Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kava vaikams
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
EvelinaM
Sveikos, mamos
Turiu problemėlę. mano 16 mėnesių vyrukas įjunko į kavą. Rytais, kai geriame, tiesiog plėšia puodelį iš rankų ir reikalauja duoti atsigerti ir jam. Aš pati tai dar geriu nestiprią kavą su daug pieno, bala nematė, jeigu pora gurkšnių ir paragaus. Bet mano vyras mėgsta "dinamitinę" kavą, ir vaikas lygiai taip pat plėšia puodelį jam iš rankų. Anyta, kuri prižiūri mūsų vaiką, pasakoja, kad ir iš jos reikalauja kavos. Gal kuri susidūrėt su panašia problemyte? Ir apskritai, koks jūsų požiūris į kavą vaikams?
Nireglina
Mano požiūris griežtai neigiamas. Pasakykit jam tvirtai "ne". Vaikas turi žinoti, kas galima ir kas ne. Kava tikrai ne vaikų gėrimas. Pasiožiuos kartą kitą ir nusiramins.
RamuneM
Labas,
Kava tokio amžiaus vaikams tikrai netinkamas produktas. Patarti nieko negaliu, nes tokios problemos neturėjau nei su vienu. Aš asmeniškai nuo mažumės vaikus pripratinau turėti savo indus ir kitus daiktus, kurie yra jų asmeniniai ir niekada neliečia kitų, todėl ir jei kas geria kavą ar kitą gėrimą iš savo puodelio, o vaikas prašo gerti, tai paduodu jo puodelį su jo gėrimų ir tuo baigiasi. Pabandyk, gal paprasčiausiai nori atsigerti.
EvelinaM
Taigi kad net ir savo gėrimą gerdamas, meta jį ant žemės ir prašo duoti atsigerti kavos iš suaugusiojo puodelio. Gal reikės bandyti pasislėpus gerti kavą - nematys ir vargo nebus.
Hmmm...
Kavos blink.gif Nu aš tai savo mažiui kavos tikrai neduosiu, net jei ant žemės kris ir spardysis schmoll.gif Tikriausiai niekas nesiginčys, kad kava vaikam tikrai netinkamas gėrimas, nesvarbu ar ji balinta, ar ne.... Vaikai dažnai užsimano to, kas jiems nepriklauso, bet visų norų nepildom gi g.gif Kas bus, jei ir parūkyti su kokiu dėde užsimanys? Irgi duoti reiks? Nu aišku čia žiaurus palyginimas, tiesiog ką norėjau pasakyti - vaikai turi žinoti kas jiems galima, o kas - ne.... Ir tikrai nemanau, kad slėptis išeitis - vaikai nėra tokie kvaili, o tėvų baimė gali sukelti dar didesnį susidomėjimą draudžiamais dalykais g.gif O tai paskui su svečiais ir tauraus gėrimo butelį reiks slėpti po stalu, jei vaikui nemokama paaiškinti, kad šitie gėrimai ne vaikučiams skirti...
Gulia
Padaryk jam kakavos ir kartu atsigerk su juo is ryto mirksiukas.gif

Pasakyk-kad cia kava-VAIKAMS
adrija
Apgauti kaip nors ar neina?O duoti tai JOKIU BŪDU NE. blink.gif
Birbiziukas
TOKIO AMŽIAUS VAIKIUKUI KAVOS.......... blink.gif blink.gif blink.gif BAIK TU MAMKA doh.gif SUGADINSI IR SKRANDĮ, IR ŠIRDĮ nono.gif NESVARBU, KAD SU PIENU, AŠ TAI SAVIŠKIUI KAVĄ LEISIU GERT KAI ŪSAI ŽELT PRADĖS biggrin.gif
lile
Maniskes irgi kavos kaip nori nebezinau ka daryti. Pamato geriant suaugusiuosius tai neina isgerti kavos, tiek cypia rekia, kad duotum. As tai itariu, kad kadangi esu didele kavakolike, nors nescia ir negeriau kavos, bet gal tai kaip buna su alkoholiku vaikais, tik kitokia abstinencija. Atleiskit tiksliai nezinau smile.gif kaip vadinas. Gal cia kavos kokia abstinencija smile.gif
Laimuška
Mano dukružėlė irgi labai kavos prašydavo. Esu davusi porą gurkšnių atsigerti, bet silpnos ir balintos. Bet šiaip jai yra pasakyta, kad kavos vaikai negeria, o kai pradeda zysti, tai aš sakau,kad kava yra labai karšta ir duodu paliesti tik užpiltos kavos puoduką.Ir tas jai padėjo.Nebelenda.Tik kartais paprašo leisti paliesti puoduką tongue.gif Šiaip dauguma vaikų bijo to, kas karšta, tad gal ir tau tas padėtų.
brangioji
tongue.gif
QUOTE(EvelinaM @ 2006 02 24, 14:19)
Sveikos, mamos
Turiu problemėlę. mano 16 mėnesių vyrukas įjunko į kavą. Rytais, kai geriame, tiesiog plėšia puodelį iš rankų ir reikalauja duoti atsigerti ir jam. Aš pati tai dar geriu nestiprią kavą su daug pieno, bala nematė, jeigu pora gurkšnių ir paragaus. Bet mano vyras mėgsta "dinamitinę" kavą, ir vaikas lygiai taip pat plėšia puodelį jam iš rankų. Anyta, kuri prižiūri mūsų vaiką, pasakoja, kad ir iš jos reikalauja kavos. Gal kuri susidūrėt su panašia problemyte? Ir apskritai, koks jūsų požiūris į kavą vaikams?
*

