Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Savaitiniai darželiai
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2, 3
liuda
Labutis. Domina tokia tema, kas nors lanko savaitini darzeli g.gif g.gif g.gif . Koks ten mokestis , kuo skiriasi, kaip jauciasi vaikas. Kur tokie randasi Vilniuje. AR tiesa kad nujima 94lt, kurios moka iki triju metu jei atidodi vaika i savaitini darzeli? Kaip jus asmeniskai ar galetumet atiduoti savo vaikeli. smile.gif . ACIU
SuperBaba
Nieko nezinau apie savaitinius darzelius, bet noriu pasakyti, kad niekada neduociau leliuko i savaitini darzeli blink.gif
Aurėja
Mano draugės mama dirba auklėtoja tokiame darželyje. Ji gyvena Karoliniškėse, man rodos ir jos darbas turėtų būti kažkur prie namų. Tai va, kiek teko girdėti iš jos, tai linksmų dalykų nepasakojo. Tik keletas epizodų: ateina mama po savaitės pasiimti vaikiuko, o jis verkia ir nenori pas ją eiti, nes labiau pripratęs prie auklėtojų, nei prie motinos. Kitas vaizdelis: ateina vaikų pasiimti moteriškės su ryškiomis mėlynėmis paakiuose ir t.t. Ateina ir apsvaigę nuo narkotikų šeimynėlės pas savo atžalėles blink.gif Tada tokiems jau neatiduoda vaikiuko vestis namo. Dažniausiai į šiuos darželius vaikus veda vienišos mamytės, dirbančios pamaininį darbą įv. gamyklose ir pan. Štai toks kontingentas g.gif
liuda
Aciu uz atsakima. As irgi nesirosiu savo leles atiduoti i toki darza. Mano vyro brolis ruosiasi atiduoti vaika i karoliniskies. Tai kaip isgirdau tai net asara nurediejo, o mergaitiei tik 1.4men. sad.gif sad.gif sad.gif . Mano vaikui 2metukai, ir anyta sako kad ir ji atidoti i savaitini darzeli, bet syrdis neuzka. Tai del tuo ir uzvedziau ta tema. ACIU uz atsakima.
asfaltuota
Tikrai nuima tą 93 lt. pašalpą- kai tvarkiausi jai gauti dokumentus- buvau įspėta dėl savaitinio darželio... būtina iškart pranešti...
Vasara
Na kiek teko bendrauti su savo bendraamziais kurie lanke savaitini darzeli, tikrai jokiu siltu prisiminimu nera. Kazkokia trauma tikrai palieka (bendravau su dviem bendradarbem, lankusiom savaitinius darzelius) - viena totaliai uzsikompleksavus, kita lydere, bet agresyvi lydere...
Happymother
mano drauge nasle turi 2 vaikiukus . ji leido i savaitini darzeli , bet neilgai .mokestis man atrodo toks pats kaip ir dieninio . jis yra zveryne . jei norit galiu placiau pasidomet. as tikrai neleisiu vaikiuko i savaitini darzeli .jos drauge ten dirba , bet tikrai suprantu situacija .
bet jie ten nepriprato .
Lapas
Mano vyro brolio vaikai vaiksto i savaitini darzeli, ir tai siaubinga mano nuomone. Negaliu pateisinti tokiu tevu. Mano vienas draugas vaikysteje lanke toki darzeli ir iki siol uz tai negali atleisti savo tevams. Ir mano sunenai pasakoja, kad juos ten musa, uz plauku tampo ir panasiai. Bet jie taip prigasdinti, kad tevam bijo pasipasakot, o svetimiems pasakoja.As zinoma pasakiu ju tevams, bet jie niekaip nesureagavo, tipo berniukams gyvenimo mokykla unsure.gif
Kokia mokykla, tie vaikai gryze namo motinai i veida su kumsciu duoda.
As kogero irgi duociau
Iva
na nezinau del to siaubingai ar ne, as savo vedziau i savaitini, tiesa tai buvo senokai. Ji lanke nuo 1,5m ir man iki 3m mokejo pasalpa. O vedziau i savaitini butent todel kad ten galima iki 9 vakaro pasiimti vaiko, o jeigu perspeji tai ir truputi veliau- tai buvo idealiausias variantas mums, nes tada abudu su vyru dirbom iki 20 val. vaikai grupeje buvo, musu grupeje ne vieno kokio asocialaus ar pan nebuvo ir tik du vaikai likdavo nakvoti ir tai ne kiekviena diena rolleyes.gif

