Mano mažulis toks bailiukas atrodo, daug ko bijo. Ypač naujoj aplikoj jei neįprasti balsai kurį laiką žiūri išpūstom akim o po to pradeda verkt ir šaukti baimės riksmu. Dažniausiai jį gazdina garsai ir kai svetimas žmogus paima ne taip kaip jis įpratęs. Ar ir kiti mažyliai taip bijo ar čia tik mano toks bailiukas?
Nuo 4-5 mėn vaikai pradeda atskirti žmones savuosius nuo svetimų. Mūsų irgi, kai buvo tokio amžiaus, pradėjo visko bijoti, svetimų žmonių, tamsos, šėšėlio. Ir netgi kai nusičiaudėdavau, baisiai išsigąsdavo ir pradėdavo verkti. Taip buvo gal porą mėnesių, o paskui kažkaip savaime praėjo.
Mano irgi bailiukas-neduok dieve garsiau ką nors pasakysi, ar jei pakalbins svetimas žmogus, tai kaip paleis dūdas.Pats net savo garsų bijo, krūpčioja, paskui verkia.
Pamenu dukra nebijojo svetimų. Būdavo troleibusu ar mikriku važiuojant pakalbina kas nors (jai tuomet dar metų nebuvo), o ji jau ir tiesia rankas, kad paimtų. O sūnus dar nežinau. Kai būna namuose, tai lyg ir nieko kai svetimi kalbina. Bet pora kartų pas uošvius tokie riksmai buvo  kad dabar niekur į svečius neiname. Dar labai bijo ir krūpčioja nuo didesnio garso. o vyresnioji tyčia rėkauja ir spygauja, kad brolis išsigąstų.
la vita
2006 02 26, 11:13
Mano dičkė tokia buvo. Ir yra jautresnė  kol kas pas Aistę nelabai pastebiu kad ji o bijotų, bet pvz kai ateina seneliai nelabai nori su jais būt
Grytute
2006 02 26, 15:15
Kai mano maziukas buvo tokio amziaus (4-5 men) - nieko nebijojo. Bendravimas su nepazistamais jam buvo tikra pramoga. Bijoti pradejo nuo 7 men.  Bet jo baime tesiasi 15 sekundziu. Pamato, kad viskas gerai ir toliau siaucia.
mano mazius iki siol bijo svetimu zmoniu  niekas jo negali paimti i rankas arba pakalbinti,nes tuoj paleidxia gerklyte  o gars jis nebijo.
pumkius
2006 02 26, 18:28
Siracusa
2006 02 27, 00:47
dabar ne, nebailiuke  megsta zmones  bet vienu momentu buvo ir bailiuke..  Isgasdine Ja buvo daktarai, teko ligoninej menesio laiko guleti ir kateterius vis kas kelias dienas perdeti i kita rankyte, nu tai kaip reikiant issigandus buvo, be to, labai krupciot buvo pradejus.. Atsistate viskas po kokio menesio..
mano mažiukei baimės laikotarpis buvo užėjęs apie 6-7 mėn. tai kokio žmogaus svetimo išsigąsdavo, tai plaukų džiovintuvą išgirdus lūpą patempdavo, dar bijodavo žmonių su akiniais ir pan. arba į svečius jei kur nueidavom, ir ten daug žmonių būdavo, tai irgi bijodavo. bet praėjo viskas, dabar bijot nebebijo, tik prie svetimų iš pradžių ramesnė būna, kol pripranta
Maniskei 10.5 menesio, bet ji lyg siol labai bijo savo senelio  Jis nesioja akinius Ir siaip prisibijom augalotu vyriskiu.
