Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Biopsija
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Bekasė
Vakar apsilankiusi pas savo gydytoja isgirdau, kad man reikia ruostis biopsijos tyrimui. Gydytoja nieko nebaugino, paprasciausiai pasake, kad tyrimai nera labai geri, rodo pakitimus ir reikia atlikti biopsija, kad butu imanoma issiaiskinti kokie pakitimai yra ir kokio dydzio, o jau tada nuo tu rezultatu priklausys ir tolimesnis gydytmas - vaistai, proceduros ar operacija. Baisiausia, kad biopsija man gales atlikti tik po kokiu 2-3 savaiciu ( geriausia ja atlikti pirma savaite po menesiniu) ir po to dar 10 dienu reikes laukti atsakymo. Bet kaip islaukti visa ta laika?..
NERA
Kantrybės.Nusiramink ir atsipalaiduok.Nes nuo tavo nervų geriau tikrai nebus, gali tik pablogėti sad.gif Nors aišku patarti lengviausia, bet padaryti....Pabandykit kur nors visi išvažiuoti -aplinkos pakeitimas gan neblogai veikia smile.gif
Daivulka
Silvute, darė man tą biopsiją. Kai pasakė, kad darys namo grįžau apsibliovusi sad.gif Bet po to susimasčiau g.gif geriau anksčiau negu vėliau. Aišku laukimas užkniso, bet tai buvo prieš 3 metus. Rezultatai buvo geri, ta prasme nieko blogo nebuvo. O tau patarsiu būtši stipriai visais atžvilgiais ir kolkas tas mintis ginti į šalį, nes kitaip tik nervus susigadinsi. Daugiau optimizmo ir tikėtis, kad viskas bus gerai smile.gif
uola
Nesibaimink pirma laiko. Kai suzinosi , kad yra kazkokia beda, tai ieskosi keliu, kaip elgtis. Neverta svaistyti laiko beprasmiskiems, "jeigu". Pagalvok, ka pakeisi savo baimemis suzinoti. Kiekvienai ligelei yra gydymo budas. Bloguoju atveju tereikes gydytis ir viskas . Sekmes. Tikiu, kad tau viskas bus gerai wink.gif

Pazystamas jausmas, kai serga vaikas, o jo dar gydytojas neapziurejes. Prisimastau visokiu baisiausiu ligu, nes kazkokius pozymius sulyginus primena viena ar kita. Po to sakau "stop" kai bus aisku ar yra beda, tuomet ir ieskosiu sprendimu. Baime kyla is nezinojimo. Kai suzinai- randi iseiti. Nebijok suzinoti wink.gif
vabalas
o kokio organo biopsija tau darys?
biopsija nebutinai turi reiskti, kad sergi rimta liga. galbut, tiesiog neuztenka informacijos is paprastau tyrimu, niekaip negali nustati kas per liga.
Bekasė
QUOTE (vabalas @ 2004 08 20, 13:45)
o kokio organo biopsija tau darys?
biopsija nebutinai turi reiskti, kad sergi rimta liga. galbut, tiesiog neuztenka informacijos is paprastau tyrimu, niekaip negali nustati kas per liga.

gimdos kaklelio.
Kuzia
Nieko nebijok. Bent jau kol nepadarys biopsijos. Ja daro "po narkoze". Laukiant rezultatu tai jau tikrai neramu. Bet reikia visada tiketis, kad viskas bus gerai. Man pries 4 metus atsakymas tyrimo nebuvo geras, bet dabar uztat esu GYVA, SVEIKA.
gisida
SILVUTE, nebijok, jei dabar nesasidarys tyrimų, tai nežinai kas gali paskui atsitikt
man darė biopsiją prieš 2,5 metų, atsakymas buvo blogas, jei dar norėjau turėti vaikų turėjau rizikuoti, nes po to reikėjo operuoti, taigi mes susilaukėm mergytės ir kai jai buvo 8 mėn. mane operavo, ačiū dievui kad laiku viską sužinojom ir liga neprogresavo toliau, ir viskas gerai baigėsi, šiandien aš sveika, kaip mano gydytoja sako kaip aštuoniolikmetė
taigi nebijok biopsija tai tikrai nieko baisaus, o į atsakymą koks jis bebųūtų reguok ramiai, nes dabar medicina daug gali
lauma
QUOTE (uola @ 2004 08 20, 10:17)
Nesibaimink pirma laiko. Kai suzinosi , kad yra kazkokia beda, tai ieskosi keliu, kaip elgtis. Neverta svaistyti laiko beprasmiskiems, "jeigu". Pagalvok, ka pakeisi savo baimemis suzinoti. Kiekvienai ligelei yra gydymo budas. Bloguoju atveju tereikes gydytis ir viskas .