Taigi, savaitinis darzelis yra labai gerai, kai darbas antroje dienos puseje, nuvedi pries pietu miega, pasiimi kada gali thumbup.gif

tai va o kai persikraustem i Vilniu atsirado problema- visi darzeliai dirba tik iki 17:30, na dar paailginta iki 18:30, na ir atsiprasau ka mums su musu darbo grafiku daryti sad.gif apart darzelio dar ir aukle samdytis? blink.gif o savaitiniu vilniuje yra labai didele problema, tad teko man atsisakyti darbo kuri labai megau ir eiti i kita darba, pagal kita specialybe ( gerai kad turejau). Man ir sitas darbas patinka, bet velgi turi pasiimti vaika iki 18:30, ir jau su vaiku lekti i darba atgal ( cia irgi vakarais pagrinde). o dabar ir sita pakeiciau, nes atsodobo tie lakstymai pirmyn - atgal su vaiku, gerai kad jau paskutinieji metai

mamulia
QUOTE (aureja @ 2004 06 13, 10:49)
Dažniausiai į šiuos darželius vaikus veda vienišos mamytės, dirbančios pamaininį darbą įv. gamyklose ir pan. Štai toks kontingentas g.gif

ar vienisos mamytes turi koki neigiama atspalvi visuomeneje,kad sakai "va toks kontingentas" ir tame tarpe ir vienisos mamos... ? sad.gif
mamulia
QUOTE (Lapas @ 2004 06 13, 12:33)
Negaliu pateisinti tokiu tevu.

Sutik,buna ivairiu situaciju gyvenime,neskubek smerkti. As nekalbu apie tuos,kurie atidave vaika i savaitini darzeli tam,kad laisvesni butu,liktu laiko pavakarot,pauliavot...
Mano viena kaimyne vede mergyte i savaitini darzeli. Ji medike,dirbo naktimis,viena ta mergyte augino... Kam ji nakti ja paliks ar aukle samdys is to minimumo kuri gaudavo? Ne. Nereik suabsoliutinti...
mamulia
QUOTE (Iva @ 2004 06 13, 13:13)
as savo vedziau i savaitini

Ir as vedziau,nes dirbau iki 20val. Tad atvaziuodavau pasiimti apie 20.30. Bet pora kartu nesuspejau pasiimti ir ji su visais nueidavo miegoti. Buvo priziureta,patenkinta,niekad neverke,o auklyte sakydavo,kad jei jau nespeju iki 20.30 pasiimti tai ir palikciau,nes jai ten patikdavo miegoti. Bet visad stengdavaus pasiimt,man paciai budavo liudna namie kai ji ten kazkur toli be manes...
coca cola
panasu, kad i savaitinius darzelius veda vaikus gyvenimo nuskriaustieji unsure.gif
geriau tokios vietos vengti
Melitukas
Nezinau, kodel jus sakot, kad savaitiniu darzeliu trukumas. Lazdynuose man atrodo bent du yra, Karoliniskese vienas. Mano mazyle lanko (tik pradeda) darzeli, kuris pasirodo yra savaitinis, toje pacioje grupeje ir vaikai, kurie savaitei paliekami, man pasirode, kad skirtumo kol kas nera, nei agreyvus, nei ka. Tik vaiku tikrai gaila, nes pacios aukletojos sako, kad vaikams labai trauma. Vienas berniukas buvo paliktas be pratinimu ir iskart savaitei (va cia tai baisu). Ir skirtingu mamu manau yra, jeigu dirba ilgai, ka tada daryti, parduotuves juk iki 22 arba net iki 24 val. dirba. O jei mamytes dar ir vienisos.
Nors man paciai net baisu pagalvot, jei reiketu palikinet ir nakciai. sad.gif Tikiuosi to niekada neprireiks. g.gif
Melitukas
QUOTE (coca cola @ 2004 06 13, 14:21)
panasu, kad i savaitinius darzelius veda vaikus gyvenimo nuskriaustieji  unsure.gif