Raganiute
2006 03 10, 10:40
Mano sūnus ir pasidarė bailiukas nuo 4 gal mėn. Labai bijo kai tėtis čiaudi
mano mazius kolkas nieko nebijo  Patinka draugija ir kuo daugiau jam demesio tuo linksmesnis
Hermion@
2006 03 11, 09:53
Mano mažoji bijo feno ir virtuvės kombaino garsų. Ir dar labai bijo brolio, jeigu jis būna su kepure. Šiaip svetimų žmonių nebijo, net ir ant rankų eina, jeigu manęs akiratyje nėra. O kai buvo mažesnė, nepripažindavo moterų juodais plaukais - kategoriškai
Mano sūnus irgi kartais išgirdęs blenderio garsus ar siurblio patempia lūpą ir šiaip krūptelna nuo kokio staigesnio judesio ar garso,aš manau kad čia ir jautrumas vaiko padidėjes o ne tik baimė.
mano mažiui irgi 4 mėn. Tai kai nusičiaudau jį laikydama ant rankų, krūptėli ir tuoj pat patempia lūpą
Žinokit aš tokią problemą turėjau bevei iki dviejų metų.Tik vos prieš porą mėnesių jau nebebijo žmonių.Dažniausiai būdavo paniška baimė po ligoninių.
Citata iš knygos:
Vaiko, sulaukusio 8 mėn., elgesys ryškiai pasikeičia. Net labai draugiškas vaikas, kuris iki tol mielai šypsodavosi beveik kiekvienam sutiktam žmogui, staiga pradeda bijoti nepažįstamų žmonių, verkia, stengiasi nuo jų pasitraukti ar pasislėpti. Daugelis tėvų dėl to nerimauja, galvodami, kad jų vaikas galbūt patyrė kažkokią traumą. Kiti mano, jog tai susiję su vaiko brendimu ir tai yra normalus reiškinys. Šiek tiek vėliau tie patys klausimai kyla, kai vaikas bijo net trumpam išsiskirti su motina, nes kai kurie vaikai labia dėl to nusimena, verkia, kabinasi už motions drabužių. <
> Piaget rašė, kad jau 6-8 mėnesių vaikas turi susikūręs motions schemą (sąvoką), į kurią įeina malonaus ir konfortiško patyrimo elementai. Kai atsiranda svetimas žmogus, naujas jo įvaizdis konfliktuoja su egzistuojančia motions schema, todėl vaikas ir bijo jo. Svetimo žmogaus baimę panašiai aiškina ir psichoanalitikai. <...> Baimė ir nerimas stiprėja iki 15 mėnesių amžiaus, o vėliau pamažu pradeda silpnėti
R.Žukauskienė Raidos psichologija 2002
linytes
2006 03 29, 16:17
Mano mergytė pradėjo bijotinuo 4 mėn. Labiausiai jai baisu, kai pas gydytojus ją nurengiam ir apžiūrinėja gydytoja, kartais išsigąsta ir kai kurių atėjusių svečių.
kniuksė
2006 03 29, 21:25
O mano mazytei dar triju menesiu nera, bet ji baisiai krupcioja. Ji nuo gimimo krupciodavo, jei kas garsesnio ar staigesnio nutikdavo. Bet paskutiniu pora dienu, tai krupcioja net nuo savo kokio isleisto garso, ar judesio. Arba ji sau guli lovyteje ir ieinu as i kambari, ji net krupteli...  O mes turim vyresni broli, kuris turi bloga iproti - kalbeti kiek garsiau negu paprastai zmones kalba, tai pastarasias dienas krupciojam ir krupciojam
kristukas00
2006 04 07, 22:32
jo jo cia tgai problemele....  mes ir su vyru visur vazinedavom ir dziaugdavomes jetau, koks ramus ir geras vaikas, nieko nebijo, miega bet kur ir t. t, kol nesulaukeme to amziaus3.5 men. n u tada ir prasidejo- ryksmai verksmai su asarom  ir pan. dukryte pradejo reaguoti i svetima vieta , svetimus zmones ir nepazistamus garsius balsus. o mes dar ir priezasties ieskojom  bet tik grixztam namo ir vaikas kuo ramiausias  vat ir priezastis.....
