Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kalkės
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > 100 ir 1 patarimas
Pages: 1, 2
Lotosas
Gal zinote, kaip isvalyti kalkes is lygintuvo, i kuri ipilama vandens pries lyginant, kad butu galima papurksti?
Dekoju.
Lukutis
pasiziurek parduotuvese, tikrai yra pirkti, nes as visai neseniai pirkau.
Lotosas
Tai kad as ne vienoj parduotuvej nerandu, tiesa, senai karta maciau Maximoj, o dabar niekur nerandu. O kur tu pirkai, kurioj?
Dilma
Įpilk maistinio acto ir nugarink. Turėtų suveikt.
Čili
Atsikrausčiau į mažą miestelį, o čia vanduo - kažkoks košmaras blink.gif nusiprausi veidą - iškart pleiskanoja, pili butelaitį vonios putų į vonią - neputoja sad.gif apie vandens naudojimą maisto ruošai apskritai patyliu...
Gal kas patartumėt, ar yra kokių filtrų tokiam dalykui, ar kažkas panašaus ax.gif mano vyras ne prie buities toks tipelis, tai tenka pačiai domėtis.. doh.gif
mamagitana
yra, yra, firmų krūva,"Šomis","Pribus", "Didžioji Aja",... siūlau atlikt vandens tyrimą sveikatos centre ( ne baisiai kainuoja), po to kreiptis į vieną iš firmų ir patars. vandenį jie, beje, irgi tiria, net ir nemokamai. jei vanduo kalkėtas, tai gal reikia minkštinimo įrenginio. rimtas apie 3000, jei ne-tai gal kokie filtriukai irgi tinka.
glinglingas
zinau, kad firma aquanduo stato vandens valymo sistema. kainuoja apie 2700 lt. ir keisti reikia filtrus kai uzsitershia. mes toki zadame kai bus lishnu pinige pirkti smile.gif
ajuka
Pas mus bute flitras stovi,i puse metu keist reikia, kaina 400lt... Tai brangoka sakyciau,tai dabar be filtro sedim ir kalkes geriam biggrin.gif
Susiena
Yra tokia firma "Akvandus". Jinai atvažiuoja į namus, ištiria vandenį, na, o paskui - jau Jūsų norų ir derybų klausimas. Deda filravimo sistemas, kainuoja kažkas netoli 3000 Lt. Telefono nežinau, bet informacijoje tikrai pasakytų.
Čili
dekui jums uz patarimus, matau,kad teks pasitaupyti kokiu trejeta tukstanteliu blink.gif g.gif nes au uzkniso galva plautis su virintu vandeniu doh.gif
furcux
QUOTE(Chilli @ 2005 03 08, 15:31)
dekui jums uz patarimus, matau,kad teks pasitaupyti kokiu trejeta tukstanteliu blink.gif  g.gif nes au uzkniso galva plautis su virintu vandeniu doh.gif
*

Maistui ir jo gaminimui galima rasti pigesniu variantu atbulines osmoses filtracija (RO)
http://www.gamteka.lt/apiemus.htm
Lemur
4u.gif As tai naudoju tikrai liuks ,citrinos rugsti ,reikia ziupsneli ipilti ! thumbup.gif
krika
nusipirkau lygintuvui dėmes nuvalyti nuo pado - kažkokį vaškinį pieštuką. lieudies priemonės nepadėjo, tad sumokėjau kažkur apie 11 litų. ir ką galvojat? viso pado vis tik nenuvalė ir sugadino lygintuvą cry.gif dabar tik įjungus jis pradeda rūkti ir dvokti vašku cry.gif neįmanoma kambarį būti. šiaip tai lygina, bet gi nekviepuosi tais nuodais.
ką patarsit unsure.gif dar bandysiu išsinešus į balkoną, pripilti į lygintuvą vandens ir garinti. gal padės g.gif
Kazimiera d'Artanjan
QUOTE(Dilma @ 2004 11 23, 23:59)
Įpilk maistinio acto ir nugarink. Turėtų suveikt.
*

