Norėčiau, kad ir kitos, čia užsukusios mamytės pasidalintų savo mintimis apie tai, ar jūsų vaikai patenkinti lankydami garželį ar kokią kitą ugdymo įstaigą, kur viskas susiję su mokymu, lavinimu... Ilgai galvojau, ar rašyti, visgi būtų įdomu sužinoti, ar ir jūsų vaikas nesijaučia atstumtas. Na mano vyresnėlė jau būsima pirmokė, tad dabar kankinamės toje paruošiamukų grupėje. Visa problema dėl to, kad kai būna ruošiamos programėlės ar kokie renginukai, mano panai dažnai tenka vaidmuo- sėdėti ant suoliuko su dar viena "išrinktąja" draugele.Nors nuo 4 metų lanko muzikos mokyklą. Iš pradžių mokėsi dainuoti ir šiek tiek grojimo pradmenų, bet šiemet jau konkrečiai sėdi prie pianino ir tai jai patinka, šiaip drąsi, artistiškų judesių ir t.t. Tad ir muzikos mokylos mokytojai patarė jai geriau groti, nes labiau jaučia instrumentą... Bet padainuoti irgi nori. Ypač vaikų grupelėse, patinka apsirengti kokio nors veikėjo kostiumu ir t.t. Na vaikas kaip vaikas, bet mane jau erzina, kai parėjus namo sako, jog rytoj nebeis į darželį, nes kiti vaikai šoks, dainuos, repetuos naują kažkokią programėlę, o jai vėl griežtai lieps sėdėt ant suoliuko, nors jau ir sėdėdama išmokus kitų vaikų žodžius ir daineles, kurias namie padainuoja. Kai būna tie renginukai, vaikas kviečia, kad ateičiau, nes ir kitų vaikų mamos bus. Nueinu. Tad ne kartą teko stebėti programėlę, kur vaikai kažką atlieka ir taip pat matyti savo dukrelę, sėdinčią ant suoliuko ir dainuojančią man, nes programėlėje ji nedalyvauja.Šio amžiaus vaikų grupelė nedidelė, yra 12 vaikų, tad ar tikrai reikia išskirti vaiką, tikrai norintį dalyvauti, o gal čia veikia "kyšių" sistema, tik aš griežtai to nepripažįstu? Nors grupėje yra vienos darželio darbuotojos dukra, kuriai yra pastoviai skiriama pagrindinė rolė, dar lanko keletos verslinkų vaikai, jie irgi visada pirmose gretose, o va mergaitė, kurios mama mirusi, sėdi su manąja ant suoliuko susikibusios už rankučių ir nežino ką toliau daryti. Kartą bandžiau pasakyti muzikos mokytojai, kad ir manoji nori dalyvauti ir dainuoti, tai pasakė, jog kitą kartą dainuos ir ji, bet to kito karto tikriausiai nesulauksim, jei tylėsim lyg pelės po šluota. Seniai būčiau pakeitus darželį, bet gyvenvietėje tik vienas tėra, tad daro kas ką nori...
Sveika!
Manau, kad si situacija nenormali
Tavo vietoje pasikalbeciau apie tai su grupes aukletoja, o jei si sakys, kad cia muzikos mokytojos reikalas, tada pasikalbek dar kerta ir su aukletoja ir su muzikos mokytoja kartu (akistatoje). Issakyk savo nuomone, nuogastavimus, pastebejimus. Aukletojos turi atsizvelgti ir i tevu pageidavimus. Be to, aukletoja jau pati turejo tai pastebeti ir imtis priemoniu. Tikrai imanoma atrasti kokia nors role, tegu ir ne pagrindine, be kad visi vaikai butu itraukti (jei tik jie to nori, nes buna, kad vaikai patys nenori dalyvauti). Nebijok, uz savo vaika galima pakovoti ir ne vien pinigu pagalba!