Nesupratau, kodel nuskriaustieji. As net nezinojau, kad tas darzelis ir savaitinis, ten geras darzelis, buvau girdejusi daug geru atsiliepimu apie ji, todel ir vedziau.
Pas mus grupeje irgi tik pora vaiku lieka nakvoti.
liuda
Uzvedziau sia tema ir nepagailiejau. As nesuprantu jie turi maza vaika greit gims kitas pametinukai ta prasme, gyvena jie bendrabutije, nesakau kad norkamanai, gyrtokliai. Bet vaika tikrai priziuri negerai, vos gime tai net nemaude o buvo vasara labai karsta. jiems aplamai dzin ar valges ar ne? As manau kam gymdit dar Jei tau sitas nereikalingas , tokie ir veda i SAVAITINI, jokiu budu nesmerkiu venesu mamu.
Melitukas
Del tokiu dalyku tai pritariu. Nes kaip man aukletoja pasakojo, viena mamyte, kuri palieka savaitei, pazada ateit - neateina, penktadieniais ateina paimti po 21 val. Vienu zodziu neskuba pas vaika. Va tokiu "mamyciu" ir "teveliu" tikrai negerbiu. mad.gif
mamulia
panasu, kad i savaitinius darzelius veda vaikus gyvenimo nuskriaustieji unsure.gif

Taip,apeik ratu is tolo kaip kokia raupsuotuju stovykla laugh.gif Neatsistebiu is kur taip mastanciu musu visuomeneje.... Ignoruokim,pirstais badykim,apeikim,o paskui stebekimes,kad jie-visuomenes atstumtieji,kad jie agresyvus,kad kumsciu uz vieta po saule kovoja...
Iva
Mamulia, va butent, mane irgi tiesiog zudo toks poziuris- jegu savaitinis - tai jau viskas, degradave zmones. Sutinku, kad yra kategorija zmoniu kurie veda savo vaikus i savaitini tik del to kad atsikratyti ju savaitei, bet tokiu nera daug, na mums daug nepasitaike, tik vienas. Ir dar kas gerai, tokiam darzelyje maziau vaiku is turtingu seimu, nera to rubu - daiktu kulto ( apie vyresnias grupes kalbu).

ir dar, as tikrai nesu gyvenimo nuskriaustoji rolleyes.gif Melituk, as gyvenau Justiniskese ten nera nei vieno aplinkui sad.gif bet aisku reikejo gal po toliau paieskoti, dabar galvojau na ir kodel neieskojau, vistiek su masina i darba.

o tokie posakiai ir absoliutinimai man nesuprantami apie nuskriaustosius ir pan., reiketu atskirti du dalykus, tevus nesirupinancius savo vaikais ir kitokius o savaitinis darzelis cia ne prie ko.

coca cola
QUOTE (mamulia @ 2004 06 13, 15:57)
panasu, kad i savaitinius darzelius veda vaikus gyvenimo nuskriaustieji  unsure.gif

Taip,apeik ratu is tolo kaip kokia raupsuotuju stovykla laugh.gif Neatsistebiu is kur taip mastanciu musu visuomeneje.... Ignoruokim,pirstais badykim,apeikim,o paskui stebekimes,kad jie-visuomenes atstumtieji,kad jie agresyvus,kad kumsciu uz vieta po saule kovoja...

as turejau omeny (ir momeny smile.gif ), jog tevai nori, kad ju vaiko aplinkoje butu kuo geresni vaikuciai. ir bent jau as nebusiu motina teresa ir vardan to, kad kokie cigoniukai isaugtu gerais zmonemis, neleisiu savo vaikelio su jais slaistytis.
o jeigu zinosiu, kad darzelyje ne kokia publika, tai surasiu toki, kuris atitiks mano skoni.
mamulia
QUOTE (coca cola @ 2004 06 13, 16:05)
ir bent jau as nebusiu motina teresa ir vardan to, kad kokie cigoniukai isaugtu gerais zmonemis, neleisiu savo vaikelio su jais slaistytis.
o jeigu zinosiu, kad darzelyje ne kokia publika, tai surasiu toki, kuris atitiks mano skoni.

