Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Atostogos
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Bohema
Mes savo pipirą pernai pirmą kartą palikome pas močiutę ir promočiutę Ukmergėj. Nors močiutė dirbanti, bet per atostogas labai laukia vienintelio anūkėlio atvažiuojant. Nors ten gyvena miestelyje, o ne kokioje nors sodyboje, bet netoliese yra daržas, ta jam labai ten patinka.. Šiemet jau laukė kada važiuos pas močiutę, pasiliko dviems savaitėms. Tiesa, važiavau kelioms dienoms aplankyti, tai ne taip ilgesys kamavo, kaip pernai.. Bet pakeisti aplinką manau vaikui sveika. O ir mamai ne pro šalį atsipūsti nuo rutinos. ax.gif Irgi į kiną nulėkiau, su draugėm susitikau... bigsmile.gif
ingeborge
Noreciau ir as palikti bent kokiai savaitei pas mociute kaime ax.gif Deja pas mociute toks ukis, kad nespeja suktis schmoll.gif o dar vaika uzkabinti ant galvos butu visai liudna verysad.gif Be to jis toks savarankiskas tai cia yra, cia jau nera, tai nueina i svecius pas pusbroli uz puses kilometro, tai vargse mociute visa diena ir biegiotu ieskot kur dingo anukelis doh.gif
almante
na va, pasirodysiu dabar mama baisa - pabaisa rolleyes.gif
nes mes tai paliekam savo 2.5metu suneli seneliams (gyvena Vilniuje, ne kaime) as jais pilnai pasitikiu, be to jam paciam labai patinka pas juos pasilikt 4u.gif
birzelio men buvom 5 dienom palike su seneliais sodyboj - grynas oras, uogos, darzoves....vaikas paskui nenorejo i darzeli savaite eit - sake noriu i kaima su baba .....geguzes men skridom i Graikija 5 dienom - tai irgi buvom palike pas senelius....

kazkaip man dar nesinori toki maza skraidint lektuvu schmoll.gif
o kai atostogaujam Lietuvoje, tai visur visi kartu vaziuojam mirksiukas.gif

mes nuo gimimo kazkaip karts nuo karto palikdavom maza pas senelius val, ar keliom val, kai turejom reikalu, arba pvz kai ziema po parduotuves eidavom pasibastyt, nes nesinori kazkaip mazo imt kur bacilu pilna tongue.gif visi ciaudo ir kosti ax.gif be to ir mazam nuobodu, kol mes matuojames ar siaip ka renkames, jam smagiau su seneliais pazaist....
tai , kad ir dabar kai paliekam keliom dienom, jam visai nera strioko, pats mus kartais stumia pro duris ir sako atia smile.gif
manau ir vaikui kartais reikia pakeist aplinka, pailset nuo tevu biggrin.gif
Mond
Kai mociute (mano mama) atostogauja, dukra visada buna su ja, kai atostogos mums- buna su mumis, keliauja irgi visur su mumis.
Loretoidas
Musu seneliai nei vieni , nei kiti nerodo jokio noro pasiimti anukes. Dar kartais pavyksta palikti sode pas mano tevus kelioms dienoms... mirksiukas.gif
vilmara
O mano vaikai beveik visas atostogas, daznai ir savaitgalius leidzia pas senelius.
Dazniausiai pas mano tevus. Jie nedirba, ukeli nedideli turi, gyvena 60 km nuo Vilniaus tai ir galim bele kada vaziuot.
Dabar vaikai pabuvo 2 dienas Vilniuj ir jau baigia man galva iszyst: norim i kaima, Vilniuj nera ka veikt.
As tiesiog manau, kad grynas oras, gamta, savos darzoves, pieno produktai jiems tik i sveikata.
Kaime gyvena naminiai gyvunai, gimsta ju mazyliai. Visa tai labai teigiamai vaikus veikia.
Jie gali vaziuot grybaut, eit zvejot ir t.t. Padeda ravet, siena vezt. Svarbu, kad galiu visiskai savo tevais pasitiket, jie netingi su vaikais bendraut.
Kai kiti seneliai atostogauja arba savaitgaliais irgi isleidziu vaikus pas juos. Jie turi nama ir saugia, aptverta teritorija netoli Vilniaus. Net netingi su palapinem i gamta su anukais nuvaziuot.
Dukra jau kelinti metai isleidziu i stovyklas. Ji nori, kodel gi neleist?