briedžiukė
2006 04 08, 07:19
mes tfu tfu tfu nesam bailiukai. bent jau kol kas. ir svetimas drąsiai gali paimti į rankas, svarbu, kad atsisukęs mane pamato ir tada jaučiasi ramus. tik porą kartų yra labai išsigandęs. vienąkart svečiavomės pas senelius, tai tėtis patvarkė užuolaidas, tai vaikis kad paleido dūdas, užsikukčiodamas. o kitąkart išsigando dėdės su kepure. tikėkimės, ir toliau tokie būsime
Aha ir as pastebejau si savaitgali, kad ir mano kleckiukas pradejo skirt savus nuo svetimu  Nuvaziavom i uosvija, as kaip visada padaviau uosvienei vaikiuka kol nusirengsiu, o toji puole nurenginet maziuka tai tas paziurejo, kad ne mama ir ne toks kambarys kai paleido dudas tai reikejo ilgokai ramint
laurada
2007 01 22, 12:36
na mes labai bijom siurblio, feno, maisytuvo, grazto garsu,kaimynai darosi remota, tai kai pradeda grezti,pradeda rekti visu garsu ir neimanoma niekaip nuramint  taip pat bijo vaiku, kol jie necypia, nerekia, tai nieko, bet tik isgirsta cyptelejima, tai manasis dudas paleidzia. Gal kam tai yra taip buve, kad bijotu vaiku riksmo ir keliu menesiu isaugot sita problemyte
karsoniux
2007 02 27, 11:51
QUOTE(Isila @ 2006 03 12, 12:29) mano mažiui irgi 4 mėn. Tai kai nusičiaudau jį laikydama ant rankų, krūptėli ir tuoj pat patempia lūpą  aga as irgi garsiai negaliu nusiciaudeti  o viena nakti taip uzsimaniau koseti, kad gavau keltis nubegt i virtuve ir issikoseti  na, ir ko nepadarysi del savo aukselio
vilma_klp
2007 03 24, 19:24
manoji nuo kokiu keturiu menesiu bijo zmoniu,net savo senelio vieno.dabar jai 8men,ir jau maziau bijo zmoniu,daugiausiai dedziu bijo.o pries kitus gedinas kai pasnekina kasnors,tada isikimba i mane ir prisispaudzia
strazdanėlė...
2007 03 26, 15:28
aš tai nematau nieko bloga, jei vaikutis išsigąsta  galvoju, jei man dabar kas staiga į ausį nusičiaudėtų, tai gal ir aš išsigąsčiau
Mano mažoji nieko nebijo, jai labai smagu su visais bendrauti. Pas visus eina, džiaugiasi, kai kas kalbina.
mama_x2
2007 03 26, 17:09
 manasis stebi nepazistamus idemiai, jei gauna uz pirsto laikyt nepazistamajam, tai ziuri idemiai i akis ir laikos  kolkas dudas paleidzia kai zaislo negauna arba valgyt nori
sinchro
2008 05 08, 11:50
mano mazyte nieko nebijo!!!!!!!!!!!  ji nuo pirmos gimimo savaites vaziavo i svecius ir dabar tik bendrauja su zmonemis!!!!!!!!!!!!
puskariova
2008 05 27, 11:46
mano mergyte nuo pat pradziu labai issigasta staigiu garsu ir judesiu  jei spintute ar taip kas garsiau uzsidaro ji iskart pasoka ir ima graudziai verkti  o jei prie jos ateini greit ir dar kanors pasakai tai toks jausmas kad kazka skaudziai jai padariau  prie mano lelytes bunant reikia viska labai letai daryt ir be staigiu judesiu  ar tai yra normalu?o gal isaugs?
