Nuo pat gimimo mano mazylis kazkoks kitoks - nesidomi zaislais, ne akimirkos nepabuna vienas, nemegsta guleti ant pilvo (ima verkti).
Labai gera pramuoga tai sportavimas-mankstele ant kamuolio didelio,gali buti su ragais!!!sioje temoje nuo 0-1 gali pajeskoti yra tokia tema apie sporta
Pameginsim.
Na va, pabuvojom svetur ir patys parsivezem ideju ka veikti su vaikiukais (zurnaluose prisiskaiciau), kad ir jiems ir mamoms butu linksmiau. Stai keli patarimai, kurie mano mazyliui patiko
1. (Tiems, kurie jau patys kramto ) isvirti morku, ryziu, zirniu, sudeti ant dideles plastmasines leksteles ir duoti mazyliui zaisti. Labai patiko! Ypac galimybe imti, apziureti ir detis i burnyte smulku daikciuka. 2. Labai patiko su mamyte trankiai sokti! Pasileidziu lotynu amerikos melodijas ir siauciam! Net katuciu ploja mazylis! Minusas: greitai pavargstu. 3. Labai megstam daryti tekst tekst. Virtuvej pastatau bliuda su siltu vandeniuku, pasodinu mazaji ant ransluoscio, imetu pora plastikiniu indeliu ir uzsiemimas pusvalandziui garantuotas. Tikimes patiks.
sveikutė,mano dukrytė irgi kaip gyvas gyvbsidabris,juda,bkaškosi,niekaip nenustygsta vienoj vietoj
Vadinasi tu irgi labai laiminga mamyte. Man is pradziu buvo sunku, nes esu letas zmogutis, bet kai pasukom galveles ir sugalvojom ka veikti - supratau, kad judrus vaikelis tikras dziaugsmelis.
QUOTE(Grytute @ 2006 05 12, 20:29) Na va, pabuvojom svetur ir patys parsivezem ideju ka veikti su vaikiukais (zurnaluose prisiskaiciau), kad ir jiems ir mamoms butu linksmiau. Stai keli patarimai, kurie mano mazyliui patiko 1. (Tiems, kurie jau patys kramto ) isvirti morku, ryziu, zirniu, sudeti ant dideles plastmasines leksteles ir duoti mazyliui zaisti. Labai patiko! Ypac galimybe imti, apziureti ir detis i burnyte smulku daikciuka. 2. Labai patiko su mamyte trankiai sokti! Pasileidziu lotynu amerikos melodijas ir siauciam! Net katuciu ploja mazylis! [b]Minusas: greitai pavargstu.[/B] 3. Labai megstam daryti tekst tekst. Virtuvej pastatau bliuda su siltu vandeniuku, pasodinu mazaji ant ransluoscio, imetu pora plastikiniu indeliu ir uzsiemimas pusvalandziui garantuotas. Tikimes patiks. ir pas mus tokie šokiai būna. Dar pasportuojam - keliu vaiką į viršų, nuleidžiu iki pat žemės. Bet va tas nuovargis mano toks pat - visada turi kas nors vykti.
Kaip faina, kad ne mano vienos toks nepasėda
Sveikos mamos hyperaktyviu vaikuciu! Is tikruju neskaiciau,ka pries tai rasete,bet noriu ir as kiek pasidalinti savo mintimis..
as atsitiktinai kazkuriam vaiku zurnale paskaiciau,kad hyperaktyvus vaikas gali visai nebuti kzkoks super judrus,ar greitai begantis Kai atlikau ta testa,pasirode,kad viena is mano dvyniu butent tokia ir yra. mes suvyru karta net skaiciavom;45sekundes praeina nuo vieno noro iki kokios nors kito noro/ar veiksmo...zodziu veiklos zmogus,nors tu ka...