Ir as nesu kokia pabaisa. Kartais nematau vaiku 2 savaites, bet tai nereiskia, kad as jais nesirupinu. Mes beveik kasdien telefonu pasikalbam. Jau vaziuodama is kaimo link Vilniaus bunu ju pasiilgusi.
almante
QUOTE(vilmara @ 2007 08 09, 10:05)
O mano vaikai beveik visas atostogas, daznai ir savaitgalius leidzia pas senelius.
Dazniausiai pas mano tevus. Jie nedirba, ukeli nedideli turi, gyvena 60 km nuo Vilniaus tai ir galim bele kada vaziuot.
Dabar vaikai pabuvo 2 dienas Vilniuj ir jau baigia man galva iszyst: norim i kaima, Vilniuj nera ka veikt.
As tiesiog manau, kad grynas oras, gamta, savos darzoves, pieno produktai jiems tik i sveikata.
Kaime gyvena naminiai gyvunai, gimsta ju mazyliai. Visa tai labai teigiamai vaikus veikia.
Jie gali vaziuot grybaut, eit zvejot ir t.t. Padeda ravet, siena vezt. Svarbu, kad galiu visiskai savo tevais pasitiket, jie netingi su vaikais bendraut.
Kai kiti seneliai atostogauja arba savaitgaliais irgi isleidziu vaikus pas juos. Jie turi nama ir saugia, aptverta teritorija netoli Vilniaus. Net netingi su palapinem i gamta su anukais nuvaziuot.
Dukra jau kelinti metai isleidziu i stovyklas. Ji nori, kodel gi neleist?

Ir as nesu kokia pabaisa. Kartais nematau vaiku 2 savaites, bet tai nereiskia, kad as jais nesirupinu. Mes beveik kasdien telefonu pasikalbam. Jau vaziuodama is kaimo link Vilniaus bunu ju pasiilgusi.
*

