Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dainava: l/d "Pasaka"
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Kaunas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Kurmelis
QUOTE(PUPA13 @ 2011 06 21, 08:56)
Laba,mes siemet baigiame Undineles grupe mirksiukas.gif Ta gerokai pagyvenusi aukletoja mazai toj grupeje dirba ir jei nepasikeite jos planai tai turbut jau daugiau nebedirbs.Pagrinde aukletoja Jurgita dirba,tokia jauna.Vaikai ja labai myli,bet mano akim pergera.Nera grupeje tvarkos schmoll.gif O vat,ta pagyvenusia tai vaikai nelabai megsta,bet ji man kaip mociute atrodo(geraja ta zodzio prasme),paziures kad neperkaistu,kad nesusaltu.Ziema apziuri vaiku spinteles ir jei buna koks nepasidzioves slapiu rubeliu juos padziauna.Bet siaip man viskas tiko ir patiko.Grupe nera jau tokia super duper,bet rinkliavos minimalios.Po 50lt (is ju budavo perkamos kaledines dovanos ir dar ten kas,nu nesigilinau labai)ir 10lt tolet,popieriui ir visokiems feiriams.Jokiu patalyniu nepirkom ir neplovem per visus lankymo metus schmoll.gif Nesu gal labai priekabi tai man viskas ok buvo.Tik vienas dalykas nepatikdavo,ziema atidarytas prausyklos langas,kai vaikai miegodavo.Suprantu,kad vedinti reikia,bet gal geriau kai vaikai lauke ir kokiam dainavime blush2.gif
  Man svarbiausia,kad vaikui patiktu ir tiktu.
*

Pirmiausia, tai labai labai ačiū, kad radot laiko ir noro atrašyti, nes jau buvau praradusi viltį gauti atsakymą 4u.gif 4u.gif
O kaip dėl ugdymo? Daro jie kokius darbelius,mokosi ką po truputį ar tik laksto? biggrin.gif
O kuo negerai tas atidarytas langas, gi ne prausykloj miega g.gif
Ir dar klausimėlis blush2.gif Ar jiems yra organizuojamas kokie nors būreliai ar pvz. dainavimas ax.gif
PUPA13
QUOTE(Kurmelis @ 2011 06 21, 14:45)
Pirmiausia, tai labai labai ačiū, kad radot laiko ir noro atrašyti, nes jau buvau praradusi viltį gauti atsakymą 4u.gif  4u.gif
O kaip dėl ugdymo? Daro jie kokius darbelius,mokosi ką po truputį ar tik laksto? biggrin.gif
O kuo negerai tas atidarytas langas, gi ne prausykloj miega g.gif
Ir dar klausimėlis blush2.gif Ar jiems yra organizuojamas kokie nors būreliai ar pvz. dainavimas ax.gif
*

Nu su tuo langu tai man atrodo taip;vaikas is miegu atsikeles,susiles nueina i toleta,o ten langas atidarytas,kai lauke koks -10 ar dar daugiau budavo.Bet cia kiekvienam skirtingai.Vat jums nemaiso smile.gif

Darbelius tai,kaip ir priklauso jie ten daro.Visada buna iskabinti,teveliams pasigrozeti.Labai as nesigilinau,ka jie ten veikia.Eilerasciu pamokina,bet labai daug kas priklauso nuo vaiko.Kiti sake darbeliu nedaro,nes nenori ir nelabai gali priversti.Eina i muzikini(taip sakydavo aukletoja)tai turbut dainuodavo,gal ka ir sokdavo.O is bureliu tai tik dainavimas turbut ir yra.Man truputi mazoka atrodo,galetu darzelis dar kokiu bureliu surengti pvz,sokiai,keramika ar kazkas panasaus.Bet cia jau nukrypau truputi blush2.gif

Bet cia tik mano vienos nuomone ax.gif

O prie to pacio gal atsiras mamyte kurios vaikutis is paruosiamuku iseina,aukletojos Danutes mirksiukas.gif Menesiuka dirbo pas mus grupeje tai visai nebloga pasirode.Ai,man tai gerai,jei vaikui gerai ax.gif
Kurmelis
QUOTE(PUPA13 @ 2011 06 21, 14:38)
Nu su tuo langu tai man atrodo taip;vaikas is miegu atsikeles,susiles nueina i toleta,o ten langas atidarytas,kai lauke koks -10 ar dar daugiau budavo.Bet cia kiekvienam skirtingai.Vat jums nemaiso smile.gif
*

