Noreciau, kad Alutaus mamytes rasytu savo atsiliepimus apie turetas aukles, kaip jas rado, kiek jom mokejo, apie santykius su auklemis, kiek laiko ziuredavo ju mazylius, kaip su jais elgdavosi, kokie santykiai budavo su kitais seimos nariais. Zodziu viska nuo A iki Z . Nes manau tai pades visoms surasti geras aukles savo mazyliams ir apsaugoti juos nuo piktu ir nesaziningu aukliu
As pati savo dukryte palikau auklei kai jai buvo 6 men. Tada radau per pazystamu pazystamus
Vel teko pagal skelbimus ir jau neradau to ko tikejaus. Viena buvo labai uzdara, mazai bendraujanti, tai nesuprasdavau ka ji galvoja ir ka ji veikia.
Vis gi noreciau suzinoti, kiek dabar reik mazdaug auklei uz val. moket Alytuje?
Turėjom ir mes kelias aukles. Nepasakyčiau, kad sekėsi. Pirmą auklę pradėjau bandyti, kai Orestui buvo 8 mėnesiai. Ruošiausi į kelionę. Pakviesdavau kelioms valandoms, o vieną dieną visai nekėlė telefono, kitą dieną nekėlė. Pradėjau nervintis. Po kelių dienų pati paskambino. Pasakė, kad sūnus išėjo iš gyvenimo ir labai bijo dėl dukters. Pirmadienį skaitau laikraštį, kad ir dukra nusižudė. Labai sukrėtė. Gerai, kad tuo metu kaip tik neįvyko kelionė. Teko suktis ir ieškoti naujos auklės. Radau per laikraštį, bet labai puikią moteriškę. Tvarkėsi namuose, gamino valgyti, prižiūrėjo vaiką. Tačiau, kai pabandžiau išsikviesti vasarą, pasakė, kad turi važiuoti į kaimą grėbti šieno. Taigi, teko ieškoti kitos. Daivą radau per pažįstamus. Buvo nuostabi auklė. Kiekvieną dieną vaiką du kartus išvesdavo į lauką, viską, ką vaikas ir kiek valgė surašydavo ant lapelio. Buvo ypatingai atsakinga auklė. Bet susirado nuolatinį normaliai apmokamą darbą. O tada susiradau tokią gegę Marytę iš Naujosios g.60. Kadangi šiame name gyvena giminaičiai, paklausinėjau apie ją. Nieko blogo negalėjo pasakyti. Aplankiau ją namuose. Neturtas badė akis. Kažkaip pagailo, galvojau vargo mačiusi moteris, turėtų stengtis. Nors pirma mintis buvo - ragana (su ilgais juodais plaukais), bet aš ją užgniaužiau. Jau po savaitės darbe verčiu "Alytaus naujienas" ir negaliu patikėti, skyrelyje "ieškau darbo" randu skelbimą, kad ieško valytojos, auklės ar panašaus darbo ir įdėtas mano namų telefonas (skambinti nuo 8 iki 16.30 val). Nurijau šitą piliulę. Nieko nesakiau. Nors paskambindavo ir vėlai vakare pagal skelbimą. Su vaiku nežaisdavo visiškai. Kaip ryte palikdavau virtuvėje, taip vakare sėdinčią prie lango ir rasdavau. Vaiką ryte palikdavau verkiantį. Save nuramindavau tuo, kad per pietus grįžta Arnas iš mokyklos ir, jeigu kas negerai, man papasakos. Taigi, Marytė išbuvo 2 mėnesius. Labai apsidžiaugiau, kad Darbo birža jai pasiūlė darbą, nes pati vis dar nesiryžau išvyti. Vis galvojau, kaip vieniša moteris su paaugliu vaiku išgyvens žiemą be jokių pajamų likusi. O po to prasidėjo linksmoji dalis. Vartau krūvelę neskaitytų žurnalų, žiūriu puslapiai išplėšyti - viename žurnale, kitame. Pasižiūriu į turinį - o gi puslapiai apie seksualumą, apie dietas. Prisireikė auklei tų puslapių.Po to per pažįstamus atsklido kalbos, kad valgyti nebūdavo ko (nors visoms auklėms, išskyrus kai buvau kelionėje 10 dienų, pagamindavau pietus ir vaikui dar atskirai pagamindavau), kad aš bjauri, o vaikai kokie bjaurūs ( auklė Daiva buvo nustebinta, sakė, už Orestą geresnis gali būti tik miręs vaikas). Pasijaučiau labai įskaudinta. Paskambinau ir pagrasinau, kad dėl šmeižto kreipsiuosi į teismą. Aišku, ji gynėsi, kad taip nesakė. O dar po poros mėnesių pamačiau ją lekiančią su mano sijonu... Kai perkračiau rūbus, ir daugiau jų pasigedau. Taigi, pasimokykit iš mano istorijos. Nebūkit atlaidžios... Mūsų vaikai mums svarbiausi.