Ko bijai labiau tyrimo - t.y. procedūros ar atsakymo - t.y. ligos? Dabar daug ką galima išgydyti, net vėžį. Bet dar daugiau gali padaryti tavo tikėjimas ir optimizmas, kad viskas bus gerai. Negraužk savęs anksčiau laiko.
Čiauškutė
Uzjauciu tai nemalonu,bet kai reikia -ka daryt,zinau as tas ligas,o biopsija man eme is plaucio tai tikrai nelinkiu niekam,nes tokia procedura atliko tris kartus .Stiprybes ir geros sveikatos thumbup.gif
O vezi galima isgydyt patikek is savo praktikos sakau,bet labai...labai...reikia mylet gyvenima ir musu paciu optimizmo deka ivyksta stebuklai,nes gydytoju nuomone as turejau mirt,bet tikrai rasau ne is anapus,30d.bus lygiai 8m.po mano operacijos clap.gif
nerile
Silvute, matai kiek yra sirgusiu, o dabar besidziaugianciu gyvenimu rolleyes.gif
Gal geriau zinoti, kas tau yra, nei sirgti ir nezinoti, nuo ko gyvenimas karteja. O gal tau nebus nieko sudetingo ir tu sugebesi greitai pasveikti. Laikykis. Juk esi taip daug kam reikalinga. Mes uz tave wink.gif
KV
Man jau kokius 4 kartus darė biopsiją, bet "nenuskauskausmino", biški skauda, jautri gi ten vietelė rolleyes.gif , bet aš tai blioviau po rezultatų, nes diognozavo 3 stadiją (CIN3), atseit jau ir Konizacija (dalies gimdos kaklelio pašalinimas) per vėlu buvo... O vėliau ir prasidėjo - tai yra kažkas tai nėra, tai yra tai nėra... Susinervijau, vaiką pasidarėm, nes pašalinus dalį gimdos kaklelio galima nebeturėti vaikų...
O šiaip biopsiją reikia profilaktiškai darytis kartą į metus, o jei rasta pakitimų kartą į pusmetį ar dažniau, kitaip - tai onkocitologinis tyrimas, kuo anksčiau sužinom, tuo geriau į veikti rolleyes.gif
Fate
Teko ir man tas "malonumas" unsure.gif Onkocitologinis tyrimas, biopsija, atipinės, t.y. pakitusios ląstelės... po pusmečio lyg ir apsitvarkė...
Silvute, viskas bus gerai wink.gif
Rusnytė
QUOTE (INKOGNITO @ 2004 08 26, 13:00)
Man jau kokius 4 kartus darė biopsiją, bet "nenuskauskausmino", biški skauda, jautri gi ten vietelė rolleyes.gif , bet aš tai blioviau po rezultatų, nes diognozavo 3 stadiją (CIN3), atseit jau ir Konizacija (dalies gimdos kaklelio pašalinimas) per vėlu buvo... O vėliau ir prasidėjo - tai yra kažkas tai nėra, tai yra tai nėra... Susinervijau, vaiką pasidarėm, nes pašalinus dalį gimdos kaklelio galima nebeturėti vaikų...
O šiaip biopsiją reikia profilaktiškai darytis kartą į metus, o jei rasta pakitimų kartą į pusmetį ar dažniau, kitaip - tai onkocitologinis tyrimas, kuo anksčiau sužinom, tuo geriau į veikti rolleyes.gif