Aaaa, tada negerai 4u.gif

O kaip dėl tų lovyčių, kiek žinau, jie miega toje pačioje patalpoj,kur ir žaidžia, kaip tos lovytės susideda? g.gif Ar visose grupėse nėra atskiros patalpos miegui? blink.gif

Ar remontui pinigėlių nesimetėt? Pvz. spintelėm, linoleumui ir t.t.?
PUPA13
Norejo lygtai naujas lovytes pirkti,bet kadangi mum jau buvo paskutiniai metai tai mes nesutikome.Sakem tokius remontus reikia daryti pirmais metais,kai tik susirenka grupe.O lovos tai i spynta susilanksto mirksiukas.gif Jei pati lankete darzeli tai turetumete atsiminti ,as atsimenu ax.gif Manyciau cia jau patys teveliai gal turetu siulyti remontus vaiku gerovei.Nes aukletojos prisibijo prasyti.O kaip zinote visokiu tevu yra ax.gif
baunte
Sveiki,
ar yra cia pradedanciu nuo rugseji lankyti lopseli? ax.gif
Kurmelis
QUOTE(baunte @ 2011 07 13, 20:56)
Sveiki,
ar yra cia pradedanciu nuo rugseji lankyti lopseli?  ax.gif
*

Sveiki, mes šiais metais baigėm lopšelį,o jau tiksliai žinot,kad patekot?gal jau ir auklėtoją žinot?
baunte
QUOTE(Kurmelis @ 2011 07 14, 15:51)
Sveiki, mes šiais metais baigėm lopšelį,o jau tiksliai žinot,kad patekot?gal jau ir auklėtoją žinot?
*

Gal galit trumpai papasakoti kokia ten tvarka, na ar patalyne, uzvalkaliukus pirkti reikia, pinigu sumesti ir pan. ax.gif
Pirmas vaikas, pirmas darzelis, nieko neismanau smile.gif
Sake, ka patekom thumbup.gif bet va as neatsimenu pas ka g.gif gal Birute jei tokia yra rolleyes.gif Na kadangi vaikas gimes balandi, tai sake iki liepos men. i viena grupe, o nuo liepos kas gime i kita...
Kurmelis
QUOTE(baunte @ 2011 07 14, 21:35)
Gal galit trumpai papasakoti kokia ten tvarka, na ar patalyne, uzvalkaliukus pirkti reikia, pinigu sumesti ir pan.  ax.gif 
Pirmas vaikas, pirmas darzelis, nieko neismanau smile.gif
Sake, ka patekom  thumbup.gif  bet va as neatsimenu pas ka  g.gif  gal Birute jei tokia yra  rolleyes.gif  Na kadangi vaikas gimes balandi, tai sake iki liepos men. i viena grupe, o nuo liepos kas gime i kita...
*

Aha, tada pas Birute su Ruta. Jums labai pasiseke, nuostabios aukletojos, jokiu priekaistu. Metemes po 20lt. visiems metams sveitimo ir kanc. priemonem ir linoleuma pirkom rugseji, tai dar 70lt lyg. Na, ir aukletojom dovanelem pora kart. Jokiu patalyniu neplovem ir nepirkom :-)
baunte
Aciu uz atsalymus wink.gif
Ziuresim, kaip cia mums seksis, sunus vaikus megsta, gal lengvai pripras g.gif tikiuosi smile.gif
tamosiuke
Mano didzioji ejo i sita darzeli ir tik geriausi prisiminimai is jo :superLanke Drugeliu grupe, aukletoja ten nereali. Mokanti uzsiimti su vaikais, bet kartu ir griezta. Muzike ju buvo nereali, kaip uzsiimdavo su vaikais thumbup.gif Dalyvavom ir Grok Jurgely ir Grok Jurguty....tik nezinau ar dar ta pati muzike dirba...
Dabar mazoji nuo rugsejo eis irgi i Pasaka i Batuoto katino grupe, gal kas lankot sita grupe ar lanket, kokios ten aukletojos?
KB*
QUOTE(tamosiuke @ 2011 07 28, 23:30)
Mano didzioji ejo i sita darzeli ir tik geriausi prisiminimai is jo :superLanke Drugeliu grupe, aukletoja ten nereali. Mokanti uzsiimti su vaikais, bet kartu ir griezta.  Muzike ju buvo nereali, kaip uzsiimdavo su vaikais thumbup.gif Dalyvavom ir Grok Jurgely ir Grok Jurguty....tik nezinau ar dar ta pati muzike dirba...
Dabar mazoji nuo rugsejo eis irgi i Pasaka i Batuoto katino grupe, gal kas lankot sita grupe ar lanket, kokios ten aukletojos?
*

