Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar visi tokie bailiukai?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2
Keit
Mano mažulis toks bailiukas atrodo, daug ko bijo. Ypač naujoj aplikoj jei neįprasti balsai kurį laiką žiūri išpūstom akim o po to pradeda verkt ir šaukti baimės riksmu.
Dažniausiai jį gazdina garsai ir kai svetimas žmogus paima ne taip kaip jis įpratęs.
Ar ir kiti mažyliai taip bijo ar čia tik mano toks bailiukas?
Medūza
Nuo 4-5 mėn vaikai pradeda atskirti žmones savuosius nuo svetimų. Mūsų irgi, kai buvo tokio amžiaus, pradėjo visko bijoti, svetimų žmonių, tamsos, šėšėlio. Ir netgi kai nusičiaudėdavau, baisiai išsigąsdavo ir pradėdavo verkti. Taip buvo gal porą mėnesių, o paskui kažkaip savaime praėjo. rolleyes.gif
Soni
Mano irgi bailiukas-neduok dieve garsiau ką nors pasakysi, ar jei pakalbins svetimas žmogus, tai kaip paleis dūdas.Pats net savo garsų bijo, krūpčioja, paskui verkia.
Palma
Pamenu dukra nebijojo svetimų. Būdavo troleibusu ar mikriku važiuojant pakalbina kas nors (jai tuomet dar metų nebuvo), o ji jau ir tiesia rankas, kad paimtų.
O sūnus dar nežinau. Kai būna namuose, tai lyg ir nieko kai svetimi kalbina. Bet pora kartų pas uošvius tokie riksmai buvo blink.gif kad dabar niekur į svečius neiname.
Dar labai bijo ir krūpčioja nuo didesnio garso. o vyresnioji tyčia rėkauja ir spygauja, kad brolis išsigąstų.
la vita
Mano dičkė tokia buvo. Ir yra jautresnė ax.gif kol kas pas Aistę nelabai pastebiu kad ji o bijotų, bet pvz kai ateina seneliai nelabai nori su jais būt schmoll.gif
Grytute
Kai mano maziukas buvo tokio amziaus (4-5 men) - nieko nebijojo. Bendravimas su nepazistamais jam buvo tikra pramoga. Bijoti pradejo nuo 7 men. schmoll.gif Bet jo baime tesiasi 15 sekundziu. Pamato, kad viskas gerai ir toliau siaucia. clap.gif
orinta
mano mazius iki siol bijo svetimu zmoniu tongue.gif niekas jo negali paimti i rankas arba pakalbinti,nes tuoj paleidxia gerklyte cray.gif o gars jis nebijo.
pumkius
Kol kas nebijom thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Siracusa
dabar ne, nebailiuke bigsmile.gif megsta zmones bigsmile.gif bet vienu momentu buvo ir bailiuke.. blush2.gif Isgasdine Ja buvo daktarai, teko ligoninej menesio laiko guleti ir kateterius vis kas kelias dienas perdeti i kita rankyte, nu tai kaip reikiant issigandus buvo, be to, labai krupciot buvo pradejus.. Atsistate viskas po kokio menesio.. bigsmile.gif
*MiAu*
mano mažiukei baimės laikotarpis buvo užėjęs apie 6-7 mėn. tai kokio žmogaus svetimo išsigąsdavo, tai plaukų džiovintuvą išgirdus lūpą patempdavo, dar bijodavo žmonių su akiniais ir pan. arba į svečius jei kur nueidavom, ir ten daug žmonių būdavo, tai irgi bijodavo. bet praėjo viskas, dabar bijot nebebijo, tik prie svetimų iš pradžių ramesnė būna, kol pripranta smile.gif
Lali
Maniskei 10.5 menesio, bet ji lyg siol labai bijo savo senelio smile.gif Jis nesioja akinius smile.gif
Ir siaip prisibijom augalotu vyriskiu.
