na, tai lyg jau ir sulaukeme vasaros
O tai kiek amziaus tavo vaikinui? Ar pirma karta palieki? Jei jau klausi patirties, tai pirma karta atidavus savaitei, man skaudejo sirdis lygiai dvi dienas, po to pradejau vartyti laikrascius, ieskodama, i koki kina nueiti, koki teatra aplankyti... Manau, kad po dienos kitos viskas bus gerai. O kad vaikams pas mociutes simta kartu geriau, negu darzelyje, neabejoju.
Vaikinui 4 metai, paliekam pas senelius ne pirma karta, bet kiekviena karta jauciuosi oi kaip nigeraiiii
Niekuo kitu taip nepasitikiu,kaip tik savo mama.
Paliktama dukra savo mamai nepergyvenu nei kiek. Cia aisku taip buvo kol gyvenom lietuvoje. Dabar gyvenam toli nuo lietuvos,ir dukra man vis zyzia,kad nori pas mociute i sodyba,ten salia ezeras,sviezias pienas ir t.t. Tai dabar vis svarstom su vyru,kaip cia padarius,mes gi neprivazinesim kas savaite i lietuva, jai gu dukra paliktumem lietuvoje pas mociute, tai turbuk kokiems trims menesiam. Pergyvenu ne del to ar jai bus gerai su mociute,o del saves ar isbusiu tiek laiko be dukros???
Na, mano anyta irgi ziauriai rupestinga, greiciau per daug rupestinga.Tai dar ir delto bijau, kad kazkaip su vaiku nesusisneketi galiu po tokiu atostogu
As savaitgali vienai nakciai palikau dukra savo mamai. Va je, kaip truko jos vakare ir ryte namuose
mes irgi kas met vaikus palydime i sodyba kur jie vasara leidzia kaime.
Seneliai mielai pasiima anukes i vasarnami, o mes kiekviena savaitgali po darbu vaziuojame 150km pirmyn ir 150km atgal pasimatyti su vaikais ir tevams per iseigines duoti kiek nors poilsio Zinoma, kad apima kazkoks nesmagus jausmas kai zinai, kad vaikai ne trim dienom isvyksta, o praktiskai visai vasarai.. Atejus atostogoms patys trokstame pabegti nuo miesto surmulio i kaimo tyluma - tuomet ir pabuname kartu su vaikais arba vezames juos savaitei kitai prie juros, kad pakeistu aplinka. Man regis reikia isnaudoti tokia puikia galimybe nors trumpam perkelti juos i sveikesne aplinka ir dziaugtis, kad vaikai auga turedami tiek miesto privalumus, tiek pazindami gamta ir gyvunus ne tik is Animal planet..
NA ZIURIU JUS CIA VISOS JAU SU PRAKTIKA....
Na,kad , kaip matai Enigma, visos cia isbandziusios, visoms sunku skirtis, bet gal is tiesu, grynas oras vaikui, bent trumpam -yra gerai
Aš tai, matyt, esu labai bloga mama, lyginant su čia pasisakiusiom
KODEL BLOGA....
Enigma, tai tavo nervai stiprūs, kad augindama 2 kavalierius nenori bent nuo vieno pailsėti
As tai pagalvojau, kad matyt esu tikra vista
Enigma, siūlau surizikuoti ir pabandyti palikti sūnų anytai. Jei anytą tavo vyrą užaugino, tai gal jau mokės su vaiku elgtis. Blogiausiu atveju, jei berniukui tikrai nepatiks, nuvažiuosi ir pasiimsi.
Kaip aš tave suprantu. Pas mane situacija tokia, kad abiejų mūsų su vyru tėvai, gyvena tame pačiame mieste, kaip ir mes. Jokio kaimo mes neturime, tiesa uošviai turi sodą, tačiau nakvoja jame labai retai. Pasiima jie dukrą kelioms dienoms, bet jai geriau mūsų namuose(mes gyvename su mano tėvais, mano tėvų name), o ne "blokinėje dėžutėje". Vyras pastoviai dirba, aš lieku su vaikais. Dabar turiu svajonę, nors vieną dieną pailsėti nuo šeimos ir vaikų, nuo namų tvarkymo ar valgio gaminimo. Kol kas ši svajonė ir lieka svajone.
Niekada nesu ilgam palikusi savo vaika tevams, uosviams ir kitiems giminaiciams ar draugams ( buvo tik viena karta 3 dienas pas uosvius) del keliu priezasciu. Viena ju yra ta , kad mano manymu vaikais turi rupintis tevai, tik jie atsakingi uz auklejima ir t.t. Tevai, uosviai turi kitokias, nei musu su vyru, gyvenimiskas nuostatas ir as nenoriu kad tad vaiko galvoje kiltu sumaistis del to. Tarkim religija, mes netikintys, uosviai labai religingi, tik palik vaika dienai - sekancia reikia aiskinti apie skirtingas nuomones ir kad kai kas tiki pasakomis. dabar aisku jau lenviau, dukra didele, bet ko jai i galva neikisi
dar vienas labai erzinantis dalykas- kad seneliai paprastai labai megsta aukleti anuke apie saldainius neribotais kiekiais ir ledus atskira kalba
Kaip matau ne mano vienos nuomone, buti mama - tai labai rimtas ir atsakingas darbas kuriame neskiriamos atostogos ir praejus keliems metams ne visos istveria be rimto poilsio.As uz tai , kad butu vel organizuojamos vaikams atostogos na kaip seniau pionieriu stovyklos, bet nemokamai tam , kad pailsetu mamos. Galetu buti organizuojamos atostogos iskarto visiems vienos seimos vaikams. Tokiu budu stovykloje butu ivairiu amziaus grupiu.Nes dabar toookios kainos, kad as savo 3 vaiku iskarto isleisti i stovykla tikrai niekaip negaliu.