Apie Batuoto Katino grupę yra komentarų šioje temoje, skaitykit 4u.gif
ienor
QUOTE(baunte @ 2011 07 13, 20:56)
Sveiki,
ar yra cia pradedanciu nuo rugseji lankyti lopseli?  ax.gif
*

Sveiki smile.gif Atrodo, mūsų vaikučiai į tą pačia grupę eis, nuo rugsėjo į nykštukų grupę eisim ax.gif Ir norisi ir neramu man, kaip bus. Kad auklėtojos geros, tai jau pasiskaičiau... Mamos, o kaip maitinimas?
ienor
na va, nuėjom šiandien apsižiūrėt darželio, susipažinom su nykštukų auklėtojom ir... sužinojom, kad eisim į undinėlių grupę blink.gif (o prieš tai direktorė net 2 kartus sakė, kad eisim į nykštukus). Gal galit nušviest padėtį, kaip undinėlių auklėtojos, nes kiek skaitau, tai viskas apie Birutę ir Rūtą...
Linciukinas
Mes siandien pradejom lankytis "Undineles" grupe. Aukletoja Jurgita, seimininkute Ausra lyg. Vaiku daug sia diena apsilanke. Bus matyt kaip mano vaikas apsipras su esama aplinka, bet kiek teko matyti tai cia dauguma dar nei 3 metuku neturintys vaikuciai. ax.gif Darbo per akis, bet prieziuros bus matyt kaip susilauksim. unsure.gif
KB*
QUOTE(Linciukinas @ 2011 09 01, 18:56)
Mes siandien pradejom lankytis "Undineles" grupe. Aukletoja Jurgita, seimininkute Ausra lyg. Vaiku daug sia diena apsilanke. Bus matyt kaip mano vaikas apsipras su esama aplinka, bet kiek teko matyti tai cia dauguma dar nei 3 metuku neturintys vaikuciai.  ax.gif Darbo per akis, bet prieziuros bus matyt kaip susilauksim.  unsure.gif
*

Mes irgi buvom, sakyčiau gerokas bandakas, išeitų vaikas iš grupės, ir niekas nepastebėtų unsure.gif
Linciukinas
QUOTE(KB* @ 2011 09 02, 08:13)
Mes irgi buvom, sakyčiau gerokas bandakas, išeitų vaikas iš grupės, ir niekas nepastebėtų  unsure.gif
*

Siandiena parode, kad viskas nuo aukletojos priklauso. Vakar buvo balaganas, bet kaip siandien su jais uzsiieme, tai siek tiek i tvarka panasiau. Ziuresim kaip pirmadieni bus. bigsmile.gif
adiavvv
mes ir undinėlės grupėje, draugausim smile.gif
o neatrodo , kad ir pačios mamos bardaką darom.. nepykit, bet vaiko maitinti grupėje tikrai nederėtų. mes lopšelio grupę lankėm, tokių dalykų nebuvo, užsidarykim duris ir palaukim, kol pavalgę iškiš galvytes.

Papildyta:
o kuom jie šiandien buvo užimti??
pasidalinkim mamos info kuo dažniau.
aš už tai, kad dalintumės savo rūpestėliais, pageidavimais, nuomone ir pan.

QUOTE(Linciukinas @ 2011 09 02, 13:27)
Siandiena parode, kad viskas nuo aukletojos priklauso. Vakar buvo balaganas, bet kaip siandien su jais uzsiieme, tai siek tiek i tvarka panasiau. Ziuresim kaip pirmadieni bus.  bigsmile.gif
*

Papildyta:
su darželio direktore aplamai yra sunku susikalbėti, jinai nori būti labai paslaugi, klauskit, domėkitės ir pan., o kai ko paklausi, tai įsivaizduoja, kad jau ją kaltini kažkuom... teko bendrauti dėl keletos klausimų, sunkus atvejis...kompromiso nebus, bus taip kaip jin pasakys..