Raganiute
Mano sūnus ir pasidarė bailiukas nuo 4 gal mėn. Labai bijo kai tėtis čiaudi lotuliukas.gif
olyte
mano mazius kolkas nieko nebijo smile.gif Patinka draugija ir kuo daugiau jam demesio tuo linksmesnis smile.gif
Hermion@
Mano mažoji bijo feno ir virtuvės kombaino garsų. Ir dar labai bijo brolio, jeigu jis būna su kepure. Šiaip svetimų žmonių nebijo, net ir ant rankų eina, jeigu manęs akiratyje nėra. O kai buvo mažesnė, nepripažindavo moterų juodais plaukais - kategoriškai smile.gif
ninux
Mano sūnus irgi kartais išgirdęs blenderio garsus ar siurblio patempia lūpą ir šiaip krūptelna nuo kokio staigesnio judesio ar garso,aš manau kad čia ir jautrumas vaiko padidėjes o ne tik baimė.
Isila
mano mažiui irgi 4 mėn. Tai kai nusičiaudau jį laikydama ant rankų, krūptėli ir tuoj pat patempia lūpą doh.gif lotuliukas.gif
Vilsen
Žinokit aš tokią problemą turėjau bevei iki dviejų metų.Tik vos prieš porą mėnesių jau nebebijo žmonių.Dažniausiai būdavo paniška baimė po ligoninių.
Irjuda
Citata iš knygos:

Vaiko, sulaukusio 8 mėn., elgesys ryškiai pasikeičia. Net labai draugiškas vaikas, kuris iki tol mielai šypsodavosi beveik kiekvienam sutiktam žmogui, staiga pradeda bijoti nepažįstamų žmonių, verkia, stengiasi nuo jų pasitraukti ar pasislėpti. Daugelis tėvų dėl to nerimauja, galvodami, kad jų vaikas galbūt patyrė kažkokią traumą. Kiti mano, jog tai susiję su vaiko brendimu ir tai yra normalus reiškinys. Šiek tiek vėliau tie patys klausimai kyla, kai vaikas bijo net trumpam išsiskirti su motina, nes kai kurie vaikai labia dėl to nusimena, verkia, kabinasi už motions drabužių.
<…>
Piaget rašė, kad jau 6-8 mėnesių vaikas turi susikūręs motions schemą (sąvoką), į kurią įeina malonaus ir konfortiško patyrimo elementai. Kai atsiranda svetimas žmogus, naujas jo įvaizdis konfliktuoja su egzistuojančia motions schema, todėl vaikas ir bijo jo. Svetimo žmogaus baimę panašiai aiškina ir psichoanalitikai.
<...>
Baimė ir nerimas stiprėja iki 15 mėnesių amžiaus, o vėliau pamažu pradeda silpnėti

R.Žukauskienė „Raidos psichologija” 2002
linytes
Mano mergytė pradėjo bijotinuo 4 mėn. Labiausiai jai baisu, kai pas gydytojus ją nurengiam ir apžiūrinėja gydytoja, kartais išsigąsta ir kai kurių atėjusių svečių.
kniuksė
O mano mazytei dar triju menesiu nera, bet ji baisiai krupcioja. Ji nuo gimimo krupciodavo, jei kas garsesnio ar staigesnio nutikdavo. Bet paskutiniu pora dienu, tai krupcioja net nuo savo kokio isleisto garso, ar judesio. Arba ji sau guli lovyteje ir ieinu as i kambari, ji net krupteli... g.gif O mes turim vyresni broli, kuris turi bloga iproti - kalbeti kiek garsiau negu paprastai zmones kalba, tai pastarasias dienas krupciojam ir krupciojam verysad.gif
kristukas00
jo jo cia tgai problemele.... bigsmile.gif mes ir su vyru visur vazinedavom ir dziaugdavomes jetau, koks ramus ir geras vaikas, nieko nebijo, miega bet kur ir t. t, kol nesulaukeme to amziaus3.5 men. n u tada ir prasidejo- ryksmai verksmai su asarom scare.gif ir pan. dukryte pradejo reaguoti i svetima vieta , svetimus zmones ir nepazistamus garsius balsus. o mes dar ir priezasties ieskojom mega_shok.gif bet tik grixztam namo ir vaikas kuo ramiausias blink.gif biggrin.gif vat ir priezastis.....