Atleiskit, bet jau cia kas per nesamones!!! protest.gif Is kur istarukei toki dalyka, kad biopsija reikia darytis karta metuose??? Ir kad po konizacijos vaiku gali nebetureti??? Blyn, atsiprasau uz keiksma, bet nervina mane tokios, kurios turi maziausiai informacijos apie tokius dalykus ir skleidzia cia visokias erezijas. doh.gif Pirma, biopsija daroma tik tais atvejais, kai gimdos kaklelio onkocitologinis tyrimas rodo negerus pakitimus ir reikalinga patikslinti diagnoze! Antra, konizacija, tai ne koks abortas, kad po jos negaletum vaiku tureti! Pastojimui tai absoliuciai jokios reiksmes neturi. Pacioje nestumo pabaigoje gali gresti prieslaikinis gimdymas, bet yra labai daug priemoniu to isvengti. O gali ir negresti. thumbup.gif Netgi visiskai sveikos moterys gali neisnesioti vaikelio. Taip, kad nezinai - geriau nerasyk ir kitu nestresink doh.gif !

Slyvute, kaip tau sekesi?
Kuzia
QUOTE (Rusnytė @ 2004 10 06, 14:24)
konizacija, tai ne koks abortas, kad po jos negaletum vaiku tureti!

Kas, tavo nuomone, yra konizacija blink.gif ?
Rusnytė
QUOTE (Kuzia @ 2004 10 06, 18:44)
Kas, tavo nuomone, yra konizacija blink.gif ?

Gimdos kaklelio kūginė biopsija (arba dar kitaip konizacija) – gimdos kaklelio įtartino audinio pašalinimas, naudojant skalpelį, lazerį ar diatermokilpą.
Kuzia
QUOTE (Rusnytė @ 2004 10 07, 08:37)
Gimdos kaklelio kūginė biopsija (arba dar kitaip konizacija) – gimdos kaklelio įtartino audinio pašalinimas, naudojant skalpelį, lazerį ar diatermokilpą.

Paprastai kalbant - šalinimas dalies kaklelio. Manau, kad išnešiojimui leliaus tai turi netgi labai didelę įtaką.
Rusnytė
Sutinku, Kuzia, kad tai padidina prieslaikinio gimdymo rizika, bet dabar yra labai daug medicininiu priemoniu tokiai situacijai isvengti. clap.gif Konizacija pati savaime dar nereiskia, kad moteris jau yra pasmerkta pagimdyti anksciau laiko. wink.gif
krika
o tu dieve blink.gif man po gimdymo irgi sake darys biopsija - gal gruodzio menesi. bet nei as zinojau, kas tai, nei ka - todel buvau rami. bet dabar perskaicius visa tai blink.gif as juk noriu antro vaikelio unsure.gif tai nejaugi mano mazajai nebus nei metuku, kai mes su vyru turesim "daryti" antra vaikeli blink.gif
pradejau ir as bijoti sad.gif
Tarena
Man dare, lialia ant ranku ir pagerejo. Ir kitokiu operaciju turejau, cia jau daugiau pasinervavau, bet taip pat susitvarko viskas. Reikia tik pozityviai galvoti tokiose situacijose ir viskas vienaip ar kitaip issisprendzia. Dar laukia viena labai nemaloni procedura, bet vis atidelioju, reik pasiryzti.

Tiesiog sekmes mamukes. Ir stiprybes. Mano mamukui mazai sansu dave, o tpfu, tpfu, tpfu - 10 metu kartu, ir kad dar bent 50 Dievas duotu. Del vaiku ir stiprios valios daug kas gali ivykti.
ZBITKA
man dare gimdos kaklelio biopsija nieko baisaus gal tik siaip ima? man irgi profilaktiskai ziuri kiek zaizdeleje pasikeitimu. geriau viska issiaiskinti atlikti visus tyrimus
Bekasė
QUOTE (miau @ 2004 10 06, 12:33)
Silvute, kaip laikaisi? Nagi, laukiam ziniu.

dekui uz rupesti, viskas baigesi gerai, reikia tik pabaigti gydyma. O pasiemusi savo kortele ir pamaciusi onkocitologinio tepinelio isvadas supratau gydytojos nerima - man itarinejo cin 2.
nerile
CIN, kas tai?
Silvute, gerai kas gerai baigiasi.
Marinčik
Praeitais metais dariau onkocitalogini tyrymą ,surado vėžinių lastelių,man jos išpjovė(ištyrė tą ką išpjovė vėžio nerasta)labai gražiai viskas užgijo.Vėl neseniai
padariau šitą tyrymą ir vėl yra pokeičiu,tai ką dabar kiekvienais metais reiks pjauti.
Gal kam panaši istorija,pasidalinkit.Man tas buvimas onkologiniam ,kad pasitikrint yra siaubingas ,gal ten kur privačiaigalima kur aparatūra yra.Onkologiniam nerealiai kiek žmoniu tokiu dalyku prisiklausai ,kad bloga pasidaro.