maniškė irgi lygiai taip pat- vos pamato, kad geriu kava- iškart "kova kova noniu kova" tongue.gif tai duodu siek tiek palaižyti, o dažniausiai pasiseka kakavą "prakišti", ir ji visai pasididžiuodama geria ne "kovą", o "kokokovą" tongue.gif svarbiausia, kad geriam lygiavertiškai kartu mirksiukas.gif
ENIGMA
Mano reikalaudavo, bet įvedžiau tradiciją, kad aš geriu kavą jis kakavą ir jokių problemų thumbup.gif ryte abu kavinamės drinks_cheers.gif
ArTutė
QUOTE(Laimuška @ 2006 03 03, 21:53)
Mano dukružėlė irgi labai kavos prašydavo. Esu davusi porą gurkšnių atsigerti, bet silpnos ir balintos. Bet šiaip jai yra pasakyta, kad kavos vaikai negeria, o kai pradeda zysti, tai aš sakau,kad kava yra labai karšta ir duodu paliesti tik užpiltos kavos puoduką.Ir tas jai padėjo.Nebelenda.Tik kartais paprašo leisti paliesti puoduką tongue.gif Šiaip dauguma vaikų bijo to, kas karšta, tad gal ir tau tas padėtų.
*

drinks_cheers.gif
Maniske irgi megsta prasyti pagerti tai ka as geriu (nesvarbu ar kava ar arbata), tai as irgi davaiu pora kartu paliesti karsta puoduka ax.gif dabar praso tik puoduka paliest, paliecia, isitikina kad karsta ir gert nebepraso bigsmile.gif
cat
aš duodu balintos miežių kavos arba Inkos, kuri pagaminta iš skrudintų miežių, rugių, cukrinių runkelių ir cikorijos. labai skanu su kondensuotu pienu.
oxis
mano panelytei ketveri metukai,irgi niekada nepraleidzia progos paragauti kavos. turime netgi tradicija-kiekviena sekmadieni gerti karaliska kava. vaikui padarau silpna,o sau kaip iprastai. po sio ritualo buna pati laimingiausia pasauli.
Laimuška
Gaila, kad mums netinka tas variantas su kakava, nes nuo jos dukrytę beria. Gal kas žino kaip pasidaryti kavą iš kaštonų? Vaikystėje aš gerdavau, girdėjau, kad labai sveika vaikams. Gal būna pirkti?
Keberiokšt
Nieko sau ritualai mamos ir vaiko- gerti rytais kava. Man tai kraupu.
Mitybos iprocius vaikui formuoja seima. Ir ne zodziais, o geriausia- veiksmais. Jusu valia rinktis, bet gal pabandykite kuri ryta susikurti nauja rituala- nusiskusti pora morku ir vaizduoti pusryciaujancius kiskius.
Paklauskit gastroenterologu, kaip vaiko virskinimo sistema veikia (kad ir silpna kava) blink.gif
oxis
aisku,ne pagrindinis musu gerimas yra kava. labai daznai spaudziam ir morku sultys,ir burokeliu su apelsinais...svarbiausia-saikas. koks bebutu geras produktas,jei jo bus per daug,tai bus nesveika.
Kuzia
O jeigu šnapso užsinorės vaikas blink.gif ? Ar irgi galvosit duot/neduot blink.gif ?
Aries
O ar nebandet duoti "Inka"? Mano bernas irgi kavos megejas, bet as savo neduodavau, o darydavau jam atskirai "Inka". Hm..nzn, kiek tai gerai, bet sudetyje jokio kriminalo as neizvelgiau: mieziai, cikorija, dar kazkas...burokeliai berods. Jam 6 bus.
lolanta
QUOTE(EvelinaM @ 2006 02 24, 15:19)
Sveikos, mamos
*