As tai manau,kad visi vaikiukai maziukai tokie
na aš irgi tokį turiu
netgi dabar sirgdamas ir tai negali ramiai pabūti, labai gaila vaikučio, nes greitai pavargsta, o temp dar labiau sukyla o va aplinkinių pan amžiaus tai tikrai ramesni, nes ne viena mama yra pasakius ir kaip tau dar stogas nevažiuoja o tie žaidimiukai, reiks pabandyti su vandeniu, nes kitus mes jau senokai praktikuojam
Virsim ryt darzoviene ir valgysim nuo padekliuko pirstais
arba teks sokti, nes grynas tetis - hyperiukas
Sveikutes,
Manoji irgi nenustygstanti vietoje,ramiai pabus kokias 5 min. ir vel ji ropoja,stojasi kur tik papuola isikibti,vel sedasi ir vel stojasi....prisiduodu su ja,kad vakare gali kristi negyvas Man irgi su vandenuku reikes pabandyti
mano ir isdykelis, ir sokliuka nupirkom kad issiduktu ir vaikstynej laksto,ir ka jus manot nieko
Turiu 6,5 men mergyte. Jı labaı judrı, labaı greıtaı atsıbosta bet kokıe uzsıemımaı, zaıslıukaı. Nuolatos reıkalauja mano demesıo, vısa laıka norı butı su manımı. Naktımıs blogaı mıega, daznaı pabunda pasıtıkrıntı ar mama salıa. Vıenu zodzıu, labaı ısvargına. Pasıskaıcıau apıe hıperaktyvıus kudıkıus, daug punktu atıtınka mano dukreles elgesys, tacıau kaıp elgtıs su kudıkıu patarımu mazaı, daznıausıaı duodamı patarımaı augınantıems mokyklınıo amzıaus vaıkus. Gal kas susıdure su tuo
laba
pas mane 7men berniukas,kuris elgiasi kaip tavo dukryte.reikalauja demesio,zaisliukai domina tol kol su jais zaidzia mama,mazai miega,diena bendrai sudejus kokias 2val,o nakty buvo metas kai keldavosi po 15kartu.iskart pasakysiu jog esame sveiki(tfu tfu tfu) ir jokiu problemu neturim.kazkaip bijau savo vaika laikyti hiperaktyviu,nes hiperaktyvuma diagnozuoja vaiku psichatrai.tiesiog laikau ji judriu ir aktyviu mazyliu.nors vyro gimineje buta hiperaktyviu vaiku.todel pasamoneje man kazkaip ir baisoka,bet tikiu,kad bus viskas gerai.linkiu tau stiprybes ir kantrybe su tavo mazyle.
Pagal tokius požymius, kokius išvardinot, galima būtų nustatyti, kad beveik dauguma vaikučių hiperaktyvūs
mano vyresnioji dukryte buvo tokia kai maza buvo ir dabar niekas nepasikeite ji labai judri lankomes pas psichiatrus nes turim problemu del elgesio tai mum pasake kad del elgesio padeti gali o del judrumo tai nieko nepakeisi taip kaip leto zmogaus nepagreitinsi taip greito nepaletinsi tai palinkejo kantrybes ir laukti kol suaugs ir pati supras kad tas judrumas jai trukdo o gali buti ir taip kad jai netrukdys ir ji to nesupras. Tai patarimu jokiu negaleciau duoti tik kantrybes ir tvirtybes tokiems vaikams reikia daugiau demesio ir tiek. Aisku sunku bet juk tam ir esam mamos kad del savo vaikuciu stengtumemes.