braskelina
2008 05 27, 16:18
va pas mus tas pats  .Mums dabar puse metuku ir tai tesiasi jau kokius gerus 3 men.Bet pastebejau,kad dabar jau maziau.Buvom pas neuropatologa,tai nieko nerado.Sake mergaite visiskai sveika  .Na mes namie visad gan tyliai bunam.Tai sake,kad del to ir krupcioja, nuo didesniu garsu  .Bandysim po truputeli pratint prie triuksmo
Jurgachka
2008 05 27, 18:57
Mano dukrytei 8 men ir tik visai nesenai ji nustojo krupcioti nuo kiekvieno stipresnio garso. Net nusiciaudeti garsiau nebudavo galima, is karto dudos  Buvom ir pas neurologe, tai mums rado tik padidejusi raumenu toniusiuka. O ta krupciojima, sake, kad isaugs. Taip ir atsitiko
mylimuke
2008 05 27, 20:07
Krūpčioja, jeigu konors yra išsigandę, tuomet kiekvienas garsesnis garsas išgąsdina. Taip pat padidėjęs jautrumas šviesai ir garsui yra vienas iš rachito požymių.
*ssuzzi*
2008 05 29, 14:15
Maniske tokia buvo gal iki kokiu 8men,visko bijojo,issigasdavo,zmoniu bijojo,o dabar nieko nebijo,galeciau turbut bet kam palikti
QUOTE(Jurgachka @ 2008 05 27, 19:57) Mano dukrytei 8 men ir tik visai nesenai ji nustojo krupcioti nuo kiekvieno stipresnio garso. Net nusiciaudeti garsiau nebudavo galima, is karto dudos  Buvom ir pas neurologe, tai mums rado tik padidejusi raumenu toniusiuka. O ta krupciojima, sake, kad isaugs. Taip ir atsitiko  Mes irgi bijom,ciaudulio,garsaus kosejimo ir pan.Pries kelta dienu vonioj vamzdzius keite,dieve mano,kiek asaru buvo  Teko keliauti i lauka pasivaikscioti,nes sakau dar kokia baimes liga saulytei savo ivarysiu
Linute22
2008 06 02, 08:46
mano mergyte irgi yra labai jautri ir baigsti truputi, jei staigiau ka padarau ar numetu ant lovos kanors tai krupcioja tiesiog, manau taip yra del to, nes as pati per nestuma tai issigasdavau tai seip baikstydavaus ir pati esu labai jautri.
Ziedlapiux
2008 06 04, 11:52
maniskis irgi labai jautrus.
garbanėlė
2008 06 07, 22:22
Mūsų berniukas irgi labai reaguoja i garsą. Būna tik užsnūsta ir jei nors menkiausias krepšt - iškart krūpteli... Man labai neramu dėl to. Atrodo, vaikas nuolat įsitempęs... Buvom pas neurologę, bet ji nieko blogo nepastebejo. Eisim pas ją dar kartą. O kaip dėl rachito? Kokie dar jo požymiai? Daktarė sakė žiūrėti, ar neprakaituoja kaktytė, kai mažiukas valgo. Na, lyg neprakaituoja, bet dėl to krūpčiojimo tai jau visko prisigalvoju
pliusiukas
2008 06 08, 20:15
mano dukryte 5 men ir daznai krupcioja nuo staigesnio judesio ar kokio netiketo garso, bet kol kas dar laukiu, nes manau, kad tai tik siaip jautrumas. namuose mes bunam pakankamiai ramiai ir tyliai, nebuna jokio triuksmo tai del to sitaip. diena ir miega labai jautriai..
Musu Mazutei jau 6 men., o pasidare baukstesne negu anksciau. Tiesiog vos ne iki isterijos pradeda verkti issigandus. Visa praejusia savaite buvom daug gryname ore, galvojau bus vaikeliui i nauda, gaus vitD (turim biski rachito pozymiu), o gavosi vos ne atvirksciai. Jau bijau su ja viena namuose pasilikt. Jei ko nori, iskart siaubingai rekia.  Tevai sako, jog islepinom, atseit per daug tausojanciai su ja elgemes. Ar gali taip buti?