QUOTE(Laimuška @ 2006 04 02, 08:12)
Nu,kai paprašys tai ir galvosim drinks_cheers.gif  biggrin.gif Gal kokį fužerą ir išsiprašys biggrin.gif O jei apie alkoholį, tai žinau daug tėvų kurie vaikams alaus porą gurkšnių duoda atsigerti ypač putų. Na tipo skrandžiui gerai. Na aišku ne kokios „Kobros“ ar „Smūgis“ lotuliukas.gif
*

Nesukit galvos dėl tos kavos vienu laiku vaikai nori to kitu kito, bet negalimų dalykų noras praeina su laiku mirksiukas.gif Kai mano merginai buvo 2,5metukų ji irgi labai norėjo kavos net tirščius valgydavo, aišku stengdavausi neduoti bet jai kartais paragaudavo tai nieko baisaus doh.gif Poto visai nenorėdavo ir jai, o kaip aš gerdavau tai sakydavo kad kaip gali gerti tai juk taip neskanu. Nuo vieno gurkšnio tikrai nesusigadins skrandžio.
obuoliux
Įkišiu ir aš savo trigrašį. smile.gif
Būdama kokių 6 -7 metų nusprendžiau, kad aš jau diiiiidelė ir pradėjau gerti kavą. Nu, nestiprią, nes stipresnė nepatiko... Kavinausi gal kelis mėnesius, tėvai ypatingo dėmesio tam neskyrė (didžiausias vaikas, "protingiausias"), tik po kiek laiko atsirasdavo kažkokie irzlumo priepuoliai, skaudėjo krūtinę (kaip dabar suprantu, širdies plote). Man pačiai "dašuto", kad čia kavos poveikis doh.gif . O tėvai jau ir pas daktarus ruošėsi mane tempti. Nustojus kavintis, visi skausmai dingo. O kavos negėriau ilgai bigsmile.gif , ir noro nebuvo.
O su vaikais irgi yra "kavinimosi" patirties. Mano pirmasis, pradėjęs valgyti prie "didelių" stalo netyčia besimaskatuodamas išpylė mano kavą. Ir šiek tiek įtiško į jo sriubos lėkštę. Aišku, tą sriubą valgė ir toliau. Tik staiga visą pradėjo berti. blink.gif Nu, nuo įprastinių daržovių niekuomet neberdavo, o reakcija tuomet buvo ūmi. Tik nuo tų kelių lašelių.
Mažių maitinu pati. Vienu metu buvo supuolę pakankamai daug darbų, tai norėdama pagelbėti savo stogui, pasilepinau gerą savaitę byzaline kava (gal po puodelį kasdien). Rezultatas - nubertas vaikas.
Mano nuomone - kava vaikams tikrai nėra tinkama. Neesu aš medikė, bet asmeninė patirtis rodo, kad poveikis ne pats tinkamiausias. Gal tuo metu ir nieko, gal vaikas nejunta, bet kas žino, kaip bus po kelerių metu?
Leilla
QUOTE(EvelinaM @ 2006 02 24, 16:19)
Sveikos, mamos
*

Mano dickis irgi anksciau plesdavo is ranku kava (balinta geriu), duodavau ta gurksneli, bet su laiku ir praejo tas noras, kazkaip nebepraso, na tik labai labai retai
uogytee
QUOTE(Aries @ 2006 04 01, 20:14)
O ar nebandet duoti "Inka"? Mano bernas irgi kavos megejas, bet as savo neduodavau, o darydavau jam atskirai "Inka". Hm..nzn, kiek tai gerai, bet sudetyje jokio kriminalo as neizvelgiau: mieziai, cikorija, dar kazkas...burokeliai berods. Jam 6 bus.
*

