes
*

aciu labai 4u.gif , jau suderinau su dakatre kad antradieni padarys tyrimus, o daba tik skysciu daug gerti unsure.gif siandie pat nusipirksiu ta juostele, tikiuosi ten instrukcija yra. as taip bijau, kalbejausi su teciu, jis diabetikas, tai taip prigasdino, kad nezinau ar sulauksiu to antradienio verysad.gif nieko riebaus, mes valgom darzoviu kosytes su jautiena ar triusiena ir jokiu papildomu riebalu. o kaip tuos tyrimus daro, kraujuka ima?
P.S. ir jei tai tikrai del skysciu trukumo tas kavapas, tai idomu per kiek laiko jis turetu isnykti, jei daug skysciu pradesiu duoti g.gif
ANDZY
QUOTE(goduke @ 2008 02 22, 15:11)
aciu labai 4u.gif , jau suderinau su dakatre kad antradieni padarys tyrimus, o daba tik skysciu daug gerti unsure.gif siandie pat nusipirksiu ta juostele, tikiuosi ten instrukcija yra. as taip bijau, kalbejausi su teciu, jis diabetikas, tai taip prigasdino, kad nezinau ar sulauksiu to antradienio verysad.gif nieko riebaus, mes valgom darzoviu kosytes su jautiena ar triusiena ir jokiu papildomu riebalu. o kaip tuos tyrimus daro, kraujuka ima?
*

tom jostelem naudotis labai lengva, ikisi ta juostele i puoduka su sisiukais ir pagal parodymus viska pamatysi smile.gif nepergyvenk taip, aisku , iki antradienio daug laiko, jei tavo tetis diabetikas, tai turi gliukomati tikriausiai, gali del savo ramybes patikrinti maziukui cukriuka is ryto nevalgius ir 2 val. po valgio
goduke
QUOTE(ANDZY @ 2008 02 22, 15:19)
tom jostelem naudotis labai lengva, ikisi ta juostele i puoduka su sisiukais ir pagal parodymus viska pamatysi  smile.gif nepergyvenk taip, aisku , iki antradienio daug laiko, jei tavo tetis diabetikas, tai turi gliukomati tikriausiai, gali del savo ramybes patikrinti maziukui cukriuka is ryto ir 2 val. po val po valgio
*

tai iki tecio reikia nuvaziuoti, ne kartu gyvenam, as ir tokia minti turejau g.gif bet jis sako kad vaistinese tikrina jei sumoki pinigelius g.gif
ANDZY
QUOTE(goduke @ 2008 02 22, 15:22)
tai iki tecio reikia nuvaziuoti, ne kartu gyvenam, as ir tokia minti turejau g.gif bet jis sako kad vaistinese tikrina jei sumoki pinigelius g.gif
*

nezinau kaip vaistinese, tikrai nekekvienoj, jei jus vilniete, tai galit nuvaziuot iAbovita (Zemaites g., namo nr. neprisimenu, internete yra adresas), ten uz 15 Lt daro ir iskart pasako gliukuota - jis parodo 3 paskutiniu menesiu vidurki , tyrimas is pirstuko, kitose istaigose brangiau ir gali imti kraujuka is venos
goduke
QUOTE(ANDZY @ 2008 02 22, 15:26)
nezinau kaip vaistinese, tikrai nekekvienoj, jei jus vilniete, tai galit nuvaziuot iAbovita (Zemaites g., namo nr. neprisimenu, internete yra adresas), ten uz 15 Lt  daro ir iskart pasako gliukuota - jis parodo 3 paskutiniu menesiu vidurki , tyrimas is pirstuko, kitose istaigose brangiau ir gali imti kraujuka is venos
*

jau vyra pasiunciau tos juosteles, paziuresim ka ji parodys g.gif tada leksim jei ka pas dieduka ir ziuresim kas cia bus verysad.gif labai aciu jums 4u.gif 4u.gif 4u.gif uz palaikyma ir informacija, nezinau kur detis ksip baisu verysad.gif o kada idomu tas kavapas turi dingti jei tai del skysciu trukumo g.gif
ANDZY
QUOTE(goduke @ 2008 02 22, 15:32)
jau vyra pasiunciau tos juosteles, paziuresim ka ji parodys g.gif tada leksim jei ka pas dieduka ir ziuresim kas cia bus verysad.gif labai aciu jums 4u.gif  4u.gif  4u.gif uz palaikyma ir informacija, nezinau kur detis ksip baisu verysad.gif o kada idomu tas kavapas turi dingti jei tai del skysciu trukumo g.gif
*

Labai jus suprantu del nerimo ... verysad.gif
na acetonas buna ne tik del skysciu trukumo... o nepastebejot: gal pradejo slapintis daugiau? beto, , pasikartosiu, acetonas tai dar ne cukralyge, del sventos ramybes pasitikrinkit cukriuka kraujyje
Pamirsau pasakyt kad dar yra ir juosteles kurios rodo gliukozes kieki slapime, tada nereikes ir kraujuko analizes daryt, tada jau bus viskas aisku (turiu omeny ne diagnoze o tik parodymus)
goduke
QUOTE(ANDZY @ 2008 02 22, 15:43)
Labai jus suprantu del nerimo ...  verysad.gif
na acetonas buna ne tik del skysciu trukumo... o nepastebejot: gal pradejo slapintis daugiau? beto, , pasikartosiu, acetonas tai dar ne cukralyge, del sventos ramybes pasitikrinkit cukriuka kraujyje
Pamirsau pasakyt kad dar yra ir juosteles kurios rodo gliukozes kieki slapime, tada nereikes ir kraujuko analizes daryt, tada jau bus viskas aisku (turiu omeny ne diagnoze o tik parodymus)
*

tai va laukiu kol vyras atves tas juosteles del acetono, tuomet ziuresim kaip cia bus, aisku kad nusipirksiu ir tas del cukraus, butinai parasysiu kaip mums sekasi.aciu jums labai 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.