briedžiukė
mes tfu tfu tfu nesam bailiukai. bent jau kol kas. ir svetimas drąsiai gali paimti į rankas, svarbu, kad atsisukęs mane pamato ir tada jaučiasi ramus.
tik porą kartų yra labai išsigandęs. vienąkart svečiavomės pas senelius, tai tėtis patvarkė užuolaidas, tai vaikis kad paleido dūdas, užsikukčiodamas. o kitąkart išsigando dėdės su kepure.

tikėkimės, ir toliau tokie būsime 4u.gif
ievast
Aha ir as pastebejau si savaitgali, kad ir mano kleckiukas pradejo skirt savus nuo svetimu ax.gif Nuvaziavom i uosvija, as kaip visada padaviau uosvienei vaikiuka kol nusirengsiu, o toji puole nurenginet maziuka tai tas paziurejo, kad ne mama ir ne toks kambarys kai paleido dudas tai reikejo ilgokai ramint biggrin.gif
laurada
na mes labai bijom siurblio, feno, maisytuvo, grazto garsu,kaimynai darosi remota, tai kai pradeda grezti,pradeda rekti visu garsu ir neimanoma niekaip nuramint schmoll.gif taip pat bijo vaiku, kol jie necypia, nerekia, tai nieko, bet tik isgirsta cyptelejima, tai manasis dudas paleidzia. Gal kam tai yra taip buve, kad bijotu vaiku riksmo ir keliu menesiu isaugot sita problemyte g.gif
karsoniux
QUOTE(Isila @ 2006 03 12, 12:29)
mano mažiui irgi 4 mėn. Tai kai nusičiaudau jį laikydama ant rankų, krūptėli ir tuoj pat patempia lūpą  doh.gif  lotuliukas.gif
*

aga as irgi garsiai negaliu nusiciaudeti lotuliukas.gif o viena nakti taip uzsimaniau koseti, kad gavau keltis nubegt i virtuve ir issikoseti doh.gif na, ir ko nepadarysi del savo aukselio biggrin.gif
vilma_klp
manoji nuo kokiu keturiu menesiu bijo zmoniu,net savo senelio vieno.dabar jai 8men,ir jau maziau bijo zmoniu,daugiausiai dedziu bijo.o pries kitus gedinas kai pasnekina kasnors,tada isikimba i mane ir prisispaudzia wub.gif
strazdanėlė...
aš tai nematau nieko bloga, jei vaikutis išsigąsta ax.gif galvoju, jei man dabar kas staiga į ausį nusičiaudėtų, tai gal ir aš išsigąsčiau biggrin.gif
rasras
Mano mažoji nieko nebijo, jai labai smagu su visais bendrauti. Pas visus eina, džiaugiasi, kai kas kalbina. 4u.gif
mama_x2
g.gif manasis stebi nepazistamus idemiai, jei gauna uz pirsto laikyt nepazistamajam, tai ziuri idemiai i akis ir laikos smile.gif
kolkas dudas paleidzia kai zaislo negauna arba valgyt nori biggrin.gif
sinchro
mano mazyte nieko nebijo!!!!!!!!!!! bigsmile.gif ji nuo pirmos gimimo savaites vaziavo i svecius ir dabar tik bendrauja su zmonemis!!!!!!!!!!!! wub.gif
puskariova
mano mergyte nuo pat pradziu labai issigasta staigiu garsu ir judesiu doh.gif jei spintute ar taip kas garsiau uzsidaro ji iskart pasoka ir ima graudziai verkti verysad.gif o jei prie jos ateini greit ir dar kanors pasakai tai toks jausmas kad kazka skaudziai jai padariau schmoll.gif prie mano lelytes bunant reikia viska labai letai daryt ir be staigiu judesiu wub.gif ar tai yra normalu?o gal isaugs?