Mano brolis irgi labai prasydavo kavos.tevai jam inka duodavo ir tikdavo..taip apsejo be kavos..poto paaugo tai isviso nereikejo nei kavos nei inkos tik va dabar jam 16m tai pradejo kava gerti
sandralita
o kakava netiktu?aisku jei jau kada davet tikros kavos ragauti tai tikrai netiks,o jei dar tik spalva pazysta tai ir kakava turetu tikt ar arbata kokia tamsesne..
VeroniQ
Nu tai teveliai, jei negalit su vaikais susitvarkyt, tai gal nuo svaes riek pradet? Gerkit ne kava, o kakava, tada ir vaikui duokit, ar koki piena palamai, ir beda kaip mat dings smile.gif
Laimuška
QUOTE(sauluciukas @ 2006 05 02, 10:02)
Nu tai teveliai, jei negalit su vaikais susitvarkyt, tai gal nuo svaes riek pradet? Gerkit ne kava, o kakava, tada ir vaikui duokit, ar koki piena palamai, ir beda kaip mat dings smile.gif
*

Su vaikučiais kaip kam išeina taip tas ir tvarkosi. biggrin.gif Keisti savo gyvenimo būdą ir įpročius, kad vaikai nematytų ir nenorėtų - va čia jau skaitau nesusitvarkymas. Jau ir taip savaime visi įpročiai pasikoreguoja gimus mažyliui. Mes tik bandome surasti išeitį, kad ir tokiose paprastose buitinėse situacijose, kad ir vaikutis ir mama būtų maximaliai patenkinti 4u.gif
RNT
QUOTE(EvelinaM @ 2006 02 24, 14:19)
Sveikos, mamos
*

Savaime suprantama, pasakyti "NE" visada sunku, bet šiuo atveju nepasakymas tolygus nepriežiūrai.
Na ir iš kur dar gali tokie klausimai kilti - NE, tai NE.
Paprasti dalykai vertinami paprasčiau doh.gif
Kasiopėja
kavos - niekada.

Jis pas mane kai mato jog geriu taip pat reikalauja pagerti. Nors dar ir nėra ragavęs. Tai jam paduodu šaukštelį, nuvalius ir jis būna patenkintas, patarškina tuo šaukšteliu man į puodelį ir lieka patenkintas. O prie svečių kažkaip niekada nereikalavo gerti iš mūsų podelio.

O apie alų duok paragauti tai visada norės, aš apie tai tokios nuomonės. Todėl saviškiui dar net pauostyt alaus neteko.
Vilsen
sveiki,
Aš visom keturiom prieš protest.gif kava vaikams ne gėrimas.
uups
blink.gif dar niekada nemaciau vaiko, kuris gertu kava...tipo, tokia juoda, normalia, stipria, karcia, be cukraus? g.gif Taip buna? Taigi kartu... noreciau pamatyt...
Maniskis irgi kazkada norejo..daviau paragaut, -paragavo,- neskanu, tuo viskas ir baigesi. Mes jam kavinese uzsakom karshto plakto pieno. O ir namie kai geriam kava jam padarom pieno. Nematau nieko blogo ir vaiko ir mamos kavos gerimo rituale (kaip ir bet koks ritualas tai yra labai sveikintinas dalykas) . Jei tevai geria kava, tai kodel vaika reiketu varyt nuo stalo? unsure.gif
Nataliukas
Kikrai nemanau, kad vaikui galima kava, ji suaugusiam kenkia, o jau vaikui blink.gif
Fijora
QUOTE(Nataliukas @ 2006 08 30, 22:10)
Kikrai nemanau, kad vaikui galima kava, ji suaugusiam kenkia, o jau vaikui  blink.gif
*