negi darzeliuose slaistomasi? wink.gif laugh.gif
i darzeli,kur vedziau saviske,vede uch kokie teveliai,tokiom masinom suvaziuodavo,kad... uzimti matyt labai,verslais visokiais,o gal po uzsieni vazineja darbo reikalais,nezinau... esme,kad musu grupej nebuvo nei "cigoniuku",nei asocialu,nei jokiu kitokiu mano vaiko draugijai netinkanciuju. Darzelis Turniskese,pusyne,be kysio dar ir nepateksi... wink.gif
kendi
Man nereikia savaitinio darzelio, nes palankus darbo laikas, o ka daryti tiem kurie dirba nuo ryto iki vakaro, o aukles samdyti nera uz ka? Iskarto juos vadinti gyvenimo nuskriaustais? g.gif
liuda
Mano manimu vaikas nuo pat vaikysties turi matyti visas gyvenimo puses. Ir turta ,ir varga tik tada jis galies padaryti isvadas. Savaitinis darzelis nezinau kaip atiduot ten vaikeli? Nuskreustieji? Is savo patyrties galiu pasakyti , turiu pazizstamu kurie degradavo, mano manimu tevai del tuo yra labai kalti. sad.gif sad.gif sad.gif
Aurėja
QUOTE (mamulia @ 2004 06 13, 11:40)
ar vienisos mamytes turi koki neigiama atspalvi visuomeneje,kad sakai "va toks kontingentas" ir tame tarpe ir vienisos mamos... ? sad.gif

doh.gif Oi, jokiais būdais ne doh.gif tik dar kartą perskaičius savo postą pastebėjau, kad ne taip galima suprasti - ne vietoj parašiau, sorry, "Toks kontingentas" reikėjo dėt iškart po to, kai rašiau, kad ateina pasiimti vaiko apsvaigę nuo kvaišalų.... Ir tai, apibendrint negaliu, aš tik rašiau apie vieną iš savaitinių darželių Karoliniškėse, ir tik apie vieną grupę, nes tik tiek žinių turiu iš auklėtojos. Ir žaidžia tokioj grupėj vaikiukai "šeimą" - kur sugyventiniai muša savo moteris ir t.t. Žinau, kad gyvenimas visaip gali pasisukti ir jei nebeliktų nė menkiausios kitos išeities - tektų vesti vaiką į savaitinį darželį.
Vienišos mamos - be neigiamo atspalvio, aš į jas žiūriu kaip į pilnavertes visuomenės nares ir nejaučio jokio skirtumo tarp vienišų ir nevienišų mamų, jos man nesukelia anei gailesčio anei kitokių išskirtinių jausmų ir minčių, nes manau kad tiek vieniša tiek nevieniša gali būti asociali, gali būti remtina ir globotina. Tad savo poste paminėjau jas (vienišas), nes draugės mama sakė, kad jos auklėtinių mamytės daugiausia yra vienišos, skriaudžiamos, fabrikuose dirbančios ir pan.
Mirtishe
QUOTE (Melitukas @ 2004 06 13, 12:21)
Tik vaiku tikrai gaila, nes pacios aukletojos sako, kad vaikams labai trauma. Vienas berniukas buvo paliktas be pratinimu ir iskart savaitei (va cia tai baisu). Ir skirtingu mamu manau yra, jeigu dirba ilgai, ka tada daryti, parduotuves juk iki 22 arba net iki 24 val. dirba. O jei mamytes dar ir vienisos.

galit smerkti, bet as kategoriskai pries ir niekada i toki darzeli vaiku neatiduociau.
o del darbo - as apsvarsciau is anksto del karjeros ir vaiku auginimo; darba galima pakeisti..