Taigi nebent toji auklėtoja tik akla būtų, jei nematytų tokios situacijos, nes juk auklėtoja organizuoja visus renginukus, ruošia scenarijus, skirsto vaidmenukus ir t.t. O toji muzikos mokytoja tik kaip pagalbininkė visame šitame darbe.Tik galbūt abi viską supranta ir taip kratosi naštos sakydamos kitą kartą...Gaila, kad tėvų susirinkimų neorganizuoja, tai tikrai išsakyčiau savo nuomonę ir kitoms mamoms girdint, tegul susipranta, kad ir aš į darželį leidžiu vaiką, o ne kokį šunį, kad ir mano vaikas nori būti pastebėtas, ne vien tų, kurie valdo firmas, finansus...Juk ir mano vaikas turi širdį.Dar va kaip akis badantis faktas- koridoriuje yra toks stendukas, kur yra kelios buvusių renginukų nuotraukos, tai vienoj matosi
nelaukčiau jokių susirinkimų o tiesiai drožčiau aiškintis kame reikalas. Ne piktai aišku, bet apsukriai išsiklausinėčiau viską.
Kita vertus, gal jos galvoja kad taviškei neįdomu arba jos paprasčiausia nepastebi bet kuriuo atveju nenormalu ir taip neturi būti
Oi, ALMUX, nu ir kantrumas tavo. Aš jau seniai būčiau nubėgusi aiškintis situacijos. Bandau įsivaizduoti, kas dedasi tavo dukrytės širdelėje. Patariu nelaukti ir eiti kalbėtis, kad vaikas vėliau nesijaustų dar blogiau.
Mano vyrenėlė labai sunkiai pratinosi prie darželio ir tik šiais metais (jau paskutiniais) eina normaliai. Ir pastoviai klausdavau auklėtojos ar viskas gerai, ar niekas neskriaudžia, ir t.t. Bet nieko panašaus nebuvo, tiesiog jai smagiau namie. Tiesa, auklėtoja pažįstama, dukriukas visur dalyvaudavo ir su visais draugavo (taip ir iki šiol). QUOTE(Paja @ 2006 02 25, 17:15) Mano vyrenėlė labai sunkiai pratinosi prie darželio ir tik šiais metais (jau paskutiniais) eina normaliai. Ir pastoviai klausdavau auklėtojos ar viskas gerai, ar niekas neskriaudžia, ir t.t. Bet nieko panašaus nebuvo, tiesiog jai smagiau namie. Tiesa, auklėtoja pažįstama, dukriukas visur dalyvaudavo ir su visais draugavo (taip ir iki šiol). pas mus buvo taip pat, bet nors auklėtoja nepažįstama, vis tiek visko visada klausiu ir labai džiaugiuos kad kiekvienas mano pageidavimas išklausomas ir netgi vykdomas dėl to labai nuoširdžiai linkiu Almux kad pavyks viską išspręst
Aš galvoju, kad jei jau tokia situacija, tai ir saldainių dėžutė nepamaišytų. Žinau, kad ALMUX prieš tai nusiteikusi, bet toks gyvenimas...
QUOTE(Paja @ 2006 02 25, 18:37) Aš galvoju, kad jei jau tokia situacija, tai ir saldainių dėžutė nepamaišytų. Žinau, kad ALMUX prieš tai nusiteikusi, bet toks gyvenimas... Na aš ne prieš saldainių dėžutes nusiteikusi, o prieš grynuosius, kurie dedami į vokelius. Tad yra buvę ir saldainių, ir vyno... Bet kadangi su ta auklėtoja dar pernai esam dirbusios po vienu stogu, tai tikrai nežadu spręsti šios problemos tokiu būdu.Jei man visi vaikai vienodi, tai ir jai turėtų būti taip pat QUOTE(ALMUX @ 2006 02 25, 18:12) Turėtų, bet nėra.