Kodėl atsinaujina lasteles ,ką daryti kad jų nebutu g.gif
ausrinevaigauskaite
QUOTE(Marinčik @ 2006 02 24, 15:31)
Praeitais metais dariau onkocitalogini tyrymą ,surado vėžinių lastelių,man jos išpjovė(ištyrė tą ką išpjovė vėžio nerasta)labai gražiai viskas užgijo.Vėl neseniai
padariau šitą tyrymą ir vėl yra pokeičiu,tai ką dabar kiekvienais metais reiks pjauti.
Gal kam panaši istorija,pasidalinkit.Man tas buvimas onkologiniam ,kad pasitikrint yra siaubingas ,gal ten kur privačiaigalima kur aparatūra yra.Onkologiniam nerealiai kiek žmoniu tokiu dalyku prisiklausai ,kad bloga pasidaro.

Kodėl atsinaujina lasteles ,ką daryti kad jų nebutu g.gif
*

labas ,

tas pats ir mane kankino, dvi operacijas atgyvenau, bet pati nuostabiausia gydytoja man pasitaike. Ji vilniuje dirba privaciai, onkologe-ginekologe, ir jos sritis, butent sitos ligos. gal vertetu tau pas ja irgi pabandyt? Jo svardas Birute Intaite 869877011. jau isgyjau, stiprinau imuniteta, "tos vieteles". ir dabar jau dziaugiuosi, kad visiskai sveika, lasteliu pazeistu neberado:)
Marinčik
QUOTE(ausrinevaigauskaite @ 2006 02 27, 18:28)
labas ,

tas pats ir mane kankino, dvi operacijas atgyvenau, bet pati nuostabiausia gydytoja man pasitaike. Ji vilniuje dirba privaciai, onkologe-ginekologe, ir jos sritis, butent sitos ligos. gal vertetu tau pas ja irgi pabandyt? Jo svardas Birute Intaite 869877011. jau isgyjau, stiprinau imuniteta, "tos vieteles". ir dabar jau dziaugiuosi, kad visiskai sveika, lasteliu pazeistu neberado:)
*

Nu tu isivaizduoji,dar nebuvau perskaičius žinutes ,ką tik buvau su šia gydytoja susitarus.Šeštadieni važiuoju pas ją į konsultaciją.O tu gal man gali paaiškinti kur ten Santariškese yra Marcinkevičiaus gatvė.Ir dar klausimėlis kiek kainuoja konsultacija,ir kiek maždaug kainavo tau operacija,tau turbut darė konizacija kaip ir man pirma karta g.gif
iR DAR AČIŪ TAU KAD IŠSKLAIDEI MANO ABEJONES IR TURI GERU ATSILEPIMU APIE JĄ. 4u.gif Sveikinu tavę išsigydžius buk sveika stiprink imunitetą toliau.MOLODEC thumbup.gif
ausrinevaigauskaite
QUOTE(Marinčik @ 2006 02 28, 11:48)
Nu tu isivaizduoji,dar nebuvau perskaičius žinutes ,ką tik buvau su šia gydytoja susitarus.Šeštadieni važiuoju pas ją į konsultaciją.O tu gal man gali paaiškinti kur ten Santariškese yra Marcinkevičiaus gatvė.Ir dar klausimėlis kiek kainuoja konsultacija,ir kiek maždaug kainavo tau operacija,tau turbut darė konizacija kaip ir man pirma karta g.gif
iR DAR AČIŪ TAU KAD IŠSKLAIDEI MANO ABEJONES IR TURI GERU ATSILEPIMU APIE JĄ. 4u.gif Sveikinu tavę išsigydžius buk sveika stiprink imunitetą toliau.MOLODEC thumbup.gif
*

labas,
Marcinkeviciaus g. yra tie nauji namai, 5-auksciai, kur ziedas santariskiu, ir is ziedo eina ta gatve:) salai jos klinikos yra kirpykla, tikrai rasi:

sekmes ir tau, nes papuolei i geras rankas;) ten tik labaidaug moteru buna, teks eilej pasedeti, bet aplinka labai maloni:). Apziura + vezio lasteliu tyrimas man kainavo 60 litu. 20litu tepinelis, 40 apziura. O operacija lazeriu 160, bet uztat sekminga:) Sekmes tau
ausrinevaigauskaite
QUOTE(Marinčik @ 2006 02 28, 11:48)
*