Mano manimu vaikas nuo pat vaikysties turi matyti visas gyvenimo puses. Ir turta ,ir varga tik tada jis galies padaryti isvadas

o kodel? tai dabar iseina jeigu as neteista ir ne narkomane, tureciau suskubti pamatyti ir patirti visas tas gyvenimo puses? kad galeciau isvadas pasidaryti??? blink.gif

Sutinku, kad yra kategorija zmoniu kurie veda savo vaikus i savaitini tik del to kad atsikratyti ju savaitei

palieka savaitei, pazada ateit - neateina, penktadieniais ateina paimti po 21 val. Vienu zodziu neskuba pas vaika. Va tokiu "mamyciu" ir "teveliu" tikrai negerbiu.

va cia ir kraupiausia.. ir niekaip nesuprasiu, kodel ne fabrike, o valdiskoje istaigoje 8-17h dirbanti moteris (tegul ir vienisa) atiduoda savo vieninteli vaika i savaitini, kad pati pailsetu ir nepervargtu ??? (cia real pavyzdys)
Lona
Aš savo vaiko į savaitinį neatiduočiau, bet į prailgintos grupės gali tekti, nes mano grafikas iki 21.00. Kol kas vyras Lietuvoj, bet rudenį žada į Angliją varyti.
Libra
QUOTE (mamulia @ 2004 06 13, 16:57)

Tikrai, as tokiai "vienisai mamai' spjauciau i veida mad.gif
laugh.gif
Papildyta @ [mergetime]1087203148[/mergetime]
QUOTE (mamulia @ 2004 06 13, 16:57)