QUOTE(piene78 @ 2007 11 26, 17:34) Turiu 6,5 men mergyte. Jı labaı judrı, labaı greıtaı atsıbosta bet kokıe uzsıemımaı, zaıslıukaı. Nuolatos reıkalauja mano demesıo, vısa laıka norı butı su manımı. Naktımıs blogaı mıega, daznaı pabunda pasıtıkrıntı ar mama salıa. Vıenu zodzıu, labaı ısvargına. Pasıskaıcıau apıe hıperaktyvıus kudıkıus, daug punktu atıtınka mano dukreles elgesys, tacıau kaıp elgtıs su kudıkıu patarımu mazaı, daznıausıaı duodamı patarımaı augınantıems mokyklınıo amzıaus vaıkus. Gal kas susıdure su tuo PASmus ta pati situacija,tikra nenuorama,geriausias zaislas mama,taip greitai jai viska snusibosta,kad siaubas. Pilni namai zaislu,tiknera kas zaidzia,vyras net papykes,perki ,perki zaislus,o tikslo jokio
ir mano mažius labai aktyvus. Įdomu, nuo kada diagnozuoja hiperaktyvumą? Mažius dar nesėdėdamas pradėjo šliaužti. Įdomu, ar tai gali būti vienas iš požymių? Miega tai jis gerai, atsikelia tik "užkąsti"
Kas čia darosi
QUOTE(piene78 @ 2007 11 26, 17:34) Turiu 6,5 men mergyte. Jı labaı judrı, labaı greıtaı atsıbosta bet kokıe uzsıemımaı, zaıslıukaı. Nuolatos reıkalauja mano demesıo, vısa laıka norı butı su manımı. Naktımıs blogaı mıega, daznaı pabunda pasıtıkrıntı ar mama salıa. Vıenu zodzıu, labaı ısvargına. Pasıskaıcıau apıe hıperaktyvıus kudıkıus, daug punktu atıtınka mano dukreles elgesys, tacıau kaıp elgtıs su kudıkıu patarımu mazaı, daznıausıaı duodamı patarımaı augınantıems mokyklınıo amzıaus vaıkus. Gal kas susıdure su tuo Mano vaikis irgi judrus, bet pati tokios isvadas, kad jis hiperaktyvus nedarau. Jis judrus, augantis vaikas jam reikia visu demesio, o ypac mamos. Zaislai jam rupi tik kelias minutes, namu nespejam tvarkyti, bet taip jau yra QUOTE(Miegaliuke S @ 2007 11 27, 12:11) PASmus ta pati situacija,tikra nenuorama,geriausias zaislas mama,taip greitai jai viska snusibosta,kad siaubas. Pilni namai zaislu,tiknera kas zaidzia,vyras net papykes,perki ,perki zaislus,o tikslo jokio
Staı ka radau psıchologıjos tyrımu klınıku ınternetınıame psl, testas kudıkıu hıperaktyvumuı nustatytı. Gal kam bus ıdomu. (Pateıkıu vertıma, atsıprasau del lıetuvıu kalbos)
1) Pastoviai besikartojantis verkimas 2) Pastoviai besikartojantis verkımas naktımıs 3) Nenoras mıegotı 4) Susıdurıama su pastovıomıs problemomıs uzmıgdytı 5) Susıdurıama su mıego problemomıs 6) Tıek dıenomıs tıek naktımıs sunkıaı uzmıega 7) Verkıa, kad neuzmıgtı 8) Uzmıega tık supant 9) Uzmıgımas tık supant galı ılgaı testıs 10) Dıenos mıegas nera pastovus, o jeı ır nusıstovı tvarka greıtaı ısira 11) Naktıes mıegas nera pastovus (netvarkıngas) 12) Maıtınant galıte susıdurtı su problemomıs 13) Keıcıant sauskelnes galı spyrıotıs, galıte susıdurtı su sunkumaıs. 