Sveikute,

kaip tau sekesi, ar gerai viskas, kazkaip vis prisimenu apie tave?
Marinčik
QUOTE(ausrinevaigauskaite @ 2006 03 10, 11:50)
Sveikute,

kaip tau sekesi, ar gerai viskas, kazkaip vis prisimenu apie tave?
*

LABUTIS,DABAR LIKTAI GERAI,MAN darė lazeriu,bet labai kraujavo,ji sakė ,kad tai buna nuo uždegimo,nes paviršiuje kaklelis tvarkingas be pažeidimu,o turbut ten giliau netvarkoj kažkas, ji labai nerimavo ,dėl kraujavimo,bet viską padarė kaip rėikia, ši procedura tesiesi ilgai ir man skaudėjo labai nors ir su nuskausminimu,
eidama namo keikiau savę ,kad esu moterys ,kodėl negimiau vyru,taip norėjau verkti ir išsiverkiau namuose ant vyro petes .cray.gif jau tokia procedura ,neduok dieve niekam blink.gif
dabar sakė pasirodyti po 3 mėn.pažiūrės ar viskas gerai.
Labai maloni gydytoja, dirba be išeiginiu,pas ją tiek moterų lankosi eina ir eina wacko.gif
ausrinevaigauskaite
Labas,

taip labai nemaloni procedura, bet svarbiausia, kad viskas laiku, kad neuzdelsei. pamatysi , kaip greitai viska pamirsi:)
Stiprink, imuniteta labai! Nes kiek domejausi internete, svarbiausia, imunitetas su sita beda. Tikai tikiu kad pades tau si operacija. Va, man reikejo, net dvieju:( Bet nieko dabar jau viskas gerai:)

Tau bus tas pats, o vyru but nenorek:) Juk moterys tai pacios graziausios butybes:)

Marinčik
QUOTE(ausrinevaigauskaite @ 2006 03 14, 11:41)
Labas,

taip labai nemaloni procedura, bet svarbiausia, kad viskas laiku, kad neuzdelsei. pamatysi , kaip greitai viska pamirsi:) 
Stiprink, imuniteta labai!  Nes kiek domejausi internete, svarbiausia, imunitetas su sita beda. Tikai tikiu kad pades tau si operacija. Va, man reikejo, net dvieju:(  Bet nieko dabar jau viskas gerai:)

Tau bus tas pats, o vyru but nenorek:)  Juk moterys tai pacios graziausios butybes:)
*

Tikuosi ,kad tikrai viskas bus gerai,o kad vyru negimiau,jau taip nebegalvuoju,žinai tą dieną man taip buvo bloga po tos proceduros,tai ir galvojau nesamones,dabar liktai viskas gerai tik išskyros keistos kažkokios gelsvos.

IR ŽINOMA SVARBIAUSIA LAIKU TIKRINTIS,KIEKVIENAIS METAIS

Aš dar ir pas momologą nuejau pasitikrinau,viskas gerai tai dabar metams ramybe
ausrinevaigauskaite
Saunuole:) thumbup.gif
Zivilka
o pati biopsija gimdos kaklelio ar skausminga? koki nuskausminima naudoja?
Zivilka
na niekas neatsako, tai pati ir atsakysiu, man padare su pilna narkoze, labai dziaugiaus, nes pasake, kad dare trijose vietose, kakleli atidarinejo ir is ten eme, buciau turbut nuprotejus.
dabar su nerimu laukiu atsakymo, bet is gydytojos veido supratau, kad nesitikeciau labai geru
azis monstras brigas
QUOTE(Zivilka @ 2006 11 14, 12:30)
na niekas neatsako, tai pati ir atsakysiu, man padare su pilna narkoze, labai dziaugiaus, nes pasake, kad dare trijose vietose, kakleli atidarinejo ir is ten eme, buciau turbut nuprotejus.
dabar su nerimu laukiu atsakymo, bet is gydytojos veido supratau, kad nesitikeciau labai geru
*