Tikrai, as tokiai "vienisai mamai' spjauciau i veida mad.gif
laugh.gif
Melitukas
Pasiskaiciau as ir nebesuprantu, tai ka as matyt blogai elgiuosi (cia nepiktai, abejot pradejau), kad toki darzely lankom. Man tas darzelis patinka ir aukletojos labai fainos, kitu metu laiku, ten be kysio gal ir nepakliusi (nes jis specialusis, maniske i normalia grupe eina). Vaikai, man pasirode, kol kas jokios agresijos nerodo. Vakare, aukletoja sake, juos ateina ir issiveda i kita grupe naktine. Ten ir musu kaimynes mergaite lanko, patenkinta labai. Apsvieskit jus mane, kuo tikrai blogi tokie darzeliai. Gal pradetis, kol nevelu (kol nepriprato), kito ieskotis. Jaudintis pradejau. g.gif
Libra
Melitukas, nesijaudink, viskas gerai, jeigu tik vaikui patinka tegul lanko ta darzeli, vienisos mamos irgi zmones wink.gif
Keberiokšt
Esu pries. Gal galima suderinti savo darba taip, kad vaika matytum dazniau negu savaitgaliais? Juk yra vaiko tetis, seneliai, mociutes, dedes, tetos, draugai. Negi jie negali pagelbet sunkia valanda? Vaiku namuose auganciu vaikuciu irgi ateina aplankyti karts nuo karto kazkas. Man tai baisu ir tiek. Juk cia kalbame ne apie prailginto laiko darzelius, o savaitinius, kuomet vaikai pasiimami savaitgaliais. Buvau vienam tokiam Naujininkuose, ten yra viena grupe savaitine, tai aukletoja, deja, sake, kad tokiu vaikuciu mamytes - moterys, kurioms ne visada rupi ju vaikai (minejo, kad yra ir cigonaiciu vaiku). Aisku, gal yra ir isimciu, kuomet savaitei savo vaikus atiduoda padoriu seimu tevai, bet tada as ju tuo labiau nesuprantu.
Melitukas
Nebezinau jau net, susinervinau, galva net pradejo skaudet. Jus man durnai, nepatyrusiai, paaiskinkit kuo gali toks darzelis pakenkti. As gi jos nepalikinesiu, paimsiu kiekviena diena. Ar gali tie vaikai, kurie paliekami, psichologiskai kaip nors paveikti vaika (tipo jie agresyvesni, pyktesni), gal didesne tikymybe, kad maniske kokiom ligom uzsikres. O gal demesio vaikams tokiuose darzeliuose maziau. g.gif Siaip pas mus skaitosi specialusis (silpnaregiu) darzelis. Yra baseinas.
Aukletojos tikrai fainos, viena lygtai net su muzikiniu issilavinimu, aplinka patiko, grupeje grazu, tvarkinga, daug zaislu vaikams ir yra tikrai geru, net ciuozykla. Vaikai zaidzia tik savo aiksteleje, po kitur nesislaisto.
Dabar jau galutinai susimaisiau. Jau ir taip susinervinus, kad i darzeli atiduodu, kol kas tik pratinames, o dabar is viso. ohmy.gif sad.gif g.gif
Grupeje vaikai tvarkingai aprengti, viena mergaite ie jos mama net pazistu. Is vaiku gal tik vienas ar du lieka nakciai.
Bet juk nuo rudens nauji vaikai rinksis. g.gif blink.gif
Keberiokšt
Melituk, manau,kad tau rupintis nera reikalo. Svarbu, kad tau ir dukrelei patiktu darzelis.
Kuzia
Mano viena drauge vede dukra i savaitini darzeli, beje, esanti arciausiai namu, net nezinodama, kad jis savaitinis. Suzinojo po to, kai exvyras nepaeme vaiko is darzelio(uzuliavojo). Aukletoja paskambino ir paklause ar miegos dukra ? blink.gif .
Taigi, jeigu tik del to, kad "oi, negaleciau palikt savaitei vaiko darzely", tai niekas netrukdo kiekviena diena jo pasiimt.
Dar vienas pazistamas vede savo 2 vaikus i savaitini darza. Sake, kad be kysio ten nepriima. O kokiom masinom atvaziuoja teveliai savo atzalu pasiimt oho blink.gif rolleyes.gif ... Kokios kalbos apie asocialus tada? Paprastam darzeli i kuri sunu vedziau aukletojos snairuoja, jeigu ateini pasiimt vaiko po 16.30, tipo, "ko tarmozinat?mes namo norim greiciau". Nesvarbu, kad darbas jom iki 18.00 turetu but - jei vaikus pasiima anksciau jos irgi keliauja namo anksciau. Taigi, o jeigu darbas iki 17.00val? O jei dar kitam miesto gale?
Vasara
As irgi zadejau vesti vaika i savaitini darzeli vien del to kad pasiimti galima ir po 19 val., nes kaip sakant "rabota takaja", viena diena iseit gali 15 val., o kita diena darbo yra ir iki 19 val. Bet paskambinus pasirodo vietu nera, "atvaziuokit parasykit pareiskima gal per vasara atsiras".. Nu vienu zodziu, suprantu kad nori kysio. Taigi leisiu vaika i paprasta darzeli, kur uzrase is karto ir be problemu, ten kaip sako yra budinti grupe iki 19 val., tai tikiuosi kad nebumbes kad velai vaika pasiimu. Nes to, paprasto darzelio vedeja aiskiai pasake "kiti tevai daug dirbantys ir uzdirbantys, samdo tarnus, kad ju vaikus pasiimtu laiku is darzelio". Blemba uzgavo tie zodziai, bet ka padarysi... Jei nedirbciau tai ir darzelio nereiketu, o leidziu vaika i darzeli, tai kodel dar turiu aukle samdyt. Kodel darzeliai neprisitaiko prie dirbanciu tevu poreikiu ir patogumo? Ir ne visi tevai dirbdami ilgai uzdirba aukso kalnus... Tai va del to ir masciau apie savaitini - ne kad vaika savaitei palikt, bet kad nemest darbo vidury ir nelekt per kamscius 17 val. pasiimt vaiko...
Kuzia
QUOTE (Vasara @ 2004 06 14, 18:45)
samdo tarnus, kad ju vaikus pasiimtu laiku is darzelio".