drinks_cheers.gif mirksiukas.gif
Terė
Na mes taip pat paliekam sūnų (4,6 m) močiutėms. Jos pačios dėl to rodo iniciatyvą. Abi močiutės dirbą, bet vasarą, kai jos atostogauja, tai sūnus visuomet dienas praleidžia pas vieną ar kitą močiutę, priklauso kuri atostogauja. Jau kelinti metai vasaros metu vis derinam atostogas su močiutėmis, kad nesutaptų jų atostogos su mūsų su vyru. Todėl nereikia vasarą sukti galvos kur palikti sūnų, kai mums reikia dirbti. Man nesinori vesti sūnų vasarą į darželį, noriu, kad ir jis tūrėtų atostogas, pailsėtų nuo darželio. Kol kas tai suderinti mums sekasi puikiai.
reksnyte
mūsų dukrytė pas senelius pabūna tik tada,kai reikia trumpam kur išbėgti mirksiukas.gif ramiai jaučiuosi tik tada,kai mano vaikas šalia ax.gif todėl per atostogas mes visi būnam kartu blush2.gif o ir vieni seneliai gyvena užsienyje,o kiti dirbantys ir nelabai randa laiko anūkei cool.gif
Inesa*
mes gyvename su anita, bet vaiką jai palieku tik tada, kai labai reikia kur nors išeiti, o galimybės paimti vaiką su savim nėra. Gyvenam Vilniaus centre ir apie gryną orą galėjome tik pasvajoti...Todėl šiais metais nusipirkome sodybą ir dabar kvepuojam grynu oru. thumbup.gif
MaršuA
Mano dukryte pati labai nori pas senelius pasisveciuoti. Vieni seneliai tam paciam mieste gyvena, tai aplankom daznai, kiti - toliau. Bet per atostogas tiek pas vienus seneliu, tiek pas kitus dukryte isbuna po kokia savaite, ir visiems gerai... As nemanau, kad "uzkraunu" savo vaika, seneliai juk ne is mandagumo buna... Bent jau taip tikiuosi... smile.gif
Staigmena
vakar palikom kaime savaitei doh.gif pirmą kartą doh.gif tai man ir MB daugiau streso nei tam vaikui. blink.gif ji net neprisimena mūsų doh.gif verysad.gif na taip anytai ji vienturtė anūkė tai dėmesio ir laiko gerdai skiria tiek kiek ta dėmesio išlepinta panelytė reikalauja tai jai ir patinka. ax.gif na žiūrėsim kaip seksis pirmosios atostogos be tėvelių unsure.gif
INGRID24A
aš pavydžiu mamytėms, kurios gali savo vaikučius palikti pas senelius, mes tai gyvenam pas močiūtę, t.y. mano mamą, tai ji ir taip saugo, kada reikia...tai jau nebegaliu ko nors tikėtis...močiūtės lepunėlis....bet vyro mamai nors vienintelis anūkėlis, bet ji jokio noro neparodo, kad jis liktų pasibūti nors 1 dienai, o ką kalbėt apie savaitę..o be to ir vaikas nelabai nori, nes visur negalima, taip negalima elgtis...moralizuoja vaiką amžinai...
gozė
nepaliekam schmoll.gif Gal kartais norėčiau,bet ...ne.Geriau visur kartu mirksiukas.gif
Dykuma5
Atostogauti saviškį vežamės kartu. Savaitę vasaros metu praleidžia pas mano tėvus kaime. Bet tuomet mes su vyru būname namie. Aš atostogauju, o vyras dirba.
vaikui kaimas - atgaiva. Visada laukia atostogų, nes kitu metu ir seneliai dirba. smile.gif
vilmukas77
As irgi pirmakart palikau savo dukryte savaitei seneliams, tai zinote, kas nustebino, kad mergickau pati pasirinko buti ne pas mociute, kuri viska leidzia, o seneli, kur tikrai drausme ir disciplina g.gif tai maloniai nustebino doh.gif thumbup.gif O po issiskyrimo mazoji tapo man geresne, lipsnesne, buciuokle, kas 10 min, praso buckio lotuliukas.gif - matyt ivertino, kad su mamyte geriausia, nors bunu ir pavargusi, ir pikta, ir liudna wub.gif
reda84
Mano irgi su seneliais kaime savaite buvo. Atvaziaves nepaleisdavo manes is akiu nei minutei vis is paskos lakstydavo:)
Staigmena
Paesivežėm džiaugsmą namo ir ką jūs manot doh.gif vėl nori pas senelius daug pabūti mirksiukas.gif nes ten nereikia eiti į darželį ir močiutė su ja visur vaikšto doh.gif o mes tai dirbam blush2.gif ir vaikas turi eiti į darželį tai eina su ašaromis ir isterijomis doh.gif blush2.gif
PaMeL
o mes va palikom maziuli pas senelius savaitei lt o patys ismovem i turkija.tai ka jus manot,nuo to buvimo visad kartu vaikas miegojo su mamytes nuotrauka ir tecio ir sake mamyte mane paliko verysad.gif vien zodz vaikui depresijos gerai kad neivarem unsure.gif o kai grizom tai nei sekundei is akiu dingt niekur negalejom paskui ir neduok d. pasakysi kad reik i kokia kirpykla ar kur verysad.gif ir kita vasara sake nevaziuos i lt pas senelius ir viskas siaubas kaip sunku verysad.gif ir vaikiuko gaila.gal isaugs unsure.gif
jurgalu
nors mūsų seneliai ir močiutės (iš vyro ir iš mano puisės)gana skirtingi, bet pas abejus smiltė labai mėgsta pasibūti. ir pasilikti. nesvarbu kuriam laikui. kaip ten bebūtų, kai nuolatos tėveliai turi dirbti, arba neturi atostogų, arba tos atostogos tik 2 savaitės -vaikui pabūti pas senelius tikras lobis. manau, reikia tik džiaugtis, jei yra ties seneliai, jei nori būti su mūsų vaikučiais mirksiukas.gif
ČIČI
Manieji su malonumu pasilieka pas senelius wub.gif
Eclair
Su malonumu palikčiau biggrin.gif . Tik gaila, kad seneliu neturim verysad.gif
,,Šinšilis"
QUOTE(gertrudos mama @ 2007 08 13, 09:26)
vakar palikom kaime savaitei  doh.gif  pirmą kartą doh.gif  tai man ir MB daugiau streso nei tam vaikui. blink.gif  ji net neprisimena mūsų  doh.gif  verysad.gif  na taip anytai ji vienturtė anūkė tai dėmesio ir laiko gerdai skiria tiek kiek ta dėmesio išlepinta panelytė reikalauja tai jai ir patinka.  ax.gif  na žiūrėsim kaip seksis pirmosios atostogos be tėvelių unsure.gif
*