14) Susıdurıate su sunkumaıs prıpratınant prıe tualeto 15) Galıte susıdurtı su kudıkıo nevalgumu 16) Cıulpia pırstus 17) Sunkıaı atsısako soskes 18) Naktımıs daznaı nubunda 19) Naktımıs nubunda verkdamas 20) Megsta mıegotı su zaıslıukaıs 21) Artejant mıeguı pasıdaro ırzlus 22) Praejus mıego valandoms buna pıktas, agresyvus 23) Naktımıs daznaı norı valgytı 24) Prıesaıs esancıaıs valgıaıs norı zaıstı 25) Megsta valgıu ısteptı savo plaukus, akıs, ant saves uzsıpıltı valgı. 26) Isrankus maıstuı 27) Naktımıs megsta mıegotı prıe svıesos 28) Naktımıs megsta mıegotı salıa mamos 29) Naktımıs norı mıegotı su tevaıs vıename kambaryje 30) Naktımıs daznaı kelıası ır prasosı ı mamos lova Jeı ıs 30 punktu 16 ır daugıau atsakete taıp, rekomenduojama kreıptıs ı psıchologus del dıagnozes. QUOTE(piene78 @ 2008 01 09, 12:15) Staı ka radau psıchologıjos tyrımu klınıku ınternetınıame psl, testas kudıkıu hıperaktyvumuı nustatytı. Gal kam bus ıdomu. (Pateıkıu vertıma, atsıprasau del lıetuvıu kalbos) 1) Pastoviai besikartojantis verkimas 2) Pastoviai besikartojantis verkımas naktımıs 3) Nenoras mıegotı 4) Susıdurıama su pastovıomıs problemomıs uzmıgdytı 5) Susıdurıama su mıego problemomıs 6) Tıek dıenomıs tıek naktımıs sunkıaı uzmıega 7) Verkıa, kad neuzmıgtı 8) Uzmıega tık supant 9) Uzmıgımas tık supant galı ılgaı testıs 10) Dıenos mıegas nera pastovus, o jeı ır nusıstovı tvarka greıtaı ısira 11) Naktıes mıegas nera pastovus (netvarkıngas) 12) Maıtınant galıte susıdurtı su problemomıs 13) Keıcıant sauskelnes galı spyrıotıs, galıte susıdurtı su sunkumaıs. 14) Susıdurıate su sunkumaıs prıpratınant prıe tualeto 15) Galıte susıdurtı su kudıkıo nevalgumu 16) Cıulpia pırstus 17) Sunkıaı atsısako soskes 18) Naktımıs daznaı nubunda 19) Naktımıs nubunda verkdamas 20) Megsta mıegotı su zaıslıukaıs 21) Artejant mıeguı pasıdaro ırzlus 22) Praejus mıego valandoms buna pıktas, agresyvus 23) Naktımıs daznaı norı valgytı 24) Prıesaıs esancıaıs valgıaıs norı zaıstı 25) Megsta valgıu ısteptı savo plaukus, akıs, ant saves uzsıpıltı valgı. 26) Isrankus maıstuı 27) Naktımıs megsta mıegotı prıe svıesos 28) Naktımıs megsta mıegotı salıa mamos 29) Naktımıs norı mıegotı su tevaıs vıename kambaryje 30) Naktımıs daznaı kelıası ır prasosı ı mamos lova Jeı ıs 30 punktu 16 ır daugıau atsakete taıp, rekomenduojama kreıptıs ı psıchologus del dıagnozes. O varge QUOTE(piene78 @ 2007 11 26, 16:34) susidūriau
nesuprantu, ko jus ieskot ligu, kur ju nera... auga kudikiai, tobuleja, domisi pasauliu. tai normalu - as kaip tik susirupinciau, jei mano vaikas guletu ar sedetu, kur padetas... juk vaikas sutvertas mokytis tapti zmogumi - o kas gi kitas gali to ismokyti, jei ne kitas zmogus. todel ir reikalauja vaikai kompanijos ir demesio
o prie anketos butinai turetu buti nurodyta, nuo kokio amziaus galima ja taikyti, nes pagal ja beveik kudikiai turetu kreiptis i psichologa diagnozei nustatyti...
Mes lankomės pas neurologę, nes vaikas irgi labai aktyvus.Bet ji pasakė, kad iki trijų metų hiperaktyvumas nėra nustatinėjamas.Dabar didžioji dauguma vaikiukų tokie.