Nieduli, nu cia tai bent
oi, Nieduli, geriau būčiau neskaičius
privalau surasti savo mažutei gerą auklę
TUREJAU AUKLE,MENESI. ATRODE IDEALI. BET BUVO UZSLEPTA SILPNYBE.GALEJO BAIGTIS LIUDNAI. DABAR TURIM KITA ATRODO,KAD
JI MUS NENUVILS.
Tai kaip tos Alytaus aukles
Siaip aukles as savo vaikui turiu nuo 2 men. tikrai didele patirti su jomis turiu.Buvo ivairiu ir pinigus is taupykles pavoge mergaites ir taip toliau.Turiu keletos vardus ir telefonus juodu aukliu.Kai ieskosit rasykit.
tai va ir man prireikė auklės, nu kaip prireikė anksčiau ar vėliau vistiek reikės ją susirasti, tai taip nusprendžiau kad geriau ankščiau negu vėliau.
Noriu paklausti gal kuri ką girdėjot apie Elvyrą iš Statybininkų gatvės QUOTE(P@nter@ @ 2006 12 21, 11:40) tai va ir man prireikė auklės, nu kaip prireikė anksčiau ar vėliau vistiek reikės ją susirasti, tai taip nusprendžiau kad geriau ankščiau negu vėliau. Noriu paklausti gal kuri ką girdėjot apie Elvyrą iš Statybininkų gatvės gaila, kad savo uzrasus ismeciau, bo kai rinkausi aukle, tai turbut su puse alytaus moteriskiu susitikus buvau dabar turbut nepatarciau rinktis ir dabartines musu aukles, vardu Milda, gyvena prie vidzgirio misko. Stambi, dazytais tamsiais trumpais plaukais. megsta pakalbet ir is pradziu sudaro malonaus, issilavinusio zmogaus ispudi. jei smulkiau reiks, kriepkis per az. O siaip linkiu tau sekmes ir kantrybes
Žinau, ką reiškia susirasti gerą auklę... Visoms savo 3 merginoms turėjau aukles, tai kol rinkausi, ko tik neteko pamatyti...
Mažiukę auklė saugo nuo 2 mėn, nes aš dirbu. Geresnio žmogaus savo vaikui neįsivaizduoju... Galiu palikti ramia širdimi ir tvarkytis reikalus. Mano auklė iš tiesų myli mano vaiką, o ir mažoji, vos išgirdusi ryte skambutį, pradeda rankytėmis ploti ir žingsniuoja prie durų. Jei reikia kur vakare išvykti, net klausimų nekyla,- auklei skambinu. Aišku, už valandas ne darbo laiku ir moku daugiau, bet negaila. QUOTE(lydekute @ 2007 06 05, 11:25) sedka, gal dar zinai kur galima rasti gera aukle? Nes mums dar vis reikia aukles, dukrytei jau tuoj bus 1 metukai. Nežinau. Žinau, tik kad labai sunku rasti... Turėjau aš aukles visom savo mergytėm, tai žinau, kaip sunku surasti tokį žmogų, kurį galėtum ramiai palikkti savo namuose su savo vaiku... Dabar, net jei reikia kažkur užtrukti iki nakties, net minties nekyla, kam palikti savo vaiką - tik auklei.
As turejau aukle tokia labai gera.