Neskiesto? Kokį kiekį?
zujkiz
Mielos mamytės,
Ant mano vonios sienos atsirado neaiškios kilmės nuosėdos. Kaip plytelės buvo naujos, tai taip gražiai blizgėjo, o dabar tarsi plėvele apsinešė sad.gif Tai tikrai nuo vandens (mes kasdien po dušu turškiamės su vyru, tai aptaško sienas). Nežinau, gal ten kalkių nuosėdos. Kaip Jūs kovojate su šia problema?
bravada
mano vonios plytelės irgi apsineša ir nuo kalkiu ir gal nuo garu, tai dabar nusipirkau Amway firmos valiklį voniai,na žinok kaip gerai nusivalo ir toks tas valiklis ekonomiškas .Taigi kai užeina ta valymo manija tai taip išblizginu vonia kad gražu žiuret buna. thumbup.gif
Kuzia
Labai gerai kalkes nuvalo Cilit Bang thumbup.gif . Pas mane senąjam bute veidrodis didelis buvo virš vonios blink.gif , tai jau kai pirkom toks nušikinėtas kalkėm buvo doh.gif ... Viską kuo puikiasiai nuvaliau thumbup.gif .
-MŠ-
kiek isbandem, nieko negali prilyginti "Tulpei", cia toks valiklis, kur visas kalkes isvalo thumbup.gif
Mytė
Aš irgi turiu šią problemą. Plyteles valau su Fairy, kaip man patarė vienos valymo firmos savininkė, bet nelabai man valo. Dabar bandysiu Jūsų patartus valiklius. doh.gif
mazaaudrute
aš olandijoj pirkdavau valymui nuostabų valiklį, 5 eurai, bet papurški ir visas dėmes nuima, ir rūdis, ir kalkes, ir vonioj, ir virtuvėj, ir pajuodusias plasmasines sienu lenteles nuvalo, kad lieka kaip naujos smile.gif tik lietuvoj tokio nemačiau, o tai užsipirkčiau visam gyvenimui biggrin.gif
zujkiz
Bandžiau nuvalyti tas nuosėdas su AJAX smile.gif Rezultatas - nulinis! Kaip buvo nuosėdos, taip ir liko smile.gif
Ieškau "Tulpės" valiklio, kol kas be rezultatų smile.gif
jolitka
Man labai geras Cif "Limescale and Rust" - nuo kalkiu ir rudziu - negalvojau, kad senus uzleistus daiktus galima paversti naujais.
Onora
as su cilit bang ne tik nuo plyteliu vandens nuosedas nuvalau, bet net ir glaista, kuris jau labai patamsejes buvo ant grindu iki sviesumo per daug nevargdama nuvalau, be to. labai gerai valosi ir klozetas ir kranai - zhodziu cia man labai patinkanti priemone ir nesmirda.
Ramunėlė*
smile.gif o pas mumis taip buvo,Turim toki garini lygintuva- nusipirkom nukalkintoja jam Maximoj..ir ka 2 kartus atsei reik ji nukalkint--isleist garus. taip ir padariau, po to visai negaliu lygint...byra, byra , byra kalkes. Pastoviai ,sakiau nebepilsiu.tegul uzrudija jos ten... tongue.gif tongue.gif Bandysiu pilt acta blink.gif
krika
QUOTE(krika @ 2005 03 21, 13:44)
nusipirkau lygintuvui dėmes nuvalyti nuo pado - kažkokį vaškinį pieštuką. lieudies priemonės nepadėjo, tad sumokėjau kažkur apie 11 litų. ir ką galvojat? viso pado vis tik nenuvalė ir sugadino lygintuvą  cry.gif dabar tik įjungus jis pradeda rūkti ir dvokti vašku  cry.gif neįmanoma kambarį būti. šiaip tai lygina, bet gi nekviepuosi tais nuodais.
ką patarsit  unsure.gif dar bandysiu išsinešus į balkoną, pripilti į lygintuvą vandens ir garinti. gal padės  g.gif
*

pagaliau aš savo lygintuvą išgarinau - nebėr to bjauraus vaško kvapo ir neberūgsta.
pripyliau pilną lygintuvą vandens ir įjungus palaikiau kol vanduo išsigaravo. ir taip kelis kartus
laguna
pabandykit 'Cilit bang' (tiksliai nezinau kaip rasosi). reklamuoja kad tirpdo kalkes. Pati nebandziau, tik pasiulau. ax.gif
Fliquiti
Yra cillit specialus kalkėms, tinka ir arbatinukams ir t.t.
O naudojant actą, reikia atskiesti. Taip pat tinka citrinos rūgštis, ištirpinta vandeny. Veikia taip pat.
Susiena
Na, man tai Cilit labai geras tokiems valymams!
Frosted
QUOTE(Onora @ 2005 03 31, 18:54)
as su cilit bang ne tik nuo plyteliu vandens nuosedas nuvalau, bet net ir glaista, kuris jau labai patamsejes buvo ant grindu iki sviesumo per daug nevargdama nuvalau, be to. labai gerai valosi ir klozetas ir kranai - zhodziu cia man labai patinkanti priemone ir nesmirda.
*