Aš irgi taip manau.
O savo dukrytei, kai tik pradejo reikšt norą paragaut mano kavos, tuoj pat leidau gurkštelt: jai labai nepatiko tongue.gif
Dabar ji kiekviena rytą priliečia lūpytes prie mano kavos puodelio, bet neberagauja. Tik juokiasi ir mimika pasako, kad labai neskanu.
mamy 24
mano zuikis irgi visada praso atsigert kavos, na as tai gurksni kartais duodu pabandyt, pirma kart pagalvojau kad bus jam kartu ir jis nebeprasys bet kur tau tik duok doh.gif lotuliukas.gif . Zinoma daugiau neduodu tik ta slakeli nemanau, kad tai jau labai blogai, ar labai pakenktu.
audroneta
As irgi duodu paragauti kavos. Alaus tai ne, nes patys retai geriam. Be to kava kavai nelygi- yra kas deda keleta kupinu sauksteliu i puodeli ir geria. O as sauksteli ir dar puse pieno prisipilu. ax.gif ax.gif o paragati daug ka duodu.
skaja
ir kaip jums toki klausimai kyla doh.gif o kai kuriu pasisakymai tai isvis blink.gif
RESPECT...
Nu jau ne, kad ir ką besakytumėte - kavos ar alaus tai jau tikrai vaikučiui duoti nevertėtų. nono.gif . Mūsiškis irgi labai jau visko nori ką suaugusieji geria ar valgo. Bet mes ji "apgauname" - tai jis ir atstoja mirksiukas.gif Tarkim žino, kad alus tai tėčio ir jo gerti negalima, nes labai rūgštus beee.gif . O dėl kavos - mes jam nuperkam "MIAU" šokoladinį pieno gėrimą ir sakom, kad čia speciali Manto kava, labai skani ir nerūgšti ok.gif
grazina37
as kava geriu nes labai jau spaudimas zemas ir galva skauda ,o vaikuciui tai niekada neduodu, pokolkas uztenka pasakyti kad tai mamytes gerimukas ,ir jis nereikalauja ,o jei jusu vaikuciai labai nori kavos tai giliu kavos galima padaryti, ji irgi labai skani ,kai brolis su vaikais atvaziuja visada jo vaikucius vaisinu giliu kava thumbup.gif
goldengirl
QUOTE(nireglina @ 2006 09 02, 09:48)
Nesuprantu tavęs, mamy 24. Duodate vaikui kavos, alaus. Gal ir užrūkyti greitai duosite, jei paprašys? Žinoma, kiekvienos mamos reikalas, kaip auginti savo vaiką, todėl tavęs nė kiek nesmerkiu, tačiau visiškai nesuprantu.
*

Bravo!!! Juk visi vaikai nori to, ka mato tevus rankose turint. Jie gi smalsuciai. Maniskis nori, kad jam duociau astru peili, kai pjaustau duona. Duot? Argi logika ne ta pati?
Bitch_Intriguer
ale jau nuo kavos prie narkotiku nusikalbejot

nu as kava su pienu darzely gaudavau, nzn gal kokia inka budavo, nu bet kad kava su pienu smile.gif

ir mama kavos su pienu duodavo man mazai.
o siaip ta stipriaja kava juoda tai pradejau gerti kokiu 17 metu. ir tai mieliau geriu tirpia kava balinta.
alaus putu tai tete pastoviai duodavo paragaut biggrin.gif tipo "baltas alus" mane labai zavejo bigsmile.gif
o dar jei zyzdavau, tai ipildavo ciut alaus i puoduka ir skiesdavo gausiai vandeniu, tai tik alaus kvapas buvo ir skonio ciut smile.gif
nu beje man buvo gal 4 metukai tada 4u.gif
jurgaval
QUOTE(Simulcika @ 2006 12 04, 20:26)
ale jau nuo kavos prie narkotiku nusikalbejot

nu as kava su pienu darzely gaudavau, nzn gal kokia inka budavo, nu bet kad kava su pienu smile.gif

ir mama kavos su pienu duodavo man mazai.
o siaip ta stipriaja kava juoda tai pradejau gerti kokiu 17 metu. ir tai mieliau geriu tirpia kava balinta.
alaus putu tai tete pastoviai duodavo paragaut  biggrin.gif  tipo "baltas alus" mane labai zavejo  bigsmile.gif
o dar jei zyzdavau, tai ipildavo ciut alaus i puoduka ir skiesdavo gausiai vandeniu, tai tik alaus kvapas buvo ir skonio ciut smile.gif
nu beje man buvo gal 4 metukai  tada  4u.gif
*

drinks_cheers.gif
pati budama maza ragavau ir alaus, ir kavos duodavo gurksteleti karst nuo karto, ir tikrai nepasidariau nei narkomane, nei alkoholike.
taip kad tokie jusu mamos pasysakimai yra tikrai nelogiski. per daug viska sureiksminat ir tiek.
Rene
Mano nuomone, vaikams kava turi buti tabu. Juk jie daug ko gali uzsimanyti, bet viskam yra ribos. Aisku mes kiekviena turim savo nuomone, tai ir maitinkim savo vaikucius kaip mums atrodo geriausia. Atsiprasau, kad taip grieztai. unsure.gif
#Mia#
QUOTE(goldengirl @ 2006 11 28, 22:06)
Bravo!!! Juk visi vaikai nori to, ka mato tevus rankose turint.  Jie gi smalsuciai.  Maniskis nori, kad jam duociau astru peili, kai pjaustau duona.  Duot?    Argi logika ne ta pati?
*