Sveika, gal jau zinai atsakymus labai nesijaudink nes nervai kenkia , man paciai pries metus gruodzio 5 berods salino dali kaklelio po to tikrinausi kas tris menesiusi pora kartu o va po to pasake kad po pusmecio atvaziuoti tai arteja gruodis ir man reiks tyrimu pati ziauriai bijau nes ytariu kad neviskas tvarkoj o gyvent norisi man dar tik 26 o ir dukryte turiu
Zivilka
QUOTE(azis monstras brigas @ 2006 11 22, 11:27)
Sveika, gal jau zinai atsakymus labai nesijaudink nes nervai kenkia , man  paciai pries metus gruodzio 5 berods salino dali kaklelio po to tikrinausi kas tris menesiusi pora kartu o va po to pasake kad po pusmecio atvaziuoti tai arteja gruodis ir man reiks tyrimu pati ziauriai bijau nes ytariu kad neviskas tvarkoj o gyvent norisi man dar tik 26 o ir dukryte turiu
*

zinau, man CIN3, nuotaika aisku š, bet niekur nebedingsi, sausio menesi taip pat darys kakelio konizacija, o as dar tikejausi vaika pagimdyti. dar papildomai pasidariau zmogaus papiloma viruso tyrima, atsakymai bus po savaites, jei viruso nera, gal dar leis palaukti, nes kaip zinoma, daug moteru po kaklelio opercijos nebeisnesioja kudikiu. o as taip nenoriu, kad mano sunelis gyvenime butu vienisas.
o tu manai, kad tau galejo atsinaujinti? kokia buvo susirgimo stadija, ar gal jau vezys?
pukeliux
QUOTE(Zivilka @ 2006 11 29, 09:30)
....sausio menesi taip pat darys kakelio konizacija, o as dar tikejausi vaika pagimdyti... nes kaip zinoma, daug moteru po kaklelio opercijos nebeisnesioja kudikiu. o as taip nenoriu, kad mano sunelis gyvenime butu vienisas.
o tu manai, kad tau galejo atsinaujinti? kokia buvo susirgimo stadija, ar gal jau vezys?
*

Niekaip nesuprantu, kažkodėl niekaip negaliu paskutiniu metu parašyti jokios žnutės, jų tiesiog nerodo g.gif
Na, gal šį kartą pavyks...
Aukščiau nosį, Zivilka, žinau bent dvi moteriškes, kurios po tokių operacijų laimingai savo vaikelius išnešiojo. Ne viskas prarasta dar, svarbu, kad pakitimai laiku pastebėti.
Zivilka
na tikrai, kas gi belieka, tik tiketis, kad viskas bus gerai. aisku, juk galejo buti ir blogiau
#Mia#
QUOTE(Zivilka @ 2006 11 29, 09:30)
zinau, man CIN3, nuotaika aisku š, bet niekur nebedingsi, sausio menesi taip pat darys kakelio konizacija, o as dar tikejausi vaika pagimdyti. dar papildomai pasidariau zmogaus papiloma viruso tyrima, atsakymai bus po savaites, jei viruso nera, gal dar leis palaukti, nes kaip zinoma, daug moteru po kaklelio opercijos nebeisnesioja kudikiu. o as taip nenoriu, kad mano sunelis gyvenime butu vienisas.
*

Man kazkada buvo itarimas (dar pries pirma), kad reikes pjaustytis, bet gydytoja sake, kad viskas normaliai, tik rekomanduotina darytis cezari (bet pati sake, kad rekomenduotina, o kas kaip nori taip daro ir nera skirtumo). O del isnesiojimo nieko nesake g.gif , tik kad kazkoki tvirtinima reikia daryti.
Labaaaai aiskiai parasiau, bet jau pries tiek laiko buvo - nepamenu.
Zivilka
QUOTE(#Mia# @ 2006 11 30, 13:11)
Man kazkada buvo itarimas (dar pries pirma), kad reikes pjaustytis, bet gydytoja sake, kad viskas normaliai, tik rekomanduotina darytis cezari (bet pati sake, kad rekomenduotina, o kas kaip nori taip daro ir nera skirtumo).  O del isnesiojimo nieko nesake  g.gif , tik kad kazkoki tvirtinima reikia daryti.
Labaaaai aiskiai parasiau, bet jau pries tiek laiko buvo - nepamenu.
*