Tarnus laugh.gif , oi, negaliu hah.gif
Bekasė
o as labai dziaugiuosi, kad galejau lankyti savaitini darzeli vasara. Kitais sezonais tai budavo iprastas darzelis, o vasra vaikai budavo isvezami i vila valakampiuose.
Darzelis. beje, prestiznis buvo, i kuri is gatves nepapulsi, o va vasara tevai atiduodavo vaikus visai savaitei - pirmadieni ryte nuvezdavo, o penktadieni vakare pasiimdavo.
Siaip visai galima situacija, kad ir man saviskius teks i savaitini atiduoti, kad galeciau juos pasiimti kokia 7 ar 8 vakaro...

Nedurna - seneliai nevisada tam paciam mieste gyvena, o ir ju paciu grafikas neturi sutapti su darzelio darbo laiku, jie jau yra suaugusiu vaiku tevai ir jiems darzelio darbo laikas maziausiai rupi. Pvz dabar vyras isvaziavo mano mamos is darbo parsivezti. Gerai, kai vyro darbas baigiasi 17h... bet ka reiktu daryti, jei baigtusi veliau. Normalus darbai ant kelio dabar taip nesimeto, kad galetum savo salygas statyti - dirbsiu iki tiek, nes vaika is darzelio reikia pasiimti, o ne kuriu personu nuomone savaitinis darzelis yra siaubinga institucija
kregždutė
Labai patogu, kai dirbi ilgiau ir negali pasiimti vaiko 17 h., todėl gali ateiti ir pasiimti 19 h. Kartais būna tokių situacijų, kad neturi kur palikti vaikelio, auklės neturi, tėvai nepadeda, tai paliekame pernakvoti. Vaikas nesitraumuoja, nes myli auklėtają ir jos padėjėją, mes jas pažįstame. Gal susidaro nuomonė, kad palieka tik alkoholikai, bet tai netiesa. Mūsų darželyje jokių alkoholikų nemačiau, tik yra kelios nepasiturinčios šeimos, bet vaikus mamos myli ir prižiūri.
Makarska
Silvute, man atrodo, kad mes ta pati darzeli lankem biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif . Maniskis buvo netoli "Planetos" kinoteatro wink.gif
Bekasė
QUOTE (Makarska @ 2004 06 15, 08:00)
Silvute, man atrodo, kad mes ta pati darzeli lankem biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif . Maniskis buvo netoli "Planetos" kinoteatro wink.gif

aha, tenai
Makarska
Musu darzas iki siol veikia. Yra paciame centre ir visai neuzgrustas. Ten mano viena giminiete dirba, tai sake, kad kartais grupej buna tik kokie 4-6 vaikai.
Keberiokšt
Silvute,
nei 1 metuku, nei 2 metuku, nei 3 metuku, nei 4 metuku, nei 5 metuku, nei 6 metuku neatiduociau savo vaiko i savaitini darzeli savaitei. Kam tada gimdyt vaikus, kad juos tik savaitgali matyti? Nesergu paralyziumi, turiu sveikas kojas ir rankas, manau, kad galima vaika ismaitinti kazkaip ir auganti namuose, o ne valdiskuose namuose.
Kuzia
Nu niekas ir netrukdo KASDIEN vaika pasiiminet is savaitinio darzelio huh.gif
Gosh
As ir lankiau savaitini darzeli,na ir nieko,lygtai juk nedegravau,o ir lanke siaip ne narkomanu, ir ne bomzu vaikai ji rolleyes.gif Ar saviske leisciau i toki?NE cool.gif
Man dukra yra viskas gyvenime.Ne tam gimdziau ja,kad nematyciau jos sad.gif As geriau nedirbsiu,bet dukra bus su manim.Jei jau tikrai bus taip,kad teks ilgai dirbt,bus ivairiu reikalu svarbiu,tai galima susitart su seneliais,draugais,broliais,seserimis,galu gale ir aukle samdyt,bet vaikui miegot ne savo namuose visa nakti as neleisiu ne uz ka cool.gif
Taurė
QUOTE (Kuzia @ 2004 06 14, 19:08)
Tarnus laugh.gif , oi, negaliu hah.gif