Nu maniskiui irgi nemazai punktu atitinka, bet as manau, kad jis taip judrus vaikas, kiti jo draugai guli sau ramiausiai uzsieme zaisliukais, o jis turi visur vartyti, uz visko griebti, nu zodziu nenusedi vietoje
QUOTE(piene78 @ 2008 01 09, 12:15) Staı ka radau psıchologıjos tyrımu klınıku ınternetınıame psl, testas kudıkıu hıperaktyvumuı nustatytı. Gal kam bus ıdomu. (Pateıkıu vertıma, atsıprasau del lıetuvıu kalbos) 1) Pastoviai besikartojantis verkimas 2) Pastoviai besikartojantis verkımas naktımıs 3) Nenoras mıegotı 4) Susıdurıama su pastovıomıs problemomıs uzmıgdytı 5) Susıdurıama su mıego problemomıs 6) Tıek dıenomıs tıek naktımıs sunkıaı uzmıega 7) Verkıa, kad neuzmıgtı 8) Uzmıega tık supant 9) Uzmıgımas tık supant galı ılgaı testıs 10) Dıenos mıegas nera pastovus, o jeı ır nusıstovı tvarka greıtaı ısira 11) Naktıes mıegas nera pastovus (netvarkıngas) 12) Maıtınant galıte susıdurtı su problemomıs 13) Keıcıant sauskelnes galı spyrıotıs, galıte susıdurtı su sunkumaıs. 14) Susıdurıate su sunkumaıs prıpratınant prıe tualeto 15) Galıte susıdurtı su kudıkıo nevalgumu 16) Cıulpia pırstus 17) Sunkıaı atsısako soskes 18) Naktımıs daznaı nubunda 19) Naktımıs nubunda verkdamas 20) Megsta mıegotı su zaıslıukaıs 21) Artejant mıeguı pasıdaro ırzlus 22) Praejus mıego valandoms buna pıktas, agresyvus 23) Naktımıs daznaı norı valgytı 24) Prıesaıs esancıaıs valgıaıs norı zaıstı 25) Megsta valgıu ısteptı savo plaukus, akıs, ant saves uzsıpıltı valgı. 26) Isrankus maıstuı 27) Naktımıs megsta mıegotı prıe svıesos 28) Naktımıs megsta mıegotı salıa mamos 29) Naktımıs norı mıegotı su tevaıs vıename kambaryje 30) Naktımıs daznaı kelıası ır prasosı ı mamos lova Jeı ıs 30 punktu 16 ır daugıau atsakete taıp, rekomenduojama kreıptıs ı psıchologus del dıagnozes. ACIU DIEVUI ne vienas is siu punktu mums netinka. QUOTE(piene78 @ 2007 11 26, 18:34) Turiu 6,5 men mergyte. Jı labaı judrı, labaı greıtaı atsıbosta bet kokıe uzsıemımaı, zaıslıukaı. Nuolatos reıkalauja mano demesıo, vısa laıka norı butı su manımı. Naktımıs blogaı mıega, daznaı pabunda pasıtıkrıntı ar mama salıa. Vıenu zodzıu, labaı ısvargına. Pasıskaıcıau apıe hıperaktyvıus kudıkıus, daug punktu atıtınka mano dukreles elgesys, tacıau kaıp elgtıs su kudıkıu patarımu mazaı, daznıausıaı duodamı patarımaı augınantıems mokyklınıo amzıaus vaıkus. Gal kas susıdure su tuo Hiperaktyvumas yra liga visu pirma ir ja gali diagnozuoti tik gydytojai.Mano ir judri viena niekada beveik nezaidzia, bet as kazkaip tai nesureiksminu.Stengiuosi kuo daugiau laiko su ja prabuti, nes ateis tas laikas kai jai manes nebereikes o man taip noresis su ja buti.Naudokis proga kol gali, nes vaikai auga.O mieg anaktimis gal blogai ir del to kad daug naujo ismoksta ar mokinasi.Mano dar tik 6 men ir sav bet ji jau ropoja ir pati atsiseda, kol to mokinosi pora sav buvo neramus miegas bet viskas praeina.Tik kantrybes.