Mama pasakojo kad ja pasiule kazkokia bendradarbe. Tai ji su ja susitiko pasnekejo ir pasamde. Ji mane priziurejo nuo 3 metu. Po 3 metu gime mano sese,o kaip tik as pradejau eiti i pirma klase.Tai ji su mum buvo gal iki kai man suejo 9 ar 10 metu.Mes jos niekada nevadinom aukle,o mociute.Nes ji galima sakyt tokia ir buvo.Ir mes pas ja daznokai apsilankydavom ir budavo kad kaikuriuos metus ir svesdavom su ja velykas,kaledas.Paskui kai jau ji isejo mes daznai ja aplankydavom.Dabar kiek zinau ji yra isvaziavusi i londona atrodo pas savo anukus.Musu seimoje apie ja tai tik geri atsiliepimai.
Nemanau, kad uz 2lt per valanda susirasit aukle ilgam.Juk visiems gyventi reikia.Nenuostabu, kad vos atsiradus geresniam darbui, aukle palieka seima, o tada didziausia trauma vaikui buna.PAzistu seima,kuri keite aukles kas 2men. Nemanau, kad tai yra gerai.
Gerai suprantu mamytes, kai reikia moketi pinigelius, bet ir pacios budamos auklemis noretumete daugiau uzdirbti?
paprasta >> Ar tik ne Gabrielė [ar Saulė]? Jei taip tai mano giminaitės. Tikrai geros auklės, sakiau ir aš samdysiuosi jas jeigu prireiks.
gal kokiu svieziasniu atsiliepimu dar turit kas nors?
QUOTE(kornelija.k @ 2008 09 18, 23:53) Sveikos mamytes,nusprendziau kad, ir man reikia savo nuomone apie aukles parasyti Tai va gal kuri alytaus mamyte zino Antanina Stankeviciene gyvena kazkur prie volunges mokyklos toi puseja,tokia maziuke kuduke,trumpais tamsiais plaukuciais,su akinukais.Ji serganti jai buvo ikandusi uzkresta erke,tai pas ja del sveikatos problemu tikrai yra tik ji ju labai neviesina. Tai va ji pas mane vaika ziurejo nepilnai tris men. galima sakyti kad,tik du,nes mano vyras menesi is tu triju atostogavo ,tai aukle laisva buvo.Buvo viskas lygtais ir gerai,ji su vakuciu zaisdavo,knygutes jam skaitydavo,bet paskutiniu metu aukle pradejo kazkokia neaiski darytis,labai jau kotai religinga nesveikai pasidare del vaiko maitinimo,nesugeba pasakyti ka vaikas per diena valge,nors maisto prigaminta buna,bet jis nepaliestas!!!vaika issiveda pasivaikscioti gana toli,neapskaiciuoja jo galimybiu,o nesti negali nes jai sunku Dar kai kas,jis pareikalavo kad, as jai pusrycius gaminciau,nemanau kad, tai normalu,tegul valgo tai kas vaikui pagaminta,visada maisto buna uztektinai,arba tegul pati pasigamina!!!niekas jai del to nieko nesakys,as man atrodo ne tarnaite auklei ar kaip........??? ji labai apsneka buvusias seimas,kuriose ziurejo vaikucius,net bjauru QUOTE(kristina13p10 @ 2008 09 19, 16:11) Sveikos mamytes,nusprendziau kad, ir man reikia savo nuomone apie aukles parasyti Tai va gal kuri alytaus mamyte zino Antanina Stankeviciene gyvena kazkur prie volunges mokyklos toi puseja,tokia maziuke kuduke,trumpais tamsiais plaukuciais,su akinukais. O pagal kokius kriterijus ja pasirinkai?Nes tokios moterytes is pradziu atrodo geros, o paskui parodo savo QUOTE(pupux @ 2008 09 19, 16:37) O pagal kokius kriterijus ja pasirinkai?Nes tokios moterytes is pradziu atrodo geros, o paskui parodo savo As ieskojau auklytes pagal skelbimus, ir radau internete,jos dukra buvo idejusi.Ji is karto labai greitai susisuko,as jai tik paskambinau ir konkreciai dar nieko su ja nesnekejom,o ji po