gal dar tuos tarnus is kokios zimbabves laivais parsiplukdo laugh.gif
Taurė
mano vyras lanke savaitini darzeli. jo tevai tikrai ne degradai, o tiesiog tuo metu buvo jauna, daug dirbanti seima unsure.gif neseniai vyras pasakojo apie savo gyvenima tame darze, sake buvo nuolatos kova uz buvi ir maista blink.gif sake aukletojos vogdavo tevu atnestus vaikuciams vaisius ir tt. blink.gif bet jis patenkintas, kad ji lanke. sake tai buvo didziule gyvenimo mokykla. tiesa pasakius matau kaip jis skiriasi nuo savo brolio kuriam to darzelio lankyti neteko. mano vyras isaugo thumbup.gif zmogum wub.gif
Bekasė
QUOTE (Nedurna @ 2004 06 15, 16:33)
Silvute,
nei 1 metuku, nei 2 metuku, nei 3 metuku, nei 4 metuku, nei 5 metuku, nei 6 metuku neatiduociau savo vaiko i savaitini darzeli savaitei. Kam tada gimdyt vaikus, kad juos tik savaitgali matyti? Nesergu paralyziumi, turiu sveikas kojas ir rankas, manau, kad galima vaika ismaitinti kazkaip ir auganti namuose, o ne valdiskuose namuose.

o ka darytumei tuo atveju, jei sakykim vaikui reikia specializuoto darzelio. Pvz geriausias VLN logopedinis darzelis yra savaitinis ir i ji yra didziausios eiles.

Savaitinis darzelis yra patogus tuo, kad tu gali vaiko ateiti pasiimti ir 19, ir 20h.
O ne atejus 17.30 jau rasti viena vaika grupeje ir susiraukusia aukletoja.

Savo atveju tikrai buvau patenkinta savaitiniu darzeliu. Su mielu noru ir vaikus i toki leisciau, tik deju tokiu jau nebera.

Ir jei pastebejai, dauguma mamu uz savaitini darzeli argumentuoja kitu darzeliu trumpu darbo laiku. Abu darzeliai, kuriuos lanko mano vaikai dirba tik iki 18.30. Bet ir tai ne visos grupes. Sunui tai dar nieko, bet va dukra pabandytu i kita grupe pas nepazistama aukletoja nuvesti g.gif
liuda
Norieciau paklaust, o kiek dabar vilniuje yra savaitiniu darzeliu ir kur jie randasi( buvo minietas logopedinis).Jei kas lanko tai koki, koks menesinis mokestis? smile.gif
Happymother
simtas litu ir tuos 93 litus nuima
Vasara
Hmm.. o jei nepalieki nakciai vaiko? Vedi kaip i paprasta, bet tarkim kai kuriom dienom pasiemi veliau? Vis tiek "savaitinis" ir viskas, nuima 93 Lt?
Melitukas
Kad as nezinau ar nuima, pas mus parasyta skelbimuose, kad kainuoja 4.27 + 0.50 ugdymui, aukletojos sake, kad grupes lygtai dirba ar iki 19 ar iki 18 val (man neaktualu buvo, tai neatsimenu), po to veda i naktines grupes.
Vat ir mane is pat pradziu nuramino tai, kad jeigu nespesi is darbo laiku paimt, tai nesedes viena ir neverks, kad jos nepaima dar.
Tik pradejau as cia galvoti (vis problemu ieskau) gal per mazai valgiui skiriama, maistas tai man pasirode ne toks jau ir blatnas. Pietums sriuba ir koses bulviu su pora gabaliuku mesytes (tipo guliasas). vakarienei makaronai su sviestu, gerimas ir bananas. Ar nepermazai cia tiek, vaikai juk greit isalksta, jei ir vyresniem tokios porcijos buna, tai tikrai mazoka turetu jiems but.
O kaip jusu darzeliuose maitinimas, ar panasiai, ar geriau maitina. Pradejau as cia baimintis, kad nekaip cia su tokiu maistu bus. Nors siaip man ta darzeli gyre, kad ten maistas skanus? Bet kol as buvau, per savaite, pasirinkimas kol kas nekoks.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.