na gerai, kad tau nereikejo operacijos, tik tkrinkis reguliariai butinai.
o del to isnesiojimo, tai sake, vienos moterys be problemu isnesioja, o kitos po keleta persileidimu patiria ir niekuo negali padeti, net ne persileidimu, o prieslaikiniu gimdymu, 20-22 savaiciu. vaikuciai aisku neisgyvena. tiesiog sake nuo organizmo priklauso. o jau del cezario ar gimdymo ziuri pagal situacija konkreciai, nes jei kaklelis bus labai stipriai pazeistas gimdymo metu, o trumpintas labiau suplysta, tai paskui tos displazijos ir atsinaujina. zodziu tikimybe yra, bet didele tikimybe ir priesinga, manau daug ka reiskia tikejimas savo sekme, juk saviitaiga daro stebuklus, tuo stengsiuos ir tiketi thumbup.gif
azis monstras brigas
QUOTE(Zivilka @ 2006 11 29, 11:30)
*

man pirma a stadija bet kiek zinau ttai vaiku turet galesiu nes ne visa kakleli salino o tik dali ta vieta kur buvo zidinys ir truputeli toliau paziureti ar neisplite viskas buvo gerai dabar va po savaites vaziuosiu tirtis tai jau kuris laikas nerandu vietos net vaistus raminancius gert pradejau nes stogas baigia nuvaziuoti nuo minciu visu blogu bet kaip sakai niekur nedingsi reik kazkaip but stipriai bet neiseina verysad.gif
Zivilka
QUOTE(azis monstras brigas @ 2006 12 01, 15:44)
man pirma a stadija bet kiek zinau ttai vaiku turet galesiu nes ne visa kakleli salino o tik dali ta vieta kur buvo zidinys ir truputeli toliau paziureti ar neisplite viskas buvo gerai dabar va po savaites vaziuosiu tirtis tai jau kuris laikas nerandu vietos net vaistus raminancius gert pradejau nes stogas baigia nuvaziuoti nuo minciu visu blogu bet kaip sakai niekur nedingsi reik kazkaip but stipriai bet neiseina  verysad.gif
*

tai nesupratau pirma stadija ko displazijos CIN1 ar vezio pirma (neduok die)? jei CIN1 tai neturejo dar daryti, nes ji netgi buna, kad regresuoja arba metu metus neprogresuoja.
zinoma nesalina viso kaklelio, konusini pjuvi daro, bet to ir pakanka daznai, kad jis pasidaro per silpnas ir kudikio nebeina isnesioti. aisku didzioji dalis vis tiek isnesioja.
neper gyvenk taip labai, tikejimas irgi daug daro. as pvz,. kazkaip save nuteikineju, kad kai man padarys operacija, ta zaraza man nebeasinaujins. kad raminancius geri, aisku nieko blogo, jei tik tai padeda, kam be reikalo nervintis
Zivilka
na vakar suzinojau dar ir ŽPV atsakyma, jis taip pat nedziuginantis, t. y. teigiamas, dabar man neliko jokios vilties, kad galeciau palaukti su operacija ir pirma pagimdyti, sausi operuoja kakleli
indreja
Nuėjau profilaktiškai pasitikrint pas ginekologę, apžiūrėjo, pasidžiaugėm abi, kad viskas puiku, "dėl viso pikto" paėmė onkocitologinį tepinėlį. Šiandien skambinu atsakymo, seselė sako " Jūsų labai blogas atsakymas, ateikite kuo greičiau pas gydytoja" blink.gif ph34r.gif . Sėdžiu darbe kaip ant adatų verysad.gif . cry.gif. Perskaičiau krūva info apie tas ligas ir gydymo būdus, dabar laukiu vizito pas gydytoją unsure.gif .
Zivilka
QUOTE(indreja @ 2006 12 06, 14:37)
Nuėjau profilaktiškai pasitikrint pas ginekologę, apžiūrėjo, pasidžiaugėm abi, kad viskas puiku, "dėl viso pikto" paėmė onkocitologinį tepinėlį. Šiandien skambinu atsakymo, seselė sako " Jūsų labai blogas atsakymas, ateikite kuo greičiau pas  gydytoja"  blink.gif ph34r.gif  . Sėdžiu darbe kaip ant adatų  verysad.gif . cry.gif. Perskaičiau krūva info apie tas ligas ir gydymo būdus, dabar laukiu vizito pas gydytoją  unsure.gif  .
*