Na bet cia tik mano rozines svajones.......ir taip jau 18 metu........
Turėjau auklę religingą, kol Linas dar dar darželio nelankė. Vedėsi jį į pamaldas kelis kartus, bažnyčia vos ne mūsų kieme stovi Papildyta @ [mergetime]1087287129[/mergetime] Tolita, jau gali pradėti tikėtis, kad pailsėsi. Beliko dar maždau 18 metų
Langana, sita tema ne apie religija, bet atsakysiu tau. As nesu pratusi meluoti ar grazinti tiesa, jeigu man kazkas atroso pasakos as taip ir sakau, ir as netoleruociau tokios labai religingos aukles ir tai kad ji vedziotu mano vaika i pamaldas, bet aukles galima atsisakyti ir susirasti kita, bet su seneliais to padaryti negalima, todel mazinu kiek galima daugiau dukros vienos buvima ten, ypac kai ji buvo mazesne, nes kaip minejai mazam vaikui nepaaiskinsi kazkokias teorijas. As nesakau kad tu neteisi ar blogai darai - jeigu tu taip darai, reiskia tai yra gerai tau, man yra kitaip, kiek zmoniu tiek nuomoniu
mes niekur nepaliekam vaikų, atostogaujam kartu, tik keletą dienų prireikė išvažiuot, tai buvęs vyras pabuvo su dukrom, o šiaip-net neturim nė auklės, nė senelių
Nežinau Lengvute, man atrodo, kad tu anūkus visur vežiosi.
Iva, jokiu būdu nenoriu paneigti tavo teisės į savo nuomonę, atleisk, jei taip pagalvojai
Langana, tai kad ir karo nebuvo
Va va ir pas mane tas pats,jau tokia anyta rupestinga kad kai parsivezu namo tai blyn Mylėkite savo anukus jie atkersis jusu vaikams
oi kokia pazystama situacija
O as tik ir laukiu, kada mociute pasiims Benuka atostogu i toki nuostabu kaima, prie nuostabaus ezer
P0 šita citata beveik galiu pasirašyti pati. Buvau rimtai net susipykus (vienintelį kartą) su anyrta, kai po viešnagės dar primokino "tik mamai nesakyk".
Aš tai saviškį palikčiau mielai. Jis irgi labai labai nori būti vienas pas senelį kaime. Bet pas mus yra problemų ir vienas būti negali. Tai net vaiko gaila, kaip jis dėl to pergyvena. Taip nori, ir dar jaučiasi kaltas pats, kad negali pasilikti.
Todėl pavydžiu mamytėms, kurios gali palikti vaikus pas senelius. Aišku, ten kitoks ir požiūris, ir nuostatos kitokios. Aš pati visas atostogas leisdavai pas senelius. Mama dabar pasiskundžia, kad pora savaičių po to susišnkėti būdavo sunku, bet man tai labai patiko kaime. Ir kai tik galėsiu, tai vaiką leisiu tikrai. Nors tai ir įveda kai kurios painiavos į nusistovėjusią auklėjimo sistemą
Na, nuo kokių septynių metų gal ir išdrįsiu palikti...Dabar nei per kur. Pas abi močiutes visos lentynos prikimštos įvairiausių vaistų, ir kaip taisyklė, kuo žemiau lentyna, tuo seniau pasibaigęs vaistų galiojimo laikas. Ir šiaip nei vienos nei kitos namai mažam vaikui nepritaikyti- visur pilna smulkių ir pavojingų daigtų. Atvažiavus į svečius praktiškai reikia namus pertvarkyti, o tai jau žiūrėk mosikuojas mergina palei akis su žirklėm. Tas pats ir sode- pas vieną kaimynai tokią kūdrą įsikasę, gal 5 metrų gylio stačiais krantais...O aš iš patirties žinau, kad kai močiutės į daržus panyra- pasaulio aplink nebemato- lauk bėdos. Ta močiutė pasiūlė , kad vaikas neprigertų, ant virvelės parišti, nes taip jos kaimynai savo anūkus riša. Nu ne, ačiū, bet mano vaiko nieks ant virvelės neriš... :blink:Kad pasikartų, ar paskui paaugusiai psichologus reiktų samdyti
gal ir isvesciau pas senelius, bet...
su mano tevai mes dabar gyvename. Kai gyvensime atskirai, tai pilnai tikiu, kad karts nuo karto pasiims vaikus. Va ir rytoj mano tete lieka su mazaja, o mes tryse vaziuosim i gamta. O vyro tevai? Anyta greiciau sumeluos kada jai atostogos, negu pasiulys jai anukus atvesti.