Siūlau tiesiai šviesiai paklausti auklėtojos, muzikos vadovės ar net darželio direktorės( vedėjos) kame yra reikalas ir kodėl dukrytė negauna progos pasireikšti. Aš pati labai domiuosi abiejų dukrelių reikalais darželyje ir manau greitu metu pati eisiu šnektelėt pas auklėtoją, kodėl mano dukrytei (vyresniajai) neduoda padainuoti dainos, kurios ji labai nori ir prašo(dainelė apie mamytę, kurią kažkodėl dainuoja "išrinktoji" panelytė).Aišku, konfliktuoti nereikia, bet pastovėti už savo lėliuką reikia būtinai.Aš pastebėjau, kad tylesnių tėvelių vaikučiai dažniau lieka nuošaly, o labiau besireiškiančių, įtakingesnių ar iš tėvų komiteto tėvelių vaikučiai matomi pirmose gretose.
QUOTE(muti @ 2006 02 25, 19:39) Siūlau tiesiai šviesiai paklausti auklėtojos, muzikos vadovės ar net darželio direktorės( vedėjos) kame yra reikalas ir kodėl dukrytė negauna progos pasireikšti. Aš pati labai domiuosi abiejų dukrelių reikalais darželyje ir manau greitu metu pati eisiu šnektelėt pas auklėtoją, kodėl mano dukrytei (vyresniajai) neduoda padainuoti dainos, kurios ji labai nori ir prašo(dainelė apie mamytę, kurią kažkodėl dainuoja "išrinktoji" panelytė).Aišku, konfliktuoti nereikia, bet pastovėti už savo lėliuką reikia būtinai.Aš pastebėjau, kad tylesnių tėvelių vaikučiai dažniau lieka nuošaly, o labiau besireiškiančių, įtakingesnių ar iš tėvų komiteto tėvelių vaikučiai matomi pirmose gretose. Jau matau, kad tokių problemų yra daugiau kur, ne tik aš tai matau. O kad "išrinktųjų" yra, irgi akivaizdi tiesa. Tik "išrinktuoju" gali būt keliais atvejais: visada matomas, arba niekad nematomas. Tikriausiai po savaitgalio eisim spręst problemų ir tada vėl pasipils diskutavimas, kaip mums sekėsi.QUOTE(ALMUX @ 2006 02 25, 18:45) Jau matau, kad tokių problemų yra daugiau kur, ne tik aš tai matau. O kad "išrinktųjų" yra, irgi akivaizdi tiesa. Tik "išrinktuoju" gali būt keliais atvejais: visada matomas, arba niekad nematomas. Tikriausiai po savaitgalio eisim spręst problemų ir tada vėl pasipils diskutavimas, kaip mums sekėsi. Sėkmės
Tiesiog išsakyk viską, ką čia papasakojai, auklėtojai (jei nepadės direktorei)
Labas,Almux
speju, kad nenori "issisokti" pries dukrytes aukletoja.Deja, as tokia pati (jei pataikiau). Aciudie, kad nepastebejau jokios diskriminacijos savo vaiku atzvilgiu. Bet tikiuosi, kad pastebejusi, turesiu ryzto issakyti viska aukletojoms, kas man nepatinka . Nes musu vaikai verti to, kad tevai uz juos stovetu siena... Sekmes:)
Kazkokia nenormali situacija. Taip jokiu budu neturi buti
Na apie juodus katinus nebuvo net minties, paprasčiausiai tik kad buvom po vienu stogu. Ji dirbo savo vienam pastato gale, aš- visai kitoj pusėj, tad prabėgdavo dienos, kai net viena kitos nematydavom.O be to ji net kažkokia keistuolė buvo, kad net nei labas rytas ar viso gero neištardavo.O kad skyrė vaikus ir dirbdama su vyresniais nei darželinukai, tai man pasakojo kita mergaitė, kuri irgi buvo nematomųjų tarpe.Kitaip tariant, turi kažkokią kategoriją, kuri labiausiai patinka, o visi kiti- esam ponai NIEKAI šiuo atžvilgiu. Jei pasirūpinsiu, kad manoji taptų matoma, tai ir toji kuri jau neturi kas užtartų, taip pat ant suolo nebesėdės. Pašnekėsiu už abi. Privalau tai padaryti.
Sėkmės tau
Kaip sekesi
Taip, labai įdomu kuo viskas pasibaigs.