As duodavau peili, zinojo, kad gali paimti kai pasako ir as ateinu paziureti kaip pjaustys (dabar jau nebeziuriu), mazoji gauna alaus paragauti (dicke norejo tik pirma karta), geria kava (kavos ant dugno ir daug pieno) ir zirkles gaudavo, ir rukyta mesa, ir i McDonalda kartais nueinam......
Lygiai taip pat kaip mane augino ir gyvenime nerukiau (narkotikus tik per TV macius blush2.gif ), niekad nebuvau pasigerus, zudytis nebandziau (ir tikiuosi nebandysiu) ir net paauglyste ramiai praejo... tai tikiuosi, kad ir mano panos tokios bus thumbup.gif
Kajune
Jeigu vaikui duosi viską ko paprašys, tai įdomu kaip vėliau su juo susitvarkysi. Draugė duodavo viską, kad tik vaikas turėtų užsiėmimą ar neverktų, tai dabar jos merginai 6m. neįmanoma susitvarkyt, rėks tol kol gaus, o dar ir pasiunčia..., kai mama išveda iš kantrybės. Kava ar alus 1,5m. vaikui nesąmonė kažkokia.
Betse
Tikrai neduočiau vaikui kavos. Net ir tirpios neduočiau.
Dar kol dukrytė maža tai negalvojau nuo kada galima būtų duoti vaikui kavą, bet manyčiau kad ne ankščiau kaip paauglystėje ax.gif
iren@
Ziuriu daug mazu kavos megeju yra ax.gif , o as galvojau, kad tik mano sunelis toks mirksiukas.gif . Kai pamato mane geriancia kava, saukia "kaka" ir labai praso. Bet gauna tik sauksteliu pamaisyt, o po to sauksleli aplaizyt, ir nieko, susitaike su savo likimu blink.gif . Gerti kavos tokiam maziukui tikrai neduociau!!!
kakajedze
QUOTE(EvelinaM @ 2006 02 24, 06:19)
Sveikos, mamos
*

Nesupratau...tai jei vaikas ko uzsimano, tai ir duodate g.gif Jei per baliu vaikas uzsimanys degtines, tai irgi duosite...na mamos megsta pasidaryti kokteiliukus...juk ten gali buti daug sulciu ir mazai tos degtines...bala nemate, jeigu pora gurksniu paragaus blink.gif blink.gif blink.gif
Urartu
Nematau nieko tragiško, jei vaikas porą gurkšnių kavos iš mano puodelio atsigeria. Jis nori visko, ką geria ar valgo suaugę... Aišku, sultys sveikiau, bet niekas niekada tegul neteigia, kad vienas gurkšnis kavos - nuodas mirksiukas.gif
Urartu
QUOTE(kiri111 @ 2007 02 06, 02:00)
O kita karta paprasys vyno ar degtines, taigi ir nieko tokio, ania? Kas cia baisaus jei tik pora gurksneliu. lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  doh.gif
*

Vienas mano giminaitis būdamas gal kokių 3 metų labai norėdavo alaus. Gal jam kokių medžiagų trūko ar kas ten buvo, bet tiesiog drebėdavo alų pamatęs, prašinėdavo jo, plėšdavo iš rankų stiklinę ir t.t. Kartą jo motinėlei iki gyvo kaulo įgryso tas alaus prašinėjimas ir ji davė jam gerti jo tiek, KIEK JIS JO NORĖJO... Sakė, po to, vaikas vėmė gal 2 dienas... Bet už tai dabar, jau susaugęs vyras, alaus nebenori...
O tarp kavos ir degtinės yra šioks toks skirtumas, nepastebėjai mirksiukas.gif Na pvz., kaip tarp alkoholio ir nealkoholinio gėrimo...
Šarlota
jei vikas nori kavos,tai uzmaisykit jam puoduka kakavos su pienu ir pasakykit cia tavo kava,o cia mano tongue.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.