Knygoj pagal Waldorfo pedagogiką skaičiau, kad hiperaktyvų vaiką nuramina, jei jis aprengtas raudonais rūbais... kiek tame tiesos yra nžn., bet galit pabandyti
O šiaip reikėtų vengti šokolado, colos ir kt. kofeinino turinčių maisto produktų
mano princas irgi labai judrus,nerealiai
zodziu ,visas i teti,tik spek lakstyt
mums 9men..o judrumas
sveikos mamytes,mano maziukui jau 6.5men.jis labai judrus,nenustygsta vietoje,viska nori imti,daryti.musu seimos gydytoja nusiunte mus pas neurologa,o ji pasake kad yra sutrikes fiziologinis raidos vystimasis,istiesu maziukas nenori sedet,tik pasodinus jis iskart rieciasi,stojasi,arba virsta i sona,mes jau sliauziojam nuo 5men,maziukas jau stovi ant keturiu bet ropom neina,pas gydytoja vaikas nenustygo vietoje,net pati gydytoja su juo nesusitvarke tai ji pasake jos zodziai"nenoriu prisikarkseti,bet vaikas gali buti hyperaktyvus"As zinau kad tai nera gerai,isejusi puoliau i panika ir polei siol negaliu nusiramint
QUOTE(linute(zibute) @ 2009 10 15, 20:59) sveikos mamytes,mano maziukui jau 6.5men.jis labai judrus,nenustygsta vietoje,viska nori imti,daryti.musu seimos gydytoja nusiunte mus pas neurologa,o ji pasake kad yra sutrikes fiziologinis raidos vystimasis,istiesu maziukas nenori sedet,tik pasodinus jis iskart rieciasi,stojasi,arba virsta i sona,mes jau sliauziojam nuo 5men,maziukas jau stovi ant keturiu bet ropom neina,pas gydytoja vaikas nenustygo vietoje,net pati gydytoja su juo nesusitvarke tai ji pasake jos zodziai"nenoriu prisikarkseti,bet vaikas gali buti hyperaktyvus"As zinau kad tai nera gerai,isejusi puoliau i panika ir polei siol negaliu nusiramint Lietuvoje labai mažai galima rasti informacijos, čia nustatomos diagnozės, bet nevystoma infostruktūra, tų vaikų išskirtinumui suprasti, jį priimti su juo susigyventi. Na niekas nežino, kodėl taip nutinka ir kodėl tie mažyliai tokie aktyvus. Ir kaltinti tėvus, nėra išeitis. Pradžiai jūms reikia užsimerkti, gyliai įkvepti ir nuteikti save, didelei nuotikinei kelionei. Visko ko įmanoma pareikalauti iš tėvų, bus pareikaluta. Jūs išmoksite, daug naujo (net jei ir nenoresite) nes suspėti su tokiais vaikais yra sunku. Jie reikalaus fizines ištvermes, nuolatinio autoriteto patvirtinimo, žynių įvairuose srityse, tempo, greitos orentacijos. Paminesiu, kad reikia užmiršti jums įprastą gyvenimo tempą ir supratimą. Jie ateina mus išmokyti, naujovių. Ir tik įsisavinę jas, jūs galėsite, kaip alternatyvą papasakoti apie savo gyvenimą iki jų. Vaikai yra jūsų angelai sargai, kad įgyvendintumėte savas gyvenimo svajones. Jei leisite jiems padėti, jie su didziausiu nuoširdumu, tai padarys. O dabar labai žemiškai. Reikia juos pažinti. Jie kartais patys rodo kelia, kur link reikia eiti. Raminti (teigamai stimuliuoti), gali muzika, begantis vanduo,masažai, sportas padedantis išsikrauti, spalvos, savos pasakos sekimas, piešimas, minkymas plastelino-lipdymas. Jie turi įgimtą troskimą lyderiauti. Čia jų varomoji jėga. Jūsų vaikas labai savitas, todėl veiksmingiausi būdai jam tobulėti ir augti turi rastis iš jūsų vidaus, intuicijos. Mano abu vaikai, turi hiperaktyvumo apraiškų, vienas su diagnoze kitas dar mažas. Pati aš maža buvau flegmatiška, taigi du skirtingi pasauliai... vadinasi reikia nuolat atrasti, ka nors nauja.
na stai man atitiko 16 punktu...nors mano dvynukems tik 3,5 men
|