QUOTE(Sonya @ 2006 02 28, 08:23) Dar ne,nes kažkaip ji anksčiau išvažiuoja, tad vakarais neišeina pagaut. O šiaip tai labai nenoriu kaip kažkas minėjo "išsišokti", nes žinau, kad geru tas nekvepia. Vis galvoju, kokį čia reikaliuką sumasčius ir tyliai ramiai pereiti prie esmės, kad lyg ir nebūtų suprantama, kad pagrindinis klausimas yra būtent šis. Nes žinau iš praeities ir patirties, kad labai rūpestingų mamų vaikai nėra mėgstami. Oi kaip mokytojos pykdavo ant manęs ir kartais skundike pavadindavo, kai dėl ko nors mano mama mokyklon užsukdavo... QUOTE(allegro @ 2006 02 28, 17:54) Dar ne,nes kažkaip ji anksčiau išvažiuoja, tad vakarais neišeina pagaut. O šiaip tai labai nenoriu kaip kažkas minėjo "išsišokti", nes žinau, kad geru tas nekvepia. Vis galvoju, kokį čia reikaliuką sumasčius ir tyliai ramiai pereiti prie esmės, kad lyg ir nebūtų suprantama, kad pagrindinis klausimas yra būtent šis. Nes žinau iš praeities ir patirties, kad labai rūpestingų mamų vaikai nėra mėgstami. Oi kaip mokytojos pykdavo ant manęs ir kartais skundike pavadindavo, kai dėl ko nors mano mama mokyklon užsukdavo... Allegro QUOTE(allegro @ 2006 02 28, 16:54) Nes žinau iš praeities ir patirties, kad labai rūpestingų mamų vaikai nėra mėgstami. Oi kaip mokytojos pykdavo ant manęs ir kartais skundike pavadindavo, kai dėl ko nors mano mama mokyklon užsukdavo... O tu tiesiai per aplinkui aš taip pvz taip dariau, nes žinau kad maniškė nedrąsi bet užtat daug kam gabi- pakalbėjau su auklėtoja ir ji su manim sutiko
Atsitiktinai ilindau i si skyreli ir puikiausiai suprantu temos autore . Pati tikrai nebuvau patekus i tokia situacija , bet suprantu , kaip yra sunku kelti sia problema , kai gyvenviete nera didele , visi daugmaz pazystami , o kalbos apie viska sklinda sviesos greiciu . Labai svarbu kovoti uz savo vaika , bet ne maziau svarbus ir budai , kaip tai daryti , kad po to nepakenktum . Net isivaizduoju atgarsius po to , kai mama pagrasintu kreiptis i ministerija ar svietimo skyriu
Alegro , sekmes jusu seimynai
na vaikis mano tokioj situacijoj dar nebuvo atsidures. Kiek buvo renginuku visur dalyvavo . Bet as puikiai prisimenu save pacia. Man 4 metai, lankau darzeli, aukletoja visiskai manes nepastebi, nekreipia demesio, kad labai lengvai ismokstu eilerastukus, moku dainuoti, sokti. Programelese dalyvauja fabriko direktoriaus dukra, mokyklos direktores dukra ir kiti priartinti prie lovio. O stai man jau 5 metai, paskutiniai metai darzelyje, pasikeite aukletoja. Kuri pacia pirma diena per skaitymo pamokele pastebejo, kad moku ir skaityti ir eilerastukus deklamuoti. Kad noriu save parodyti. Va tada prasidejo mano era, per nauju metu vakareli buvau snaigiu karaliene, tuomet tai buvo svarbiausia role, ir ji buvo skirta man.
Mama uz mane niekada nekovojo ir su aukletojom ypatingu pokalbiu nevede. Matyt atsitiktinumo deka taip issisprende. As buvau labai laiminga, dziaugiausi, kad pagaliau mane pamate
Siūlau tiesiai šviesiai paklausti auklėtojos kame yra reikalas ir kodėl vaikas negauna progos pasireikšti. Aišku, konfliktuoti nereikia, bet pastovėti už savo vaiką reikia būtinai, nes kas jei ne mama supras ir padės savo vaikui
|