QUOTE(ienor @ 2011 08 29, 12:58)
na va, nuėjom šiandien apsižiūrėt darželio, susipažinom su nykštukų auklėtojom ir... sužinojom, kad eisim į undinėlių grupę  blink.gif  (o prieš tai direktorė net 2 kartus sakė, kad eisim į nykštukus). Gal galit nušviest padėtį, kaip undinėlių auklėtojos, nes kiek skaitau, tai viskas apie Birutę ir Rūtą...
*

Linciukinas
Dvi dienos, viskas, daugiau pati neplanuoju prie vaiko sedeti ir jo maitinti. Vien tam, kad apsiprastu. Ziuresim kaip toliau viskas rutuliosis.
O siandien aukletoja su jais zaide elementarius zaidimus - ratelis, su lelyte. Ant kilimo susisodinus kiekviena kalbino. Nu palyginus su vakar diena, kaip kiekvienas bego i skirtingas puses ir nejo suprasti, kuri aukletoja, kuri mama, tai siandien zymiai geriau.
adiavvv
šaunuolė už ryžtą 4u.gif
prie kompanijos visi pavalgo smile.gif
būna namie aš ir su šaukštu palakstau, o darželį gražu žiurėt kaip savarankiškai viskas gaunasi smile.gif galų gale yra auklėtoja su auklyte, kad padėtų, bet ne mama, nors vakar mačiau kaip pati auklytė per vaikų pietus atsisėdus valgė.. man negaila..bet aš manau, kad reiktų sužiūrėti jog pirma visi vaikai pavalgytų.
kaip jums grupė?? kaip auklėtojos??

QUOTE(Linciukinas @ 2011 09 02, 14:22)
Dvi dienos, viskas, daugiau pati neplanuoju prie vaiko sedeti ir jo maitinti. Vien tam, kad apsiprastu. Ziuresim kaip toliau viskas rutuliosis.
*

ienor
Mes savo dukrą abi dienas vieną palikom, vakar vyras viską aprodė ir išėjo, neturim galimybės pabūt, nuo pirmadienio, manau, liks jau ir miegot. Šiandien su auklėtoja pakalbėjau, tai supratau, kad balaganas: daug vaikų ir mamų, na bet tos mamos ir padeda joms 4u.gif Nors iš šiandieninės auklėtojos supratau, kad vaikai į ritmą greičiau įeina,kai vieni paliekami.
O jūs gal iš tų mamų, kurios pabūna, gal galit papasakot, kaip ten viskas atrodo, ką vaikai veikia, kaip auklėtojos užsiima, nes manoji tai nuotrupas papasakoja pati sau prieštaraudama biggrin.gif
semper
QUOTE(ienor @ 2011 09 02, 19:43)
Mes savo dukrą abi dienas vieną palikom, vakar vyras viską aprodė ir išėjo, neturim galimybės pabūt, nuo pirmadienio, manau, liks jau ir miegot. Šiandien su auklėtoja pakalbėjau, tai supratau, kad balaganas: daug vaikų ir mamų, na bet tos mamos ir padeda joms 4u.gif Nors iš šiandieninės auklėtojos supratau, kad vaikai į ritmą greičiau įeina,kai vieni paliekami.
O jūs gal iš tų mamų, kurios pabūna, gal galit papasakot, kaip ten viskas atrodo, ką vaikai veikia, kaip auklėtojos užsiima, nes manoji tai nuotrupas papasakoja pati sau prieštaraudama biggrin.gif
*

Papildyta:
QUOTE(semper @ 2011 09 04, 01:33)

*

Sakykite o jus teveliai tos mergaites,is nykstuku grupes? smile.gif
Papildyta:
Butu malonu,jei atsilieptu mamytes vaikuciu,is nykstuku grupes rolleyes.gif
Chitraja
Sveikos mamytes.

mano dukryte pradejo nuo rugsejo pirmos eiti i pagranduko grupe, pas aukletoja Ruta. Idomu butu pabendrauti su kitu vaikuciu mamytemis:)Man sake aukletoja nupirkti naktipuodi toki apvalu be jokios nugareles, bet as tokio niekur negaunu, jei kas zinote kur galima gauti tai labai prasau pasidalinti informacija smile.gif
Rebeka

vakar mačiau kaip pati auklytė per vaikų pietus atsisėdus valgė.. man negaila..bet aš manau, kad reiktų sužiūrėti jog pirma visi vaikai pavalgytų.