Džiugu, kai vaikai turi senelius, mano anytai irgi pirma anūkė, tai jau labai ją myli ir dar daugiau lepina, džiaugiamės dėl to, tačiau, kai grįžta po močiutės namo, mes min. parą su ja nesusišnekam, o močiutė gyvena arti thumbup.gif ir dažnai pasiima pas save g.gif . Tikiuosi Jums panašių problemų nekils smile.gif
ČIČI
QUOTE(Inguliukas.s @ 2007 09 13, 13:24)
Džiugu, kai vaikai turi senelius, mano anytai irgi pirma anūkė, tai jau labai ją myli ir dar daugiau lepina, džiaugiamės dėl to, tačiau, kai grįžta po močiutės namo, mes min. parą su ja nesusišnekam, o močiutė gyvena arti thumbup.gif ir dažnai pasiima pas save  g.gif  . Tikiuosi Jums panašių problemų nekils smile.gif
*

Is seneliu grizusius vaikus visada reikia vel pripratinti prie namu "taisykliu" lotuliukas.gif
,,Šinšilis"
QUOTE(ČIČI @ 2007 09 13, 14:54)
Is seneliu grizusius vaikus visada reikia vel pripratinti prie namu "taisykliu"  lotuliukas.gif
*

ir dar kaip lotuliukas.gif
Tetrahidro
Maniškiai kai vieši pas senelius atostogoms, tai ten reguliuoja gyvenimą pagal namus, Mama juokais skundžiasi biggrin.gif
Katukė
Žinoma paliekam biggrin.gif . Tik vat po to palikimo tenka naujai tvarką ir elementarias elgesio taisykles priminti lotuliukas.gif . Labai jau greit "atmoksta" doh.gif
chikko
Niekada nesame palikę vaiko per naktį pas senelius, ar kur kitus. Ilgiausia tai paliekamas yra visai dienai iki vakaro. Net neįsivaizduoju, kaip reikėtų vaiką palikti visai nakčiai.
krisstal
mes anksciau gyvenome su mano tevais, tai ta mociute yra pati brangiauisa.net su manim kartais nenori but, o tik su mociute, ten aisku viskas galima, lepinama labai.kai parsivezu nei batu nebemoka apsimaut,nei apsirenkt. doh.gif
Egle22
Na mes irgi neesame palike ilgesniam laikui vaiku su seneliais. Vieni musu seneliai labai seni , o kiti seneliai - megsta garsiai saukti. Per daug streso. Pirmu atveju, zmones yra per seni kad saugiai vaikus priziuretu. Antru atveju, mano dukra praverkia dienu dienas nes nesupranta kodel ant jos pykstama... verysad.gif
ČIČI
QUOTE(Egle22 @ 2007 11 03, 12:53)
Na mes irgi neesame palike ilgesniam laikui vaiku su seneliais. Vieni musu seneliai labai seni , o kiti seneliai - megsta garsiai saukti.  Per daug streso. Pirmu atveju, zmones yra per seni kad saugiai vaikus priziuretu. Antru atveju, mano dukra praverkia dienu dienas nes nesupranta kodel ant jos pykstama...  verysad.gif
*