braskelina
va pas mus tas pats doh.gif .Mums dabar puse metuku ir tai tesiasi jau kokius gerus 3 men.Bet pastebejau,kad dabar jau maziau.Buvom pas neuropatologa,tai nieko nerado.Sake mergaite visiskai sveika lotuliukas.gif .Na mes namie visad gan tyliai bunam.Tai sake,kad del to ir krupcioja, nuo didesniu garsu doh.gif.Bandysim po truputeli pratint prie triuksmo ax.gif
Jurgachka
Mano dukrytei 8 men ir tik visai nesenai ji nustojo krupcioti nuo kiekvieno stipresnio garso. Net nusiciaudeti garsiau nebudavo galima, is karto dudos doh.gif Buvom ir pas neurologe, tai mums rado tik padidejusi raumenu toniusiuka. O ta krupciojima, sake, kad isaugs. Taip ir atsitiko thumbup.gif
mylimuke
Krūpčioja, jeigu konors yra išsigandę, tuomet kiekvienas garsesnis garsas išgąsdina.
Taip pat padidėjęs jautrumas šviesai ir garsui yra vienas iš rachito požymių.
*ssuzzi*
Maniske tokia buvo gal iki kokiu 8men,visko bijojo,issigasdavo,zmoniu bijojo,o dabar nieko nebijo,galeciau turbut bet kam palikti biggrin.gif
deimi
QUOTE(Jurgachka @ 2008 05 27, 19:57)
Mano dukrytei 8 men ir tik visai nesenai ji nustojo krupcioti nuo kiekvieno stipresnio garso. Net nusiciaudeti garsiau nebudavo galima, is karto dudos  doh.gif Buvom ir pas neurologe, tai mums rado tik padidejusi raumenu toniusiuka. O ta krupciojima, sake, kad isaugs. Taip ir atsitiko  thumbup.gif
*

Mes irgi bijom,ciaudulio,garsaus kosejimo ir pan.Pries kelta dienu vonioj vamzdzius keite,dieve mano,kiek asaru buvo doh.gif Teko keliauti i lauka pasivaikscioti,nes sakau dar kokia baimes liga saulytei savo ivarysiu unsure.gif
Linute22
mano mergyte irgi yra labai jautri ir baigsti truputi, jei staigiau ka padarau ar numetu ant lovos kanors tai krupcioja tiesiog, manau taip yra del to, nes as pati per nestuma tai issigasdavau tai seip baikstydavaus ir pati esu labai jautri.
Ziedlapiux
maniskis irgi labai jautrus.
garbanėlė
Mūsų berniukas irgi labai reaguoja i garsą. Būna tik užsnūsta ir jei nors menkiausias krepšt - iškart krūpteli... Man labai neramu dėl to. Atrodo, vaikas nuolat įsitempęs... Buvom pas neurologę, bet ji nieko blogo nepastebejo. Eisim pas ją dar kartą. O kaip dėl rachito? Kokie dar jo požymiai? Daktarė sakė žiūrėti, ar neprakaituoja kaktytė, kai mažiukas valgo. Na, lyg neprakaituoja, bet dėl to krūpčiojimo tai jau visko prisigalvoju verysad.gif
pliusiukas
mano dukryte 5 men ir daznai krupcioja nuo staigesnio judesio ar kokio netiketo garso, bet kol kas dar laukiu, nes manau, kad tai tik siaip jautrumas. namuose mes bunam pakankamiai ramiai ir tyliai, nebuna jokio triuksmo tai del to sitaip. diena ir miega labai jautriai..