[/quote]
Visuose darzeliuose darbuotojos tuo paciu metu kartu su vaikais valgo smile.gif Vaikai mokosi,kaip valgyti reikia,visi kartu draugiskai thumbup.gif Kai kurie maziukai ilgai valgo,negi aukletojos lauks,kol atsals viskas,pinigus tai moka. g.gif
baunte
QUOTE(semper @ 2011 09 04, 02:37)
Papildyta:

Papildyta:
*

Mes nykstuku grupej biggrin.gif bet dar nelabai buvom, nes rugsejo 1 d. tik koki gera pusvalandi pabuvom, penktadieni irgi nebuvom, bandysim ryt eiti... galvoju palikti iki pietu, bet kazin kaip cia bus, nelabai jis nori ten vienas buti... na bet vistiek teks priprasti smile.gif
adiavvv
nesuprantu tada as.. mamos valgydina atėjusios savo vaikus, o kiti vaikučiai klausinėja kodėl mamytę tu manęs neateini pavalgydinti.
gaunasi taip, kad atvedi vaiką į darželį, kaip ir patiki, kad juo bus pasirūpinta, bet atlėkus per kampą turi stebėt ar jis valgo, ar reikia pamaitinti...

[quote=Rebeka,2011 09 04, 11:39]
vakar mačiau kaip pati auklytė per vaikų pietus atsisėdus valgė.. man negaila..bet aš manau, kad reiktų sužiūrėti jog pirma visi vaikai pavalgytų.

[/quote]
Visuose darzeliuose darbuotojos tuo paciu metu kartu su vaikais valgo smile.gif Vaikai mokosi,kaip valgyti reikia,visi kartu draugiskai thumbup.gif Kai kurie maziukai ilgai valgo,negi aukletojos lauks,kol atsals viskas,pinigus tai moka. g.gif
*

[/quote]
KB*
QUOTE(semper @ 2011 09 04, 01:37)
*

Čia reikia atsiliepti buvusiems nykštukams ar esamiems? ax.gif

Undinėlės grupėje yra mažas akvariumas su žuvyte/ėmis thumbup.gif
ienor
QUOTE(semper @ 2011 09 04, 01:37)
Papildyta:

Papildyta:
*

Turėjom būti nykštukuose, bet perkėlė į undinėles smile.gif

Akvariumas bigsmile.gif
adiavvv
o kodėl?? kuom paaiškino? kiek jums laiko?
QUOTE(ienor @ 2011 09 05, 14:35)
Turėjom būti nykštukuose, bet perkėlė į undinėles smile.gif
*

ienor
QUOTE(adiavvv @ 2011 09 05, 13:38)
o kodėl?? kuom paaiškino? kiek jums laiko?
*

Nelabai ėjau aiškintis, tiesiog, kai skambinau gegužės mėn., o ir vedėja paskui vyrui skambino sakė, kad į nykštukų grupę ir tikrai dar ne į darželį (nors aš tikėjausi, kad į darželi eisim, o ne į lopšelį), tai kai rugpjūčio pabaigoje nuėjau susipažinti su auklėtojom, apsižiūrėt, kur grupė,auklėtojos ir pasakė, kad sąraše mūsiškės nėra, aš aišku labai nustebau, kaip gali nebūti, tai paskui paieškojo ir surado darželio grupėje.
O dukrytei 2m. 7 mėn. smile.gif
adiavvv
šiandien gal palikot pietų miego?
kaip jaučiasi dukrytė?? nori eiti į darželį?? noriai pasilieka?
QUOTE(ienor @ 2011 09 05, 14:43)
Nelabai ėjau aiškintis, tiesiog, kai skambinau gegužės mėn., o ir vedėja paskui vyrui skambino sakė, kad į nykštukų grupę ir tikrai dar ne į darželį (nors aš tikėjausi, kad į darželi eisim, o ne į lopšelį), tai kai rugpjūčio pabaigoje nuėjau susipažinti su auklėtojom, apsižiūrėt, kur grupė,auklėtojos ir pasakė, kad sąraše mūsiškės nėra, aš aišku labai nustebau, kaip gali nebūti, tai paskui paieškojo ir surado darželio grupėje.
*