pusvalandzio jau buvo pas mane Atrode gana normaliai ,nepasakyciau kad labai miela, bet..........labai jau su vaiku zaisti meiliai pradejo,be to sutiko su mano salygom,be jokiu diskusiju,na mano didziausia salyga buvo kad, vaikui butu gerai,kad jis turetu ka veikti,zaisti su juo ,lavinti ji bet man vistiek atrodo,kad jai kazkas psihologiskai negerai,jaigu zmogus is niekur nieko klausia: ar tu myli savo vaika? ar nebijai kad, kas atsitiks? ar jautiesi laiminga? ar myli Dieva? ar girdi savo vaika? sako tavo vaikas,labiau myli mane,as jaunesne uz tave(nors jai virs50m) ir tt. kazkokia keistuole,as net vaika paskutiniu metu bijojau su ja palikti,o ji sake kad, to ir siekia mano vyro klausia,ar tu vedes? va tokia ta musu aukle!!! QUOTE(kristina13p10 @ 2008 09 19, 17:37) As ieskojau auklytes pagal skelbimus, ir radau internete,jos dukra buvo idejusi.Ji is karto labai greitai susisuko,as jai tik paskambinau ir konkreciai dar nieko su ja nesnekejom,o ji po pusvalandzio jau buvo pas mane Atrode gana normaliai ,nepasakyciau kad labai miela, bet..........labai jau su vaiku zaisti meiliai pradejo,be to sutiko su mano salygom,be jokiu diskusiju,na mano didziausia salyga buvo kad, vaikui butu gerai,kad jis turetu ka veikti,zaisti su juo ,lavinti ji bet man vistiek atrodo,kad jai kazkas psihologiskai negerai,jaigu zmogus is niekur nieko klausia: ar tu myli savo vaika? ar nebijai kad, kas atsitiks? ar jautiesi laiminga? ar myli Dieva? ar girdi savo vaika? sako tavo vaikas,labiau myli mane,as jaunesne uz tave(nors jai virs50m) ir tt. kazkokia keistuole,as net vaika paskutiniu metu bijojau su ja palikti,o ji sake kad, to ir siekia mano vyro klausia,ar tu vedes? va tokia ta musu aukle!!! OHo! As nuo pat pirmu tokiu nesamoniu, pradeciau kitos dairytis ir kuo skubiau Ir jau i visas aukles labai itartinai ziureciau QUOTE(pupux @ 2008 09 19, 20:05) OHo! As nuo pat pirmu tokiu nesamoniu, pradeciau kitos dairytis ir kuo skubiau Ir jau i visas aukles labai itartinai ziureciau Tai mes jau jos atsisake Tikriausia vel ten gryzo Mamytes bukim labai budrios
Aš norėčiau sužinoti kokios dabar yra auklyčių paslaugų kainos Alytuje už valandą? Gal galėtumėt pagelbėti, nes jau ir aš paiekas pradėjau, bet nežinau kiek siūlyti, o ir jos sako tai susitarsim
Laba diena:) as pries du metus priziūrejau 3 metukų berniuka,visa darbo diena,bet pas save namuose,tai man mokėjo 600lt.O dabar mano mama namuose apsieme priziureti irgi berniuka,bet 1metuku ir 8 men.ir jei uz val moka 4lt ir to vaikucio mama vis klausia ar ne per mazai.....nors mama tik kelias valandas ji priziuri:))) tai vat tiek norėjau pasakyti:)
Sveikos
gera tema....taip norėtųsi ,kad susiburtų daugiau kraštiečių....auklyčių ir turėjusių auklytes....su savo patirtim, rekomendacijom ir t.t.....l.reikalinga tema....tikrai sunku rasti gerą....pamenu kai sesuo kažkada ieškojo beje....o aš čia jokių skelbimų nepastebėjau
o mes buvom labai patenkinti savo aukle , mokejom 4 lt uz val ir galime rekomenduoti, jeigu kazkas iesko alytuj.. rasykit zinute duosiu nr.
Na ir dar kartą:
Kadangi dukrytė pradėjus eiti į darželį ėmė sirgt
Laba, gal kuri mamyte Alytuj parasytu, kokios dabar valandiniu aukliu kainos ten
|