Lapke
Musu Mazutei jau 6 men., o pasidare baukstesne negu anksciau. Tiesiog vos ne iki isterijos pradeda verkti issigandus. Visa praejusia savaite buvom daug gryname ore, galvojau bus vaikeliui i nauda, gaus vitD (turim biski rachito pozymiu), o gavosi vos ne atvirksciai. Jau bijau su ja viena namuose pasilikt. Jei ko nori, iskart siaubingai rekia. blink.gif Tevai sako, jog islepinom, atseit per daug tausojanciai su ja elgemes. Ar gali taip buti? g.gif
Swetik
Manishkis kai tik pradejo suprast kas aplink ji darosi, tai pradejo bijoti zhmoniu, kai ju aplink daug ir kalbint ji pradeda, tai oi kaip dudas paleidzhia! doh.gif Labai tikiuosi, kad tai greit praeis...o tai po keliu men. planuojam skrydi i Lt, o tai gali buti tragedija... g.gif
Indrul
Mums jau 4 men, bet nebijom mirksiukas.gif Aisku, priejus svetimam pirma ilgai tyrinejam, o jau po to sypsena isspaudziam mirksiukas.gif ax.gif
Zuikių_dainos
Nemanau, kad tai - baimė. Tiesiog vaikiukai pradeda skirti savus nuo svetimų bei savo aplinką nuo kitos. Pavyzdžiui, maniškis ( 3,5 mėn ) jau pradėjo skirti žmones. Seniau visi buvo draugai - gelėjo bet kas paimti. O dabar pamato bet kokį žmogų, išskyrus mane ir tėvą, pradeda tyrinėti - vienus pamatęs, patempia lūpą, kitiems šypsosi. Ir pastebėjau, kad greit užmiršta žmones - mano tėvus, draugus kai kuriuos mato į savaitę bent kartą, bet kas kart tarsi susipažysta iš naujo biggrin.gif Dar pastebėjau - bijo tamsaus gymio žmonių, o šviesūs - tinka bigsmile.gif Bet aš brunette.gif - tai neįsivaizduoju, kaip tai paaiškinti g.gif
eglikke
na maniske nevisu svetimu bijo, buna ant ranku pas kitus ir sypsosi taciau yra vienas dede kurio ji tikrai issigasta kada uzvaziuoja i svecius prieina pakalbint tai tuoj kaspiniukus is lupyciu risa ir verkt pradeda, bet irgi nevisada kartais ir jam nusisypdso jau kai pripranta smile.gif
roze00
mano irgi mazylis bijo, kai nusijuoki garsiau ir verkia 2.gif cry.gif
roze00
mano irgi mazylis bijo, kai nusijuoki garsiau ir verkia 2.gif cry.gif
D-e-i-s-i
mano suneliui irgi 4 men, taciau jis bijo ne zmoniu (kaip tik jam labai patinka zmoniu draugijoj but), bet jis bijo stipriu garsu. Pvz jei kas nors garsiai nusiciaudejo tam paciam kambari kur ir jis, tai ziurek lupa kvadratine padaro ir pradeda verkti... rolleyes.gif
almani
Mano dukryte pradejo bijoti labai anksti, jau nuo dvieju men. Ja isgasdino sesele lygiai dvieju men., kai skiepijo. Nuo tada, jei nuvaziuojam i svetima vieta, ar ateina pas mus kasnors ir pakalbina, pradeda taip isteriskai klykti, kad vos nuramint eina, net springt pradeda. Siaubas kazkoks (dabar mums ketvirtas menuo eina). Beda nesikeicia, bet siek tiek lengviau nuramint pasidare. Gyd., su manim puole gincytis, kad tokio amziaus vaikas dar neskiria svetimu zmoniu, bet paskui pati isitikino. Bet idomiausia, kad iskarto kai paima ja svetimas zmogus tai neverkia, bet jei prieinu as ir pakalbinu, tai tada tik tymt lupa ir jau prasideda verysad.gif
Coca - cola
NURIMKITE 4u.gif maniskiui tuoj 6 metai, buvo neapsakomas bailiukas, nuo didesnio garso verkdavo, nuo vaiku triuksmo verkdavo...zodziu visos baimes kurios tik imanomos doh.gif tai yra padidinto jautrumo pozymis, jis blesta letai letai...begant metams viskas pasikeis, tik stenkites vengti tokiu situaciju, kur zinote, kad vaikuciui bus baisu...po turputi po truputi isdrases wub.gif maniskis dabar jau rimtas vyras thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.