baunte
QUOTE(ienor @ 2011 09 05, 14:43)
*

Hm, idomiai cia skirsto... mano vaikui 2m. 5 men, o jis nykstuke g.gif ai, bet man visai tinka ir nykstuke smile.gif
Mandra Sandra
O vaikai būna ir miega skirtingose patalpose ar toj pačioj???
adiavvv
jei klausiat apie vaikus, kurie lanko undinėlės grupę, tai miega ir zaidžia, ir valgo, toje pačioje patalpoje.
nykštukų grupėjė, yra atskira patalpa miegui.

QUOTE(Mandra Sandra @ 2011 09 05, 18:48)
O vaikai būna ir miega skirtingose patalpose ar toj pačioj???
*

Sinkju
Sveikos mamytes bigsmile.gif gal kas lankote "SAULUTES" grupe? kokie butu jusu atsiliepimai ax.gif
Chitraja
Pagrandukų grupėje tai yra atskira patalpa miegojimui.Mes jau 3 dieną miegam thumbup.gif
baunte
Mes irgi nuo kitos savaites planuojam pasilikti miegoti... Siandien jau neverke pasilikes grupej, tai galvoju gal jau ir miegos g.gif
Ir apskritai siandien nustebau iejus i grupe, tik vienas vaikas verksleno! Kai anksciau budavo, kad dauguma verkia... Cia jau pasiekimas smile.gif
adiavvv
sakykit o Saulutės grupėje yra atskira patalpa miegojimui, ar ne?
QUOTE(Sinkju @ 2011 09 07, 14:17)
Sveikos mamytes bigsmile.gif  gal kas lankote "SAULUTES" grupe? kokie butu jusu atsiliepimai ax.gif
*

Sinkju
QUOTE(adiavvv @ 2011 09 22, 10:30)
sakykit o Saulutės grupėje yra atskira patalpa miegojimui, ar ne?
*

vaikai miega atskiroje patalpoje 4u.gif
KB*
Sveiki, girdėjau,darželyje virusas siaučia? Kaip jūsų vaikai? 4u.gif
PUPA13
QUOTE(KB* @ 2011 10 03, 18:49)
Sveiki, girdėjau,darželyje virusas siaučia? Kaip jūsų vaikai?  4u.gif
*

Koks virusas.Maniskis uzpraita sav 1d veme ir grupeje daugiau tokiu buvo .Dar su drauge siandien kalbejau,tai jos vaikas kita darzeli lanko,bet ir panasi situacija verysad.gif
Sako,kad kazkoks naujas virusas siaucia,kur vaikai viena diena vemia ir viskas.
baunte
QUOTE(KB* @ 2011 10 03, 18:49)
Sveiki, girdėjau,darželyje virusas siaučia? Kaip jūsų vaikai?  4u.gif
*

na maniskis vis paserga... kelias dienas paeina ir vel sloga... tai pakosti g.gif bandau prie to priprasti, nes tokie darzelio lankymo "malonumai"... o taip gerai butu jei nesirgtu rolleyes.gif
KB*
Sveiki, norėjau pasiteirauti, gal žinot kokie būreliai yra darželyje?
PUPA13
laba,kiek zinau tai tik dainavimas mirksiukas.gif
adiavvv
Info apie darželį
http://www.pasaka.kaunas.lm.lt/index.php/home.html
Peledike
Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyrius patvirtino įsakymą, pagal kurį darželiuose mokami būreliai, spektakliai ir kiti renginiai gali vykti tik pasibaigus grupės darbo laikui (18-19val.). Tai reiškia, kad praktiškai darželyje būrelių nelieka.
Kam šis įsakymas aktualus, galite paskaityti čia http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry50808926
baunte
Laba,
gal kas zino kada maziesiems (pagrandukms, nykstukams) Kaledu eglute bus? g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.