eik lauk is to darbo ir kuo greiciau suzinok.
bet kaip idomiai, gydytojai vizualiai viskas gerai buvo. man tai gydytoja jau akivaizdziai mate, kad negerai
Hilde
Paskutinį sykį kaip apžiūrinėjo mano žaizdelę, tai ir gydytoja sakė, jog labai sumažėjus. Bet tyrimas parodė CIN1 g.gif
Zivilka
QUOTE(sparow @ 2006 12 06, 17:17)
Paskutinį sykį kaip apžiūrinėjo mano žaizdelę, tai ir gydytoja sakė, jog  labai sumažėjus. Bet tyrimas parodė CIN1  g.gif
*

o ar siunte biopsijai? nes onkocitologinis nenustato laipsnio, o tik fakta pakitimu. man irgi rode CIN1, o kai padare biopsija, paaiskejo, kad CIN3
Hilde
QUOTE(Zivilka @ 2006 12 06, 15:56)
o ar siunte biopsijai? nes onkocitologinis nenustato laipsnio, o tik fakta pakitimu. man irgi rode CIN1, o kai padare biopsija, paaiskejo, kad CIN3
*

Nežinau unsure.gif Tikrino kolkoskopu, po to gabalėlį kažkokį ėmė... Po to pridegino. Po prideginimo tyrimas normalus. Dabar dar 2 mėn iš eilės kartos.
Kol žaizdelė buvo didelė, onkocitologinis visada būdavo geras g.gif
indreja
Aš čia skaitau skaitau jūsų pasisakymus ir pastebiu, kad visoms yra žaizdelės ir būtent žaizdeleje randama pakitimų. O man gydytoja darė kolposkopiją, bet jokios žaizdeles nemate, sake, kad kaklelis gražus.Tai iš kur dabar tas "blogas" tyrimo atsakymas schmoll.gif . Kažkoks difuzinis nelokalizuotas pakenkimas g.gif ? Kiek išklausiau seselės, ji sakė, kad yra "nežymūs intraepiteliniai pakitimai".Tai kas čia? LSIL? unsure.gif Kaip supratau,onkocitologinis tepinėlis netiksliai nustato diplazijos laipsnį, o naudojamas tik informacijai gauti ar apskritai ta diplazija yra. Vadinasi po biopsijos rezultatai dar gali gerokai keistis doh.gif unsure.gif . Nepykit, kad verkšlenu čia, bet man labai neramu blush2.gif .
Zivilka
QUOTE(sparow @ 2006 12 06, 18:23)
Nežinau unsure.gif Tikrino kolkoskopu, po to gabalėlį kažkokį ėmė... Po to pridegino. Po prideginimo tyrimas normalus. Dabar dar 2 mėn iš eilės kartos.
Kol žaizdelė buvo didelė, onkocitologinis visada būdavo geras g.gif
*

tas gabalėlio paėmimas ir buvo biopsija, jei atsakymas geras nera ko pergyventi, tik reikia nuolatos tikrintis.
indreja, tikrai zaizdeles dazniau tie pakitimai atsiranda, bet aisku gali ir normaliam kaklelyje ivykti, ypac jei tai sukelia zmogaus papilomos virusas. intraepiteliniai pakitimai yra graduojami CIN 1 2 ir 3, prilausomai,nuo to, kos santykis pazeistu ir nepazeistu lasteliu, CIN 1 yra 1/3 pazeistu, tokia stadija gali regresuoti, stabiliai buti daug metu arba progresuoti. na CIN3 jau kai dizdioji dalis pakitusiu, tada operuoja.
nepergyvenk, gal ir po biopsijos bus CIN1
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.