Tokiu atveju ir as nealikciau schmoll.gif
mamyciukasm
Na mano dukrytei 3 metukai. Mes turime kaima tik pas prosenelius ( mano ) Nes mano tevai ir vyro tevai gyvena mieste . Na as kartais paprasau, kad pasaugotu vaika arba jiems dukryte leidziu pasiimt savaitgaliui. Ir tikrai nesibaiminu. Gal tiesiog turejot kazkokiu problemu su seneliais??? g.gif

Na jei tokie atvejai, kad saukiama ar per seni seneliai tai tikrai neverta jiems '' duoti '' vaiku g.gif . Gal tiesiog nuvaziuokite visi... visa seima ( mamyte, dukryte, sunelis, tevelis ) Ir seneliai vaikucius pamatys ir patys busite ramus...beto kaime grynas oras, grazu thumbup.gif mirksiukas.gif
camarada
Atostogoms dar nebuvome palikę, nes seneliai dar jauni ir dirba. O savaitgaliais, jei reikia, tai su mielu noru pasilieka sau anūkėles. Ypatingai vyresniąją, mat su ja mažiau problemų. biggrin.gif
Surry
Nors seneliai pakankamai jauni ir dirbantys zmones,bet jei tik turi laisva savaitgali,is karto praso mus atvezti arba patys pasiima musu sūnų.Meile tarp ju:wub: wub.gif wub.gif :wub:begaline.
As kartais net pavydziu bigsmile.gif Kad taip mane butu seneliai myleje...
prekestolen
Na mūsų viena močiutė už vandenyno, o kita gyvena mažame žaliame miestelyje, savo name, su žaliu kiemu. Tai mūsų sūnui ten rojus: dviratis, minamas bagi, minamas traktorius, baseinas, smėlio dėžė ir kt. nuosavo kiemo "patogumai'. tai kas vasarą ten praleidžia kiek tik dalima ilgiau. Mūsų šeimoje tai kaip tradicija- anūkai visada vasaroja pas senelius. Aš irgi visas vasaras leisdavau kaime... wub.gif
neli
Mūsų seneliai tai myli anūkus ir mielai juos pasilieka net ir ilgesniam laikui, kai tenka mums išvažiuoti. O ilgiau nebuvus pa sjuos, vaikai jau pradeda patys prašytis. O dėl išlepinimo, tai kas gi palepins, jei ne seneliai, o vaikai išmoksta, kas galima pas senelius, o kas namie. biggrin.gif
zvaigzdute23
Mano mergytei labai patinka pas senelius, bet ji ten lieka viena nebent su mumis vaziuoja, mazytes jos nepalikdavau, o dabar jau pati nelieka, nors ka as rasau jei ji ir liktu as nepalikciau, nes neisivaizduoju as saves be vaiku.
blue kristal
Mes atostogaujam visada kartu su vaiku thumbup.gif
UREJA
atostogos visa šeimyna kartu, jei neimčiau vaikų kartu atostogaut jausčiausi kalta, ir man atostogos būtu neatostogos nes visą laiką galvočiau apie vaikus
kiwi*
Jei seneliai sutinka, o vaikai nori - lai. Abipusė nauda visiems. Tik jei tos atostogos netrunka visų 3mėn. 4u.gif
ČIČI
QUOTE(ula000 @ 2007 11 17, 17:13)
atostogos visa šeimyna kartu, jei neimčiau vaikų kartu atostogaut jausčiausi kalta, ir man atostogos būtu neatostogos nes visą laiką galvočiau apie vaikus
*