Manishkis kai tik pradejo suprast kas aplink ji darosi, tai pradejo bijoti zhmoniu, kai ju aplink daug ir kalbint ji pradeda, tai oi kaip dudas paleidzhia!  Labai tikiuosi, kad tai greit praeis...o tai po keliu men. planuojam skrydi i Lt, o tai gali buti tragedija...
Mums jau 4 men, bet nebijom  Aisku, priejus svetimam pirma ilgai tyrinejam, o jau po to sypsena isspaudziam
Zuikių_dainos
2008 12 09, 12:15
Nemanau, kad tai - baimė. Tiesiog vaikiukai pradeda skirti savus nuo svetimų bei savo aplinką nuo kitos. Pavyzdžiui, maniškis ( 3,5 mėn ) jau pradėjo skirti žmones. Seniau visi buvo draugai - gelėjo bet kas paimti. O dabar pamato bet kokį žmogų, išskyrus mane ir tėvą, pradeda tyrinėti - vienus pamatęs, patempia lūpą, kitiems šypsosi. Ir pastebėjau, kad greit užmiršta žmones - mano tėvus, draugus kai kuriuos mato į savaitę bent kartą, bet kas kart tarsi susipažysta iš naujo  Dar pastebėjau - bijo tamsaus gymio žmonių, o šviesūs - tinka  Bet aš  - tai neįsivaizduoju, kaip tai paaiškinti
eglikke
2009 03 28, 18:41
na maniske nevisu svetimu bijo, buna ant ranku pas kitus ir sypsosi taciau yra vienas dede kurio ji tikrai issigasta kada uzvaziuoja i svecius prieina pakalbint tai tuoj kaspiniukus is lupyciu risa ir verkt pradeda, bet irgi nevisada kartais ir jam nusisypdso jau kai pripranta
mano irgi mazylis bijo, kai nusijuoki garsiau ir verkia
mano irgi mazylis bijo, kai nusijuoki garsiau ir verkia
D-e-i-s-i
2009 03 29, 11:44
mano suneliui irgi 4 men, taciau jis bijo ne zmoniu (kaip tik jam labai patinka zmoniu draugijoj but), bet jis bijo stipriu garsu. Pvz jei kas nors garsiai nusiciaudejo tam paciam kambari kur ir jis, tai ziurek lupa kvadratine padaro ir pradeda verkti...
Mano dukryte pradejo bijoti labai anksti, jau nuo dvieju men. Ja isgasdino sesele lygiai dvieju men., kai skiepijo. Nuo tada, jei nuvaziuojam i svetima vieta, ar ateina pas mus kasnors ir pakalbina, pradeda taip isteriskai klykti, kad vos nuramint eina, net springt pradeda. Siaubas kazkoks (dabar mums ketvirtas menuo eina). Beda nesikeicia, bet siek tiek lengviau nuramint pasidare. Gyd., su manim puole gincytis, kad tokio amziaus vaikas dar neskiria svetimu zmoniu, bet paskui pati isitikino. Bet idomiausia, kad iskarto kai paima ja svetimas zmogus tai neverkia, bet jei prieinu as ir pakalbinu, tai tada tik tymt lupa ir jau prasideda
Coca - cola
2009 04 06, 09:23
NURIMKITE  maniskiui tuoj 6 metai, buvo neapsakomas bailiukas, nuo didesnio garso verkdavo, nuo vaiku triuksmo verkdavo...zodziu visos baimes kurios tik imanomos  tai yra padidinto jautrumo pozymis, jis blesta letai letai...begant metams viskas pasikeis, tik stenkites vengti tokiu situaciju, kur zinote, kad vaikuciui bus baisu...po turputi po truputi isdrases  maniskis dabar jau rimtas vyras
|
|