Onora, greit iki betoniniu grindu dasikasi? smile.gif
Mano kol kas neapsinese, tai neturiu tokiu problemu smile.gif O siaip Cillit labai gerai isvalo viska, tik as juo nesveiciu pavirsiu, bet palieku kokiai valandai, ir po to nuvalau lengviausiai ax.gif tik galvoju, kaip tarpai tarp plyteliu i mano toki valyma sureaguos g.gif
Cillitas tai kalkes istirpdo, o tarpuose ju juk taip pat yra? Ar nepasidaro tie tarpai poreti nuo tu priemoniu ar jus tik plyteles nuvalote?
zelionuska
man visai thumbup.gif yra cilit briliant toks dviejų sluoksnių buteliukas, kalkes nuvalo tai thumbup.gif
zujkiz
Nusipirkau ir aš tą CILIT nuo kalkių ir rūdžių smile.gif Jezus, mano vandens maišytuvas atrodo kaip naujas blink.gif Keista net biggrin.gif
O vonios plytelių neprisiruošiu nuvalyti, dirbu daug sad.gif
Bet manau, rezultatas bus toks pats kaip ir su maišytuvu thumbup.gif
zujka
Mano vyras bandė išvalyt su citrinos rūgštim lygintuvą. Tai nežinau kas ten pasidarė, bet atrodo teks kitą pirkti. Normaliai nebepurškia, pilant vandenį užsikemša. Žodžiu, kiekvieną kartą lyginant, keikiu už tai. O ir elektrinį arbatinuką valė. Tai jis dar daugiau pradėjo kaupt kalkes
zujkiz
Fantastika ! CILIT nuėme visas kalkes biggrin.gif
liepsnele
Patarkit, kaip išvalyt virdulį nuo kalkių, kurios susidaro verdant vandenį? 4u.gif
rosa
Jeigu jau labai daug kalkių virdulyje, teks griebtis chemijos. Yra visokių priemonių. Aš savo elektrinį vandens virdulį valau kiekvieną savaitę - įpilu 50 ml acto, truputį vandens ir užverdu, o tada perplaunu vandeniu. Tiesa, acto kvapas truputį erzina, nes namai pakvimpa, bet neilgam.
Frosted
QUOTE(rosa @ 2005 05 23, 16:09)
Aš savo elektrinį vandens virdulį valau kiekvieną savaitę - įpilu 50 ml acto, truputį vandens ir užverdu, o tada perplaunu vandeniu. Tiesa, acto kvapas truputį erzina, nes namai pakvimpa, bet neilgam.
*

As irgi actu valau, tik ijungiu kelis kartus kad uzvirtu tas pats vanduo. Ir virduli pripilu pilna vandens, nes kitaip man tik apacioj kalkes nuima. Tai po tokio valymo kaip naujas buna!!!
Yra dar kazkokios chemijos, milteliai kazkokie, bet man acto uztenka thumbup.gif
zujkiz
O aš stengiuosi natūralesnėm priemonėm smile.gif Citrinos rūgštim smile.gif Pripilu vandens įberiu citrinos rūgšties ir užverdu virdulį kelis kartus, po to dar su visu šituo nuoviru palieku per naktį ir ok biggrin.gif
silver 27
QUOTE(zujkiz @ 2005 05 23, 20:47)
O aš stengiuosi natūralesnėm priemonėm  smile.gif Citrinos rūgštim  smile.gif Pripilu vandens įberiu citrinos rūgšties ir užverdu virdulį kelis kartus, po to dar su visu šituo nuoviru palieku per naktį ir ok  biggrin.gif
*

Aš net neverdu, paprasčiausiai supilu pakelį citrinos rūkšties ir pripylusi pilną virdulį palieku nakčiai. Nuo užkalkėjimo laipsnio priklauso ir citrinos rūgšties kiekis.
Lukne
Aš tai irgi neverdu. Tiesog įpilu acto arba citrinos rūgšties su vandeniu. Jei arbatinis būna labai prikalkėjęs tai pilu mažiau vandens, bet dažnai išvalant užtenka ir silpno tirpaliuko. Bet kokia rūgštis sugraužia tas kalkes. Aš sykį su parūgusiomis rūgščių obuolių sultimis išvaliau savo arbatinuką blush2.gif .
O dabar naudojam filtruotą vandenį, tai arbatinukas švarus, nors ir labai seniai jį valiau.
Onora
as su actu kai pavaliau- tai brrrr, teko virduli ismesti, nes vis jausdavau ta acto kvapa.