Kartais reikia vaikams pailseti nuo tevu, o tevams nuo vaiku mirksiukas.gif
fiona35
Bent jau aš nuo savo vaikų nepavargstu. Mėgaujuos kol maži ir dar galim žaisti vaikiškus žaidimus,nestebinant aplinkinių.Greit patys nenorės su tėvais atostogaut. Tik šiemet padarėm išimtį ir į užsienį skridom be mažiuko,galvojom jam bus per karšta,maistas netiks.Tai jis pirmas 3d.sėdėdavo prie lango ir laukdavo kol tėtės mašina pasirodys,paskui nusprendė,kad mama ir tėtė darbe,o sesė m-kloje.Tik dabar vis klausia ar mes neįšeisim į darbą vienu metu
ČIČI
QUOTE(fiona35 @ 2007 11 20, 13:44)
Bent jau aš nuo savo vaikų nepavargstu. Mėgaujuos kol maži ir dar galim žaisti vaikiškus žaidimus,nestebinant aplinkinių.Greit patys nenorės su tėvais atostogaut. Tik šiemet padarėm išimtį ir į užsienį skridom be mažiuko,galvojom jam bus per karšta,maistas netiks.Tai jis pirmas 3d.sėdėdavo prie lango ir laukdavo kol tėtės mašina pasirodys,paskui nusprendė,kad mama ir tėtė darbe,o sesė m-kloje.Tik dabar vis klausia ar mes neįšeisim  į darbą vienu metu
*

As ir nesu tokia mama, kuri vaikais nori atsikratyti doh.gif Bet vaikai turetu pratintis ir prie to, kad nevisada buna su tevais (nezinau ar aiskai parasiau - kazka cia sumaliau)
juoduke
QUOTE(ČIČI @ 2007 11 19, 15:20)
Kartais reikia vaikams pailseti nuo tevu, o tevams nuo vaiku  mirksiukas.gif
*

pritariu, bet tik kartais
ČIČI
QUOTE(juoduke @ 2007 11 20, 15:47)
pritariu, bet tik kartais
*

as irgi nemanau, kad kiekviena savaitgali vaikai turi buti pas senelius mirksiukas.gif
mano gabija
kiekviena savaitgaly tai gal ir ne, bet kartais ir tevams reik pabut atskirai nuo vaiku. Jai vaikas paliekamas pas senelius,kurie juo rupinasi,myli, dienai, ar vakarui,nemanau,kad tai vaiko atsikratymas, jis turi bendraut ir vienas, netik budamas su tevais, beto ir seneliai nori tu anuku. smile.gif
Papildyta:
o jai kalbant apie atostogas, kurios trunka ilgiau,tai manau,kad geriau jau su vaiku vaziuot, kad poto ilgesys nekankintu ir vaiku ir tevu verysad.gif
prekestolen
QUOTE(ula000 @ 2007 11 17, 16:13)
*

Per mano atostogas būnam šeima kartu, o kai pradeda atostogauti močiutė-pratęsimas būna pas ją. (nes vasarą į darželį oi kaip nesinori) O šiemet tai visi važiuosim pas močiutę, nes man motinystės atosotgos... thumbup.gif
Jurlin
labai retas atvejis , kad paliktume, nes seneliai nenori anuku, ne tik musu, bet ir kitu anuku doh.gif
noanoa
Kad ir noretume palikt pas senelius,bet tokiu(norinciu anuku)neturim smile.gif .Kartais noretusi ir pailset nuo vaiku,nors i kina nueit,bet...Todel visur einam kartu.
ČIČI
QUOTE(noanoa @ 2007 12 17, 12:46)
Kad ir noretume palikt pas senelius,bet tokiu(norinciu anuku)neturim  smile.gif .Kartais noretusi ir pailset nuo vaiku,nors i kina nueit,bet...Todel visur einam kartu.
*

Čia mane kažkas iškoneveikė, kai parašiau, kad kartais reikia pailsėti nuo vaikų, o vaikams nuo tėvų sunglasses2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.