Kai pradejau eiti i darba vyras vaziuodavo su dukryte i kaima ,ten ji budavo su seneliais.Atrodydavo gerai pailsesiu pagaliau,bet vistiek labai jos pasilgdavau ir daznai skambindavau pasiklausti,kaip sekasi
nepalieku, nes man pačiai atostogos visą vasarą
dieve kaip jums visoms sekasi, o as tai visai neturiu kam palikti savo vaikucius, viska atiduociau kad bent viena kart i menesi savaitgali juos abu palikciau seneliams
Nu mes savo mergužėlės nebuvome nė karto palikę net parai. Tik dieną, kai būnam darbe
Mes nesam niekur niekada palikę savo mergyčių. Kad ir labai norėtumėm jos nepasiliktų nei pas vienus nei pas kitus senelius, namie joms geriausia
aš gal čia kaip baubas būsiu, bet tikrai norėčiau palikti seneliam nors savaitėlei savo padūkėlę
Niekada niekada niekada nepaliekam, su vaiku keliaujam ir atostogaujam kartu
O aš visai norėčiau saviškę palikti kokiam savaitgaliui pas senelius, bet kad jais nepasitikiu
QUOTE(JO/NE @ 2007 06 24, 14:01) O aš visai norėčiau saviškę palikti kokiam savaitgaliui pas senelius, bet kad jais nepasitikiu sauni siuolaiskiska mociute as palikau sia savaitele ir pas mama, ten gerai vaikui ir smelio deze ir kiemas savas ir supynes - nu rojus, bet vaikis vistiek nenori likti bet nieko baisaus, mociute kartu su anukeliu ir i repeticijas keliauja (kapelos) vaikui patinka
Mes tai stengiamės nepalikinėt vaiko savaitėm, kažkaip negaliu ramiai ilsėtis be jo, vis galvoju, kaip jam, ka veikia ir t.t. Be to nelabai kuo pasitikiu (mažius totaliai nevalgantis, jei nepasodinsi valgyt, pats niekad nepasiprašys) ,nebent seneliu, tai pas jį pabūna dieną-dvi maximum.
QUOTE(carvalho @ 2007 06 26, 16:07) Mes tai stengiamės nepalikinėt vaiko savaitėm, kažkaip negaliu ramiai ilsėtis be jo, vis galvoju, kaip jam, ka veikia ir t.t. Be to nelabai kuo pasitikiu (mažius totaliai nevalgantis, jei nepasodinsi valgyt, pats niekad nepasiprašys) ,nebent seneliu, tai pas jį pabūna dieną-dvi maximum. ilaetia tai ne, galima ir kartu pasiilseti dabar vasara, todel kartais ir palieku savaitei, tiksliau 4-5 dienelem, o atostogaujam visad kartu mano ir buvo nevalgiukas, bet kaip ir isaugo, paaugo bernas ir valgyt pradejo
O a saviske stengiuosi visur su savimi imti, juk taip grazu kai jos akytes pilnos laimes nuo nauju ispudziu
Mano visos iseigines ir atostogos planuojamos su sunumi. Isimtis tolimos keliones, nes manau anksciau jis joms buvo tiesiog per maziukas, taciau laisvalaikis LT tik kartu. Man tiesiog labai smagu su juo, prisigalvojame visokiausiu uzsiemimu, ko be vaikelio tikrai nedarytume ar patingetume. Ne atostogu metu visad paliekame nakvynei pas senelius arba mociute atvaziuoja nakciai, kai lekiam i kluba ar koki suaugusiu baliuka
Na aš tai niekur nepalieku...negaliu, porą kartų buvau palikus pas seserį tai vakare vietos nerandu,skambinu,o iš ryto tai tragedija, nieks nečiauška... o mes einam į darželį kai aš dirbu ( darželis irgi savotiškas darbelis,taip sako maniškė
Nepalikus savo dukrų nei vienos atostogoms kaime pas senelius. Dabar aš ir pati nedirbu, tai ir prižiūriu savo dukrytes. Mano tėvai dirbantys , todėl irgi negali jū prižiūrėti, o anyta aš nepasitikiu. Gal kai bus vyresnės, tai ir paliksim
Pernai bandėme palikti ,tai sekančią dieną turėjau važiuoti pati.O atrodo buvome viską apkalbėję susitarę.Šiemet važiavome savaitei į kelionę, vieni su vyru,tai prieš,tai buvo ilgai kalbėta,pabuvo pas močiutę tris dienas,o likusias pas tetą.Tai buvo pirmas kartas ,kai tokį "ilgą" laiką ne namuose.Mūsų močiutė labai retai mus aplanko gal kartą ar du į metus tai nėra ko stebėtis kad nenori pasilikti viena be mūsų.Ir dar,manau,kad močiutė(mano mama), nemoka bendrauti su vaikais, labai daug draudimu, mums atvažiavus ,sugriaunama jos ideali nusistovėjusi tvarka.Labai gaila,bet taip yra.
|