Dabar nukalkintoja perku Thomas Phillips parduotuveje - ten tokie nedideli pokeliai miltuku. Man labai patinka.
Isvaliusi virduli ta skysti uzvirinu puode ispilu i bliuda ir sumetu kranu galiukus- tuos tinklelius visus kad prasivalytu, o paskui dar vonioj plyteles nuvalau wink.gif
ader
taigi yra specialiu milteliu nuoviroms salinti, lita su trupuciu kainuoja, reikia i pilti i vandeni ir uzvirinti, is pirmo karto puikiai nusiima visos kalkes.
Lukne
QUOTE(ader @ 2005 05 25, 08:10)
taigi yra specialiu milteliu nuoviroms salinti, lita su trupuciu kainuoja, reikia i pilti i vandeni ir uzvirinti, is pirmo karto puikiai nusiima visos kalkes.
*

Vieną kartą bandžiau su tais pigiais milteliais šalinti, tai labai nemalonus kvapas arbatinuke ilgokai laikėsi. Man geriau su actu. Po valymo užtenka vieną kartą užvirinti vandenį ir išpilti, o po to jokio acto kvapo nelieka.
*MONAMI*
*

PRITARIU,YRA TOKIA RŪGŠTIS DĖŽUTĖJE,BERODS 1,35LT-LIETUVISKA thumbup.gif .MAN 3 KARTAM UŽTENKA
rosa
*

Tie milteliai chemija, o actas ne. biggrin.gif
liepsnele
Ačiū visoms už patarimus 4u.gif

Vakar bandžiau su actu, du kartus viriau tą patį vandenį, na, pagražėjo vidus, bet ne tiek, kiek norėčiau... ax.gif Labai jau daug prikalkėjo per 4 naudojimo mėnesius, turbūt labai kietas pas mus vanduo... Bandysiu šiandie dar kartelį su daugiau acto, jei nepadės - citrinos rūgšties nakčiai pripilsiu. Labai nesinori prie chemijos pult. Be to, turiu įtarimą, kad ta chemija nelabai tinka tiem elektriniam plastamasiniam arbatiniam...
Onora
QUOTE(liepsnelė @ 2005 05 25, 09:50)
Ačiū visoms už patarimus  4u.gif

Be to, turiu įtarimą, kad ta chemija nelabai tinka tiem elektriniam plastamasiniam arbatiniam...
*

Kur as perku- tai ten specialiai skirta virduliams, kavos aparatams ir pan. Ir kainuoja ne lita- o du pokeliai 7 litus kainuoja, bet nuvalo nepriekaistingai ir jokio negero kvapo nelieka, skirtingai ne valanr actu.
Jau turbut geriau ne acta, o rugscia druska rinkciausi.
Kitokia.
Actas gal ir neblogai, bet tas kvapas kol verda vanduo schmoll.gif As perku lietuviskus higejos miltelius.Jie nebrangus, labai gerai nuvalo kalkes, tinka plastmasiniams arbatiniams thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif O ta chemija juk isplauni.
Meida X
Nesuprantu kam reikia naudoti chemiją, jeigu galima su citrinos rūgštimi??? g.gif Aš visada taip darau ir rezultatas geras, ir jokio pašalinio chemikalų ar acto kvapo.
nercep
Man tai tos natūralios priemonės ne visada gerai išvalo tai ir aš griebiuosi chemijos. Naudoju tokį valiklį Calx out. Jį įpili į vandenį per naktį palaikai, o po to išskalauji - Ir jokių kalkių o svarbiausia jokio kvapo thumbup.gif thumbup.gif
liepsnele
3 kartus viriau su actu, turbūt labai užsiteršęs buvo, tai dabar spindi vidus rolleyes.gif .
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.